- Samsung Galaxy Watch5 Pro - kerek, de nem tekerek
- iPhone topik
- iGO Primo
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Milyen okostelefont vegyek?
- Apple Watch Sport - ez is csak egy okosóra
- Magyarított Android alkalmazások
Új hozzászólás Aktív témák
-
azbest
félisten
válasz
Jarod1 #39290 üzenetére
az integrált ramoknál nem mindig van kitöltve minden szépen. A vivobookomnál például spd infót nem látják a programok annál, a dmi infókból derül ki, hogy "M471A1G44BB0-CWE", de ez sem külön modul, hanem 4 memóriachip felforrasztva az alaplap hátuljára és a bios része, hogyan használja.
Külön vicces, hogy létezik ilyen különálló dimm modul is. [link]Rank x Organization 1R x 16 , szóval nem sebesség bajnokok az integráltak. A mellé kapot hasonló 4 chipes (m471a1k43eb1-cwe) modullal vagy anélkül vagy 32GB-os modullal is kb ugyanolyan sebességet mutatnak a tesztprogramok. Lehet az asus bios nem használja dual channelre. Magát a dual chennelt meg valsz a programok is csak tippelik, régebben össze-vissza írták.
-
sarkany92
tag
-
timurlenk07
lelkes újonc
válasz
Jarod1 #37599 üzenetére
Köszi a tippet, megnézem ezt a Driver Easy-t, bár azt gondolnám a MyAsus látná ha bármilyen hiányzó vagy régi driver volna. De már nem lepődnék meg semmin
Szétszedve nem volt, másfél hónapos, nem mernék hozzányúlni nehogy később baj legyen a garival
@Pyttawrx ha arra gondolsz, hogy nincs-e kikapcsolva a hangbeállítások közt, akkor nem, meg sem jelenik, még az eszközkezelőből is hiányzik. (Eddig még a sztereó keverő legalább ott volt, a legutóbbi kör kattintgatásom óta az is elbújt)
-
F4Zi
tag
válasz
Jarod1 #36741 üzenetére
Mindent IS updateltem közben, gyártó honlapjáról az összes létező drivert felraktam, windows 10 a lgfrisebb lett, és minden updatelve a windows update-ek közt, valamint ment rá egy bios update is. (legfrissebb bios a gyártó honlapja alapján 2021.06.30-i, frissebbet nem találtam sehol. asus g531gu-AL060)
Device managerben már nincs ismeretlen eszköz, meg úgy alapvetően minden rendben-nek tűnik szoftveresen. Sajnos a probléma fennáll.
Köszi szépen az eddigi tippeket
Annyit fogok még most csinálni, hogy amennyire itthoni eszközeim engedik, megpróbálom annyira szétszedni a laptopot, hogy legalább ha szemmel látható kontakt hiba van, akkor azt lehet tudom orvosolni.
3-4 éve egyszer sikerült egy komplett kijelzőt cserélnem egy gépen, ennyi talán még menni fog. Ha valakinek van valami tanácsa ezügyben azt még szívesen fogadom. Egyébként most belevetem magam a youtube disassembly videók világába -
bodorjanos
aktív tag
-
válasz
Jarod1 #36003 üzenetére
Bátor vagy
Használtam már pár ilyet, többek között a Driver Easy-t is, de nem a drága laptopon és sosem tennék fel ezeken keresztül FW-t vagy UEFI BIOS-t, semmi olyat, ami nem csak az adott Windows telepítésbe helyez be egy drivert, hanem a HW-en magán mókol.
Az ASUS-on csak a DUMo-t használom.
Ez tuti nem csinál semmi mást mint megkeresi, hogy van e valamiből frissebb driver, mint látható nem vadászok mindenből a legfrissebbre. Pl a legfrissebb, hivatalos Radeon Graphics szoftvert sem teszem fel, mert gondot okozott tapasztalat szerint a laptop alvásával hónapokon keresztül...
Az AMD oldalán meg ez áll:
"
Important Note for Laptop and All-In-One (AIO) PCs
AMD recommends OEM-provided drivers which are customized and validated for their system-specific features and optimizations.
If you experience issues using the AMD Software: Adrenalin Edition driver package downloaded from AMD.com, please install the OEM-provided drivers for full support and compatibility."Az ASUS meg nem valami nagy driveríró bajnok. Így a hivatalos oldalon jó régi van fent, annyira, hogy a Windows Update-en megesik, hogy frissebb verzió jön le
De az AMD CPU-val integrált VGA esetében még felesleges is, mert az erős, NVidia GPU, mindig megkapja a Geforce Experience-n keresztül a legújabb drivert. Azzal nincs gond, arra vigyáznak azért, mert mégis gamer laptopról van szó
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- HP Elitebook 840 G3 laptop (15,6FHD/I5-G8/8GB/256SSD/Magyar/Win11)
- HP Zbook 15 G3 laptop (15,6FHD/I7-G6/16GB/256SSD/AMD2GB/MagyarVilágítós/Win11)
- ÚJ Lenovo Legion Pro 5 16IRX9 - 16" WQXGA 165Hz - i5 14500HX - 32GB - 1TB - RTX 4060 - 3 év garancia
- T14s Gen4 14" FHD+ IPS i7-1365U 16GB 512GB NVMe magyar bill IR kam gar
- ThinkBook 16p Gen3 16" QHD+ IPS Ryzen 5 6600H RTX 3060 16GB 512GB NVMe ujjlolv gar
- Xiaomi Redmi Note 13 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450M R7 2700X 16GB DDR4 512GB SSD RX VEGA64 8GB CM 690 III FSP 600W
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R5 5500 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3060 12GB Rampage SHIVA Chieftec 600W
- Lenovo Legion Slim 5 82Y900BVHV Notebook
- Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest