Hirdetés
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- iPhone topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Honor 500-ak részletesen, minden színben
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
nope
tag
Sziasztok!
Először is köszönöm a fórumnak az aktivitását, évek alatt rengeteget tanultam belőle.Végigolvastam több mint 9ezer hozzászólást, amiről nem volt itt szó, az gyakorlatilag nem is létezik

Viszont ennek ellenére tanácsot szeretnék kérni. Egy nagyobb projekt előtt állok. Kicsit túlgondoltam a dolgot, de így szép az élet
Szóval egy akváriumvezérlés lenne, a lényeg hogy a feladatokat szétosztottam, tehát minden részfeladatnak külön mikrokontrollere lesz (világításvezérlés, szenzorok) . ESP8266-osok lesznek, valamint egy ESP32-es vezérelné a többit (+ GUI is arról menne).A kommunikációt I2C-re bíztam volna, itt szépen le van írva minden okosság: [link]
Tehát tudnék adatot lekérdezni, a slave oldalon megszakítással megy a válasz, minden, amire szükségem lehet, megvan.
Csakhogy: mindegyik ESP-n integrált I2C-s OLED kijelző van, fix címmel (0x3c), így ha felfűzöm ezeket egy I2C buszra, akkor az összes kijelzőn látni fogom az összes kontroller összes kiírását... ESP32-őn ez nem gond, ott két busz van (twowire függvény lesz erre jó elvileg: egyiken megy a saját kijelző, a másikon meg a kommunikáció), de a 8266-osnál ez nem pálya.Úton van egy CJMCU-9548 board is, ez egy 8 csatornás I2C multiplexer, ezzel el tudom szeparálni a 8266-osokat egymástól, és az ESP32-esről tudom kiválasztani, hogy épp melyikkel akarok kommunikálni. De így a kicsik egymással nem tudnak, illetve a broadcast lehetősége is elveszik.
Vagy esetleg tudtok erre valami megoldást? Létezik más kommunikáció (visszajelzéssel, válaszadási lehetőséggel), hogy ne kelljen az alapokról megírni az egészet? Vagy egy második I2C busz szoftveresen esetleg?
Új hozzászólás Aktív témák
- DJI topic
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- „Új mérce az Android világában” – Kezünkben a Vivo X300 és X300 Pro
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- iPhone topik
- Autós topik
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- A nagy Szóda, Szódakészítés topic - legyen egy kis fröccs is! :-)
- További aktív témák...
- Precision 7560 27% 15.6" FHD IPS i7-11850H RTX A3000 32GB 1TB NVMe ujjlolv IR kam gar
- HP ZBook Studio G8 i7 32GB RAM 1TB SSD RTX A3000/Garancia
- Precision 5560 27% 15.6" FHD+ IPS i7-11800H T1200 32GB 512GB NVMe ujjlolv IR kam gar
- ELADÓ iPad 9th cellular 64 GB space gray - "láthatatlan" karc a kijelzőn, képeket csatoltam
- T14 Gen2i 27% 14" FHD IPS i7-1185G7 16GB 512GB NVMe ujjolv IR kam gar
- Logitech z5500 5.1
- LG 65G4 - 65" OLED evo - 4K 144Hz & 0.1ms - MLA Plus - 3000 Nits - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium
- HIBÁTLAN iPhone 13 512GB Pink -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3273, 100% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Intel Core i7 6700K 4mag 8szál processzor garanciával hibátlan működéssel
- HIBÁTLAN iPhone 13 Pro 128GB Alphine Green -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3024, 100% Akksi
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő

ekkold