Hirdetés
- CES 2026: Új autót mutatott be a Sony Honda Mobility
- CES 2026: Bemutatta a világ legkisebb aktív zajszűrős fülhallgatóját a JLab
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- CES 2026: Alig nagyobb egy AirPods Pro tokjánál a Baseus 45 wattos power bankja
- Tízezres aksit tuszkolt a Honor a Power 2-be
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- OnePlus 15 - van plusz energia
- One mobilszolgáltatások
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- CES 2026: Látható gyűrődés nélküli hajlítható kijelzőt hozott a Samsung
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- iPod Nanóra hasonlító USB DAC és zenelejátszó a Snowsky Disc
- iPhone topik
- A piac legerősebb kameráját ígéri a Xiaomi 17 Ultra
- Samsung Galaxy Watch4 és Watch4 Classic - próbawearzió
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Gondolom Hobli1988-nak akartál válaszolni.

Itt te valamit nagyon összekeversz: -32 bit-es a karid és a mostani /64 bit-es/ driverek/ nem mennek fel rá!????? /Ebben nem vagyok biztos!/
A CPU-nak kell 64 bitesnek lennie, és ahoz 64bites drivert és oprendszert használni.
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Lehet bizony!
Ha pl. X mennyiségű levegő jut a gépedbe, az egyik venti elszívhatja/fújhatja a másik elől a levegő egy részét, nem is szólva a kellő körültekintés nélkül (minél több venti, annál jobb hűtés téveszme alapján) felszerelt ventillátorok keltette légáramlatok negatív hatásairól. Amikor pl. egy CPU hűtő a VGA kártyára fújja a levegőt, vagy éppen onnan próbál elszívni, és/vagy amikor összetorlódnak a légáramok a nagy kavarodásban, és kevesebb meleg levegő képes távozni a házból, mint anno kevesebb ventivel (mert ugye kifelé is kell egy X kapacitás).
Én a hőség miatt most cseréltem házat (sajna csak a számítógépét
). Ebbe mindösszesen 1 plusz ventit tudtam betenni (most 2 egyszerű 8 cm-es van benn), de a CPU és a ház hőmérséklete is 5-8 fokot csökkent, mert úgy tudtam elhelyezni a második hűtőt.
Az ajánlott extra hűtés tuningom nagy melegben az, hogy kiveszem a két szabad előlapot a gépből. Ez a passzív hűtés CPU részéről 2-3 fokot jelent, VGA-nak 2-4-et (ezek ugye helyben, a saját hűtőjük alatt ''elzárva'' melegszenek), a háznak (alaplap chipset) viszont további 5-7-et. És mindez egy fillérbe sem kerül. -
xlaci
senior tag
Ati tray tools-al nagyon faján tudsz monitorozni, kiirathatod a homersekletet, cpu hasznalatot, fps-t, órajeleket stb. Ha be van instalalva akkor az ora mellett van az ikonja, arra rakattintasz jobb gombbal, ezután hardware és monitoring graphs, ott pedig be tudod allitani mit jelezzen ki, amugy a legtobb dolgot jaték kozben is ki lehet iratni ugyanugy mint az fps-t
-
-
Hiba66
tag
Hi!
Kössz a képet! Hát kénytelen vagyok elhinni, a számok magukért beszélnek, de azért aggasztó az a minusz érték. Én a z ATI TRAY TOOLS-al szoktam mérni, az a 3D-s alkalmazások alatt a képernyő sarkába irja ki a hőfokokat(GPU RAM stb. + órajeleket is+FPS-t) Minuszt még soha nem írt ki, úgyhogy én kipróbálnám a helyedbe!
[Szerkesztve] -
katt777
félisten
Kieg. Fraps méréshez!!!
Ha Fraps fut, ATT nem vált módot, mert nem érzékeli a 3D-t! Kézzel kell felkapcsolni a frekit a játék futtatása előtt. Nekem legalábbis energiatakarékos módból kellene gyári normál 3D-be váltania, de nem teszi. Ha persze simán gyári VGA értékeken futtatod a játékot, az eredmény ok lesz. Ezt nem tudtam, mert mostanában nem használtam, ATT-vel meg még egyáltalán nem. Csakhogy ne lepődj meg, ha istentelenül alacsony értékeket kapsz. -
katt777
félisten
Ez tényleg jó kis hűtés.

FPS méréshez: Fraps (2.8.26. a legújabb)
Excel táblába lementi a mintavételi adatokat, a grafikont abból szintén az Excelben olyan szépre farigcsálod, ahogy tetszik. (Vagy bármiben, ami képes Excel táblát kezelni.)
Csak ne felejtsd el hotkey-vel elindítani a játék alatt a benchmarkot, mert különben nem lesz táblázat! -
Dooby
tag
No a délutáni órákban is nyomtam egy kis tesztet.
minimum / maximum
3dmark03: -103,9
/54.25 19529 pont /HŰTŐGÉP KIDOB!!
/
3dmark05: 43.88 / 54.38 11578 pont
3dmark06: 44.00 / 53.88 5989 pont
XPrally 48.38
S.T.A.L.K.E.R. 54.25
Szoba hőm. 31.00
Accelero S1.
Itt már a 12 és a 8 cm-es venti együtt dolgozott!
Látszik, hogy a proginak azért vannak apróbb hibái /-103,9/.
Az FPS-t még nem méricskéltem, de szeretném. Ehhez viszont majd segítségre lesz szükségem, amit előre is köszönök!
Hogyan tudom monitorozni az FPS-t játék alatt, úgy hogy grafikont kapjak ill. mivel?
Üdv!
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
06-nál azért kellett volna leülni, mert nagyon gyenge volt az alapórajeles szereplés. Az X2-mel alapon többet teljesített, ami nem éppen reális.
[link]
Hasonlítsuk össze az SM2.0 / HDR & SM3.0 / CPU eredményeket is.
Nekem ezek lettek (leolvasható a linkbeli képről is
):
2211/2489/1677 -
TomBoy1986
veterán
Sajnos ebben már nem vagyok képben. Nekem elég szokott lenni a hardware-ek vásárlásához a tomshardware, a ph, az xbitlabs, anandtech -ken található tesztek.
Ha más informatikai rész is érdekel (azaz nem csak a hardware, akkor biztos találsz benne érdekeset
)
Egyébként amikor szétvált a szerkesztőség és a régi kiadó, akkor én a Magyar PC Magazint vettem tovább, de sajnos az sem volt már az igazi.
~98 decemberi számban több mint 400 hardver tesztje volt benne. Ezekhez képest mik a mostani tesztek? Na én ezt hiányolom. -
TomBoy1986
veterán
-
joshua7
veterán
Radeon X1900 XT alá előző tesztünkben egy 3,8 GHz körüli P4-et vagy 2,6 GHz körüli Athlon 64-et ajánlottunk, és mivel az X1900 XTX csak kis mértékben gyorsabb az XT-nél, így ezúttal is áll ez a javaslatunk. Hozzátesszük, hogy természetesen egy Core 2 Duóval sem csinálunk rossz vételt, amennyiben X1900 XTX alá szánjuk azt, de a tesztek szerint a 3,4 GHz-es Core 2 Duo már csak egy-két esetben présel ki további fps-eket a kártyából.
[link] -
TomBoy1986
veterán
Természetesen elég.
''X1950XT MSI 256/256 e kártya állítólag csúcson akár 300w-ot is eszik!! ''
Nem tudom ki mondta, de egyáltalán nincs képben a fogyaszásokat illetően. Ez a kártya legfeljebb 130W-ot fogyaszt, teljes terheléssel.
Eből könnyen számítható:
[link]
A Pro fogyaszt 65W-ot teljes terheléssel, azt kivonod a PRO-s fogyasztásból (marad ~90W), ezt követően az levonod az XT terhelt fogyasztásából.
(A Pro adata meg egyszerűen adódik az egy és kétkártyás üzemmódból)
[Szerkesztve]
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
Van hozzá program, ha tőlem is elfogadod a választ, mégpedig az ATI Tray Tools, amelyben a HardWare/Overclocking settingsben lehet húzni a videókártyát.
Ebben van egy videóstress-test is, amiben ha néhány percet tud menni a kártya (show 3D), akkor stabilnak mondható. Igazából addig kell futtatni, amíg már nem melegszik tovább a GPU.
Ja és még egy dolog. Van benne képhibakeresés ugyanitt, mégpedig a artifact scan.
Ha kezdő ATI-s vagy, akkor itt egy kis segítség:
[link]
[link]
[link]
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
- Sub-ZeRo: Euro Truck Simulator 2 & American Truck Simulator 1 (esetleg 2 majd, ha lesz) :)
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- GoodSpeed: Te hány éves vagy?
- NVIDIA GeForce RTX 5080 / 5090 (GB203 / 202)
- Garancia kérdés, fogyasztóvédelem
- Azonnali fáradt gőzös kérdések órája
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- YouTube
- Végre 120 Hz-es lesz az Apple következő monitora
- További aktív témák...
- Gigabyte RTX 4070 Super Windforce OC 12 GB (2 év garanciával)
- Asus Dual Radeon RX 5500 XT EVO 8GB GDDR6 Számlás, dobozos, újszerű!
- MSI GeForce RTX 4060 Ti VENTUS 2X BLACK 16G OC Garanciális
- AMD Radeon RX 7600 8GB OC HIBÁTLAN!!
- GAINWARD GeForce RTX 5070 Python III 12G 36 hónap alza gari - Bontatlan -
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i7 14700KF 32/64GB RAM RTX 5070 Ti 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- Apple iPhone 15 Pro Max 256 GB Natural Titanium 1 év Garancia Beszámítás Házhozszállítás
- Készpénzes / Utalásos Videokártya és Hardver felvásárlás! Személyesen vagy Postával!
- Dell Latitude 5290 i5 8350U, 8GB RAM, SSD, jó akku, EU bill., szép állapot, számla, 6 hó gar - 12.18
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5600X 16GB DDR4 1TB SSD RX 6800 16GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

Különben hova aggatnám a ventiket

/