- LG Velvet (4G) - megelőzte a híre
- Mobilhasználat külföldön
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Kiborult a Nothing Phone (3) pletykakosara
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
Új hozzászólás Aktív témák
-
Joshi
titán
Én a tuningra gondoltam elsősorban.
Te mit rántasz meg előszőr egy vidkarin a GPU-t, vagy a memóriát?
Egy szóval se mondtam azt, hogy a memóriát nem kell piszkálni, de akkor is a GPU az elsődleges tuningpotenciál egy videókártyánál.
Ezt a témát ezennel szeretném lezárni, mert nem kérdés. -
aginor
veterán
Határozottan helytálló meglátás, de figyelmen kívül hagyod a memória méretének a teljesítményre gyakorolt hatását.
Álatlánosságban elmonható az, hogy minden vga-nál van egy egyensúlyi állapot, ami fölé már nem éri meg tunningolni, mert nem kapsz említésre méltó plusz teljesítményt.
Ennek az állapotnak az alapja mindig a gyengébben tunningolható komponens, hisz ez így fisszafogja a többit is.
Ha a memória sávszéll nagyobb, mint amennyit a gpu ki tud használni adott órajeleken, az nem baj, a probléma a forditott esetnél van, amikor a vpu áll a memória miatt.
Szerintem nagyjából elmondható az x1900 száriáról, hogy gyárilag nem lett elég jól megtámogatva memória sebesség oldalról, ezt a problémát küszöbölték ki az ati-nál az x1950 szériával.
A videó memória mérete nagyon fontos lehet egy két esetben.
Képzeljük el hogy a gpu egy adot alkalmazásban lazán bírja a tempót, de a nem megfelelő méretű memóri miatt nem áll rendelkezésre az adat amivel dolgozna, akkor jön a swappolgatás, és az elvileg bivalyerős kártyánk máris nem azt nyújtja ami elvárnánk.
Ez a elyzet az x1950xt-nél még nem komoly probléma, de majd kiváncsi leszek a 8800gts320-ra mondjuk Crysis, vagy UT3-ban, ott már adott esetben rendesen visszafoghatja a kártyát a kevés memória(pláne ha nem is jól programozzák le az emlitett játékokat/motorokat). -
Ebit
addikt
Örülök, hogy látlak.
Én is a visszaolvas metodust javasoltam.
Melyik topicban fordultok elő, mostanában?
Speed(R)
Félreértesz, azért javasoltam mert az általad elképzelt megoldás pro-kontra érveit megtalálhatod.
Általában egyetértek a hsz-aid szellemiségével, azért a gyakorlat kicsit más.
Természetesen nem akarlak lebeszélni, én a magam részéről mindig az optimális megoldásokat szeretem.
djsunny
sajnos korábban mások már felfedezték ezt a hangot, a Gpu-ra tippeltek.
[Szerkesztve] -
Termi16
őstag
Igen, erről én is tudok, de nem hiszem hogy ez történt volna. Már 4-5 kártyán cseréltem hűtőt, akkor sem lett semmi baj
node mind1
Alvin: Akkor így jártamNekem végülis megérte, mert 3,5k ért vettem, szinte új. Ha nagyon nem tetszik, akkor majd eladom és visszateszem a porszívót
-
DroneZ^
őstag
-
DroneZ^
őstag
kb 2
az a helyzet hogy a hűtőcső nincs olyan magasan a ramtól mint itt ezen a képen:
[link]
érdekes hogy a teszten 1 kép sincs hogy a hr03 egyáltalán radeonon is lenne, és pl az utso képeken ram hűtőborda egyáltalán nincs, szóval ez ilyen összevissza lett fényképezgetve... Mindenesetre én ezt a tesztre tuti odaírtam volna, mert 1 kicsit megtévesztő, mert azt hittem teljesen problémamentesen összetudom szerelni...
[Szerkesztve] -
DroneZ^
őstag
-
aginor
veterán
Bizony lehet, hogy láthatta volna, ha elolvassa a garanciális feltételeket.
Én már jópár garlevelet láttam, ahova direkt le volt írva a hűtőcsere mint garvesztő ok(idegen beavatkozás). Pl:Aqua, RedTower, Mistral.
Azonkívül nem kell róla semminemü tájékoztatás kapnia, a jog nem ismerete nem mentesít az alól.
Abban viszont igazad van, hogyha normális forrásból származik, akkor valószínű, nem fognak szarozni. -
Ebit
addikt
Itt kapható 720 ft-ért-t
Aqua-számitástechnika-házhútők
[L]mekek&lk=2&kat1_id=207&kat2_id=210&kat3_id=13&kat4_id=271&[/L]
Azért is javaslom, mert igy nem egyből a garis vga-t kezdik átalakitani.
Én külőnben alaplapról kb 8 v-on használok ilyet, a csatit cseréltem rajta.
[Szerkesztve] -
MPowerPH
félisten
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asus Rog Strix RX 6800 XT LC 16 GB - GARIS (ritkaság)
- ASUS GeForce GTX 1650 Phoenix OC 4GB GDDR6
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Csere-Beszámítás! Asus Rog Strix GTX 1080Ti 11GB GDDR5X Videokártya!
- Eladó használt Gigabyte AMD Radeon HD 6750 videókártya
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad X260 - i5-6G I 8GB I 256GB SSD I 12,5" HD I HDMI I CAM I W10 I Gari!
- AKCIÓ! HP Victus 16-R1002NF Gamer notebook - i7 14700HX 16GB RAM 1TB SSD RTX 4070 8GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! Apple Mac mini 2024 M4 16GB 256GB SSD számítógép garanciával, hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RX 6600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged