- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Apple iPhone 16 - ígéretek földje
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
Aktív témák
-
hoffman_
nagyúr
válasz
Szatesz #28773 üzenetére
Ezesetben kéne egy új Catalyst
De 8.8 üzemel éppen, és a 625-ről biza nem megy sehova 2D-ben
A tápot pedig akkor felejtem, bár nem hiszem, hogy gallyra vágná a rendszert, mert komoly darab, "csak" elszállna...sNORh:
Uhh igen, ezzel nem is számoltam. De rájöttem, hogy butaság, mert ha jön x2, akkor az úgyis E8000-P5Qba fog jönni, ott meg nem lesznek gondok.
Bár a táp akkor már vszínű kevéske lehetÍgy már csak újfent a Catalyst probléma él, órajel visszvétel, ami nincs. De egyébként rémlik is, hogy láttam már nálam is. 8.7-tel lehetett? Mert ez a mostani 8.8 elég bugzós...
Feldobnám így lassan a 8.9-et. Érdemes?
-
-
Laraxior
titán
válasz
Szatesz #27484 üzenetére
az annyira nem is vészes.... de elég a két mag a gamekhez. Nem is tudom mi ez a nagy nyomulás a quadokkal.
DDR3 topikhoz: tudom hogy a nehalem miatt lejjebb megy az ára a 45nm-es quadoknak,de megint csak azt mondhatom,hogy amennyiért kínálják ezt a procit,annyiért nem szabad otthagyni. Féláron van!
-
-pooshy-
tag
válasz
Szatesz #21600 üzenetére
Nekem a 720p 106cm-tökéletes,ha meg nagyobb felbontás kell a játékok miatt mint 1280*720 akkor ott az 1920*1080 is ,csak az i és nem p,de nem fogsz külömbséget látni mikor lövöd az ellent...amúgy elég drága tipusokat veszel...150 körül nagyon jó kis 720p-sek vannak már...persze magánügy,csak megjegyeztem...
-
arsenlupin
aktív tag
válasz
Szatesz #21588 üzenetére
Különben ezen teljesen felesleges vitázni......... Igazatok van abban, hogy multi gpu-s kártyát ne hasonlítsunk egy gpu-shoz, de mit csináljunk, ha a zöldeknek nincs ilyen?
HD-4870X2 vs GTX260 SLI-t érdemes összehasonlítani.........
Árban és teljesítményben közel egyformák, lennének, de ezek miatt mégsem:-SLI-t támogató lap, plusz kiadás
-fogyasztás
-melegedés -
-pooshy-
tag
válasz
Szatesz #21582 üzenetére
Nekem volt gx2-m is,és 280-am is,és meg vagyok elégedve a mostani 4870 cf-emmel,de azért nem kell 40-50%-os gyorsulásokra számitani sem ezekkel a kártyákkal szemben.Markokat még nem futtattam,sőt még telepitve sem volt egyse soha,de érzésre is megmondom játékok/fps alapján.
-
Skizz
addikt
válasz
Szatesz #19370 üzenetére
Ezt a burkolt ATi fikázást sürgősen abba kéne hagyni. Mindenki, aki olvassa ezen hsz-okat, tudja, hogy amit írtok fake. Hány tesztet linkeljek nektek ahhoz, hogy elhiggyétek, az RV770 erősebb, mint a 8800GT? Áhh, de hagyom is, mert ez a dolog már eléggé elfajult. Már amolyan "kinek nagyobb a f@**a" hsz-okat olvasgathatunk itt.
-
Bluegene
addikt
válasz
Szatesz #19363 üzenetére
kábé mindenki dicsérte a teljesítményét még az is aki 8800GTX-ről váltott, szal furcsa
szerintem boldogan elcserélik a ph-n egy 8800GT+kp-ra egy 4850-ért, ugyanott lesznek visszakapják a pénzüket, sőt még ki is próbálhatták
szal ne sírjon a szájuk cseréljék vissza, ha úgy gondolják, kit érdekel?
#19365: okosan, de vajon bölcsen cselekszik, tegye, bánom is én!!
égette a gépét az atis kártya, a 800 processor zavarta talán?
-
Bluegene
addikt
válasz
Szatesz #19360 üzenetére
nézzük reálisan: valószínűleg annyira megszerrették a 8800GT-t, mert amivel játszottak az azt is vitte ugyanúgy(CPU limit), az h lassabb nem hiszem, max cpu limites lehet és egyforma
csalódtak mert pénzt adtak ki és szidják, de tuti nem lassabb
a hőmérsékletet meg tojják le, az így van megtervezvea másik az lehet h ezek nv-fanek és így élik ki magukat, talán a 8800GT húzva gyorsabb lehet mint alapon egy 4850(előfordulhat vmi régi játékban), dehát a 4850 sztem a 8800ultrát is lenyomja mit akarnak ezek? cseréljék vissza ha nem tetszik kit érdekel? majd csodálkozni fognak a későbbi(és mai) teszteken h lemarad a 8800gt mint a borravaló
daarthpeter: tényleg volt egy ilyen beszólása az öregnek, biztos 1X őt is lefárasztották a hasonszőrűek
-
bnss
veterán
válasz
Szatesz #18873 üzenetére
Nem is fogsz vele sokat játszani, hamar le fog kapcsolni a hőmérséklet miatt. Nem is beszélve a hő okozta esetleges fizikai sérülésekről. Akkor inkább nézz egy IceQ4-et, az valószínűleg hűt rendesen.
--
Az Alt+Tab kérdés valóban elég nyomasztó, valamint az & sem működik nekem, csak ASCII alapján (hotkeyek kikapcsolva).
-
-pooshy-
tag
-
MarioAna
senior tag
válasz
Szatesz #17901 üzenetére
Nekem a CRT-m "cicereg" 85Hz-en, de 75-ön is néha. Előző monitorom 5mp-ig cicergett, utána meghalt (nagy csattanás és no kép többet)
. Ez már 3szor is kibírta, remélem nem akar elhalálozni, majd ismerős műszerésszel megnézettetem, hátha talál rajta hibát
(most vettem használtan, nem lenne jó megint egyet venni) . Egyébként ott ahol kapja a tápot a konektorból onnan jön a hang, azt mondják valami kondi vagy mi fáradt el rajta (vagyis a szigetelése).
Én is megrendeltem egy Gainward karit 33k-ért (futár bele van számolva), remélem hétfőre meg jön. Még egy hülye kérdés, de igaz a táp elbírja majd? (FSP 400PNF a többi cucc profilnál)
-
-
Pala
veterán
válasz
Szatesz #6748 üzenetére
Hát annyiból valóban nem, akkor ezt benéztem. De a GTX280 drágább, abból már talán kijön.
Nem is beszélve arról, hogy ezek az árak még tovább fognak mérséklődni, ez szinte tuti. Anno a megjelenés után 1 hónappal 40k-ért vettem a 3850-est, de aztán szépen lement az ára 30-ra, most pedig már még olcsóbban is lehet kapni.
Jelenleg a 4850-es van 40 körül, ami sokkal gyorsabb, de pár hét/hónap elteltével szerintem ez is lezuhan még néhány ezrest. Nem mintha így rossz vétel lenne. -
törölt tag
válasz
Szatesz #4706 üzenetére
Ez lehet akár igaz is a középső grafikont leszámítva, sőt, csak figyelembe kell venni, hogy ezek a számok nem a játékokban elért FPS-eket mutatják, hanem azt, hogy mennyivel gyorsabban számol a GPU fizikát, mint a CPU. Ami nem is csoda hiszen már régóta erősebbek a GPU-k nyers számítási teljesítményben mint a CPU-k. Cakhogy szerintem ez játékban csak akkor hoz gyorsulást, ha előtte proci-limites volt a játék, vagyis a CPU nem tudott megbirkózni a fizika kiszámolásával. És még ilyenkor is el fog venni a VGA teljesítményéből az, hogy neki grafikán kívül fizikát is számolnia kell, tehát amit nyerünk a vámon elvesztjük réven (vagy fordítva
).
-
SzlobiG
félisten
válasz
Szatesz #4477 üzenetére
Igen, de GX2-t már biztos nem fogok venni, idáig kellett volna...meglátjuk milyen lesz az 4870 aztán döntök vmelyik mellett.
Végül is ha csak egy 4870-et veszek az is nagy előre lépés a 8800GT-hez képest.
Dare: Igen ahol jól megy a CF ott nagyon üt hát majd még a 4870 az se lesz drágább cf-be mint a GTX, elvileg. Abba bízok, hogy a driverek javítanak majd a CF kezelésén mert hát azon múlik.
Én csak azt nézem ami hasonló felbontás az 1680X1050-hez mert úgy fogom használni szal a 20 alattival én se foglalkozok.
Macka: Elvileg 25.-én jön a 4870-is.
-
-
-
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szatesz #4090 üzenetére
Figyelj, nagyon reggel van nekem is, és igazatok van odaképzelhettem volna a SLI-t, de az is benne van hogy azt hittem most borult el az agyad Szatesz! Mondom ez végleg fanatikus lett.
Egyébként úgy már igazad lehet, csak az a kérdés, hogy a CF, vagy a SLI a nyerő, de ahogy olvastam a legutóbbi CF vs. SLI tesztet, ott meggyőzőbb volt a CF. -
alien_
őstag
válasz
Szatesz #4085 üzenetére
Mióta viszonyítási alap, hogy Ph! aprón hogy egyes retardok mennyiért árulják a dolgokat?
GigaByte GeForce 8800 GT 512MB Turbo Force GDDR3,PCI-E, 700/1900
Ez például 34 560 Ft az Aliencomputers-nél. Pedig OC (nem is picit).Szerk.: Jah, azt nem írtad, hogy SLi... Már azt hittem, valami előrehaladott agybaj kényszerít a single 8800gt és a CF 4850 összehasonlítására, az nV javára
-
válasz
Szatesz #4078 üzenetére
aha, lehet, hogy egykártyás teljesítményben nem lesz túl messze a két kártya (bár azért 20-25%-ot megszavazok a 4850-nek). viszont egyfelől a CF skálázódásban jobban hiszek, másrészt a 4850-es páros nem fog elpusztulni nagyfelbontásban AA-val, harmadrészt személy szerint nem vennék nForce chipsetes lapot - már csak elvi okokból sem.
-
válasz
Szatesz #3779 üzenetére
Az nv nem 9800-at , mondott, hanem a 8800GTX-hez képest lesz 2x olyan erős(nemmindegy) ki se jöttek a kártyák , de máris mindenki leírja őket........480sp meg 800 sp , 10.1 ben lenne érdekes, az nv kb sírva rohanna haza. ittvan pár eredmény, mégmielőtt ott tartanátok hogy a 7100gs-oc-t talán megfogja verni : 3dmark 06 : 4850 14254 pont , GTX 280 15-16k , 9800GTX 14014 pont.
-
laci666
senior tag
válasz
Szatesz #3781 üzenetére
Van egy olyan érzésem hogy az AMD/ATI az Intel bácsi érkezéséig minél nagyobb szeletett akar magának a VGA piacon.De ez csak tipp.
És ezt az alacsony árakkal tudja elérni,hogy növelje a piaci részesedést.És mire jön az Intel addigra 45-50%-ott akar elérni vagy még többet
Ha már csak az árpolitikát nézzük abból is ez sejthető.
pl:a 3870 55K- 4850 43K körül van/lesz és ez házon belül az 3870X2-től már csak a felépítéséből sejthető(800sp és többi persze ha igazak a hierk) hogy minimum dupla teljesítményű lesz maximum meg a 9800GX2 fölötli teljesítménnyel kell,hogy rendelkezzen, és a 3870X2 meg 60-70K szal 15-20K-val drágább a 9800GX2 meg 80-90K az meg 30-40K-val drágább.
És ha 4870 9800GX2 körüli teljesítményt ígér ami reális akkor a 260GTX verve van és a 280GTX meg szorongatva van harmad áron és ez a nem mindegy. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szatesz #3785 üzenetére
Akkor az ATI nem sokkal lesz lemaradva a GTX280-tól, ha driver nélkül így muzsikál, ugye azért itt volt ám egy nagy változás a felépítésben(GDDR5 VRAM stb...) és az előző driver 8.5 nem igazán passzol ehhez. Akkor lehet még jobb is lesz a gtx-től egy kicsit.
A 4870-es drivere a 8.6-os lesz, ami még nem jelent meg. -
tzsolesz
nagyúr
válasz
Szatesz #3769 üzenetére
Az meg nem kérdés, hogy az X2 lezúzza a GX2-t, na meg a GTX280-at. Ezen miért kell még mindíg lovagolni.
Szatesz: Most nyugtatod magad? " az nv karik jobban kezelik majd a játékokat, stb..."
Azt vedd, amelyik jobban megéri számodra, azt ennyi, a 90K-os GX2-től lehet hogy jobb választás a 4850 CF, csak annyi ez utóbbi modernebb felállás.
-
mokus1
addikt
válasz
Szatesz #3764 üzenetére
igen sajnos.pedig biztattoa volt a 480stream.fura h annyi kell h legyőzzőn 128at
De szerintem ez se sikerült.Én szerintem a 4850 8800GT szint míg a 4870 kb 8800GTS 512 v 8800 ultra.de majd kiderül nem nyernek sokat a ddr5el.
Viszont rá se merek igy nézni az nvidia árcédullájára.Biztos nem fogják olcsón adni hacsak CF-en a 4870 nincs azon a szinten. -
T.Peter
őstag
válasz
Szatesz #3684 üzenetére
A legutóbbi adatok szerint a 4850 a gtx-280 teljesítményének a 75%-át fogja hozni. Persze ki tudja, hogy ez igaz-e, vagy sem. Itt van rocket eredeti hsz-e.
-
T.Peter
őstag
válasz
Szatesz #3679 üzenetére
Én inkább várok, minthogy megtippeljem a teljesítményüket. Alapban ellenük, meg a g92b ellen szánták. Azóta az elvárások feljebb mentek, és sokan a gtx-260-280-hoz hasonlítják. Ettől függetlenül mindenki azt szeretné, ha elverné őket, de majd kiderül. Az 50-es 1 hét múlva jön ki.
Aktív témák
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Ömlenek majd az iPhone-ok az indiai futószalagokról
- Óvodások homokozója
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Luck Dragon: Asszociációs játék. :)
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Politika
- Elektromos cigaretta 🔞
- További aktív témák...
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B550M R5 5600 16GB DDR4 512GB SSD RX 6600 XT 8GB Kolink Observatory LM RGB 600W
- Apple IPhone 13 Pro Max 256GB,Újszerű,Dobozával,12 hónap garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 7700K 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- Apple Watch SE 2 44mm, Újszerű, 1 Év Garanciával
- AKCIÓ! ASUS ROG Strix G513IE 15 Gamer notebook - R7 4800H 16GB RAM 512GB SSD RTX 3050Ti 4GB WIN
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest