- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Nothing Phone (3a) és (3a) Pro - az ügyes meg sasszemű
- One mobilszolgáltatások
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
- VoLTE/VoWiFi
- Mobil flották
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
Írtam is, hogy legarizták nekik.
Persze Mo-on nincs kizárva, hogy az újnak érkező VGA kártya már megfordult erre-arra, csak aztán élelmes emberek, megfelelő helyeken lévő ismerősök segítségével visszadobták a piacra. Aztán persze, hogy elterjed: újan is ilyen, nehogy már visszavigye a nép. -
Tomi84
aktív tag
köszönöm a segítséget, probléma megoldódott.
azt szeretném kérni az X1900XT/XTX tulajoktól, hogy adjatok légyszives infókat a GPU és a memória gyári feszültségéről. Ha jól tudom, akkor ugyanaz az R580-as GPU van az AIW kártyán mint az XT/XTX-eken, csak jelentősen alacsonyabb órajeleken. (500/480). Feszemelés nélkül, gyári hűtéssel 550/510-ig sikerült eddig feltolni, 1.2V/2.0861V/2.086V (GPU/mem/mem IO) feszültségek mellett.
Hamarosan teszek rá vizet, és akkor már bátrabban fogom tolni, a gyári hűtése azért nem valami erős. Szeretném majd olyan XT közelébe húzni, és jó lenne tudni, azok milyen feszt kapnak.
-
katt777
félisten
Olyan árban kapom, hogy kevesebb mint felébe kerül egy 2x tudású nV csúcskarinak, szóval így megéri, főleg, hogy erre is éppen, hogy csak összejön a lóvé (és talán lesz majd egy másodikra való húsvétra). Szóval nekem pont jó választás, és eszem ágában sincs azzal érvelni, amivel egyesek a kari topicjában, hogy a 3870 csúcskártya lenne, mert az marad a 8800Ultra, felsőkategória meg a 8800GTX és az új GTS, de attól én még szeretni fogom, ahogy nehéz szívvel válok meg az 1950XT-től is, mert eddig az egyetlen ATI, de a valaha volt legjobb VGA-m (volt), az apró hibák ellenére, amelyek inkább az adott játékoknak tudhatóak be.
-
katt777
félisten
Nekem meg (kop-kop) jövő hétvégére meglesz a 3870 reális áron, szóval marad az ATI. eBoltban azért durva, hogy ugyanannyiért adják, mint a 8800GT-ket.
Most képminőségről... nézd meg az 1950XT-n készített képeket Oblivionról a tesztoldalamon.Most vagy igénytelen vagyok, vagy azért elég jó az ATI is.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
Teljesítményjavulás lenne, mert láttam teszteket, viszont a hűtők, na ezért gondolom, hogy akkor lenne aktuális a dolog, ha leesne az XT-k ára, miközben új kari meg még mindig nem lenne. Vagy kihúzom ezzel, amíg bírja (sztem 1 évig még jó lesz), aztán majd kerül bele egy akkor már bagóért kapható DX10.1-es nV, mert az ATI-nak úgyis annyi. Ahogy nézem, a nem túl izmos 3xxx szériában is csak egyre gyengébb kártyákat tudnak kihozni, azokra meg piszkosul nem éri meg lecserélni az XT-t. CF-et meg cseszhetem, ha egy felső-középkategóriás nV kártya gyorsabb, mint a 2 leggyorsabb ATI együtt (csak arra nincs lóvé). Esetleg spórolok még húsvétig, aztán jó lesz tartaléknak az 1950XT.
-
cartzje
csendes tag
nem értek annyira a tápokhoz de a dobozán az van hogy EPS+12V and ATX 12V Version 1.3 de azt tom hogy nem liberty-s. 7.12 catalyst van rajta.de próbáltam mással is már meg régebben is volt ilyen probléma másikkal. atitoolba benyomtam hogy 2D beállítást hagyja ben és adtam rá egy kis feszt me levette. de kézzel is lejjebb húztam már.
-
katt777
félisten
Nagy felbontáshoz néha, Crysis-hez egyáltalán nem jó. (Árnyékok összetettségét minden esetben le kell vennem.) Igaz, 1680x1050-ben elviszi az utóbbit is Medium-on. Igazából nem nagyon tapasztaltam lassulást 1024x768-hoz képest, ami meg is lepett azoknál a játékoknál, ahol nem 150 és 130 FPS között lenne a különbség, hanem kisebb felbontáson a játszhatóság határán voltak, és nagyon sincs gond velük.
De lényegében csak Crysis használ DX10 feature-öket, szóval egyelőre +1XT is elég lenne, csak akkor hogyan adok el majd 2-t, amikor itt 1-et is nehéz? De 2-vel tuti kitesztelném a CF-et belőle, nem csak egy 3D06 erejéig, amit Joshi belinkelt.
Sebesség fronton a régi 8800GTS, illetve ATI fronton 3870 és fölötte (utóbbi persze még nincs, és nem is lesz mostanában, ahogy a híreket nézem) érné meg cserélni. 2900XT-be vagy Pro-ba meg nem ruházok bele, örülök, hogy az áramszámla egy komoly hányadát sikerül megtakarítani a TFT-vel, illetve erős procit kevés tuninggal és CnQ-val használva gyengébb proci és erős tuning helyett. -
-
katt777
félisten
Próbáltam úgy, még a CRT-n 1024x768-ban, de ugyanolyan szar játék volt kisebb felbontáson is.
CPU meg bírja a terhelést, egyébiránt tényleg kevés a programnak a VRAM. Remélem, nemsokára lesz 3870, és nem +1 1950XT-vel kell beérnem. Telj. ua, de a 3870 mégiscsak DX10.1 és kisebb fogy., és amellé fér majd +1 ilyen. -
katt777
félisten
1680x1050, de vígan szalad, nem az a bajom vele. Megnéztem hőértékeket, csak 45-50 volt, szóval nem tudom, miért pörgeti fel a CPU hűtőt, amikor még Orthos vagy Everest teszt alatt sem teszi. Mindegy, game ment kukába, mert az utolsó szint végén meguntam a szívatást, történetesen hogy egy kupac gépkarabélyos rohamosztagost önt a nyakamba, amelyek közül egynek a kivégzéséhez is 3 sorozatot kell a fejébe eresztenem (lőszer meg elfogy, vagy fölszaladok az emeletre érte, és jön még egy rakás ellen, mindez közepes szinten). Ez "budget alatt 3" kategória.
-
Bagira01
veterán
-
katt777
félisten
-
old gray
addikt
Kire gondolsz és melyik "másik" fórumban?
katt777: most nézem majdnem olyan procim van mint neked.
Jók ezek a pre-tested X2 4200+ cuccok még mindig. 3GHz-n a 3870-et is elvinné vagy ez nem helytálló kijelentés?
Jah most dobtak fel egy X1900XTX hirdetést, 30k lehet rárabolni ha tetszik valakinek. Annyit simán megér!
(Én maradtam a másik 33k-s változatnál mert az még bőven garis. ) -
Joshi
titán
Hiába vált egy gyártó gyártástechnológiát ami a hőmérsékletek csökkenését eredményezhetné, amikor vele együtt növeli a teljesítményt is.
Csak azt éri el vele, hogy azonos hőtermelés mellett nagyobb teljesítményt kap. Egyébként ez a CPU-nál is megfigyelhető, évek óta 50-120 TDP között vannak és ez így lesz a Penrynnel(45nm) is.
-
Speed®
titán
Ez szép, és akinek nem megy a tuning?
Az vesz egy E6550/6600at és egyenértékű teljesítményt kap azonos áron, kisebb fogyasztás és melegedés mellett
''a legtöbb ember még az egymagos A64-s teljesitményét sem használja ki.''
Én nem érzem magam átlagos felhasználónak, te igen?
Félsznobságodat nem ítélem el, félig sem, Ph!talin remélem leszel ;p
#3657 katt777
Tudok ezekről a dolgokról, mindössze arra szerettem volna rávilágítani, hogy a 29Pro távolról sem lesz annyival gyengébb az XTtől, hogy ha kettőt párbacsapsz majd, a procid hozzászagoljon a kihajtásukhoz. Továbbmegyek, a C2D is csak bőven 3GHz felett lesz módjával megfelelő. Én konkrétan a HD CF alá egy izmos Quadot tudok elképzelni optimális prociként, hozzátéve gyorsan, hogy mindezt megfelelő szoftvertámogatással, mind MPs játék, mind megfelelő CFdriver képében.
Ellenben ha nem hozzák ki qrva gyorsan ezt a nagyon jó kártyát (2950Pro) én bűnbeesek egy 1900XT személyében, mert a Pro több sebből vérzik már és nem vagyok kompromisszumokra hajlamos grafika terén
Ehmm, azt hiszem én itt lezárnám az eszmefuttatást OFFban urak -
Speed®
titán
''egyfajta sznobság lett a C2D-t preferálni'' Ezek szerint mindenki aki vallja, hogy jelenleg a C2D fejlettebb architektúrálisan és azonos órajelen 25+%kal gyorsabb az X2knél, az sznob. Értem. Hát ezt a tudatot nagy nehezen még megemésztem valahogy, elfér a többi negatív tulajdonságom közt
[link] Kövesd végig az E6850/6000+ eredményeit ezeken a méréseken, ennyi előnye van a C2Dnek, hisz ezek azonos órajelen mennek.
Ha jön a téma, hogy ne grafikonokból meg tesztekből alakítsam a véleményem, arra csak azt tudom mondani, amit már mondtam, nem azért cseréltem X2@2.6GHzről C2Dre, mert alig gyorsabb...a tuning mértéke C2Dnél meg 50%nál kezdődik..
katt777
SebajEgyébiránt a Pro HDk pusztán a 256bites crossbanban fognak elténi az XTtől, ez nem okoz akkora teljesítményvesztést, mint sokan hiszik..~75GB/s emmósávszél mire nem lesz elég? AM2es K10et én a helyedben nem várnám, bár legyen igazad..mindenesetre a CF blődség, mikor a régi kari kevés, az eladásával és a kapott ár megkétszerezésével mindig kaphatsz életképesebb megoldást mint a CF, szerintem. de ezen sem veszünk össze
-
Speed®
titán
Megjegyzem teljesen biztos, hogy az első a jobb, bőven.. Volt szerencsém kompis 3GHzes X2höz (S939) és aktívan használom ugye most az E4300at 3GHzen, passzívan, minden helyzetben gyorsabb, mint volt az X2 azonos órajelen.
Az alaplap felépítése, a chipset csak akkor számít, ha nagyon mellébök az egyszeri júzer, de azért ez elég nehéz, mikor 20k alatt járnak egyes 965Ps lapok..
#3641 katt777
Megjegyezném, hogy az ominózus hsz.ben amire reagáltam, szó nincs TDUról, sőt még lesz@rozásról sem, nem ebben az aspektusban értendő az utolsó mondatomAmi a procivásárlást illeti, emlékszem a körülményekre, asszem abban az esetben inkább szereztem volna magamnak egy haragost, mintsem így döntsek, de Te így láttad helyesebbnek
A CF mániádat még mindig nem tudom megérteni, miből gondolod, hogy egy DX10.1es CFnek több értelme lesz, mint egy DX9abc/10esnek? Két HD26XT kihajtásához mondjuk megfelelő a procid, de a 2950GT/Pro kapcsán ugyanezt nem merném kijelenteni, lévén egy karit is éppenhogy...legalábbis elnézve a 29XT jelenlegi hozományát húzott procik alatt, arra következtetek, hogy az alig gyengébb GT/Pro verzió alá is elkél majd az izom vas.
Vista alatt jó lesz a húzott vas is, kis kifogásszagot érzek ittFránya teljesítményhajhászás...inkább játsz, ne DMarkok jelentsék a teljesítményt
-
Bagira01
veterán
Szerencsére. A gond az volt hogy szennyes catalyst alapból berakta az aa-t meg az af-t maxra(én meg ugye nem is néztem, csak az volt kicsit feltűnő hogy milyen szép a kép 3dmark06-ban) és így nem csoda hogy belassult a kártya
. Szóval semmi gond. Játékokban sincs semmi gond vele.
-
Rolcsi20
senior tag
átküldödd egy doc-t amibe vannak írva ilyen bug szerű dolgok, ami szerint ha 1000körül van az fpsed a cod2be akkor pl magasabbra ugrik az embered és sokkal pontosabban tudsz célozni, igaz hogy a szemed 30körül látja csak meg a monitor is csak 1-2százat jelenít meg, de a játékba a karakter előnyösebb lesz...mint említettem az ugrás, mert csináltam már erről vmi videot is meg tesztet hogy nagyobb az ugrás vonalának a görbéje meg ilyesmik....ő meg belevan bolondulva cod2-be....szal muszáj csinálnom vmit hogy legyen neki is 7-8száz fps....de eleve nem értem miért olyan lassú a gépe, a régi gépem annyiban tért el az övétől hogy nekem 400as ramok voltak benne, és 4-5ezer körüli memória másolás írás meg ilyesmik voltak everest szerint, nála meg 2ezer meg van amikor csak PÁR SZÁZ
...komolyan ilyen 800 meg hasonlók, azt hittem agyam eldobom amikor megláttam
-
Rolcsi20
senior tag
igen tudom hogy felesleges, én ajánlottam neki mivel majdnem megvetettek vele 30ért egy 7900gst-t, mondtam h 30ért már 1950pro is van azt vegyen, végül xt lett belőle....nem tudtam hogy ennyire gyenge a gépe...most azon van hogy valahogy lecserélje a gépet...amúgy a kíváncsiság kedvéért én is feltettem cod2-t...91fpsem volt, ha mindent maxra nyomtam 60...ahogy beírtam 1 bizonyos sort
felugrott 300 és 500közé...most meg átküldött egy doc-t amibe levannak írva ilyen buheres dolgok amiket ha végig irogatsz a configba meg vga driverbe álligatod akkor lesz 1000....hát nekem ilyesmihez enyhén szólva sincs kedvem
-
Rolcsi20
senior tag
jó de ő meg engem basztat, hogy 1 haverjának szűrők meg minden nélkül 1950proval 900fps-e van....ezt meg én ajánlottam neki és 1 ''kalap szar''
....vmit tennem kell me asszi én vok a hibás...de nem értem én se hogy miért lehet ez, elképzelhető hogy kevés a 400W-s Codegen táp? nekem is 400as van és bőven elég a 8800ashoz, igaz ez márkás nem codegen, lehet ez az oka? még arra gondoltam, hogy lefuttatok egy 3dmarkot, ha 5000körül kap akkor jól szuperl a vga....ha keveset akkor talán a táp, vagy a tápcsatija, elég furcsa volt amikor megláttam hogy már ennek is kel külön áram a tápról, viszont a tápján nincs külön ág neki mint az enyimen, mellesleg a kártyához mellékeltek egy áramkábelt is, aminek 1ik vége a kártyába megy mint nálam a 8800asnál, a másik meg simán egy áramkábelbe(dvd író is azon az ágon van)...az is furcsa volt hogy csak 3 tű volt a csatiba....erről következtettem oda hogy elég neki ez a megoldás, mivel eleve CSAK 3tűs nem 4....de lehet ennek semmi köze hozzá, ha minden kötél szakad átviszem az én tápom, csak nincs kedvem kiszerelni
....de eltőte még leszedem az övét az íróról, hátha külön ág kell neki. Egyéb ötletek?
-
Vandit.
addikt
Az a baj 1950xt már nincs vagy 47-52 között mozog az ára és ez az 58 k-s 8800 gts-hez képest,hogy úgy mondjam nem éri meg.
Lehet inkább azt veszek.
És szűrőknél sem számít a +256 mega.Néztem tesztekben néhol még a 320-as gts-t is elverte 1280-ban szűrőkkel nem is kicsit.
[Szerkesztve] -
Zeratul
addikt
Cél az volt hogy életszerű körülmények között a rendszer energiafelvételét maximalizáljuk. Prime95 futott a háttérben low prioritiben hogy ami processzoridőt a HDR rendering meghagy az se maradjon kihasználatlanúl. Így egy nagyon VGA intenzív játékot vagy renderprogramot tudtunk szimulálni.
-
stol
addikt
CPU: Venice magos alapon járatott 4200+X2
VGA: az alaplegendát volt célunk dönteni. Számításaim alapján, 1,7V-nál is csk ~30-35W-al diszzipálna többet.
A mérés időtartama, kb. a film időtartama volt.(NEm lett volna értelme egy napig mérni, mivel a ,műszer azonnal hiteles értéket mutat 2s alatt.)
NEm, nem futott, ill. driverek, Daemon-tool, NvMixer meg ilyen nagy programok
LEvett oldallapú háznál történt a mérés, de azt hiszem ez nem befolyásolja a fogyasztást.
A 12V-os ág ingása betudható már annak is, hogy a vezetéken 5A áram folyása hatására esett 1,5tized V. -
Zeratul
addikt
Terhelés próba alatt láttad már? Mert Stol mester igen és mint műszerész ha szétnyit egy tápot tud mondani róla pár dolgot hogy mi várható el az adott elektronikától. Ha valakinek a WPennis a legfőbb célja a gépépítéskor akkor tegye de aljas üzeti érdekből nem akarjon már valami olyat elsózni a userra amire semmi szüksége.
-
Zeratul
addikt
-
Zeratul
addikt
Szétnéztem Enermaxék háza táján. A 370 Noisetaker már 2x20A tud 12Vn a Liberty 620SLI meg 2x22A-t többi watszámot meg 3.3+5V hozták össze. GIGALOL.
Alaplapok táplálása döntő részben 12Vról megy a VMRnek meg asztán marha mindegy hogy 12V vagy 11.5 ha az ingadozás és tüske nélkül tudja a táp áramváltójának viszont kevésbé. Stol mester látott már papíron 360w-s Sirtek bele Chiefteket elégni működés (golyósteszt) közben. Ugyanazt konfigot egy cimke 150W-s FSP hűtőborda és átkondizás után vígan vitte. Picit túl volt méretezve, pedig az még old school ATX táp volt 3.3+5V ra gyúrva. -
Zeratul
addikt
Nem zavar hogy szervertápokon kívül a magasabb csúcsteljesítményű tápok se tudnak többet 12Vn mint a 350PNF?!
XTX nem igazán különbözik a XT töl. Több és következő generációs memória minimális többletfogyasztással jár. GDR4 alacsonyabb magfesz kompenzálja a mennyiséget.
[Szerkesztve] -
Zeratul
addikt
A 400 s FSP alig tud többet 12n. 18-18A a szemben 350pnf 18-16A 12V1 szemben, az 3.3 és 5.5V ág meg nem rug labdába a mai konfigoknál. + 3forint +2A az egyik 12V ágon. De a 460-s FSP se tud többet 18-18 ampernél 12V-n sőt egyik 500s ATX szabványú FSP se tud 18+18A többet a 12V-s ágon. Ezek mindegyike ugyanazt nyújtja 12V-n. Az 550 GLCnek van 4 db 15A leadó 12Vs ága, de az szervertáp.
-
stol
addikt
Kötekedés és személyeskedés nélkül, érdekelne, hogy a jelzett konfigokat hol és milyen körülmények mellett használják.
Van 3 gép, amit egy cég vitt, azokat 3D renderelésre használják.
Immáron féléve mennek 0-24-ben és nem szóltak, hogy gáz lenne.
Pontosabban egy járt nálunk, mert kifingott belőle a Samsung vinyó, de ez most OFF
Megjegyzem az általad emlitett topicban is inkább a 400 FSP-t javasolják, egy ennél gyengébb konfighoz is.
Elég csak a legutolsó hsz-ket elolvasni.
Azért válasszuk ketté a szakember ajánlását és a ''mástól hallottam, hogy ez elég'' ajánlásokat
Mert ott 80%-ban a mi szavainkat viszik tovább....
Keress rá a hsz-eimre, méréseimre és meglátod
Most kanyarodtumk vissza a kinduló hsz-ig.
250W-ot kajáló gépet, 12V-on 300W-ot leadni képes táppal etetni, már túlméretezés
Továbbá, az említett táp, ~430W-nál kapcsol le overload-al, addig viszont stabilan megy
Ui.: Ha jóltom, Zerathul-nak x1950xt-je van, ha ez igaz, kiugrok ma hozzá egy mérésre
[Szerkesztve] -
stol
addikt
de a regged szerint neked sem XTX-d van,igy gondolom egálban vagyunk.
Persze, hogy nincs, hülye azé' nem vagyok.
PC-szervizben melózok és ezelőtt 3hónappal, ill. előtte napi szinten pakoltam össze 1950xtx-es konfigokat, FSP 350PNF-el.
Igazából nem értem, mit akartok bizonygatni, csak nem azt''hogy mindegyik konfighoz'' kizárolagosan az Fsp 350-s tápjával szabad szerelni.
Csupán azt sugallom, hogy ne írjuk tovább az ''500W-os táp kell'' legendáját.....
Milyen táp kell?
1. Minőségi ->lista a ''milyen tápot vegyek topikban.
2. A kártyának optimális keresztterhelési diagrammal rendelkezzék.
Ui.: Nem mondtam, hogy 350-essel SZABAD hajtani, hanem azt, hogy létezik olyan kis táp, ami stabilan elbírja. -
stol
addikt
Nem haragszol,ha nem nézem végig, mert a kezdő képsornál,egy gyengébb konfigot sorol fel.
Szemellenző rulez
Pont egy valós keresztterhelési problémára mutat rá a video.
Valamikor a legendák is igy születtek
Ez így igaz!
Most írjátok az XTX 500W-os táp legendáját.
de a fizika ennél, kicsit egzaktabb.
Mivel az energia nem vész el, csak átalakul..
Ezesetben hővé -
stol
addikt
-
stol
addikt
Biztos lehetsz benne, hogy márkától függetlenül tartősan egyik 350-es táp sem viszi el.
Alátámasztanád mérésekkel?
Esetleg bizonyítékokkal?
Vagy megkérdőjelezel, mert csupán napi szinten rakok össze ehhez hasonló konfigokat?
250W-nál többet fogyasztó Single VGA-s rendszert összerakni szinte lehetetlen.
(Táp szekunderére gondoltam, továbbá 95%-ban 12V-on fogyasztanak a mai konfigok) -
Zeratul
addikt
PEDIG ÉRDEMES. Az 500W cimkéjű NorthQ 12V-s ága leesett 11,33 Voltra az FSPjé meg 11.93Vn állt stabilan. az FSP nem akármilyen táp, tudja amit az adatlap igér, ellenben sok cimkén 500W táppal.
Igaz nem x1950XTX csak x1900XT de tuningolva gyolyósteszt alatt ahol a 27A se ritka VMRn átfolyni nem ízzasztja meg az FSPt. Két különvezérelt 12V ága van. A X19xx sorozat meg kettős táplálású. 60Wt kap a PCI sinről is. -
katt777
félisten
Ebben teljesen igazad van.
Az összehasonlítást a ''viszonyteremtésre'' értettem, azaz láthatjuk, mit tudHAT adott esetben 2 különböző felépítésű konfig. Azaz viszonyíthatjuk egymáshoz a 2-t.
Összehasonlítás a szó szoros értelmében tényleg csak az lenne, ha a programok installálása helyett minden tesztet tisztán lefuttattam volna az üres XP-n. Így csak annyit tudok, hogy 3D06-ban minimum 100 ponttal többre képes úgy.
Feltettem a 3D06 CPU tuning / VGA default képet az eredményekhez. -
katt777
félisten
Azért szerintem az eredményeket összehasonlíthatjuk.
Az eltérő nézőpontokat sztem tisztáztuk. Nem vagyok semmi vita ellen, feltéve, hogy a felek képesek beleképzelni magukat a másik nézőpontjába, és nem csak a maguk igazát hajtogatják, elvégre igazságból is számtalan létezik.
De kösz az együttérzést. -
katt777
félisten
Ez tökéletes hozzáállás, ha mindig van pénzed gépet átépíteni, amikor az újabb játékok igénylik azt. Én sajna ki kell húzzam pár évig egy-egy konfiggal.
Ezért gondolkodtam két VGA-s rendszerben. Abból meg ugye az ATI jobb, erre jött ez a proci mizéria, és ez a 6000+ nem fog feljebb menni. (14X szorzót is 15X-nek látja a Windows.) De ezzel legalább (max +1 VGA, vagy 2 DX10.es) elleszek egy darabig.
[Szerkesztve] -
-
katt777
félisten
(Elkezdett megint működni a net. Majd meglátjuk, mennyi ideig tart ki.
)
Ezért írtam, hogy holisztikus: minden mindennel összefügg.
Joshi ötlete talán segíthet, ezt a procit sikerült elindítanom visszavett szorzóval (teszt még hátravan). A RAM így kicsit gyorsabb. Megpróbálok ezzel játszani egy kicsit még ma este, hátha így is stabil, és feljebb lehet vinni.
Vistához tuti jó lesz ám az a gyári 3GHz, mert az a régi procimon csak 200 MHz-et engedett húzni, afelett el sem indult! Ha már muszáj lesz Vistát használni, jó páran koppanni fognak az XP alatt stabilan műkötő, tuningolt rendszerükkel. És akkor hiába mondták nekem X2 topicban, hogy valamivel olcsóbb egy kisebb proci + egy állat hűtő. -
katt777
félisten
Azt hiszem, ma ez az utolsó hsz, mert ahogy közeledik a vihar, úgy akadozik egyre jobban a net.
Szóval ok, hogy változott a konfig, de csak a proci. Az alaplap, és a VGA, meg minden más ua. Még a CPU FSB is 200-on maradt, mert egyelőre sehogy nem tudom egy picit is megemelve normális működésre bírni a renCert.
Ez egy holisztikus számítógép. -
katt777
félisten
Éppen arról szóltam, hogy nem részenként v. részenként szövegkörnyezetben, hanem egyben kéne olvasni a leírt dolgokat (+ még általános alany, stb., amit az ember nem használ a nyilvánvaló ismételgetés elkerülése érdekében: pl ATI)
Sosem haragszom egy kis vita miatt, az mindenki épülésére szolgál.
Kellemes estét! -
katt777
félisten
Hát, ha befejezted az oktatást, akkor köszi is.
Ezt ajelecskét nem véletlenül tettem oda az előző hozzászólásom bizonyos részeihez sem, bár ezt páran mintha figyelmen kívül hagynák mostanság (ti. nehéz az írott szöveget pl. szatirikusan hangsúlyozni, viszont nem árt, mert néhányan hajlamosak ''hótt'' komolyan venni minden egyes szót, ráadásul anélkül, hogy azokat mondatban, vagy szövegösszefüggésben is megvizsgálnák, nem hogy - éppen az előbbiek miatt - megértenék).
Nem ''valami 750W szükséges teljesítményről'' írtam, hanem arról, hogy az ATI ezt ajánlja 2 db HD2900XT üzembiztos futtatásához, persze nyilvánvalóan a kártyák kihajtásához szükséges hardver erőforrásokkal. De ezt is írtam már még1x, eszerint fölöslegesen. Egy szóval sem írtam azt, hogy kötelező 750W-os tápot beszerezni a fenti konfighoz, vagy hogy nem menne kisebbel is. Azt sem írtam, hogy az én konfigomba feltétlenül szükséges egy 550W-os, csak azt, hogy ezt ajánlják, illetve hogy miért fogadtam el az ajánlást (fejlesztések, ill. kockázat kiküszöbölése), tehát lényegében nem vitatkoztam veled, nincs is értelme magától értetődő dolgokon.
A fentiekből következően pontosan értettem, mit írtál, én csak egy más nézőpontot próbáltam megvilágítani (hátha valaki olvassa, és elgondolkodik ezen, mielőtt megvesz egy minimálisan szükséges tápot, aztán esetleg problémája akad vele), abban meg egyetértettünk, hogy óvatosan kell kezelni bármiféle tesztet vagy mérést. Szerintem se untassunk tovább másokat. -
katt777
félisten
Tipikusan arra gondoltam, hogy majd teszek a gépbe egy PhysX kártyát, ha már megfelelően támogatják a programok, aztán van benne DVD + 3 vinyó + TV tuner, tervezek bele komolyabb procit (sajna most nem jutott több egy 4200+-nál), később esetleg BlueRay vagy HDDVD meghajtót. És akkor még nem beszéltem arról, mi történne, ha lesz majd HD2950XT, és abból tennék bele kettőt.
Ugye, hogy nem tűnik már olyan soknak az az 550W? Egy erősebb tápot nem olyan könnyű kifektetni. A gagyi nem ugyanaz, mint egy hibás széria, ami persze a peches felhasználót nem vigasztalja, ahogy engem sem vigasztalt, amikor 2001-ben egy frankón gyári hibás ASUS GTS2 VGA kártyát sikerült vásárolnom, noha sem előtte, sem azóta nem volt gondom ASUS termékekkel. Sajna mostanában elég gyakori hiba, hogy pl. a széria házakba szerelt tápok néhány hónap alatt meghalnak, minden különösebb terhelés nélkül, legyenek bár 250, 300, 350, v. 400 W-osak. Ezt értettem gagyi alatt.
A keresztterheléses probléma kiküszöbölhető, ha hosszanti irányban pakolsz a gépre.
A vizsgálatokat illetően először cáfolsz, aztán meg igazat adsz nekem. Aki érdekek mentén, vagy érdekek ellen dönt, annak a vizsgálata nem tekinthető szaxerűnek, akár szakértőnek mondja magát, akár nem. Mint említettem volt, többek között éppen ezért alkalmaztam ráhagyást a tápot illetően.
Én azt tapasztaltam, hogy érdemesebb a jövőre gondolva tervezni, mert a lépésenkénti építkezés mindig többe kerül (a használt, elavult alkatrészt nem lehet jó áron eladni). A P3-as konfigommal 2 és fél évig húztam ki, a P4-essel 3 és félig. Utóbbiban cseréltem 1x VGA kártyát, mert azt még a P3-astól örökölte. Szóval kiadtam egy elfogadható összeget gépre, amikor lejjebb ment a jobb cuccok ára, aztán évekig nem kellett ráköltenem. Életelméletben ezt nevezik értelmes tervezésnek az evolúciós próbálgatás helyett.
Egyébiránt 300W-os táppal nem ment a konfigom, tehát nem vettem kétszer nagyobbat, arról nem is beszélve, hogy ez is ugyanakkora. -
katt777
félisten
Nekem ellenkező irányú a tapasztalatom. Amióta betettem a Chieftec 550W-osat, nincs tápgondom, ráadásul olyan jó a szellőzése egy termetes, az alját kitöltő ventillátornak, és a lyuggatott borításnak köszönhetően, hogy még a gépből is nyom ki felesleges hőt, amely így nem melegszik annyira, mint az eredeti táppal. És persze nem is termel olyan sok hőt, amíg nincs a gépben, ami annyit fogyasszon. Nálam is elment a konfig a 350W-os régivel, de ha sort kerítek a 2. VGA-ra, akkor azzal már semmire sem mennék. Egy gagyi táp persze valószínűleg a te feltételezésedet bizonyítaná.
A vizsgálatokat ált. minden vizsgáló aszerint végzi, hogy mit mér, illetve mit kíván bizonyítani. Így pl. be lehet bizonyítani, hogy egy kétkártyás konfig elmegy 400 W-ról, de azt is, hogy 1000 W kell neki. Ahogy a mondás tartja: Kellő információ birtokában minden bebizonyítható, valamint annak ellenkezője is. Ezért lesz százféle teszteredmény, és ezért érdemes egy egyszerű felhasználónak biztosra menni, nem pedig hinni valamelyiknek.
A tápok minősége az, ami nagyon nagyon nagyon fontos, hiszen az adatokat illetően miért pont e tárgykörben tájékoztatnák pontosan a vásárlókat? -
katt777
félisten
De nem ám.
Nem azért találták ki a min. szükséges tápot, hogy azt adják el, hanem azért, mert az visz üzembiztosan el egy CF-ös rendszert 2 db X1950 sorozatú kártyával. A 2 db 2900-ashoz meg 750W kell. Ne feledd, hogy a kártyákon kívül más alkatrészek is fogyasztanak még áramot egy számítógépben. És sokra mész a 450W-os erőforrással, ha majd beleteszel a gépbe egy újabb vincsit, vagy RAM-ot, vagy komolyabb procit, aztán valamiért nem indul. Az 550W-os sem fogyaszt folyamatosan 550W-ot, úgyhogy ezen nem érdemes spórolni. -
katt777
félisten
Ezt hosszas lenne magyarázni, szerintem nézz utána mélyebben. Pl. környezetvédelmi normák teljesítése, és a többi. Mert a teljesítmény nem a korszerűség mérőfoka. És az Astra motorja több mint egy évtizeddel későbbi fejlesztés. És éppen azt írtam, hogy a Testarossa az ő korában volt korszerű, ma már nem az, hiába volt anno előremutató. Ferrari fan vagyok, de azért valamit értek a technikához is.
-
katt777
félisten
Sajna tévedsz. A Testarossa ugyanis (még az újabb változat is) bő két évtizedes konstrukció, tehát nyilvánvalóan elavult technológia (persze, attól még kívánatos). Az újak nyilvánvalóan korszerűbbek (ahogy a maga idejében a Testarossa is az volt), ezért is nem egy 599-essel vagy egy Enzo-val hasonlítottam össze az Astrát (vagy bármi mást, ahogy te is írtad), hogy az analógia meglegyen. De ez végül is nem autós topic.
Arra akartam kilyukadni, hogy nem feltétlenül jobb, vagy nagyobb teljesítményű egy új technológia, bármiről legyen is szó.
Azt meg nem hinném, hogy bármely komoly cégnél véletlenül lakulnának ki a gyártási technológiák. Gondolom, te is azért tetted idézőjelbe. És nem csak az X1900-as szériában. -
TomBoy1986
veterán
Konkrétan nem találtam meg, mert az előző topicban lehetett, szóval arról van szó, hogy most nálunk ~33°C van a szobában. Ebben a környezetben produkálta ezt a 82.5°C-t.
Amúgy én nem erre a kártyára vettem az X2-t, csak megörökölte az X1950Pro-ról. De annyit mindenesetre tud, mint a gyári, csak éppen halkan. -
katt777
félisten
Szóval, a gyári hűtő folyamatos, teljes DX9 3D terhelés mellett 61 °C-on tartotta a GPU-t. 3DMark-ban ugyanez 53-54 fokot jelent. Szóval, hűt ez rendesen, és még hajat is lehet vele szárítani! De ne legyek rosszindulatú a saját kártyámmal, azért messze nem olyan zajos, mint egy hajszárító. (De azért elég zajos.)
-
katt777
félisten
Na jó, csak VGA hűtésről volt szó előtte, ugye, Accelero X2, hirtelen arra asszociáltam a nagy melegben. Pár dolgot még elnevezhetnének X2-nek.
Stalkerben 70 fok körüli a hőmérséklet (nem pár perc), 3DMarkok-ban ugyanazokkal a beállításokkal 62-63 fok. Jön még a 100%-os hűtésteszt. -
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- TCL LCD és LED TV-k
- Argos: Szeretem az ecetfát
- RAM topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Vicces képek
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- Kivégzi a Firewire-t az új macOS verzió?
- World of Tanks - MMO
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Sapphire NITRO+ RX 580 4 GB eladó
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- AKCIÓ! ASUS STRIX B650E-E R7 7700 64GB DDR5 1TB SSD RTX 3080 10GB Thermaltake Ceres 500 850W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 13400F 16/32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felvásárlás!! iPhone 12 Mini/iPhone 12/iPhone 12 Pro/iPhone 12 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RX 6500 XT 4GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad E550 - i5-5GEN I 8GB I 256SSD I DVDRW I 15,6" HD I CAM I W10 I Garancia
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged