- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mobil flották
- Yettel topik
- Samsung Galaxy S22 Ultra - na, kinél van toll?
- Magisk
- Egy szenzor, két zoomkamera: újraírta a Huawei a mobilfotózás történetét
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Xiaomi 11 Lite 5G NE (lisa)
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Google Pixel topik
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Wolfram #19051 üzenetére
Vannak rá honlapok: régebben találtam használhatót, csak nem mentettem el, de most ráguglizva leltem egy érdekeset: https://gchq.github.io/CyberChef
Itt a fenti tömböt bemásolva és bal oldalt az input formátumot megadva (From decimal, Gunzip) visszafejtette rendesen HTML-re.
(Visszafelé is megvan minden parancs megfelelője.) -
Szancsó
aktív tag
válasz
Wolfram #18874 üzenetére
És tuti jó porton próbálod, ill. nem maradt nyitva serial monitor?
(De csak tippelgetek, sok tapasztalatom nincs ezekkel a kütyükkel még: csak próbálkozom ls ilyen szintű hibákat vétekVagy flash után nem nyomok resetet mert észreveszek valamit a kódban és egyből újra feltöltenék, stb. )
-
Szancsó
aktív tag
válasz
Janos250 #18312 üzenetére
Panasz lett volna, de akkor nem érezted át a helyzetet
A terv az volt, hogy ha valaki tudja esetleg hogy lehet megnézni ezekből melyik mennyi helyet foglal lefordítva akkor az alapján indulok, egyébként meg ha összeáll valamennyire a dolog akkor egyenként kicserélgetem a library-ket (mondjuk a BT és Wifi pont a gyári), hátha pl. GFX modulon lehet majd fogni. Bár gyanítom ahhoz még kell egyszer patíciót növelni, illetve ha sikerül úgy beférni adott helyre akkor meg minek szenvednék vele?
Köszi
-
Szancsó
aktív tag
Sziasztok!
Lenne egy kis méret problémám: túl nagy lett... a kódCsak próbálkozom egyelőre a témával (hobby projekt), egy ESP32 -t kezdtem nyüstölni.
Amiket használok: TFT kijeltő, flash memória, RTC modul, WiFi, Bluetooth, apróságok (rotary encoder, pár kimeneten MOSFET -ek, stb - viszont ezek nem sok vizet zavarnak kód szinten).
Library -k, amiket egyelőre használok:
RTClib (pontos idő, hőmérséklet)
TFT_eSPI (kijelzőhöz)
ArduinoJson (beállítások mentése-visszatöltése, adatátvitel)
PNGdec (flash -en tárolt saját ikon/animáció megjelenítéshez)
SPIFFS.h (adatbetöltés)
BluetoothSerial.h, WiFi.h (kommunikáció majd app -hoz)
stb.A gondom az, hogy még várhatóan lesz más (egyelőre csak magamnak csináltam a kiejlzőre animációt, hogy legyen valami, de később menü lenne rajta) és UI -hoz kell majd még telepíteni + OTA is lenne, de már most 1.47MB a fordított release. Már átpartícionáltam, így felfér, de tényleg ekkora helyet foglalnak ezek? (Mikor elkezdtem használni a Bluetooth-t levett vagy 4-500kB -t)
Vagy valaki tud zsigerből ezeknél jobb megoldást? -
Szancsó
aktív tag
válasz
Undoroid #16656 üzenetére
Analóg nincs, csak egy kb. 20 éves digitális és mivel sose tanultam így csak minimálisan boldogulok vele.
( Ezért a kapcsolási rajz is a ti mércétekkel ilyen gyerekrajz szinten lett volna. Illetve amatőrtől nem is biztos, hogy megéri ilyet kérni, mivel a rajzot ugyanúgy lehet rontani és akkor az félreviszi a dolgot. Fénykép jobb, bár ott meg egy komplikáltabb áramkör esetén ember legyen a talpán, aki kibogarássza a vezetékeket)
Viszont programozó lennék van mifene, így némileg lusta vagyok és a "debugot" a rövidebbik végén fogtam meg: mivel eléggé egyszerű az áramkör és átnézve nem tűnt fel hiba, így méregetés helyett csak kicseréltem a konvertert egy fix 5V -ot adó darabra, átkötöttem a Nano -n (VCC helyett 5V -ra) és rendbe is jött. Szóval úgy néz ki a DC-DC átalakítóval volt gond, ez megy rendesen és nem melegszik. (Összeforasztás előtt azért rámértem és így most alapon 18mA megy át a konverterből az Arduino felé.)
Köszi mindenki másnak is!( Majd még jövök erre szerintem...
)
-
Szancsó
aktív tag
válasz
tonermagus #16651 üzenetére
Ja, az nem végállásban van azért, de már nem rémlik. Találtam egy hasonlót otthon (csak másik fajtát) és majd kicserélem - megnézem az mennyire bírja a gyűrődést.
Egyébként igen, a 12V --os táp megy a MOSFET modulon át a LED szalagra, illetve párhuzamosan a konverteren át az Arduino bemenetére.
-
Szancsó
aktív tag
Sziasztok!
Elkezdtem próbálkozni Arduino Nano -val és lenne vagy 2 kérdésem, az egyik "égetőbb".
1) LED vezérlésre lenne használva, ehhez a LED 12V-os tápjáról hajtanám meg egy kis DC-DC step-down átalakítóval, amin a poti segítségével 7V -ra lőttem be a kimeneti feszültséget. A gondom ott van, hogy a szabályzó melegszik, de nem kicsit. Ennek egy zárt dobozkában lesz a végleges helye és nem szeretnék még egy 5V -os bemenetet is használni. Van valakinek ilyen bevált szabályzó, ami nem fő fel és elérhető mondjuk EU -n belül? Végszükség esetén lehetne valami hűtőbordás verzió és azt kirakom akkor a dobozból a LED tápja mellé, de az sem lesz épp huzatban
(Valami ilyesmi lehet.)2) unsigned long változókban tárolok "időt" és van egy függvény, ami 2 idő különbségét adná vissza. Az mitől lehet, hogy ehelyett fixen a típus max. értékével (4294967295) tér vissza?
-
Szancsó
aktív tag
Kb. 8cm volt közte és úgy néz ki tényleg nem szoftveres volt, mert ha nem USB ről megy a lap, akkor eddigi tesztek alapján jónak tűnik.
(Mondjuk nem vágom miért, nagyon halványan kapcsoltam csak rá, nem hiszem, hogy a teljesítmény lett volna kevés, de már mindegy. 1-2 órát azért eljátszottam én is a pin -ek váltogatásával, kód guberálással és guglizással...) -
Szancsó
aktív tag
válasz
Janos250 #12369 üzenetére
Ok, köszönöm.
Közben lehet megoldódott a dolog: az egy szem LED közvetlenül a lapra van kötve, míg a szalag csak az adatot kapta a lapról, a tápellátást egy tápegységtől. Élesben már a lap is a tápról kapja az áramot (teszt közben USB -ről ment), így viszont már nem jelentkezik a probléma.
(5ms delay amúgy minden körben volt/van nálam, de még eléggé tanuló fázisban vagyok. A HW és a nyelv isszokatlan egyelőre.)Egyébként ha a LED szalagon minden elemet (0, 0, 0) -ra állítok, akkor ténylegesen kikapcsol és nem fogyaszt áramot, vagy jobb, ha a tápját megszakítom?
-
Szancsó
aktív tag
Sziasztok!
Egy kérdés: NodeMCU -val hajtanék meg 2 programozható, WS2812B -ből álló LED "sort". (Az egyik 30 LED-et tartalmaz, a másik csak egyet.)
A rendes sorral nincs gondom, az működik rendesen, viszont az egy szem LED -el az a bajom, hogy státusz jelzésre használnám és nem feltétlenül kapja el mindig a dolgokat. Konkrétan van, hogy magától vált színt, néha nem kapcsol, stb. A kódban csak állapot váltáskor -gombnyomásnál- hívom meg a státusz LED állítást, de ez másik eszközön és ennél a LED sorral is bevált.
Az egyedülálló LED ilyen. Lehet, hogy kellene az adat pinre egy ellenállás a "zajok" kiszűrésére, vagy a 3.3V kavar be? (Bár ezt nem hiszem, mert csak ezzel van gond, a szalag működik rendesen.) -
Szancsó
aktív tag
Akkor eddig 1:1 :)
A NYÁK nekem kínai - mennyivel egyszerűbb lenne, ha meglenne a multiméterem... -
Szancsó
aktív tag
Sziasztok!
Jól értem, hogy ha van egy ilyen shield -em Nano -hoz, akkor annál a "nagyobb" fogyasztókat (szervó, LED) köthetem a lapra, mert közvetlenül a DC -től kapják az áramot? De gondolom akkor a tápot is úgy kell megválasztani, mert a feszültség annyi lesz, amennyit az kiad? (Csak 12V -os van most otthon.)
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- iKing.Hu - Samsung S25 Ultra - Titanium Black - Használt, karcmentes
- Apple Ipad 10.generáció
- Új HP Pavilion x360 14-ek Érintős hajtogatós Laptop Tab 14" -35% i5-1335U 8/512 FHD IPS Iris Xe
- RTX 4080 SUPER,16GB. Ryzen 7 7800X3D, 32 RAM Fury RGB! Garancia!
- Asztali PC , i7 9700K , RX 5700 XT , 32GB DDR4 , 500GB NVME , 1TB HDD
- Felújított laptopok Számlával, garanciával! Ingyen Foxpost!
- Telefon felvásárlás!! iPhone 16/iPhone 16 Plus/iPhone 16 Pro/iPhone 16 Pro Max
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 4060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T490s - i7-8GEN I 16GB I 256SSD I 14" WQHD HDR I Cam I W11 I Gari!
- LG 65BX - 65" OLED - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox Ready!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Liszt Ferenc Zeneművészeti Egyetem
Város: Budapest