Hirdetés

Új hozzászólás Aktív témák

• DigitXT

félisten

válasz zsolti_20 #12230 üzenetére

Szerintem neked nem a szoftvered (?) eladásán kellene még gondolkodnod, hanem hogy az alapfogalmakkal tisztában legyél, s vmi jól működő kódot írj, saját kútfőből. Ha ez mind megvan, akkor térhetünk vissza arra, hogy más ember munkájáért, amit neked ingyen elérhetővé tett adott feltételekkel jogszerű-e ill. etikus-e pénzt kérned?

Persze, ha kapsz licenszt a továbbértekesítésre, az más kérdés! Akkor azon kellene elgondolkodni, hogy mennyi hozzáadott értéket jelentenek a te kiegészítő soraid?:DDD (Miért venne tőled bárki meg egy Arduino-t, amin a te kódod van "fixen"? Ha maga is építget + tanulgat, inkább hasznos számára az általad feltalált ismeret, ha van ilyen, amit esetleg ő maga is tovább fejleszt, neadjisten kijavít, ha bugos... azért ezek nem ipari megoldások, főleg azzal a mentalitással, hogy nem tudom miért, de most jó.:D)

Szerk: na, telóról írtam (legalább sokáig tartott), szétesett az egész, bocsi.:R

annyira kinotte magat a project hogy akar eladasra is mehetne
    Szerk2: milyen projekt amúgy, mert amit itt láttunk belőle, az eléggé ilyen otthoni gyakorolgatás volt (amivel nincs semmi baj, pont arra van a platform), és baromira nem egy kész termék. Ha viszont van ilyened, és az ahogy előttem írták nagy részben más munkájára épít, akkor bizony nem úszod meg a licenszelést. Azért az nagyon kevés, hogy a binárisból majd nem fejtik vissza, és akkor megúszod. Illetve működhet, csak se nem etikus, se nem jogszerű. Persze amíg nem jönnek rá, bármit eladhatsz "sajátként".:(

Új hozzászólás Aktív témák