Új hozzászólás Aktív témák
-
DroneZ^
őstag
még az sem menne hogy: 1950XTX+1950XT
-
DroneZ^
őstag
CFbe csak ugyanolyan tipusu vga-t lehet kötni? 1950xtx mellé egy 1950xt vagy 1900xtx-et nem lehet?
-
DroneZ^
őstag
türhető áron megszabadulnék a sapphire X1950XTX GDDR4 512MBtól, rajta Thermalright hűtő mindennek mindentartozékával! (legerősebb verzio)
-
DroneZ^
őstag
Volt egy ilyen kérdésem:
Hogy meglehet-e ugy osztani 2 monitorra az asztalt, hogy asztal+háttérkép is legyen mind2 monitoron, de ne 1 monitorként kezelje, tehát ablakokat egeret áttudjam huzni, olyan mintha extended-et raknék be csak kikellene valahogy varazsolni a tálcát is... de extendedben csak 1 háttérkép van... megoldhato valamilyen külön programmal?
Szoval olyan hatást szeretnék mintha valoban csak 1 monitor lenne, ami 2 monitorból áll... -
DroneZ^
őstag
Ha 2 monitor van a gépre kötve Extended és Clone ként lehet hsznáni a 2.-at. Meglehet oldani úgy hogy mintha a 2 monitor 1 lenne, mind2-n van asztal+tálca... mer ha extendedként használom nincs tálca.. csak 1 háttérkép.... megoldhato? vagy van valami hasonlo?
-
DroneZ^
őstag
mondjátok meg a frankót! Miért érdemesebb atit venni? Védjétek meg a márkát! Sok ember ilyen indokkal vesz nvidia-t: " jájj hát áz nvidiá áz bezt nagyon pázár!" "jáj olyán ván hávernák azt visz mindent"
Kíváncsi vok jobb-e egyik a másiknál -
DroneZ^
őstag
Asus Extreme Radeon HD 2900XT, 512MB DDR3, (PCX)
Grafikus motor: Radeon HD 2900XT
Video memória: 512MB DDR3
GPU órajel: 740 MHz
Memória órajel: 1.65GHz (825MHz DDR3)
RAMDAC: 400 MHz Dual
Csatoló felület: PCI Express x16
Memória sávszélesség: 512 bit
Max Felbontás: 2560x1600
TV-kimenet: S-Video és Kompozit
DVI Kimenet: 2x DVI-I78000 HUF. Én 1950xtxemen GDDR4 512 mega van. Ezen miért GDDR3?
-
DroneZ^
őstag
válasz
katt777 #4156 üzenetére
majd dual ATi + PhysX -et együtt izzitsd be, azt megnézném
vagy dual ATi + dual PhysX.. Keress 4x16xPCI-E-s alaplapot meg 2 kW-os tápot hozzá
kár hogy atibol nincs quad, nvidia 8800Ultra quad sli + 4 PhysX...ilyen kell neked!
Tapasztalataim szerint PhysX-et magyarországon nagyon de nagyon sokára fogsz látni
-
DroneZ^
őstag
válasz
katt777 #4143 üzenetére
ha léghűtéssel akarod, ez az egyik legeröseb... szerintem felesleges dupa vga-val jatszani, mert utanna ugyis lesz 1 ujabb vga ami mind2-t szétalázza... de te tudod.
böven elég az adott évben az adott termékcsalád legerösebb tipusát megvenni: 2950XT. ezzel minden játék kényelmesen fog menni sok sok fps-el. dupla csak megszállottaknak kell... pl aki 24 colos lcd vel tolja seb seb, de akkor q2700 procit is vegyé mellé. -
DroneZ^
őstag
válasz
katt777 #4141 üzenetére
mivel te raksz rá külön tetszés szerint ventit:
igy néz ki, de igy is fel lehet rakni:
nekem az elsö verzio van, nagyobb ventivel mint az alábbi majdnem átéri az egész alut
. Szoval: simán csak bekötöd a venti kábelét valahova az alaplapba, van elég 3 pötyis csati, közvetlen a vga mellett de ezenkivül nekem még 2-3 is maradt...
most kinek is kellett volna reagálni?
-
DroneZ^
őstag
válasz
katt777 #4139 üzenetére
gyanitom csak 1 x1950-ed van, elkell férjen, vagy pontosan mire gondolsz? nekem lazán elfér, hacsak nem valami spéci rendszered van. miért kell pont 1 helyre eljférjen? enyém asszem 2 helyet foglal el de az iceq is belóghat az alatta levö slotba, nekem anno a 9800é is belogott picit de sosem idegesitett mert mindig 1 vga-m volt és volt elég pci helyem, de lehet hogy kivétel vagyok.
-
DroneZ^
őstag
hangja kizárólag attól függ hogy mit raksz rá
legnagyobbat amit fellehet rá erőltetni az a 10 centis, asszem nekem valami papst van, de nem mondom biztosra, azt viszont igen hogy a szinte fülem belerakom ventiáltorba és ugysem hallom, bár lehet hogy én vagyok halláskárosult
HR-03 wins!
-
DroneZ^
őstag
válasz
katt777 #4130 üzenetére
nem, vagy nehezen. Nekem is az kellett volna, de inkább a Thermalright HR-03 oróás hűtűborda mellett döntöttem amire 10 centis ventit is fel lehet pászitani. 40 fokos a vga-m alapjaraton, melegen sem több 60 foknál, bár nagyon nem mértem mert teljes terhelés után is "hűvös" maradt. Ennek most van rezes nagytesója ha valakinek nem felelne meg, nekem az alu is bőven elég, hang NULLA. Nekem volt régi-régi HIS9800PRO-m, annak volt 1 kapcsolo a végén amivel lehetett allitani a venti sebességét, annak ha felkapcsoltam mikor játszottam, az hangosabb volt bár a legujabb iceq-kat nem hallottam még. Ez veri az X2-t hűtésben is hangban is.
AT1 sem rossz ha mindenképp ilyen iceq-t akarsz, hol és mennyiért lehet kapni nemtom.én itt vettem az enyémet, árral barátkozni kell, de én elégedett vagyok vele.
-
DroneZ^
őstag
válasz
katt777 #4121 üzenetére
Én meg ezt találtam a hivatalos honlapon:
737-29837: Catalyst 7.9 HotfixEnemy Territory Quake Wars: Crossfire flickering issues are resolved. Performance is improved
Bioshock: Resolved intermittent hangs for the Radeon HD 2400 and Radeon HD 2600
Call of Juarez: Texture corruption is fixed
World In Conflict: Performance is improved
Team Fortress 2: Facial morphing corruption is fixed
Time Shift: Resolved random crashes for Radeon 9xxx and Radeon X8xx series of productsNem írnak semmit a képről, ez csak játékra javítás szerintem.
ok, mostlatom, ugyanaz amit te találtál, csak ez mégis az ati honlapon van rajta
-
DroneZ^
őstag
rajöttem ha catalyst/color/avivo 6500k-rol le vagy felcsusztatom, akkor vilagosodik.
6600k-ra raktam igy világosabb lett... nekem egészen pontosan Sapphire X1950XTX GDDR4 512MB -om van. Kell az ati full szoftver/driver csomag előtt valamit telepiteni a vistanak? nekem 1 sima 32bites magyar ulti volt, nem kell valami .NET works-t vagy akármi ilyesmit elötte telepiteni? Amugy LCDvel nem jött elö a hiba, csak CRTvel. Majd 1 hetet sem használtam és az LCD is befakult, olyan ideges lettem hogy visszaraktam az XP-t.... valaki? valami tipp? -
DroneZ^
őstag
7.8al is sötétebb lesz a kép valamivel, meg fakóbb... nemtudjátok mit kellene tennem? ha csak drivert rakok jobb lesz? (nemhiszem) elég idegesítő hogy a gyári ati driver ilyen ratyi..
-
DroneZ^
őstag
Vistán az uj 7.9es cat. elég gáz, mintha a kontraszot és a fényeröt lehuztam volna 20%-ra, nektek? X1950XTX-em van. ahogy uninstalálom, elmegy a kép törlés közben 1 pillanatra, mig átvált microsoft driverre, utánna már jó
-
DroneZ^
őstag
miért van az hogy ha alt+tab -al váltok 1 3D-s játék és az asztal között, mikor visszamegyek a játékba 4-5x beszaggat a kép és utánna megy rendesen? igy 4-5x megáll az egész 1 pillanatra... (0,1mp) szörnyen idegesitő..
-
DroneZ^
őstag
válasz
TomBoy1986 #1854 üzenetére
nemsok esély
max ha felpakolsz rá 2 ventit, akkor van, de jobban kellene a HR03 hütsön...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
válasz
kircso13 #1710 üzenetére
XP SP2, tulajdonképp csak annyit kellene elérni hogy 3D órajel menjen counter-strike alatt, mert annyira low a grafikája meg felbontása, h nem érzékeli 3d-s jateknak a szoftver, és 2d orajelen megy, probálkoztam atitoolal az meg fagy... nemtudom hogyan kellene tökéletesen belőni, nemismerem a progit...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
valaki segítsen már, atitoolt felraktam, ''hl.exe''-re raktam a 3d detektálást, hangot is betoltam, configot is, működik, hangot is lejátsza, télleg átvált 3D-re csak befagy, így megáll ugy ahogy van a gép és a hang is beakad, mint anno a dos-os játékok, valaki irt valamit a frekikről de fogalmam nincs hogyan kellene ezt megcsinálni, valaki segítsen!
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
Van valakinek FIX 3D órajeles atitool-os configja szigorúan: Sapphire X1950XTX GDDR4 512MB típusu karira? Akinek van 1 biztonságos, küldje el nékem, örök hálám fogja majd üldözni!
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
talán már korábban utaltam rá kérdéseimben, nemtudja valaki hogy XP SP2 alá, x1950xtx 512 höz melyik lenne a legjobb, bevált catalyst/driver?
(korábban csak annyit hallottam hogy: 7.2 nemjo, vagy hogy 7.3 nekem eddig jó, melyik az ami biztosan jó? nyugodtan lehet jóval korábbi verzió is, nem a dátumra esküszöm!
)
-
DroneZ^
őstag
válasz
PepeDon #1428 üzenetére
hú nemvok ilyen jartas ebben a végén még elrontok valamit:S néha 60 fps van a csben a 2d órajelek miat..
esetleg (Sapphire X1950XTX *512 MB GDDR4-hez kellene tuti profil...) de ha mégsem lesz jó akkor nemtom, nehogy elromoljon nekem nem megfelelő feszültségek miatt...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
nemlehet vhogy atitool és egyebek nélkül megoldani hogy 3d orajelre váltson a cs 1.6 közben a vga-m mert nem akar... lehet h nem ismeri fel vagy nemtudom, csak annyit tudok, hogy ne ati tool legyen, mert ha felrakom 4 fokkal melegebb alapból a vga-m... valami teljesen tunningnélküli progi kellene amivel kedvem szerint 2d/3d-t tudom váltogatni...THX
-
DroneZ^
őstag
mint PH-n olvashattátok is, Intel teljesen új alapokra helyezi a játéra optimalizált processzorait, amik egyenlőre csak AMD-s ATi kártyákat támogatnak, (nagyon nem rossz hír)
-
DroneZ^
őstag
cat 7.4 ben mien javítások vannak?
-
DroneZ^
őstag
válasz
Ace Ventura #910 üzenetére
hallod hol lax(pontosabban)? gyere már át! nézzük meg a gépem, hozz 1 tápot! Király lenne!
Vagy elmegyek én hozzátok, elhozom a tápot. a gépet sajna nemtom elvinni 1 kisrobogóval...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
válasz
Ace Ventura #908 üzenetére
érdekes lesz win reinstal cd nélkül, format is megvolt már, az is megvolt h mindent lehuzok sőtt biosbol kitiltottam mindent amit lehetséges, ugyanugy kikapcsolt és erre a rezgő hangra lettem figyelmes, mint a trafóknál, ez az áram hang vagy mi, ez jön ki a tápbol, de csak akkor ha eröltetem a gépet, eddig mintha nem csinalta volna, ati x550-el is adja picit a hangot, de mégsem kapcsol ki, bár sokkal kevesebbet fogyaszt. ezért kellene 1 cseretáp... csak mint mondtam a környéken nem ad senki, itthon 300w-os zalmi van de nem jo az alaplapi csatlakozoja...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
Miért kaphatom azt a hibaüzenetet hogy ''INF video driver not found, please install first the default drivers'' ??? ez csak a 6.9 és 7.1 es drivernél jön elő, display driver telepitésekor, ujabbnál nem, de eddig ment, létezik hogy ez is táp miatt lenne?
-
DroneZ^
őstag
lehet valahogy a vga biosát is alapértékekre állitani? resetelni? mivel már mindent reseteltem ezen az áldott gépen csak azt nem... ez az egész létezik hogy azért jött elö mert 1x kiprobaltam 1 x1600xt-t a gépemben? ilyen nincs!
-
DroneZ^
őstag
Hát emberek... Új mesével szolgálhatok nektek elő, szerintem az ördög játszik velem, ezt halgassátok
:
4x256mb ram van a gépemben, lehúztam 2-t belőle, reset, a játék hibátlanul fut, semmi akadás semmi az ég adta világon. OK!. azért megnéztem a tápot belülről hogy van-e benne valami kontakt hiba stb. hát nem volt! a TÁP hiba kilőve, visszaraktam, elinditom a gépet ugyanazzal a configgal, a daemon toolst elinditom. a játék autorunningol, épp váltana be a felbontásra, ujraindul a gép, probálkozok 10x mind 10x ujraindul, na mostmár tényleg tele a hócipőm, szerintem deamon tools lesz. vagy memória. de az az érdekes emberek, hogy 4rammal, ugyanezzel a deamonnal, és a 6,9-es catalystal ment minden tökéletesen 1 hete. szerintem lehet h mégiscsak a vga adta meg magát? de a játék 100fps-en röhögve megy max grafikán. akkor nemértem! teljesitményel nincs gond, csak mostmeg ujraindul... ááááááááá -
DroneZ^
őstag
tuti h táp a probléma, mert ha mellé rakom a fülem, hallani hogy belőle jön, megjegyzem 1x már fujt ki hátul kisebb porcicát a tápom, lehet hogy ilyesmi okozta a halálát..
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
egész cfg uj, hogy is néztem volna másnál...
Asus a8n-e van most alatta....
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
igen, egy cseretáp jól jönne. szigetszentmiklóson lakok, bp-től 15km... délre...
-
DroneZ^
őstag
veszek a coolermastertöl 1 1000wattos tápot aztán gömbvillámot gyártok... pedig ez jó táp volt, lehet h rakok be szünetmentest is mindent csak ne haljon meg még1x... köszönöm mindenkinek a segítséget!
-
DroneZ^
őstag
TÁP. Táp ez halljátok?
cicereg mint allat.
Na... ki hitte volna, elég drága vóthhh.... Milyet vegyetek ami örök élet+1 napig elég lesz?
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
az istenit! mintha a procim ciceregne! nagyon durva, ilyen halk kis kerepelést vagy mit ad ki, mintha 1000-rel csapkodna a szikra, de nagyon halk, annyira h talán vga is lehet bár 4 perc hallgatás után kicsit fentről jött, ha game közben WIN gombot nyomok elhallgat, amiböl arra is következtethetnénk h visszaáll a vga 2d órajelre és azért hallgat el, lehet h mégis vga cicereg? pedig fentröl jött, ugyhogy most nagy gondolkozásba vetem magam, se 939-es proci se pcie-vga nincs itthon h kiprobálhassam...
-
DroneZ^
őstag
más táp csak 300wattos van, de ez annyira szar lenne? vagy csak igy gondol egyet aztán elromlik? érdekes, de már megszoktam: régi gigabyte alaplapom magától kisült, elsö ati r9800pro.m meg total fos volt, mert kihagyott képkockákat, meg olyan szine volt a texturanak mint amikor a tv-n nincs adás ez a kásás fos. nahát folytassam? a mocim is szar volt, mert félkész blokkal adták ide nekem a nyomorékok, ( allitolag ellenöriztek rajta valamit) utso 2-t gariztattam, de ebben a gépbem most 400 ezer cucc van... asse tom hol kezdjem és nyakamon a vizsga.... (irodalom+matek+nyelvtan) őrület határa van itt...
-
DroneZ^
őstag
nem megy
leáll, nyitott gépházzal arra lettem figyelmes, hogy valami kattog, ami eddig nem volt, mintha talán szikrázna? nagyon hallkan lehet hallani valami pattanást, és mikor kikapcsol a gép, pont elötte kattant 2-3at és puff leállt a rohadék, nemtom mit csináljak mostmár
-
DroneZ^
őstag
megpróbálom ezt én is, de 100 wattot is fogyaszthat, nemtom honnan vesz fel annyit ha arra a kis 20 voltos alap csatira dugom, alaplapból, vagy nemtom, nem értek annyira hozzá, de én is feldugom akkor a ''kapott'' csatlakozóra, mert nékem is van! Remélem menni fog... ha nem, hát felakasztom magam
-
DroneZ^
őstag
miután elinditottam a gépem, ''A rendszer súlyos hiba után állt helyre, Hibajelentés küldése'' ablak ugrott elő, ezzel a kóddal:
[link]
Én sajnos 1 kukkot se értek ebböl.. -
DroneZ^
őstag
és valami érdekesség: a vga-m azthiszem mikor win felismeri, odairja vezérlöpult/rendszer/hardvereszközöknél hogy : Videókártya - ATi Radeon x1950 series (Microsot Corporation), most azonban sárga kérdőjeles, és Ismeretlen Video kártya, valami ilyesmi. (ez volt driver install elött)
-
DroneZ^
őstag
Hi all! Egy új probléma jött elö a kártyámnál, 3 hét után, eddig semmi trükköt nem tapasztaltam, azonban most kipróbáltam egy x1600xt-t, a gépemben, mert eladtam, ment, aztán visszaraktam az x1950xtx em, minden OK volt. Aztán egyszercsak gondolt egyet, és Carbon vagy TDU val játszok, 10mp után, amikor a pályán versenyzek, csak így lekapcsol a gépem, nem indul ujra, csak lekapcsol. Fogalmam nincs miért, se vga se cpu se n/b nem melegszik túl, még egy érdekesség, utánna ujraakartam rakni a drivert, mindig a 6,9-est használtam mert az vált be, de most ezt az üzenetet dobta: ''INF video driver not found, please install first the standard display driver'' Ekkor már kétségbeestem, mert ezt általában csak akkor irja mikor uninstalalom az ati drivert, és reset nélkül ujra felrakom, de most volt reset... 7.3-as driver már felmegy szépen hiba nélkül, fut minden OK vele, Quake 4 max grafikával szépen fut, de Carbon és TDU továbbra is leállítja a gépem... Daemon toolsra is gondoltam már de carbon megy ugy is ha kikapcsolom, azóta már format is volt, vírus sem lehet, akinek van valami tippje segítsen, teljesen kétségbe vok esve..
(táp FSP Firesotrm 500W szóval az se gyenge)
-
DroneZ^
őstag
HR-03 ról annyit hogy nekem nem volt 92*92mm.es ventim hozzá, igy felraktam 1 120mm-eset, és mit mondjak, ''hallhatatlan'', egyáltalán nem lehet hallani hogy pörög a venti, de még azt a próbálkozást is elkövettem hogy 2x 12 centis ventit ugy raktam be, h a HR-03 . elé és hmögé raktam a 2 12centis ventit és így szívtam át rajta a hideg levegőt, a hátsó 12-es meg egyből kifujja a házból a meleget, az eredmény - alapjárat 36 fok, és test drive unlimited vagy carbon max grafikával 42 fok... mondjuk a házam jól szellőzik
sztem megérte!
-
DroneZ^
őstag
HR-03 12centis ventivel a VRM veszélyban van még túlmelegedés végett?
-
DroneZ^
őstag
megoldottam a problémát és az eredmény: 36 fok alapjáraton
jaj de jóóó!
és hangtalan!
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
és ha nem rakok semmit mi lesz? leég?
-
DroneZ^
őstag
-
DroneZ^
őstag
kb 2
az a helyzet hogy a hűtőcső nincs olyan magasan a ramtól mint itt ezen a képen:
[link]
érdekes hogy a teszten 1 kép sincs hogy a hr03 egyáltalán radeonon is lenne, és pl az utso képeken ram hűtőborda egyáltalán nincs, szóval ez ilyen összevissza lett fényképezgetve... Mindenesetre én ezt a tesztre tuti odaírtam volna, mert 1 kicsit megtévesztő, mert azt hittem teljesen problémamentesen összetudom szerelni...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
-
DroneZ^
őstag
Hi all! Thermalright HR-03 al baj van, a ram süni nem fér be a hűtöcső alá, még az alacsonyabbik sem, olyannyira h 1 mm-t felemeli a magtól a hűtőfejet! plz segítsetek! PH-sok a teszten hogy csinálták meg? És Ti ???
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
bocsanat hogy gamestarbol idézem, de 3dmarkban asszem 70 pontot vert a 8800gtx re az Sapphire X1950XTX GDDR4 512MB, ez kb 2% de akkoris szép, (ha igaz...), nagy felbontásban átlagosan erösebb volt az ATi, kisebb felbontasban -> 1280ban nvidianak volt több fps-e ugy 6-al, szoval minimalis a különbség...
-
DroneZ^
őstag
Thermalright HR-03 tapasztalatok? valaki vett ilyet! Télleg brutálisan hűvös?
-
DroneZ^
őstag
leginkább mitől döglenek a sapphire x1950xtx-ek? mert nekem is az van! túlhúzzátok? túl meleg és megreped szegényke? vagy mégis miért végzi ilyen sok a kukában?
-
DroneZ^
őstag
bug. sry
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
hanyas verzioju catalyst a legjobb sapphire x1950xzx 512mb-hez? mert latom a 7.2 nem jo, vagy ha valaki ismeri ezeket az NGO HQ drivert vagy Omegat vagy bármi nem atit, azt is irja le hogy kb milyen...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lakáshitel, lakásvásárlás
- Garmin Instinct – küldetés teljesítve
- Házimozi haladó szinten
- Kompakt vízhűtés
- CPU léghűtés kibeszélő
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Projektor topic
- Vélemény: nem úgy tűnik, de Lip-Bu Tan most menti meg az Intelt
- Milyen notebookot vegyek?
- Információbiztonság, kiberbiztonság, adatvédelem
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- BESZÁMÍTÁS! HP Victus 16-D0655NG notebook - i5 10400H 16GB DDR4 512GB+1TB SSD RTX 3060 6GB WIN10
- AKCIÓ! 16GB (2x8) G.Skill Trident Z RGB 4266MHz DDR4 memória garanciával hibátlan működéssel
- OLCSÓ MONITOROK
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest