Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• repvez

addikt

üdv újra itt.
    egyelőre most nem a szenzorokkal bajlódok, hanem csak nyomógombokkal és potméterekkel.
    egy joystiket akarok átalakítani .
    10 potméter abból 6 potméter lenne TLE5010/5011 hall senzor a többi 4 hagyományos.
    és 32 nyomógomb.
    A problémám nem is a nyomógombokkal lenne, hanem a potéterekkel.
    Mert ha jól tudom a windows csak 8at enged használni egyidejűleg.
    És ha jol tájékozódtam, akkor az MCP320X(2,4,8) chipekkel lehetne az analog potmétereket digitálissá alakitani és egy chip csak 1 pint használna fel a CS részen még akkor is ha 8 potmétert kötök rá.
    Igy fel lehetne szabaditani helyeket a shift regiszternek vagy más dolgoknak.

Enélkül csak 8 analog vagy digitális potmétert tudnék használni a szabad helyeken.
    DE nem tudom, hogy az MCP320X-es chipeknél lehet e keverni, hogy csak analog vagy digitális potmétert is lehet e rákötni.
    Illetve ha shift regiszterrel használom akkor ugyan ugy használhatja a közös lábakat mint a MISO,SCK, gen stb.. ?

ez egy 24 gombos shift regiszter kapcsolási rajza.
    ha csak 2 chipet akarok használni akkor elég csak kivenni a kapcsolásból vagy mi változik meg ha csak 10 gombot akarok használni amihez 2 chipre van szükség?
    A különálló részek miért kellenek és az ellenállások a felső részén?

ez meg a hall szenzor a potméterekhez ezt kellene összekombinálni az analog potméterekkel és a shiftregiszterhez, hogy a arduino nano vagy pro microhoz lehessen kötni.

Új hozzászólás Aktív témák