- iPhone topik
- Honor 200 - kétszázért pont jó lenne
- MIUI / HyperOS topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- LG G8X - kettőn áll a vásár
- LG V40 ThinQ - olajozott gépezet
- LG V60 ThinQ 5G - hangoskönyv
- Extra erő egy gombnyomásra - Engwe EP-2 Boost
- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- LG V50 ThinQ Dual Screen - az 5G ára
Új hozzászólás Aktív témák
-
old gray
addikt
válasz
Ace Ventura #6119 üzenetére
Ha felmegy..... katt777 logoutját ajánlom kötelező olvasmányként. Utána gyere vissza és iratunk veled egy ZH-t. Ha átmész segítünk ha nem akkor blog-tanulás újból.
Hopp, ez ptomi82-nak lett címezve.
-
Lula
csendes tag
válasz
Ace Ventura #6082 üzenetére
Szia!
Nekem is 1900XT m van és nekem is ciripel valami, valsz az alaplapom, de ki tudja, amugy már ez megy fél éve(mióta megvettem), és semmi baja sincs.
-
Pancsermeste
őstag
válasz
Ace Ventura #6103 üzenetére
Persze, még most is cicereg, nagy terhelésnél.
Igazából nekem a 9600XT -től kezdve az összes videokártyám csinálta, főleg az Inno 6600GT... de ennél megoldottam. -
TomBoy1986
veterán
válasz
Ace Ventura #6097 üzenetére
Nálam egy idő után kezdett el ilyet csinálni, de lehet, hogy nem teljesen ugyanarra gondolok, mivel nálam a hűtő művelte...
Teljesen mindegy volt, hogy milyen fordulaton használtam, az átlátszó műanyag rész valahol elkezdett engedni, s emiatt hozzáért valamihez a venti... viszon, ha összenyomtam, akkor megszűnt.
Szóval nálam a gyári hűtés volt a gány...
-
katt777
félisten
válasz
Nálam 23%-os hűtővel sem hallani. Pedig elég jó a hallásom. Az ASUS lenne a hunyó? Mert a látszólagos egyformaság ellenére hűvösebb is a ref. modellnél.
-
katt777
félisten
válasz
Nálam 23%-os hűtővel sem hallani. Jobb az 1950XT?
-
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #6092 üzenetére
Csak úgy intézd, hogy balesenek tűnjön...
De ha nálad a gar, jobban jársz a bolttal, ha becsületesen intézik. -
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #6088 üzenetére
Nem volt vessző, ezért (mondatszerkezetileg helyesen) úgy értelmeztem, hogy max vízzel (azaz maximum vízhűtéssel) nem tudod lejjebb szorítani, egyébiránt a félreértés valós. Akkor viszont jó a 70 fok körüli hőmérséklet, 1000%, hogy nem az a gond. Van pár vízmentes megoldás is további -20fok elkérésére, de a jelek szerint ebbe nem érdemes befektetned.
VISZONT A ZAJOK NEM JÓK! Az az érzésem, lesz ebből minimum egy garis bevizsgálás. Éppen ezért ne piszkáld a hűtőt. -
Zoli329
addikt
válasz
Ace Ventura #6062 üzenetére
Selejtes anyagokra utal..
-
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #6085 üzenetére
Na, közben látom, változtak az infók. Szóval volt hűtőcsere. Ha 70 foknál nem tudod lejjebb szorítani vízzel, akkor bizony ott a gond. Nálam a gyári léghűtéssel nem megy 75 fokig, 650/2000-en, szóval lehet mégis a paszta.
-
katt777
félisten
válasz
Na, ez tárgytalan lett az újabb hsz függvényében.
-
old gray
addikt
válasz
Esetleg egy újrapasztázás?
-
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #6077 üzenetére
Ha simán, csak driverből (Sem ATT, sem AT, sem CCC) is csinálja (azaz teljesen gyári beállításokkal), akkor nagyon is.
-
Dark74
csendes tag
válasz
Ace Ventura #6070 üzenetére
Köszi a segítséget! Az X1900XT erősebb valamivel mint az 1950Pro? Azért írtam ezeket a karikat, mert most ezeket lehet kapni, karira lesz a gép. 3850 beszerezhetetlen amúgy.
-
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #6067 üzenetére
Túlterhelt a kari, valamit nem bír. Nem volt előtte agyba húzva? Tomboynak volt ilyen cincogás problémája Sapphire-rel, ha jól emléxem, de neki csak halk üzemmódban volt észrevehető. Próbáld akár a gyárinál is alacsonyabb órajeleken és/vagy feszen a 3D módot. Ha úgy OK, akkor túlterhelés. Ha úgy is csinálja, nos, akkor nem jósolok nagy jövőt a karinak. De akkor még meg lehet próbálni másik driverrel, újratelepített rendszerre, és/vagy Vista alatt, mert e téren lehet még hibákat keresgélni.
-
Templomegere
senior tag
válasz
Ace Ventura #6065 üzenetére
normális !
-
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #6060 üzenetére
De tényleg tedd úgy! Ha hsz-okat megnézed, voltak, akik "ezt a részt én tudom" felkiáltással kihagytak pár szakaszt, aztán jött az általad említett aktus.
-
katt777
félisten
válasz
Ace Ventura #6056 üzenetére
XP alá jó a ref. driver.
Ajánlom figyelmedbe még ezt, szopást megelőzendő. -
Ebit
addikt
válasz
Ace Ventura #1398 üzenetére
Az a nagy kérdés,mikor lesz forgalomba?
Az nvidia, lehet már a 9-est teriti,sajna. -
kircso13
senior tag
válasz
Ace Ventura #1396 üzenetére
Hi!
A 7-es szériának leáldozott, ez tény! A mai játékok többsége x19-es szérián szebben és gyorsabban futnak mint nvidián -
GreatGodzi
tag
válasz
Ace Ventura #1393 üzenetére
Persze, hogy jó kártya, különben nem vennék megint...
de nagyon sok játékot nvidiára optimalizálnak a szemetek, és ezért van, hogy pl. Gothic3 alatt a 7900GTO ugyanolyan gyors, mint az X1900XT, de ha a 16xAF-et benyomom (nem a játékban, hanem a driverben), akkor még lassabb is. És sajnos sok ilyen játék van, és lesz is, mert az nvidiánál több a pénz, bármelyik játékba ''beszállhat'' ha akar...
Amúgy mi az, hogy ''tanuljak meg vele bánni''? A képminőségből nem engedek a sebesség javára - már ha ilyesmire gondoltál, a tuningot meg nem ma kezdtem hidd el.
Na mindegy, vitázni nem akarok, mert semmi értelme, és amúgy meg a neved alapján egyből haver vagy (aki Ace Vantura-t szereti, rossz ember nem lehet). -
GreatGodzi
tag
válasz
Ace Ventura #1390 üzenetére
Nagyon melegszik, alig gyorsabb a 7900-esnél, a gyári hűtő nagyon hangos, és főleg a driverek miatt, bár a 7.3-as egész jó lett.
60fps alatt számít, hogy 30 vagy 40 fps, mert látod a külömbséget, de a legtöbb játéknál ritkán megy 60fps alá a sebesség (kivéve Oblivion, Gothic3, Stalker, stb.), és 60 fölött már mindegy, hogy 90 vagy 100fps, mert a TFT-n 60fps-nél több úgysem látszik.
Az nv 8xxx mellett meg úgyis mindegy melyiket veszed... -
GreatGodzi
tag
válasz
Ace Ventura #1388 üzenetére
Még nem jött meg, azt mondák lesz a jövő héten... de szerintem már nem lesz belőle egy darab sem, vagy ha lesz, azt sem én kapom meg...
Ha lesz, egyből eladom, vagy elcserélem egy 7900GTX-re, mert egy kicsit elegem van már az ATI-ból. -
makso
tag
válasz
Ace Ventura #1354 üzenetére
Lehet,h az lesz belőle. Bár sokkal olcsóbban nem jövök ki asszem akkor meg már a jobb teljesítmény tetszene. De ez az x1950pro kártya tényleg halk.
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1343 üzenetére
Nos igen, ekkora ziccert remélhetőleg nem hagy ki az Ati
A csúcskategóriában nemsoksemmi értelme a dobálódzásnak, egy okosan terített alsó-közép/közép-felső palettával most megfoghatja nVt.
Persze a 8700as és 8900as karikat nem kéne bevárni...
Amúgy Naggyon röhögnék, ha a DX10es lufi ugyanakkorát szólna, mint anno az FXek korábanKíváncsi leszek az 5600asokhoz mérhető lelkesedést kiváltó 8600asok teljesítményére a híres DX10ben...
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1341 üzenetére
Rossz duma
Ha ésszel tuningol az ember, csak nyerhet, vevőt is akár
Örömmel jelentem a totyiklakóknak, amint alkalmam (pénzem..)lesz egy második 1900XT/512 karit beszerezni, orbitális CF tesztet rendezünk N_A_S barátommal egy kis kompis segédlettelA teszt alaplapja a frissen űberelt A8R32-MVP/dlx lapom lesz
7végére meglesz az 1. 1900XT McPite jóvoltából.
Ha meglesz a 2. kari hamar, a kompival 3GHzes X2t tudok alátolni, ha máshogy alakulnak a dolgok, akkor egy E6400@4GHz C2D lesz alájuk rakva P5B/dlxban
ON: láttatok már?: [link] 1950XT 512MB 625/1600MHz és nonCF
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1339 üzenetére
A driverrel szórakázva nem fogod azt elérni, amit a rendszered húzásával kéne
Tessék szépen meghúzni az alkatrészeket, nagy erők szunnyadnak benne
A prociból 2.6-2.8GHzet kihajthatsz szerencsétől függően, a kártya 650/1650et visz szvsz. Ilyen beállításokkal 05'ben 12k, 06'ban 6k fölé jutsz ha jól saccolok -
Ebit
addikt
válasz
Ace Ventura #1337 üzenetére
Szerintem próbáld ki mennyire futnak a játékok
Nem az a 400 pont számit.
A Call of nem hiszem, hogy a driver miatt nem megy.
[Szerkesztve] -
Ebit
addikt
válasz
Ace Ventura #1330 üzenetére
Az elsőt.
1. Control paneles-kisebb memoigény, probléma mentesebb
2. CCC- nagy memoigény, hajlamos több progivl összeakadni -
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1330 üzenetére
Az egyik Control Paneles és nem igényli a .Net keretrendszert, a másik Control Centeres és igényli. Én a CPset javaslom. A CCC lassú és sok memót eszik.
Szóval 7.3CP.(első)
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #1321 üzenetére
Nálam most a 7.3-as van fent, addig semmi probláma és 3dmark-ban is jól szerepel.
7.2-es driver, időnként spontán hibákat jelzett, és hibauzenettel kidobott a játékból(cc3), továbbá húzásnál állandóan visszarántotta a VPU Recover a kártyát alapra. Feltettem a 7.3-mat, és azóta semmi probléma.
A driver reinstalnál DriverCleaner-el leszedted az előző maradványait?
Az még bezavarhat rendesen, de videokártya csere esetén,tapasztalat alapján javallom az új windows-t. -
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1325 üzenetére
Ááá, nehogy. 7esnél régebbit nem tennék fel a helyedben...szerencsére az X1x00 széria számára készített újabb driverekben sok bugfix van.
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1323 üzenetére
Ne aggódj, lesz az még roszabb is
Nekem bevált a 7.3CP, nem volt gond.
Egymagos 3800+al szomszéd gépében a HIS 1900GT 9650pontot dobott 05'ben.
[Szerkesztve] -
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1321 üzenetére
Tessék, 7.3CP [link]
-
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #1303 üzenetére
Én is csak 6-ig, minden nap.
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1311 üzenetére
Olyasmi lehet...reinstall javallott.
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #1297 üzenetére
Valahogy csak ell kel ütni az időt, itt melóban..
-
Lacza
senior tag
válasz
Ace Ventura #1293 üzenetére
És az most jó hogy referencia kártya vagy nem?
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1255 üzenetére
Dehogy szivatom, poénkodok
Tőlem kapta a karit ma délután.
-
Speed®
titán
válasz
Ace Ventura #1251 üzenetére
Szombattól nálam is 1900XT, de 512es. Alapfeszeken 700/1600on megy X2vel.
Kíváncsi leszek mit muzsikál majd a HR-03mal +feszültségekkel
Ami a kircso13 nál lévő karit illeti, szerintem addig lesz el vele, míg a 400Wos MS tápja rózsát nem játszik a nagy tavaszi hangulatban
Pötyi: A passziánszhoz nem elég, mit gondolsz miért váltok 512MBos karira?
[Szerkesztve] -
kircso13
senior tag
válasz
Ace Ventura #1251 üzenetére
Az lesz bőven. A szellemet nem akarom kiengedni a borospalackból
. Játék alatt megnézem (passziánsz, fekete macsek, aknakereső) remélem bírja a kiképzést
-
kircso13
senior tag
válasz
Ace Ventura #1245 üzenetére
Még nincs bent a gépben, pihen a dobozba
, reggel beficcen azt megnézem mit muzsikál
-
kircso13
senior tag
válasz
Ace Ventura #1245 üzenetére
Köszönöm a lelkes fogattatást
-
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #1223 üzenetére
Egy kéteseredetű teszt 3DMark pontjaira alapoznak.
Szerintem nagyjából az x1950pro teljesítményét fogja hozni a finomított driver-ekkel. -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #1223 üzenetére
Mi is ezt mondjuk aginor kollégával együtt.
mod: megyek is a 8600 topikba, helyrerakom őket.
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #947 üzenetére
Szerintem is.
Én úgy gondolom(az elmult évek tendenciái alapján), hogy kb a 7900GS ill. x1950pro szintjét fogja hozni kb, pár százalékkal lesz talán gyorsabb(lásd:6800gs vs 7600gt). -
keIdor
titán
válasz
Ace Ventura #944 üzenetére
7900GS kivételével már nem éri meg szerintem 7900-et venni... vagy X1950XT/XTX vagy már inkább 8800GTS/GTX. vagy várni kell a 8600GTS-re.
-
mcmike
őstag
válasz
Ace Ventura #926 üzenetére
Mindegyik driver-rel legalább 3x futtattam a 3DMark-ot, ekkora különbséget nem produkál. 2/3 pont eltérést véltem felfedezni ugyanazon konfiggal. Egyszer sem mért félre, max 2-3 pontot tért el ugyanazon összeállításban. De ez a 7.3-as 40/50 pöttyel kevesebbet produkál ez biztos mivel 3/4-szer futtattam a 3DMark-ot, és 2/3 pont eltéréssel közel azonosat mért (40/50-el kevesebbet)...
Asszem megy vissza a 7.1...
köszi mindenkinek... -
DroneZ^
őstag
válasz
Ace Ventura #910 üzenetére
hallod hol lax(pontosabban)? gyere már át! nézzük meg a gépem, hozz 1 tápot! Király lenne!
Vagy elmegyek én hozzátok, elhozom a tápot. a gépet sajna nemtom elvinni 1 kisrobogóval...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
válasz
Ace Ventura #908 üzenetére
érdekes lesz win reinstal cd nélkül, format is megvolt már, az is megvolt h mindent lehuzok sőtt biosbol kitiltottam mindent amit lehetséges, ugyanugy kikapcsolt és erre a rezgő hangra lettem figyelmes, mint a trafóknál, ez az áram hang vagy mi, ez jön ki a tápbol, de csak akkor ha eröltetem a gépet, eddig mintha nem csinalta volna, ati x550-el is adja picit a hangot, de mégsem kapcsol ki, bár sokkal kevesebbet fogyaszt. ezért kellene 1 cseretáp... csak mint mondtam a környéken nem ad senki, itthon 300w-os zalmi van de nem jo az alaplapi csatlakozoja...
[Szerkesztve] -
nRu3
addikt
válasz
Ace Ventura #639 üzenetére
Én is ezt gondolom hogy a gyári borzadáj az mindenre jó de nem a fülnek.
-
Ace Ventura
addikt
válasz
Ace Ventura #644 üzenetére
Most látom, ezzel a hsz-el fanatikus lettem
Jól kezdődik a hét, errre inni kell -
udi
őstag
válasz
Ace Ventura #639 üzenetére
Ezzel egyetértek,csak vigyázz mert zalmival a ramok bizony feljebb kuszhatnak ám...
Tudja valaki hogy egy X1900XTX-re és egy X1950PRO karira is felmegy a zalmi??Mert lehet benevezek egyre csak tudnom kéne
thanx -
joshua7
veterán
válasz
Ace Ventura #465 üzenetére
900? Screenshot-od van?
-
u.d.
tag
válasz
Ace Ventura #456 üzenetére
Egyszerüen minden szarul megy , pedig már próbáltam mindent !!
-
u.d.
tag
válasz
Ace Ventura #454 üzenetére
Azt hittem , hogy végre minden fullon simán menni fog , erre tessék !!! Maradtam volna a 7600 gt-nél !!! NVIDIA FOREVER
-
u.d.
tag
válasz
Ace Ventura #452 üzenetére
Itt valami hatalmas gond lehet !!!!
-
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #425 üzenetére
Kicsit x1950pro szindróma..
A Sapphire ilyen gagyi gyártó lett? De akkor miért csak a saját márkanév alatt forgalmazott kártyáknál van ez? -
tkesy
addikt
válasz
Ace Ventura #400 üzenetére
Igyekszem..
Nos, már irtam korábbi hsz-ben (#353), hogy alakultak a hőmérsékletek HR-03-al, de akkor még csak 1 db 8cm venti volt rajta.
Most beszereztem 2db 9 cm-est, és felszereltem az alábbi modón:
[link]
[link]
A hőmérsékletek jelenleg, a 25 C fokos szobában, terhelés nélkül:
GPU: 39 C
GPU környezete: 39 C
GPU VRM: 54 C
Terhelés alatt kb +10 C fokos emelkedés tapasztalható, de mivel a ventik vissza vannak fogva, igy csak kisebb mértékű szélzaj halható, ami bőven elviselhető...
Szal, gratula a HR-03-om alkotóinak...
[Szerkesztve] -
Joshi
titán
válasz
Ace Ventura #383 üzenetére
Én csak azért kérdeztem, mert kíváncsi voltam hogy mennyit dobna egy kétmagos proci az eredményen, de úgylátom sokat.
Nekem húzva ez lett [link] az eredményem egy 3500+-os procival.
-
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #391 üzenetére
Mondtam, hogy nincs nagy baj azokkal a pontokkal, amúgysem az a fontos, hanem, hogy muzsikál a játékokban.
-
tkesy
addikt
válasz
Ace Ventura #389 üzenetére
C3D 1900 CFE /512MB/ ( 620/720 )
3Dmark: 6006
SM2.0 Score: 2265
HDR/SM3.0 Score: 2619
CPU Score: 2200
/ C2D 6400; 2*1GB; 1:1; @7*420 /
[Szerkesztve] -
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #389 üzenetére
Nálam:
SM2.0 2155
HDR/SM3.0 2461
Mindezt 4x Pci-e sinben, egy Sempron társaságában.. -
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #387 üzenetére
Leírnád a részeredményeket is?
Amúgy van akinek lazán csinált 6K fölött is.
Én a saját eredményeomet egyenlőre nem tenném közzé, mivel egyenlőre csak egy Sempron 3100-gyel, egy Nforce4 4x lapban megy, és ezek a tényezők rémisztően visszafogják a kártyát. -
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #383 üzenetére
Hopsz, nem is néztem az adataidat..
-
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #384 üzenetére
Szerintem így már ok az eredményed.
Nem neked volt véletlenül egy szuper tunningos x1900gt-d? -
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #379 üzenetére
Az a 48K jó ár volt érte, az enyém 52K volt, zsír újonnan.
A hőnérs értékeid jók, málam gyárival 2d 58fok 27%-os entivel, de majd megnézem 3d-den is. -
Joshi
titán
válasz
Ace Ventura #377 üzenetére
Az 5155pontot milyen GPU/MEM értékeken tesztelted?
-
aginor
veterán
válasz
Ace Ventura #376 üzenetére
Üdv a klubban!
Mikádótól van a cucc?
Nálam tunningolva 100%-os vent mellett 80fok volt, ezek a kártyák már csak ilyen forrófejüek.
Szerk: VF-700-al hogy alakulnak a hőmérsékletek?
[Szerkesztve] -
Gaboman
nagyúr
válasz
Ace Ventura #288 üzenetére
Ha jól tudom a 7950GT és a 7900GTO között a külömbség szinte minimális!
Ez a teszt nagyon jó megmutatja az 1950XT előnyét!
[link] -
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #290 üzenetére
Ott a fóruban van linkelve szerintem teszt de ha mégsem: [link]
-
Qru
MODERÁTOR
válasz
Ace Ventura #288 üzenetére
Gúgli a barátod.
Guru3D-t is csekkold: [link]
-
Vigneau
félisten
válasz
Ace Ventura #271 üzenetére
Az X1900XT RAM-ja 1450MHz körüli lehet, míg az X1950XT RAM-ja 1800MHz-en ketyeg. A Core azonos órajelű: 625MHz.
Tesztek még keresésben.
[Szerkesztve] -
Calibos
addikt
válasz
Ace Ventura #278 üzenetére
Nem túl jók
Azért pár embernek Sapphire márkával az 1950-es sorozatból volt problémája! Én inkább használtan vettem egy Asust! Sapphire-ben nem bízok és ha teheted próbáld ki előtte
Visszont én meg az Ati drivere miatt szívtam -
Calibos
addikt
válasz
Ace Ventura #269 üzenetére
Hol kerül ennyibe 50700 ? Ennyimé 57.000,- most vettem, 3 hónapot használt, de 3 év Aliens gari és Asus
-
Vigneau
félisten
válasz
Ace Ventura #269 üzenetére
Hangos a gyári hűtés, egyébként korrekt teljesítményű kari. Ha belegondolok, hogy november környékén 66k-ban fájt ez a kari...
Igen, órajelbeli a különbség. Szóval dögledeznek a Sapphire-ok...?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- RAM topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- MÁV topic
- Játékra optimalizált chipkínálatot tervez a Microsoftnak az AMD
- HiFi műszaki szemmel - sztereó hangrendszerek
- iPhone topik
- Trollok komolyan
- Tesla topik
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i9 9900K 8 mag 16 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Azonnali készpénzes Sony Playstation 4 Slim / PS4 Pro felvásárlás személyesen/csomagküldéssel
- OLCSÓ MONITOROK
- ASUS TUF Gaming F16
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest