- iPhone topik
- Google Pixel topik
- Fenntartható, tartós kiegészítőket mutatott be a Fairphone
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Telekom mobilszolgáltatások
- Zeiss triplakamera az új Vivo V60-ban
- Samsung Galaxy S24+ - a személyi asszisztens
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- One mobilszolgáltatások
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
Hirdetés
Új hozzászólás Aktív témák
-
dobobazsy
őstag
válasz
dobobazsy #36296 üzenetére
sziasztok! korábban leírtam itt a topikban mit produkál a TUF-om, ha be vagy ki kapcsolom a HDMI-n csatlakoztatott AVR-t (házimozi erősítőt)
nem küldtem szervízbe azóta sem.
annyit sikerült kikísérleteznem, hogy ha nincs csatlakoztatva a vas természetesen nincs kékhalál, ha tv van csatlakoztatva szintén semmi baj nincs ha ki-be kapcsolgatom se.
ha az erősítő van csatlakoztatva, de kikapcsolom az RTX-et (ami fura mert elvileg ki se lehetne külső kijelző használatakor, de ha addig kikapcsolom az asztal kiterjesztését, enged átváltani eco módba, majd újra kiterjesztve az asztalt van kép RTX nélkül)
de a lényeg: lényegesen ritkábban jön elő a kékhalál ilyenkor
az igazsághoz hozzátartozik, hogy képes az AVR 2-3x is leválni-csatlakozni a windows szerint ha mondjuk bekapcsolom de még forrást is kell váltani, de nem hinném, hogy ettől le kéne fagyjon egy laptop...ja és nem mai darab már a vas, FullHD, nem 4K
szerintetek lehet, hogy ez valami szoftveres a gebasz? vagy a géppel lehet gond?
érdemes lenne visszaküldeni? nincs itt véletlenül olyan aki szokott még AVR-t csatlakoztatni hasonló gépre? -
dobobazsy
őstag
válasz
Lalikiraly #36425 üzenetére
akkor nem tudom az enyémmel mi lesz, kb fél éves már. hogy lehettem ekkora marha, már az első órában is kékhalálozott, amikor SEMMI nem volt még rajta..
dehát időm se volt rá 72 órán belül, nem hogy kitapasztalni.
majd lesz valahogy. köszönöm a sok infót -
dobobazsy
őstag
válasz
Lalikiraly #36423 üzenetére
annyit had kérdezzek már, hogy hogy sikerült másikra cserélni? eladtad gari után, vagy más fajtát kaptál? nekem is adhatnának inkább egy valami kevésbé bajos szériából valót
-
dobobazsy
őstag
-
dobobazsy
őstag
elnézést a dupláért! annyit akarok kérdezni, hogy hány kört érdemes futnia ennek a memtestnek? egy kör lement fél óra alatt, és 0 error. a Winből futtatott változatnál elég volt fél perc és dobta is el magát kékhalálba. lehet, hogy mégsem RAM hiba?
ejj, megbántam, hogy nem fizettem többet inkább egy ROG-ért
így fél év elteltével nincs lehetőség más típusra cseréltetni gondolom..? inkább ráfizetnék, de nem akarom ezt a kínlódást. ahogy olvasgattam a fórumot van ezeknek minden baja...
-
-
dobobazsy
őstag
válasz
dobobazsy #36398 üzenetére
srácok csak nem én vagyok a hülye... megint jött egy kékhalál tv kikapcsolásakor. ezen mostmár nagyon felbőszültem, és letöltöttem egy windowsos memtestet a kolega javaslatára. lefutott egyszer, oké. na mondom rányomok azér mégegyszer. hát olyat kékhalálozott, hogy felül még zöld/színes csíkok is elkezdtek terjedni lefelé...
Lalikiraly tegyél lottót.
küldhetem vissza a gépet?ja és visszaraktam a proci feszültséget, a throttlestop sem fut már. szóval most érintetlen
-
dobobazsy
őstag
válasz
HartgeH3-2.8 #36393 üzenetére
ha arra gondolsz, hogy az elsődleges eszköz legyen a pendrive, most kipróbáltam, de így sem bootolja be. 64 GB-os SanDisk CruzerForce. sok volna a 64 giga? bár most 1,38 MB-nak látszik Win alól
hűtőpadban pedig gondolkodtam, mert engem is irritálnak ezek a hőmérsékletek, csak nem tudom milyet kéne ami tényleg hatásos. ha valaki tud esetleg javasolni ajánlott darabokat, az jó lenne.egyébként most megint nincsenek fagyásaim meg kékhalálaim. lehet ki fogtok akadni rám
kilőttem a throttlestop-ot ami a háttérben dolgozott.. -70mV offset volt beállítva a procira, de abba se voltam biztos, hogy egyáltalán ez működne mert így utólag belegondolva nem is volt hűvösebb tőle a proci, csak attól amikor még le is butítottam 3 GHz alá 5-6 terhelt mag esetén. csak utána elengedtem had szaladjon 4GHézával ha már odáig ki van fizetve, nem?...
most a biosban is megtaláltam ezt az offsetelést, de mínuszba csak 30 mV-al mehetek, pluszba bezzeg 50-el...de hogy az mire jó
mindegy, most próbálgatom így egyelőre.
-
dobobazsy
őstag
válasz
Lalikiraly #36361 üzenetére
mutatja a biosban a boot menüben a pendriveot, de rákattintok és nem bootolja be.
-
dobobazsy
őstag
válasz
Lalikiraly #36297 üzenetére
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! ASUS TUF FX506HC-HN1135W az alany. sajna zavaró hibajelenségeket produkál a gép.
általában le van rakva a TV alá, mivel csatlakoztatva van a házimozi erősítőmhöz (AVR) HDMI-vel. ehhez csatlakozik a TV. sűrűn előfordul, hogy megy a laptop, aztán bekapcsolom a TV-t és az AVR-t, és kékhalálozik a gépvolt, hogy 5 alkalomból vagy 3szor eljátszotta.
másik hibajelenség amikor a nagyon megterhelő zenehallgatások és böngészések közepette fagy le a Win11 úgy, hogy megfagy még a hang is...
néha egy ablak bezárására is meg-megakadó kurzormozdulatokkal válaszol.. normális ez?
arról már nem is beszélek, hogy már az első nap kékhalálozott/lefagyott. betudtam a Windóz nyűgjének..nagyon nem szeretném szervizbe küldeni, főleg hosszú hetekre, pláne ha még vissza is dobják, hogy nincs semmi baja.. mert egyébként totál random.. van, hogy napokig semmi ilyesmi gond nincs. hébe-hóba játékot is futtatok rajta, egyébként bírja, így, hogy alá van támasztva hátul, hogy több levegőt kapjon, hogy ne forrjon fel instant 90+ fokig a CPU...
bárkinek bármi tapasztalata van szervizeléssel vagy TUFokkal kapcsolatban, szívesen venném
-
dobobazsy
őstag
válasz
bajnokpityu #34882 üzenetére
és akkor megy a HDR is vele? milyen átalakítód van?
-
dobobazsy
őstag
sziasztok! ASUS TUF FX506HC-HN1135W géppel nem tudok HDMI-n 4k + HDR jelet kiküldeni. elvileg HDMI 2.0b csatlakozója van, mégis ha bekapcsolom a TV-n a beállításokba a HDR-t arra a portra, a laptop kijelzője elsötétül pár másodpercenként, majd visszatér és jelez hogy kijelzőt csatlakoztattam. a tv-n pedig nincs jel
vettem egy "ultra high speed" hdmi kábelt de azzal is ugyan az. mi lehet a probléma?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H)
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- BESZÁMÍTÁS! HP 15S-FQ1045NH 15 FHD notebook - i5 1035G1 16GB DDR5 512GB SSD Intel Graphics WIN10
- Lenovo ThinkPad P15 Tervező Vágó Laptop -50% 15,6" i7-10750H 32/512 QUADRO T1000 4GB
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- Bomba ár! HP Pro X360 11 G1 - Intel N4200 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD Touch I Cam I W10 I Gari
- Apple iPhone 14 Plus 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Akció! Paidashu 10600MAH / 20700MAH Powerbank olcsón!
- HIBÁTLAN iPhone 15 Pro Max 256GB Natura Titanium -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3007, 91% Akksi
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest