- Hammer 6 LTE - ne butáskodj!
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Galaxy Z Fold6-hoz viszonyítva mutatják, mennyivel lesz vékonyabb a Z Fold7
- iPhone topik
- MIUI / HyperOS topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Erős specifikáció, kompakt formában
- Xiaomi 15 Ultra - kamera, telefon
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
DigitXT #45722 üzenetére
Beszélek itt fasságokat.
Gyártó nem jó, de valami mod, amivel megherélik a ventit, az jól esne. De kétlem, hogy ilyen van/lesz.
Kisegítő féle venti már van, de nem 100-as. Az lesz, hogy sufniba fogom fúrni-faragni a házat. Nincs kes egy 6k-s hűtőre sem. Válság van kéremszépen
Krysis meg kiskacsa, TestDriveUnlimited alatt legalább annyira melegszik, ha nem jobban. Oblivion alatt pedig 60%-os ventivel is 70fok. TDU 70-es ventivel 85+ ...
Kész röhej -
bbchris
senior tag
válasz
DigitXT #45399 üzenetére
Persze hogy stabil , ugyanolyan mint volt azelőtt . Sőt gyorsabb is lett pont ez tünt fel hogy Slettnek kevesebb volt a pontszáma mint nekem pedig a gépünk ugyanaz . Nekem piros nyákos neki meg kéknyákos Sapphire vidkarija van ugyanúgy 4870 mindekttő és 512 Mega ramos . És már decemberben frissítettem és azóta jó . Azért aki frissít csak az tegye ért hozzá , senkit sem akarok buzdítni erre .
-
katt777
félisten
-
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #45064 üzenetére
Hát én aztán feltolom a 8XAA-t, mert édesgeti a szememet.
Egyébként alacsonyabb AA mellett is rendelkezésre áll már az ATi Edge-detect technológiája. Erről annyit tudok elmondani, hogy Oblivion topicban szóltam a nagy minőség-csatában pár nV-s embernek, hogy nincsen élelmosás a képeiken (de bizonyosan nem 8X), aztán persze kiderült, hogy pedig de, csakhogy az nV-n az olyan ronda. Mellesleg a minőség-fanatikusok (és ott akad jó néhány) ATI-ra váltottak.
Hát nekem volt pár nV kártyám (még nem is olyan rég is), és mindegyiknél egy, a szememet bántó, kékesfehér beütést láttam (mint a konyhai neonfény), míg az ATI VGA képét simogatónak érzem. Persze ez az, ami teljesen szubjektív, de nV tulajok is tapasztaltak hasonlovakat, ill. ATI-ra váltva vették észre a különbséget.
Ja, hát ATT megjegyzésem mellett sem véletlenül van ott a smiley, de én pl. arra is használom, hogy legyen egy csökkentett órajelű 3D profilom azokhoz a játékokhoz, amelyekhez nem kell az alap órajel sem (negatív túlhajtás, vagyis inkább "aláhajtás"
is van), így a gépem terhelés alatt is kevesebbet fogyaszt, és hűvösebb/halkabb.
De volt ám olyan is, hogy 21k volt az E5200, és 35k az E8400.
50k-ért tényleg nem kell megvenni. (és közben volt egy nagy Intel-árcsökkentés
). A mai magyar árak abszurdak.
nV-re váltásodat teljesen megértem, nem mindenki szeret vacakolni a driverekkel. nV-s koromban nekem sem kellett VGA-mentes partíciómentés, de az ATI minden évben kihoz 2-3 olyan drivert, amely elgyurcsanyizálja az egész rendszert.
És ugye pont nem teheted meg, hogy 1 driver mellett maradsz, miután megvetted a VGA-dat (nV kártyáimmal sosem driverkedtem).
rup1u5: Hát, többek között ez is szólt nálam a 4870 mellett. Oblivion-t pont viszi maximumon, minden grafikai tweak-kel (lásd erről cikkem Gamepod-on).
De én sem vacakolok a grafika "buzulásával", egyszerűen feltolok mindent maxra (1680x1050). Csak Crysis-nél nem jött ez be (azért megpróbáltam
), ill. Clear Sky-nál tesz be a program futásának az AA, de ez mindkét esetben a program hibája; ill. Far Cry 2-nél fordultak elő beakadások Ultra minőség és 8XAA mellett, viszont 4XAA azzal is tökéletes futást produkált.
Auratech: Pedig ez még ATI-ATI drivercserénél is előfordulhat, de ha a driver telepítője jó, akkor ált. nincs probléma váltásnál sem. A gondot nem a működésképtelenség, hanem egyes játékok fura reakciói szokták okozni VGA-váltás esetén.
Zozz: Én a helyedben bevizsgáltatnám azt a karit a szervizben.
LordDarkness: Paszta is megteszi, vagy 2 oldalú ragasztó, de ne kísérletezz hűtés nélkül, mert rövid életű lesz a VGA-d.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #45030 üzenetére
Direkt edzel, hogy ennyire ne értsd meg, miről beszélek, vagy csak fárasztóak az összetett mondatok, ráadásul több egymás után?
Annyi rosszindulatot nem tudok feltételezni rólad, hogy szándékosan magyarázd félre, amit leírok, bár lehet, hogy mégis így van, nem te lennél az első (lásd alább
).
Még az említett hsz-ban is kihangsúlyoztam, hogy ÉN építek ezen elvek szerint gépet, és NEKEM jó így (és ezért smiley-zom a megjegyzéseket, mivel másnak lehetnek teljesen más szempontjai, ettől még nem tartok hülyének senkit), és hogy fejleszthetek, ha jut rá, de NEM KÉNYSZER. A P3-as gépen 3 és fél évig volt meg, a P4-es 2 és félig, csak az AMD-t kellett fejlesztgetni, aztán annyi is lett az olcsóságnak. Éppen ezért tervezek hosszú távra gépet, de ezt is írtam néhányszor. Ha még mindig nem világos, akkor se reagálj rá, a te érdekedben, mert esetleg egyesek azt hiszik, hogy nem érted a magyar mondatokat.
Részemről befejeztem, aki akarta, eddig is értette.
DZ-nal és Toka-val meg eddig is elvitatkozgattunk, ha éppen nem értettünk egyet valamiben (ettől még egyikünk sem nézi le a másikat), vagy csak éppen más megvilágításban akartunk megmutatni valamit, szükségtelen belefolynod.
twine: Látom, hozod a formádat. Azt persze "elfelejted" idézni, hogy ezeket a megjegyzéseket akkor írtam, amikor már 50-edszer kérdezték meg ugyanazt, ami ráadásul direkt azért le van írva a cikkben, hogy mindenki megtalálja, csak persze sokan lusták elolvasni. Mellesleg éppen az ATT bonyolultsága miatt javaslom mindig a cikk átolvasását, mert az 1-1 beállítást ellesőknek valahogy mindig elromlik valami (lásd e topicot is
), nem pusztán azért, mert egész napom rámenne, ha egyesével mindenkinek elmondanám szinte minden nap ugyanazt. Mellesleg anno 1950XT topicban meg éppen azért csesztetett mindenki, hogy miért válaszolok ua. az ATT-s kérdésekre 100-adszor is
, ezért született a bemutató.
De alapítsatok egy klubot DigitXT-vel.
Mindenesetre amíg messze több mint 10.000 ember elégedett a segítségemmel, addig nehéz azt a pár irigyet komolyan vennem.
További gondjaitokat illetően írjatok pü-t, mert ezzel a feltűnési offolással csak szennyezitek a topicot (és szennyeztetitek velem is). Ez ügyben is befejezettnek tekintem a megszólalást.
-
twine
veterán
válasz
DigitXT #45030 üzenetére
Rankesz: Mostanában sem sokminden változott:
-"olvasd el a blogomban le van irva ATT használata..."
-"ATT kell használni megmondtam már ezerszer,,le lett irva...itt a topicban is"
-"Olvasd el, leírtam, nem úgy van,,,olvasd el majd meglátod!"
-"Frisssitsééééé bioszt,,írdáát....me nem hajtja ki"
-
oliba
őstag
válasz
DigitXT #43856 üzenetére
Nem szeretem az nv-t és értelmetlen kártyákat továbbra sem akarok venni
AA nélkül meg nagyon fájna a szememnek a sok rece
A tuningtól tudom, hogy ugyanúgy néha beröccen, bár ritkábban csinálná, de az a tudat, hogy én mindent megtettem, hogy gyorsabb legyen, megnyugtatna -
oliba
őstag
válasz
DigitXT #43845 üzenetére
DigitXT AA-t leveszem, akkor tükörsimán fut
dangerzone: köszi, erről én is tudtam és még működött is a 3850-es karimhoz és sikerült 880mhz-es kihozni a gpuból (igen, azóta is megy a kártya), de ezen semmi nem segít. Mintha biosba le lenne lockolva, hogy 700mhz fölé ne lehessen tenni
-
Capritain
csendes tag
válasz
DigitXT #42838 üzenetére
Próbálkozom most majd egy kis proc-húzással, hátha az E8400-as kisegít még egy 10-es fps-sel.
Elvileg az alaplap (P45DS4) és a memória (OCZ Reaper) eleve tuning-alap, szóval mehetne az áldás, de mivelhogy nem értek annyira hozzá (ezért vagyok itt), és a tegnapi próbálkozásaim minimum és ijesztő sípkoncertbe fulladtak bootoláskor, pedig állítólag LAZÁN viszi a 4 GHz-et.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #42230 üzenetére
Hát, a Legendet mindenesetre még AMD-s konfigban toltam végig 3870-nel, mindent maxra téve.
_Toka_: Most már igen, de azt még nem, hogy melyikben. Örülök neki, mert ezek szerint is hasznos (leveleket és pü-t is kapok szép számmal).
Balinov: Nekem is Glaciator-om van, és nagyon jó a hűtése (idle 40°C 15% ventivel hangtalanul, load GPU 65°C, MEMIO 75°C max 75% ventivel, tuninggal max 90°C, de az már MEMIO, GPU 75°C-ig sem hevül max 85% ventivel), ráadásul halk is. Küldjek ATT beállítást hozzá? Egyébként azért hangos, mert alapból 60%-on pörög, és ezt még az a nagyokos EPU sem vette le, pedig amúgy aztán szabályozott órajelet le-föl, meg mindent.
gyiku: Nem kell ezen hűtést cserélni, főleg, hogy nagyon király a VRM-hűtője, viszont nem fér be extra hűtő alá. Csak a ventiszabályozást kell - szokás szerint - optimalizálni.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #42219 üzenetére
Akkor most részben cáfolnom kell:
TR-ből még az Anniversary is csökkentett 3D módban futott nálam, messze a 4850 teljesítménye alatt, teljes grafikával, 1680x1050-ben, a Legend pedig igénytelenebb. A Dirt már a 3870-emen is elfutott 40 FPS körül fullon.
De Crysis, Far Cry 2, Oblivion(!), Clear Sky, és sok-sok új programhoz akár kevés is a 4850, de még a 4870 is. Már ha persze az ember ad a minőségre, de aki élsimítás és egyéb extrák nélkül játszik, az vegyen 3650-et.
Úgy sejtem, te a max. minőségért zöldültél be...
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41250 üzenetére
Kezdünk konvergálni.
Evettkére utalva mondtam.Különben is, most kolbászból van a kerítés, vagy elfut a pulykaméreg!?
Nem azt állítottam (ezt már úgyis vártad), hogy célszerű, hanem csak azt, hogy lehet. Tudod, mint a kaktuszba ugrás. Azt is lehet, de nem feltétlenül célszerű, ami persze az elérendő céltól is függ.
r3pl4y: Nézd meg a konfigomat. Ja, és PWM-es hűtőt vegyél, mert különben nem fogja szabályozni a lap.
ollie: Nekem tuti nem kell légkondi, meg más sem a hasonló konfigomhoz.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41240 üzenetére
Nem azt állítottam (már megint ez a félremagyarázás) hogy bármi mennyire lassít, hanem hogy minden OSD lassít, így a FRAPS is.
Kép hiányában is le lehet OK-zni az üzemmód váltást a monitoron (vagy törölni). A billentyűzet ebben sokat segíthet.
ATT-szal kapcsolatban arról szóltam, hogy ha használod az overdrive-ját, akkor ugye megcsinálod a 2D és a 3D módot (ez csak elnevezés kérdése, hiszen csak a feszültségek és az órajelek változnak, a "mód", ahogy a VGA a képet megjeleníti, valójában ua.), hogy szimuláld a powerplayt, mert azt a progi kikapcsolja. Automata váltás esetén a program 3D alkalmazásoknál felvált az erősebb (nagyobb fesz, magasabb órajel) VGA beállításokra, HA nem találja az adott alkalmazást a kivételek között. Márpedig a Fraps bizony ott van, arra évek óta nem jövök rá, hogy miért. És ha érzékeli, hogy fut a Fraps, akkor tök mindegy, milyen játékot használsz, 2D módban (azaz alacsonyabb fesz. és órajelek) fogja futtatni azt. De egy olyan játéknál, amely amúgy is magas FPS-szel szalad, ezt a szemed nem veszi észre. Én pl. több játéknál is eleve "2D módot" alkalmaztam a profilban, mert teljesen fölösleges lett volna növelni a fogyasztást, és így hevíteni a VGA-t, futott minden szépen 3D-ben. 48xx kariknál sok játékhoz lehet korlátolt 3D módot is alkalmazni (pl. 450/600MHz@1.1V), mert kevés olyan van (azért van pár, csak azokat én nem tartom játéknak
), amelyhez totálisan ki kell aknázni egy 48xx erejét. Nálam csak Crysis-hez, Far Cry 2-höz, Oblivionhoz, és az 1.5.0.7-es patch-ig Clear Sky-hoz kellett full kraft.
-
_Toka_
senior tag
válasz
DigitXT #41244 üzenetére
Nem mondtam, nem is arra gondoltam, hogy nem ismerném a "röcög" szó jelentését ... sokkal inkább arra utaltam, hogy proof88-al már egész másról beszéltünk. Ugyan neki burkoltan utaltam rá, hogy szerintem az esetedben is inkább arról van szó, amiről vele beszéltem.
Minden esetre ez már amolyan tartalmatlan-parttalan csevegés kettőnk között. Ezért is írtam legutóbb, hogy befejezem. Ezúttal tartom is magam hozzá.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41233 üzenetére
Persze, hogy nem csak most is azt teszed.
Kihajtásról akkor beszélek, ha valaki azt kérdezi, vagy olyasmit, ami ezzel kapcsolatban van. Nem csodálkoztam én semmin, és azt sem tagadtam, hogy kis felbontáson is meg lehet fektetni a karit.
Leállíthatnád már magad e téren.
A Fraps lassítja a megjelenítést, mint minden OSD, ezt megnézheted, ha OSD-val, majd anélkül monitorozod ki az FPS-t táblázatba. Mindemellett ATT-ban valamiért kivételek között szerepel, ergo 2D módban fognak futni alatta a játékok, ha nem veszed ki, amit >30FPS csak OSD-vel veszel észre.
Azt is itt jegyezném meg, hogy jobb monitorok nem kapcsolnak le, ha magasabb frekit adsz meg nekik, hanem aut. visszaveszik a frissítést. Pl. ha az enyémnek megadok 75Hz-et, akkor is 60Hz-en megy.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41203 üzenetére
Te mégis mit olvasol?
Én sosem tanácsoltam senkinek azt sem, hogy 1680x1050-be ne vegyen 4850-nél erősebbet (hülyén is néznék ki, hogy én is 4870-et vettem, tehát még a logikád is zéró), tehát ne add a saját hamisságaidat a számba, mert azt nagyon nem komálom. Ez ugyanis nem ellentmondás nekem (amivel semmi bajom), hanem egyszerűen hazugság.
Olvass vissza, és nézd meg, hogy én az 1GB-os ATI VGA-t nem tanácsoltam 1680-as felbontáshoz (tök mindegy, hogy 4870 v. 4850), vagy az alatt. Ahogy a processzor agyonhúzását sem javasoltam senkinek.
Légy szíves, a továbbiakban tartózkodj attól, hogy olyasmikre hivatkozz, amiket soha nem mondtam. Ha nem bírod megállni, vagy egyszerűen nem érted, hogy mit mondok, akkor ne válaszolj a hsz-aimra. Persze ha eleve az a szándékod, hogy olyasmiket hitess el másokkal, amik hazugságok, a lelked rajta, és akkor nyugodtan írogathatsz fél oldalas hszokat a saját tévedéseidre reagálva.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41178 üzenetére
Akkor most leírom, röviden 1000-edszer, hátha megérted: Ha nem használod ki maximálisan a VGA teljesítményét, akkor miért nem vettél egy olcsóbbat, amelyet viszont kihasználsz, és ugyanúgy visz minden játékot? (Vagy még jobban, ha nagyon gyenge a proci az erős kártyához.) Tehát ez esetben ráfizetés a nagy teljesítményű VGA. Én ezért szoktam írni, aztán ki-ki eldöntheti, hogy megéri-e neki. Csak egy lehetőség. Mert nem kizárólag a te szempontod érvényes, nem az enyém, és nem is másé. A topic lényege, hogy ki-ki elmondja a magáét, és hogy több szempont alapján lehessen tájékozódni.
Én senkinek nem tanácsoltam soha, hogy hajtsa szét a processzorát. Ha te azt, hogy egy adott VGA alá, milyen sebességű processzor megfelelő a VGA teljes kihasználásához, széthajtási javaslatnak értelmezed, akkor szövegértés-beli hiányosságaidról teszel tanúbizonyságot. -
proof88
addikt
válasz
DigitXT #41186 üzenetére
De hallod, a proci húzással csak szeretnénk redukálni a cpu-limit miatti látványos fps-esést, amit játék közben megérez az ember.
Én pl. minél több játékban bekapcsolt v-syncet szeretnék, és ha ott 59 lenne, az már csak 30 lesz. A procit jól lehet húzni, ezért megtesszük a tőlünk telhetőt.
VGA-t én nem húzok, legalábbis ezt nem húzom, régen több értelme volt mondjuk egy TNT2-t vagy egy Geforce3Ti200-at felhúzni, de a 4870-emet nem húzom fel, inkább legyen olyan gyors, amilyen alapon, és stabil. -
_Toka_
senior tag
válasz
DigitXT #41178 üzenetére
Nem érted a lényeget: ha nem készül el időben a következő képkocka, akkor
meg fog akadni a kép, és ez érezhető. (Persze csak mozgás közben...)
Azért igyekszem ám érteni...Ez 1/60 másodperc kiesést jelent az említett esetben. Hidd el, ez keveseknek okoz problémát!
Az már más kérdés, ha ez közel minden képkockára igaz, akkor tényleg jelentősen visszaesik az FPS szám.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #41166 üzenetére
Kár, hogy a gyakorlat ez több alkalmazás esetében sem igazolja.
Persze E8-as procival kiderül, ha egy 3D alkalmazás még 3.6 v. 4GHz fölött is gyorsul.
Ráadásul azonos órajelen wolfik jóval gyorsabbak, tehát mindenképpen jobbak "kihajtásra". (4 magot támogató progik más tészta.)
-
-
Gbi82
tag
válasz
DigitXT #38989 üzenetére
"Azt se tudom mi az az AA"
És erre büszke vagy?Nem mindenkit izgatnak ezek a funkciók.
Én a Doom-on , Quake-en nevelkedtem.
Ott sem érdekeltek a pixelek meg a szögletes élek és azóta sem ez a fő szempont ha játékélményre vágyom
Az én szememben csak lassítja a játékot ez a sok "marketing" funkció.
Persze ez is csak egy vélemény. -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #38560 üzenetére
Van olyan is. Mindenesetre a Sapphire maga csökkentette le a feszültséget a 3870 későbbi bios-aiban is, kímélendő a VGA-kat. Ha hibás lett volna, nem 2 hónap múlva jön a hiba. Mellesleg hol boot-ol, hol nem a kari, és ahhoz hozzá sem nyúltam (és ez bizonyosan nem bios-hiba). Ezért is nem tették vissza az eredetit, azzal ugyanígy hibázna. Csak a hardver hibáját kellett volna megkeresni és javítani, remélem, a Sapphire-nél értenek hozzá. Mellesleg, ahogy _Toka_ is mondta: maga a gyártó teszi lehetővé a hardver szoftveres vezérlését.
-
-
proof88
addikt
válasz
DigitXT #38333 üzenetére
Jó, de valakinek volt hasonló gondja, ő azt vette észre, hogy amikor másik DVI csatiba dugja, akkor megjavult.
Persze monitor is lehet, de kártya is lehetne bugos, csatlakozónál vagy ilyesmi. Mondjuk tény és való, hogy szkírnshotnál nem volt szemetes a kép, pedig azt szoktam meg, hogy ha szemetel a kártya, akkor a szkrínshoton is ott lesz a szemetes kép. -
hoolla
aktív tag
válasz
DigitXT #38173 üzenetére
Köszi, de ezt sejtettem én is csako gondoltam megkérdezem, mert elég furcsa hogy este még müxik minden aztán reggel már nem mutat képet. És pont egy rendszerfrissités után történt. Mindegy valszeg simán elszállt, de akkor az a kérdés, hogy fordult -e már elö ilyesmi mással is vagy ez egyedi probléma?
A másik kérdés az az, hogy sapphire 4850 toxic-al müxik e a CF sima sapphire 4850-el?Elvileg müködnie kell ha jól toom.
-
brd
nagyúr
válasz
DigitXT #37988 üzenetére
Egy kis tipp: az általam eddig látott LCD-k mind bírják az 50 Hz-es frissítést is, így csak 50 FPS-t kell tudnia a VGA-nak (ill. gépnek) ahhoz, hogy ne röcögjön VSync mellett (a látvány meg ugye nem igazán romlik, mert szerintem még 50 FPS is bőven jó, pláne, ha van VSync. Ezt pl. Powerstrip használatával tudod elérni, kicsit állítgatni kell a frissítésen, el kell menteni és kész is vagy. Persze a Powerstripnek állandóan futnia kell, mert ha felbontásváltás történik, akkor az eredeti frissítési beállítás lép életbe megint, ha viszont fut, akkor beállítja az elmentettet, minden felbontásváltás után.
-
proof88
addikt
válasz
DigitXT #37996 üzenetére
A Te esetedre gondoltam, mert már fentebb is olvastam h bajod van azzal a játékkal és a VSync-kel együtt. Már nem bírtam magamban tartani. Oké, hogy 3.5 GHz-es Quad, de nem tudok róla, hogy 2 magnál többet kihasználna a játék, főleg hogy subaruwrc írta valamikor, hogy az a játék egy 1 magra írt fos.
És hát mindenkinek az lett tanácsolva, hogy pl E8200 is minimum menjen 3 GHz-et, és a Q6600 az még előző szint, hiába 4-magos, ezért nem feltétlenül jó egy ilyen 1 magra írt fosra.Elég, ha nagyon ritkán cpu-limit van, és máris esik az fps. Szóval érted, mind 1000. képkocánál nem elég gyors a cpu, és máris az van, hogy ~negyed percenként belassul hirtelen a játék 1 pillanatra.
Egyébként igazad van, tényleg lehet VGA miatt is, de nagyon rámentem a cpu lassúságára, mivel sok embernek nem képes kihajtani a procija a 4870-et alapból, ezért húzza fel, amíg tudja vagy ameddig gondolja.
Viszont persze a játékokban vegyes limit szokott lenni, tudom! Kimegyek a hóra, cpu-limit, bemegyek a házba, vga-limit. De az nfs főleg nyílt téren játszódik.Na nem magyarázkodni szeretnék, de mindenképp meg akartam védeni magam, mert csúnyán leoltottatok!
Mondjuk az is igaz, hogy az a kijelentésem így magyarázat nélkül tényleg elég meredek lehet, de azt hittem érted.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #37963 üzenetére
Nem mindegy nekem?
Úgyis bedöglene.
De ha csak XP-zel, nyugodtan vegyél nV-t, csak kicsit gáz, amikor pl. Clear Sky-ban egyes grafikai objektumok nem jelennek meg DX9-ben. (Bár az is lehet, hogy nV-val meg igen.) Far Cry 2-ben meg viszont!
Szóval minden überfasza, minden hardver és szoftver tökéletes, minden 100%-os használhatósággal jön ki a gyárakból!
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #37956 üzenetére
Sosem váltanék DX10-re.
BemApo: Kár, hogy azon a Fridge-en csak 1db 12cm venti volt, abból sem a legerősebb. Ráadásul nem is a 4870-es típusjelzésű kazánon tesztelték. Persze azon nem is tudnának annyi hűtőt letesztelni.
brd: Valóban nehéz lehet, ha még olvasni sem tudsz.
A linkelt hozzászólásban kiosztást írtam (az idézőjelbe tett mondatod nem idézet - ennyit a magyar nyelvtudásodról -, hanem kamu), mellesleg ha nem csak 1 mondat maradna meg a fejedben, az is rosszul, egy másik hsz-ban írtam, hogy a Clear Sky alapból 1-2%-ot használt a 2. magból (ami nem konkrétan 1-2-t jelent, mert felment olykor 5%-ig is, hanem csak párat), míg a CPU Control-lal a 2. magra kiosztva a progit ez a kihasználtság ott 10%-kal nőtt.
Ha ismernéd a progit (legalább kipróbálhatnád - XP alatt, mert nyilván ez is elkerülte a figyelmedet -, amiről beszélsz), nem kínlódnál itt félremagyarázásokkal, mert úgy működik, hogy lehívsz egy futó folyamatot, és azt kiosztod azokra a magokra, amelyekre akarod, ami, mivel gyakorlatilag a rendszer felülvezérlése, kényszerítés (minden magra, amelyet befolyásolsz), tehát bármelyik kifejezés használható. Ez rajtad kívül mindenki számára világos. Ennél szájbarágósabban nem tudom elmagyarázni, úgyhogy itt be is fejeztem; ha akarod, flémeld magad tovább.
A helyedben inkább építőbb és ON hsz-okkal próbálkoznék, már ha megy.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #37941 üzenetére
Hát akkor 2 in 1, 2 játékot kaptál 1 áráért.
Az ATI karikkal max túlhevülési gondok vannak, amúgy jók lennének, ha tudnának hozzájuk megfelelő drivert írni. De nem tudnak, nincs komplett driver, csak hónapról hónapra gyúrnak 1-2 konkrét játék támogatásán, amit nem kéne, ha rendes driverük lenne, azaz amit feltelepítesz, aztán viszi a programokat, mind nV-nál. Hosszú évekig voltak nV kártyáim, sosem kellett drivert frissítenem, hogy fusson valami. Netem sem volt, hónapokig játszottam 1-1 driverrel, a legújabb játékokkal is. ATI-nál erre esélyed sincs (elég csak visszanézni, ahogy kijön egy játék, rögtön tele a hibáival a topic), max ha kifut egy széria, mert akkor jobb megmaradni az utolsó drivernél, ugyanis az újabb hardverre "fejlesztenek", így elcseszik a régiek támogatását (pont azért, mert nem komplett driver van, hanem csak bizonyos hardverek/szoftverek támogatása). Volt alkalmam ezt többszörösen megtapasztalni, chipsettel és VGA driverekkel is. Chipset-et illetően a CF-ömnek lett annyi az 580X és az SB600 elavultatásával , VGA-t illetően meg elég csak átruccannom 38xx topicba, ahol az újabb driverekkel mindig gond van, és ált. az utolsó 38xx karikra fejlesztett driver telepítése oldja meg a problémát, amivel persze az ilyen VGA-k tulajdonosai cseszhetik az újabb játékok optimalizálását. Aztán az ember eltűnődhet, hogy az a gecibb cég, amelyik a saját VGA-ihoz igyexik idomítani a játékipart, vagy az, amely ilyen avultatással kényszeríti a felhasználókat régi (de amúgy még remek) hardvereinek lecserélésére. Szóval csak a magasabb hardveres tudás szól az ATI mellett.brd: Lényegében több mag kényszerített használatáról van szó, hiszen beleavatkozol a rendszer erőforrás-kiosztásába, de mivel ezt ált. mindenki tudja (mármint hogy nem az van, hogy 1 magos alkalmazásból hirtelen 2-4 magos lesz), csak senki nem akarja mindig 5-6 sorban leírni, miről is van szó, egyszerűbb az említett kifejezést használni.
Feree13: Szerintem szimplán egy Fridge-et kellett volna venned, alátenni a bordákat, fölé meg 2 db 12cm-es ventit, oszt' jó napot, nem lenne több gondod a hűtéssel.
-
DigitXT
félisten
válasz
DigitXT #37939 üzenetére
Mondjuk lehet, hogy egy kicsit elhamarkodtam ezt a véleménnyilvánítást (a "lag"-gel kapcsolatban), ugyanis eddig Vsync nélkül játszottam (CRT, 100Hz, nem kellett), és azt vettem észre, hogy amikor a most belőtt (TFT, 60Hz) stabil 60 FPS-ről (ahol amúgy - hálistennek - rohadt folyamatos feeling
) esik be pl. 30-ra, akkor "akad", és van ilyen "ugráló" hatás. Szóval jelenleg talonban tartom az összes ("fix", "hack", ill. orig
) exe fájlt, aztán még tesztelgetem (azért natívban sokkal szebb), ha lesz időm.
Igazából az lehet még a kérdés, hogy az FPS esés miért van? Nyilván nem egyenletes a grafikai számításigénye. De ez már inkább az NFSUC topikba való.
Viszont ON-ként: egyáltalán nem hiszem, hogy alapvető gondok lennének az ATI karikkal, sőt...
Jah amúgy azt sem hiszem, hogy "egy magra írt játék" lenne, mivel kettőt minimum használ, szépen...
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #37860 üzenetére
Minden megvásárolt játékomhoz letöltöm a NoDVD fixeket, hogy megkíméljem a meghajtómat, a lemezt, és a rendszeremet a gyári játékokhoz mellékelt, általam megvásárolni és használni nem kívánt (árukapcsolás), támadó jellegű szoftverektől, és mindösszesen 1x volt velük problémám. Az eredeti Mass Effect tökéletesen működött a nodvd fix-szel, míg egy barátomnál, aki megvette, folyton a fekete-térkép hibát dobta, ami mindenki szerint a crack-elt verzió hibája. Feltette a nodvd fixet, onnantól neki is működött (ergo itt is a "másolásvédelem" cseszett bele a rendszerbe).
A játékokban tapasztalt laggolási problémák 99.9%-ban a rossz rendszerbeállításokra, elhibázott tuningra, hibás driverre vezethetők vissza. -
-
_Toka_
senior tag
válasz
DigitXT #37579 üzenetére
Nekem már nincs is bent a topik a kedvencekben.
(Úgyis mindig felhozza a sok hülyeség baloldalt...)
Ha ez mond valamit, nekem sincs...
Nem hiszem, hogy a kedvencekben való ottlét lenne a lényeg ... sokkal inkább az a fontos, ki mennyit adott hozzá egy topic-ban fellelhető információhalmazhoz.
Aki meg mindenféle érzelmi defektusokkal terhelt, annál természetesen sokkal árnyaltabb a helyzet... -
katt777
félisten
válasz
DigitXT #35657 üzenetére
Nem látom, hogy bármit leszóltam volna.
Annyit mondtam hogy szerintem ez. Azt meg soxor elmondtam, hogy a Codegen is jó, abban az árban meg azzal a minimális átalakítással bestbuy.
Nézz körül amúgy a boltokban, vagy csak online, nem drága ez a ház (hasonló, vagy akár még gyengébb hűtésű házak 45-55k-ba kerülnek, és akkor az extrém modelleket nem is számoltam, ahogy pl. a CM csúcsdoboza 68k, és kb. uezt tudja)..., főleg azért, amit tud (és amit spóroltam vele: erősebb CPU és VGA hűtő). Ja, hogy a tiédbe kell venti...BlazR: Nem is kell, nálam 1szerűen 2 behalt 2 egymás utáni modellből, szóval én nem veszek többet.
-
katt777
félisten
válasz
DigitXT #34763 üzenetére
Én meg nem cseréltem hűtést, nehogy a garral gond legyen, és meg is halt a VGA-m. Az mondjuk mindig gyanús volt, hogy a MEMIO terhelés alatt 20-25°C-kal is a GPU fölé tudott melegedni (GPU ment 70°C-on Fur Rendering alatt, MEMIO meg már 90°C fölött volt), de hát nem volt semmi hiba, és a végén is simán 2D használattal halt meg a kari, nem a terheléstől (főleg, hogy még játékok alatt is korlátozott 3D profillal ment).
Az mondjuk eléggé mindennapos több topicban is, hogy "Vettem valamit, és most nem jó!"
Az embereknek elöl van a szemük, mégis roppant kevesen előrelátóak.
Aktív témák
Hirdetés
- Mibe tegyem a megtakarításaimat?
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- Kezdő fotósok digitális fényképei
- PlayStation 5
- Autós topik
- ASUS routerek
- Világ Ninjái és Kódfejtői, egyesüljetek!
- Teljes verziós játékok letöltése ingyen
- BestBuy topik
- További aktív témák...
- Eladó szép állapotban levő Huawei P30 Pro kék 6/128GB 12 hónap jótállással!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470s - i5-6GEN I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I Cam I W10 I Garancia!
- Asus TUF A15 FA507NU - 15.6"FHD IPS 144Hz - Ryzen 7 7735HS - 8GB - 512GB - RTX 4050 -2.5 év gari
- Azonnali készpénzes Apple Macbook Air felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
- Eredeti, új Lenovo 330W töltők - ADL330SDC3A
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest