- iPhone topik
- Erős hardverrel érkezik a Honor 10 000 mAh-s mobilja
- Megérkezett a Google Pixel 7 és 7 Pro
- Európa exkluzív Edge 60 Fusion színe a Mocha Mousse
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Hirdetés
-
Mobilarena
Arduino hardverrel és szoftverrel foglakozó téma. Minden mikrovezérlő ami arduinoval programozható, és minden arduino program, board, és hardverrel kapcsolatos kérdések helye.
Új hozzászólás Aktív témák
-
Janos250
őstag
válasz
t72killer #10731 üzenetére
Így, hogy elolvastam amiket írtál, pár privát megjegyzés:
1. Hajrá, mások is így kezdik, fog az menni. Ha elakadsz, szólj, és lökdösünk!
2. Nem vagyok meggyőződve, hogy ez az icuri-picuri lapocska túl jó választás volt kezdésnek.
Hogy mi a jó, arról megoszlanak a vélemények. A neten az "arduinos Hello World" az UNO.
Arra van rengeteg program, tutorial, miegymás. Igaz persze, hogy a többi lapokon is gyakorlatilag változtatás nélkül, vagy minimális változtatással futnak ugyanazok a programok, de kezdők számára előny, amikor fénykép-szerűen ott egy UNO, és látod, melyik lábhoz mit köss.
Vannak korszerűbb lapok, amik nem, vagy alig drágábbak, és mint már írtam, általában változtatás nélkül mennek rajta a más lapra írt programok.
A korszerűbbek: ARM alapú a DUE, de rokona az elég nagy tudású és olcsó STM32 sorozat. Aztán jött az ESP8266 ami WiFi-t is tud, majd ezt korszerűsítve az ESP32. Én mostanában ez utóbbit szoktam ajánlani, bár kaptam is már érte a fejemre.
3. Az Arduino lapokat C++ nyelven programozzuk, azzal a kiegészítéssel, hogy számos osztály és objektum van előre definiálva, amit minden lapnak tudnia kell, ha illesztik ebbe a rendszerbe. Példa erre a serial
osztály, és annak egy előre definiált példánya, a Serial(). Ha most kezded, ne mássz bele az objektumos örökléses részbe mélyen, használd ökölszabályszerűen őket, pl. a Serial()-t. Majd később megérted,
hogy pontosan mi is az, és miért úgy van. A C mutatóit meg egyelőre végképp ne! A fordítók a GNU C++
fordítók valamelyik verziója, ez biztosítja a szabványosságot. Majd később, ha valami hiányzik, nézd meg, hogy van az a C++-ban, és próbáld ki! Meg fogsz lepődni: megy, akkor is, ha az arduinos irodalom nem írja. Én - mint már mondtam - az ESP32-t használom, ami a C++11 szerinti fordítót használja, és valóban tudja is. (Pl. a szálak "szabványos" kezelése, stb).
4. Mégegyszer: Hajrá!
Új hozzászólás Aktív témák
- Szeged és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Anglia - élmények, tapasztalatok
- Linux kezdőknek
- Star Trek Online -=MMORPG=-
- iPhone topik
- Kerékpárosok, bringások ide!
- The Division 2 (PC, XO, PS4)
- Melyik hordozható audiolejátszót (DAP, MP3, stb.) vegyem?
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS ELITE Z790 i7 14700K 64GB DDR5 1TB SSD 7900 XTX 24GB be quiet! SB 802 1000W
- BESZÁMÍTÁS! Asus B550M R9 5900X 32GB DDR4 1TB SSD RTX 4070 SUPER 12GB Be Quiet! Silent Base 601 850W
- BESZÁMÍTÁS! ASRock B450M R5 2600X 16GB DDR4 500GB SSD 1TB HDD GTX 1650 4GB Zalman N5 CM 450W
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad Yoga 260 - i5-G6 I 8GB I 256SSD I 12,5" Touch I W10 I Cam I Gari!
- Telenor 5G Indoor WiFi Router (FA7550) + töltő
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest