- Azonnali mobilos kérdések órája
- Milyen okostelefont vegyek?
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Google Pixel topik
- Motorola Moto G56 - bátyja árnyékában
- Légies iPhone halvány színei
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- A HMD visszalép az USA piacáról
Új hozzászólás Aktív témák
-
mephi666
nagyúr
válasz
°PhYsX° #3702 üzenetére
"Mire elterjedtek a DX10-es gamek" <- elterjedtek?
khm... engem nem teljesen győztek meg, mert a vista már 2éve kinnvan (dx10-zel együtt) és szerintem ezidő alatt még mindig a dx9-es játékok voltak többségben... a vista meg megy a levesbe lassan... (nem mintha bánnám)
a 2gb vramnak kb annyi értelme van, mintha gps-t raknál egy talicskára, hogy a vram mennyisége miatt látáskárosodást szenvedett mezőgazdasági munkás megtalálja a kertben a trágyarakást...
én úgy vélem, hogy főleg a felbontás emelkedése miatt kell sok-sok vram... de szvsz 1gb untig elég még fullhd fölötti felbontásra is...
-
zack
nagyúr
válasz
°PhYsX° #3694 üzenetére
Ez megint nem volt túl okos hsz.
Nem értem mit lovagolsz egy olyan témán, amit már megvitattunk...miszerint hogy a 4890 2GB parasztvakítás, amit csak te látsz másképp.
Amikor meg ilyeneket írsz, hogy "még nincs jelenje de elképzelhető hogy később lesz"...hát ez nem vall túl nagy szakmaiságra tőled. Ha kicsit is értenél a VGA piachoz, ill. a VGA piac alakulását követnéd, nem beszélnél zöldségeket, és senki sem röhögne ki, "molnárkához" hasonlítva a hozzászólásaidat.
Októberben elvileg itt az új DX11 ATi generáció, ami kb. 3 hónap sincs. Szted akkor milyen jövője lehet a 2GB verziónak?Kb. akkora mint az 1GB verziónak. Ergo lesznek olyan játékok DX11-re amik csak az új szériás R8xx kártyákon fog jól menni, hiszen ez lesz a legújabb generációs VGA. Ebben az esetben tök mindegy lesz hogy RV790 1GB vagy 2GB...egyiken se fog jól menni technológiai hiányosságokból kiindulva, amiket az új kártyákba persze hogy beépítenek. Ha meg menni fog 2GB változattal, akkor tökéletesen menni fog az 1GB változattal is.
-
tdd587
őstag
válasz
°PhYsX° #3694 üzenetére
Egy csúcskártya topikban mindenki sznob, nemde? Ennél csak a CPU tuning topikok jobbak. Felrántjuk 4GHz-re, hadd süljön meg szegény lap, majd egész este lógunk a fórumon, hogy sikerült. Fórumozni meg okvetlenül ki kell hajtani a procit...
Amúgy igen, 2010-ben az 1GB-os kártyákat fogják apróért kidobálni az sznobok (mi), ez nem vitás. Eddig még mindig így volt...
-
tdd587
őstag
válasz
°PhYsX° #3681 üzenetére
A lehúzás?
Vagy a jövőbe mutatás. Egy éve az egy gigás kártya volt felesleges. Most meg egyszer csak kevés lett. Tegnapról mára.
Duracellm...: köszi, de nem nyomok el még 10 rongyot a VGA-ra. Vagy be tudom lőni a világhíres vapor-x-et, vagy eladom és veszek egy másikat, más gyártótól.
Így utólag nem tudom miért nem inkább két 1 gigás 4850-et vettem CF-be például...
-
zack
nagyúr
válasz
°PhYsX° #3666 üzenetére
"Halk ugyanúgy mint az 1gb-os Vapor csak közel kétszer erősebb"
Tesztet, vagy bármi bizonyságot mutatsz erre?
1 GPU esetében bőven elég az 1GB minden játékhoz. Talán extrém magas felbontásban, 30 colos monitorral szűrőket bekapcsolva lehet előnye a 2GB VRAM-nak. De oda meg meg már kevés az 1 GPU.
A játékok közötti különbség az 1GB vs. 2GB VRAM tekintetében alíg kimutatható, szóval nem értem ezt a "2x erősebb" megjegyzésedet, leginkább azért mert ezzel csúnyán félrevezeted, aki épp vásárlás előtt áll.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Call of Duty: Warzone
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Amazon Kindle
- ubyegon2: Airfryer XL XXL forrólevegős sütő gyakorlati tanácsok, ötletek, receptek
- Synology NAS
- Milyen okostelefont vegyek?
- Gaming notebook topik
- Óra topik
- Házimozi belépő szinten
- Kínai és egyéb olcsó órák topikja
- További aktív témák...
- Csere-Beszámítás! Custom vizes számítógép játékra! I7 12700KF / RTX 3090 / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Samsung Galaxy Xcover 6 Pro, 6/128 GB, Kártyafüggetlen
- Lenovo ThinkPad T14 3 Gen 16/256GB SSD, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! Asus TUF F15 FX506HM Gamer notebook - i5 11400H 16GB DDR4 RAM 512GB SSD RTX 3060 6GB W10
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest