Aktív témák
-
WesTM
őstag
válasz
Bluegene #31652 üzenetére
Megpróbáltam az átállított dx10 el játék közben,tehát nem dx9 el ami alapértelmezett a vistában,sokkkal sokkkal gyorsabb lett,simább a játék 2X aa-t észre sem lehet venni sebességben olyan szépen viszi. Akkor hála' égnek nem csak nekem tűnt úgy hogy gyorsabb. Ezzel a micro suttering szaggatással nem találkoztam. Féltem tőle hogy kevés lesz a 2 giga ram,de nem. Jah és a driver nálam a fc2 hotfixes 8.10. -
WesTM
őstag
válasz
Bluegene #31642 üzenetére
Settings: Demo(Ranch Small), 1280x1024 (60Hz), D3D9, Fixed Time Step(No), Disable Artificial Intelligence(No), Full Screen, Anti-Aliasing(None), VSync(No), Overall Quality(Ultra High), Vegetation(Very High), Shading(Ultra High), Terrain(Ultra High), Geometry(Ultra High), Post FX(High), Texture(Ultra High), Shadow(Ultra High), Ambient(High), Hdr(Yes), Bloom(Yes), Fire(Very High), Physics(Very High), RealTrees(Very High)
* Average Framerate: 23,50
* Max. Framerate: 31,99
* Min. Framerate: 18,00És ezen a részletességen dx10 ben is szinte ugyanezt az eredményt kaptam. Minimum 17.56, max. 33, átlag 25.55
Hát ennyi a különbség a 4850,és a 3850/70 között.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #31533 üzenetére
jó akkor se arra tervezték amire a kacsa használja, az Msi 3 év garit ad rá, de értelemszerűen csak akkor ha betolod és játszol vele...
Valszeg nem ő a célközönség. Nincs is ezzel baj.
Neki nem kell a gari, mert nem hibázik a kártyája, csak nem tetszik neki...Nem az Általad linkelt postra gondoltam kimondottan, volt egy későbbi, rövid, vastagon szedett. A másik meg, nem azzal van gondom, hogy válaszolsz neki, vagy nem, hanem azzal, ha ezt rajtam keresztül teszed, ezzel kvázi bevonva engem kettőtök személyeskedésébe. Ebben nem kívánok részt venni és állást foglalni!
A postod további részével meg egyetértek, azzal a kitétellel, hogy én nem kérdőjelezem meg azt, hogy hogy mernek egyesek kritizálni. Tegyék ezt korrektül, egyébként pedig ez vérmérséklet kérdése. De ezt itt is már többször kifejtettem.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #31498 üzenetére
Ezt sztem nem nekem szántad...
Jah ... hogy ő direkt kérte, hogy neki ne reagálj a postjaira...
Ebben nem leszek partner, nem fogok kibeszélni senkit!
... a VGA-t nem azért veszik az emberek h monitorozzák, fúrják-faragják és beletúrjanak a bios-ába ...
Nos, nekem meg az a véleményem, hogy mindenki azért veszi, amiért akarja! Ha éppen ennyi hiányzik ahhoz, hogy a ruhásszekrény vizszintesen álljon, és berakja alá, az se érdekel. Hogy magamban ne gondolkoznék el a lelkivilágán, az nem igaz, de nem érdekel.
Akkor fog érdekelni, ha úgy említi csak a negatívumokat, hogy a pozitívumokról nem ejt egy szót se! Nos, miután a kollégák beszéltek erről is - ha a mondandójuk nem is erre volt kihegyezve, de nem hallgatták el -, engem a továbbiakban nem érdekel, mire használják a VGA-t.
És aki tud olvasni, az kihámozza, amire szüksége van, amennyiben megkapja a pozitív és negatív infokat, aki meg nem, az sajnos úgyis előbb-utóbb eltéved egy fórumon...Peace!
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #31498 üzenetére
Akkor lenne igazad, ha az ATI kártyái valóban olyanok lennének, hogy csak úgy berakja az ember, és élvezi a játékokat. Nekem is lett volna jobb dolgom, mint napokon keresztül azzal szórakozni, hogyan nem fő meg a VGA-m és az alaplapom (de az utolsó ilyen ATI kártyám az 1650Pro volt), mert utóbbira (is) magasról tesznek az ATI-nál.
De hagyjuk, asszem éppen elég ember akadt e topicban is, aki nem buherálta a kártyáját, mégis meghalt neki pár hét alatt, nagy valószínűséggel a túlhevüléstől. -
Bikerider
aktív tag
válasz
Bluegene #31327 üzenetére
Hi
A tap is ujj az ujj gepembe.Regi gepbe 470w -os Ultra power volt.
Az ujjba FSP Epsilon 700w.Netezni egy regi P3 1G -geppel szoktam.
Csak jatekra hasznalom az ujj gepet amibe His IceQ4 4850 512mb van.
Amelyik jatek nalam kiakad az massnal jol megy.
P5Q-E,E2160,4GB,his 4850,700W FSP.Aerocool Extrem Engine T3. Ezzen akadnak
Haver gepe:4200+ X2,4GB,9600GT,400W Deer.Aeroccol Magic 3D Ezzen jol mennek.
Szoval egy gyengeb gepen jobban futnak gamek ming a sajatomon.Ez erdekes. -
Gorneck
legenda
válasz
Bluegene #31371 üzenetére
Ki a f.szt érdekel a véleményed...érdemben nem tudsz hozzászólni akkor ne tedd...
Az álproblémák meg igen is valósak csak épp az emberek vagy szarnak bele lsd fentebb a kolléga vagy nem szemetelik tele a topikot...érdekes, hogy hány barkács megoldás született a karik hűtésére nem hiába, nem hiába módosított biosokat használnak páran és nem hiába nyúlnak szoftveresen a karikhoz...
Ha nem tetszik amit leírok ne olvasd el...te vagy az uccsó kb akinek adok a véleményére ebben a topikban...
Köszi. -
katt777
félisten
válasz
Bluegene #31345 üzenetére
Én aztán tudom, mi a különbség, úgyhogy hidd el: 3GHz-en egy Wolfi 21%-kal gyorsabb egy 3.0 GHz-es X2-esnél. Ez a különbség feljebb nő, lejjebb csökken, tehát nem lesz akkora, mint azt véled, max valahol 4GHz környékén. Már ha az AMD egyáltalán eljutna odáig.
E6xx processzorok vs. X2-k között a különbség jóval kisebb, inkább 12% körül van 3GHz-en (természetesen itt is a C2D javára), de ezt más tesztekben néztem, nem magam mértem. Nagyjából ez alapján kell kiszámolni, milyen X2 kell egy 48xx kari alá, ha már C2D-t tudod, természetesen a felbontás függvényében. De 1280-ban és alatta lényegében csak C2D marad. -
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #31342 üzenetére
+25% nézzük csak... 2,6Ghz-hez adunk 25%-ot az 3,25Ghz... az ugy kb reális..de te 2,2ghz-röl beszéltél...és azt se feledjük,hogy nem egy Pentimrol van szo,tehát ott még ennyi elönye sincs az intelnek,csak max 10-15%,ugye persze most azt nem számoljuk hogy az intelben mennyi tartalék van,közhely,mindenki tudja.. és csak erre a 2.2Ghz-re akartam reagálni,mert az egy kicsit tulzás volt...
-
Tomate
veterán
válasz
Bluegene #31338 üzenetére
Lehet, hogy jobban csípi, de 3,2 X2 már elég neki, hogy jó legyen.
Nézd meg ezt:3,2Ghz X2
És ezt: 3,6Ghz-es Q6600Ha a GPU scoret és a kapott FPS-eket nézem nem vagyok elmaradva, pedig kicsit gyengébb a prockóm...
mod: elmaradva? Odaverem...
-
-
gabi133
aktív tag
válasz
Bluegene #31306 üzenetére
1: A 4850 már meg van véve. Benne van a gépben.
2: Intelt nem szeretem. (Megrögzött AMD-s vagyok.)
3: Tisztában vagyok vele, hogy nem ddr1 kell mellé, se nem s939-es 3000+-os proci, csak nem volt annyi pénzem, hogy mindent egyszerre cseréljek. Feljebb azért kérdeztem, hogy milyen procit érdemes majd mellé venni. Most apránként szeretném fejleszteni a gépet, aztán minimum 1-2 évre elfelejteni. -
twine
veterán
válasz
Bluegene #31260 üzenetére
fasza...."mossák" csak akkor a játékoknál minnél többet...sokakkal ellentétben,nekem ráadásul még tetszik is...
jonner: Ha egyről beszélünk, menj be a játék speciális beállitásaiba, és a legutolsó opciót(mozgás elmosódás, vagy pontosan nem is tudom mia neve,,vedd le minimumra, és a csuszkát is huzd le...próbáld ki igy...ha ugyanazt tapasztalod mint előtte akkor nem egy dologról beszélünk... -
jonner
tag
válasz
Bluegene #31260 üzenetére
Lehet, hogy nem ugyanarról írok, de van egy olyan problémám, hogy a Crysis Warhead-nél hirtelen mozgásnál elmosódik a kép, mintha lassan reagálna a monitor, vagy a VGA, vagy akármi. Meglehetősen zavaró a dolog, főleg, hogy a Crysis-nál 8800GT-vel nem tapasztaltam ilyet. Mi lehet a probléma? Most váltottam HIS 4850-re, Win reinstall volt, legújabb Catalyst. Kicsit próbálom pontosítani, amikor pl hirtelen jobbra nézek a kép lassabban követ, mint ahogy elfordultam. Hasonló tapasztalat?
-
Danecay
addikt
válasz
Bluegene #30834 üzenetére
Nem GS a kártyám, csak hasonlít rá a hűtése ha esetleg arra gondoltál, Csak az alkatrészek elhelyezkedése miatt raktam be azt a képet, még ha GS is, de ezt is alig találtam. Eredetileg még sima referencia kártyát rendeltem, sőt amikor még rendeltem nem is nagyon volt más, és mintegy felkészülve a dologra menet közben vásároltam egy ACCELERO S1-et. Nos a kártyám kb. 2 hónap múlva érkezett a 3. vagy a 4. embertől akitől rendeltem és már ilyet kaptam. Nos mivel megvan az Accelero is, csak nem fogom hagyni porosodni, mertazért nem hiszem, hogy még ha módosított hűtés is, hűt úgy mint egy Accelero, főleg hogy a memóriák és VRM nincsenek hűtve.
De én inkább a kérdésemre keresném a választ!
-
rup1u5
nagyúr
válasz
Bluegene #30801 üzenetére
hát sajnos ennyire futotta. nem a kiegyensúlyozott összehasonlítás volt a cél. csupán előkerestem a régi bench eredményt amit gts-el értem el és csináltam egy ismétlést a 4850-el. időközben az xp vistára cserélödött de nem hiszem hogy a vista önmagában "lenyelné" azt az állítólagos 30% többletet. amúgy a radeon is húzva van.
csak tájékoztatásúl közöltem, hogy mik a tapasztalataim. erre nagyon alapozni nem lehet hiszen a crysis sem éppen a legszerencsésebb tesztalany ati-k részére. sajnos más mérésem nem maradt fönt a gts-ről. -
andr_s
tag
válasz
Bluegene #30479 üzenetére
miért hangosabb a duplaslot-os 9566-os? szarabb venti van benne?
beszéltem a bolttal, kicserélik mert valószínűleg, hogy a beszállítójuk küldött rossz kártyát, de pénz nem tudnak fizetni, mert ők nem forgalmazzák a HD4850 512MB /9382/-et!
pedig az lenne a jobb megoldás, mert amúgy 1hét (de min több nap) gép nélkül - mondjuk ezt kibírom, meg inkább a hangosság az ami mérvadó. Én azt hittem, hogy a duplaslotos hűtés halkabb, mert hogy az jobb... de ezekszerint a hatásfok javulására ment a hangosság!mondjuk ez a 9382-es gainward nagyon halk, ebből a szempontból jó választás.
szóval hmm....
-
_Toka_
senior tag
-
_Toka_
senior tag
-
katt777
félisten
válasz
Bluegene #30206 üzenetére
De mire mész a húzott Phenommal? Vantage támogat 4 magot, kapsz egy elfogadható eredményt, játékokban meg ismét nem vagy sehol. A játékok túlnyomó többsége 2 magot használ, vagy csak egyet, a 4 magosok is a PhysX-et osztják ki a +2 magra.
Az egy dolog, hogy az AMD-nek ugyanahhoz a teljesítményhez legalább 10%-kal magasabb órajel kell, de ez még E6xxx-kel összehasonlítva volt (és akkor a CPU score naná, hogy ua lesz), de mint mondtam, hiába hajtod ki a karit AMD-vel, C2D-vel a kihajtás szintje szignifikánsan magasabb lesz. És ez az AMD hátulütője, nem az, hogy azonos órajelen harmatos. Tudom, mert egyrészt volt ugyanazzal a VGA-val, másrészt teszteltek ismerőseim is.
+1: A 3.0 GHz-en járó 6000+-om 2319 CPU-score-t produkál 3D06-ban. Az E8400 eredménye 2819 pont. Akkor milyen frekin járó AMD X2 is kéne ugyanehhez a CPU-teljesítményhez?
+2: A Phenom 9550 teljesítménye 2.7GHz-re tuningolva 8900 pont (4 mag). Az E8400 csak 3.8GHz-en már 8000 pont fölött van (2 mag).
Minél erősebb a CPU teljesítménye, annál jobban meghajtja a VGA-t. Miről beszélünk? -
katt777
félisten
válasz
Bluegene #29715 üzenetére
Azért, mert mint írtam, default tesztben nem volt különbség 3.0 és 3.3GHz között, 1680 EQ-ben viszont +400 pont (amitől nagyobb lett a különség a 3870-től is), és közben egy +sp-t sem tettem a 4870-be. Szóval relatíve növekszik a 4870 teljesítménye a nagyobb igénybevétellel, mert ha default beállításokkal nem volt CPU-limites, akkor magas összetettséggel és nagy felbontásban még kevésbé lehet az.
Vagy megint egy driver-hiba, anno a 3870 is művelt ilyen dolgokat Vantage tesztekben, amit viszont kétségbe von, hogy a különbség a 2 szélső igénybevétel között szignifikánsan nő. De majd kielemzem a teszteket, akkor okosabb leszek. -
Vasinger!
nagyúr
válasz
Bluegene #29488 üzenetére
Ki beszélt itt 4870-ről?
Eagle: Az egetrengető baromság, az igazság? Ha nem bírod magad kontrollálni, hogy egetrengető baromságot írj, inkább te kösd fel magad, vagy menny legózni. Nah az neked való
lsc: Én warheadről beszéltem...
Szerk.: 6 win reinstall, 3 féle win és 4 féle drivert próbáltam? Elég vagy elég?
-
->Dzsony<-
tag
válasz
Bluegene #29356 üzenetére
Eladó azt mondta enyi pénzért nemjár...
Elméletileg egyépként egy molex / 8pin átalakitó lenne benne aszem. Meg igazából az a kérdés hogy a kinézett tápomon levö 8pin es cpu power connector (elvileg ránézésre ugyan az) jó e a kártyához. De ha tud valaki ilyen átalaitót szerezni az is jólenne nekem.
-
HSM
félisten
válasz
Bluegene #29202 üzenetére
Kicsit visszafoghatnád a megfontolatlan, agresszív, teljesen értelmetlen hozzászólásaid. Azért, mert valaki őszintén megírja, hogy ő X játékkal szeretne játszani, attól még nem kéne egyből leszólni....
(#29199)77Dmb : Szerintem itt valami szoftveres gubanc lehet szeerintem, olvass vissza, pár embernek volt gondja belőle, hogy NV kari fennmaradt drivermaradéka betett az Ati driverének.... Én nem tudok jobbat, mint friss oprendszer....
Amúgy a radeonoknak tudtommal nincs bajuk az OGL cuccokkal, legalábbis a 9700-em óta nem tapasztaltam.... -
77Dmb
csendes tag
válasz
Bluegene #29202 üzenetére
Az első kiadás igen, de ez már sokadik változata és nagy felbontáson már megfogta a 7800GT is. A legújabb 2007-ben jött ki és Dx 9-es új motorja van. A 2001 kiadás még a GF3-al is szépen ment. Elhiheted, évek óta ezt nyomatom. A game jellegéből adódóan pedig nem nindegy, hogy mikor eszel észre egy enemit, ami először csak egy kis fekete pötty a képernyőn. Ezért nem mindegy a grafikai beállítás...
Hogy ki miért vesz videokártyát, pedig mellékes (számomra a pontvadászat tűnik értelmetlennek...)
Nem is vitatkozni akarok senkivel, hanem építő jellegű véleményekre számítok -
Lala6
őstag
-
TTomax
félisten
válasz
Bluegene #29078 üzenetére
1:
Ezt több hozászoláson keresztül bizonygatod magdnak,mert VinoRosso világosan leirta nem igy történt..
2:
Ne dobálozz a GTX-el mert az 90Cfokon mag lassul a radeon nem,az ATI szerint az nem gáz...Össze se lehet a gyári GTX hűtést hasonlítani a ref 4850-el,nem is szabad nem egy kategória...
3:
Ha GFX chilla nem jó rá akkor a VF900 se,de mint látjuk gyárilag passzív hűtéssel is szerelik..
Kíváncsi lennék,ha a te 4850-ed durranna el akkor mi lenne a véleményed..
Ui:ne,kérlek ne reagáld le...én se fogom amit írsz...#29084
Semmi szégyellni való sincs a GTX-en köszönik jól vannak... a GTX260/280 topicba be lehet nézni az olajár a legnagyobb probléma,ez szerintem önmagáért beszél,az árakon lehet vitatkozni,nem kétséges ha az Atinak nem sikerült volna ilyen jóra az RV770 akkor én dupla áron vehettem volna GTX-et,de 4850 hütése egy kalap...az öszes VF900,meg ref hütésü...Az én szememben csak az ICEQ számít normális hűtésnek,mert az kifúj a házból ... -
Lala6
őstag
válasz
Bluegene #29029 üzenetére
Köszi a segítséget!
A Sapphire és a Gigabyte közt vacillálgatok.
A Sapphire, mint írtad az ATI legnagyobb gyártója, és ehhez jár a legtöbb cucc is.
A Gigabyte viszont Zalman hűtővel van szerelve. Igaz kicsit az nem tetszik benne, hogy a memókra nem tettek bordákat, pedig a ref. kártyákon van.
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bluegene #28979 üzenetére
Mondd tudsz te olvasni? Vagy csak nézed a betűket? Még egyszer, utoljára elmagyarázom, mi történt, hátha eljut az agyadig.
1. A gyári beállítás(BIOS) alapértéke 25%-os fodrulat, GYÁRI HŰTŐVEL
2. Így volt 80°C GPU 70°C MEMIO idle!!! Load 110°C nem lehetett vele játszani, mert lekapcsolt, xml kata moddal 100%os fordulatra tekerve 70°C volt load, de annyira hangos volt, hogy nem lehet ép ésszel kibírni( ha Te elbírod, akkor gratulálok). EKKOR MEG SEM PRÓBÁLKOZTAM a tuninggal, mert nem láttam értelmét
3. Lecseréltem a refhűtőt AZ ELSŐ NAP UTÁN (augusztusban) egy GFX chillára, aVRM CHIPEKRE IS TETTEM BORDÁT? DEDIKÁLT 40-ES KISVENTIVEL, az EGÉSZ VGA-n 50%-al csökkentek a hőmérsékletek.
4. ezután húztam meg a kártyát, teszteletem különböző feszelkkel a GPU-t, a legtöbb amit kapott 1,185V volt, így tudott 750-et 3DM 06 alatt( ugyanez a mag 1,2V felett kap 4870-ben tehát ez egyetalán nem veszéles érték). Load hőmérséklet 60°C alatt volt, tehát ez sem lehet probléma.
6. Úgy ítéltem meg, hogy ha egy lépcsővel emelem meg a GPU feszt, az még hosszútávon sincs káros hatásal a GPUra, így kapott 1,12V-ot load alatt a BIOS-os 1,08 helyett. Ezzel 680ig volt stabil játékok alatt a kártya. Hőmérsékletek mind 60°C alatt voltak load, azaz sokkal alcsaonyabban, mint az előző hűtővel. Idle 40°C, igaz akor nem volt megemelve a fesz, ugyanis NEM BIOS MODDAL emletem(mint ahogy írtad) hanem ATT-vel.
7. egészen OKTŐBERIG JÓL MŰKÖDÖTT ÍGY A KÁRTYA, tehát feszemeléssel hosszú ideig SEMMI PROBLÉME NEM VOLT. Azt remélem nem kell elmagyaráznom, ha túlfeszelnek egy chipet, az pár napon belül tuti meghal. Ez nem halt meg, teljesen jól működött így közel 2 hónapig, hogy csak játékok alatt kapott + feszt, mert így is kímélni akartam.
8. Akkor vonta fel a szolgálatot, AMIKOR NEM VOLT SE VESZELVE, SE TERHELVE. 2D-ben működött 3 napig, GYÁRI FESZÜLTSÉGEN, GYÁRI ÓRAJELEKKEL, egy JOBB hűtéssel, mint a gyári. Ezután a harmadik nap estéjén adta be a kulcsot. Tehát sem terhelve sem feszleve, se főzve azaz semmilyen oka nem volt, hogy éppen akkor haljon meg. Egyszerűen csak elfáradt, mint sok más embernek.
9, Egyszerűen pontot lehet tenni a vitának a végére, meg kell számolni, hogy hány rv770 és hány más VGA( akár ati vga is, mert úgy látom a piros köd szállt a szemedre, azért viselkedsz így ) ment tönkre az elmúlt időben. Tedd fel ezt a kérdést valamelyik másik topicban, tökmind1 csak ne rv770 legyen, és nézd meg háyn ember fog írni azzal, hogy igen neki tönkrement a vga-ja. Itt egyből írtak rá 3-4en, meg velem együtt 4 embert tudok akinek szintén meghalt, ez már 8. Más vga-kon is úgyanúgy cserélnek hűtést, ugyanúgy tuningolják őket mégsem mennek tönkre. Nem állítom hogy mindegyik halálra van ítélve, de feltűnően nagyobb a selejstarány ezeknél, mint bármelyik másiknál.
10. Ha esetleg kifingana rejtéályes módon a te kártyád, majd akkor is nyugodtan legyen ekkora a hangod...
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bluegene #28899 üzenetére
ne hari de szerintem te már csa az ebet kötöd a karóhoz. A hűtés amit felszereltem lényegesen jobb annál, mint ami erededtileg rajta volt. Teljesen mindegy, mire lett kitalálva, mivel minden alkatrész sokkal hűtösebb volt az egész kártyán, mint a gyári hűtővel. Mert ügye itt most azon vitázunk, hogy melyik hűtő tud nagyobb hődisszipációval megbírkózni. Szakértsd meg másnak, hogy refhűtő gyári beállításokkal a legtökéletesebb megoldás ezekre a vga--kra, és hogy egy sokkal erősebb hűtővel megdöglik a kártya szerinted a túlmelegedéstől, a refhűtővel meg nem. Ráadásul azt írtad, hogy gyári beállításokkla semmi baja nem lenne, aztán meg azzal jössz, hogy moddolnom kellett volna a ventiszabályozást, és mivel nem tettem ezért hülye voltam. Szép kis önellentmondásba keveredtél. Egyébként nem is értem, hogy a GFX mire másra lenne kitalálva, mint VGA hűtésre. Szerinted mire való? Képzeld, próbáltam xml felülírással fixálni a ventit magasabb fordulatszámon, így 100 %on már csak 70°C-os volt a vga, körbelül 50bd-es zajtelejsítmény mellett. Ehhez aztán hatalmas szakártelem kell... öcsém.
ps.: Hihtetlen milyen emebrek vannak, van egy láthatóan szar minőségű széria, amiből sorra hullanak el a különféle disztribóciók, és akinek az ég adta világon semmi érdeke nem fűződne hozzá, nekiáll a vevőt hibáztatni. A gariról meg annyit, majd ha netán lehet zsír új, bontatlan(=nem azt jelenti, hogy van hozzá csomagolás, hanem hogy sértetlen a matrica/pecsét) alkatrészeket kapni idehaza normális áron, akkor majd pattoghatnak a boltosok is a garik miatt. No de mindegy, nem isvárok mást idehaza, tiszta balkáni söpredék ez az egész hely.
-
ZCoyote
őstag
válasz
Bluegene #28929 üzenetére
Igen, azt nem írtam bele, hogy vettem külön bordákat a vrm-ekre vagy a memo-kra (már nem emlékszem) és azokat tettem fel.
Én nem tartom magam valami über buherátornak de szerintem egy ilyen hűtő felszerelése nem egy pilótavizsgás valami de persze némi kockázata van ugyanúgy mint bármi másnak is.
Nem is egy vita kedvéért írtam le, hogy én mit csináltam csak információként. Azon sem vitatkozom, hogy a 78 fok normál üzemi hőmérséklet-e vagy sem, gondolom ha gyárilag így csinálták meg akkor biztos az. Nekem soknak tűnt és a magam megnyugtatására tettem fel az S1-et, mivel közel 24/7-ben megy a gép. Az utolsó mondatoddal abszolút egyetértek. -
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #28893 üzenetére
Kettes pontra: ha neked makkan meg, akkor mi is fikázhatunk, hogy nem rendeltetésének megfelelően használtad?
Ha nem lenne világos, olvasd el újra a harmadik pontodat.
A hatodik pontra meg annyit, hogy ha jól emléxem, a srác rosszul rakta fel a Chillát, vki figyelmeztette is erre, de most nem akarom előkeresni, ha érdekel megtalálod...
-
DigitXT
félisten
válasz
Bluegene #28899 üzenetére
Nekem is Chilla van a karimon: nem hiszem, hogy a félcentis "refszar" képes eléggé meghűteni a RAM-okat és a VRM-et is úgy, hogy mindent egyben hűt (a GPU-t is beleértve
), ráadásul egy gyökkettes ventivel (ami amúgy meg hangos, ha fújni is akar vmit).
Pont tegnap tuningoltam meg kicsit a VRM-hűtést, mert észrevettem, hogy leesett kettő a TT rézbordák közül, miközben procit cseréltem.
Szóval fogtam egy - korábban: nem általam - szétvágott P3 (?) hűtő (maradéko)t, és kettéfűrészeltem, hogy elférjen. Pont van rajta egy megfelelő szintkülönbség (ami a gyári hűtőt is jellemezte): kábelkötegelővel ráfogattam, rajta van egy 8 centis venti 5V-on: nem lehet gond.
Most tuningolni is kezdtem a karit: 690/1100-on futott 14493-at 06-ban: teljesen korrekt.
-
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #28893 üzenetére
Tudod, számomra az a félelmetes, hogy sok user el se jut addig, hogy egy gyenge, végtelenül gyenge talánnak adjon esélyt.
Miszerint talán ATi szándékoltan nem sz@rt gyárt, talán nem véletlen, hogy adott működési tartományon belül a kártyák ventije annyiról indul, amennyiről. Hogy talán ezek a kártyák nem véletlenül ezen hőmérsékleti tartományon belül érzik jól magukat. De legalábbis ha nagyon fel is tud melegedni, akkor már talán ne hűljön vissza annyira. Urambocsá' talán én b@sztam el valamit az új hűtő felszerelésekor.
Ezzel szemben sziklaszilárd meggyőződésük, hogy nyilván ATi sz@rt gyárt. Nyilván idióták gyülekezete, ahol a "szakemberek" - Na ne röhögtess má'! - pusztán kib@szásból, de nyilván tehetségtelenségük okán ilyen lehetetlen módon állítják be a ventit. És nyilván ugyanez az ökör társaság nyilván a marketingeseikkel összefogva egy ilyen nyilván sz@r hűtést dobnak a kártyákra. Ezért aztán nehogymá' ne előbb rendeljem meg a kártyára az új hűtést, mint magát a kártyát!Persze én csak egy kocka programozó vagyok, mit sem értek az emberi lélekhez, belém csak logikát súlykoltak. Sokat.
De közismerten kellemetlen és haszontalan dolog széllel szemben hugyozni, így én is csak ritkán teszem. De - ha élhetek ezzel a képzavarral széllel való szembehugyozás okán - néha kiborul a bili.
És amit még nem értek, ők hogy mernek autót vásárolni???????
-
VinoRosso
veterán
válasz
Bluegene #28780 üzenetére
ez most valami vicc? kb a felére csökkentek a hőmérsékletek a gyári hűtőhöz képest a GFX chilla felszerelése után, i.e. 80->40°C. Vrm nem főtt meg, az is kapott bordát sőt még egy 40-es kisventit is, így működött egészen augusztus közepétől, tehát még az augusztusi végi, szeptemben eleji nagy melegben is, amikor agyba főbe toltam a clear sky-t( 95%< GPU usage). Ekkor 30°C volt az átlaghőmérséklet a szombámban. Kénytelen voltam lecserélni a refhűtőt, mivel azzal 3Dben élből lekapcsolt a kártya, biosból 25%kapott a venti, idle 80°C load 110°C. Ez mi ha nem szar? De még egyszer elmondom lassan hogy mindenki megértse:
...s.o.k.k.a.l. .h.ű.v.ö.s.e.b.b. .v.o.l.t. a. .g.f.x. .c.h.i.l.l.á.v.a.l...
...és sokkal halkabb is. De lehet úgy kellett volna feltennem a kérdést, hogy tegye fel az a kezét, akinek hűtőcsere nélkül döglött meg az rv770-e. Gyanítom így sem lennének kevesen. És akkor még sem említettem, hogy rv670-en is muzsikált nem egy ilyen hűtés, és semmi bajuk nem volt.
...Ja és a mostani Inno 9600GT-m az egyik legbutább hűtésű VGA amit valaha láttam, talán az Inno 6600GT az egyedüli ami űbereli, van egy darab 50es kisventi egy nem sokkal nagyobb méretű bordán, se a ramokon(ami ugye szintén ddr3), se a vrm chipeken nincs egy szál borda se. Tökéletesen műkdöik GPU 53-54°C. De lesz egy kis tuning, még jó hogy a Csillát vettem meg anno, mert ez jó nv karikra is.
#28782 amint írtam a vrm külön hűtést kapott, és nem 3 napig műkdött jól, hanem augusztus közepétől használtam így mindenn hiba nélkül egészen mostanáig. Pénteken ment tönkre, de kedd este óta nem futott 3D 1 percnél tovább a gépen. Nem fura senkinek hogy hullanak ezek a karik?
-
>>>W!nman*
tag
válasz
Bluegene #28815 üzenetére
Hali!
Toka! Én ugyanezt a konfigot néztem ki!
Csak alaplapnál p45öst+2giga 1333as ramot...
Mondjuk a lap asszem csak 1200ig bírja a ramokat, szval még gondolkodom... Alaplapon nem szabad spórolni...
Nálam ezek(alaplap,ram, E8400) lenne 76ban áfával... De ramokon gondolkodom, h lehet 1066os, és 4giga... -
_Toka_
senior tag
válasz
Bluegene #28808 üzenetére
Most bírkózom a "beszállítókkal" ( a helyi bolt, akikkel nem mellesleg a cégünk is kokettál ), hogy GB EP-35 DS3, E8400, 4GB normális DDR2-höz hozzá tudjak jutni 85e alatt. Egyelőre sz@rnak a fejemre... Bezzed, ha a rsz.gazdink lenne a vevő...
Nem baj, neki 1 kategóriával alacsonyabb a sulija...
Jaja, neki bölcsi, nekem ovi...
Nos, ezt tessék elfelejteni! Én is teszek rájuk! -
janos666
nagyúr
válasz
Bluegene #28231 üzenetére
A sugárhajtóműnél ott kering az üzemanyag a fémlemezek közt, hogy ne legyen olyan forró a fém mint az égési gáz, mert hamar túllépné a rugalmas teherbírás határait a gőz nyomása alatt. A féktárcsa meg eleve hőálló anyagból készül, a motorblokk pedig szintén olyan acél, amit erre terveznek. (ha pl. sima betonacélból lenne megnézhetnéd hány kört fut le) Sőt, így se sok versenyt bír ki egy F1-es motor, rossz példa az F1, ott mindent úgy terveznek hogy bírjon ki X kört, aztán kidobják és újra cserélik.
A VGA nem olyan amit 300 fokra terveznek, ezt inkább 100 fok alá szokás belőni. Az intel is bőven 100 fok alá pakolja a CPU die temperaturet.De nem tudom miért nekem mondod ezt, én is mindíg azon a nézőponton áltam hogy sesem lesz bajuk ezeknek a kártyáknak gyári hőfokon.
Csak azt mondom alacsonyabb hőmérsékleten jobban mehetne a tuning. Annyit viszont nem ér az a pár megahercz hogy vegyek rá egy 7-8k-s hűtést. De örülnék ha legalább feleannyi tuning lenne a kártyában mint egy GTX260-ban, mert DX 10.1 még mindíg sehol. -
Ribi
nagyúr
válasz
Bluegene #28227 üzenetére
Most ez szep es jo, de nemtom micsinaljak vele.
Nekem pont az a bajom hogy 2D-ben hangos. Amit ide linkeltel az pont azt irja, hogy 2D-ben hangos. Valamint az egesz cikk a Toxicról szól. Azzal meg micsinaljak?"130 fokig semmi bajuk" Láttál már olyan karit ami 120 fokon még működött ?
Mert 100 fok közelében szeretnek péppé fagyni. -
diegho
nagyúr
válasz
Bluegene #28200 üzenetére
csak van akinek ez már kibírhatatlanul hangos, hogy honnan veszem? forgalmazom én is, akárcsak a hypertx2-őt és az biza nekem elég hangos, lényegében ami 800rpm felett forog az minden hangos számomra, mondom ez fül kérdése, haverom 2m-re áll tőlem és szólok neki, hogy csörög a telefonja, halkan de hallottam, akkor előkaparja és mondja, ja akkor ezért hangos neked a gépem
-
diegho
nagyúr
válasz
Bluegene #28195 üzenetére
chieftec táp mellett semmi nem hangos, még az ütvefúró sem nekem egyedül a vinyómat hallani a gépemben, mármint nem seek közben, hanem alapból csak annak a hangja hallatszik ~1.5m-ről ventik 6-700at forognak maximum, nekem pl a toxic gyári hűtője rémálom. Nagyon hangos. Haverom szerint meg nagyon halk. Ki mihez van szokva.
-
Derrewyn
senior tag
válasz
Bluegene #28187 üzenetére
Ha este hazaérek megnézem a kábelt, de szerintem nincs megtörve, windows alatt semmi gond nincs, csak játékban jelenik meg a hiba.
A frekit is visszaveszem, de mivel eleinte ment ezzel a beállítással nem hiszem, hogy segítene.Őszintén szólva nem is bánom, ha viheteném vissza gariba, alapjáraton is rohadt hangos ez a kártya.
-
megsemmisito
tag
válasz
Bluegene #27781 üzenetére
nem visszavenni akarom, 2D-ben úgy jó ahogy van. Azt szeretném ha elinditok egy játékot automaikusan felgyorsuljon a venti. Riva tunerben csak egy állandó %-ot tudok beállitani azt nem,hogy automatikusan felgyorsuljon 3D-ben (lehet ?) . Egyébként 2D-ben 46 fok, játékban 65 (legalábbis 5 perc után)
-
Beowulf_78
addikt
válasz
Bluegene #27731 üzenetére
Jah...inkább hagyjuk a teszteket. Keldor eladja a 4870-et mert kevés 1680-ba. Ez pedig nem szponzorált teszt, hanem a valóság.
Szóval hagyjuk hogy a 4870 hol helyezkedik el és hol nem.
Azt tudom hogy én a 260-al 24/7 beállításokkal VH 1680x1050 2xAA tolom átlag 30 fps-el. De biztos ez is hazugság.
-
Szatesz
őstag
válasz
HÁt én nem az elsö ilyen panaszt hallom a 4870x2 röl......Nem megy ugy mint ahogy kéne neki....dobáll ki a játékokbol.....stb...Én nemtudom hogy csinaltak a PH-s tesztet mert néztem külföldi elég szinvonalas teszteket és 14% al volt jobb a 4870x2 mint a gtx280....ÉS kb 30 játékot teszteltek benne...1280 as felbontastol 1920 ig...A Ph s tesztben meg 40% körül van....Nem értem...
-
válasz
Miért hazudna? Van neki ilyen és olyan kártyája is! Kipróbálta a Crysist, de nem olyan beállításokon, mint amit a ph-s tesztben van. Ennyi erővel azt is letagadhatták volna, hogy mennyi pontot csinált 3DMark06-ba. Nem értem miért kell ennyit hitetlenkedni. Szerintem biztos nem azért adott ki több tízezreket egy csúcskártyára, csak hogy aztán fikázhassa. Szerintem neked is venned kellene egy GTX280-at, meg egy 4870X2-t, aztán tesztelni kellene. De te talán még magadnak sem hinnél! Peace!
Mod: OFF -
Laraxior
titán
válasz
Bluegene #27676 üzenetére
pár FPS volt a különbség...lehet hogy a szűrésből adódott. Mindegyik 4x-esen volt.
X2 30 FPS körül mozgott,a GTX inkább felette,de 40 alatt. Benchmarkban meg csak 1920x1080 volt... én meg 1920x1200ben csináltam screenest.Mitől félnék? ha jobb lett volna nem is jövök ide..ez nem jut eszedbe?
Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! HP Elitebook 840 G11 üzleti notebook - Intel Core Ultra 5 135U 16GB DDR5 RAM 256GB W11
- ÖRÖK GARANCIÁVAL - OLCSÓ, LEGÁLIS SZOFTVEREK 0-24 KÉZBESÍTÉSSEL - Windows - Office - LicencAruhaz.hu
- Bomba ár! HP EliteBook 8460P - i5-2GEN I 4GB I 320GB I DVD I 14" HD I W10 I Garancia!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 5700X 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Telefon felváráslás!! Xiaomi Redmi Note 11, Xiaomi Redmi Note 11 Pro, Xiaomi 11 Lite
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged