- Milyen okostelefont vegyek?
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Mobil flották
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Google Pixel 8a - kis telefon kis késéssel
- Huawei P30 Pro - teletalálat
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Google Pixel topik
- Karaktere biztos lesz az első Nothing fejhallgatónak
- iPhone topik
-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
Shirko
tag
válasz
aprokaroka87 #5672 üzenetére
SElinux támogatású custom recovery alól lett rootolva?
Ha nem, akkor az lenne a megoldás valószínűleg. -
Shirko
tag
válasz
aytukabozs #5669 üzenetére
Az OTG nem általános és ha kép sincs akkor nem megoldás...
-
Shirko
tag
Az előzőt kiegészítendő:
Alcatel jó eséllyel MTK-s, de ha mégsem, akkor az adb még segítségedre lehet.
Nálam az adb backup a telefonon is engedélyt kért, vagyis szükség
vanlehet a kijelzőre.Ha a telefon recovery módban engedi a root hozzáférést vagy tudsz feltenni custom recoveryt akkor a következő parancs is elég lehet:
adb root
adb pull /data/data/com.android.providers.contacts/databases/contacts2db contacts2.dbÍgy a fájl a pc-n lévő adb könyvtárába másolódik.
A dolog szépséghibája, hogy sok telefon adb-ben sem engedi a root hozzáférést. Én most egy custom recovery-vel bootolt nexus5 telefonon próbáltam ki az utóbbi parancsot és így sikert értem el. Normál boot esetén viszont 'permission denied'-be futottam.
-
Shirko
tag
Én 3,5 éve egy alcatellel eljátszottam ezt a próbálkozást. Gyakorlatnak vagy kihívás keresésnek jó, de más haszna nincs. A Te telefonod ráadásul közösségileg kevésbé ismert és támogatott, ami beszűkíti a lehetőségeid. Ha sajnálod kidobni tedd el végszükség esetére. Napi használatra már nem érdemes erőltetni.
A mostani appok már sokkal többet kívánnak mint amit ebből ki lehetne hozni. -
Shirko
tag
válasz
cappa72 #5604 üzenetére
Minden telefonra vonatkoztatva nem állítom, de vannak olyanok amiknél ez a helyzet. Mondjuk az enyémek nem írják, hogy no command, de várják a parancsot, amit ha kiadok (fastboot) végre is hajtják.
Most nincs mtk-s telefonom, nem tudom megnézni mit csinál a zöld robotnál.
Nexus 5 esetén most próbaként töröltem a recoveryt, majd már újrabootolás után adb reboot recovery parancsra szintén a zöld robotos fastboot módra visz recovery hijján.Az SP tools dolgot viszont már beszéltük, hogy az a fastboottól különbözik, és kikapcsolt készülék kell hozzá, semmiképp nem zöld robotos.
-
Shirko
tag
válasz
Speedcop14 #5598 üzenetére
Szia, lett már valami a dologból?
Amikor a zöld robot van és a no command felirat akkor fastboot parancsokat vár, és képes feldolgozni.
A SP flash tools nem ezt az üzemmódot használja. Arra kikapcsolt telefont kell rádugni, (akár aksi nélkül is)
esetleg rádugáskor próbálni a fizikai gombok kombinációit. Nekem lenovonál a hang +- egyszerre kellett. -
Shirko
tag
válasz
osztszoroz #5592 üzenetére
A DM Verity eredetileg a Xiaomi védelmi megoldása részben pont a nem feltétlen megbízható Custom romok ellen. A xiaominál van mód a bootloader nyitásához kódot kérni. (Nekem a Huaweihez is megvan az utolsó hónapban kértem, később már nem adnak.) Nézz utána, hogy a Cubotnál hogyan működik ez.
-
Shirko
tag
válasz
cappa72 #5583 üzenetére
mik2000 esetén az 1 GB-s partíción egy 869 MB-s fájlrendszer van aminek a fele üres. Ezért akarja a második 500 MB-t a Data-hoz adni, kiszedve közülük a Cache-t. Ha a fájlrendszert össze tudja zsugorítani mint mondjuk a Gparted resize funkciója teszi, akkor nyerne. Gparted linuxon loop eszközön is működik, de az ubifs szerintem nem megy neki. A te módszereddel létrehozott üres fájlrendszerre másolás (jogokkal) ext4 esetén működne, de te is azt mondod ez ubifs miatt már nehezebb.
-
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5580 üzenetére
Az a partició pontosan 1 GB. Csak a rá kicsomagolt fájlrendszer 869MB. Ez gyakori eset. A boot és recovery imigek is rendszerint kisebbek mint a rendelkezésre álló partíció. A probléma igazából az, hogy hogyan csinálsz ebből a 869 MB-s UBIFS fájlrendszerből 500 MB-ost. EXT4 esetén linux alatt még tudnám, de az UBIFS számomra ismeretlen, és nem vagyok benne biztos, hogy az ubuntu kezeli.
-
-
Shirko
tag
Közben elolvastam a Lenovo 850+ átparticionálásodat. Hát vagy az a update-binary elf file nagyon intelligens vagy én nagyon nem, mert nem látom honnan tudja a rendszer a sok változást. :-)
-
Shirko
tag
válasz
cappa72 #5572 üzenetére
500 MB-s system partíciót akar csinálni, arra írtam, hogy a mostani system.img-t nem tudja feltenni.
Userdata-t akarja növelni, és a cache-t áthelyezni közülük.
Az jó hír, hogy a scatter alapján a flash tools megcsinálja a partíciókat, de gondolom az fstab tartalmát nem generálja újra.
szerk.: márpedig ha a cache és a userdata helyet cserél, akkor a mountolási pontokat át kell írni. -
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5570 üzenetére
"Szóval ő csak 869MB-osnak látja a System partíciót összesen. Hova tűnik a maradék?"
Szerintem egy 869 MB-s fájlrendszert ír fel (csomagol ki) az 1 GB-s rendelkezésre álló helyre. Ennélfogva, ha megváltoztatod a partició méretét akkor ezt az update-t már nem fogod tudni újra feltenni, ha probléma van, csak az eredeti scatter fájlal, de akkor visszaáll a mostani helyzet.
Szerintem is jól gondolod, hogy nem a scatter a lényeg. Az a mentéshez és újraíráshoz kell. A rendszer működéséhez a boot.img-ben kell átírni. pl. fstab mountolási pontok. Az is előfordulhat, hogy az init.rc-ben is van módosítandó. Ehhez ki kell csomagolnod a boot.img-t, átírni amit kell, majd újracsomagolni, végül flashelni.
-
Shirko
tag
válasz
cappa72 #5497 üzenetére
cappa72 >
Ha jól értem akkor egy recovery vagy boot.img mentésből tudnál csinálni egy rootolt recoveryt vagy boot-ot?mikk2000 >
adb root
adb shell
dd if=/dev/mtd/mtd6 of=/sdcard/boot.img
dd if=/dev/mtd/mtd7 of=/sdcard/recovery.img// ha a /sdcard útvonal nem jó, keresd meg hova írhatsz.
Ha a parancs nem fut permission denied-re akkor ezt a két fájlt módosítva és flashelve rootolt lesz a készülék, ha a cappa72 számára feltett kérdésre igen a válasz
-
Shirko
tag
Szerintem cappa72-nek van módszere a dumpchar_info-ból való scatter file létrehozására, de én nem értem az általad bemásolt adatokat.
-
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5489 üzenetére
Az adb root
adb shell
után is meg lehet próbálni a
cat /proc/dumchar_info
cat /proc/partitions
parancsokat.Nekem a Nexus 5 feloldatlan bootloader mellett nem hajlandó engedni az "adb root"-ot.
Tehát ez a megoldás is kérdéses.Amit a one click root programokról írsz, arra azt tudom mondani, hogy ha már eljutottál a rootolásig utánna sok segédprogramot találni amivel rendet tehetsz.
-
Shirko
tag
válasz
mikk2000 #5479 üzenetére
Sajnos az XDA-n nem találok hozzá semmit.
Illetve van egy mtk-twrp windowsos program. Ez a PC-hez csatlakoztatott telefon boot image-t felhasználva képes egy twrp recovery.img készítésére. Nekem még nem volt olyan eszközöm amihez így kellett recoveryt csinálni, és most egyáltalán nincs mtk-s telefonom, hogy kipróbáljam. Én csak akkor foglalkoznék a helyedben ezzel, ha kifejezetten csak a tárhely jelent gondot a készüléknél. Szerintem viszont komolyabb friss programokat nem lehet erre a készülékre telepíteni, és ha az XDA-n nincs hozzá rom akkor sokat már nem tudsz rajta javítani. Az 1 GB RAM sem ígér sokat... -
Shirko
tag
Túl nagy a csend, senkinek nincs semmi problémája?
Vagy már senki nem akar foglakozni az androiddal mert készül a Google Fuchsia?Feltettem a Lenovo A7000-re a Lineage Os 15.1-et. Van két ideillő érdekesség:
1. Rootolatlan állapotban nem működött az automatikus képernyő forgatás. Rootolás után a performance manager kért csak root jogot az első bootkor. A képernyőforgatás jó lett. Próbaként teljes unrootot csináltam, és megnéztem változott-e a helyzet, de az automatikus képernyő forgatás megmaradt.
2. A telón az SElinux permissive állapotban van és nem tudom (adb root) enforced-re állítani. XDA-ról erre a célra telepített programmal sem.
UPDATE: épp most telepítem a THE SElinux Switch programot újra, de most nem apk-ból, hanem twrp-n zipből. Mindjárt kiderül ez tudja -e a dolgát... éééés: NEM.
-
Shirko
tag
Általában Download Only módot használtam, ebben lehet valami. De az imei vesztő romot twrp-ből raktam fel.
Utánna ezzel a twrp-vel nem tudtam visszaállítani egy régebbi nandroid mentést. Azt a twrp-t meg valami hiba jelzés mellett nem flashelte a SPFT. Fastbootot próbálhattam volna, de akkor nem jutott eszembe.
A stock romot feltettem, meg a nekem kellő recoveryre is kicseréltem egy lépésben. Ha a bill. kombót nem cseszem el akkor eleve recovery módban akartam indítani, hogy rögtön indíthassam a nandroid mentés visszaállítását, de sima boot lett a vége, és ekkor láttam, hogy PIN-t kér. Megadtam, mentem a beállításokhoz és ott volt az imei. -
Shirko
tag
Visszatettem egy gyári szűz romot, mert amikor a twrp mentést csináltam akkor ahhoz való twrp volt a telón. Közben változott a rom is és a twrp is. SPFT nem engedte a régi twrp recoveryt feltenni, az új twrp meg nem volt hajlandó a biztonaági mentést felismerni. Ezért kellett a szűz rom. És mégis rögtön lett imei a mentés visszaállítása nélkül
-
Shirko
tag
Sajnos ki kell javítsam magam, a debuggoló eszközre talált program elég gyatra, az adb parancsokat nem továbbítja csak egy remote shell-t nyit.
Így a hasznosság eléggé korlátozott. Pláne ha a célkészüléken amúgy is használni tudjuk a terminált. Mondjuk azt már kernel auditor segítségével init.d emulációval megoldottam, hogy ne kelljen terminálból minden indításkor beírni a parancsokat, de hát kinek van ennyre felkészítve a javítandó gépe ?
Szóval ezt a "projektet" az alapkutatás kategóriába sorolom.
Valaki ismer androidos ADB cliens apk-t? -
Shirko
tag
Teljesen kábel nélkül megoldva:
Céleszközön: (terminálból rootként)
setprop service.adb.tcp.port 5555
stop adbd
start adbdDebuggoló eszközön:
[link]A dolog szépséghibája, hogy rootolt kell legyen a javítandó teló, és külön furcsaság, hogy jó jogosultságú shell szkriptből permission denied-be fut, pedig egyesével teljesül. SElinux permissive esetén is. Mit felejtettem el a shell szkriptekkel kapcsolatban az évek során???
-
Shirko
tag
Ha már adb:
Ismer valaki adb kliens appot, tehát android eszközről csatlakozni android eszközhöz, debugolni azt? -
Shirko
tag
válasz
siryeti #5433 üzenetére
A "hardveres" kikapcsolást próbáltad? Nagyon hosszan nyomni a power gombot amíg le nem áll a teló. Utánna hátha működik a recovery bill. kombó. Illetve terminál emulátorból a reboot recovery parancs jut még eszembe, de ahhoz root kell.
Remélem idelátogat Keeperv85 és kibővíti a lehetőségek tárházát. -
-
Shirko
tag
válasz
siryeti #5425 üzenetére
Szerintem hagyd az adb-t, csak egy ötlet volt, hogy talán ki lehet lőni a frissitő rutint, de az nem biztos akkor sem ha megy az adb. Lehet, hogy nehéz beazonosítani, és jogosultság sem biztos hogy lenne hozzá.
Az még nem kerek, hogy a bekapcs- hangerő kombó miért nem megy. Aksi ki-be volt már?
-
Shirko
tag
válasz
siryeti #5417 üzenetére
Ha visszaléptél akkor be tudsz menni a beállításokba?
Ha igen akkor próbáld tiltani a frissítést. A fejlesztői menüben kapcsold be az adb over network opciót, akkor usb nélkül beléphetsz a adb-be. Onnan reboot recovery. Hátha... Ha a twrp elindul akkor nyert ügyed van a mentéseddel.Itt már én is meg mások is írták, hogy a custom romok esetén veszélyes a factory reset.
A PC-n is nézz körül miért nem mennek a driverek, mert az szerintem független ettől a problémától. Illesztőprogram aláírás kérést kapcsold ki, a telepítőt tedd kompatibilitási módba, stb.
Szerk.: Újraindítás Biztonságos módban? (Hosszan nyomod az újraindítást)
-
Shirko
tag
Nekem egy érdekes eset miatt kétségeim vannak az IMEI szám NVRAM-ban létével kapcsolatban. Mint sokszor hivatkoztam rá romolgattam eleget egy lenovo A2010-et. Egyszer nekem is sikerült elveszítenem az IMEI számot. És ezen az sem változtatott, hogy volt mentésem. DE: feltettem egy stock romot (mert csak azzal volt jó a twrp amivel körábban Nandroid mentést készítettem). Ez a rom semmilyen tekintetben nem kapcsolható a konkrét készülékhez, és mégis a legnagyobb elképedésemre a telefon PIN-t kért, és kiderült, hogy meglett az IMEI is. Matricán ellenőriztem, nem idegen IMEI hanem a sajátja.
Ennek fényében maximálisan támogatom, hogy próbáljon rá keresni másik romot, és lehet, hogy váratlanul megoldódik a probléma. De ha a másik telefon nvramja megoldaná a rendszer indulását, utánna még vannak módok az IMEI visszaírására. -
Shirko
tag
válasz
Kuruzsló #5403 üzenetére
Nem indul a droid?Nvram nélkül is el szokott indulni emlékeim szerint. Utánna már adb alól megpróbálhatod root mellett. Lenovon az nvram és az nvdata megegyezik. A jó telóról az nvdata mappa tartalmát kimented, és a rosszon bemountolod az nvram-ot és rámásolod. Umount és reboot.
Szerk.: Recovery alatt is mennie kell, ha nincs nvdata, akkor a jó teló nvram-ját mountold, és arról ments.
-
Shirko
tag
A saját készülékének saját szériaszámára már csak át tudja nevezni az alkönyvtárat... ha ezt sem tudja, nem merném rábízni a twrp-s visszaállítást sem.
Én az utóbbi hónapokban összesen 3 különböző készüléken csináltam twrp-s mentést és mindíg a szériaszámot adta az alkönyvtár nevének. Meg sem próbáltam, hogy mást is elfogad-e. -
Shirko
tag
-
Shirko
tag
Számomra ez azért volt meglepő, mert a korábbi SuperSu root-ra sosem volt hatással a FR. Elvben ugye a userdata + cache + dalvik törlés történne. Sosem hallottam, hogy boot.img-t vagy ramdisket módosít. Különösen, hogy a magisk is része volt a custom romnak. Azért gondolok inkább részleges downgrade-re.
-
Shirko
tag
Közérdekű közlemény:
A zip-ből twrp-vel feltolt ROM-ok esetén nem egészséges ötlet a factory reset.
Ez nekem már a második eset amikor a FR érdekes dolgokat művelt. Mondjuk nem helyreállíthatatlan károkról van szó inkább érthetetlen.
A Lenovo A2010-en inkább visszatettem a twrp mentést, nem küzdöttem a hibaelhárítással. Az A7000 Lenovon viszont azt vettem észre, hogy hazavágta a Magisk-et, s vele a root-ot (!!!). A CCleaner Cache törlés sikertelensége miatt jöttem rá, hogy nincs root. Aztán kiderült, hogy nincs magisk, és Dolby Atmos sem...
Twrp alól friss magisk telepítés megoldva, hiba elhárítva. Gondolom az FR a magisket downgradelte és ez inkonzisztensé tette a rendszert. -
Shirko
tag
válasz
Keeperv85 #5375 üzenetére
Azért húztam ilyen sokáig a dolgot, mert az előző linuxMint telepítés nagy csalódás volt. Irtózatosan lassú volt a gépemen, és pár napja a jBart master alatt úgy kifagyott, hogy nézni is rossz volt. Ez a vég amikor a linuxot egy java alkalmazás hazavágja. Most egy Ubuntu 16.04 került fel a másodlagos vinyóra, annak az mbr-jéből indulva. Így még a winnel sem veszekszik, bios boot menüből indíthatom. Még csak erre az egy feladatra használtam, remélem nem fog csalódást okozni hosszabb távon sem.
-
Shirko
tag
Telepítettem egy ubuntut és megcsináltam terminálban. Nem védelem, vagy bootdisk ellenőrzés okozta a nox fagyását. Egyszerűen a sima visszacsomagolás semmit sem ér. A find . | cpio -o -H newc | gzip > ../ramdisk
tökéletes fájlt hozott létre. A reboot után a megfelelő tulajdonságokkal létrejött a gyökérkönyvtár alatt a könyvtár amit beírtam az init.rc-be. -
Shirko
tag
Konkretizálom a kérdést:
Extract Ramdisk, Modify And Repack
mkdir initrd
cd initrd
cat ../initrd.img | gunzip | cpio -vidA kicsomagolást a 7Zip megcsinálja. A változtatásokat én megcsinálom.
Az alábbi visszaépítést viszont elvben ugyan meg tudom csinálni a 7Zippel, de amikor visszaírom a boot particióra mindíg behal a NOX.
Windowson mivel, vagy a 7Zip milyen paraméterezésével válthatom ki az alábbi parancsot:
cd initrd
find . | cpio --create --format='newc' | gzip > ../myinitrd.img ? -
Shirko
tag
Erre tudtok valami támpontot adni?
https://itcafe.hu/tema/android_os-t_hasznalok_szakmai_topicja/hsz_34212-34212.html
-
Shirko
tag
Persze mondanom sem kell, hogy fájlböngészőről volt szó.
Azóta kipróbáltam a Lenovo A2010 telefonon is. Azon is hasonlóan működik. A Nox emulátoron (4.4.2) viszont az iniciáló rész (engedély + elfogadás) elött (miatt?) megszakad a feltelepült program futása. Pedig a Nox alatti framework-res.apk-t betöltöttem a apktools-ba. (Az én belepiszkálásom elött sem ment NOX-on.) -
Shirko
tag
Ha már vannak eszközeim, nekiláttam egy november óta kísértő feladat megoldásának:
A Lenovo A7000 telefonom gyári böngészője nem akar felmenni másik telefonra, illetve az A7000-ren más rom mellett hibásan működik az ftp szerver funkció. A "Belső Tároló" könyvtár (beégetett- nativeMMC kulcs) fájlnév az ftp klienseken "krix-krax"-osan ékezetek helyett ismeretlen jelekkel jelenik meg, és nem enged belépni. Így olyan mintha nem is lenne ftp szerver a programban.
Gondoltam kicsomagolom a programot (apktool), és átírom. Most Belso eMMC lett. És lám működik!
Szépséghiba: Az ékezetes fájlokat még mindíg nem kezeli, de ez már kevésbé zavaró, mert azt ugye a program átírása nélkül is át tudom nevezni a telefonon, ha szükséges, illetve a pc-n a telefonra másoláshoz.
Persze azért nem lenne rossz, ha tudnám mit, melyik fájlban kell átírnom -
Shirko
tag
-
Shirko
tag
válasz
aytukabozs #5330 üzenetére
-
Shirko
tag
válasz
aytukabozs #4838 üzenetére
Sziasztok, ezt már valahol olvastam, és ott a kérdezőnek mindig "ismeretlen parancs" hibát dobott. Ezért én is kipróbáltam. Különböző (de a telefonhoz készült) boot- és recovery imigekkel, de nekem sikerült egyszer sem. Külön csak kernelt is kicsomagoltam, de arra is ez a hiba jött.
Mi lehet az ok? -
Shirko
tag
válasz
tpeter77 #5325 üzenetére
Ez egy viszonylag régi SU, próbáld meg eltávolítani és/vagy frissíteni. Az optimalizálás tapasztalatom szerint akkor szokott történni, ha törölték a dalvik/art -ot és a cache-t. Ha a SU beállításainál találsz olyat ami ezt csinálja minden rendszerindításkor vagy kilépéskor akkor ezt kéne tiltani.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Csere-Beszámítás! Ryzen 9 9950X3D Processzor! 16Mag-32Szál!
- Gamer szék noblechairs LEGEND TX Szövet Antracit
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 10600KF 16/32/64GB RAM RTX 3060 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- REFURBISHED és ÚJ - HP USB-C Dock G5 docking station (5TW10AA) - 3x4K felbontás, 120Hz képfrissítés
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest