- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Szívós, szép és kitartó az új OnePlus óra
- A Nothing Headphone (1) is a dizájnról szól
- Apple iPhone 4S - az amerikai pajtásod
- Magisk
- Google Pixel topik
- Motorola Edge 60 Fusion - nem csak a forma időtálló
- Milyen GPS-t vegyek?
- Na, még egyszer, csak ezúttal OnePlus Open néven
- OpenRock S2 - a második évad jobb
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
stevve #12629 üzenetére
Sok? Neeeeeeeeeeeeeeeeeeeem
Ez egy nagyon jó darab
De viccet félre téve,tényleg nem gondolom vészesnek. Eddig semmilyen jellegű gonddal nem találkoztam. Arról nem is beszélve h gyári hűtővel nem megy 55 fok fölé
Amúgy meg nem is akarok kipréselni mindent,egy kis limit nekem bőven belefér. Thx az ambíciózus adatokat
-
TTomax
félisten
válasz
stevve #12625 üzenetére
dehogynem...az a 10% ami benne van az nem mindegy minek a 10 százaléka... pont jól besimul 700-on,ropogósabb lágyabb jobb
Amugy pont Oblivion ultra highoz kellett húznom... meg a procit is rögtön 4Ghz-re,de csak mert én 1024X be játszok...mondjuk Oblivionhoz ugyanolyan fontos egy gyors vinyo mint a VGA...
-
tibz03
őstag
válasz
stevve #12363 üzenetére
A profilszerkesztést megnézem, bár nem szeretném, hogy hangos legyen a ventim.
Ha nem lesz baja így a kártyának, hogy ennyire forró, akkor maradjon csak így, de inkább legyen halk.
A nagyobb felbontást pedig nem tudom kipróbálni, 1280 x 1024 a monitorom natív felbontása.
-
Angelo69
senior tag
-
leviske
veterán
válasz
stevve #12228 üzenetére
És mi van akkor, ha a 9950BE-t felrántom 3.2GHz-re és 1650x1080-ban játszok szűrőkkel?
(#12231) TTomax:
(#12233) stevve: alapon egy Q66/67 sem hajtja ki...amugy akkor egy léggel hűtött Q6600-al sem lehet kihajtani a HD4870-et, vagy mi? És akkor mi van a X2-ről és a GTX2-esekről?
-
leviske
veterán
válasz
stevve #12220 üzenetére
"csak bizonyos "magasság" fölött már limitet jelent."
Ez számomra némi magyarázatra szorul...tudtommal CPU limitbe alacsonyabb felbontáson lehet futni, nem magasabbon....
(#12223) _@TZoli@_: elégnek kéne lennie...
(#12224) schwartz: Csak azért kérdeztem, mert ha nem játszik sokat, akkor bőven kitudja várni, hogy pl: kijöjjön a 8.7-es catalyst, ami talán már javítja a hibát.
Nem hiszem, hogy az ATi nál csak ülnének a fenekükön....Bár spec. az AssassinCreed-es szemetelés nem túl látványos.
-
korcsi
veterán
válasz
stevve #12114 üzenetére
Ha napi 2 órát játszok, 22 órába meg idle-be megy gép (mert csak 1 gépem van) akkor azért inkább az számít, hogy mennyit eszik nyugiba a kari, de a játékban is fontos a teljesítmény, ezért számomra fontos, hogy mennyi a nyugalmi áramfelvétel/hőtermelés és jó lenne ha erre keményen ráfeküdnének a gyártók.
A hybrid power is ezért jó ötlet, csak sok a kötöttség vele (1 gyártóhóz vagy kötve, stb.) A legjobb lenne ha szabványosítanák ezt a dolgot, minden alaplapba lenne egy minimál VGA, elegendő kimenetekkel, és a VGA csak a 3D-s számításokba "segítene" be. -
Donnie
őstag
válasz
stevve #12075 üzenetére
Ez csak annyit jelent hogy marhára melegszik a kártya... A házzal és a szellőzéssel sincs probléma. A GTX is ugyanannyi hőt termel terhelés alatt, mégsem kell hozzá turbina hogy lehűtse az ember. Itt más probléma van, de egyenlőre barkács megoldást nem javaslok senkinek 70-re, vagy csak abban az esetben, ha tényleg jól meg tudja oldani a VRM rész hűtését...
S1Crysis alatt az említett DX10 szemetelés elég szembetűnő, zavaró (máshol is).Az, hogy catalyst 8.4 óta nincs rá megoldás az szánalom (3870-eseket is érinti a probléma).
-
Maksifül
senior tag
válasz
stevve #12043 üzenetére
Tisztítottuk alaposan, de pár darab nem maradt fent akármit csináltunk velük.
Más:
1. Itt találtam R600 v4.8.2-s firmware-t, csak magyaroknak. Ez mi a rák? És érdemes-e felrakni 4850-re?
Mit csinál, és hogyan kell upgrade-elni?2. Van már újabb Catalyst a 8.6-nál meg a hotfix-nél?
3. Ha Chilla hűtő van a 4850-en, akkor kell-e az XML-filet átírni, vagy jó Automata-n is?
Köszi a válaszokat!
-
Nantucket
tag
válasz
stevve #11915 üzenetére
Akkor ha mindent jól értek:
-Otthon nálad kifogástalanul/kissebb kellemetlenségekkel működik és ebből általánosítasz
-Találkozol egy ismeretlen kifejezéssel (ami véleményem szerint fejlesztői körökben elég ismert mondjuk olyan mint az RTFM, de ez szubjektív) és fórúmba írsz ahelyett hogy Search The Fucking Web -eznél (no offense, ez tanács)Az os alapvető működésésben is okozhat gondot, nekem win98-as időkben két olyan hardwerem is volt aminek a drivere nem működött magyar windows alatt (hivatalosan dokumentált bug volt mind a kettő). Azóta nem volt magyar windows a gépemen, és többet nem is lesz így most friss tapasztalatokkal nem tudok szolgálni, de mondjuk úgy, hogy nem lepődnék meg ha lehetne frissebb példákkal szolgálni.
-
_-Ska-_
csendes tag
válasz
stevve #11915 üzenetére
OFF
De akkor még mindig nem értem min "vitatkozunk", elnézést kérek az "alapvető"
szó használatáért, nem kellet volna, elismerem.
De kérlek mondd/írd le, hogy melyik hsz-ben írtam azt, hogy a win hibásan vagy
akár máshogy fog működni, ha nem angol, mert én ilyet nem állítottam és mégis
ezzel "támadsz".
Azt igen, állítottam, hogy a frissítések a lokalizált verzióhoz később jelennek meg.
De lokalizált win esetében működési problémáról egy szót sem ejtettem. -
_-Ska-_
csendes tag
válasz
stevve #11884 üzenetére
OFF
Kedves stevve!Szerintem Te valamit félreértessz, mert ÉN egy szóval sem említettem/írtam, hogy
bármelyik win verzió - angol, magyar, portugál vagy román netán angol + MUI - jobb,
esetleg rosszabb a másiknál.
Alapvető dll: például a rendszerüzeneteket (hibák, figyelmeztetések) tartalmazó
fájlok lokalizált esetben, az adott nyelven olvasható, míg MUI esetében az
alaptelepítés - mondjuk angol - nyelven jelenik meg az nem kerül átírásra.Szal én meg sem próbáltam funkcionalitási különbséget keresni a verziók között,
tehát ez rám nézve valótlan állítás, vagy kérlek idézd azt a mondatomat mely ezt
az állításodat alátámasztaná.Ska
-
Nantucket
tag
válasz
stevve #11884 üzenetére
Mielőtt ennyire hevesen tiltakozol valami előtt azt javaslom STFW. Egyébként meg nem szerencsés a te általad vagy akár egy kisebb team által fejlesztett appokat egy windowshoz hasonlítani, egyszerűen nem összemérhető a kettő. Itt nem csak egy külső fájl lecseréléséről vagy módosításáról van szó. Csak egy szemléletes példa ami most hirtelen eszembe jut: annó az excel lokalizáciájóához kiadott az ms jó kis apikat, de arra senki nem gondolt msnél hogy létezik pl olyan nyelv ahol elválasztásnál megváltozhatnak a szótöredékek (nem is tudom van-e a magyaron kívül még egy ilyen), és egyszerűen nem támogatta ezt az api, és ilyenkor mit csinál az akinek az a munkája, hogy lokalizálja az appot? Természetesen gányol valamit, mert muszáj. És ilyenek ezrével vannak. És nem kell messzire menni, hogy az ember találjon olyan drivert vagy programot aminek magyar win alatt hosszabb a buglistája...
-
_-Ska-_
csendes tag
válasz
stevve #11833 üzenetére
Lehet, hogy nem itt kellene ezt megtárgyalni, de külön kellene választani a MUI-s és a
teljesen lokalizát verziókat.
A MUI-s esetében - mondjuk angol + magyar MUI - igazad van az szinte semmit
nem változtat az alap értékeken, tulképpen. angol marad a win, csak a felület,
menü, stb. változik magyarra.
A teljesen - mondjuk ukrán v. svéd - lokalizált win esetében, bizony alapvető rendszer
DLL-ek is átírásra kerülnek... (Pl.: ezért is jelenik meg később a lokalizált verziók
frisstése, hotfix, sp.) -
HarryPotter
őstag
válasz
stevve #11412 üzenetére
ennél offabb még talán soha nem voltam: az angol rule of thumb (tükörben: hüvelykujj szabály) arra utal, amikor az ácsok a fal meg tető magasságát a hüvelykujjukkal becsülték, úgy, hogy kinyújtott ökölbeszorított kézen csak a hüvelykujjat nyitották ki, (lásd: OK) és azt használták távolról mértékegységnek (a háztól mondjuk 10 méterre állva a kinyújtott hüvelykujj mondjuk megfelelt a tető magasságának, pl. ez volt aztán az "egység" -- elég pontatlan, de használható.
-
rup1u5
nagyúr
válasz
stevve #11380 üzenetére
nem egészen világos ez nekem.
a 8.6-os catalyst és ez a hotfix ez két külön dolog?
ezt töltsem le?
ennek hotfix a neve de nem látom hogy 8.6-os catalyst lenne.depzoo: BE-s 5000+-ok ha jól tudom olyan 3000Mhz környékére rángathatók. úgy azért már nem rossz de "agyfasz" vagy nem az valóban cpu limited lesz 1280*1024 tájékán.
-
HarryPotter
őstag
válasz
stevve #11362 üzenetére
sajnos nem tudom tovább húzni, alapórajele a phenomnak 2,2 (már az enyémnek), most 2,5-ön van, de nem megy tovább. a 3dmark nem izgat, sőt, a vantage-ra sokkal többet adok, mert az vista specifikus (ellenben a 3dmark xp-re írt), de akkor is: állítom, hogy egy bika intellel a 3870 menne 20000-et a 3dmarkban.
ami igazán zavar, hogy az amd nem tud a phenomnál erősebb procit most felmutatni, ez pedig egyértelműen kevés a szintén amd-s csúcs VGA-hoz. ez azért bosszantó -- ezek szerint az AMD a 4870-et intel procival képzeli el??
-
válasz
stevve #11259 üzenetére
A színén látszik, hogy nem igazi réz. Mikor megvettem, egy kis helyen egyből megkapartam a kulccsommal, s villant is az aluszínű cucc. Csak a GPU-nál van rézből.
Ilyen volt a 7900GS-en is gyárilag, de furcsa mód a 7600GT-n meg full réz volt. Na az jól is hűtött.
Ezzel én ma el tudtam érni 100°C-t is. -
janos666
nagyúr
válasz
stevve #10716 üzenetére
Kíváncsi vagyok hány %-al lehet húzni, mert ha max tuningban még vékonyabb a határ 4870 és 4850 közt akkor még most kell lecserélnem 4850-re. (kimenteni belőle a pénzem)
Az megint hülyeség hogy te minden VGA-t anti-tuningra terveznél. Ha lehetne szoftveresen feszültséget állítani mint CPU-knál nem kéne forrasztópákákkal meg ellenállásokkal nekiesni a nyáknak aztán nézni ahogy pár embernek elfüstöl.
-
-
IreN!CuS
addikt
válasz
stevve #10216 üzenetére
"nálunk" is ez volt h havernek a 86gt-je is 5.9-et kapot meg az enyém is,lehet h vista csak 5,9ig "méri"?!Ha igy van akor mind1,sry az off-ért
gyuri81:szerintem érdemes cserélni,és szerintem ki is lenne hajtva a vga.föleg ha esetleg 3.2re feltod tornázni a procit.Mennyit kapsz a 96gt-ért csak kiváncsiságból
-
-
Csabahun
senior tag
-
Tithian
őstag
Igen, érdekes, amikor egy másik topikban panaszkodik valaki, hogy csak fel akarta húzni 3600-ról 4400-ra a memóriát, de a kártya szemetelt, majd nem is indult többé. Persze úgy a jó, ha egyből BIOS flash indítja a tuningot, hiszen a világ dőlne össze, ha megvárnák, míg szoftveresen is lehet majd tetszés szerint állítgatni.
A sztori mindenesetre nem zárult le, még nem tudni, tényleg annyi tuningolatlan kártya pusztult-e el, mint azt állítják a fórumon. -
katt777
félisten
Rég fent van az oldalamon többféle megoldás hűtésre, bios-modra (szemléltetéssel), segédprogramok linkjei is (még profilok is).
Anno egyik cikkemben belekötöttek, amikor 3870-re írtam, hogy jó a hűtője, a hűtése meg vacak. Hogy olyan nincs. Mert nem tudták a 2 fogalom közti különbséget (az efféle nyelvtani tájékozatlanság sajna nem ritka PH-n, "mint az közismert" - mondaná Safranek).Csabahun: Nagy vsz. hogy végleg kitiltott visszatérő. Sok az ilyen mostanában.
Dubmaster: MI az, beindult megint a nagy magyar árfelhajtás?
Mi lesz így az 55k-s fogy. árból?
-
hakos1987
őstag
valóban, a gyári hűtése remek, semmi gond nincs, csak a szabályzás!
Aki szólt, igényeinek megfelelően csináltam biost, amit két kattintással felrakott a karijára, és mkinek műxik tökéletesen, uh. a bios csere se rossz megoldás...vers a 120 fok alatt azt értette, hogy mikor meglestem az eredeti biost, ott elvileg a kari 120 foknál kapcsolna max fordulatszámra...
én úgy állítottam be, hogy 29% alapból, 60 foktól kapcsol feljebb, lineárisan, egészen 95 fokig, ahol maxon pörög(ne), de ilyen nem fordul elő -
Jiced
csendes tag
Kicsit szeretnék hozzászólni a powerplay-hez, mert sok sebből vérzik jelenleg a dolog.
Szóval csak az MSI bizonyos kártyáin működik rendesen, ahol visszaveszi az órajelet 160/500-ra (GPU/Mem). A többin csak 500/750 -re húzza vissza. A vicc az egészben, hogy még senki sem mérte le a konkrét fogyasztást, hogy mennyit jelentenek W-ban az órajelek.Eléméletileg mivel még csak referencia kártyák vannak, ezért lehet össze-vissza tolni a bios-okat a kártyák közt. (pl. van aki felrakta a Sapphire vagy MSI kártyájára az ASUS bios-át, mert az ahhoz lévő progi tudja kezelni a venti sebességét).
Akit érdekel, annak itt van egy 160/500-as idle-vel rendelkező MSI bios, alapfeszen a 3D órajel 725/1050 -re van húzva. SZIGORÚAN CSAK SAJÁT FELELŐSSÉGRE!
Akit érdekel még a téma, itt több információt talál:
700mhz wall on HD4850 is smashed. @ xtremesystems.org
HD4850 BIOS thread @ xtremesystems.orgValahol olvastam egy olyat is, hogy kivették a bios-ból a powerplay-t és a driver fogja mostmár vezérelni. Ezt sajnos csak akkor tudjuk meg, ha megjelenik az új catalyst...
-
hakos1987
őstag
csatlakozom, a sapphire jó márka!
hűtés ügyben próbálok faggatózni, hogy hogyan kell a ventiszabályzásba belenyúlni, de még nem kaptam segítséget a ,,Radeon BIOS Editor" progihoz, hogy honnan tok szerezni biost, vagy netán ki tudja-e olvasni....
szal ha vki tud megoldást venti vezérlésre, ne fogja vissza magát
-
Bluegene
addikt
70-20=50 Meglehet, hogy a 90-ről jobban lehúzza, de a 75 fokos VGA-mat nem hozza le 65-re sem egy szál venti. Kell a ház oldalára, de csodát nem tesz. Mindegy, ne vitázzunk ezen
lásd #7427
-
Bluegene
addikt
sztem egy 15-20 fokot levesz ez a módszer pláne ha a ventit kicsit döntve rakod rá hogy a leszedett oldallapról kifelé fújja a meleget, 80-ról 65-re lemegy az már bőven biztonságos
, oszt később meglátod mit csinálsz, lehet télen abszolúte jobb lesz a gyári hűtő meg új driverrel
#7936: 10-14 %-kal gyengébb a 4870 a gtx 280-tól, pont a crysist linkeled pedig az kifejezetten nvidiás, de még ott is helytáll, a gtx 260 pedig drágább és gyengébb, az a worst buy
-
katt777
félisten
-
NovaBlue
aktív tag
1. Köszönöm a gyors válaszokat!
2.ventit nemtudtam szabályozni még mert kell neki a dotnetfx2.0 vagymi nekem meg sp3-as winem van azzel meg itten zavarodik az egész na mind1 majd megoldom!
melyik a legjobb hűtés rá?bocsi h nemolvastam annyit vissza cask most meg is kellene rendelnem h hétvégére ideérjen mert ez nagggyon meleg igy!
a 2.4-es GPU-z felismeri szépen már de a rivatuner még nem sajnos de lehet h csak régi verzióm van majd megnézem és irok hsz-eket !
a 5000+ BE-vel sztem korántsem megy annyit minnt egy 3.6-on járatott C2D-vel de ez köztudott!
Hétvégén lesz időm és csinálok teszteket meg húzom a procit is ami jóhatással lesz rá de amit most gyors nyomtam az a GRID és minden fullon van és igy 40-50 FPS de ennyit nyomott a 8800GTS-emmel is ( G80 ) csak nem szűrökkel!
Aktív témák
Hirdetés
- Filmvilág
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- DVB-T, DVB-S (2), DVB-C eszközök
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Magas AI-költségek, csökkenő létszám: dolgozók ezreit rúgja ki a Microsoft
- Motoros topic
- Gitáros topic
- TCL LCD és LED TV-k
- Hardcore café
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- További aktív témák...
- Bomba ár! Dell Latitude E4300 - Intel P9400 I 3GB I 160GB I 13,3" I DP I Garancia!
- Samsung Galaxy S23 Plus 256 GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! MSI B460M i5 10400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6650XT 8GB Cooler Master MB600L Chieftec 600W
- Hp USB-C/Thunderbolt 3 dokkolók: USB-C Universal, G2, G4, G5, Hp Elite/Zbook- Thunderbolt 4 G4
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest