Hirdetés
- Fotók, videók mobillal
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- VoLTE/VoWiFi
- Milyen okostelefont vegyek?
- Ismét elérhető a One UI 7 a Galaxy S24-re
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Xiaomi 14T - nem baj, hogy nem Pro
- iPhone topik
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Subimp
tag
Sziasztok!
Van egy Samsung A40-es telefonom, Android 11 szoftverrel. Két napja magától megváltozott a beállított csengőhangja, és hiába állítom be a megszokottat, mindig visszaugrik ugyanarra. Mit csináljak? -
válasz
batyus086 #46194 üzenetére
Én rég csináltam ilyet de ez így nem jó.
A Xiaomitol megkértem a legális BL. nyitást, ezután a legelső volt hogy egy custom TWRP-t (nálam Redwolf) tettem rá.
Ezzel azonnal mentést készítettem az eredeti rendszerről, mindenről, system, data, minden.
És innentől lehetetlen téglásítani mert a Wolf akkor is indítható ha agyonflesseltem szerencsétlen telefont vagy agyonvertem a systemet stb. és visszarakható az eredeti is, de itt még firmware is játszik vagyis ez nem olyan egyszerű.
Ha a flash belenyúlt a nemtudommi a neve, talán persist..? partícióba ahol többek között a touhchscreen driver is van akkor innentől passz.
Ha ma már máshogyan kell ezt akkor az írásom tárgytalannak tekintendő, én így emlékszek az eljárásra.
Meg kéne próbálni a gyári romot leszedni valahonnan. -
svgyula
addikt
válasz
batyus086 #46194 üzenetére
Levélnehezéknek azért még jó lehet!
Nyilván nem jó az a ROM! Mert ugye típus és típuson belül akár még egy másik orszába szánt készüléknél is lehetnek és vannak is! hardveres eltérések! De ez jó tanulópénznek is, hogy ez nem PC és widóz.
Vagy egy szerviz ahol szakemberek nyúlnak a telefonhoz. De sok reményt ne fűzz a dologhoz talán csak akkor ha az gyári saomi az a szerviz és a szériaszám szerint beazonosított ROM-ot vissza tudják rakni.
-
batyus086
csendes tag
Sziasztok!
A segítségeteket szeretném kérni. Elflasheltem a telefonomat egy Xiaomi Redmi 9A-t. A bootloadert előtte "MediatekBootloaderUnlock" nevű programmal nyitottam meg. Utána egy Youtube videó alapján az SP Flashtool programmal pedig rá flasheltem ezt a ROM-ot: dandelion_eea_global_images_V12.0.4.0.QCDEUXM_20200725.0000.00_10.0_eea_66adf5bd91. De valami hiba történhetett, mert az új ROM telepítése óta nem működik az érintőkijelző, így fejlesztő módba se tudom rakni a készüléket.. A fastboot menü bejön, ha nyomva tartom a hangerő- és a power gombot, de pl. a a twrp-t se tudtam így rá telepíteni. Erről nagyon kevés leírást találtam mielőtt neki vágtam, a videók is amolyan indiaiak által csinált alig érthetőek, így ezt eléggé nehéz egy kezdőnek normálisan megtanulnia.Ehhez a telefonhoz melyik twrp verzió lenne jó igazán és hol találom meg? Köszönöm a segítséget előre is!
-
zsolt160
aktív tag
válasz
Mcrazy #46190 üzenetére
Azért, mert eddig nem használtam fizetéshez a telefonomat, kb. fél éve kapta meg a telefon a 12-t, akkor jött ez a gomb, és utána kezdtem el ezzel foglalkozni, már mint a telefonos fizetés. Mivel a munkám miatt nem nagyon tudtam ezzel foglalkozni, ezért pár hónapja kezdtem el a kártya társítást a Wallet programhoz, ezért gondoltam, hogy fizetés előtt meg kell nyitni hozzá a programot, akiket láttam így fizetni, azok is igy csinálták.
-
-
zsolt160
aktív tag
Talán ez a legmegfelelőbb topik a problémámhoz, mást nem találtam.
Android 12 fut az LG K42 telefonomon, fizetéshez Walet programot használom. Ha lehúzom a az állapotsort ott van egy pénztárca gomb, eddig ha rányomtam egyből (eddig aktív volt) indult a Walet program. Most nem tudom mi történt, lehet én nyomtam el valamit, de a gomb nem aktív, és a Walet programban erre semmi beállítást nem találtam, a neten sem (de lehet rosszul kerestem rá).
Remélem tud valaki segíteni ebben nekem. Előre is köszönöm! -
crok
Topikgazda
válasz
makoss #46185 üzenetére
Google|Youtube és keress rá hogy lehet vele fixálni a csatornát, de ugyanez igaz a menüre is amit írtam, be kell jelölni mi legyen preferált aztán megnézni úgy marad-e. De mivel nem válaszoltál semmit így én pl. azzal voltam hogy sikerült elevickélni..
"mert olyan nincs, hogy ilyen gyenge legyen a sávszélesség!" -- aztán szolgáltatódnál panaszkodtál-e már?....... még mielőtt egy erős XY problémába esel egyébként..
-
makoss
veterán
Nem tudja valaki, hogy androidos telóra van olyan app vagy beállítások amivel 4G LTE jelet lehet felerősíteni?
-
Dave9009
csendes tag
Sziasztok!
Van egy Androidos Sony TV-m amin nem megy a wifi direct. A háztartásban 3 eszközzel próbáltuk egy S22 ultra (wifi direct és dex) és egy oneplus 7t-n egyáltalán nem megy a kép átküldése a tv-re és van egy ipad pro ami airdropon keresztül tud képet kitenni a tv-re.
Amiket próbáltam:
- tv wifi-n és kábelen
- tv gyári visszaállítása
- cache törlés
- a tv menüjéből csatlakozni a wifi direct résznél a telefonra, itt sikeres csatlakozást ír de képet sosem mutat a kijelzőn, kb fél perc múlva pedig megszakítja a folyamatot.Van esetleg bármi ötlet, hogy lehetne életre kelteni ezt a funkciót? Van-e valami androidos rendszer apk amit a tv-n újra tudnék installálni, hogy frissítse a wifi directet?
-
greenface
aktív tag
Sziasztok, egy Nokia G21-et használok pár hónapja, A11-el, és mivel tökéletesen működött, elhatároztam, hogy nem fogok főverzió frissítést ráengedni.
Biztos ami biztos, a developer options-ban kikapcsoltam az Automatic sytem updates-t.
Erre tegnap reggel töltőre tettem a telót, és amikor veszem le, kéri a PIN-t mivel újraindult A12 telepítése után... se értesítés, se kérdés nem volt...
Ez vajon standard stock Android viselkedés, hogy kérdés nélkül telepít vagy vmi Nokia hülyeség...?
És hogyan tudnám ezt legközelebb elkerülni? Az említett Automatic sytem updates opción kívül (ami ugye OFF volt...) semmiféle beállítást nem találtam erre vonatkozóan. -
crok
Topikgazda
válasz
rgeorge #46179 üzenetére
Azt nem írtam hogy nem nézném meg mi és|vagy miért csinálja
De legalább megoldódott.
-
svgyula
addikt
válasz
Mosqu!to #46175 üzenetére
Igen az is van, meg van grafikus felületű is. Az utóbbi könnyebb és egyszerűbb használni. De ugye kell egy PC kapcsolat. Utána root jog nélkül is bármit letakaríthatsz az eszközről. De azért érdemes előtte megnézni mi is az amit takarítani akarsz.
Ja! Nem kell megilyedni ha a windows visít amikor telepíteni akarod a gépre! Válaszd a telepítés mindenképpen opciót! Nekem is fent van ~1 éve és hiba nélkül működik és jött rá frissítés is. -
mobilizmo
addikt
válasz
Digitalpimp #46176 üzenetére
De, viszont szerintem van összefüggés a kettő között. Méghozzá az antennában, amiből ha jól tudom egy van a mobilokban.
-
Mosqu!to
addikt
válasz
svgyula #46172 üzenetére
Előtte nem töröltem, mert a visszaállítás törli az összes személyes adatot, kvázi factory reset. A törlés után újra meg kellett adni a nyelvet, google fiókot, wifi hálózatot, etc, szóval tényleg 0-ról indult, de ahogy megkapta a netet, berántotta a lenti játékokat+opera böngészőt. Az érdekes még az a dologban, hogy a telepített alkalmazások listájában nem szerepelnek, csak egyesével rájuk kattintva tudom force close+törölni, de visszahelyezik magukat.
Ezek amúgy aligha gyári játékok. ADB parancsos törlésnek van valami leírása, hogy miként tudom ezeket hatékonyan eltávolítani?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Digitalpimp #46173 üzenetére
Na persze, a régi 2G-s "gagyi-n" még valószínűleg még nem foglalkoztak annyit a SAR értékekkel. Egyébként az "okos" telók között is van azért különbség ebben a tekintetben is. Az épület belsejében gondolom mindkettővel sokkal rosszabb a helyzet, az "okos" már nem is talál jelet, a "gagyi" meg éppen még működik. Ilyen helyen valószínűleg az akku is jobban merül.
-
svgyula
addikt
válasz
Mosqu!to #46170 üzenetére
Szia! Mielőtt csináltál "gyári" visszaállítást törölted a google bejelentkezett fiókot a tabletről? Mert ugye a play szépen visszacsempészi a telepített reklámos játékokat Ha törölted a fiókot akkor gyári visszaállítás után jelentkezz be a sajátoddal, mert addig csak "vendég" leszel. Meg nem igazán illő a leveleit, üzeneteit, olvasgatni.
Meg van olyan "gyári" játék amit egyes androidos eszközöknél nem tudsz csak ADB parancs segítségével eltávolítani. Mert az alkalmazást ugyan látod a listában de a segéd alkalmazásokat jellemzően "sxyservice.apk" csak a rendszer alkalmazások között, vagy csak az ADB által listázva. Ezért ha azok megmaradnak szépen visszacsempészik az alkalmazást a gépre, meg ugye folyamatosan online keveregnek és kitudja kinek milyen adatokat
küldenek a rendszerből. De hát ilyen ez a popszakma(digitális jólét)....... -
nincsnév007
addikt
Olyat lehet beállítani néma, meg ne zavarja mód nélkül hogy egy névjegyet elnémitok?
-
Mosqu!to
addikt
Sziasztok!
Adott egy Lenovo M10 tablet, amit idős rokontól kaptam nemrég, aki főleg játszott rajta, ennek átkaként mindenféle felugró üzenetre rányomott.
A tabletet instant gyári állapotba visszaállítottam, de a rendszer elindulása után instant telepít pár játékot, amit hibáa törlök, ismét visszamászik.Bitdefender antivirus nem talál semmit.
A csatolt screenshoton piros pöttyel jelölve azok az appok, amiket magától visszatelepít a szűz rendszerre, és onnan manuális törlés után is.
Van ötletetek, hogy miként tudom malwarementesíteni az eszközt?
-
mobilizmo
addikt
válasz
Digitalpimp #46167 üzenetére
Melóhelyeden hol? Nagyon nem mindegy, ha egy Faraday kalitka épületben vagy ahol nincs adó.
-
makoss
veterán
válasz
Digitalpimp #46167 üzenetére
Nekem már az is eszembe jutott, hogy ezek az adótornyok sincsenek jól beállítva szerintem
-
Digitalpimp
senior tag
válasz
tordaitibi #46166 üzenetére
Ja, párszáz méteres körben olyan különbségek vannak még nagyvároson belül is, hogy csak pislogok. Melóhelyen éppen 1 csíkot mutat a térerő, párszáz méterre a buszmegállóban meg a buszon is a négy csík majd kiüti a kijelzőt.
-
válasz
makoss #46165 üzenetére
6 évig jártam az országot és megnyugtatlak 5689 olyan hely van, és nem is messze a civilizációtól ahol nincs mobilnet és a telefonálás is nehézségekbe ütközik.
Pl. az egyik melóhelyem ami a Budapest táblától kb. 2 kilométerre van és nincs Voda, a Telenor épphogy használható, Tmobil ennel picit rosszabb. -
makoss
veterán
válasz
svgyula #46164 üzenetére
Köszi az infót!
Telefont nem veszek mert még aránylag új, költözni nem fogok, a jelet meg erősítse fel a szolgáltató!
Ez a helyzet kicsit a 20-25 évvel ezelőtti állapotra emlékeztet mikor még kinyújtott karral fölfelé kerestük a térerőt, hogy tudjunk telefonálni
Marad az ami most van... -
svgyula
addikt
válasz
makoss #46163 üzenetére
Szia! Gondolom nem szeretnél a sapkádra szerelt antennával rohangálni. Tehát akkor inkább egy stabil a lakásban elhelyezett
jelszint növelő eszközre lenne szükséged. A kereső ezt dobta ki erre.
Viszont ha ez nem opció akkor sajna a telefoncsere a megoldás!
Ugyanis bármilyen hihetetlen a mostani mobiltelefonok kommunikációs képességeiben is hatalmas eltérések vannak!
Nagyjából a gyéren lefedett területeken használható telefonok listája ige szűk keresztmetszetű! A városi használatban általánosan mind nagyon jól teljesít. Viszont autóban, vidéken, már rendesen megnövekszik a szórás, amit a szolgáltató lefedettsége még befolyásol.
Ebben az esetben nem igazán érdemes "kedvenc" márkából választani telefon. Sajna ilyenkor a használhatóság fontosabb (vagy a költözés jó lefedettségű helyre) A SAR érték általában árulkodó szokott lenni, mert az nemcsak azt mutatja mekkora erővel lövi a telefon a fejedet, hanem azt is milyen messze képes kommunikálni. A kettő fordítottan arányos egymással-> kis SAR érték=városi használat nagy SAR érték-> gyengén lefedett helyen is működik...... Azt neked kell eldönteni mit szeretnél.
-
válasz
makoss #46161 üzenetére
Ez érdekes kérés, de szerintem ez nem igazán kivitelezhető, mert az antenna és az usb külön rendszer.
Milyen szituációban szeretnél jelet erősíteni?(régen volt olyan az úttörő érában, amikor volt kivezetett antenna csatlakozó, és lehetett kapni gsm antennát /autóknál pl./, aztán csatlakoztatva a külső antennát az autóban javult a vétel. Nekem még van ilyen...
900Mhz-es sávra, és van átalakítóm Ericsson telefonhoz.)
-
makoss
veterán
Üdv!
Bocs ha rossz helyre írtam volna,
tud valaki olyan antennát ami okostelefonhoz köthető type c, és a 4G jelet erősíti fel? -
svgyula
addikt
válasz
vilmose33 #46156 üzenetére
Szia! Magyarországon vásárolt, itt használt telefon? Németországban ha szolgáltatónál veszed(tmobil tapasztalat) még az sem mindegy, hogy előfizetéses vagy feltöltő kártyásat veszel! Anno a főnököm akart "trükközni" amikor nekem vett feltöltőkártyás telefont. A telefont ő akarta használni mert összetörte a telefonját. A kártyát meg én. Na az ő kártyájával nem működött az új telefon. Nyilván semmilyen másik szolgáltató kártyájával sem ment. Csak tipp volt.
-
Atke
senior tag
válasz
dilajoska1 #46151 üzenetére
Köszi szépen,nagy király vagy.
Bár kifagy ahogy rainditok... Ez azert van mert mar nem támogatott az adott verzió? -
Atke
senior tag
Sziasztok!
Android 6.01-re szeretnék telepíteni régebbi appokat az apkmirrorrol de mindegyik csomaggal van valami baja... Engedély van a telepítésre, verziószámot figyelem. Mi lehet a probléma?Pl: soundcloud
-
petakpa1
őstag
Most vennénk használatba faterom új Xiaomi 12T teóját. A régi telójárór .vcf formátumban kiexportáltam a névjegyeket, majd az új Xiaomin beimportáltam a teló saját tárhelyére.
(Névjegyek google fiókkal való szinkornizálása tudatosan ki van kapcsolva!)Az importálás sikeres is volt Xiaomin futó google névjegyzék appban meg is jelennek a névjegyek
Probléma csak annyi, hogy a keresztnevek szerint listázza őket, és szeretném ezt megfordítani, hogy a vezetéknevek szerint mutassa, de sehogyan sem találom az erre vonatkozó beállítást. Tud valaki segíteni hol keressem? Előre is köszi!
-
vilmose33
őstag
Sziasztok
Kolléganőm behozott egy Samsung galaxy S6 edge-t,mely szépen müködik de telefonálni nem lehet vele ,azt írja ki,hogy a telefon nincs regisztrálva. Tettem bele T-mobilos illetve Vodafonos kártyát is. Lànyáé volt még tele volt az adataival, legyározni még nem lehetett.
Köszönöm a segítséget -
ruhk
tag
Sziasztok!
Van egy aránylag régi Xiaomi Mi Max 2-es mobilom (2017), ami kb. másfél évig egy fiókban pihent, csak néha vettem elő feltölteni és alkalmazásokat frissíteni.
Pár hete feltettem rá a legújabb LineageOS-t (12-es Android, majd később a 13-t is), és a következő furcsaság jött elő:- ha bekapcsolva hagyom a mobilt, akkor napi 3-4%-ot merül
- ha kikapcsolom, akkor napi 40-45%-ot!!!
- ha kikapcsolás előtt belépek a TWRP-be, és onnan kapcsolom ki, akkor napi 0,5-1% a merülés.Találkozott már valaki hasonlóval? Esetleg tudja valaki, hogy mi lehet a megoldás?
-
crok
Topikgazda
válasz
makoss #46126 üzenetére
Buhera, nyitott bootloader, root esvagy XQPST mokolas nelkul, a keszuleken magan?.. nemigen.. azokat kiszedtek, par keszuleken lehetett mokolni de ilyet nem.
Hat.. hidden settings-el vagy activity launcher-rel elocsalogathato a Radio Band Mode nevu activity, ott lehet probalkozni. Vagy a Network Signal Guru.. De ovatosan!!! -
válasz
makoss #46126 üzenetére
A Hidden Sertings For MIUI appban elvileg van MIUI band mode.
Az szerintem erre való.
Nem próbáltam, szóval semmi tapasztalatom nincs vele! -
-
FNZ
őstag
válasz
Viktor0610 #46129 üzenetére
ahol a kereső mező mellett van színes mikrofon jel, ott működik, csak a billlentyúzet mikrofon ikonjára kattintva nem működik.
a bevitelnél néztem végig az össze menüt és be van kapcsolva a hangvezérelt írás; az engedélyeket néztem meg, hogy engedélyezve van az alkalmazásokhoz pl a mikrofon; alkalmazások engedélyeit néztem meg egyesével, stb -
-
FNZ
őstag
Billentyűzet mikrofonjára kattintva ezt írja ki a telefo n minden alkalmazásnál.
végignéztem mindent, de nem találtam olyan beállítást, ahol engedélyezni kellene még, mert mindenhol már engedélyezve van minden.
Anyósomnak is ugyan ilyen telefonja van, de nála működik rendben -
FNZ
őstag
Sziasztok!
Anyám Redmi 9-es telefonján valamit elnyomkodott. A messengerben vagy a viberen nem tudja a szövegbevitelnél hanggal bemondani, mert az írja ki a mikrofonra nyomásnál, hogy "nincs jogosultsága a Hangvezérelt íráshoz és engedélyezze".
Lassan gépel, ezért egyszerűbb lenne, ha be tudná mondani a szöveget.Végig néztem szerinem minden beállítást, mert a mikrofon engedélyezve van az alkalmazásokhoz, be van kapcsolva a hangbevitel mivel a gboard-ban google-ban, chrome-ban működik, csak az alkalmazásokban nem.
Az alkalmazások emgedélyei között is ot van, hogy használhatják a mikrofont.hol kellene még megnézni és engedélyezni, hogy viber vagy messengerben is működjön? Mivel tud velük telefonálni, ezért gondolom nem a mikrofon hozzáféréssel lehet a gond, hanem máshol, de hol?
-
makoss
veterán
Üdv!
Van egy Xiaomi Redmi Note 10 Pro telóm, és az érdekelne, hogy 4G LTE sávon belül, hogyan tudok B20 és B1 között váltani?
Ugyanis egy másik topikban azt tárgyaltuk ki, hogy amit a Vodafone adott külső TCL R228T router igencsak a gyengébb B20 sávot tudja csak, az erőssebb B1 helyett, ami jobb sávszélességet adna a mobilnet XXL csomaghoz.
Át kellene tegyem a TCL routerből a simet a bobilba, háátha jobb lenne a sávszélesség. Aki tesztelte, a B1 és B20 között váltott, és azt tapasztalta, hogy jobb B1-en a sávszélesség. -
Zaji
őstag
Sziasztok,
Hol tudom beállítani, hogy a Viber ne kapcsolja be a kijelzőt új üzenet esetén? -
swtrooper
csendes tag
Üdv ért esetleg valaki a Tinderhez? Létezik, hogy PC-lapopon szándékosan nem működik?
-
arnyekxxx
veterán
erre #46111 esetleg nincs valakinek ötlete?
-
rgeorge
addikt
Talán nem alkalmazásra vonatkozó probléma: mintha a GSam és betterbatterystats nem működne megfelelően egy Samsung S21 Ultra legfrissebb oprendszeren. A GSam volt eredetileg telepítve, a spec. adb engedélyek nélkül. Többször előfordult az elmúlt pár héten, hogy eltűnt a widget a Nova alól, a program is néha nem tudott elindulni, azaz felvillant, de be is záródott. Ma úgy láttam, hogy jobban is merül a telefon, legalábbis a képernyőidők szerint, de lehet, hogy a GSam volt ebben is a hibás, és nem volt valós a képernyőidőre vonatkozó adat. Próbáltam helyette a BetterBatteryStats-t, megadtam az adb engedélyeket, de ezután nem indult el az app, azaz elindult és rögtön be is záródott (hibaüzenet nélkül).
Az is furcsa, bár ez már Nova gond lehet, hogy a Samsung féle akku widget nem tehető ki Nova képernyőre, illetve kitehető, de láthatatlan marad.
Van erre tapasztalat vagy megoldás? -
lm83
őstag
Sziasztok,
Kellene egy kis segítség.
Kaptunk egy régi huawei matepad m2-t.
Jól össze van mokólva szegény. Twrp recovery van rajta a rendszer meg fogalmam sincs (van build szám: m2-a01wv100r001c233b026) valami kínai lehet. Mert visszaállítás után is kínai amit írogat, illetve a böngésző meg más alkalámázás neve is azon van. Illetve ilyen google dolgok nincsenek rajta.
Találtam valami europai firmware-t rá, de sajnos ez a telefonon frissítésben-sd kártya/dload módszer nem megy mert elkezdi a frissítést de restart után ebbe a twrp-be lép. Ide meg valami más fajta (3-zip) update kellene.
Szóval valahogy visszalehetne mókólni rá a gyári rendszert? vagy a gyári recovery is kell hozzá, hogy rendesen működjön? már szét gugliztam a netet, de mivel elég régi készülék már nemsok mindent találtam. -
-
repvez
addikt
üdv, Bocs ha nem teljesen témábavágó amit kérdezek, de egyszerüen nem jövök rá , hogy hogyan lehet a sms alkapmazás vagy bármilyen alkalmazás ikonját a kezdőképernyo also fix 3 helyére tenni.
A probléma az, hogy sehol nincs az okonja kint tehát nem arról van szó, hogy nem tudom lehuzni az ikont az also részbe hanem konkrétan nem találom mgát az appot ,hogy elinditsam és csak az android play megynitásával a alkalmazás megkeresésével tudom megnyitni vagy frissiteni .
A szüleim telefonján sikerült nekik az ikont valahogy eltuntetni ,de az alkalmazás attól még megy mert a playbol megnyitva látom az SMS-t, de nem tudom máshonnan megnyitni vagy nem tudom, hogy igy egyáltalán megjön e az sms.alcatel5028d modelről van szo android 10el és a messages uzenet küldő ,nem a facebookos . -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
bgabesz75 #46112 üzenetére
A pókert ne keverjük ide, ha kérnem szabad
Az egy tudás alapú, nem szerencsejáték, ellentétben a sportfogadással, amin hosszútávon csak a kereszbe fogadott hibás oddszokkal tudsz nyerni.Vagy ha ragaszkodsz ahhoz, hogy a sportfogadás is tudás alapú, akkor úgy fogalmaznék: pókerben kb a mezőny felső tíz szálakékába kell tartoznod, hogy biztos nyerő lehess, sportfogadásban viszont nem a többi fogadónál, hanem a fogadóirodák összesített tudásánál kell jobbnak lenni. Hogy némi ontopik jellegű is legyen: és az általuk használt szoftverek/hardware-ek tudásánál is. -
arnyekxxx
veterán
Üdv!
Tudja valaki melyik Galkalmazás/android összetevő küldi az idővonalhoz a helyadatokat?
Blokadaval szűrve van a telefon, azt szeretném tudni mit kellene kiengedni a netre, hogy az idővonalon látszódjon a telefon mozgása.
-
bgabesz75
tag
válasz
Viktor0610 #46104 üzenetére
Nem milliókról van szó de mellékesnek kellemes.
Vannak fizetős csatornák amiknek a tippjeit meg kell tenni azonnal. Bármikor küldhetik,akár éjjel is. A lényeg hogy hosszú táv, és mindent rendszerben ugyanazzal a téttel fogadni. -
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #46104 üzenetére
Nem mindíg a szerencsén múlik. A lovi is sportfogadás. Totóbotrányról nem hallottál még?
-
-
bgabesz75
tag
Sziasztok! Egy aplikáció vagy weboldal tudja azonosítani a telefont gyári ip címét vagy imei számát? Sportfogadással
is foglalkozom. Minden iroda limitál egy idő után ha valaki profitál,tehát nyer hosszú távon. Ilyenkor kell csinálni egy új regisztrációt rokonnak,ismerősnek. Mobil ilyenkor visszaállítva gyári állapotba mert a fogadóiroda látja ha egy mobilról már fogadtak egy másik accounton. Eddig a gyári visszaállítás ezt megoldotta. Mostanában viszont azt az infot kaptam hogy telefont kell cserélni minden új számlanyitásnál. Létezik hogy imei számot vagy más azonosíót ki tudnak nyomozni?(bet365) -
svgyula
addikt
válasz
tordaitibi #46100 üzenetére
Nem! A galéria(google) el van távolítva! Mint írtam bárhol nyomok egy képre azt a simple galéria nyitja meg. A probléma a "képek-apk"-val van. Lehet bele van a rendszer részéről csatolva de akkor inkább megnézem egy külső nézetből. Azért az érdekes, hogy a "szuper" fejlesztések szépen visszafele mennek és 2023-ban még mindig nem lehet egy nyomorék file társítást belerakni a rendszerbe. Biztosan sérti a google érdekeit! Mert akkor leválhatnák egyszerűen a bedrótozott alkalmazásait. Mert ez ugye nem is olyan eset amiért az MS-t milliókra büntették..........
-
Zaji
őstag
válasz
Viktor0610 #46099 üzenetére
Ez a megoldás! Köszönöm szépen!
-
válasz
svgyula #46098 üzenetére
Az nem is fog menni mert egymáshoz vannak drótozva, kb. mint régebben Windowson bizonyos linkeket kizárólag az Internet Explorer nyitott meg hiába társítottad máshoz.
Úgy képzeld el hogy Fotó és galéria app aminek az egyik funkcióját letiltottad de attól még az van bedrótozva. -
-
svgyula
addikt
Üdv! Lenne egy érdekes problémám. A telefonra feltelepítettem a simple galéria alkalmazást. Teljesen jól működik. Ha a filekezelővel megnyitok egy képet azonnal ezzel nyitja meg. A "fényképek"(google) le van tiltva, minden jogot elvettem tőle amit lehetett/engedett. De ha csinálok egy új képet a kamerával és vissza akarom nézni csak a "fényképek" alkalmazást erőlteti! Jelzi, hogy nincs engedély és adjam meg de én a galéria alkalmazással akarom megnyitni! Erre van valakinek ötlete esetleg? Nyilván azonkívül, hogy adjak engedélyt a "fényképek"-nek az nem opció!
Néztem az alapértelmezett alkalmazásoknál, de ott hiába van beállítva, hogy ez nyissa meg a média file-kat amit bárhonnan meg is csinál csak a kamera alkalmazásból nem. -
Zaji
őstag
válasz
Viktor0610 #46094 üzenetére
Az utóbbi be van kapcsolva.
Contextual Search new ilyet nem találok... -
daeyvd44
tag
Sziasztok,
Egy olyan kérdésem lenne, hogy lehetséges még a hívások rögzítése android 13 alatt valamilyen app-al? A telefon egy Samsung Galaxy A53.
Ha jól tudom a GDPR miatt egész EU-ban nem lehet már hívást rögzíteni a másik fél tudta nélkül, de hátha van olyan applikáció ami ezt kikerüli. -
A chrome://flags/ oldalon kapcsold be a Contextual Search new settings opciót (Enabled), majd a Chrome-on belül Beállítások - Google-szolgáltatások, itt Érintéssel keresés legyen Be, a Környező szöveget is tartalmazó keresés a Google Kereső használatakor opció viszont legyen kikapcsolva.
Asszem, ez kell neked. -
Zaji
őstag
Sziasztok,
A mobil topikjában is feltettem a kérdést, de hátha itt előbb kapok erre választ.
Köszönöm. -
svgyula
addikt
válasz
benedekco #46090 üzenetére
Valószínűleg a búvártelefon volt az elsődleges a kugli fiókban. Próbáld meg pc-n belépve azt az eszközt eltávolítani. Utána lépj be a másik telefonnal de előtte arról is töröld le az aktuális fiókot.
Ha új eszközként lépsz be akkor talán(?) De azt ne várd, hogy mindent beállít úgy mint az előző telefonodon! Ehhez kellene egy rendszerszintű mentés->androidnál nincs! A play áruházban láthatod milyen alkalmazásaid vannak letöltve. A fényképeket ha mentettél a felhőbe akkor le tudod tölteni a másik telefonra.
Ha lenne korábbi mentésed pc-re az előző telefonról akkor lehetne csinálni egy visszaállítást arra amit használni akarsz, nyilván itt is csak üres alkalmazásokat kaphatsz de legalább az akkori híváslista, sms, képek meglennének. Ennek ugye feltétele az azonos "márka" és android verziónál se árt ha nincs szakadék. Ez nem az alma zárt rendszere. Pár hete az egyik kolléga két samu-val szenvedett napokig, pedig ott mindkét telefon működött! -
válasz
svgyula #46089 üzenetére
Látom itt is a 0 és 1 van porondon. Be szíp is az élet.
Szerencsére az elmélet gyakorlatilag nem egyenlő a gyakorlattal. Azt sem tudod mennyi időt töltött el a készülék a vízben és azt sem, hogy milyen készülékről van szó, csepp álló, víz álló, akármi álló.
A példád kiválló, itt egy eset amin sikerült is kivitelezni.
Egy hete szárad az a szar és még mindig semmi baja nincs az akksinak. Alig merül, tölt is rendesen, a képernyő érzékelője szart be, bármit nyomsz, nem történik semmi. Így kikapcsolni sem lehet perpill.
A mostani tartalék telefon, ami működik, pont egy egy ilyenen ment keresztül. Pont ugyanígy indult, széthullott kijelző, érzékelő nem érzékelt semmit. A baj, hogy két évre rá eljutott oda, hogy a töltés néha gondot okoz neki.re: lomposfarkas
Nem tudom, ezt olvastam, előzőnél bevált, nedves lett a rizs.
Amit vizet lehetett az kiütögettem meg kiszívtam belőle, de ennyi tellett tőlem. Ha lenne itthon egy zsák szilika akkor abba tenném bele, de valószínűleg pont ugyan ezt mondanád rá, hogy nincs értelme. Amúgy van pár ismerős akinél megesett ez, és képzeld működtek a készülékek, azonnal kikapcs, kiütöget, kiszív, szárít, majd működik. Ha nem tölt egy sok időt akkor van rá esély, persze onnan már mindenképpen vízkáros a készülék és valami baja lesz, vagy előjön rövid időn belül.
Ellenben szívesen veszem az ötleteidet, miként lehetne megjavítani. Sajnos ahol élek, nincs megbízható telefonos, illetve én nem állnék neki szétszedni a ragasztott készüléket.---
A kérdés továbbra sem az ázással kapcsolatos hanem, hogy miként lehet a készüléket rávenni, hogy igenis szinkronizáljon a google account-al?
-
svgyula
addikt
válasz
benedekco #46087 üzenetére
Szia! Ha nem tépted le a búvártelefon hátulját és tépted ki!! az aksi csatlakozóját azonnal akkor 0% esélyed van arra, hogy kiszáradva beindul! Ugye hallottál az elektrolízis fogalmáról?
Nos az pár perc alatt elvégezte a szükséges pusztítást! Rizsben szárítani csak akkor van(?) esély ha nem volt és nincs működő akkumulátor a telefonban. Ha a kijelző is kapott akkor az pedig esélytelen kb olyan mint futva utolérni egy motorcsónakot a vízen... -
lomposfarkas
tag
válasz
benedekco #46087 üzenetére
"Rizsben száradás meg eltarthat pár hétig"
A készüléked előbb fog szép zöldre rohadni, mint ahogy a kis kínaiak kilapátolják a vizet a telefonból. Hogy a fenébe tartja magát ilyen kitartóan ez a rizses dolog??
Pedig oly szívesen olvasnék egy tanulmányt arról, hogy az elzárt nedves kapillárisok mellé tett rizs hogyan veszi rá a nedvességet, hogy előjöjjön. -
Hali mindenkinek.
Nem vagyok benne biztos, hogy ez a legjobb topik-e a kérdésemre, de ha nem akkor kérlek csak irányítsatok át máshova!
Google sync azt mondja, hogy ki van kapcsolva, de sehol nem találom, hogy lehetne bekapcsolni.
Ami történt, hogy x telefon elment búvárkodni, y telefonbe be a sim és a kontaktok nagy része teljesen hiányzik, a google account pedig nem szinkronizál semmivel bármit is csinálok. Samsung telefon, ez egy előző merült telefon ami meg lett tartva mint tartalék, csak néha nagyon nem akar tölteni akár napokig is. Az akku sem a legjobb állapotú, de amíg a másik szárad addig csak ez van. Rizsben száradás meg eltarthat pár hétig.
Hogy lehetne bekapcsolni a sync-et? Sehol nem találtam. -
Atke
senior tag
Sziasztok!
Van egy tabletem, 6.01-es Androiddal. Amennyiben frissítem a Google Drive,fotók, térkép, és YouTube alkalmazásokat, akkor minden egyes újraindításnál az alábbi kép fogad, ami eléggé megnöveli a boot időt.
A probléma a yt-al van, mert nem hajlandó elindulni frissítés nélkül. Az lenne a kérdésem, hogy tudok-e ezzel valamit kezdeni? Megoldható-e a frissítés a fenti "mellékhatás" nélkül?
Előre is köszönöm! -
svgyula
addikt
válasz
zeon.hu #46084 üzenetére
Hááát. Nem tudom. Már nem emlékszem pontosan de lehet az is visszaállítja. Azért azt kérdezd meg használta-e rendesen a felkínált frissítéseket? Volt közöttük anno' furcsa/hibás is. Meg ugye két vonalon futott a fejlesztői és a stabil. Ha pár hónapja lett volna akkor tudtam volna segíteni. Mert november környékén töröltem a MEGA oldalról a frissítéseket mert kellett a hely. Ugyanazt a ROM-ot újrahúzni mindig egyszerűbb volt mint gyári visszaállítást csinálni. Az bent volt a download könyvtárban és csak a háromgombos módszerrel kellett a telefont indítani. Az olyan volt mint a piros hetes->mindent vitt és úgy kaptad vissza mintha akkor vetted volna. Persze utána lehetett az "alkalmazásszemetelést" újrakezdeni
-
svgyula
addikt
válasz
zeon.hu #46080 üzenetére
Szia! Itt pihen egy honor 6 a vitrinben
Az volt a legjobb telóm.
Ha jól emlékszem a 6-os droid volt a vége. Ezt valamikor 2016-ban kapta meg ez volt a vége. A droid 6 hivatalos támogatása pedig 2018-ban megszűnt. Nagyjából itt a vége fuss el véle. Sajna azt már szerintem csak telefonálásra lesz jó. Vagy megkeresed az utolsó ROM-ot és bemásolod átnevezve uppdate.zip-re a download könyvtárba és úgy indítod újra, hogy mindhárom gombot folyamatosan nyomod addig amíg meg nem jelenik a telepítő képernyő. Persze a fényképeket szedd le róla. Ez tartalmazza a kuglit is talán még feléleszthető(?) -
nullpoint
őstag
Üdvözlet!
2018 év végén vettem egy Teclast t10s járgányt, MTK chipes. Ahogy megérkezett pár órán belül tégláztam is, rootolni akartam hogy a felesleges dolgok , kémkedés kiiktathatók legyenek. Ez végülis sikerült.
Küzdöttem vele pár hetet aztán bekerült a fiók mélyére. Most megint előkerült, hátha azóta fejlődött a tudomány.
Az van, hogy restart loopba került. Folyamatosan azt írja ki hogy:
Orange State
Your Device has been unlocked and cant be trusted. (ez oké)
Your device will boot in 5 seconds.Ezután újraindul.
Szétszedtem, akkut lekötöttem. De ahogy usb-n csatlakoztatom, vagy újrakötöm az aksit kezdi elölről a mókát.
Eszközkezelőben MT65xx preloader látható az újraindulások között.
Rengeteg dologgal próbálkoztam akkor, már nem emlékszem pontosan mikkel.
Most nulláról kezdve, van valami ötlet, vagy ez teljesen kuka?
-
zeon.hu
nagyúr
Ismerős Honor 6 telefonja azt írja, hogy a "Gmail nem fut a Google szolgáltatások nélkül, amit a telefonja nem támogat".
Megszűnt a támogatás vagy mi ez?
Play áruház is eltűnt róla. -
zolnagy
őstag
válasz
lomposfarkas #46075 üzenetére
Köszi az ötletet, megnézzük.
-
válasz
AlyrArkhon #46077 üzenetére
A munkahelyem egy több mint 100 éves nemzetközi cég.
Utánaérdeklődtem QA-s embereknél, több irányból.
Voltam egész napos Quality tréningeken, és megkérdeztem hol és mikor teszik a termékekbe a tervezett elavulást. Még soha senki nem találkozott ezzel, a tervezett elavulás maga a piaci nyomás ami az árversenyen keresztül kerül bele.
Ettől függetlenül a mérnököt hibáztatni, mikor ő csak végrehajtja a menedzsmentdöntéseket hülyeség.
Az mondjuk igaz, hogy ha van egy több minőségszintű termékpaletta, nem csak a dupla annyiba kerülő legdrágábbakba kéne beletenni azt a 2-3€ árú alkatrészt ami mindig elb*szódik az olcsóbbakban (pl fém fogaskerék műanyag helyett) -
AlyrArkhon
senior tag
válasz
zeon.hu #46072 üzenetére
Dear! Vedd elő a józan paraszti eszet: Mi a könnyebb:
Megtervezni egy eszközt, ami legalább x ideig működik, vagy
megtervezni egy eszközt, ami x idő után tuti tönkremegy?
Nyugodtan betolhatjuk a zsetonokat az előbbire
Alyr
ui: Persze ez nem zárja ki az ügyeskedéseket, lásd iphone szoftveres lassítás stb, de annak nincs köze az eszköz fizikai valójához. -
Fall-N
veterán
válasz
zeon.hu #46072 üzenetére
Nem, mert rengeteg informatikai kütyüt, régi telefont kellett eladnom, odaadnom, mert bár elavult, de nem romlott el. Van itthon egy Redmi 5 például és kutya baja nem lenne, ha az asszony nem töri be a kijelzőjét. Az akku biztos nem olyan jó már, de simán működik még. Van szintén egy törött kijelzős Huawei P Smart 2018 is. Ezt el is lopták, így le lett tiltva, de visszakerült és szintén működik SIM nélkül.
Szoftveresen köszönik szépen semmi bajuk. A Redmi 5 például megkapta a MIUI 11-et és nem lassult be tőle.
Anyósom még a mai napig Samsung A50s-t használ, pedig jópár éves. Az akkuja sem rossz még, így nem cseréli le még mindig. Ez sem lassult be.
-
lomposfarkas
tag
válasz
zolnagy #46074 üzenetére
Itt nincsenek meg a képek?
https://photos.google.com/ -
zolnagy
őstag
Sziasztok!
Ismerősömnél adott az alábbi szitu.
A teló egy Xiaomi redmi7, ami leesett, kijelzőn semmi nem látszik, de reggelenként ébreszt, amit csak bekapcsolva tud elvileg. Naponta ráteszik töltőre, hogy ne merüljön le.
A képeket, videokat szeretné lementeni a belső tárhelyről.
Rootolva nincs a teló.
Bróbálta rádugni gépre, de nem látja a mappákat.
Milyen lehetőségek vannak a mentésre? Köszi az ötleteket! -
mobilizmo
addikt
válasz
zeon.hu #46072 üzenetére
Arról nem is beszélve, hogy ezt belénk "nevelték" a fogyasztói társadalomban. Mármint, hogy megunja a zember és kidobjon egy egyébként tök jól működő készüléket csak azért mert jött egy az esetek többségében tök felesleges fícsör. Jó példa erre a keret nélküliség például, baromi jól néz ki, baromi menő, de használni sokkal nehezebb egy kézzel.
-
Fall-N
veterán
válasz
Exelsior24 #46069 üzenetére
Nem kell összesküvés elméletet gyártani. A legtöbb ember megunja és két év után cserél így is úgyis telefont. Ilyenkor az előfizetés mellé kihozhat egy újat és adja el a régit. Az akku sem acélos már olyankor és nem foglakozik senki, hogy cseréltesse. Ezért sem kell a gyártónak ezen rugózni.
-
crok
Topikgazda
válasz
GEPESZ66 #46067 üzenetére
"Ez szerintem alaból ki van kapcsolva." -- Egy A13 frissítéssel éppen pont pár hete egy A52 5G-n láttam hogy ezt megkérdezi boot után hogy be legyen-e kapcsolva.. egészen gyorsan rábök az ember a kijelölt OK gombra csak szabaduljon a "hibaüzenettől":
Settings -> Battery and device care -> Additional care -> Auto optimization -> Restart when needed -
Exelsior24
aktív tag
válasz
GEPESZ66 #46067 üzenetére
Megjelent az A54, valahogy rá kell bírniuk a fogyasztókat, hogy lecseréljék a 3-4 évvel korábbi generációs készülékeiket.
Jó persze ez csak pusztán spekuláció, de honnan lehet tudni, hogy ilyenkor szoftveresen nem aktiválnak-e valamit a 3-4 évvel korábbi szérián, hogy nekiálljon mindenféle hibákat produkálni.
-
GEPESZ66
veterán
A cégben különféle Samsung telefonokat használunk.
Mostanában mindegyiknél előfordul, hogy egyszer csak magától újraindul, s az alkalmazásokat optimalizálja.
Az A51-nél is ezt tapasztalom pár hete, de az A53-nál is előfordult már.
Az A33 telefonoknál is ez történik.
A neten, a külföldi fórumokon is lehet erről olvasni, a drágább Samsung telefonokkal kapcsolatban is.
Mi a fene történik mostanában!?
Valamit a háttérben variál az android. -
zeon.hu
nagyúr
válasz
T0mBd1gg3R #46063 üzenetére
Esetleg tedd néma módba, utána ne zavarjanak mód is.
Nálam csak így lesz teljesen néma.
(Mondjuk a telefon tudja, hogy ilyenkor is kapjak értesítést és hívást a beállított személyektől. Van prioritás mód is, ilyenkor az ezzel rendelkező alkalmazások küldenek jelzést.) -
Sziasztok!
Valamiért azt tapasztalom több különböző telefonon, hogy hiába él a "ne zavarjanak" mondjuk 21-től 7-ig, a Messenger üzenetek mégis hangosan megjönnek.
Most a nezavarjanak kikapcsolása-bekapcsolása után jó, de egy idő után valamiért nem jó.
Más tapasztalt már ilyet? -
nincsnév007
addikt
válasz
Viktor0610 #46061 üzenetére
köszi sikerült
-
válasz
nincsnév007 #46060 üzenetére
Lemented a telefonra (export), majd visszatöltöd a másik címre (import).
-
nincsnév007
addikt
Sziasztok! van egy telefon, bejelentkezve 2 db gmail emailal. a névjegyek csak az egyik emailra vannak felszinkronizálva. Ezt hogy tudom át szinkronizálni a másik email címre?
-
nyipp
csendes tag
Sziasztok,
Arra lettem figyelmes, hogy a legutóbbi frissítések után Google Sheets dokumetumokat Chorme-ban a drive-ból megnyitva asztali módban is sheets appal tudom csak megnyitni, és nem az asztali mód teljes funkcionalitásával. Ez egy elég nagy érvágás, mert néhány nagyon fontos funkció így nem érhető el, és egyelőre nem találom módját, hogy asztali módban nyissam meg őket. Létezik erre megoldás vajon, vagy ezt végleg elkaszálták az új verzióval?
-
rin33
senior tag
Sziasztok
Az Android 13-ban újraindítás után nem indulnak el az appok és szolgáltatások (a háttérben) addig amíg fel nem oldom a képernyőzárat. Amikor először feloldom akkor indul el minden egyszerre így ilyenkor lassú a telefon akár 1-2 percig is..
Hogy lehet ezt kikapcsolni? Az Arrow OS egy korábbi verziójából kiszedték ezt a ,,funkciót", tetszett is de most jelenleg minden ROM ilyen (beleértve a gyári Miui-t is) -
bb.bocs
őstag
válasz
Viktor0610 #46054 üzenetére
az igen,deezt a részét elég variálós módon sikerült megoldani. sajnos a hibát ugyangy nem oldotta meg a resetelés
telefonhívásnál a kimenővel semmi gond, bejövőnél vagy becsörög egyet és foglalt,vagy be sem csörög.. tök mindegy milyen számról hívom.
lehet sim kártya csere lesz a vége,nincs kedvem foglalkozni vele
-
-
Somatom
veterán
Most akkor van erre megoldás, vagy beszoptam? Tulképp ki szívatott meg? A Google, vagy a Samsung?
-
bb.bocs
őstag
sziasztok. adott egy huawei p10 lite. factory reseteltem mert a bejövö hivásokat foglaltra dobta. Amikor bekellene jelentkezni a google fiókba (nincs más opciom) akkor közli hogy ugyanazon az eszközön amivel belépnék, hagyjam jová a hitelesítést. ördögi kör. olyan fiókot kér amivel bevoltam lépve a telefonon, viszont ugyanott kellene jóváhagynom. van ötletetek?
-
svgyula
addikt
válasz
khron78 #46048 üzenetére
Szia! Mérd meg a "98%"-os feltöltöttségnél mekkora benne a feszültség. Ha megvan a 4,2V akkor töltésvezérlő mellémérés. Valószínűleg nem gyári az aksi amit beleraktál ezért jelez hibásan. Én elengedném ha nem kapcsol le előbb és bírja a megfelelő ideig akkor inkább egy időzítőre raknám. Mert az sem jó ha nem kapcsol le a töltésvezérlő és esetleg túltölti és a kezedben pukkan el az aksi.
-
khron78
őstag
Van egy régi tabletem, amiben akkut cseréltem. A baj, hogyha teljesen feltöltöm, akkor is 98%-ot mutat a töltésjelző. Android 5.0 custom rom fut rajta. Próbáltam, hogy lemerítettem, majd így töltöttem kikapcsolt állapotban ill. bekapcsolt állapotban is, de nincs változás. Újra telepítettem a rom-ot is a teljesen feltöltött tabletre, viszont ez se működött. Lehet erre megoldás, hogy feltöltés után normálisan 100%-ot mutasson?
-
Zaji
őstag
Sziasztok,
Hol tudom azt megnézni miért szakad meg a BT kapcsolat a mobil (Samsung S20+) és egy Sony fejhallgató között? Az újracsatlakozás csak kézzel megy.
Válaszokat előre köszönöm. -
dzsordzs69
senior tag
válasz
FlasH-BacK #46045 üzenetére
Köszönöm, megnézem.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
dzsordzs69 #46042 üzenetére
Szia! Eszerint a cikk szerint a BT 5.0 fölött tud 2 audio eszközt egyszerre kezelni ,de csak bizonyos telefonok tudják.
-
dzsordzs69
senior tag
Sziasztok!
Lehet-e használni egy telefonon két bluetooth fülest egyszerre? Tehát ne csak kapcsolódva legyen mindkettő, hanem aktív is.
Köszönöm -
svgyula
addikt
válasz
Somatom #46038 üzenetére
Szia! Pedig egyszerű nem végtelen a töltések száma. Az meg ugye mindenkinél egyedi, hogy naponta hányszor tölti fel az adott telefont(vagy x naponta). A lényeg a kémiai reakció, ami eltolódik a veszélyes kategória felé a töltésszámok növekedésének arányában. Emlékszel a töltőn felrobbanó, kézben kigyulladó telefonokra? Egyik sem zs brandos teló volt! Ha pl az S23 így elszállna a töltőn vagy egy "mamagger-plázacicca" fülénél gyulladna ki, szerinted mekkora lenne a "márka" vesztesége? Ugyanez a helyzet a "gyorstöltésű" márkáknál is. Van két véglet aki keveset használja annak a telefon avul el, aki pedig sokat annak az aksi. Nagyjából még ma is 2évre terveznek telefont. Biztos van aki 5-6 éves telefont használ de ugye 100-ból 1!
-
törölt tag
Sziasztok!
Véleményekre lennék kiváncsi az alábbi esettel kapcsolatban:
Ma délután vibereztem, elküldtem egy üzenetet, majd egyszercsak megbolondult a telefon. Először elindított egy viber videóhívást, majd megpróbáltam leállítani, ekkor már elkezdett megnyitni egy másik alkalmazást, majd megpróbáltam mindent elrejteni (középső karika gyors nyomkodása), de folyton új alkalmazások nyíltak meg, majd MI videón elindult egy videó (soha nem használtam ezt az alkalmazást), majd a beállítások, névjegyek, ugrottak fel gyors egymásutánban, kikapcsolni nem tudtam, mert mindig elugrott a kikapcsolási képernyőről...
Mindenközben folyamatosan nyomkodtam a középső kis karikát. Egyszer csak megnyugodott a készülék, majd ki is tudtam kapcsolni, aztán hazaérve, kezdésnek kivettem a SIM-et és lelőttem a routert, bekapcsoltam a telefont, gyári állapotra visszaállítottam és azóta nem tapasztalok semmi rendelleneset.
Létezhet, hogy valaki feltörte a telót és megpróbálta párhuzamosan kezelni velem vagy lehetséges, hogy az android ilyen szinten megbolondul? Esetleg valami vírus állhat a háttérben?
Mostanában semmi új alkalmazást nem telepítettem és nem jártam a megszokottól eltérő oldalakon sem. -
svgyula
addikt
válasz
Somatom #46035 üzenetére
Szerintem abba nem raknak semmi "extra" akumlátor, így ez nem opció. Bár beépíthető bármilyen alkarész magába az akuba is lásd alma. De valahol meglehet érteni. A töltésvezérlőkből szinte nincs két egyforma! Mindez annak ellenére, hogy a dugót szabványosították, de nagyjából az egységesítés itt be is fejeződik! Szinte minden telefontípushoz egyedileg programozott töltésvezérlőt használnak a nagyobb gyártók. Nyilván van sok olyan aminek nincs semmilyen különleges igénye. Na ezeknek fél napot kell a töltőn lógni mire képes felvenni és átadni a töltöttséget de ez az akumlátorok fejlődésével egyre szűkebb keresztmetszetre lesz igaz. Az enyém gyári töltővel képes ~30-35perc alatt(szépen lassan
) feltöltődni de már egy QC 3.0-s szivargyújtóson lóghat akár órákig is mire képes valamit töltődni. Vagyis a konnektoros részen is sokat reszeltek. De pont ezért a kocsiban nem szoktam tölteni mert sokáig melegítem az aksit. Na meg van a kocsiban fejegység így a gps navigácó nem telefon téma.
-
FlasH-BacK
senior tag
válasz
svgyula #46034 üzenetére
Hmm, ez nem hangzik túl bíztatóan, ha ilyen irányba "fejlesztenek" samsungék... De talán ebben az A40-ben még nem ennyire szigorú, csak mert töltőre dugva vesz fel áramot (0.5-0.7 A-t).
Egyébként mégis a kijelzőre kezdek tippelni, mert egyszer csak beindult az ébresztő (hajnali 4.30-kor).
-
svgyula
addikt
válasz
FlasH-BacK #46033 üzenetére
Szia! Ez szerviz és szinte biztosan kell a régi aku és egy eredeti új is! A samsungnál van szériaszám az aksiknál. A csere előtt át kell írni ezt a számot az új aksi számára és utána lehet cserélni. Másképpen nem fogja tölteni a vezérlő. Sajna a samsung már kijátszotta ezt az "adut". Pont úgy mint a nyomtató tintapatronoknál csak az eredetivel működik.
-
FlasH-BacK
senior tag
Halihó!
Nem tudom pontosan, melyik topikban lenne a helye, mert ez az eset szerintem nem típushiba:
Samsung A40-emnek már halódott az akksija, ezért kicseréltem egy újra (Blue Star). Csináltam már több akksicserét más típusokon, igyekeztem mindenre figyelni és a yt guide alapján eljárni.
Csere után látszólag minden klappolt is, a telefon bekapcsolt, kijelző működött, 20%-os töltöttséget jelzett. Mivel az akksi leírásában az áll, hogy akkor kezdjük tölteni az új akkut, amikor a telefon már jelzi hogy merül, vártam egy 20-30 percet, addig letettem a telefont, repülőgép módban volt, nem futott semmilyen progi (épp csak bekapcsoltam).
Mikor mentem volna felrakni tölteni, már ki volt kapcsolva (vagy legalább is fekete képernyő / BSoD volt). Na mondom, biztos hamarabb lehalt a friss akksi.
Feltettem töltőre: 1 rövid rezgés, de a töltésjelző animáció nem jelenik meg. Hagytam több órát a töltőn, közben néha próbáltam bekapcsolni, de egy rezzenésnél tovább nem jutott, képet egyáltalán nem adott.
Próbáltam a neten fellelhető mindenféle leírás alapján:
- power gomb hosszan nyomva (~30 mp-ig)
- hangerő le + power gomb, hosszan is
- hangerő fel + power g., hangerő le-vel együtt, nélküle, mindenhogy
Ha nagyon hosszan nyomva tartom a bekapcs gombot, akkor néhányszor rezeg, talán harmadszorra duplán is.
Szétszedtem, visszakötöttem rá a régi akksit (szétszedés előtt még működött vele), ugyanazt produkálja. Gyanús, hogy sosincs kép, pedig szétszedés előtt és első összerakás után is még működött a kijelző. Lehúztam, visszadugtam a flex-ét, de semmi változás.
PC-re most csak Linuxosra tudtam rádugni, de MTP eszközként felismeri, mondjuk elérni nem lehet.Szerintetek mi lehet a megoldás? Titkos kijelző para az akksicsere után fél órával üt be? Vagy soft brick? Mit lehet tenni, ha nem tudom download módba tenni?
-
Somatom
veterán
válasz
Viktor0610 #46030 üzenetére
De van. Odaát írtam. Nem az app csinálja, hanem a teló rejtett menüjét hívja be. Ott olyan lehetőségek is vannak, amik nincsenek kivezetve a Beállítások GUI -ra.
Screenshot1
A preferred networköt kell legördíteni.
Screenshot2
Három ilyen oldalnyi a lista a választható lehetőségekből. Only 5G (NR), only 4G, stb. -
Xtomi
tag
válasz
Viktor0610 #46030 üzenetére
Régen valamilyen hidden setup volt az app neve (vagy hasonló)
-
-
Xtomi
tag
Sziasztok!
Olyan appot szeretnék amelyik lezárja a telefonom (A52) 4G-re (Volte), tehát nem megy vissza a hívás vagy adat 2/3G-re. Előre is köszi. -
heaven
tag
Sziasztok!
Samsung s10e (SM-G970F) DCIM mappája biztonsági mentés közben eltűnt!
Időnként le szoktam menteni a fotóimat a számítógépre. USB kábellel rákötöttem és Windows fájlkezelőből mentettem le a Camera mappát. Egyszer csak kiírta a számítógép gép, hogy nincs elegendő memória a művelet elvégézéséhez. Ettől kezdve nem láttam a telefon mappáját a számítógépen. Kihúztam az USB kábelt, majd vissza.
Szomorúan láttam, hogy eltünt az egész DCIM mappa, több mint 50Gb kép és videó.
Tudtok ajánlani valami megbízható alkalmazást, ami vissza tudja állítani őket? -
Somatom
veterán
válasz
Mcrazy #46023 üzenetére
De, igen. Maga a tab automatikusan csatlakozik, DHCP alapján igazodik a megváltozott átjáró IP -hez. DE! Ha közvetlen adatátviteli kapcsolatot szeretnék használni a teló és a tab között, akkor a teló hotspot belső IP -jén futtatok egy szervert (FTP, WebDAV, stb.) és a tabon futó klienssel csatlakozok hozzá. Akár fájlkezelő, akár médialejátszó a kliens, nem használhatok hálózati nevet, mindenképpen egy fix IP elérést kell megadnom a szerverhez. Ahogy otthon, egy NAS -nak is illik fix IP -t beállítani a routerben. Itt a teló hotspotja a router. Ha a teló hotspotja változtatja az IP -t, akkor az összes beállított kapcsolatnak annyi.
-
Somatom
veterán
Már nem csak olvastam, hanem tapasztalom is. XCover 6 Pro, A13. Minden reboot után változik a hotspot IP -je. Hogy száradna le a keze annak, aki ezt megalkotta!
A tabommal csatlakozok a hotspothoz. EZT mutatja a kapcsolatról.
Ha rebootolom a talót, akkor utána EZT. Ha statikusra állítom akkor teló reboot után nem jön létre a kapcsolódás. Vissza kell állítani DHCP -re, és újra kerestetni a hálózatot. Persze, a tab szoftvereiben megadott összes hálózati kapcsolat bukta. Ilyenkor mi a teendő? -
Sziasztok!
Tesóm MI 9 SE telefonja sajnos pofára esett, google fotókba képeket nem mentette, pedig mondtam már neki párszor.
Sajnos kijelzőn nem látni semmit, azt nemtudjuk hogy érzékel-e. Usb-c hdmi átalakitóval monitorra nem rak képet.
Milyen megoldás létezik még hogy lementsük az adatokat róla bármilyen kijelző nélkül?
Gépre hiába dugjuk, telón ugye el kéne fogadni. -
flash-
veterán
"Érintse meg újra a kilépéshez" üzenet bejön ha egy programból akarok váltani egy másikra
illetve elkezdek levelet irni,es váltok ,eltünik az addigi es kezdhetem irni ujra
vagy bej9n egy weboldal Firefoxban,@tváltok mas programra,majd vissza a bingeszore akkor frissul az oldal..ezeket hogy lehet kiküszöbölni?
Android 13/Miui 14 -
Somatom
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #46013 üzenetére
Egy nemzetközis kamionsofőrnek ez nem újdonság.
-
-
válasz
Terentius #46008 üzenetére
2018-as 7-es Oreo custom romon élek.
Az asszony meg egy 4.4 alapú tableten játszik már ami még elfut rajta.
Még egyetlenegy hekkert nem láttam matatni egyikünknél sem. Igaz ha mégis, sok mindent nem találna de ez meg user és használati kérdés.
A többi nagy, Samuék etc. is elengedik jellemzően 2-3 éves korukba a készülékeket, még az akkori csúcsmodelleket is.
Ha ez fontos szempont, válts Almára, ott nagyon hosszú a támogatottság.
Lehet ha bankolnék a telóról akkor máshogyan gondolkodnék de én azt pc-ről intézem. Nem kényelmes az igaz.
Vagy, mobilizmo jól írta, keresel egy még hosszabb ideig támogatott custom romot, bár az is elég sok kompromisszummal jár. -
mobilizmo
addikt
válasz
Terentius #46008 üzenetére
"szemétdombra küldöd" Nem küldi szemétdombra. Miért vetted meg, lehet előre tudni hogy meddig lesz rá támogatás? Lehet olyat telót is venni (épp múlt héten volt hír), hogy 7 év után szűnt meg a támogatása. Egyébként meg nyitod a bootloadert (köszi xiaomi, hogy lehet), dobsz rá egy f*sza ROM-ot és lehet még 3 évig boldogan használod.
-
Terentius
őstag
Sziasztok!
Kíváncsi vagyok a tapasztalatokra. Elvileg a telóm áprilisban kap utoljára biztonsági csomagot-innen is kösz xiaomi, hogy a f*sza sd 870-es telót, ami mai napig bivaly, szemétdombra küldöd- szóval mennyire vakmerő ha nem kukázom utána a telót, hanem ugyanúgy használom akár mobilfizetésre, netes rendelésekre is. Szerintem még 2 évig barátok lennénk a telóval egyébként. Van egy sejtésem, hogy ez is csak egy parasztvakítás és feltehetőleg nem leszek 1-2 év múlva sem hekkerek áldozata -
-
Somatom
veterán
válasz
T0mBd1gg3R #46000 üzenetére
Úgy tudom, hogy a Netflix is castolható, tehát azzal is működnie kell. A Tkom -nak van otthoni TV szolgáltatása, aminek konkurencia lenne, ha Te TV -n néznéd a telóra, tabra kitalált, kiegészítő szolgáltatását. Ezért akadályozza.
-
Atke
senior tag
válasz
tordaitibi #46002 üzenetére
És valami tipp hogy mivel/hol gyaluljam ki?
-
Hű valami nagyon halványan rémlik, volt egy irgalmatlan szutyok tabletem régen és abba volt egy lehetőség hogy valami alapbeállításokkal indítható appok vagy mi volt a neve. És az indult így, mintha minden leállás törölt volna valamiket amiket az indítás újrapakolt.
De ez csak valami halvány emlék a csökött agyam mélyéből.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPHONE 15 128GB ELADÓ!!!
- iPhone 13 Pro Max 128 GB Sierra Blue, Független! Karcmentes kijelző!
- iPhone 14 Pro MAX 256 GB Black - 3 hónap Apple szervízgarancia - APCOM - 90 százalékos akku
- ÚJ aktiválatlan Bontatlan Apple iPhone 16 512GB Black ! 1Év nemzetközi APPLE GARANCiA
- BONTATLAN Új iPhone 16 PRO MAX 256-512GGB Független 1év Apple GARANCIA Deák Térnél Azonnal Átvehető.
- BESZÁMÍTÁS! GIGABYTE H110M i5 6500 16GB DDR4 240GB SSD GTX 1050 Ti 4GB Deepcool D-Shield V2 500W
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- LG 48C3 - 48" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - A9 Gen6 CPU
- Samsung A40 64GB / normál állapotban / 12 hónap jótállással
- Azonnali készpénzes GAMER / üzleti notebook felvásárlás személyesen / csomagküldéssel korrekt áron
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest