- Honor 200 Pro - mobilportré
- Fotók, videók mobillal
- iPhone topik
- 45 wattos vezeték nélküli töltés jön az új iPhone-ba
- VoLTE/VoWiFi
- Bemutatkozott a Poco X7 és X7 Pro
- Milyen okostelefont vegyek?
- Xiaomi 14T Pro - teljes a család?
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
OpenDott telóhoz nincs valakinek lementett EBR1 és EBR2 fájlja? Hátha éltere tudnám kelteni a telót, a letölthető gyári FW-ben ezek nincsenek bent.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
cappa72 #3572 üzenetére
A gyári romnál már megvolt az a mappa és a fájl. Most találtam APDB fájlt is a bplg.. mellé. Viszont a lenti javaslatok se segítettek, meta módban továbbra sem kapcsolódik a teló.
Ugyanaz a helyzet az IMEI & SN writer alatt, valamint megpróbáltam még az SN write tool-t is. Ez utóbbi azt adta vissza, hogy:
MetaResult= SPMETA_DLL::META_MAUI_DB_INCONSISTENTHogy aztán ennek van-e köze a kapcsolódási problémához...
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Köszönöm, akkor ha hazaértem próbálkozok az írtak szerint!
Viszont az /etc alatt nincs mddb mappa. lehet máshol is? Illetve most hirtelen ezt csak egy nem gyári rom alatt tudtam megnézni, az lehet gond, otthon felrakom vissza a gyárit. (itt most nem tudok netet adni neki, hogy a gyárira rakjak root browsert)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
Keeperv85 #3556 üzenetére
Ma megpróbálom egy olyan win7-es gépen, amin még nem járt a teló, hátha... Viszont az adatbázis fájl az hogy néz ki? Mert megvannak a binárisok a gyári sw-hez, de ilyen BP kezdetű fájlom nincs.
Ezek vannak most meg nekem:
lk.bin
logo.bin
MBR
preloader.bin
secro.img
boot.img
system.imgHa nem jutok semmire vele itt se, akkor elpostázhatom neked.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Nos, jó eszközre került rá a gadget driver, de ezen a gépen akkor is két eszközt érzékel. Átmentem most a másikra, ott egyet. Végigcsináltam a driver cserét, aksi be, meta mód kiválaszt, reconnect, utána kábel bedug. Rögtön bejön az opendott logo, megjelenik a gadget serial eszköz, csak nem kapcsolódnak össze. A maui azt mondja, hogy nem érkezik válasz, miután a start parancsot kiküldte...
Keeperv85: igen, persze.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Igen, aksi ki és be után is ott van, eddig is azt nyomtam. Mindegy mit csinálok, az az eszköz is megjelenik a listában.
Mondjuk az sem működik, ha a maui v9-ben megadom kézzel a com9 portot.Azt mondja a maui9, hogy a bootrom start parancsot kiküldte, de választ nem kapott. (usb módban próbálva)
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
válasz
cappa72 #3530 üzenetére
CDC megvan, de nincs másik mtk-s cuccom. Amikor maui próbál csatlakozni, olyankor a töltő képernyő helyett az opendott logo jön be, aztán nem történik semmi. Viszont ekkor stabilan létrejön egy usb kommunikációs port ami a telefoné, nyilván ezen keresztül kellene mennie a meta módnak. Még megpróbálom a 9-es maui-t leszedni valahonnan.
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Elvileg igen, ez szerint: [link] de nem keres új drivert nálam.
Mikor csinálom amit írtál, akkor oda-vissza kapcsolgat és hol MTK usb port, hol MediaTek PreLoader USB VCOM Port eszköz jelenik meg, majd nagyon gyorsan el is tűnik. (Win7)
Megnéztem egy olyan gépen amin még nem járt a teló így, ott MT65xx PreLoader eszköz jelenik meg az "egyéb eszközök" alatt kb. 3 másodpercre (win10). Arra kellene a CDC drivert felküldeni?
-
-
CPT.Pirk
Jómunkásember
Akadt egy kis problémám az Op3nDott / Medion P4502 telóval. Azt hiszem az én hibámból történt, de lényeg az, hogy eltűntek az IMEI számok a telefonból, valószínűleg formáztam azt a részt is ami azt tárolja, mikor romokat cserélgettem.
Amiken túl vagyok eddig:
-gyári rom alatt az engineering mode-ban megpróbáltam az AT +EGMR... parancsokkal visszaállítani a saját IMEI számait a telefonnak. [link] Sajnos nem működik, "at command failed to send" üzenetet kapok. Erre egy megoldást írtak, hogy törölni kell az nvram mappát a gyökérben, majd reboot után működnie kell. Ez sem vállt be. Ugyanezt megpróbáltam nem gyári rom alatt, ott se ment.
-MTK droidtools-al próbáltam IMEI számokat beadni, látszólag megy is neki, de semmi hatása. Egyik rom alatt sem segített.
-Chamelephone app-al is próbáltam IMEI-t beállítani, az sem ment.
-IMEI generátorral csináltam MP0B_001 állományt és megadtam neki a 777-es jogosultságokat, majd bemásoltam a /data/nvram/md/nvd_imei mappába a régit felülírva, de semmi hatása. Több rom alatt is megpróbáltam, semmi eredménye.
-Android 5.1 alatt Xposed framewrokben van egy "IMEI changer" apk. Az képes volt beállítani valahogy egy IMEI számot, de mindkét sim foglalathoz ugyanazt. Sok eredménye ennek sem lett, mert nem megy a kártya. Ekkor megpróbáltam megint az előzőben írt MP0B fájlt rámásolni a meglévőre, de semmi hatása, mintha nem onnan szedné az IMEI számokat.
-Próbáltam a Maui META v6 és v8 programokkal csatlakozni a telóhoz és helyrerakni az nvram dolgait, de egyik se látja a telefont.
Van valakinek ötlete? MT6582 -as SOC van bent.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Honor 200 Pro - mobilportré
- Milyen belső merevlemezt vegyek?
- Audi, Cupra, Seat, Skoda, Volkswagen topik
- Intel Core i3 / i5 / i7 / i9 10xxx "Comet Lake" és i3 / i5 / i7 / i9 11xxx "Rocket Lake" (LGA1200)
- Kerékpárosok, bringások ide!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- Fotók, videók mobillal
- Le Mans Ultimate
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- Xbox Series X|S
- További aktív témák...
- Honor Magic7 Lite 8/512GB, Kártyafüggetlen
- Csere-Beszámítás! Sapphire Nitro+ RX 7800 XT 16GB GDDR6 Videokártya! Bemutató Darab!
- Oppo Reno7 5G 256GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- DELL Precision 7540 - Intel Core i9-9980HK, RTX 3000 (nagyon erős GPU-val)
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest