- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Az Oppo Find X8 Ultra lett a legvékonyabb kameramobil
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Fotók, videók mobillal
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Magisk
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Megérkezett a Pixel 5 és 4a 5G
Új hozzászólás Aktív témák
-
Dictator^
veterán
válasz
polonic #12021 üzenetére
s7evcsenko: azért baj, hogy két megjelenítőm van, mert a 6870 gyakorlatilag emelt órajelen jár megállás nélkül amig az erősitő be van kapcsolva.
ez 300/1150mhz -t jelent. ami nem kevesebb mint 45W fogyasztás pluszba (óránként).Jól mondja, én hdmi-n akarom a hangot.
Most ezt akarom becsekkolni.The DVI output on most AMD graphics cards is capable of audio processing and is composed of both video and audio signals. In this case, you need only a DVI-to-HDMI adapter and an HDMI cable to connect to an HDMI-capable DTV. If the DVI output on your graphics card supplies only video signals, you need a DVI-to-HDMI adapter and an HDMI cable to supply video to your DTV. You must also make a separate connection from the audio output of your computer to the audio input of your HDMI-capable DTV. Your DTV may also need to be configured for external audio. For more information, see your DTV documentation.
De csak neked polonic:
The DVI output on most AMD graphics cards is capable of audio processing and is composed of both video and audio signals
-
Gabor970
addikt
válasz
polonic #12011 üzenetére
két ezer forinton nem múlik semmi. Ezért is kérdezlek benneteket. Amúgy a fimanak lesz a kártya (ő 14 én 41) szeretném neki azt, ami tényleg jó. A twinfrorz-ra a 19° mínuszt ír az MSi a refhez képest, a Hawk-ra pedig 21° mínuszt. A twinfrorz a leghalkabb, a hawk pár db-el hangosabb. Szerintem nem lesznek húzva. Persze úgysem állom meg, hogy ne próbáljam ki meddig bírja, de aztán vissza alapra. Az AMD prociját is elküldtem 3800MHz-ig, (négymagosított AM3 550BE) Az 3100MHz helyett 3400-on megy, de ezzel nem kellett feszt emelni még, meg lett rá egy hatalmas GeminII hűtés. A vidkártyán marad a gyári hűtő, ez az MSI jó hűtésűnek tűnik.
-
ЯΞD
senior tag
válasz
polonic #11972 üzenetére
hát különösebb gondom nincs vele csak arról olvastam a legtöbbet, hogy gyári ram hibásak...a gigáról meg, hogy azzal volt eddig a legtöbb gond. mármint a 6850-nél. MSI-cuccom meg sosem volt ezért nem tudom mennyire jó vagy rossz. igazából az érdekelne melyik a legjobb választás a felsoroltak közül.
-
martin66
senior tag
válasz
polonic #11628 üzenetére
Mindent kicseréltem összes kábelt fel cseréltem.
De ezt a dolgot csak 2 hete csinálja majdnem 7 hónapos használat után.
Bent a szerviben berakták az eladói monitornak, hogy folyamatosan legyen használva egyszer sem jött elő a hiba. De itthon ahol van ugye 2db ugyan ebből, ha az összes kábelt összekevertem, akkor átállítom melyik legyen az elsődleges monitor stb. akkor is kivételesen csak annál a monitornál csinálja a másiknál nem. -
szasanyi
félisten
-
Alister71
nagyúr
válasz
polonic #11164 üzenetére
Igen, biztos, hogy az RBE sem stimmel, mert a HD 5000-es szériával lehet variálgatni, az megy rendesen. Próbáltam.
Eddig a sima bios cserét is kékhalál kísérte, ez legalább már jónak tűnik. A PCS+ és MSI biost vígan cseréltem, (módosítás nélkül) azzal nem volt semmi gond.
-
priti
addikt
válasz
polonic #10709 üzenetére
Há' de bakker azé' állt le az 5xxx sorozat gyártásával mert a 6xxx kártyákat kisebb költséggel gyártja, nem viccből.
A 6800-as kártyákon működő Barts kódnevű chipek úgy nyújtanak átlagosan 10 százalékon belül közelítő teljesítményt, hogy azonos geometriájú félvezető eljárás mellett szilícium mérete közel negyedével lett kisebb. Ennek a csökkenésnek egy része elektronikai optimalizáció, ebben ugyanakkor már sok tartalékot nem találhattak a mérnökök, mert már eddig is rendkívül hatékony felépítésűek voltak az ötezreseken található Cypress lapkák.
Hogy leszorítsák a processzorok méretét, a mérnökök a mikroarchitektúra számára kerestek egy új egyensúlyt a kialakult feltételek mellett. Ennek eredményeként a korábbi generációs váltásoktól szokatlan módon inkább csökkentették a végrehajtóegységek számát, ezt ellensúlyozandó pedig megpróbáltak a feldolgozási hatékonyságon fokozni, és a teljesítményvesztés tompítása érdekében enyhén megemelték a névleges órajeleket is - igaz, ezzel a törekvéssel szembemegy, hogy a memória órajelét csökkentették, vélhetően költségtakarékossági okokból. A Barts összességében ötödével kevesebb tranzisztort integrál mint a Cypress, ami magyarázza a méret és költségbeli megtakarításokat. -
priti
addikt
válasz
polonic #10693 üzenetére
A 6xxx gyártása olcsóbb, így ezen sorozatot preferálja az AMD, ezért is akciózták meg az 5xxx kártyákat nemrég. Arra tekintettel, hogy az 5xxx tulajok nem akarnak cserélni 6xxx-re a teljesítményközelség miatt és sokan kivárnak, illetve az akció miatt mostanában vásároltak 5xxx VGA-t feltételezhetjük, hogy elég nagy raktárkészletek halmozódnak fel nyár végére eladatlanul a hatos sorozatból az új sorozat megjelenése előtt, így annak kereskedelmi forgalomban értendő megjelenését megelőzően az árak felteszem esni fognak pusztán a hírre, hogy fizikai értelemben megjelent a gyártásra kész hetes verzió, mert senki nem akar bukni a raktárkészleten. Ez a hír már a nyári hónapokat követően várható az utolsó negyedévben. Persze ha nem jön össze valami és a hírek kudarcról szólnak akkor kitolódik az áresés a kereskedelmi forgalomban történő megjelenésig, vagy a konkurencia esetleges árképzésváltásáig.
-
///Krisz\\\
senior tag
-
///Krisz\\\
senior tag
válasz
polonic #10588 üzenetére
Ez jó ötlet. Akkor először kitapasztalom Afterburnerrel, hogy mennyi az a minimális fesz amivel még megy alapórajelen aztán megpróbálom ezt belőni az Editorral. Csak én attól félek, hogy ha módosítom a bioszt akkor már nem fogja engedi vissza flash-elni a kártyára (legalábbis mintha régebben ilyenről hallottam volna).
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
polonic #10583 üzenetére
Köszönöm a választ
Az ati és a Sapphire árfekvése lenne nekem ideális ezért is tettem fel kérdésem.Régebben igen felületesen olvastam csak pont vehettem volna akciósan ebből a szériából de az említett hiba miatt megfutamodtam..
Köszönöm mindenkinek a választ remélem ezt a két szériát még ki tudja hajtani a gépem.
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #10452 üzenetére
Semmi gond, csak adtam egy - sztem elfogadható - választ a kérdésedre.
KaiotEch: igen, szó van róla, de ugye annyi "gond"van vele, hogy sosem lehet pontosan tudni, mikor lesz letölthető. RPG játékot meg komoly angol tudás nélkül játszani alig jobb, mint becsukott szemmel.
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #10450 üzenetére
Valószínűleg kitaláltad. Csak külföldről tudom jó áron beszerezni, mert az itthoni üzletekben 10k, ami túl sok ha nem jó, vagy nem tetszik egy játék.
És igen, sok helyen írják, hogy csúcskategóriás gépeken is akad úgy, hogy nem max. grafika van beállítva. Az is lehet, hogy az első játékjavításig, vagy új driver kiadásáig nem érdemes küzdeni vele... főleg 10k-ért nem. Gondolom ez respektálható körülmény.
-
priti
addikt
válasz
polonic #10430 üzenetére
Két monitoros felállásról nincs szó a terméktámogatásban.
Amúgy mind a 3 monitort egy karira kell kötni és a 3 monitorból az egyik DP-n kell hogy legyen, feltéve ha a CFX engedélyezve van, de nyilván igen, hisz egy 6870 szólóban elég karcsú 3 monitorhoz, bármint játékra.
-
priti
addikt
válasz
polonic #10408 üzenetére
Megnyugodtam, ez az a típusú GPU, ami a legkisebb feszemeléstől is fűt mint a őrült, az enyém meg egy gyárilag OC kari.
Egyébként 1000/1250 fölé lehet tolni valamivel az órajeleket? Afterburner-ben ez a max, simán viszi a kari "alapfeszen", mint az várható volt, persze relaítv BIOS-ba még nem néztem bele, de gondolom valami horror fesz van belőve gyárilag alapnak ha így fűt. -
priti
addikt
válasz
polonic #10351 üzenetére
Az van hogy be kell hozni az EU-n belülre a gyártást, hogy megússzák a harmadik országos vámkezelést és megérje bejönni a piacra. Meglepne ha csak logisztika lenne a lengyeleknél, mert akkor ehhez az árhoz rendesen le kéne térdelni nekik otthon. Egy friss gyártósor által prezentált minőség viszont nagyon lutri. Engem elriaszt a vásárlástól, mert néztem már végig gyárépítést. A vontakozó jogi hátteret én pont lesajnálom, hogy ki minek a tulaja. Engem az a nyomtatott áramköri lap érdekel ami a kezemben van, amit megvettem... értesz. Részben mindegy amúgy, mert már megbeszéltem és tuti ez az Asus lesz az első darab a 6xxx szériából ami nálam lesz, csak elég olcsó ez a VTX3D mert még új név az EU-s piacon emiatt érdekel, hogy ki mit honnan hogyan.
-
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic #10323 üzenetére
Jól működik, azon kívül hogy 100 helyett 300-ra veszi vissza.
Szóval 300/300-ra megy vissza az órajel. Nem akkora baj, de minek kellett variálni mikor a régi is működött. Meg ez is csak némelyik kártyákon jön elő vicc.
Nem tragédia, csak kicsit zavaró, hogy nem úgy működi ahogy kell. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
polonic #10279 üzenetére
Kinek mi. Nekem pl az az apróság, hogy a több kártyás rendszerekben hány + fps-t hoz egy driver.
Nekem az ilyen "apróságok" jelentenék a nagy előrelépést. Ha nekem lenne egy vevőm, akkor megpróbálom az ilyen hibákat minél hamarabb kijavítani. Persze már megint magamból indulok ki.
Nah mind1, reménykedni csak szabad.
-
Alister71
nagyúr
válasz
polonic #10191 üzenetére
Bizony! Én már tudtam régóta. A dirt 3 topikot is én nyitottam
, elő is van vásárolva steamen.
Tudom, azért írtam.
Azért kell leszedni, mert ha driverrel frissítesz biost, a restart után kékhalál fogad, és csak csökkentett módban tudod elindítani a gépet. Ez a 11.4 óta van, korábban nem csinálta. De már rajtam kívül többen is belefutottak. Volt is szó már erről a korábban a topikban, és akkor is valaki megmentőként várt.
-
Alister71
nagyúr
válasz
polonic #10189 üzenetére
Értem én, hogy mire reagáltál,
nem kell megmagyarázni. Köthetjük az ebet a karóhoz, hogy 100/300 az AMD által beállított.
Viszont te se olvastad azóta sehol, hogy rájöttek AMD-ék, hogy megy a ram 150-en is, nem kell 300-on küldeni.Pont attól a naptól már 100/150 a gyárilag beállított érték. Hiszen az új biosokba már az van írva.
Amúgy meg 05.24, Dirt3
-
Alister71
nagyúr
válasz
polonic #10179 üzenetére
Szerintem egy próbát megér. Én örülök neki, hogy 100/150-en megy. A gyárilag megadott idle fogyasztás ezekre az órajelekre érvényes. De nem is ez a fő érv nálam. Inkább az, ha valaminek ennyin kell mennie, akkor mennyen is annyin.
Ez az én elven. Akár hülyeség, akár nem.
-
t.kristof
senior tag
válasz
polonic #10045 üzenetére
De azt tudom, hogy a sima Gigák csinálták ezt. Játék alatt a Microsoft Tran Sim.-nál csinálja ezt, de az változó , hogy mikor. Van amikor megy 2-percet, van amikor fél órát, sőt volt olyan is , hogy ki se fagyott
Tegnapi nap pedig csak simán kifagyott(nem csináltam rajta semmit, csak állt a gép)Szal nem értem, hogy mivan vele. MPC-nél még mindig csinálja.
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #10000 üzenetére
Igen, de valóban nem a szükségszerűsége miatt váltottam. Gigabyte P55A-UD3 és i5 750 duót olyan kedvező áron elvitték, hogy az új cuccokat mindössze +15k ráfordítással tudtam megvásárolni. Egyébként a rendszer észrevehetően gyorsult, miközben a fogyasztás és a hőtermelés nem nőtt (ellenben a tuninggal elért, hasonló teljesítmény esetében). Játékok alatt van ahol észrevehető az erősebb CPU, és van ahol a VGA limit miatt valóban nincs jelentősége - de észrevehető a betöltés idejének rövidülése. Nincs semmi speckós alkalmazás, szóval ha arra vagy kíváncsi, hogy a klasszikus értelembe véve megérte-e a váltás, akkor a válasz nem. Csakhogy ez a válasz a PC hobbi, játék célú felhasználása esetében igen csekély számban, vagy nem is lesz igen.
ittakary: ugyan már, nem kell ez az álszentség. Ez egy olyan hobbi ami - valljuk meg őszintén - az esetek többségében nem a szó szerint vett ésszerűségről vagy szükségszerűségről szól. A lényeg mennyit akarsz és/vagy mennyit tudsz áldozni erre a hobbira - általában azért "ésszerű keretek között", ami elsősorban a saját lehetőségek ésszerű megítélését jelenti, bár sokaknál még az sem szempont.
Nem tartozom magyarázattal senkinek ez ügyben, de azt gondolom, hogy ez az upgrade ilyen feltételekkel bőven az elfogadható költségű kategóriába esik, ami nyilvánvaló és érezhető - persze nem radikális - teljesítmény javulást hozott. Ezen túl pedig a következő 1 évben biztosan kiszolgál, és nem kell cserén gondolkodnom. És még szó sincs a tuningról, ami komoly plusz teljesítmény-potenciált biztosít ez esetben. -
Bali27
addikt
válasz
polonic #9935 üzenetére
Az Attot kérlek arra használom hogy beálítom pl a 2D-s órajelet (100/150)-re 3Ds-órajelet, be lehet állítani hogy pl a médialejátszónál (Kmplayer Potplayer) ha elinditom akkor milyen órajellel játszon le filmet stb stb stb..
Lehet profilt kerálni minden egyes játékhoz... és az a legjobb hogy el is menthetsz mindent..
Ha ujrateszed a gépet, felteszed a drivert + az óriási 3 megás ATT -ot és 1 mp alatt visszaállítod a tökéletesen belőtt profilod..Kisebb VGA teljesitményt igérúő játékhoz is csinálhatsz profilt... Kisebb hőtermelés és áramfelvétel az előnye..
-
BandiHUN
veterán
-
Bali27
addikt
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #9657 üzenetére
Itt vannak az alapórajeles tesztek is. Nem eget rengető, de azért nyilvánvaló a különbség. Játék alatt nem vettem észre különbséget, de pontos FPS-t nem mértem. Igaz, ami most fent van, annak alapon is bőven elég a rendszerem.
ittakary: i5 750 alap @3.8Ghz között "érezni" semmit sem lehet, de a tesztprogramok megmutatják a különbséget. Egyelőre elég, aztán lesz helyette jobb SB vagy Buldozer (ha nem túl későn jelenik meg).
Beri: jó eredmény, de a Heaven nem fut olyan jól AMD-ATI GPU-n mint NV-n, így inkább a Vantage (esetleg 3DM11) lehet jobb összehasonlítási alap. Azt megnézed?
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #9627 üzenetére
Kipróbáltam. CCC-ben beállítottam a Sapphire HD6870 TOXIC 970/1150 órajeleit, és úgy tűnik stabil. Sem játék alatt, sem a tesztek alatt nem volt hiba. Ilyenek lettek az eredmények:
FullHD felbontásban szerintem nincs CPU limit i5 750@3.8Ghz esetén, de kisebb felbontásban esetleg előfordulhat, hogy egy erősebb CPU jól jönne. Érdekes, hogy a kártyám eredeti BIOS beállítása 1.175V feszt ad, míg a TOXIC esetében a gyári érték 1.188V.
-
Taifa Díaz
őstag
válasz
polonic #9637 üzenetére
ATIWinflash progit le kell tölteni, megszerezni a kívánt biost (vagy átszerkeszteni a meglévőt Radeon Bios Editorral, és menteni), és szurkolni, hogy akció közben ne legyen éppen áramkimaradás. Mivel az ördög nem alszik, nem árt, ha van kéznél egy tartalék vga (2 PCI-E csatlakozós lapban), vagy a lapon integrált videóvezérlő, hogy a lementett régi bios fájlt vissza lehessen írni a kártyára. De itt elég sokan vannak bizonyára, akik vakon is flasheltek már vissza biost. Ebben a topikban én is ismerek egy illetőt, rajtam kívül
-
szasanyi
félisten
válasz
polonic #9627 üzenetére
Ennek én is próbáltam utána nézni, de:
- nem találok az én kártyám PCB-jéről képet, hogy összehasonlítsam (Toxic-ról van)
- az én kártyámhoz van a Sapphire oldalán letölthető BIOS de a Toxic-hoz nincs (TechPowerUP oldalán van, de a Sapphire olyat tesz közzé, amit komplex és egyszerűen használható)
- jó lenne tapasztalat, mert kevesebb az esély arra, hogy esetleg ua. hibát kövesse el az ember amiből másnak már tapasztalata van
- nem egy széles körben elterjedt 6870 amit én használok
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Delta Force (2024)
- One otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Jövőre az Apple megérkezhet 2019-be
- Egy helyre gyűjti az eltérő áruházak játékait a Microsoft
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- sziku69: Szólánc.
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- Vicces képek
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Tőzsde és gazdaság
- További aktív témák...
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest