- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen GPS-t vegyek?
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Itthon is kapható lesz a kerámia Xiaomi Band 10
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Yettel topik
- A sógorokhoz érkezik a kompakt Vivo X200 FE
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
Aktív témák
-
_Toka_
senior tag
Állítólag nem elég a gyári hűtés és erre most jöttek rá a gyártók.
Ezt ki állítja? /Szigorúan csak az "állítólag" szó miatt!/
Mert, ha disztribútor általi okoskodás, akkor ugyanúgy igaz lehet, hogy akkora kereslet van a nem ref. megoldásokra, hogy inkább ezt gyártják. Már gondolom ezt azért, mert itt azon túl, hogy azt olvasni, miszerint elégtelen a ref. hűtés - konkrétan semmi baja a kártyának, csak a juzert piszkálja, hogy 70-90 fokos -, szinte csak azt olvasom, hogy már sokan a nem ref. megoldást is a csere hűtővel együtt rendelik. Szívük joga, de ezt nem személyes - sőt, tovább megyek már tulképp nem is kollektív - tapasztalat alapján teszik.Grat a kártyához!
(#29645) luw2win: Neked is grat!
-
luw2win
őstag
-
VinoRosso
veterán
hát azt tudom tanácsolni, hogy most ne vegyél rv770-et, gainwardot semmiképp. Nagyon sok ilyen VGA meghalt mostanában. Én inkább most kivárnék, és figyelném a netet, hogy hány hozzászólés érkezik megdöglött karikról, meg amúgyis nemsokára jön az 55nm-es gt200 ha jól sikerül, még le is nyomhatja a betonstabil ati árakat, és akkor érdemesebb lesz feltenni azt a kérdést, hogy milyen VGA-t vegyek. Én most garis cseréig meg az új nv karikig ellavírzok egy 9600GTvel, ez nem olan jó mint a radeonok, de a 4850 után ez a legjobb ár/érték arányú kari, és nem is kerül sokba(25k volt "zsír" újan).
Bluegene: Nem tehetek róla, hogy funkcionális analfabéta vagy(sajnos egy felmérés szerint Magyarországon az emberek 75% ilyen, hála a csodálatos oktatási rendszernek), mindeki más felfogta, hogy én soha nem csökkentettem a venti fordulatszámot(hanem inkább növeltem), és csak akkor emeltem feszt(biztonságos értéktartományon belül jóval) amikor már fele olyan meleg lett a kártya. A cikket meg olvastam, még mielőtt megvettem volna a GFX Chillát, és úgy vettem meg, hogy tudtam, külön hűtést kell tennem a VRM chipekre, ezért is volt rajta az eslő pillanatokról kezdve.
-
_Toka_
senior tag
Abszolut nem hangos. Úgy értem adva van a házam, ha megy a gép, jön valamiféle zaj onnan - mily meglepő
-, de egyáltalán nem vészes. Sőt, mikor lecseréltem a korábbi 9600GT-met - bocs az ott szereplő randa képért... -, amin egy komolyabb hűtés volt, azonnal feltűnt, hogy jelentősen halkabb, mint az volt. Cserébe viszont forró! De, mivel nem éget lyukat a padlószőnyegbe, ill. nem égeti a bokámat, engem ez nem zavar.
Én nem nyúltam hozzá, viszont megy tökéletesen. Hogy akinek tönkrement, miért ment tönkre - legyen az akár VinoRosso -, nem tudom, ellenben többségük tuningolt, és/vagy hűtést cserélt.
Konkrétan nem emlékszem olyanra, aki ref. kártyát vett, nem birizgálta és tönkrement volna neki. Nem kattintgattam végig VinoRosso linkjeit, tehát ha Te megtetted és ott találtál ilyent, ebben akár Te is lehetsz már jobban értesült. -
MPowerPH
félisten
Igen, Zafír.
Én őszintén mondva félek az ilyen a hűtőktől, mert a GPU -n kívül mást nem hűtenek elégségesen.
Na, egyenlőre belőttem 250/400 -ra 0,8v mellett. Így álló ventivel is csak langyos a vga. kíváncsi vagyok, így mennyit eszik.
1200RPM -en forog a venti, teljesen hangtalan. így a GPU 46C -s, memory 47C, shader 49C, VRM 40C. Igen, ez Sapphire.
-
Bluegene
addikt
attól mert a kártya nem bírta az ő egyéni sufni tunningját az nem azt jelenti hogy rossz a termék, egy GTX 260-as hamarabb meghalt volna ettől
nézd egy ferrarit nem lehet szidni azért mert 200 millióba kerül de nem megy jól a hármashatárhegyen a földúton, de egy Land Rover meg elmegy de nem fog 320km/h-val menni
itt is erről van szó, az üzemi tartományán kívűlre tette a kártyát, ezt nem kötelező sem az atinak sem az nvidiának elviselnie és nem is fogja, hiába mond bármit itt ez történt, pont.
ettől függetlenül tönkremehet pár darab, de az nvidiánál is, mivel több atit vesznek több is megy tönkre, mivel kevés új GTX fogy hát abból kevesebb megy tönre, de százalékosanugyanott vannak, sőt inkább az nvidia szégyenkezhet itt(az új GTXeknél)
-
Bluegene
addikt
én a sapphire-t ajánlom, két sapphire kártyám volt eddig(3850/4850) ésa átlagon felüli tunningolhatósággal és minőséggel találkoztam, párosítva egy elég kedvező árral
az Ati első számú gyártója! legutóbb egy 1,5 gigás pendrive-ot is elrejtettek a csomagban!
szal: sapphire!
gigabyte: a legolcsóbb, de gyenge minőségű
asus: jó de túl drága
gainward: jó, bár panaszkodtak rá a fórumon, eddig főleg nvidiát gyártott, nv-ben nagyon jó
powercolor: ennek a leghalkabb a hűtése a tesztek szerint, talán ez ajánlható még, bár árát nem tudom
Palit: fingom sincs
egyébként nincsenek nagy különbségek, inkább finomságok/apróságok
Aktív témák
Hirdetés
- AKCIÓ! Csere-Beszámítás! Gainward Phantom RTX 4070Ti 12GB GDDR6X Videokártya!
- Csere-Beszámítás!AMD Asztali számítógép PC Játékra! R5 5600/ RX 6700XT 12GB / 16GB DDR4 / 500GB SSD
- ÁRCSÖKKENTÉS Dell Latitude E6320 notebook eladó
- 134 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX8H) - Intel Core i9-13900HX, RTX 4090
- Bomba ár! HP EliteBook Folio 1040 G1 - i5-G4 I 8GB I 256GB SSD I 14" HD+ I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest