- Eurós árlista a Google Pixel 10 telefonokhoz
- Mobil flották
- Azonnali mobilos kérdések órája
- Változó design, tekerhető lünetta: megjött a Galaxy Watch8 és a Classic
- Motorola Edge 60 és Edge 60 Pro - és a vas?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Vékonyabb lett, jobb kamerát kapott, de az akku maradt a régi: itt a Fold7
- Sony WF-C710N - átlátok rajta
- Amazfit Balance - ár-érték egyensúly
- Yettel topik
Új hozzászólás Aktív témák
-
vlevi
nagyúr
Gépcsere környékén járok, amiből az SSD már megvan, és ezzel együtt szembesültem egy problémával. A jelenlegi gépemet újraraktam emiatt, és beállítottam a BIOS-ban az AHCI módot a Sata vezérlőhöz. De így nincs DVD író. Csak olvasónak látja
Ez még a régi gépem, egy ASU P5QL-Pro lap, amin 6 SATA port van, de egy vezérlőn. Utánaolvasgattam, és azt szűrtem le, hogy ez így nem fog menni, AHCI módban nincs DVD írás
Ezzel kapcsolatos lenne a kérdésem. Az ASROCK B75M lapon van SATA3 portból is három, és még SATA2-esek is vannak. Megoldható-e ennél a lapnál a BIOS beállításaiban, hogy a SATA3 portok AHCI módban menjenek, míg a SATA2-esek ne? Így oda tudnám dugni a DVD-t, és működne az írás.
Néztem más lapokat is, pl. Gigabyte-ot, de ott a B75 lapokon csak 1 SATA3 van, de annyit meg tud a legolcsóbb Asrock B75M-DGS is, jóval olcsóbban. -
Pubszon
veterán
Igen AHCI módban van minden.
A 2 SATA3-ra 2 SSD van kötve, a többi 4 SATA2-re pedig 3 HDD és egy ODD.
Mind a 6 Intel SATA portnál ki van kapcsolva a Hot Swap, a 2 ASMedia pedig 2 eSATA (ugye mint írtad az egyik a hátsó a másikat előre vezettem ki).
Egyébként a Win7 képes kezelni a Hot Swapot az IRS nélkül is.
A SATA2_4 huncutkodik, de tegnap felcseréltem a kábeleket a SATA2_5-el, ezekbe ugyan olyan 750GB-os HDD van, ezzel egy időben töröltem az IRS programot is, lekopogjam eddig jó. Nem tudom, hogy kontakt hiba volt vagy az IRS csinálta, esetleg még mindig fenn áll a hiba és csak később fog kijönni.Az ASMedia portoknál nem tudok Hot Swapot állítani. Ez amiatt van, hogy jelenleg nincs rákötve semmi?
(#1599) Jack@l: Hibernálás ki van kapcsolva, alvó mádnál csinálta.
(#1598) fanti: Vagy az vagy kontakt hiba, nem tudom, majd lehet kiderül.
(#1601) FaTHI: Ennél a karinál semmit nem hoz a PCI-e 3.0, tudom, nekem is GTX670 van.
-
mcmike
őstag
Köszi a tippet, fel is raktam gyorsan a legfrissebbet. Bár nem húzom a procit, attól függetlenül jó ha up to date a rendszer.
Ezt a Boot logót hogyan lehet lecserélni? Nem tudjátok véletlenül? Elég szegényes az előzőhöz képest...
Szerk: pont meg is találtam az UEFI boot logo módosítást ASRock Z77 Extreme4-hez...csak kár hogy nam angol...
-
bluobluo75
őstag
Köszi, én nagyon keveset értek az ilyen dolgokhoz majd egy szakit megkérek tegye fel ha meglesz az új rendszer, UEFI még nem volt sosem a rendszeren így nem tudom mivel vagy mennyivel újabb a régi biosnál
viszont még volna olyan kérdésem, hogy a Z77 chipset-től várható valami újabb, vagy még marad ez?
kb október végén rendelném meg új konfigom -
Pubszon
veterán
Na ezt fel is fogom rakni, mert így nem állapot ez a LLC 1 kényszerítés.
(#1535) maestro87: Adnék szívesen, de nekem is csak egy van.
Egyébként egy 64GB-os is sokat lódítana a rendszereden, csak akkor nem arra kellene rakni a rendszert, hanem azt beállítani HDD gyorsítóként, és akkor a rendszer tényleg csak azokat az adatokat rakná rá, amik igénylik a gyorsaságot. -
J.J. András
őstag
-
J.J. András
őstag
akkor írok nekik.
Nekem eddig (már 4 éve) csak Gigabyte alaplapjaim voltak, és hozzászoktám a normál működésű BIOSokhoz (amik jól vannak ilyen téren is kalibrálva)üdv
jah, persze, nem vagyok amatőr
a PWM-es csatiba dugtam a Chasis Fan1-be, és a CPU megy külön a PWM-es CPU Fan-ba.
Amúgy Arctic Cooling kerámiacsapágyas PWM-es ventijeim vannak. Hibátlanok.
A PWMet tovább kellene tudnia osztania is.... de azt is bután teszi.üdv
-
Pubszon
veterán
Nem tudtam, hogy ez a PWR fan micsoda, sosem láttam ilyet egy lapon sem.
Ez a costume speed a CPU1 és 2-re egyaránt vonatkozik.
Nekem az 1-be van kötve a PWM-es proci venti, a 2-esbe meg a gépház első és hátsó ventije egy elosztóval, ami mellesleg ugyan olyan mint ami a CPU-n van, csak nem PWM-esek.
Viszont szerintem a ház 2 ventijét valamivel lassabban járatja.
Ezzel a megoldással a CPU venti minimumát 5-10 RPM-es lépésekben lehet állítani.Nekem így az összes venti hőmérsékelt vezérelt, ezért a gép elég halk terheletlenül.
Játék alatt meg jön a hangja, de akkor sem vészes. -
Pubszon
veterán
Nekem a proci PWM-es hűtője a CPU_FAN1-be van dugva, a két ház 12cm-es venti meg a CPU_FAN2-be van egy elosztóval, hogy mind a 2 venti a proci hőmérséklete alapján a procihűtővel szinkronba mennyen.
Nálam a CPU_FAN1-be dugott PWM-es venti alapfordulatszámát 1-255-ig lehet állítani és meg kell adni egy CPU Temperature target értéket.
A PWR_FAN1-et meg hagyjátok a fenébe, azt se tudom mi az, nálam sehogy sem ment a szabályzása.
J.J. András ez nálad is kell hogy működjön.
ha kell képet is tudok berakni az én beállításaimról. -
c41r0^
őstag
a cpu élettartamának jobb a kicsit nagyobb vcore fesz és nagyobb szintű LLC, mint a kisebb vcore fesz és kisebb szintű LLC beállítás
ez kicsit félreérthetőre sikerült, ugyanis annál jobb, minél kisebb/kevesebb az LLC, azonban ASRockéknál pont, hogy a Level 5 eredményezi a legkisebb LLC-t és a Level 1 a legnagyobb LLC szintet, tehát én gyakorlatiasan írtam a szintekre (szint = level a BIOSban) vonatkozóan az előző HSZben
-
Drizzt01
őstag
Ok köszi a kimerítő választ . A ramokat elvileg nem húztam , legalább is nem szándékosan .
A hőfokkal nem biztos hogy bajom lesz , vizezve van a rendszer . De ettől függetlenül figyelem természetesen .
Akkor amikor elkezdem tolni a szorzót , hadjak mindent autón , csak az LLC szintet állítsam 1-esre ? -
c41r0^
őstag
-
Jack@l
veterán
-
c41r0^
őstag
Egy "gondom" van a lappal: néha egy UEFI mentés és kilépés után a CHA_FAN1* beállításait Full ON-ra teszi az általam manuálisan beállított "automatic / level 5" érték helyett, tehát "elfelejti" a beállításomat.
*a CPU_FAN 1&2 csatlakozónál felejti el, nem a CHA_FAN1-ét, bár a Freezer 13PRO-nál nem is hallani, ha fullon megy
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Bomba ár! Dell Latitude 5400 - i5-8GEN I 16GB I 512SSD I 14" HD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
- Xiaomi Redmi Note 12s 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Beszámítás! Sony PlayStation 5 825GB SSD lemezeskonzol extra játékokkal garanciával hibátlan működés
- Samsung Galaxy S6 Lite (2022) , 4/64 GB ,Wi-fi
- AKCIÓ! ASRock B85M Pro4 B85 chipset alaplap garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest