Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- iPhone topik
- November 24-én jön a Honor 500, itt az első kép róla
- Fordulat: időben startol S26+, nézd meg, milyen lesz!
- Szakított a OnePlus és a Hasselblad
- Amazfit Helio Strap – képernyőmentesen
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
JulianSinulf
üzenetére
Szia!
Szerintem el kell itt férjen, bár a [Hobby elektronika] inkább profilba vág.
Köznyelven szólva ez LiPo akku.
Helyesen a LiPo is Li-ion, csak folyékony elektrolit helyett polimer anyag tölti be az elektrolit szerepet. A folyékony elektrolitos Li-ion cellák - amit általában Li-ion néven emlegetnek kemény "tégelyes" tartóban vannak.Ha LiPo cseredarabot keresel, úgy célszerű keresni, hogy méreteit milliméterre megadva egymás után teszed, a vastagságát 10-el szorozva.
Tehát ha a szám rajta erre utal, akkor ennek a mérete 4.2mm vastag, 34mm széles és 48mm hosszú.Ami befér a helyére, szerintem nyugodtan beteheted. Ha sokkal kisebb a cella, akkor esetleg adódhat gond, hogy az eredeti cellához méretezett töltőáram túl nagy a kicsi cella számára.
Én egyébként ilyenkor rá szoktam mérni, mert néha vannak furcsaságok. Pont nemrég kellett egy távirányítós mini autóban cellát cserélnem. Kimértem, és a 330mAh akksit simán engedték 1A-el tölteni, ami 3C-nek felel meg. Az ökölszabály szerint biztonságos limit 1C, azaz egy 700mAh-s akksit 700mA-el szabad tölteni. Új korában. Ahogy elkezd öregedni, nő a belső ellenállása, úgy egyre inkább fűti magát a cella töltés közben, ami egyre inkább roncsolja a kémiáját -> Előbb utóbb pufi lesz. LiPo-nál én bele szoktam kókányolni a töltőáramkörbe ha lehet, és az elfogadható legkisebb értékre leveszem a töltőáramot.
Új hozzászólás Aktív témák
- AMD Navi Radeon™ RX 6xxx sorozat
- Gurulunk, WAZE?!
- ZIDOO médialejátszók
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Kormányok / autós szimulátorok topikja
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- Gigantikus fordulatot vett a GeForce RTX 50 Super sorozat törlése
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Kuponkunyeráló
- További aktív témák...
- ÁRCSÖKKENTÉS Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730
- Apple iPhone 15 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte B450 Aorus Elite R5 5600X 32GB DDR4 512GB SSD RX 6700XT 12GB ZALMAN S2 TG 750W
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE B250M i5 7400 16GB DDR4 512GB SSD RX Vega 64 8GB DEEPCOOL Tesseract BF 650W
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 mini 128GB Red -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS2159
Állásajánlatok
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
Cég: NetGo.hu Kft.
Város: Gödöllő
ekkold