- iPhone topik
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Yettel topik
- Mobil flották
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- A Galaxy Z Fold7, minden színben és oldalról
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Huawei Watch GT 5 Pro - egészség + stílus
- Mi nincs, grafén akku van: itt a Xiaomi 11T és 11T Pro
Aktív témák
-
katt777
félisten
válasz
diegho #35864 üzenetére
Az a hülyeség, ha fixen ott vannak a tesztek, és valaki azt írja, hogy nem számítanak ezek a különbségek. Ezt lenne ildomos befejezni, persze magadat minősíted vele. A 800-as és az 1066-os DDRII-es RAM-ok egymáshoz viszonyított sebességének semmi köze a gyorsabb, de lassú időzítésű DDR3-asokhoz. Még ha minimális előnyük lenne is az 1066-osaknak a 800-asokkal szemben (amely minden alkalmazásban mérhető, még ha nem is feltétlenül érzékelhető), akkor is jobban megéri szinte azonos árért gyorsabbat venni (tuningosat meg végképp fölösleges azért az árért). Én soxor tapasztaltam, hogy tuningnál pl. egy gyorsabb RAM, és valamivel lassabb processzor jobb rendszerteljesítményt produkál, mint fordítva, természetesen nagyjából hasonló sebességek mellett. Persze én teszteltem mindkét RAM-típussal.
-
katt777
félisten
válasz
diegho #35841 üzenetére
Akkor sasold meg ezt:
3.0GHz 800-as RAM-okkal
3.0GHz 1066-os RAM-okkalÉs lássuk a tuningot:
Szinte semmi hasznuk az 1066-os RAM-oknak ugyanannyi pénzért...
-
katt777
félisten
válasz
diegho #35839 üzenetére
Nekem ugyan nem probléma.
De a 800-as RAM biztosan nem fog 1154MHz-en menni, mint akár egy mezei 1066-os is. P45-nek sokkal több szolgáltatása van, amelyeket jobban kihasználnak a wolfik. Ezért (is) van P5Q-m. EP35 volt előtte, és nem bántam meg a váltást. Mondjuk nekem anno 6k-ba volt.
-
-
-
katt777
félisten
válasz
diegho #13197 üzenetére
Sőt, már válaszoltam is rá. Attól még éppen elég helyen tűnnek el tartozékok, mert a 2 nem függ össze.
hakos1987: Ahhoz képest a K9AP csúcslappal tucatnyian szívtunk, mint a torkosborz. Kisebb AMD procisok meg főleg, mert vagy drasztikusan leesett a memóriakezelésük sebessége, vagy nem tudtak 4GB RAM-ot használni. Ez azért istentelen nagy gáz (még egy alap laptól is, nem egy csúcstól), nem egyszeri hiba.
Oliverda: Még nagyobb kár, hogy a 260GTX feltuningolható a 380GTX szintjére, ami a 4870-ről nem mondható el, sajnos. Megy a Crysis ATI-n is szépen. Oblivion meg szebb.
Savanya: CoD4 ilyen. Még 1950XT-n is gyorsabb. Lényegtelen, mert az is viszi fullban.
-
hakos1987
őstag
válasz
diegho #13201 üzenetére
nekem előtte egy giga lapom volt, és pont hogy azzal volt bajom (a proci mögött egy 5 centis szakaszon a backplate-ről leolvasztotta a műanyag védőfóliát, és zárlatot csinált, később meg a VGA-mat kinyírta, meg a foglalat egy kicsit megsült), de lehet, hogy akkor télleg szerencsés wok.... Egyébként a gariztatás az MSI-nél mennyire szokott gördülékenyen menni? (ha van tapasztalat)
Vagy keresnek kifogást, hogy ne kelljen garizni? -
Az X2 ezek szerint nem is processzor?
Ezt az okfejtést nem értem. Szoktam neten játszani és nem amiatt vagyok hátul, ha ott vagyok, mert AMD processzort használok. Bejátszik a CPU, persze, de nem így. A lényeg inkább az, mennyin megy, de manapság nem találkoztam olyan netes játékkal, ami 100%-on ette a CPU-t.
-
janos666
nagyúr
A 100+ FPS hülyeség (legfeljebb annyi FPS kell a minitor frissítésén felül is amennyi tickel fut a szerver, ez olyan 33, gyakrabban 66, esetenként CS-nél 100 szokott lenni, több nemigen). Max amiatt érzed simábbnak a 300FPS-t a 200-tól, hogy addigra már kifutja magát a VGA, de még mindíg marad szabad CPU kapacitás és így zökkenőmentesebben jut erőforráshoz a játék más dolgok kapcsán is (mint interpoláció, lagkompenzáció, vagy hálózatkezelés, miegymás ami befolyásol egy netes játékot, a garfikához már nem kell több CPU, több szabad CPU erőforrás marad, hamarabb jut adathoz a többi folyamat... de ezt nem FPS-ben kell lemérni, az is jó ha magas AA-t állítasz be és úgy van 120 FPS-ed, a lényeg ne fusson 100%-os terhelésen a proci).
Aktív témák
Hirdetés
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3050 6GB GAMER PC termékbeszámítással
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- BESZÁMÍTÁS! Asus ROG Flow Z13 + ROG XG RTX 3070 - i9 12900H 16GB DDR5 RAM 1TB SSD + RTX 3070 8GB WIN
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 5 9600X Processzor!
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged