- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- A HMD visszalép az USA piacáról
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Prohardver app (nem hivatalos)
- Ezek a OnePlus 12 és 12R európai árai
- Légies iPhone halvány színei
- Redmi Note 12 Pro - nem tolták túl
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
fuzik
aktív tag
Nem szokásom, hogy idézek magamtól, de..... A memória mérete akkor számít (jelentősen), ha futtatott programnak több memóriára lenne szüksége, mint amennyi a kártyán van. Ilyenkor ugyanis a lényegesen poroszkálósabb rendszermemória és a az oda vissza mozgatások lecsökkentik a kártya nyújtotta teljesítményt. ......ezek szerint nem hagytam figyelmen kívül.
-
fuzik
aktív tag
Lehet, hogy újra kéne fogalmaznod ezt a mondatot.....
Sokkal jobban hangzana, ha azt mondanád, hogy egy videókártya teljesítményét a GPU teljesítménye és a memória biztosította, a GPU által kihasznált, sávszélesség határozza meg első sorban. A memória mérete akkor számít (jelentősen), ha futtatott programnak több memóriára lenne szüksége, mint amennyi a kártyán van. Ilyenkor ugyanis a lényegesen poroszkálósabb rendszermemória és a az oda vissza mozgatások lecsökkentik a kártya nyújtotta teljesítményt.
Az általad megfogalmazott állítás magában véve csak azért igaz, mert általában a memória sávszélesség a felsőbb kategóriás kártyák esetében (egy kicsit) mindig nagyobb, mint amennyire a referencia órajeleken a GPU -nak általában szüksége van.
Természetesen egyes kiragadott tesztekkel (GPU intenzív számítási feladatok), vagy felhasználási módokkal azonnal lehetne igazolni a vastagon kiemelt mondatodat, de ha komplexen tekintük rá, akkor ez így nem jelenthető ki teljes bizonyossággal. Különösen annak fényében, hogy manapság a játékírók úgy csinálnak, mintha az Ő gépeikben már következő generációs kártyák futnának.
Összegezve: Igenis számít a memória (sebessége) sávszélessége, ha nem csak poligonokat kell számolgatni, hanem azokra bonyolult nagy részletességű bőrőket kell húzni, árnyékokat, élsimítást, átlátszóságot, ..... kell számolni.
Gondolj bele.... ha nem így lenne, akkor miért pont a (pici) VGA piac indukálja, vagy használja fel először, számos esetben az új memória fejlesztéseket. -
fuzik
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #745 üzenetére
Idézet a cikkből:
''A Thermalright legújabb, brutális méretû és okosan megtervezett HR-03 bordája bebizonyította, hogy megfelelõ szellõzéssel még egy csúcskártyát is el lehet vinni ventilátormentesen anélkül, hogy a grafikus mag túlmelegedne. A termék erejét jelzi a következõ adat is: a tesztben szereplõ házban képes volt passzívan (természetesen a szellõztetõ ventilátorok bekapcsolása mellett) elvinni 90-95 fok körül egy Radeon X1950XTX-et, amely úgy gondoljuk történelmi tett, tudva a kártya hõtermelését. Ezen eredmények után természetesen a teszt legjobbja címet nem is kaphatná más, mint a Thermalright HR-03. ''
Akkor mit értettem félre
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
válasz
Alvin_ti4200 #739 üzenetére
Te képes voltál egy 1950XTX -t passzívban megkínozni.... nem találok szavakat... VRM -et mível hűtőtted le, hogy ne fortyanjon fel a teszt alatt?
-
fuzik
aktív tag
Hasonló módon védekezett az a sofőr is, aki részegen nekiment a kocsimnak, majd lerepült a szántásba.... A rendőrök el voltak ragadtatva a dumától!
Szerintem ha viszed gariztatni, akkor ne említsd meg a hűtőcseréthátha nem jönnek rá!
Másrészt egyszerű a dolog: Ha hűtőszerelés előtt jó volt, utána meg xar, akkor..... -
fuzik
aktív tag
Bármilyen számítástechnikai alkatrészt könnyedén tönkre lehet tenni egy ici pici elektromos kisüléssel. Feltöltődsz, aztán meg hozzáérsz a cucchoz.... megy a szikra.... és R.I.P....
Ezért szokták azt mondani, hogy mielőtt megbabrálsz egy ilyen cuccot süsd ki magad egy földelt felület megérintésével. Leginkább földelt csuklópántot illene viselni babrálás közben, dehátugyeazmártúlzás..... -
fuzik
aktív tag
Látom, már nyomultál a vízhűtés topikban is
!!
Arra figyelj felszereléskor, hogy meg ne nyomorítsad a VRM -et..... (újabban ez a VRM dolog kezd a rögeszmémmé válni....)
A VRM borda (elvileg) alatt van egy szilikon csík. Azt rakd át a MOSFET (új VRM) hűtő alá (Nekem bejött!)! Pár fokkal több lesz, de megéri, mert nem a réz felület fogja molesztálni a csini bga feteket!
-
fuzik
aktív tag
válasz
Satan_Claus #656 üzenetére
Szerintem az X2 -vel ne kísérletezz...... vagy ne a kétoldalon ragadós memó párnákkal rakd fel, hogy könnyen le tudjad szedni.
HR-03... ....sok teszt szerint ez az egyetlen, ami jobb mint a gyári (minden tekintetben). A VRM hűtéséhez ''csak'' megfelelő légmozgás kell, hiszen van saját borda rajta. -
fuzik
aktív tag
Ha a konfigodnál lévő kari nem megy jól, akkor én a helyedben elgondolkoznék, hogy nem e csináltam valamit rosszul....
Egyébként gondolom van rivatunered.... szerintem próbáld meg leszedni azt is, és feltenni újra, vagy nem feltenni.
AtiTool -al megleshetnéd, hogy a 3d koceka hány fps -el pörög, meg milyen freq -ekkel indul el a kártya. -
fuzik
aktív tag
Neked egy olyan van, nekem meg egy másmilyen... illetve nekem összesen egy van, mert nem szoktam kiskerben vásárolt cuccok közelébe menni (csak hát túl nagy volt a kísértés... azaz az árkülönbség
). Úgyhogy szerintem ne nyissunk ''legszemetett garanciális feltételek'' háborút. Vegyük úgy, hogy megnyerted (vagy elvesztetted
). Ahogy jobban tec'ik.
Lényeg a lényeg, ha nincsen megmoddolva a kártya, nincsen láthatóan megsütve, nincsen lesarkazva, akkor elmehet bármelyik kötekedő szervizes a ..... na oda.
De már nagyon elkeveredtünk a ''worst case'' irányába. Drukkoljunk a kollégának, hogy sikerüljön kicseréltetnie.
Az Aqua -ról meg annyit, hogy ez a kártya (az én drágaszágom) úgy került az eredeti tulajához, hogy előtte már háromszor csréltek kártyát (nVidia -t) minden probléma nélkül, végül a srác kért egy ati -t az nVidia helyett, és amikor kijött a boltbol, eladta (és vett egy másik nVidiát...).Tehát nem lehet azt mondani, hogy nem voltak korrektek.
Mod.: A sors furcsa fintora, hogy szerencsétlen gyereknek azóta (állítólag) a tölem kapott pénzen vásárolt nVidia karija is bexart. De ez csak urban legend.... nem mertem felhívniés megkérdezni.
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Történetesen az xt -m pont az Aqua -ból származik
(ehhez jutottam hozzá újonnan 65ért, amikor még legolcsóbban 70 + ÁFA volt az ára). A garlevélen úgy van megfogalmazva a dolog, hogy akkor bukod a garit, ha az általad elvégzett beavatkozás miatt hibásodik meg a termék. Ami így korrekt és jogszerű is.
-
fuzik
aktív tag
Zalman THERMAL GREASE ZM-STG1 a te barátod
! Szinte mint az eredeti!
A csavart persze illene megoldanod.....
(Másrészről.... láttad te magyarul leírva valaha, hogy nem szabad lecserélned a hűtőt különben el fog veszni a garancia? Le volt zárva bármelyik csavar egy fecnivel, hogy ha eltávolítod elveszik a garancia? Kaptál szóbeli felvilágosítást a vásárláskor? Szóval no para! Ha nyormális helyen vetted, akkor ebből nem lesz problémád!) -
fuzik
aktív tag
Joshi vs. 3DMark2006 esetében esetleg meg lehetne még vizsgálni 2 dolgot.
1) A memória órajelét
2) Amemória command rate -jét (1T vagy 2T). Ha bírja, akkor 1T legyen. Ehez lehet, hogy fel kell lazítani egy - két másik időzítést, de az 1T mindent megér! (Persze ettől még nem lesz 2200 pontja....ha 1200 ki tud belőle sajtolni, akkor szinte csúcsot döntött)
Egyébként látszik szépen, hogy professzorban van a kutya elhantolva!
SM2 & SM3 pontokra többet is kapott ha jól látom! -
fuzik
aktív tag
Alapvetően midig minden számít. Ha csak az a nyomorult játék futna a gépen, akkor kb igazad is lenne. De ezek a mai számítógépek/óperenciás rendszerek rengeteg dologgal babrálnak a háttérben függetlenül attól, hogy játszani szeretnél, vagy csak böngészni a neten.
Ha jól tudom, a kata egyébként két magra is optimalizálva van, ami elméletileg azt jelenti, hogy a játéktól függetlenül is képes lehet kihasználni a két magot. (Mondjuk erre még nem csináltam tesztet, de lehet, hogy megteszem...)
Sajnos tele vagyunk optimalizálatlan jelenlegi játékokkal, amiknek igenis számít a proci ereje/képességei.
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Nem nyitnék vitát a 3DMark2005 procifüggőségéről. Hamarosan, miután frissítettük DonDragonkával a múltkori listát, mindenki maga dönthet erről a kérdésről....
Egyébként én csak annyit merészltem megjegyezni, hogy procifüggő.... ...és nem hasonlítottam össze egyéb más programmal. pl Aquamark -al, ami valóban sokkal inkább processzor függő, mint a 3DMark2005.
pl.: Ami a leginkább megdöbbentő volt számomra, hogy egy d820 penti amit felrántottam 3,7GHz -re alig kapott 8xxx pontot egy 1950xt -vel.......
[Szerkesztve] -
fuzik
aktív tag
Bocsesz ktg3
minden tiszteletem a tied
de elolvastad azt, amit leírtál?
Nem a processzor hajtja a VGA -t, hanem a program ami a gépen fut. A processzor mindössze végrehajtja a program utasításait. Ha egy adott processzor mellett egy adott programmal a videókártya kevesebbet fps -t csinál, mint egyébként tudna, akkor az adott szitu processzorlimites.
Mindent összevetve tehát az A64 3200+ (ahogy Te is leírtad) kevés, azaz a 3DMark2005 függ attól, hogy milyen (számítási kapacitású) processzoron futtatod. Ezt a tényt számos tesztel bizonyítani is tudom. Tehát a 3DMark2005 processzorfüggő. -
fuzik
aktív tag
Nekem nem volt ezzel gondom....
!
Nálam nem a túlhajtás (mennyisége) a lényeg, hanem a hideg.....
(Személy szerint azokra bga fetekre akkor sem tenném fel az általad belinkelt fet blokkot, ha puskával kényszerítenének... ...akkor inkább a.....Gondoltál már arra, hogy mekkorát fog feszíteni a 10/8 -as cső azon a vackon
????? Enyi pénzből szerintem megkapnád az innovatek tuti cuccát is...... De a Te dolgod, a Te géped, a Te döntésed.....)
[link]
+ 19EURO a postaköltség......??
Krisz -
fuzik
aktív tag
Mert nem fontos, hogy kevesebb legyen
! Ha fél miliméterrel vastagabb lenne az a lenyúló lap, akkor 60 fölé nem menne, de ez így is nagyon király
!
Persze azóta azon töröm a fejem, hogy hogyan lehetne behűteni azt a lapot jobban, de valszeg tényleg felesleges....
R.Zoli kb 78 fokot mondott, mint átlag, ....annál jobb vagyok. -
fuzik
aktív tag
válasz
shouryuken #89 üzenetére
Ha tizenXezerből megúszod, és új karira váltassssssz..... akkor szerintem ugorj bele!!!!!
Az 1950pro -k elég gyorsan vesztik az értéküket....
DE csodát ne várjál! Egyszerüen csak jobb egy kicsit és ennyi!
MSI -ről még nem hallottam különösebb (rém)híreket. -
fuzik
aktív tag
DonDragonka kérésére:
[link]
Nem tudom, hogy ez mit bizonyít......
De majd kiderítjük.
Sajnos csak egyszer volt időm a teszteket lefuttatni....
[Szerkesztve]
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Google Home/Nest
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Formula-1
- Előrendelhető a OnePlus Pad 3
- Anime filmek és sorozatok
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- Gitáros topic
- Hobby rádiós topik
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Bowers/Wilkins Px7 S2 fejhallgatók
- Samsung Galaxy A35 5G 128 GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPad Air 4 64GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest