- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- A hagyományos (nem okos-) telefonok jelene és jövője
- iPhone topik
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobil flották
- VoLTE/VoWiFi
- EarFun Air Pro 4 - a cél a csúcs
- Fotók, videók mobillal
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #5697 üzenetére
Én 3870CF-et építenék...
Különben meg piszkosul nem fűti a gépházat még 2 db 1950XT sem, mert még mindig kitolja a meleg levegőt a házból, és az alaplapom szépen elvan 30 fok alatt, de még leterhelve sem melegszik 35-36 fok fölé (vinyók sem). Mindez egy kevésbé melegedő, ám nem kifelé szellőző kártyával kapcsolatban nem mondható el. Megjegyzendő: full VMod tuning terhelés esetén az 1950XT borítása alig langyos, éppen a fent említett hűtési megoldás miatt. Hangosság ellen meg ottvan a Thermaltake AT-1, hasonló kifúvós megoldással, vagy a HIS IceQ3 turbo, és akkor nem kell böszme nagy, forró bordákat hűteni, mert a karinak édesmindegy, hogy 50-60 v. 75-80 fokon megy.
Azt azért el kell ismerned, hogy nem rossz ez a teljesítménynövekedés, főleg azok után, hogy látatlanba mindenki temette, az alaplapi CF-et. Most meg nem is igazán van különbség emlékeim szerint a hidas/kábeles és eközött. Még mindig nem találom az 1-2 egyforma karis teszteket.
Elmondom 100-adszor is: ha nem tudom eladni a régit, kurvára cseszhetem, hogy mennyiért kaphatnék 8800GT-t, vagy 3870-et, szvsz!
Most mi a f@szomért nem lehet felinstallálni Vista alá a 7.11-es XCode-ot??? -
Joshi
titán
válasz
DigitXT #5685 üzenetére
Valószínű a játékoknál is lenne előnye főleg a nagyobb felbontásokban és magasabb beállításoknál, de ha az ember utánaszámol egyszerűen nem éri meg. Katt777 is rég vett volna még1 XT-t, ha nem lenne 30k fölött a használt ára.
Utánajártam mi a helyzet a 8800gts SLI-vel és ott is az a probléma, hogy két kártyával kb 8800GTX teljesítményét kapom. 2x45k=90k amiből már veszek egy 8800GTX-et, sőt a GTX-nek hamarosan le fog menni az ára 60-70k-ra.
A SLI és CF a tehetősek játékszere, csak a csúcskártyáknál előny egyébként csak több fogyasztás és nagyobb inkompatibilítás. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #5634 üzenetére
Nem vagyok eltévedve, emléxen a Hot Pursuit 2-re, csak az már a leszálló ág volt, és azt hiszem, már abban is elhagyták a legfontosabbat, az idő elleni versenyt (illetve a rekordok megtartását, egy barátom azóta is papírra jegyzi az eredményeit - éljen a PC!!!
).
Régi NFS-ek is mennek XP-n, 4-eshez kell egy extra xp patch, amelyet én needforspeedfiles-ról töltöttem le, ha jól emlékszem. ott megvannak az extra kocsik is a 3-5-ös game-hez. XP-n egyébként az ATI kártyákat nem szeretik, van, amelyiken csak szoftveres módban hajlandóak menni (ma már nem lassulnak ettől), nV-n viszont szaladnak vígan. NFS1-hez virtualpc kell, azt P4-en próbáltam anno, de belassult tőle a gép, X2-n talán menne normálisan.
Viszont, amit sohase felejtek el, és amit azóta se láttam, az a bogarak fenomenális szétkenődése a 2SE ausztrál pályáján VooDoo karikon.
Vannak jó trainerek, TDU-ban pl. úgy kapcsolom ki a zsarukat, mert baromság, hogy egy apró koccanás miatt is Hawaii összes zsaruja engem üldözzön, másrészt meg azzal csinálok pénzt, hogy megvegyem a valósnál 8-10-szer többe kerülő kocsikat.No meg nem azért veszek meg egy játékot, hogy aztán a 95%-ával csak mindenféle hülye feltételek teljesítése után játszhassak. Oksi, legyen kampány üzemmód, de aki csak versenyezni akar, azt hagyják már békén!
OFF, beszéltem! -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #5622 üzenetére
Hát te el vagy tévedve.
Én legalábbis belső nézetből nyomtam végig mindet a Porsché-ig bezárólag. Ha valaki nem találja a beállítást, az egy másik dolog, és az meg is érdemli, hogy ne vezethesse normálisan a kocsikat.
(Főleg, hogy a 4-es fele is a 3-as-ra épült). Van egy kameraállítási menü, és ha nem állítod be egyikre sem a belsőt (alapból sztem benne van), akkor a kameraváltóval is hiába próbálkozol. Én mind a 4-re belső kamerát tettem, aztán véletlenül sem tudtam elkapcsolni.
De még megpróbálhatod újra.
Porschében az érdekes az volt, hogy kívülről visszanézve a futamokat (vagy kívülről vezetve) az autók harmad-negyedakkorák, mint a valóságban.Onnantól kezdve meg nem Need For Speed a Need For Speed, legalábbis klasszikus értelemben, illetve ha a cím jelentéséhez ragaszkodunk (mert azért a japcsi tuningmatchboxok amerikai tinédzsereknek jó játék, de hogy bármi közük lenne a gyorsasághoz, az erősen kétséges
). Oksi, 9-estől megint akadnak autók is (és ahhoz van valami camera-hack belső nézethez). Ahogy a PS-t néztem, legalább valami ál-belső nézet van, a motorháztető felettit ugyanis végre nem középre tették, hanem balra. Ez is több a semminél, csak a pazar grafikai meg fizikai modellezés mellett nem ártana a belső tereket is lemodellezni, mert így kicsit megint az a "nagy gyártó vagyunk, szarunk a felhasználókra" feeling jön le a game-ről. Tegyék bele, aztán a konzolidióták majd kikapcsolják, vazze.
Az nem érdekel, hogy az idővel versenyzek, mert a célom az, hogy a leggyorsabb legyek, nem pedig az, hogy ki vagy mi ellen érem ezt el. Ha az ellenfelek érdekelnének, mindig csak azokhoz viszonyítva lehetnék gyors. -
Joshi
titán
válasz
DigitXT #5612 üzenetére
Az NFS sorozat gyerekeknek való, csinosítani az autót aztán órákik pattogni az oldalfalakon...hát nem tudom. A Pro Street ezt a vonalat akarja megtörni, most már igazi versenyeken kell részt venni kötött szabályok mellett... azt kell hogy mondjam hogy felejtős. Aki igazi autóversenyeket szereti annak ez is kaka, szerintem utcai témánál kellett volna maradni az legalább tetszett a kommersz népnek. Ez csak az én szubjektiv véleményem volt. Sorry az NFS fanoktól.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #5515 üzenetére
Alapjában véve maximalista vagyok, így már biztosan érted a problémámat.
Ezért is szenvedek. Tehát kéne egy jó és gyors dx10.1-es kari 50k alatt.
Tudom én, hogy a tesztek többsége manipulált, de akkor is lelombozott az első. Szerencsére a Guru 3D-ben nem kellett csalódnom.
Azt meg még mindig nehezen értem, hogy ha 33%-kal több (felszereltség és adatforgalom) és gyorsabb (GPU és RAM) a 3870, akkor miért nem nyomja le a 8800GT-t. nagyon le kéne. Ezért gyanaxom elsősorban a driver-támogatás hiányára. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #5510 üzenetére
Nem tudom, mi az ellentmondás abban, hogy közben a számomra mérvadóbb fórumon találtam egy normális tesztet, amelynek láttán nem láttam már olyan sötéten az ATI(AMD) és a 3870 jövőjét. A mókás inkább az, ha ez nem tűnik fel valakinek.
Na, a medium képet benéztem, sorry.
DX10 átportolása mellől lemaradt a smiley.
Nem a dx10.1-be vagyok beleszerelmesedve, egyszerűen nem szeretek elavult dolgokat venni, az úgyis legföljebb autóban és ingatlanban lehet jó vétel.DX9-es kártya helyett sem DX8-ast vettem, csak mert még alig valami támogatta az újabbat. És ha majd jönnek a .1 hardveres dolgok, amelyeket a .0-s karik szoftveresen számolnak, akkor biza nem lesz majd rossz a .1-es hardver. És azt is tudom, hogy a .1 támogatás csak a Vista SP1-gyel jön, tehát addig nem is várhatunk egetrengető teljesítményt az új technológiára készült kariktól, mert ez a részük nincs is kihasználva (és ugye még az új catalyst sem jött ki). Ezt persze nem úgy értem, hogy SP1 után majd a 3870 leveri a 8800GTX-et, mielőtt félreértenéd.Számomra, az én saját szempontjaim alapján, a 3870 a legjobb vétel (meg anyagilag is, már ha nem 55-60k körül, vagy még följebb hozzák ki).
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #5464 üzenetére
Kicsit téves a megállapításod, a fentebb általam belinkelt tesztben nézd meg a különbséget. Nagyon durva. Egyébiránt játékban nem műxik a VERY HIGH kapcsoló, csak a demo-ban, ráadásul a dx10-et ugyan nem tudod bekapcsolni vele XP alatt.
Próbálta valaki a dx10 fájlokat xp alá bemásolni, valamint átvinni a vistás registry bejegyzéseket az xp registry-jébe?
-
morzsa
aktív tag
válasz
DigitXT #5376 üzenetére
Túlmelegedést nem mértem, de ha egy játék lefagy és a rendszerben csak az a nyavalyás driver változott, akkor mi más lehet a hibás? A 150%-os proci 6x fokos volt, mint korábban is. Inkompatibilitás? Láttam már olyan drivert, ami nem igazán volt képben nvidia és ati részről is. Nekem magas.
Viszont most már azok a csíkok sem jönnekbe, amikor a túlhajtott gpu nem bírja a strapát. más. Mennyit érhet még ez a karesz?
A bugos ATT tesztet nem is kommentáljátok???
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #4471 üzenetére
S3 mellett még az opcióknál kell kipipálni az órajelek visszaállítását (általános opciók, szakértő fülön találod ATT-ban: órajelvisszaállítás készenléti mód után).
Vista inst egy partícióra, aztán hardverhiba kiderül.
BÁRMILYEN másik karival, amely képes 3D megjelenítésre. Csak van valaki ismerősnek egy elfekvő!
Ha minden 3D alkalmazás folyamatosan ezeket a hibákat produkálja, tényleg meg kéne nézned valami mást is (pl. Vista - ez jobb, mert más -, vagy másik XP installálása külön partícióra), mert így nem jutsz tovább, minthogy újra és újra igazolod állításod helyességét.
A RAM-ok, megfigyeléseim szerint, bármilyen hibát tudnak produkálni.De a proci is, + alaplap (az meg aztán pláne), de egyszerűbb egy másik rendszer alatt megnézni a hardvert, mint procit, lapot, meg RAM-okat csereberélni.
Ja, tényleg: Nézted már úgy, hogy csak a VGA driver volt fönn, sem CCC, sem AT vagy ATT? És ugye nincs fönt / nem fut egyszerre mind a kettő? Csak mert a rendszer ez esetben mindig a legutóbbi beállításait veszi, tehát ATT-ban beállíthatod, de újraindítás után CCC beállításokkal indul (el is tűnik ATT-ból a pontocska a kiválasztott 3d módból). Ez annyira triviális, hogy eszembe sem jutott, de gondolom, te sem futtatod párhuzamosan a kettőt. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #4455 üzenetére
Én megpróbálnám másik RAM-okkal, vagy csak eggyel-eggyel. Meg pl. Vistával, hogy ott is ez-e a helyzet, mert ha ott is, akkor hardveres a hiba, ha ott nem, akkor inkább XP. Esetleg kitörölheted a LastGood könyvtárat (is), hátha onnan olvas be valamit a rendszer, amit nem kéne. Értelemszerűen a legkevésbbé időigényessel kezdd.
Vagy VGA RAM?
Másik karival? Valahol valami valahogy mintha benne maradna a rendszerben (vagy újratöltődne).
Misztika, mágia: nem más, mint meg nem értett technológia. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #4452 üzenetére
Hibernálás helyett: S3 készenléti mód. Indítás: 1 mp, és nem foglal több GB helyet a vinyón. Ennél gyorsabb nincs.
Valami nem 100-as a Win beállításaidban, ha egyébiránt ennyire lassan indul. XP manager-rel többszörösére gyorsíthatod a rendszerbetöltést, ha nem akarsz kézzel vacakolni a registry-ben, vagy a szolgáltatások beállításánál.
Registry: lehet nagy méretű. Jobb, mint ha nincs mentés, és ott van még a 7zip.
Pucolás: én CCleanert és TuneUp-ot is használok, és hosszabb kihagyás, vagy sok install/uninstall után többször. A rutinjuk miatt ugyanis először nem ismerik fel az összes fölösleges bejegyzést, mivel, ugye, egy részük a rekurzivitás miatt más (fölösleges) bejegyzésekre mutat, és ezeket csak akkor ismerik fel fölöslegesnek, amikor a hivatkozott bejegyzést már törölték az adatbázisból. Pl. rendszertelepítés, majd beállítások és törlések után talál TU pl. 278 hibás bejegyzést. Eltávolítja őket, lefuttatod újra, talál megint 40-50-et. Ezeket is kipucolod, aztán még mindig talál néhányat. Aztán CCleaner egy más metódus alapján szintén találhat, attól függően, milyen programok voltak előtte telepítve, illetve mit irtottál ki a windowsból kézileg. Legáthatóbb pucolást egyébként az XP manager végzi, de tényleg célszerű többet, és többször futtatni, aztán később ráérsz ritkábban egyet-egyet, ha már kész a rendszered..
Még valami: vannak olyan ott maradt bejegyzések, amelyek a hivatkozásaik miatt akkor sem távolíthatók el a registry-ből, ha kézzel próbálod. Ezért van komplett partíciómentésem (rendszerinstall után, szoftverekkel, majd 3D party cuccokkal - Nero), és ezért segíthet sokat egy teljes regisztrációmentés.
Többiektől bocs az off-ért, csak VGA-ból indult a prob. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #4416 üzenetére
XP Manager
TuneUp 2007
CCleanerEzek segíthetnek. Dr Watsont, meg hasonló szarságokat szolgáltatásokból le kell tiltani, és/vagy kitörölni (meg dllcache-ből mindent, meg még pár szükségtelen cuccot). Én mindig ezt teszem, így csak akkor csesződik el a rendszer, ha valami új, de hibás programmal kísérletezek. Amúgy meg full installról (-Nero a szarságai miatt) van partíciómentésem, így 5 p alatt használható és 100%-os a rendszerem, ha gond lenne. Így nem tart föl a pénzemért a balfasz MS a munkában.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #4415 üzenetére
Az még a móka, hogy "csak úgy" rátoltam megint az Omega drivert (mertugyebár kikapcsolás/bekapcsolás után ez is visszaesett teljesítményt adott), semmi drivercleaner, meg csökkentett mód, vagy bármi: újraindítás után megint jó.
Túrom a registrtyt, hogy mit ronthat el a win egy kikapcsolás során, vagy mi...
Nem mellékesen a kikapcsolás sem problémamentes, vmit akar a Dr. Watson (konkrétan a dwwin.exe pampog), csak mivel már a kikapcsolás folyamatában akarja, hát annyi lesz neki: mondom én, hogy egy kicsit szét van esve a windowsom.
Mondjuk ennek nem örülök, szóval...
Szerk: amúgy jó a gép...
-
-
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #4215 üzenetére
Láttad volna, mit kaptam a fejemre DX10.1 topicban, amiért a 8800GT alacsony RAM és GPU órajeleire irónikusan megjegyeztem, hogy azt még egy 1950XT is lenyomja (pedig az órajeleket tényleg). Össze-vissza hülyézett mindenki, de még azután is, hogy felhívtam a figyelmüket, a hsz számomra elég nyilvánvalóan komolytalan voltára. Mindegy, most én vagyok ott a hülyegyerek.
Itt azért jobb az átlagos humorérzék-faktor.
Az ignorálás nem rossz megoldás, ha két ember alapvetően más szempontból közelít meg egy kérdést, és ragaszkodik ahhoz, hogy az ő szempontjai helyesek. Bizonyos értelemben ugyanis mindkettőtöknek igazatok van. Objektív VGA teszt ugyanakkor sajna nem létezik, mert ahhoz, hogy ilyet futtassunk, minden rendszernek, minden tesztprogramnak (akár játéknak), de még minden drivernek is ugyanolyan optimálisan kellene kihasználnia a hardvert, ez viszont sohasem fog bekövetkezni (akkor ugyanis nem lenne több frissítés). Mert letesztelhetsz egy változatlan rendszerben egy másik VGA-t, amely esetleg lassabb egy másiknál, viszont egy driver- vagy programfrissítéssel meg is fordulhat a dolog. Végeredményben minden rendszer-, program-, és driverfrissítés után újra le kellene futtatni minden tesztet, ezért hagyatkozom én kinkább a hardver specifikációjára (és onnantól kezdve a tesztprogram tré, ha nem hozza ki azt). Csak VGA-t ugyanis kizárólag úgy lehetne tesztelni, hogy nincs alatta más hardver, és egy op. r., ami kissé körülményes. -
szab.tam
nagyúr
válasz
DigitXT #4203 üzenetére
hogy én is beszáljak a ringbe a téma lezárása után: igazából mindkettőtöknek igaza van.
a 3dmark az ad egy általános viszonyszámot. pl. az 1950 gt-m húzva 05-ben csinál 10400-at. ha lecserélem xt-re, és ez a szám megnövekszik 12500 körül, valszeg a játékokban is hozni fogja a kb. ekkora gyorsulást. ha ez a szám mondjuk csak 11000 lenne, akkor már előre csalódva fognék neki a konkrét játékok alatti f/s-oknak. aztán persze valamelyik játékban jobban, valamelyikben kevésbé lesz gyorsulás. de egy nagyságrendi viszonyszámot mindenképpen nyerünk a tesztből. de hát ez egy örökzöld téma, kb mint a "mire jó a 4 mag..." kezdetű szólam. -
Joshi
titán
válasz
DigitXT #4201 üzenetére
Szerintem az átlagember nem "laboratóriumi" eredményekre kíváncsi, hanem egy megközelítőleges teljesítménytesztre amiből nagyjából megtudhatja a VGA teljesítményét, erre pedig még mindíg azt mondom hogy tökéletesen megfelel a 3DMark.
Egyébként meg azért bátorkodtam felhozni a 3DMarkot, mert a játéktesztek sem mindíg a valós teljesítményt mutatják.Részemről a téma lezárva.
-
Joshi
titán
válasz
DigitXT #4178 üzenetére
Azt azért feltételezem mindenkitől, hogy nagyjából azonos konfigurációval hasonlít össze két videókártyát.
Itt van egy példa a Pro[link] vs XT[link] különbségről és kb ez a különbség játékoknál is hasonló.
Egyébként ha azonos konfiggal kiragadnánk minden VGA-tipos 3DMark06-os pontszámát, gyönyörűen rangsorba lehetne állítani őket teljesítményük szerint.Ha lenne hozzá kedvem meg is csinálnám neked.
ui.: az egészben csak az a röhej, hogy azok vitatkoznak erről(fórumozók), akik teljes mértékben tisztában vannak egyes kártyák teljesítménybeni különbségéről. Elég ha csak rápillantunk a VGA specifikációjára és már sejteni lehet a tudását, persze ha nem új architektúra.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #4109 üzenetére
Úgy biza. Grafika teljesen OK, csak 2 mp-es szakaszokban megy a játék vm nélkül. Alighanem képtelenek voltak a memóriát normálisan leprogramozni, és vszleg a VGA 256 MB-ja sem elég neki (lehet, azt írja ki vm-ba). De végül is jó pár régebbi játéknál gyorsabb, és szerintem ebben a topicban az a játék kap több "pontot", amelyik a DX9-es karikon is képes teljes játékélményt nyújtani. Ez ráadásul nVidia támogatott game, szóval külön köszönet a programozóknak a használható grafikáért. DX10-ben persze nem tudok nyilatkozni róla.
És hűde nagyon nagyon szép, még a vízbefolyásoknál sincs az a 2D hatás, ami a demo-ban volt.
Ja, és újság tesztjében azt olvastam, nem indul el vm nélkül. Na ez kamu, mert megy. Ha minden U3-as game így hasítana... -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #3983 üzenetére
Talán 1 órája próbáltam (vagy 2), és még nem működött, már nem is néztem. Kösz az infót.
Persze jobb lett volna normálisan működő oldallal kijönni, de a számítástechnikában minden téren tiltott még csak próbálkozni is a fogyasztó igényeinek tökéletes kielégítésével. Nem az arra való hivatkozással, mert azzal tele van a padlás. -
Rolcsi20
senior tag
válasz
DigitXT #3586 üzenetére
közbe rájöttem hogy más volt az az everest verzio, de a lnéyegen nem változtat, 2500-1500körüli memo pontokat kap, haveromnak u.e van csak ddr400al és 5500-5000 körüli memo pontok társulnak hozzá...nem hiszem hogy a ddr33miatt lenne ennyire lassú
....tom h szar a gépe. de ha X800al 200körüli fps volt ezzel miért kevesebb?
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #3047 üzenetére
''mindössze a hardveres tudás kibővítéséről van szó''
És ezt vajon hogyan csinálják meg anélkül, hogy visszahívnák az eladott kártyákat a gyárba, a megfelelő hardver át-, vagy beépítésére??? (Mert elismerten nincs benn a DX10-esekben.) LOGIKA! - de lehet, hogy ''én vagyok a hülye, van itt hely'' - a klasszikusokkal szólva.
Szóval a ''hardveres tudás kibővítése'' kifejezés inkább az előző hsz-omban említetteket támasztja alá a maflábbak megtévesztéséről (így a vasvillás tömeg visszavonul a templomba tovább HINNI, és buzgón vásárolja a DX10-es karikat), azaz úgy módosítják a drivert (hardveres tudás=szoftver), hogy a régi hardveren is működjenek az újabb eljárások, de attól magában a hardverben még nem lesz benn (értsd: lassabb lesz, tehát úgyis megveszed a DX10.1-es kártyát), de a felhasználók többsége ezt hiszi majd. Szerintem.
Biztos, ami biztos, én megvárom a DX10.1-es kártyákat.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
DigitXT #2959 üzenetére
Oké, lehet hogy rásegít a témára a 6x12'' venti a houseban
1 elöl-alul be (vinyókra közvetlenül), 1 oldalt-alul be (vidkarira közvetlenül), 1 felül-hátul ki (táp alatt). Ezek felelnek a ''huzatért'', ezen kívül a vidkarin, a procin és a táp alján ottfigyel 1-1 venti. Az összes 5Von jár. Utóbbi 3 csak a nyár tiszteletére van jelen, ha elmúlik a dögmeleg, kikerülnek a gépből, nincs szükség rájuk igazán.
A Zent váltja a 400as bratyó v. egy Liberty, esetleg M12-430 ha drágának bizonyulna előbbi 2. Bár Liberty az 1:1es. Készülök a 2900Prora..remélem jó&olcsó lesz.
[Szerkesztve] -
Macka
veterán
válasz
DigitXT #2936 üzenetére
Feltettem ''csupasz drivert'',mellé ATT-t. Első reakcióm: JÁÁÁJJJJ!!! Ez kegyetlen bonyolult. Na sebaj. Hol tudom a 3D GPU/VRAM beállításokat húzni? Láttam, hogy lehet ATT-ből a feszültséget emelni. Ez dúrva. Gyári hűtéssel mennyire javallott ennek az opciónak a használata???
Bocsi a lámaságomért, de gyakorlatilag kezdő ATI-s vagyok. Segítséget előre is köszönöm. -
szasanyi
félisten
válasz
DigitXT #2650 üzenetére
Itt a másik...
úgy látszik, ez a ''nemajóhelyenvagy, azértsemmondjukmeg'
topik. Én eszerint ezt tényleg nagyon benéztem. Vagy csak rossz emberek
vannak ébren?Igen, tudom, hogy nem a ''mennyit ér az X1900GT topik''.
De te/ti soha nem kérdeztek vagy kérdeztetek meg semmit, senkitől csak úgy,
ahogy a nagy könyvben le van írva?
És igen, kérdeztem a megfelelő helyen is, csak mivel válasz nem érkezett,
gondoltam itt is. Hátha... de látom, valóban nagyot tévedtem. Hm?Tudod mit?
Tekintsétek tárgytalannak a kérdésemet!
Látom már, úgysem megyek veletek sokra. Bár az a valószínübb, hogy itt sem
mindenki ilyen...
Zárszóként kívánok nektek hasonlóan virágzó, segítőkész beszélgetéseket rövid
és értelmes válasz helyett.
Ezzel én a beszélgetést befejeztem, és remélem nem veszitek zokon, ha nem
köszönöm meg.
[Szerkesztve] -
TomBoy1986
veterán
válasz
DigitXT #1816 üzenetére
Sokkal nagyobb baj van.
4 drivert kipróbáltam - köztük a gyárit és a legfrissebbet. A helyzet ez:
Bármilyen 3D-s alkalmazást indítok el szépen jön be a VPU Recover.
Kit tudom küszöbölni: ha leállítom a HotKey Pollert
Csakhogy így 500/1200-on megy a kártya.
ATT-ben meg tudom csinálni, hogy a GPU menjen 621-en 1.425V-n. Viszont a memória, ami ugye 1800MHz-n kellene hogy menjen szépen 1400MHz felett meghal. Oka?
Hát a Hotkey Poller és az, hogy csak a GPU-nak tudom megadni ebben a fránya ATT-ben a plusz feszültséget (ami ugye 3D-ben a standard).
Nos nem tudom, hogy itt ez-e a szokásos Sapphire betegség, de nálam ez jött elő és ezen okokra vezethető vissza.
Ha esetleg valaki tud olyat, amivel tudom a memória feszültségét is szabályozni (Még a RABIT-ban sem találtam ehhez értéket), akkor azt szívesen veszem, bár 1+1/2 óra múlva szépen viszem vissza ezt a had ne mondjam mit, mert még 3 munkanapon belül vagyok. -
Joshi
titán
válasz
DigitXT #1732 üzenetére
Most nézem, hogy neked AGP kártyád van.
Ha tudsz angolul, akkor érdemes lenne keresned egy kimondottan X19xxXT AGP fórumot.
Alapórajeleken is csinálja? Minden 3D alkalmazásnál? Mindenképpen monitorozd le a hőfokokat játék közben.
Ha semmi nem segít akkor garancia.
[Szerkesztve] -
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #1715 üzenetére
Nanáhogy nincs, mert nincsenek VRM-jeim sem (jó, hogy nézem, hogy bizony befigyelnek a kondik + [link]
): viszont a kari ezen hagyományos megoldás ellenére is bazira felmelegszik, és sajna újabban monitorkikapcsolósan kifagy.
Pedig ma direkt megtuningoltam a hűtést, közvetlen fúj rá oldalról egy 12-es venti (5V-on), ennek ellenére a MOSFET-ek (mert ezen a disznón ilyenek vannak) igencsak melegek (odaraktam egy érzékelőt, ami 66 fokot is mért: amikor alapvetően a GPU fűt, én ezt soknak találom), és érdekesség, hogy csak két csoportjukon vannak hővezető párnák (és rajtuk a hátsó rézlap), a maradék a sarokban pucéran árválkodik: lehet ilyesmi az oka a VGA instabiltásnak?
(Az már csak a hab a tortán, hogy a RAM-okon SEMMI hűtés nincs, a TEC meg a GPU-nak sem sokat ér, sőt...
Ha tudnék szerezni, lehet, hogy rásuhintanék egy HR-03-at, az aztán lehűtene - majdnem - mindent.
) Amúgy lassan kezd olyan érzésem lenni, mint 2004-ben az első komolyatt karimmal (9600XT): szép volt, jó volt, csak fagyott (mintha túlmelegedne): pár hetet szöszöltem a hűtéssel, mire kiderült, hogy szimplán ramhibás (ami meglepő, mert inkább GPU hibára gontolnék egy fagyásnál, memóriahibát szemetelésnek képzelek el). Ehh.
Próbálkozom.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- XFX Radeon RX 580 GTS XXX Edition 8GB 256 bit GDDR5 Jó állapotú
- ASUS TUF Gaming GeForce GTX 1660 Ti OC 6GB GDDR6 192bit
- ASUS Dual RTX 4070 SUPER EVO OC Edition 12GB - AQUA garancia 2027.12.19.
- Garis ZOTAC GeForce RTX 4070 Ti Trinity 12GB GDDR6X videokártya
- ASRock Radeon Challenger Pro RX 6700 XT 12GB OC Videokártya
- Bomba ár! Lenovo IdeaPad V110 - i3-6GEN I 4GB I 128GB SSD I 15,6" I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- REFURBISHED - DELL Thunderbolt Dock WD19TBS docking station (210-AZBV)
- Bomba ár! Lenovo Miix 510-12IKB : i5-7G I 8GB I 256GB SSD I 12" Touch I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI Z370 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RX6600 8GB Cooler Master MB510L Chieftec 500W
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest