- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy XCover7 Pro - burokban született One UI
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #6115 üzenetére
Csak egy kis részét.
A kis rész a felső PCI-Ex16 slot környékén található.
A tartozékokat értelemszerűen a VGA-ra értettem, nem a vele áttételesen összeköttetésben lévő minden hardverre.
Tecsóban lesz akciós szélesképernyős LG TFT monitor, magas kontrasztaránnyal, képjavító technológiával és 4:3 zoom-mal, szóval némi családi segítséggel az lesz először cserélve. Maradék mani (ha marad) megy a 3870-alapba.
-
-
old gray
addikt
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #5974 üzenetére
Hát ez elég Xaktás eset
Én AtiToolt használtam a 9700nonPromtól az X800asokon keresztül az X1900akig, egyedül a 2900Proval nem ment.
Fapados, de emiatt könnyen kezelhető, a lényegi dolgokat lehet állítani.
Persze ez is a pap meg a vatikáni hálóparti esete, kinek melyik inkábbJaja, Tomboy1986 is kompetens figura, neki is XTje van tudtommal.
Ő annó sok energiát feccölt a Pro256 vs.512MB contestba, sz'al kitartó
Vagyunk azért jópáran, akik ebben a topikban érzik/érezték magukat jól -
Speed®
titán
válasz
Calibos #5969 üzenetére
Hm, az érdekes, ha 3D módban lekapcsolta a ventit..egyéni profil vagy automata ventiszabályzás volt? Én még anno az XTt egyéni 2D/3D profilokkal és hozzájuk külön definiált ventibeállításokkal használtam 0.26al, nem volt vele baj..mindkét proginak lelke van
Én mikor írtam, hogy gyári fesz nem elég/mire? Nem hinném, hogy ilyet írtam volna, a gyári fesz XTk esetén sok is szinte minden esetben
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #5756 üzenetére
Az van, hogy 62k és afölötti árakért nagy ívben szarok a 3870-re meg a dx10.1-re, mert ugyanannyiért +10-50% (de inkább az utóbbi, de extrém esetben 150% is
) teljesítményt kapok. Nézd csak meg ezt! És megkérdeztem Mackától a tapasztalatait, hogyan húzta agyon a GT-jét, mert SLI-t cseszhetem, akkor meg hadd szóljon az az egy kari.
ATI chipset jó hűs.
Olyan jól vagyok, hogy ha lenne pénzem, ATI karistul adnám el az alaplapomat meg a procit is.
Kérdés, megjön-e a mo-i kereskedők ünnepi esze, vagy egyszerűen ki akarják golyózni az ATI karikat a piacról ezekkel a valóságtól elrugaszkodott árakkal.
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #5752 üzenetére
Oksi, csak a hsz-ed nem volt túl sokatmondó. Azt hittem, megvan a 3870. Egyébiránt erősen érdeklődöm 8800GT ügyben, tudván, hogy 62k itt a 3870, a 10-50%-kal gyorsabb 8800GT meg 61k-tól kapható. SLI állítólag nem megy a lapomban, de ha GT-t veszek (persze ha 3870-et is), egy darabig megint nem lesz dupla karis konfigom.
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #5677 üzenetére
Köszi, már elég sok emberkével felvettem az ügyben a kapcsolatot.
Ha más nem, dec. 15.én veszek egy HR-03mat, azzal is jó lesz. Igaz, azzal nem lehet feszültségnöveléssel is nyugodtan állatkodni, mint vízzel...
De az állandó 750/2000res üzemhez a HR-03 is bőven elég lesz. -
Speed®
titán
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #5673 üzenetére
Ha amikor a Prot megkaptam 50ért lett volna elérhető 8800GT max. 55ért, elgondolkodtam volna. De mivel nem volt és a jelenlegi helyzetet figyelembevéve a közeljövőben nem is nagyon lesz, így úgy vélem, jól döntöttem a 2900Proval.
Egyedüli szívás, hogy nem találok egyetlen hazai importőrt sem akivel hozathatnék CMGlacier blokkot rá, így úgy néz ki marad egy HR-03/R600 rá..
Amivel már nem annyira jó vétel, mert a 88GTre rámegy az AccS1 ~1/3 áron..
A tuningpotenciálnak köszönhetően még sokáig elég lesz a kari, nem féltem. -
katt777
félisten
válasz
Calibos #5654 üzenetére
Erről szóltam, amikor írtam, hogy mennyire djáágaszág egy ATI (nV) Havok PhysX-hez képest, ami ráadásul U3-ban (meg még jó pár más game-ben) gyárilag támogatott. A gyártók is tudják, hogy egy 250USD-s (most már persze nem annyi), kiegészítőt senki nem fog megvenni, amikor azért a +-ért egy 2x (ha nem többször) olyan gyors videokarit kap, aztán tesz rá, hogy a CPU-nak is dolgozni kell egy kicsit amellett. Főleg, hogy procit is (illetve a 2 közül valamelyiket
) kap ennyi + pénzért 2x olyan gyorsat.
-
old gray
addikt
válasz
Calibos #5603 üzenetére
Nem rég értem haza melóból, szerelném be a karit, v.mi hiányzik: kimaradt a tápcsati (meg a gar.levél is.....).
Mivel a tápomon (FSP 350W) nincs ilyen így várhatok megint a postára.
Amúgy szép kari, gyönyörű idomai vannak, nem sovány és jó ütközői vannak. Esze is van, 48/16/16 pipás az agya.
-
old gray
addikt
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #5586 üzenetére
AccS1el 88GT kompatibilis, de az akkor sem kéne ha vki ráfizetne a Proért
A tesztek objektivitása furcsa állatfaj, pontosan ezért szoktam 5-6 teszt alapján kialakítani magamban egy képet az adott vasról, nem egy után rögtön.
OFF OFFja: megnéztem a Dragon Wars-t. Hát rég láttam ilyen gagyit
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #5583 üzenetére
Hát ha így alakul a blokkbeszerzésem, lehet visszatérek...vagy 3870
CBase jó kis oldal, főleg az interaktív grafikonok miatt kedvelem.
Aki a HD3850est várja, az jól teszi, ha minden igaz kapunk egy a jelenlegi GTSekkel egyenrangú kártyát, bő 10 rugóval olcsóbban. Melette UVD, 55nm, alacsony fogyasztás/melegedés. Kíváncsian várom a hazai árakat.
Tudja valaki véletlenül a furattávokat a HD38aknál? Van egy kósza AccS1em.. -
Joshi
titán
válasz
Calibos #5516 üzenetére
Úgy bele vagytok szerelmesedve katt777-el a HD3870-be, hogy ajánlom figyelmetekbe ezt a topikot: Radeon HD 3850 és HD 3870
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #5390 üzenetére
Nem.
Régebben is úgy szoktam (ME/XP pár alatt), hogy feltettem a játékokat ide is, oda is, egymásra installálva, hogy bármelyik rendszeren dolgozom, tudjak én kikapcsolódni a gép kikapcsolódása (és + helyfoglalás) nélkül (már amelyik játék nem ment csak úgy elindítva). A régebbieknél XP/Vista párban sem volt gond, az újabb játékok (legalábbis egy részük) viszont nem komálják ezt a megoldást, még NoDVD fixekkel sem.Pedig csak 32 bites game-ekkel próbálkoztam. Értsd: azon a rendszeren működik jól a progi, amelyiken legutóbb felinstalláltam.
A havernál a 7.10-es Catalyst és az X600-as VGA párosítás lehet a gebasz, de nem tudom, mit tegyek vele, mert a régi driver-rel meg nem ok-k az újabb játékok. -
morzsa
aktív tag
válasz
Calibos #5367 üzenetére
Calibos: már visszatettem. pont az az érdekes, hogy most nincs gond
Ja, 1900XTX, a Fehér Holló. Legalább is itt a PH-n.
Pancsermeste: Nem néztem a hőfokokat, de ismered az effektet, amikor az fps ~50-ről leesik 1/végtelenre? Valami túlhevül, nem?
Ezt űberelje valaki: X1900XTX@8xCF ATI 10900XTXXXXXX, ha-ha. Kár, hogy nincs hitelesítés, mert akkor mégjobban leesne az állatok
(Egyszer a 9500-sal is csináltam 7500pontot 3000 helyett, csak az orb elhajtott az omega driver miatt. Mindig kifogom a magot a rétesben
)
-
Speed®
titán
válasz
Calibos #5368 üzenetére
Tudtam hogy nem hibáztam, mikor 50ért lecsaptam egy 29Prora
katt777 még mielőtt lehülyéznél: nem számít a fogyasztása/melegedése, nem érdekel az UVD, DX10.1ről már tudod a véleményem
Egy a lényeg: Glacier600as vizesblokkal 900/2000MHzen járó R600, 512bites memókkal 125GB/s. Pont.
-
katt777
félisten
válasz
Calibos #5162 üzenetére
Az első hírekben hetekkel ezelőtt azt lehetett olvasni, hogy a(z akkor még) 2950Pro Gladiatornak (ez lesz a 3870) 512MB-os és 1GB-os változata is lesz GDDR4-gyel. Lehet, hogy anyagi okokból a kisebb kari GDDR3-as lesz, én legalábbis erre tippelek. Talán a nagyobb 512 bites lesz a GDDR4 mellé (mert az nem ártana, ha csúcskarit akarnak végre kihozni), vagy az lesz majd külön egy durranás?
Az említett órajelekkel és egyéb tulajdonságokkal verniük kéne (de legalábbis a 3870-nek) a 2900XT-t, de még az nV karikat is (főleg a GTX-et), mert ha azokat nem nyomják le, akkor szevasz tavasz az AMD-nek VGA fronton. Piszkosul sokat jelent ugyanis az nV-nak, hogy az ő üdvöskéje ücsörög a trónon, már jó ideje megingathatatlanul. -
katt777
félisten
válasz
Calibos #5154 üzenetére
CD-Killer.
Örülj, hogy a vinyódat nem pörgeti szét, olyan is van.
Másold vinyóra, tedd bele egy könyvtárba a patch-eket és a NoDVD fixeket, aztán ezt írd ki, és van egy használható lemezed, amelyre nem lesz szükséged játék közben, mindemellett pedig nyugodt lehetsz az eredetivel. -
Joshi
titán
válasz
Calibos #5080 üzenetére
Most tárgyaltuk ki Thrawn kollégával és ez a valószínű gyakorlat a több magos CPU és az azokat kihasználó progikkal: K10 Totyik
Az pedig, hogy egy többmagos rendszert kihasználó program hány %-os gyorsulást eredményez, az megint más dolog.Katt777: a 4 magos kihasználtsággal kapcsolatban tényleg neked volt igazad, de gondolom többségünk úgyis 2 magost szeretne venni.
-
Joshi
titán
válasz
Calibos #5078 üzenetére
Namost ha ez igaz "Nem négy magra optimalizálnak, hanem 'több' magra. Annyi magon fut amennyit talál.", akkor nem egészen így van.
Ha mondjuk egy játék egy X2-es procinál 100%-an kihasználja mind2 magot, akkor egy 4 magosnál is használni fogja legalább a 3. magot és akkor már előbbrébb vagyunk. A jövőre való tekintettel pedig nem lehet olyan rossz választás a 4 magos CPU, márt csak azért sem mert a jelenlegi játékok egytől-egyig több magra írodik.
"PC-s felhasználok 85-90% nem használja ki a 4 magot"
Ez azért lehet, mert a PC-s felhasználók 85-90%-nak nincs 4 magos procija. -
katt777
félisten
válasz
Calibos #5042 üzenetére
Én is valami ilyesmit írtam.
6000+ is azért lett 4200+ helyett, mert hozzászámoltam a 2600-nál magasabb tuninghoz, CPU-hoz a szükséges extra hűtési teljesítményt (ráadásul a CnQ meg nem árt), aztán akkor már nem is kellett sok ehhez. Így meg nem kell félnem, hogy lecsökken a proci élettartama, mert lehet, hogy erre is szükségem lesz 3 évig. -
katt777
félisten
válasz
Calibos #5021 üzenetére
Melyik topic is ez?
Kicsi plusz kell neki, hogy CnQ és Vista is tökéletesen működjön. Ez ugyanis 89W-os, nem 125, azokat a korábbiakat nem nagyon kellett feszelni egy kis tuninghoz. Igaz, úgy sem mentek 3300-nál többet stabilan. Az enyém is elmegy 3350-ig, csak ott már erősen melegszik terhelés alatt. Fölötte nem bootol be, de egy Ninjával szerintem megtenné, mert biosba belépve indítás után látszik, milyen rohadt meleg a proci (simán 48-50 fok körül indul alapból, és akkor már a felpörgés után hűl vissza). Szóval, ha itt lenne hűtés, menne följebb, most nincs 13k-m kísérletezni +100-100 MHz-ért. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Calibos #4832 üzenetére
Mióta csak létezik a cég ez a szöveg van körülötte. K6 idején sem volt jobb, a K7 sem volt egyértelműen jobb. Egyedül a K8.
Mindig is 20% körüli volt a részesedésük, s az árpolitikájuknak köszönhetően visszaszerezték azt a részesedést, amit elvesztettek a C2D megjelenése miatt.
Egyébként az AMD az nyilatkozta az új CPU-jával kapcsolatban, hogy mostmár versenyképes termékkel áll elő, de nem lesz jobb.
Az új Intel generációhoz:
A Netbursthöz képest lehetett nagyot alkotni, de ezekhez a mostaniakhoz képest már nehéz. Látszik is, hogy nincs olyan látványos fejlődés s Penrynnel sem - pedig sokan úgy tekintettek rá, mint új messiásra."Nem tudom meddig bírja még az Amd...?!"
Amúgy meg ha becsődöl, akkor azzal mi - vásárlók - járunk a legrosszabbul. Gondolom nem kell elmondanom, hogy miért. -
Joshi
titán
válasz
Calibos #4772 üzenetére
Árban nem összehasonlítható a két vga, mert az xtx-et már nem gyártják és csak használtan lehet hozzájutni. A teszt linkelésével csak azt akartam érzékeltetni, hogy lesz hasonló alternatíva mint anno az xtx
(persze eddig úgy néz ki, hogy nvidia vonalon)
.
(már csak azért is, mert tavaly én is 70k-ért vettem az xt-met)
-
public73
senior tag
válasz
Calibos #4364 üzenetére
a gépemmel szerintem semmi gond!
a 8600-tal száguld, minta veszedelem!
a kari ati007-é volt, ő is értetlenül áll a probpléma előtt!
szerinte a 7.10-es faszányos kis driver miatt sz@rta össze-vissza magát a kari!
ő 7.6, vagy 7.7-tel használta és azt mondja 7900gtx-et verő a kari!
én elhiszek mindent, de nálam nem ment! -
public73
senior tag
-
old gray
addikt
válasz
Calibos #4278 üzenetére
Nos, még ha nem is erre a szériára van tervezve, de a hangja az iszonyat. Min. ford. számon (1400RPM) is hangosabb mint bármelyik más venti a gépemben (1200mm-esek vannak ~1000RPM-re leszabályozva). Pfujjj én akkor is fikázom. Túl kis terjedelmű az egész, sűrűk a lamellák, a venti szar. Asszem eladom és S1-re váltok (ismét).
Senki nem ajánlotta, nem is vennék ilyet. Az X1900XT-vel kaptam. Jól van rátéve, nem nagyon lehet egy ilyet rosszul feltenni.
Bár délután újrapasztázom, htáha....
A VRM-ekkel mit kezdjekMi az a VRM és hol található a karin
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Csere-Beszámítás! Sapphire Pure RX 7700XT 12GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Prime RTX 5060Ti 16GB GDDR7 Videokártya! Bemutató darab!
- PowerColor RX 6700 XT 12GB GDDR6 Hellhound Eladó!
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- T Phone Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Dell és HP szerver HDD caddy keretek, adapterek. Több száz darab készleten, szállítás akár másnapra
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Crucial 240GB SSD eladó
- Csere-Beszámítás! MSI Gaming X RTX 4060Ti 16GB GDRR6 Videokártya!
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest