-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Janos250 #12369 üzenetére
Ok, köszönöm.
Közben lehet megoldódott a dolog: az egy szem LED közvetlenül a lapra van kötve, míg a szalag csak az adatot kapta a lapról, a tápellátást egy tápegységtől. Élesben már a lap is a tápról kapja az áramot (teszt közben USB -ről ment), így viszont már nem jelentkezik a probléma.
(5ms delay amúgy minden körben volt/van nálam, de még eléggé tanuló fázisban vagyok. A HW és a nyelv isszokatlan egyelőre.)Egyébként ha a LED szalagon minden elemet (0, 0, 0) -ra állítok, akkor ténylegesen kikapcsol és nem fogyaszt áramot, vagy jobb, ha a tápját megszakítom?
-
-
-
-
_q
addikt
válasz
Janos250 #12267 üzenetére
Megpróbáltam ahogy írtad. Megnéztem a router IP-jét és megadtam az ESP-nek 60000-ret port forwardinggal. Sajnos nem tudok rá belépni. Mit hagytam ki?
A router mondjuk valamiért nem akarja elmenteni, pedig a saját gépemet mikor belőttem azt elmentette, lehet nem jó portot adok meg?
-
Tankblock
aktív tag
válasz
Janos250 #12159 üzenetére
Mentsük meg a routert a felesleges Wifi kapcsolatoktól
Ha jól sejtem akkor egy Raspiról mehetne a MQTT, Home Automation és a router funkciója is amire a teljes esp mesh fel tudna kapcsolódni.... Van benne kihívás. Komplett rendszert akár árulni is lehetne..... Gondolkodom, hogy mibe tegyek energiát, mert a Xiaomi pl Zigbee-t csinál és pár dolláros szenzorral ami évekig képes menni egy gombelemről nem biztos, hogy tudok versenyezni, bár vannak ötleteim. -
gyapo11
őstag
válasz
Janos250 #12156 üzenetére
Sokszor az Ali, néha az Ebay az olcsóbb. Banggood Gearbest csak kuponnal tud labdába rúgni. Sajnos az utóbbi pár hónapban sorra refundoltattam a vásárlásaimat Alin mert nem érkezett meg 60 nap alatt. Nyomkövetés nélküliek voltak, kis értékűek. Szerencsére szépen visszafizetik, de akkor is bosszantó. Banggoodos vásárlásom is járt így, volt rajta biztosítás, újraküldték trackinggel, az 2 hét alatt megérkezett. Szóval úgy néz ki, hogy meg kell drágítani a vásárlásokat nyomkövetéssel vagy biztosítással, hogy több esély legyen a megérkezésre.
-
válasz
Janos250 #12058 üzenetére
Köszönöm a tippet. Új hibaüzenetet sikerült generálni a megváltoztatott paraméterekkel.
Az új sor amire átírtam így néz ki:HardwareSerial Serial2(1);
Az új hibaüzenet, így kezdődik:
C:\Users\user\AppData\Local\Temp\arduino_cache_865413\core\core_d73a6200657d7379503ea2a7c120a007.a(HardwareSerial.cpp.o):(.bss.Serial2+0x0): multiple definition of `Serial2'
sketch\center_controller.ino.cpp.o:(.bss.Serial2+0x0): first defined here
collect2.exe: error: ld returned 1 exit statusEz után megint elkezdi, hogy többszörös könyvtárak találhatók.
-
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Janos250 #11980 üzenetére
Köszönöm hibátlanul működik! Ez zavart össze engem hogy a LOW a bekapcs és a HIGH a kikapcs.
De még ez magában nem elég, mert először a HIGH-ot kell megadni aztán a LOW-ot. Szóval a helyes sorrend az a következő:digitalWrite(46, HIGH); // NRF
digitalWrite(47, HIGH); // NRF
digitalWrite(31, HIGH); // SD card
digitalWrite(53, LOW); // RFID
-
zsolti_20
senior tag
válasz
Janos250 #11980 üzenetére
digitalWrite(53, HIGH); <--- ezzel teszem passzívá? tehát ezzel teszem inaktívvá?
digitalWrite(46, LOW); <--- ezzel pedig aktívvá?
Akkor mg is van a probléma. Fordítva adtam meg a parancsokat. Úgy gondoltam hogy HIGH lesz aktív és a LOW-al passzív. De pont fordítva, haza érek kipróbálom.
Egyébként az 53,46,47,31 az SS lábak.
Az 53 az RFID, 46 és 47 az NRF és a 31 az SD kártya. -
zsolti_20
senior tag
válasz
Janos250 #11959 üzenetére
Teljesen ugyan olyan mint amit linkeltem. Minden furat külön helyezkedik el.
A kötések biztosan jók, mert minden forrasztás után megnéztem multiméterrel.
Próbáltam olyan verziót is, ahol beforrasztottam a modulokat és vezetékekkel kötöttem össze. Szóval a próbapanel csak a fixen tartás szerepét töltötte be. -
-
válasz
Janos250 #11935 üzenetére
Az arduino ide maradhat a legújabb, elvileg csak az avrdude-ot kell kicserélni... Az meg szerintem nem sokat számít, hogy melyik verzió van benne. Az avrdudess program alatt is, ami egy frontend az avrdude-hoz, szintén egy régebbi avrdude.exe van, pedig a héten frissítette magát. Talán nem csak ez az egy hibája van.
-
Janos250
őstag
válasz
Janos250 #11932 üzenetére
Nincs kérdés, magyarázat van, nem neked, hanem azoknak, akik nem pontosan értik, hogy az Arduino ugyanolyan cpp program, és ott van a main.cpp is. Amit átírni persze nem célszerű, de akár meg is tehetnénk. Pl. másik loopot is tehetnénk bele akár, bár a gyakorlatban ennek semmi értelme nem lenne.
-
válasz
Janos250 #11845 üzenetére
Kiderült, hogy csak véletlenül működött nekem azonnal a pickit2 isp arduino ide alatt, ugyanis az újabb avrdude.exe már nem ismeri fel! Én viszont először az arduino 1.6.12 alatt próbáltam ki, amivel még rendesen működik. Úgy olvastam, hogy talán 1.8.4 alatti verzióknál még működik, afelett nem. Ha esetleg szeretnéd a pickit2 programmert isp-ként kipróbálni, régebbi ide alatt próbáld ki, vagy cseréld az avrdude-ot egy régebbi verzióra (az 1.6.12 alatt 2017 márciusi build van).
-
-
_q
addikt
válasz
Janos250 #11903 üzenetére
Nekem összeakadt és nem működött a 2 magon kezelése a freeRTOS-nak. Én arra jutottam, hogy ez a 2 mag valójában inkább 1. Ezt úgy értem, hogy van 1 mag ami a perifériákat kezeli: Wifi, SPI, I2C... és van a másik mag amire te tudod írni a programokat. Ha a wifi kezelő magot elkezded saját kód futtatására használni, a wifi nem megy jól. Lehet én csesztem el, de már rengeteg prioritást és task állítást próbálgattam, a végén maradtam a loop megoldásnál.
-
tibi-d
tag
válasz
Janos250 #11874 üzenetére
A jelenleg a 2 bites verzió úgy működik, hogy egy CD4093 kapukkal 3 db astabil multivibrátort engedélyezek digit bemenetekkel. Az "első" egy 0.5s ismétléssel állít elő 50ms impulzust. Ennek jelével és a digit bemenetekkel engedélyezem a másik két multivibrátort. Így előáll egy olyan jel, ami 0.5 másodpercenként ismétlődő 1, kb10, kb100 impulzust állít elő. A vevő oldalon ezeket az impulzusokat számolom meg, és ennek függvényében vezérlek kimeneteket. Ha egyáltalán nem érkezik impulzus, 5 másodperc után minden kimenetet letiltok. Az adó oldali fogyasztás 1-2mA körül van. Ez azért fontos mert akkumulátorról üzemelne, és nem akarok hetente akksit cserélni . Egyébként ez egy kerti víztartály szintmérésével és töltésével összefüggő projekt része lenne ( a tartály messze van az elektromos rendszerektől, és nem akarom feltúrni a fél kertet). Később esetleg adaptálni lehetne automata öntözőrendszer kiépítéséhez is.
-
válasz
Janos250 #11845 üzenetére
Mi a kérdés? Leírás
Attiny85-höz kellett egy isp, eddig egy uno-t használtam (arduino as isp), de lassú volt és nem volt serial monitor lehetőség sem. Ez pedig mindkettőt tudja, igaz a serial-hoz a saját programját kell használni (pickit2 uart tool), de az nem baj, kicsit okosabb, mint az arduino ide beépített monitorja.Ha nincs meg az eredeti telepítő hozzá, innen le tudod tölteni, mert minden eredeti letöltési lehetőség eltűnt már a netről...
A kódfeltöltés szépen működik arduino ide alól. -
tonermagus
aktív tag
válasz
Janos250 #11826 üzenetére
deciméteres pontosság???? Ember! Én már fél méteres pontosságtól is hanyatt dobnám magam
Te elég profi vagy ebben úgy látom, szóval mi kellene ahhoz hogy min. 1m pontosságot tartani tudjak? Nagyjából (1m belül) vissza akarom küldeni az elmentett pozícióra az RC hajót... -
válasz
Janos250 #11826 üzenetére
És továbbra is köszi az infókat.Én mindig szívesen olvasok ilyenekről.
Ezekről a pontokról hol lehet többet megtudni?
Nincs erre vmi közösségi kezdeményezés (pl. mint a geocaching) ahol megosztják ezeket a pontokat egymással az emberek? Én tuti csinálnék. Disznóság ebből is pénzt csinálni... -
tonermagus
aktív tag
válasz
Janos250 #11818 üzenetére
Köszi a részletes beszámolót.
Elég sokat olvasgattam azóta, és én is azt találtam, hogy ilyen kis fix GPS "tányérokat" kell letenni egy pontra, és attól számolni...
Kérdés viszont, hogy ez a fix gps is ugyan akkorát téved-e, vagyis inkább ugyan abba az irányba téved-e és ugyan akkorát? Ez nagyon fontos.
Próbáltad már? -
Izeka82
csendes tag
válasz
Janos250 #11576 üzenetére
Kezdőnek kezdő vagyok még nagyon, de az az igazság, hogy már jó pár éve elkezdtem foglalkozni vele, mindig 1-2 hetet 'programozgattam', aztán hónapokra abbamaradt. Így sajnos mindig elfelejtődik az a kevés is, amit tanulgatok.A kódok kommentelésével is úgy vagyok, hogy mindig kimarad, és hosszú idő után újra kell kezdenem, hogy vajon mit is csinál amit írtam, de többnyire csak neten talált részeket alakítok saját magamhoz
Én jelenleg csak hőmérséklet mérésre használom azt a rendszert amit próbálok összehozni. Egy raspi-n fut a domoticz, és MQTT helyett én Mysensor hálózatot találtam annak idején, nrf24l01 rádióval összekötve. A kijelzőm most a domoticztól visszakapott adatokat írja ki.
-
válasz
Janos250 #11577 üzenetére
Azt hittem azért írtad, mert azt írtam a kollégának, hogy túlzás nano helyett esp32, de én is tudom, hogy az esp32 jelenleg az arduino szent grálja.
Csak azért írtam, mert úgy gondolom, hogy aki arduino-zik, sosem árt megtanulni kódot optimalizálni, meg kihozni a maximumot adott hardverből, mert az erős hardver, a végtelen erőforrás nagyon ellustítja a kódolókat, lásd: mobil appok féktelenül növekvő memóriaigénye.
-
válasz
Janos250 #11448 üzenetére
És csak két db. 1838 IR receiver és egy sima IR led kellett hozzá, semmi külső elektronika.
Egyelőre még csak tech demo, és sokat kell még csiszolni, hogy pontosabb legyen, össze kell majd válogatni érzékenység szerint a receiver-eket, mert kicsit félrehord.
Végül dobtam a saját protokollt, és írtam egy lib-et, ami a LEGO Power Function led remote protokollt implementálja (ha szeretne valaki Esp8266-tal LEGO Power Function-t távirányítani, szóljon). Az már annyira gyors és robusztus, hogy gyakorlatilag nincs hibás átvitel (két napig teszteltem, és egyetlen hibásan átvitt karakter volt csak). -
gazso75
aktív tag
válasz
Janos250 #11443 üzenetére
Hát, sajna bármit teszek, a végén ezt kapom
rst:0x3 (SW_RESET),boot:0x13 (SPI_FAST_FLASH_BOOT)
configsip: 0, SPIWP:0xee
clk_drv:0x00,q_drv:0x00,d_drv:0x00,cs0_drv:0x00,hd_drv:0x00,wp_drv:0x00
mode:DIO, clock div:1
load:0x3fff0018,len:4
load:0x3fff001c,len:1100
load:0x40078000,len:9232
load:0x40080400,len:6400
entry 0x400806a8
ets Jun 8 2016 00:22:57Bármit tolok rá az IDE-vel. Szépen felmegy, de mindig ez fogad a soros porton. A Példák közül bármit nézek.
esptool flah_id-ra:
esptool.py v2.6
Serial port /dev/ttyS4
Connecting.....
Detecting chip type... ESP32
Chip is ESP32D0WDQ6 (revision 1)
Features: WiFi, BT, Dual Core, 240MHz, VRef calibration in efuse, Coding Scheme None
MAC: 3c:71:bf:f1:a3:1c
Uploading stub...
Running stub...
Stub running...
Manufacturer: ef
Device: 4016
Detected flash size: 4MB
Hard resetting via RTS pin... -
válasz
Janos250 #11239 üzenetére
Utánanézek a témakörnek. A servo motor sima Aliexpresses sg90.
Megy a servo a példaprogrammal, ahol csak fokokat adok meg, az a része ok.
Udp szerver + roboremoval is megy, kövei a telefon mozgását. De ha a dc motort is használnám, akkor van a gubanc.
Van a wemos r1d2, rajta a motor shield, rajta a sensor shield. -
válasz
Janos250 #11221 üzenetére
A sima led villogtató programmal megy a builtin led, Gpio14 egyébként.
De bele se megy egyik if-be se, nem írja ki a 'megjegyzéseim se'.
Maga a myData az egy string nem? Különben hibát dobna az if-nél. Itt most nem tudom hogyan tovább. A soros monitoron kiírja a led_on/led_off szövegeket.Vagy bele kéne tenni minden myData elemet egy tömbbe, és utána tömbelemenként vizsgálni? Csak akkor meg egy idő után nem fog 'betelni'?
A roboremo-s példában valahogy úgy van, hogy mindig feltölt egy 100 elemű tömböt, de nem látom át mit miért csinál... Plusz ott vizsgálja a csomagok első két betűjét a srác. Meg az tcp nem udp. -
-
válasz
Janos250 #11207 üzenetére
Nem ír ki semmit soros porton. A saját példái között is van udp, de azzal se. Maximum pontokat ír sorosra. A wifi nevét mindig átírom a programban, hogy lássam a változást.
Ami jól működik a wifis példák közül, az ap, ott kiír mindent soros portra is, telefon csatlakozik.
Teszt közben nincs fenn a wemoson semmilyen shield. Első lépésként nekem most elég lenne a beépített ledet kapcsolgatni wifin.
Tcp-s példák mennek rajta, de.elég sok a reakcióideje. Az udp-vel van valami baja. Ha sérült lenne.vagy hiányozna az udp könyvtár, akkor hibát írna ellenőrzés közben nem? -
válasz
Janos250 #11201 üzenetére
Én nemrég átírtam az esp8266 softwareserial lib-et paritásbitesre.
Egyébként az lesz a hiba, amit DigitXT kolléga írt, hogy akkor is menti a hibás adatot az előző értéknek fenntartott változóba, amikor hibás, ezért ha két hibás adat jön egymás után, az egyik át tud csúszni az ellenőrzésen. Ezen a distanceBetween sem segít, mert ahhoz is el kell tárolni a korábbi értéket. -
-
-
válasz
Janos250 #11155 üzenetére
Nézegettem ezt az esp32-cam összeállítást, és azt látom, hogy 3 féle cam modult is lehet hozzá kapni. Na most a kérdés: szerinted mi a szűk keresztmetszet, a modul, vagy az esp32 teljesítménye, esetleg a wifi sebessége? Érdemes lehet másik modult próbálni az ov2640 helyett magasabb fps érdekében? Egy 15-30 fps / 640x480 mellett én már elégedett lennék.
A másik, jól látom, hogy ezen nincs usb, hanem külön programozó kell hozzá? -
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #10971 üzenetére
Kell hozzá includolni vmit?
Egyik tutorial sem említette.
Youtube-on még a create makrót se használják hozzá, bár még nem próbáltam anélkül. Csak deklarálják és már megy is nekik a take és give. Bár az mutex volt, de kb ugyanaz.Talán holnap lesz időm játszadozni vele kicsit.
-
-
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #10900 üzenetére
Ez is egy full-fledge firmware, ami rohadt hosszú.
Ráadásul C-ben írták Atmel328-ra.
Nekem kb annyit kéne látnom, hogy hogy írják meg azt az egy ciklust, ami beolvassa a Serial stream-et és kiválogatja a switch case-be a szavakat. Úgy 5-10 sallangmentes sorról lehet szó. Viszont Marlin-ban is ez szanaszét van dobálva. Illetve a parser lib ott is túl van bonyolítva. Mire abból kihámozom a lényeget...Jelenleg ennyim van:
for (byte i = 0; i <= messageSize; i++) {
if (isAlpha(Message[i]) || isPunct(Message[i])) {
switch (Message[i]) {
case 'R':
parameter = atoi(& Message[i + 1]);Ez elég arra, hogy végig iterálja a stream-et és ahol betűt talál, ott veszi a betű után lévő paramétert. Majd iterálja tovább, amíg a végére nem ér.
Ez így gyönyörűen beolvas egy "R255G255B255\n" üzenetet így egyben vagy elválasztókkal, mindegy.
Viszont nincs annyi betű az ábécében, amennyi nekem kéne. Így kénytelen vagyok átállni vmi G-kódos rendszerre, ahol nem egy szót kell csak értelmezni hanem mondatokat. Tehát mondjuk bejön, hogy "G01", akkor várható, hogy lesz még utána két-három paraméter is: "G01 X0 Y0\n".
És ezt kellene valahogy megoldanom, hogy a parancsszóhoz kapcsoljam a paramétereket is.
Ehhez kell vmi look-ahead parsing algoritmus, ami pár sor lehet, de még nem láttam rá tömör példát.
És ha lehet, akkor nem szeretném órákig bogarászni egy hatalmas forráskódban.
Már rászántam egy kis időt a Marlin elemzésére, és nem jutottam vele messzire.
Ekkora kódban még a kereső se működik, mert annyi találat van mint a qrva élet... -
vargalex
félisten
válasz
Janos250 #10885 üzenetére
Én is használom több helyen. Többek között zseblámpákban is (Convoy S2+) és ESP8266-okkal is. Előbbi villogással jelzi a merülést, utóbbiak a hőmérsékletek mellett a beérkező feszültséget is post-olják, amire szerver oldalon egy riasztást írtam. (Nyilván az alkalmazott HT7333 miatt csak azt érzékelem, ha 3.3V alá esik).
Csak notebook akkukból bontott, illetve 8 db, az említett eladótól beszerzett celláim vannak. -
válasz
Janos250 #10877 üzenetére
Mindenki tudja, hogy átverés (mint a 100e lumenes zseblámpák), de remélik, hogy a kapacitásuk túl sokkal nem marad el egy eredeti cellától. Ha van bennük 2000mAh és ötödáron kapod, még lehet jó üzlet ebbe-abba.
Ami engem ezekben inkább aggaszt a védőáramkörök minősége - ha egyáltalán van bennük. Mondjuk ha nincs, és a user maga gondoskodik róla, az kisebb baj, mintha a dzsunka áramkör hagyná lenullázódni az akksit. -
-
válasz
Janos250 #10734 üzenetére
Az esp8266-al kapcsolatban rögtön itt a mélyvíz
. Azaz, a távoli kamera projektemhez nem csak szimpla kikapcs-bekapcs megoldást, de komplett vezérlést és adattovábbítást (streaming vagy fájlfeltöltés) is szeretnék varázsolni.
Ezt különösebb programozási tudás nélkül le lehetne rendezni pl egy izmosabb Rock64+android+kameraapp segítségével, érdekelne, hogy tisztán arduinó alapon megoldható lenne-e a darabonként 3-4megás fotók, horribile dictu fullHD live streaming feltöltése? Azaz összedobható-e egy eszköz, ami az egyik oldalról a kamera AP kliense, a másik oldalról pedig az alkalmasint elérhető ingyenwifihez, vagy a backupként üzemeltetett LTE-hez kapcsolódik és az egyiken bejövő képi anyagot teljes tömegében át tudja tolni, azaz effektíve routerként/bridge-ként funkcionál?
-
-
válasz
Janos250 #10732 üzenetére
Köszi a bátorítást
. Gyakorláshoz berendeltem egy ilyen készletet is, még tegnap. Ennek az LCD-jén jöhet a "hello world", meg a "kiafrászloptakiasütitahűtőből"
2$ - 10$ körül kapni hozzá wifis lapkát is, lehet abból is elcsípek egyet.
-
válasz
Janos250 #10721 üzenetére
Ha bármilyen OS-re van hozzá driver, akkor megoldom, csak vki árulja el, hogy melyikkel érdemes próbálkozni...
Lehet rendelek egy UNO-t is, jól jöhet még - igaz, az attiny, ami jön forrasztott, de elvileg be lehet azt is drótozni.
-
válasz
Janos250 #10718 üzenetére
Köszi, azt hiszem, jó lesz, ott van benne a package
Tesztelni persze csak akkor tudom, ha x hét múlva megjönnek a lapkák.
#10719: a windowsos megoldás is érdekel, fórumokon olvasgatva mások is futottak már driverproblémára, amire nem láttam megoldást. És mivel kínai kütyükről van szó, nem is biztos, hogy ami az egyiknél működött, a másiknál is fog...
-
válasz
Janos250 #10639 üzenetére
Egy nagyon vázlatos rajz:
Az IR led bizonyos időközönként kiküld egy 1-2 byte-os beacon üzenetet, amit vagy látnak a körülötte lévő robotok, vagy nem, az üzenet tartalma pedig a robot azonosító száma, és egyéb rendszerüzenetek, pl. lövés (ez utóbbi üzenet csak egy dedikált, irányított LED-ből fog érkezni, vagyis csak az fogja látni, akit "eltalál" vele).
Ezt az üzenetet több különböző teljesítményen (pl 5mA - 100mA) szándékozok küldeni egymás után, ami reményeim szerint csak bizonyos távolságokból látható (pl az 1-es erősségű jel csak 20cm-ről, az 5-ös erősségű meg mondjuk 3 méterről), ebből a vevő robot egy hozzávetőleges távolsági becslést fog tudni számolni az alapján, hogy melyik infra vevő melyik jelet fogta. Az üzenetben természetesen benne lesz, hogy milyen erősséggel lett kiküldve. Példa: "15" <- az 1-es számú robot 5-ös erősségű beacon jele.
Nem kell se a távolságot, se az irányt pontosan tudni, elég, ha annyit tud az egyik robot, hogy a másik előtte van, vagy tőle jobbra, közel, közepesen távol, vagy valahol messze.
Mondjuk egy ilyen koordináta rendszerben:
A piros a közel, a zöld a távol, a többi meg látszik a rajzon.Amit most leírtam, pontosan ezt tudja a Lego Spybotics robot, 76kHz-es IR vevőkkel és ledekkel. Azt szeretném lemásolni.
-
Teasüti
nagyúr
válasz
Janos250 #10639 üzenetére
Srácok, ez tényleg ennyire magas?
Szerencsétlen szeretne 2+ távirányítós járművet, amikkel lehet "lőni" egymásra. Látótávolságban IR jellel, és a találatot kell megállapítani.
Más kérdés, hogy ezt már 20 évvel ezelőtt megcsinálták a játékiparban és lehet venni kész megoldásokat, de ha már Arduino...
-
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- BESZÁMÍTÁS! MSI SUPRIM X RTX 4080 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Samsung 870 EVO SATA SSD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 4790 4 mag 8 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- BESZÁMÍTÁS! ASRock Z370 i5 8500 16GB DDR4 512GB SSD 2060 Super 8GB Zalman Z9 Plus Enermax 750W
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 8700K 6 mag 12 szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 4500 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 7 7700X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged