- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Íme az új Android Auto!
- Samsung Galaxy A55 - új év, régi stratégia
- Google Pixel topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Realme GT Master Edition - mestermunka
- Apple Watch
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #37134 üzenetére
egyedül a marketing szövegben említenek valamit, de sehol az interneten nincsen róla információ, hogy bármi értelme lenne egy ssd-vel egy pécében.
Sok diszkes szervernél és optain gyorsítónál volt egyedül említve, hogy kell azért, hogy egyben tudja kezelni a diszkeket.Ha bármi konkrét, technikai adatot, információt tudsz róla, akkor kérlek oszd meg velünk.
Az viszont ismert, hogy vmd módban nem minden ssd-t képes látni az ssd gyártójának szoftvere. Nem tud fw frissíteni az ssd-n például.
-
válasz
Pyttawrx #37132 üzenetére
Egyáltalán nem hasznos, sőt. Ez felel a RAID-ért, de ezt már valaki linkelte régebben.
Egy ilyen gépbe teljesen fölösleges, nem is lehet mit RAID-ba tenni. Egyen BIOS-t másolnak szinte minden gépre Asus-nál. Utána sem vissza kapcsolni, de lehet, nem fog csinálni semmit. -
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pyttawrx #36985 üzenetére
sajnos, mindennel ugyanaz.
egy 2.5"ssd-vel probáltam, azt nem látja. találtam még két másik régi 2.5" hdd-t, azok fel se pörögnek... ez, ami benne volt, ez felpörög, és megy. de a bios nem látja.. (meg a win10 sem, nyilván)
sztem feladom..lehet, vezérlő, amit írsz Te is
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pyttawrx #36980 üzenetére
az ssd-t látja is, a sima, 2.5"-es noti hdd-t nem látja.. egyiket se, amit belerakok. csatlakozó okés, kábel sincs elszakadva
az m.2 ssd-ről megy, természetesen. még mindig fent van az eddig win10, már felraktam minden drivert, win update-ből is mindent. Lemezkezelő nem lát semmit.. csak az m2.-t.
-
Tibiajax
nagyúr
válasz
Pyttawrx #36975 üzenetére
sehol nem látom. se az easy mode bios főképernyőn a Storage-szekcióban, se a SATA-aloldalon a drive-ok, se a win-telepítő.. mintha nem lenne.
egy ismerősöm vette meg egy ismerősétől, aki azt mondta neki, bár a wint újrarakta, a 2nd hdd-t még nem látja, mert valami "plusz divert" kell hozzá még felrakni.. ezzel nekem csak annyi a bajom, hogy bios-szinten azért még látnia kellene azt is. vagy nem feltétlen?
amivel még próbáltam játszani, az ez:itt nem tudom, melyikkel lenne a szerencsésebb újrarakni a win10-et.. de igazából, most bármelyikre is állítom és restart, egyik állásban sem látja mindkét vinyót..
-
bodorjanos
aktív tag
válasz
Pyttawrx #36956 üzenetére
Köszi a tippet!
Mindenhol kiszedtem az energiagazdálkodási beállításokat és hogy a op rendszer lekapcsolhassa az eszközöket.
Majd este nyomok egy bios defaults-ot, mert napközben kellett a gép és nem tudtam újraindítani..
Egy telefonról másoltam USB-n a képekt és közben elment aludni vagy lekapcsolt a gép, nem emlékszem pontosan. Na azóta szarakodik. Talán csak a windows borult fejre és nem hw hiba.... Egy sfc /scannow-ot is még lefuttatok azért, hátha az talál valamit.
Ha win probléma, akkor jöhet a reinstall, de a hátam közepére se hiányzik, hogy őszinte legyek -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #36944 üzenetére
Én nem driver hibáról beszélek.
Ha eszközkezelőben sem látható, akkor nem a driver hiányzik, hanem windows hiba van.
Ezért kell mindent frissíteni, több újraindítással.
Windows frissítésekkel néha el- eltűnnek dolgok a w11-es gépekről, és a poén hogy olyankor eszközkezelőből is. Olyankor nincs mit driverelni.
Utána meg visszajönnek. Van akinek fényerő állítás, van akinek mikrofon, van akinek wifi ... -
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #36942 üzenetére
Az a baj, hogy a win11-ből is hiányozhat olyan összetevő, ami egyáltalán a wifi részt kezeli, olyankor fordul elő, hogy eszközkezelőben sem lesz. Amíg a windows nem frissül be teljesen, addig nincs mit driverelni.
Lehet hogy másik telepítő kell.
Messziről, látatlanban elég nehéz a tuti tipp, pláne ha nem vágja a sztorit aki ott ül. -
válasz
Pyttawrx #36739 üzenetére
De külső képernyőn nem fog tudni BIOS ba lépni. Azért írtuk, hogy próbáljon meg egy frissítést.
De veled értek egyet, kábel LCD vagy VGA hiba lesz az. És erős a gyanúm, hogy alaplapi VGA bár azt sem tudjuk a beépített LCD nélkül kideríteni, ugyanis a külső kijelző a dedikált kártyával megy. Hiába kapcsolod ki vagy valami. Nálam is így van.
-
F4Zi
tag
válasz
Pyttawrx #36729 üzenetére
Se asus logo, se bios. Bootoláskor is ez a sötéten világítás megy, semmi más. (Biosba pedig tv-n keresztül sem rudok belépni)
Tv még mindig rá van dugva hdmi-n, azon fotóztam ezt. Ott 2 kijelzőt lát.
Nem lehet valamilyen driver/optimus probléma?
(Legfrissebb nvidia meg intel 630 driver is fent van, nemrég tettem újra a gépet) -
-
-
dobobazsy
őstag
-
-
renamed
csendes tag
válasz
Pyttawrx #36179 üzenetére
Egyszerre futott mondjuk vps, photoshop, android studio, kotlin + bongeszobe jo pár ablak már docogott tole gepezet. Elozo gepem thinkpad 470s volt még ott se tapasztaltam ilyen durva lassulast.... 10.gen i7 8gb ram durvan melle lottem, pedig tobbet vartam tole. Biztositekot ott verte ki hogy memoriat akartam boviteni de nem lehet, na akkor majdnem repult az ablakon 😁
-
válasz
Pyttawrx #36085 üzenetére
Olyanok mint a Furko AV hívei
Furkó Antivírus: víruskeresőnek látszó szoftver - HWSW
Ennek is voltak felkent aktivistái
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #36085 üzenetére
Win7-ig a 4GB teljesen elég volt.
De mit tudott egy akkori technika, meg mit tud egy mai?
Egy hónapja i5-2520M laptop volt nálam 8 GB DDR3 rammal, 1366x7.. kijelzővel, és a FHD Youtubbal elfogyott a proci ereje.
Barátomé volt. Mondtam neki, sürgősen adjuk el. Úgy is lett...
GoodSpeed 36082
"Eleve ugye azért problémás, mert már vásárlásnál el kell döntened."
Igen, de csak akkor, ha fix alaplapi ramosat veszel, pl Zenbookot. Ebben az esetben tényleg előre kell gondolkodni. Te és én és sokan mások alaposan körbejárjuk ezt, és eszerint vesszük meg. Amikor azonban a földrajz szakos tanárnéni bemegy a boltba, és azt mondja hogy "ez tetszik, ezt kérem", később ott valóban lehetnek gondok.
Attól hogy alaplapra forrasztott a ram, még nem fog hamarabb megdögleni. Talán a ram az az alkatrész, ami a legtovább kitart. Van néha 1-1 hibás darab, de nem az a jellemző.
HDD, venti, akku, dedikált GPU, ..., sorra összefossa magát,de a ram 10 évesen is jó, csak kérdés hogy mire elég.
-
HartgeH3-2.8
addikt
-
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Pyttawrx #36030 üzenetére
Most is egy COH2 egy órás intenzív játék alatt néztem 45-48fok, szóval nem értem. Lehetséges csak a bench vitte fel 65-re? Kerestem neten ilyen lapot, de nem nagyon találtam csak ilyen nevenincs webshopon csak 1 hetes rendelésre. Van esetleg tipp, hogy merre lehet ilyet venni?
Egyelőre játékok alatt 50 fok fölé nem megy, úgy hogy ez nekem most kérdőjel.
Még tesztelem. Villámgyors SSD, elképesztő. Másolom át a videó anyagokat , és gyakorlatilag azonnal történik minden. (Pedig az intel tuti lassabban tudja tolni át).Smithy87
Igen ez már jó féle, érezni is rajta, hogy hatékonyabb. Sajnos nem a fekete szinterezett változat nekem az jobban tetszikAz újakba már olyat raknak. Mindegy belül úgy se látni.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #35744 üzenetére
Jaja, ugyanúgy viselkedik ez is. Gyakorlatilag teljesítmény módban is lehetne, hiszen a böngészés vagy filmnézés nem fingatja. Én csak a hosszú utazások miatt szoktam full takarékosba rakni, sosem tudom előre, mikor kerülök konnektor közelébe.
De ezzel a laptoppal tök alaptalan a félelem, ez már csak az előzők miatti megszokás -
blurayvevő
csendes tag
-
-
blurayvevő
csendes tag
válasz
Pyttawrx #35672 üzenetére
Pendrivet nem lát eddig egyet próbáltam uefi rufus telepítővel. Dvdrom telepítőt azt látja. Részletes leírás kellene, mert amiket találtam nem működnek. A gyári winyón win 10 van, de ezt a típust Windows nélkül lehetett venni. Mégis felmókolta valaki mert működik vele. Csak ssdre kell. Tippek?????
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #35639 üzenetére
(csak tippelek)
Az illető még nem találkozott ezzel a csatival, nem tudta hogy fémet 1mm-re letolni, és felfelé oldódik.
Szerintem durván húzva/feszegetve volt az egész.
Sajna mostmár mindegy, a megoldást kell megtalálni. Szerintem az most nem a forrasztás lesz, illetve nem az eredeti helyreállítás.
Egy másik csatlakozó kell, annak a lábait fel kell vezetékelni vékony vezetékekkel, és a vezetékeket a nyáklap megfelelő helyére beforrasztani. Úgy értem azokra az első helyekre, ahová a nyáklap erei vezetnek. (mindkét oldalt vizsgálva)
Vagy alaplapcsere egy másikból. Egyszerűbb, tákolásmentes, eredeti.
Csak legyen... -
HartgeH3-2.8
addikt
válasz
Pyttawrx #35548 üzenetére
Egy olyan szettet lehetséges nézek magamnak, mégis csak profi. Van otthon minőségi bitkészlet, de annak rövid a nyaka, nem biztos hogy leér a csavarig. Nem néztem még meg, de most egy régi laptop esetében belefutottam, hogy a sarki csavarfejig nem ér le egyszerűen a bit feje. Többihez igen. Na mindegy már bnő is mondta pucoljam ki az övét is ha már benne vagyok, de sűrített levegővel nem szívesen fújkálom még röviden/szakaszosan se ezeket. Tudom, hogy hosszan nem lehet mert fagyaszt. Kompresszort emiatt meg nem vennék.
TestamentDNR
Ami az adatlapodban van laptop arról van szó? Az 95 fok terhelve?
Szerk: Pont ezért nem adom be én se. Inkább utána olvasok veszek szerszámot, és bővítem magam. Ha nincs gond a laptoppal nem adom be. Olvasni érdekes dolgokat. -
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #35512 üzenetére
bocsibocsi,
hirtelen az intel 12.gen ugrott be, ahol sok esetben eleve nincsenek is W10 driverek, ezért csak w11-gyel fog menni
de pl ősszel egy laptop vásárlásakor (mysoft-ról) ugyanezt chat-eltem le a bolttal, ez volt a kérdésem, hogy a gyári w11 helyett ha én 10-et akarok, fog-e menni (aktiválódni), és kategorikus NEM volt a válaszuk.
Valószínűleg ők is találkoztak már pár laptoppal. -
Kapanyél
őstag
válasz
Pyttawrx #35237 üzenetére
Vagy ötféle kémiával készülő cellát használnak a laptopokban is. Ráadásul gyártónként változó, hogy mennyi puffert hagynak benne. A HP valószínűleg eleve 80-90% nettó kapacitást ad oda a felhasználónak. De ezt is vagy három másik tényezővel lehet befolyásolni…
Sosem tudhatod, hogy az adott gép BIOS-a ezen a téren hogyan működik. Ha nem kell az akkus kapacitás, vagy tervezhető, valamint lehet egyáltalán állítani, akkor érdemes 50% körül tartani.Azt tudtad pl., hogy a legtöbb Li-Ion cellából az élettartama alatt kivehető legnagyobb összteljesítmény az kb. 75%-ról 65%-ra merítéssel érhető el? Nyilván sok ciklussal.
Rengeteg érdekes görbe és teszt található a témában.(én alapvetően e-autók akkuival és nagyfeszültségű hálózati storage-ekkel foglalkozok, ott is vannak érdekességek bőven)
-
-
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #35100 üzenetére
úgy látom win11 alatt a grafikai beállítások color profile részén is benne van a panel neve, vagy az advamced display opcióknál a képernyőnél is ott vannak win10 és 11 alatt
Neked gondolom valami c4154 szövek kell szerepeljen benne, ha jó profil van fenn.
Azt hiszem, amikor tiszta win10 telepítést csináltam, akkor ott is minden felkerül és myasusban is jól látszott. Most 10ből csak régebbi verzió van (átklónozva előző gépről és újradriverezve), az hiányosan mutatja a dolgokat. Win11 alól látszik minden jól így nálam.
-
azbest
félisten
válasz
Pyttawrx #35083 üzenetére
nekem ATNA40YK07-0 SDC4171 panelt ír 600zal, valamelyik zenbookban is írnak olyat, de ott 550-nel. SDR-ben meg 400 körüli ez is [link] bár a magyar asus oldalon arra is 600at írnak. Lehet neki is ilyen van benne... hwinfo64 vagy aida64 kiírja.
Simán lehet almodellenként többféle kijelzővel és a max értékeket az adott gépben lévő vezérlés vagy más is befolyásolhatja szerintem.
Mondjuk ha tényleg beégettnek hat némelyik hdr videó, akkor lehet hogy rossz profil települt fel és azért ír rossz értéket és lehet tényleg 400on akar 600as értékeket.
-
azbest
félisten
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #35077 üzenetére
Miért ne tudhatna többet a kijelző, mint amit a gyár ráír? Mi van ha azt írja rá, amit garantáltan tud, és lehet akár több is?
iPhone 14 pro kijelzőjére a gyár azt mondja, hogy akár 2000 nit-ig is felmegy a fényerő, Bone123 a tesztjében 2256-ot (?) mért...
Lehet hogy a kijelzőt beszállító cég az adott terméknél 550 nitet jelöl meg, mint garantált, az Asus meg lehet hogy mért már 616-ot is, ezért ezt iratja ki a menüben.
Majd Bone megmériLenovo psref adatlapokban pl Legionokhoz max memória 16 GB, de az apróbetűsben valahol máshol megjegyzik, hogy az "csak" a garantált, ők csak addig próbálták.
Mindkét Legionunkban 32GB volt.Egyszóval csak arra célzok, lehet valami még attól is jobb, mint amit garantálnak.
-
-
Wizard1
csendes tag
-
TommiStyle93
csendes tag
válasz
Pyttawrx #34909 üzenetére
1 slot van a RAM-nak, és alapból a gyári 4 gb-os RAM van benne.
Leállítottam teljesen a laptopot, majd levettem a hátlapját, majd kivettem az egyetlen 1 slot-ból a 4 gigás memóriát, be raktam helyére az 1x8 gb memóriát, majd vissza a hátlapot, majd bekapcsolom, és 1-2 másodpercre felvillant a kis led fény, hogy érzékelte a bekapcsolási szándékomat, majd elnémul, és nem csinál semmit, nem kapcsol be..
Ezután vissza rakom a 4 gigás memóriát és azzal meg simán bekapcsol, működik.
Egyébként Kingston FURY Impact 8 GB 2666 Mhz memória amire cserélni szeretném.
-
cs.zs.
veterán
válasz
Pyttawrx #34997 üzenetére
Igen, minimális a jelentősége, az állandó feszültségérték kisebb hatással van az akkura, mint az a tény, hogy a lemerülésekkel belemennek a ciklusok. Ezért is van ott a végén, hogy "apró baromságok".
2 db Legionunk van/volt a családban, az egyik folyamatosan 60%-on van tartva, jellemzően tápcsatin, a másik pedig élesben használva, lemerítve, feltöltve. Ez utóbbiba másfél év alatt (500 nap) 170 ciklus ment bele, és a 80Wh-ból 70,4Wh elérhető, 12% használódott el. Így vitte el a vevő 3 hete. Örült.
Amelyik folyamatosan kanócon van (utazás közben nincs használva, nem mennek bele a ciklusok), az most pont egy éves, és a 80Wh-ból 80Wh érhető el benne.
bone123 34998
Semennyit. Ha kikapcsoltad, (hibernálás is = kikapcsolás) napok múlva is ugyanannyi lesz benne.
Gondolj az új laptopokra. 60%-os töltött akku kerül beléjük, és fél év múlva lesz eladva, bekapcsolja a vevő, és megy...
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Autós topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen széket vegyek?
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Soundbar, soundplate, hangprojektor
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- OLED TV topic
- IGP nélküli processzorokkal készül az Intel és az AMD
- További aktív témák...
- EJJ! Dell Latitude 7330 -65% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i5-1245U 16/512 FHD IRIS Xe
- Szép Dell Latitude 7320 -60% "Kis Gamer" Üzleti Profi Ultrabook 13,3" i7-1185G7 32/512 FHD IRIS Xe
- TUF F15 FX507ZI4 15.6" FHD IPS i7-12700H RTX 4070 32GB 512GB NVMe gar
- Inspiron 14 7440 2-in-1 14" FHD+ IPS érintő Core 5 120U 16GB 512GB NVMe magyar vbill ujjolv gar
- Acer Nitro AN515-57 15.6" FHD IPS i5-11400H RTX 3060 16GB DDR4 512GB NVMe gar
- LG 65" C1 OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
- Fotós felszerelés - Stúdió lámpa / Softbox / Vaku
- Corsair K100 Air wireless (CH-913A01U-DE) DE SN - A1E4G325503IVC
- Bomba ár! Dell Latitude 7280 - i5-7GEN I 8GB I 256SSD I 12,5" FHD I Cam I W11 I Garancia!
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450 TomaHawk R5 3600 16GB DDR4 512GB SSD RX5500 XT 8GB Rampage SHIVA TT 530W
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest