Új hozzászólás Aktív témák
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6326 üzenetére
Innen
Nem olyan ördöngős, csak az ATI driver oldalán rá kell kattintani a Previous drivers & softwares linkre. Valaki kicsit lusta...
De akkor már a 7.9-cel nyomd.
VGA RAM-ra gondolsz? Persze, hogy adhatsz feszt nekik, még ha megsülnek is.De józanul belefér 3-4 felfelé lépegetés, én nem mentem tovább, mert így sem tudtam nagyobb VRAM sebességeket elérni. Különben is a GPU az, ami igazán számít.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6323 üzenetére
A baj forrása nem a proci, vagy a 3DMark, hanem az Ön (szerves vagy szervetlen) készüléke.
A 6000+ 3,2 GHz-en 1950XT VGA ALAPBEÁLLÍTÁSOKKAL 5969 pontot teljesített, 3GHz-en a kisebb CPU score miatt 5848-at.
Ha a kurva freeweb egyszer elérhetővé teszi az oldalamat, meg is lehet nézni. 2214, 2519 az SM2 és a HDR, CPU score 2469, tehát továbbra is ott a 300 pont + az intel javára CPU score-ban ugyanakkora frekin.
Ha ez az új 1950XT-d eredménye, akkor valamit nagyon elszúrtál a tesztben. Esetleg high-on felejtetted a beállításokat. -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6314 üzenetére
Ha ATT-t használsz, az is teheti, mert érzékeny a legkisebb driver- vagy programhibára, így némelykor gondol egyet, és ilyet csinál, ált. driver-frissítés környékén. Ha nem százas egy progi, az is kiakaszthatja, a Crysis-t pedig eleve úgy hozták ki, hogy majd jön hozzá a grafikai optimalizáció. Na, ennyit a jó minőségű termékekről. Nálam ATT rendszerbeállítások reimportja oldott meg ilyen problémákat, de persze simán a Crysis vagy az ATI driver is okozhat gondot. Anno nálam 7.10-es kati kellett XP-re, hogy ne legyenek hibák, Vista alatt meg éppen azzal jöttek elő, amikor a demo-t teszteltem.
-
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Bagira01 #6297 üzenetére
Hmm... az valóban sok kicsit (a hűtőhöz képest)... bár, 1800Mhz helyett 3200MHz, 100%-os FSB tuninggal... azért nem olyan rossz.
Mit lett az E4300-al? Eladtad? Nekem is be kéne szereznem egy 400-as FSB-t bíró procit.Azt meg hogyan csinálod, hogy terheletlenül 23 fokos????
Te tényleg kiköltöztél a teraszra? -
TomBoy1986
veterán
válasz
Bagira01 #6297 üzenetére
Én meg még sírok, hogy a Freezer 1.7V, azaz egyegészhéttized volt mellett csak 60°C-n képes tartani terhelve az X2-t 2750MHz-en
Akkor most vagy a Freezer baromi jó, vagy az X2 90nm-en nem melegszik annyira
katt777:
Szerintem egy 6000+-szal egyáltalán nem kell szégenkezni, bőven elégséges a teljesítménye a mai egykártyás rendszerekhez. Az, hogy egy C2D meg többet tud nála szintén nem kérdés. Az megintcsak nem kérdés, hogy jobban tuningolható. De ahogy a grafikonokat nézegetem már egy ideje, ahol mindenféle csilli-villi GTX-szel, meg hasonlókkal tesztelnek... hát hogy ott képes egy tuningolt C2D 10-20 FPS többletet elérni a 6000+-hoz képest, s mindezt 150-200FPS magasságában, hát úgymond számomra lényegtelen. Amúgy ha levág az ember egy 0-t a fenti számok végéből, akkor is lényegtelen a különbség.
De persze lehet, hogy csak én látom így. -
-
Ebit
addikt
válasz
Bagira01 #6286 üzenetére
Ezt már irtam neked is nem biztos, hogy egy paranétert változtatsz /jelen esetben a GPU órajelét nőveled, magasabb/ grafikus teljesitményt kapsz.
Természetesen, azt is figyelembe kell venni,hogy ezek a programok csak viszonyitásra alkalmasak, de az már nem korrekt összehasonlités, hogy egy korábbi, más szovtver környezetben lévő vga-hoz viszonyitasz.
Próbáld ki, hogy rövid időn belúl, többször is inditsd el a mérőprogikat, és látni fogod az eltérésekett
-
Ebit
addikt
válasz
Bagira01 #6283 üzenetére
Szerintem sem érdemes hozzányúlni, de azért irtam olyan hosszan neked, mert nem biztos hogy a vga ad hangot, érdemes lenne egy másik konfigba és helyen kipróbálni.
Az ezelőtti,Xt-d az Asus nálam sem gyári feszültségen és leszabályozva sem ciripelt./éjszaka én teljes csendben dolgoztam a gepen/.
-
Ebit
addikt
válasz
Bagira01 #6281 üzenetére
Próbáld meg elöször a 12 v-s vezetékeket felcserélni, egy őnálló ágról menjen a vga + tápja.
A számitógép villásdugóját huzd ki, majd 180 fokkal elforgatva , csatlakoztasd, ha fentiek nem vezetnek eredményre probáld ki esetleg másik konnektorból, vagy szerezzél be zavarszúrős hálózati elosztót.
Garis még a kártya, én nem nyúlnék hozzá, de a Speed(R) által leirt körömlakkos módszer is célravezető.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6254 üzenetére
Ott van az a 3D06 ablakban is.
Amúgy meg bírom a CnQ-val lemetett CPU-Z ablakokat, mert azok roppant sokatmondóak, aztán magyarázgatja a delikvens, hogy de energiatakarékos módban volt, amikor mentettem, stb. 3DMark kiírja, mennyin ment a proci teszt közben. CPU-Z-nek CPU tesztben van értelme.
3 GHz-en ment az 1,8-as 4300, olvasható ott. CPU score-ja annyi, mint a 6000+ 3,3GHz-en, szóval ennyi (300 MHz) a sebességkülönbség az Intel és az AMD között, ha a teljesítményt nézzük. Ez mind megállapítható a belinkelt képről.
GPU-Z is energiatakarékos módot fog írni, ha nem tuningmódban menti a képet. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Bagira01 #6261 üzenetére
Szerintem akkor is próbáld meg feljebb tolni a memóriát. Azon is vízhűtés van?
Meg lehet, hogy hibázik a kártya - mármint képhiba - vagy az nincs? Esetleg picit több feszültséggel...
Na meg lehet, hogy az új driver nem frankó, vagy az ATT-ben nem állítottál mindent performancera manuálisan...
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6243 üzenetére
Tomboy nem is sapphire!
És viszont.
De az a kari, amely Tomboyé, az hasonló lehet.
1. Miért nem használsz normális tűzfalat, vírusvédelmet?
2. Miért nem pakolod az adatokat másik particíóra?
3. Miért nem készítesz partíciómentést a fullb a föltelepített, tiszta rendszerről?
Egy csomó gondot megspórolhatnál magadnak. -
joshua7
veterán
válasz
Bagira01 #6136 üzenetére
Akkor elárulom, h megnyugodhatsz, nem foglak beérni.
Nincs már meg az xt. Ugye néhány progiban hibázott, így visszament garba. És remélem, h nem olyat fogok kapni majd...
Mondjuk félnivalód volt, mivel mindent alapfeszen használtam, a procit is gyári hűtővel, szóval volt még tartalék a rendszerben. -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #6136 üzenetére
Akkor vegyél 2 db-ot, aztán lenyomhatod a 3870-eseket. Joshi linkelt be anno 9400 feletti 3DMark eredményt 1950XT CF-rel, asszem 5200+ procin.
38xx topicban meg mindenki a procival fölnyomott összpontszámokkal vagánykodik, húzott C2D-vel 3 GHz-en el is jutottak 10000 pont köré.
A te lapodban lehet, az enyém is többet vinne, csak azt tudom, hogy a 4200+ mellett 1,475-ön volt meg a 682 GPU, 6000+-hoz meg 1,525 kellett. Viszont a RAM-oknak nem gond az 1035, kivéve a 7.11-es Vista drivert. -
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #4226 üzenetére
Már azt hittem, a 9600-as kerülne annyiba.
Hát, én inkább beleszereznék még némi pénzt, hogy meglegyen a fejlettebb 2950 Pro (ha csak nem az lesz az XT), hogy DX10.1-es legyen, meg gyors is. 2900-ast biztosan nem veszek. Ha meg kevés a lé, inkább várok egy kicsit, az X1950XT-vel lehetek türelmes. Bár téged is megértelek az új konfigoddal. Várjunk csak! Akkor most 3000 Sempron lesz 2950 Pro-val?
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #4214 üzenetére
Mé', van olyan?
Tegnap éjjel még nem volt. Jé, tényleg van!
De valaki emléxik, hogy le szoktam tesztelni az újakat.
Letöltés és teszt jövő hét közepére várható, addig nem nagyon lesz időm rá. Szóval, ha sürgős, neked kell tesztelned.
Mindig akkor ír valaki, ha éppen kijelentkeztem. De jó! -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #4044 üzenetére
Hogy hasonlítunk...
Néha én is meglepődök, miket írtam, ha csak a képet nézem.
CCC/driver 2D: 50-55, 3D max 80-85 fok
ATT 2D: 44-49, 3D: max. 68-70 fok
ATT 3D tuning: max. 70-74 fok
ATT 3D vMod: max. 70-74 fok1,525-ön felmehet egy hosszú, új 3D igényes játék során 80 fölé (ami még mindig határértéken belül van), csak ahhoz nincs mentett monitorozásom. TDU pörgette a ventit abban a sávban. Terheletlen (?) 3D-m nem nagyon van, a grafikonokon megnézheted, mennyivel volt hűvösebb pl. 3DMark-ban, amikor csak proci dolgozott. 3D-ben ugyanis általában vmilyen játékot tolok.
Ált. egyébként kb. olyan 55 fok.
Ennyi jut eszembe hirtelen.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3991 üzenetére
Sztem lehet, csak várni kell vele, ill. dobd fel pár topicban a DX10 hibáit.
No meg a neked jó ár nem ugyanaz, mint a vevőnek jó ár.
Az árbukásban igazad van. Én ezért szoktam inkább addig használni a karit, amíg még a legújabb game-k is elmennek rajta, mert akkor legalább jó sokáig használtam a pénzemért. (Szhely sajnos nem piac.) Pl. ha kénytelen lennék 2 évig használni az 55-ért vett XT-met (mint az előző VGA-imat), havi 2300-ra jönne ki a költsége. Ezzel is lehet számolni, ill. azzal, hogy jobb híján lesz egy ász PhysX kártyám, amely 3D támogatásban is segíthet, ha kell. Ezért tartom fogyasztóbarát megoldásnak az ATI asszimetrikus CF újítását.
A pénz is értéktelenedik, szóval, ha így számolsz, jóval többet bux, mint a kari ára (visszaszorozva az inflációval). A pénz elég relatív értékmérő dolog.Minden annyit ér, amennyiért éppen el tudod adni, függetlenül attól, tetszik-e, vagy sem. Sajna.
Én is szívesen eladtam volna a P4-es konfigomat 220k-ért, amennyibe full extrával újonnan volt 2003-ban, végül örültem, hogy 75-ért beszámították az újba. De 3 és fél évig kitartott.
Nem kevésbé fontos, hogy pl. egy PhysX kari 50k, és messze nem ér fel egy 1950XT-vel.Persze, a támogatása még elég gyér, de növexik.No és ki tudja, nem jön-e megint egy olyan hardverváltás, amely miatt szükséged lesz egy régebbi gépre, ha a régi, kedvelt játékaidat akarod újrajátszani? Mert pl. DosBox-on sem fut minden DOS-os játék, a VirtualPC-ben nincs 3D, és belassít, szóval ez is szempont lehet. Egy haverom még mindig egy 2GHz-es Celeron 2-t gyűr WinME-vel, mert a játékainak 80%-a semmiféle kompatibilitási móddal, vagy egyéb módon nem fut XP alatt. Szerencséjére elég igényes ahhoz, hogy az elmúlt években megjelent összes játékot nagy ívben lesz@rja, vagy még arra se méltassa őket.
Ja, stratégiákkal (igaziakkal) és autóversenyekkel (szintén igaziakkal) játszik, nem olyan vacakokkal, amelyeket csak marketingokokból mondanak annak, emellett pedig folyamatosan csalnak.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3987 üzenetére
VAU!!!
Bár én elébb kipróbálnám azt a CF-et, vagy megvárnék egy tesztet vele, manim meg egyelőre még mindig nincs.
Viszont ezek szerint jövő év elején lesz pénzem 2950 Pro-ra.
Amúgy talán azért van így, mert mindenkit beetettek a DX10-es maszlaggal.
No és XT topicban kisebb az esély rá, de láttam, feltetted hirdetésbe is. Vigasztaljon, hogy a büszke DX10-esek ugyanígy fognak szívni fél év múlva.
+ Jó lehet az még PhysX kártyának is, ha nem akarsz olcsón megválni tőle, és tényleg műxik alaplapi CF chipset nélkül.
-
katt777
félisten
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3953 üzenetére
Nekem a monitorok kezdett hasonlóba az utóbbi időben üzemmód váltáskor. Valami járvány lehet, amely csak grafikus hardvereket érint. Először azt hittem a gép, de kifüleltem, hogy nem. Persze monitorcserére sincs pénzem, szóval ha meghal, az szívás lesz a köbön, mert már nem garos (viszont 4 éve szolgál).
Hogyan gariztatod, ha tökéletesen működik a kártya? -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3941 üzenetére
"ezekhez a konfigokhoz ATI CF chipsetes alaplap kell, mert az végzi a kártyák összehangolását (de ezzel lehet élni, nem?)! SLI-ben csak 2 1forma ATI megy (ha megy), és csak hidas CF-ben, Intel meg nem 2x16X, és sztem az sem tudja az asszimetrikus CF-et."
Ezt nem olvastad?
A 4X PCI-e meg már 1/4 sebesség.
965-ös chipset biztosan nem tudja, az új Inteleknek (P35, P33) meg utána kellene nézni, de nem tartom valószínűnek. Viszont, ha ATI chipsetes alaplapban műxik, olcsóbb azt beszerezni (esetleg majd már egy AM2+-t vagy AM3-ast), mint 50k-ért PhysX-et Intelbe 4X PCI-E-vel. Ja, akkor meg a proci... De ha pl. 1650XT-vel a fizikai számításoktól megkímélve az AMD (főleg majd az új) gyorsabb, mint az Intel csupán egy sima PhysX-szel? Hát, nagy gáz ez a hardverpiac, nem? Azt hiszem, ennél világosabban ki sem fejthettem volna.
Hát, ezeken most elgondolkodhatsz.
No és a játékok támogatás kell, mert anélkül legföljebb 3D kiegészítőként használhatod, az meg nem megfelelő kombó esetén lehet, hogy inkább lassít. (CF Táblázat ATI oldalán, és CF/PhysX leírás +1x)
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3930 üzenetére
PhysX-et nem!
Csak más típusú X1xxx ATI kártyát, amely a fizikai számításokat végzi 3D helyett. De ha nincs nagy eltérés a két ATI kari között (vagy egyformák), akkor átkapcsolhatod sima CF-be is, úgyhogy nem csak olcsóbb, a felhasználási szabadság is nagyobb, mert a PhysX-et nem támogató programoknál meg a 3D számításban segít a másik. Ezért (is) jobb a CF az SLI-nél. Ja, és ezekhez a konfigokhoz ATI CF chipsetes alaplap kell, mert az végzi a kártyák összehangolását (de ezzel lehet élni, nem?)! SLI-ben csak 2 1forma ATI megy (ha megy), és csak hidas CF-ben, Intel meg nem 2x16X, és sztem az sem tudja az asszimetrikus CF-et.
Bővebbet a fenti linken erről is találsz. Elméletileg már egy X1050-es ATI kiválthat egy PhysX-et (van némi árkülönbség a kettő között), de ezt csak hírként olvastam, nem teszt volt. Viszont egy X1650-es már nagyon is jó PhysX számításokra, meg 3D támogatáshoz is, de az asszimetrikus (és szimmetrikus) CF-ben ajánlottan együttműködő kártyák táblázata szintén a fenti linken megtalálható. Az együttműködés változatai is, mint pl. hogy a kártyák a saját sebességükön dolgoznak. ATi PhysX-nél csak az X1xxx a megkötés. -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3892 üzenetére
Nem kell csak a kedvemért. (Naná
) Sem azért, hogy minden XT tulajt egyen a sárga irigység. (Persze, hogy azért sem.
)
De először mindenképp OSD monitorozással futtasd, a hőértékeket figyelve, és csak aztán enélkül, hogy helyes teszteredményt kapj (mert az OSD szépen belassítja). Bár a 06-ban azt a megoldást választották, hogy a 2 cpu tesztet a 2-2 VGA közé rakták, így van ideje hűlni a karinak. No meg ez jó arra is, hogy Markban stabil kártya ne legyen az folyamatos 3D játék alatt, viszont magasabb pontot lehet kicsikarni így. -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3880 üzenetére
A szerencsémet ismerve: ha nem lesz pénzem cserére, hanem másik kéne, akkor magasan marad az ára, ha viszont lenne, csak ehhez el kéne adni, akkor mélyen le fog esni. Ez bármiféle piaci elemzésnél pontosabb előrejelzés, még soha nem kellett csalódnom.
GT nem kell, csak 2950Pro, abból is Gladiator, mint említettem. Egyébiránt marad XT, köztesre nem éri meg cserélni, mert nagyobb a bukta az árban, mint a nyereség a teljesítményben, másrészt meg bolond vesz dx10.0-ás karit. -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3878 üzenetére
Az említett szempontokat figyelembe véve igazad van, viszont olcsóbb a CF, ha nem akarod (illetve felénk nem tudod jó áron) eladni a régi karit. DX10-eset juszt se veszek.
Sajna nem állandó a havi fixem, még csak nem is fix, tehát vagy tudok venni jobb cuccot, vagy leginkább semilyet, tehát akkor majd egy olcsó 2. 1950XT lesz jövő év elején. Valaki a topicból csak megszán majd eggyel.Esetleg ha Macka éppen szabadulni akar az aktuális 1950XT-jétől (bár még nem láttam azóta, hogy felvetette visszatérését).
Vagy neked tart addig az átmenet?
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3876 üzenetére
Na, azért azt megnézném, de tényleg, hogy egy 2900XT-vel szemben mit tudna 2 db 1950XT. Szóval én ezzel az új kártya dologban nem vagyok biztos, mert más kategóriában is látszott, hogy a CF ver pár újabbat (és tényleg van 2X eredmény 1 karihoz képest).
Egyelőre merőben teoretikus az egész, ha nem megy le az ára, megvárom a 2950 Prot, abból is a Gladiatort, hogy tényleg legyen értelme a cserének, mert csak a DX10.1-ért nem fogok cserélni (dx10-ért meg eszembe se jut). -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3874 üzenetére
ATi szerint CF-től és a támogatott alkalmazásoktól függően 1,71-2 a szorzó, szóval ha az 1,71-et elérnénk egy szoftvervezérelt CF-rel, az nálam az elérhető tuninggal /pill 11286 pontocska lenne 3D06-ban. Alapértéken (proci is) meg pont 10000, bár az új driverrel 100 ponttal magasabban teljesít a karim. Azért egy 2900Pro ezt csak messziről nézhetné. Bár tudnám!
Talán valaki jár majd egyszer erre a zsebében egy 1950XT-vel.
Vagy majd veszek egyet, ha már csak 10k lesz.
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3872 üzenetére
Én akarok. Van is egy 550W-os Chieftec tápom, direkt CF-re.
2900Pro-nak nézz utána, emitt is volt szó róla pár napja. Érdemtelen befektetés, de tényleg.
A te lapod alighanem csak 16x+4x CF-et tud az Intel chipset miatt (vagy a P35 már 8X+8X?), az enyém viszont 2x16X, bebeee
. Nem mintha ez sokat jelentene 1 karival.
CF mondjuk 1458/4400MHz olyan karikkal, mint a tiéd? -
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3870 üzenetére
Nem veszek most +1 xt-t, lesz az olcsóbb is. Másrészt 2900Pro-ra nagyon nem éri meg lecserélni, az több értelemben is ráfizetés lenne. Nem kell masterkártya, mert az alaplapon keresztül működik a CF, bár állítólag lassabb a hardveresnél, de pár hete volt erről szó, sehol nem találtunk ilyen tesztet. Sokkal lassabb nem lehet, mert nem a 3D számolás megy szoftveresen, csak a CF vezérlés, mert a CF meg az alaplapi chipsetben van (rá is írták
).
Talán valakinek egyszer lesz ilyen karija a közelben, vagy 2 pesti srác kipróbálja, ha már a PH magasról tesz rá.
Jut eszembe, a linkeden látom, nem 3DMark pontszám volt az a magas, amit írtál, hanem ATT benchmark. Pedig már azt hittem...
-
katt777
félisten
válasz
Bagira01 #3868 üzenetére
Hát, vrm-ekre én sem találtam még hűtőbordát (bár nekem nem mentek 92 fok fölé 1,525-ön sem), csak hosszanti irányút, az meg megakasztaná a légáramlást a gyári hűtőben. Játékok alatt egyelőre én is XTX értékeken használom, de előbb utóbb muszáj lesz emelni, mert nem akarok VGA-t cserélni, amíg nem jön ki a 2950 Pro, és nem megy le az ára normálisra. A gyenge GPU-m mellé ráadásul erősen megfontolandó egy második XT beszerzése, mert hiába lehetne azt feljebb húzni, ez megfogja. Persze CF-ben egyelőre nem kellene húzni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen autót vegyek?
- Milyen légkondit a lakásba?
- Allegro vélemények - tapasztalatok
- Béta iOS-t használók topikja
- CURVE - "All your cards in one." Minden bankkártyád egyben.
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- Azonnali alaplapos kérdések órája
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- További aktív témák...
- BenQ PD-2700-U Monitor - Designer 4K 27"
- Lenovo ThinkPad L16 Gen 1 - 16" WUXGA IPS - Ultra 5 135U - 16GB - 512GB - Win11 - 2,5 év gari
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 9 9900X Processzor!
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 9800X3D Processzor!
- AKCIÓ! ASRock H310CM i3 9100F 8GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 1060 3GB AeroCool Strike-X 500W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest