- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Mindent vitt az iPhone az ünnepi időszakban
- iPhone topik
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Google Pixel topik
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Amazfit GTS 4 Mini - bármely csuklóra
- Xiaomi 13T és 13T Pro - nincs tétlenkedés
-
Mobilarena
Android szakmai topic
Windows 8/10 gépen a készülék nem csatlakozik többé, mit tehetek?! ---> [link]
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:
"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"Melyik okostelefont vegyem?"
Új hozzászólás Aktív témák
-
őstag
válasz leroyclub #48553 üzenetére
Szia!
Automatizálóval vagy egy erre alkalmas alkalmazással (Automatu)
tudod megoldani. A linkelt alkalmazás tud Ütemezett feladatokat is.
Szükséged lesz még az un. USSD/MMI kódokra, amivel ki/be tudod kapcsolni az adott Hívásátírányítást.
Az MMI kódok automatikus futtatása Andorid 14-es rendszerű telefonokon már nem működik a megszokott módon.
Ezért az MMI kódokat gömbölyű, kerek zárójelek közé kell tenni.
Pld: (##61#)[ Szerkesztve ]
Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz mastodon #47988 üzenetére
Szia!
1. Az A-s sorozat nem támogatja a HDMI-n való kivetítést.
2. Lezárt telefont sem HDMI-re sem PC-re nem lehet csatlakoztatni.
(Nem lesz kép ill, nem lesz elérhető a belső tárhely)
3. Kérdés, hogy milyen zár volt a telefonon beállítva?
Ha Minta, akkor az szívás, mert vakon nem fogod tudni lerajzolni.
Viszont, ha PIN kód volt megadva, akkor van esély a belső tárhely elérésére.
Ehhez írok némi segítséget.
Szükséged lesz egy USB-C OTG kábel vagy adapterre és egy billentyűzetre.A lépések a következők:
- Az adapterkábel segítségével rákötöd a billentyűzetet a telefonra.
- Bekapcsolod/Újraindítod a telefont.
- Amikor már úgy gondolod, hogy felállt a rendszer, nyomsz egy Enter-t, erre be fog jönni a PIN pad.
- Megadod a PIN kódot a számbillentyűk segítségével (Nem a Numerikus paddal, ha esetleg az is van a billentyűzeten, mert lehet téves bevitel) és ha az OK gomb megnyomása nem volt kikapcsolva, akkor még egy Enter-t kell nyomni
- A kijelző lezárása előtt (Te tudod, hogy mennyi időt állítottál be) lehúzod az adapter kábelt és a telefont összekapcsolod egy adatkábellel a PC-vel.
Amennyiben minden jól ment, a belső tárhely előrhetővé válik.Az ötlet Lami66 fórumtárstól van a Huawei P30 topikból.
Remélem segítségül szolgál.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz repvez #47852 üzenetére
Na, akkor csak van párosodás a sport alkalmazással.
Elemcsere és pánt nedvesítése segíthet, hogy stabil maradjon a kapcsolat. Egyébként a leszakadást már is zavarhatja, pld okosóra, karkötő, stb, ami még Bt LE-t használ.
Nálam is leszakadozik, de én sem használtam már vagy 2 éve. Elemet most cseréltem, de pántot nem zseléztem a jobb érintkezéshez.
Azt gondolom tudod, hogy ha sokáig nincs aktív kapcsolat, érzékelés, akkor a az eszköz alvó (készenléti) üzemmódba kapcsol.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz repvez #47846 üzenetére
Pont, ahogy crok is írta. Nem lehet csak a hozzávaló alkalmazásokkal életre kelteni.
Nekem is van egy Polar mellkaspántom. Megjelenik a neve amikor a Bt keresést elindítom, de ahogy rátapizok (most csak a teszt végett) rögtön kiírja, hogy....Ha esetleg nálad nem írja ki, akkor az lehet a buborék értesítések tiltása miatt is, de ettől függetlenül egy sportalkalmazásban biztos, hogy lehet párosítani.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz szimi57 #47837 üzenetére
Hát nem tudom, mindent kipróbáltam de nálam nem jelentkezik. Marad mindig az 5555-ös port. Manuális wifi újra csatlakozás, App Controll újraindítása, Telefon újraindítás, Router újraindítás. Annyi, hogy nálam telefon újraindítás után újból kábelre kellett dugni, hogy a wifi-s csatlakozást aktiváljam.
-
őstag
-
őstag
válasz zeus_2k14 #47827 üzenetére
A Baseus kábelekről és a Blitzwolf-ról is jókat olvastam és elérhető áron vannak.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Fall-N #47825 üzenetére
Mivel én nem használok (még) nagy teljesítményű töltőt, ezért bőven megfelel az Osztrák Interspar-ban kapható SIMPEX USB-C kábel. 8€ az 1m-es és 10€ a 2m-es, de mind töltésben és adatátvitelben megállja a helyét.
Tudomásom szerint az otthoni SPAR nem árulja, de lehet, hogy tévedek.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz zeus_2k14 #47823 üzenetére
Én is azt tudom ajánlani, amit Fall-N ajánlott. Az biztos, hogy minőségi kábel.
Lehet kísérletezgetni a kábelekkel de ha pld 2db 2000Ft-os kábel nem jön be, vagy hamar tönkremegy, akkor már mindjárt ott vagy, hogy a 3. kábelt méregdrágán fogod venni, mert bele kell kalkulálni az első kettő árát is, amit kidobtál az ablakon.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz zeus_2k14 #47820 üzenetére
Szia!
Mi nálad a csillagos ég? Mert egy jó minőségű kábel bizony 3-4000 forinttól indul.
Mondjuk vettem már Kínai 5A kábelt 540Ft-ért és szétszedve elég vastag és még réz is, szóval ki lehet fogni.
A Samu telefonok kedvelik, a Huawei nem annyira.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Marci112233 #47509 üzenetére
Szia!
Valószínű, hogy az android rendszer a hibás. Én pár telefonon próbáltam (Samsung A5 2015-2017, Huawei P30) és azt kell mondanom, hogy bár működött, de siralmasan hosszú volt a keresés és ha nem tudott csatlakozni, akkor ismét a kereséssel kellett folytatni. Lehet, hogy nálad is keres, csak nagyon sokáig tart és ha közben elmegy a kijelző aludni, akkor lehet, hogy újrakezdi.
Nem nagyon lehet vele mit kezdeni. Újraindítás, rendszerfrissítés és ezzel ki is zártuk. Esetleg SIM kártya csere. De miért nem jó az automatikus választás?Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz svgyula #47336 üzenetére
Nem akarok itt mély vitába merülni, de Te megragadtál a kábeleknél. Én pedig arra hívtam fel a figyelmet, hogy a telefonok többsége az USB-C csatlakozók ellenére csak az USB 2.0-ás adatátviteli szabványt támogatják. Szóval nem egyről beszélünk, ezért a nagy kábelvásárlás előtt érdemes megnézni a telefonok specifikációjában, hogy milyen sebességre képes az a C port, hogy ne várjuk azt, ami esetleg sose fog eljönni.
[ Szerkesztve ]
-
-
őstag
válasz kesztió #47000 üzenetére
"Ez egyrészt Android 10-es vagy újabb oprendszerre már nem installálható"
Persze a Play storban már nem elérhető, de vannak alternatívák.
Na, hogy ne higgyünk vakon, ezért feldobtam a Map2Geot egy Samura, amin 13-as droid fut. Gond nélkül teszi a dolgát." Ha ehhez meg kell nyitani a Google Maps-et és nyomkodni kell a térképen (ami vagy pontos, vagy nem), már régen rossz."
Ha ez így van, akkor Te miért akarsz az adatbázisában keresgélni?Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz z0d1@Ku$ #46792 üzenetére
Szia!
Ez inkább az Alkalmazások topikba való.
Az egyik megoldás az lehet, hogy minden app értesítési hangját kikapcsolni és automatizálóval figyelni, majd a kívánt időben megszólaltatni egy értesítő hangot.
A másik pedig a Ne zavarj mód.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz mirci18 #46776 üzenetére
Ahogy vacs is írta, van valaki, aki ért hozzá és beállítja mindenkinek.
Az én párom sem ért hozzá, mégis van mindenről mentése úgy, hogy nem is tudja mikor készül. De nem is kell foglalkoznia vele, mert minden megy automatikusan.
Ha pedig valami történik a telefonnal, nem kell aggódnia, mindene megvan.
Persze mindenki maga dönti el, hogy mit akar, de ha beüt a baj, akkor legtöbbször 0% az esély az adatok visszaszerzésére.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz mirci18 #46773 üzenetére
Ne vedd sértésnek, de neked és mindenkinek szól. A "tanulópénz" is akkor ér valamit, ha tanulunk is belőle. Tessék napi szinten biztonsági mentést csinálni a telefonon tárolt fontos adatokról felhőbe vagy helyi tárolóra! (Képek, videók, telefonszámok, Sms-ek, stb..)
Számtalan szinkronizáló, adatmentési lehetőség van. Tessék élni vele![ Szerkesztve ]
-
őstag
Pontosan azzal, és választhatóvá lehet tenni, hogy WiFi-n vagy Hotspot-n keresztül tegye elérhetővé. Válasz SMS-ben vagy Email-ben vissza lehet küldeni az IP-t, ha nem tudná a telefon gazdája. Alapból is lehet használni, automatizáló nélkül, de úgy rejt némi biztonsági kockázatot.
-
őstag
Sziasztok!
Régóta keresek megoldást a kijelzőhibás telefonok belső tárhelyének eléréséhez.
Utólagosan szinte lehetetlen és ez így van jól, de megelőzéssel több megoldás is létezik.
Én ezek közül egy ingyenes SSH/SFTP szerverrel próbálkozok, aminek van olyan funkciója, hogy töltőre csatlakozás után lezárt kijelzőnél is elindul. Amennyiben a telefon otthoni wifi-re van csatlakozva, egy számítógép segítségével rögtön elérhetővé válik a belső tárhely. Mivel ez az app egy beépülő plugin is az automatizálókhoz, ezért a folyamat automatizálásán is dolgozom, hogy wifi nélkül, a telefon saját Hotspotjával is működjön.
Persze mindez csak akkor ér valamit, ha a még épkijelzős telefonra telepítve lesz.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz rasotamas #46641 üzenetére
Szia!
Egyszerű megoldás nem létezik rá, mivel (tudomásom szerint) semmilyen alkalmazásnak nincs hozzáférése a Sim kártyák és ezzel együtt az Alap mobiladat kapcsolásához.
Automatizáló appokkal meg lehet oldani - ha rootolt a telefon, akkor egyszerűbben, ha nem, akkor - érintésemulációval (pld kattintgatás) elvégezzük az átállítást. Ehhez viszont feloldott kijelző kell. Ezt is lehet automatizálni, de előfordulhat, hogy az adott telefonon és Android rendszeren nem működik. Az automatizálókból a Macrodroid és a Tasker népszerű a topiklakók között. Mindkettőnek van topikja, kérdezhetsz, válogathatsz. Én a Macrodroidban vagyok jártas. Ha ezt választod és van hozzá kedved, de legfőképp időd a teszteléshez, akkor privátban keress meg.Szerk: Bár lehet, hogy az otthoni wifi kiterjesztésével meg is oldódna a probléma?...
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Lalikiraly #46371 üzenetére
Szia!
Nem teljesen világos, amit kérdezel, de talán értem.
Szóval azt szeretnéd, hogy az a telefon, amelyikkel megosztod a netet, ugyanazon a hálózaton legyen, mint a hozzá csatlakozott eszközök?
Ha igen, akkor ez nem fog menni, mivel a telefon a mobilnet felé kliensként csatlakozik, a megosztásnál pedig egy Router/AP szerepét tölti be. Tehát nem tud a belső hálózaton önmagára kliensként csatlakozni.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz zsolt160 #46188 üzenetére
Bár nincs android 12-es rendszerem, de a kérdésem lehet általános. Miért kell megnyitni a Wallet app-ot fizetéshez? Ha az NFC beállításokban a Wallet az alapértelmezett fizető alkalmazás, akkor az fog automatikusan megnyílni és végrehajtani a fizetést.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Hege1234 #45716 üzenetére
Ha ezek mind szerepelnek a kártyán, akkor egy jó gyors kártya lesz a telóban, ami lényeges. Ilyet használok a menetrögzítő kamerámban.
Tudom, hogy ez egy elég soványka válasz. A különböző jelzések jelentéseit meg lehet találni a gyártó honlapján.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz [CS]Blade2 #45574 üzenetére
Nem néztem végig a topikot, de biztos, hogy a Twrp nem hagyható ki, mert azzal kell feltelepited a .zip kiterjesztésü ROM-ot. Keresned kell a telefonnak megfelelő Odin alkalmazást és Twrp Recovery-t. Ha jól emlékszem, van itt a PH-n a telefonnak topikja. Nézz körül ott.
-
őstag
válasz [CS]Blade2 #45571 üzenetére
Szia!
Nem adott ki a Samsung 7-s androidot ehhez a telefonhoz, de XDA-n található custom Rom.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz Viktor0610 #45153 üzenetére
Pont ezt akartam kérdezni én is. Minek, ha úgy sincs értelme. Hogy lehet egy ilyen dologba több, mint 0 energiát fektetni?
-
őstag
válasz pityaa23 #45111 üzenetére
Igen, én sem láttam semmit a tv-n, csak akkor, ha a az egér jobb gombjával kattintottam. Amint csúsztattam a kijelzőn a feloldáshoz ismét sötét lett. Nálam Pin kód van megadva és ekkor a bill. számbillentyűivel fel tudtam oldani. Nem tudom, hogy a mintával együtt kellett-e jelszót is beállítani, mert a mintát soha nem használtam még. Ha nem kellet hozzá jelszó, akkor innen nagyon nehéz lesz. Ha volt jelszó, akkor el kell érni, hogy azzal kelljen belépni. Akár egy újraindítással.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz HoTaZo #44814 üzenetére
Az USB-C csatlakozású eszközöknél ritkább az az eset, amikor nem tud egyszerre töltő és adat módban is működni.
Ahogy a többiek is írják, szoftver és hardverfüggő a működés.
A micro-usb csatlakozóknál pont fordítva van. Azok a telefonok, tabletek amikkel én találkoztam, kizárólag csak egyféleképpen tudnak működni. Vagy töltés vagy adat mód, de egyszerre nem. Jelen esetben kivételt képez ez alól az Amazon Firetv Stick, amely micro-usb csatlakozóval rendelkezik és egy ugyanilyen csatolású OTG kábel közbeiktatásával képes egyszerre töltés és adat módban is működni. (Pendrive, Egér+Bill, Usb hub stb...) Miközben a telefonok ugyanezzel az OTG kábellel nem képesek töltést is felvenni.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz HoTaZo #44157 üzenetére
Nem ott lesz a probléma.
Magát az ssd-t nem ismeri fel a tablet, mint otg eszközt. Lehet, hogy az SSD-ben nincs ilyen elektronika beépítve.
Ezt teszteltem a Huawei P30 telefonomon egy Usb-C-s Hub ellentétes irányú csatlakoztatásával a következőképpen.
Van egy usb-c csatlakozos usb 3.1-s hub-om. Ha ezt a Hub-ot bedugom a telefonba, akkor a telefon ad a Hub-nak áramot, az kéken világit és ha abba egy Pendrájvot dugok, akkor felismeri, böngészhető a tartalma ( a formázás mindegy, mert ha nem megfelelő, a telefon akkor is felismeri, de nem böngészhető a tartalma).
Ha viszont egy normál usb-c töltő/adat kábelt bedugok a telefonba és annak a másik Usb-s végét a Hub valamelyik USB (nem a C) portjába dugom, nem ad áramot a telefon a Hub-nak. Tehát ebből következtetve, kell egy elektronikai eszköznek, kapcsolásnak lenni a a C kábelben valahol, ami által a telefon mint OTG eszközt felismeri és áramot ad neki.
Bár lehet, hogy ez az egész a Tab oldalán hibádzik valahol. Azt is olvastam róla, hogy hiába Usb-C-s, egy időben nem lehet egyszerre tölteni és adatot írni/olvasni róla.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz zsoltzsolt #42504 üzenetére
Az attól függ, hogy melyik automatizáló van nálad telepítve. Én a Macrodroid - ot preferálom. Ha feltelepited, a topikjában folytathatjuk.
-
őstag
-
őstag
Gyanítom, hogy ez nem ilyen egyszerű sem MIUI-n, sem EMUI-n.
Nálam (EMUI) működik az adb ha az ADBAppControll-ban engedélyeztem. Akár Wifi-n is, DE! csak az következő újraindításig. Ha újra lett indítva, akkor előröl kell kezdeni mindent, de ez törött kijelzőnél esélytelen.
Kísérletezek a Macrodroid-al egy SMS alapú feloldáson és az ADB bekapcsolásán érintés emulációval, de még van mit faragni rajta. Ha sikerül (és persze előtte telepítik), megváltás lesz minden kijelző sérült készülékre akkor is, ha előtte nem volt bekapcsolva az ADB.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Cr00py #42247 üzenetére
"Én naív azt gondoltam, hogy van egy program, telefont gépre rádugom, jelez hogy van frissítés ( lásd itunes ) majd pár kattintás után már megy is a történet."
A Samsung almás megfelelője a Smart Switch PC. Tudomásom szerint ezzel frissíthetsz azonnal a készülék legújabb verziójára.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz tordaitibi #41812 üzenetére
Az Okos konnektor nem tudja, az automatizáló adja Ki a kikapcsoló parancsot.
-
őstag
Mi történ? Kezdenek felébredni a gyártók?
-
őstag
válasz egyedülülő #40997 üzenetére
Amennyiben Samsung a telefon és van Samsung Account-od, ahol regisztrálva van a telefon, akkor ki lehet kapcsolni minden védelmet.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Somatom #40687 üzenetére
Ez mondjuk érdekes, hogy ameddig nincs pin kód megadva, addig is lehet a zárképernyőröl piszkálni a kommunikációs beállításokat.
Azt kellene megtudni, hogy az adott telefonon pin kód beírása előtt elindulnak-e a telepített programok pld a MD. Ha ezt tudjuk, akkor már előrébb vagyunk.[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz Somatom #40681 üzenetére
"egy illetéktelen ki tudja ezt kerülni (mondjuk, ha újrahúzza a telót)?"
Furcsa ez a kérdés pont Tőled, aki jártas a droid világában.
Szerintem kijelenthetjük, hogy az újra húzás mindent visz, tehát a válasz: Igen, ki tudja kerülni.
Viszont alapesetben -Macrodroiddal- meg lehet oldani, hogy ne lehessen bekapcsolni vagy akár kikapcsolni a BT-t.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz HoTaZo #40582 üzenetére
Szia!
Az én tapasztalatom szerint a a Media/Music és a System hangcsatorna müködik úgy, hogy ha Bt hangszóró van csatlakoztatva, akkor a teló hangszórójá nem jön ki hang. Minden más csatorna együtt szól a Bt-n és a saját hangszórón. Tehát a Rádió az biztos a Media csatornán szól, a Navi meg ahova teszed, de vagy azis a Bt-n vagy mindkettőn.Üdv: Mcrazy
-
őstag
válasz RkTomi #40443 üzenetére
Csináltam egy tesztet a családi Samsung telefonokon. Ha le van zárva a kijelző, akkor inaktív a fizikai hangerőgomb. Ebből kifolyólag én a fizikai gombokat kizárnám a hibalehetőségek közül.(Kivéve, ha csak valami médialejátszó program nem fut a háttérben, mert az aktíválja a hangerő gombokat.) Amennyiben nálad lezárt módban is néma/rezgő módba kerül, akkor valami szoftveres gond lesz. Ajánlanék egy FR-t.
[ Szerkesztve ]
-
őstag
válasz RkTomi #40443 üzenetére
Közben arra gondoltam, hogy amig nem derül ki, hogy valóban mi a gond, addig is egy automatizálóval megakadályozhatod, hogy néma vagy rezgő módra kapcsoljon a telefon kikapcsolt kijelző mellett.
Ha esetleg van már valamilyen automatizáló telepítve, akkor abban nézd meg, hogy van-e erre lehetőség, de ha még nem telepítettél, akkor Macrodroid-ot ajánlom, mert abban van ilyen esemény. Ha kell segítség, szívesen elkészítem a makrót neked. Akár privátban is kereshetsz.Üdv: Mcrazy
Új hozzászólás Aktív témák
Sok embernek van kérdése az Android rendszerrel kapcsolatban, mely igazán nem köthető gyártóhoz. Ebben a topikban lehet feltenni a szakmai kérdéseket, amelyek telefon/tábla függetlenek.
A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- IPhone X 64GB gyári független nagyon szép megkímélt állapotú
- Samsung Galaxy A15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi Note 13 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- iPhone 16 Pro Max 512GB fekete titán, 2026.10.20-ig AppleCare+ Garancia!
- Samsung Galaxy S22 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával