-
Mobilarena
Android dual SIM szakmai mélyvíz
Az alábbi témák kitárgyalása kerülendő, mert nem ide tartozik!
Kérdésed a megfelelő topikba tedd fel:"melyik alkalmazás, ami"
"milyen tokot vegyek"
"piros hátlap hol kapható"
"honnan vegyek telefont"
Új hozzászólás Aktív témák
-
válasz
osztszoroz #5886 üzenetére
Tudtommal a SP Flash Tool formázását kimondottan nem ajánlották, mert gyakran téglázta az eszközt. De javíts ki kérlek, ha tévedek.
-
-
-
-
Sziasztok!
Bátyám rendelt egy használt telefont külföldről. Huawei márka, Droid 10-es, Dual.
Megjött szépen, csak nem lehet vele mit kezdeni. Ugyanis újra lett telepítve és úgy elküldve, csak aktiválva nem. Így csak a korábban használt G-fiókot fogadná el, az eladó viszont (érthető) nem akarja elküldeni az adatokat.
Lecseréltem rajta a rendszert, de változatlan, ugyan úgy azt a címet kéri. Mit lehet ilyenkor csinálni vele?
Értem én, hogy ez egy lopásgátlás, de így használhatatlan.Van arra mód, hogy ki lehessen ütni, vagy elfogadtatni vele egy új E-mail címet?
Az eladója sajnos kijelentette, hogy semmilyen úton nem hajlandó ebben segíteni...Válaszokat előre is köszönöm!
-
válasz
svgyula #5744 üzenetére
Érdekes, hogy nem mindig. Tehát inkább módosítom a dolgokat: Bizonyos időben bizonyos helyeken csinálja ezt. Tehát nem mindig és nem mindenhol.
Mikrofon tesztelve, 2 darab is van rajta. A Viber eddig egyszer csinálta, azt is úgy, hogy mivel GSM telefonálásnál nem hallott a túloldal, felhívtam ott. Ugyan érthetőbb volt a beszédem az ellenfél elmondása szerint, de változatlanul tudta állítani, hogy s*it.Ha csak a GSM hívásoknál van gond akkor kapcsold ki a 4G hanghívást és teszteld úgy.
A 4G hanghívás tudtommal a 4G hálózaton keresztül telefonál. A vicc az egészben pedig az, mint említettem, a 4G kiváló. De végülis egy próbát megér.
-
Sziasztok!
Adott egy Galaxy Note 9 Dual SIM-es telefon. A nevéből is következtethető, alig múlt el egy éves.
Újabban azt játssza, hogy nem tudok vele normálisan telefonálni. Bővebben:
A környezetem kb 60%-ában (beleértve a házban és kültéren is) ha telefonálni akarok, én kiválóan hallok mindent, az ellenfél azonban csak szakadozott, extra halk morajlást. Ezzel szembe a mobilnetem mindenhol kiváló, 4G. Ehhez hozzá társul, ha PL mobilnetről használom a Viber-t ezeken a helyeken hanghívás lebonyolítására, ugyan ez a tünet.A mikrofon jó. A net kiváló. A család többi tagjának nincs ilyen gondja (mondjuk nem is ennél a szolgáltatónál vannak). És a 2 csere telefonom Orosz, így a hálózati specifikációik nem mérvadóak, hogy azokban teszteljek.
Szerintetek mivel lehet a probléma? Szolgáltató? SIM kártya szintű meghibásodás? Valami esetleg a telefonban?
Előre is köszönöm a válaszokat!
-
Jelenleg is ott nézelődöm, találtam jó pár Custom ROM-ot, de ugye ennek a nevében is benne van, hogy olyan nem lesz, mint a gyári.
Mondjuk azt sem értem, hogy a gyártó miért nem hajlandó kiadni az Offical Firmware-t, pedig szépen kértem tőle. Elvileg ugye azt megvettem a telefonnal együtt.... -
Ha valaki jó fej és találsz embert aki működő Blackview A8 -on TWRP-használ, az esetleg tud neked mentést csinálni TWRP alól ami neked segíthet.
Nem sok reményt fűznék hozzá, én egy Galaxy Note 5 Backup-ot kértem itt több fórumban is, ami lényegesen gyakoribb készülék a BV-nél, mégsem volt jelentkező...
-
Üdvözletem!
Remélem, ezúttal választ is kapok egy kérdésemre....
Adott egy Galaxy Note 5-ös eszköz, melyet ODIN segítségével szerettem volna feljebb frissíteni.
A frissítés elindult, de pár másodpercet követően sikertelenül le is állt, nem derült ki az oka.
A készülék újra indult, de nem a rendszer, nem is a Download Mode és nem is a Recovery.
Egy Download Mode háttérrel rendelkező, figyelmeztető emblémával megáldott szöveget mutat:"Hiba történt az eszköz rendszerfrissítése során. Használja a vészhelyzeti helyreállítót a Smart Switch PC alkalmazásban" (Szabad-magyar fordítás)
Letöltöttem az appot, de amikor csatlakoztatom a telefont, kiírja: "Nem támogatott eszköz"
A telefont sem újraindítani, sem kikapcsolni, igazából semmit nem lehet vele csináni. Mit lehet ilyenkor tenni?
Válaszokat előre is köszönöm!
-
Sziasztok!
Lehet, rossz ajtón kopogtatok, de azért hátha.
Adott egy Dual SIM-es Galaxy Note 5, melyben akkumulátort akartam cserélni.
Személy szerint különösen kedvelem a Samsung régebbi típusú eszközeit, mert könnyen szerelhetőek. Azonban ez a modell már volt korábban szervizben...
A szétszedési metódus alapvetően a hátlap eltávolítása, sok csavar kitekerése és gyakorlatilag ennyi, hiszen a képernyő és a hátára rögzített Belsőségek nemes egyszerűséggel kibuknak előre.
Nos, itt nem ez volt a helyzet. Ugyanis a kedves delikvens, aki előttem szétszedte, nagy poénnak gondolta összerakásnál a komplett egységet beleragasztani a keretbe...
Mivel a keret maga teljesen zárt, így a gyártó gondolt a szerelhetőségre és az esetleges megszorulásra, így egy "kinyomó" nyílással látta el a keretet. Azonban ha valaki nem számít arra, hogy a gyártótól eltérően valaki ezt még be is ragasztja... Annak az az eredménye, hogy a kilökést követően az 5,7"-es AMOLED megjelenítő örömében atomjaira robban...Tudom, sok ez így egy apró problémához, de mégis.
Ha már eddig eljutottam, az akkumulátort azért kicseréltem. Azonban nem tudom, hogy áll töltöttséggel, mivel az OLED megjelenítő egyetlen nit fényt sem produkál magából.
Feltettem tölteni, ahol a jelzőlámpa ki is pirult rendesen. Kis idő múlva megkíséreltem bekapcsolni. A lámpa kékre váltott, ahogy annak lennie kell. Azonban ez az álláspont fent állt fél óra múlva is. Lehúztam a töltőről, de változatlan. Se ki, se be nem kapcsol, csak stagnál. Namost kijelző nélkül kicsit nehéz megállapítani a diagnózist. Ráadásul enyhén melegszik is.
Amitől rettegek, az az alaplap hiba. Mert rengeteg fontos adatom van rajta, és természetesen SD foglalat mindek is volna?
Ki lehet valahogy deríteni látatlanban, hogy mi a helyzet? Mert nem olcsó egy ilyen képernyő, így ha tégla lett, nem is vágnék bele.Előre köszönöm a segítséget és hogy végig olvastad!
-
-
válasz
cappa72 #3633 üzenetére
Ég a pofám!
Ezer hála, s egy rekesszel, köszönöm szépen!De most, hogy sikerült is, azért nem teljesen világos, hogy ha POS-ról ment, így miért nem...
Szerk; De ez most sem jó. Tőle meddig a Linux sohasem kérd ahhoz engedélyt, hogy létrehozzon egy könyvtárat mkdir paranccsal... Most meg engedély letiltva... Permission denied...
Bár ez szóra sem méltó, megoldom Manuálisan... -
Sőt!
Most megpróbáltam mégegy alternatívát, melynek jobban kellene működnie, lévén nincsenek könyvtár keresések, erre gyökerebb választ közöl, mint eddig;felhasználónév@pcneve ~/Asztal/almappa/telefonrendszerénekmappája $ ./simg2img
Usage: simg2img <sparse_image_files> <raw_image_file>
felhasználónév@pcneve ~/Asztal/almappa/telefonrendszerénekmappája $ simg2img system.img system.raw.img
simg2img: command not found
felhasználónév@pcneve ~/Asztal/almappa/telefonrendszerénekmappája $Konkréten rákérdezek, és megmondja, hogy ott van. Erre következő válasz, mikor használni is akarom; Nincs ott...
-
Sok a vád, jogos lehet, de pofátlan kérdésmentesen.
Most akkor egy RE:TRY előtt úgy válasz mindannyitoknak.
Kezdjük.
Komolyan azt hiszitek, hogy mivel egy kérdésre nem kaptam választ egy hónapja, akkor abbahagytam és megpróbáltam most? Hát... Nem egészen... Sőt! EGYÁLTALÁN NEM! EZ ALJAS RÁGALOM... higgadtság... nyugi...
Eddig ment. Nem tettem volna fel a kérdést, ha menne. Az a baj, hogy EDDIG MŰKÖDÖTT!
Azért van különbség... Eddig POS (Pendrive Operating System) - ról dolgoztam, de most telepítettem teljes-jogúan. Már csak azért is, mert úgy olyan volt, mint a Fifty First Dates című film főszereplőinek nőtagja. Minden kikapcsolásnál felejt...
Szóval ezért nem értettem, hogy eddig minek ment, ha most nem... Eddig nem volt hiba, most van... Ugyan az a rendszer, csak eddig nem volt teljes jogú!!!Cappa72! Ismét köszönöm segítségedet, hamarosan jelentkezek az eredménnyel (ezt csináltam az eddigi, szintén tőled kapott fájllal.)
SZerk; Pipa, ezt csinálja, akkor megnézem ezzelJogsim meg csak nagymotorra van, ha érdekel...
-
válasz
Keeperv85 #3626 üzenetére
Miért baj az, ha engem a terminálos parancsok EGY RÉSZE érdekel, ami érinti munkáimat?
Ha a többivel nem akarok törődni, mert JELENLEG NINCS SZÜKSÉGEM RÁJUK, akkor miért vágod ezt a fejemhez?
Tisztára, mint a suliba volt...
Miért nem kaphatok egyvalamire konkrét választ, csak egy 45000 kérdéskörből álló választ, amit bogarásszak napokig?
Nem mondom, hogy nem, sőt konkrétan valószínű, hogy előbb-utóbb oda fogok kilyukadni. De nekem most egy SpeedHelp kellene, miért nem kaphatok? -
válasz
Keeperv85 #3624 üzenetére
Most az engedély megadását követően azt közli, hogy engedély tiltott. MIUTÁN MEGADTAM NEKI!
Most komolyan... Melyik parancsot hagyom ki? Ezt most tényleg nem tudom. Megvannak a fájlok, az engedélyek, erre... ez a válasza
A komplett fájl megkapott minden jogot, írási, olvasási, futtatási, és így tovább -
-
Sziasztok!
Remélem belefér még e csoportba, hogy nem egy Dual-Sim-es telót említek, mint problémaforrást, hanem a hozzá tartozó rendszer mókolása közben felbukkanó terminál-anyázást...!Amiről szó lenne, az a rendszerhozzáférés, a System.img boncolása. Gondolom, ehhez nem kell típus, viszont az kellhet, mi a rendszerem; Linux Mint 13 Maya 64Bit.
Szóval, elkezdtem végrehajtani a parancsokat (illetve osztogatni, hogy hajtsa végre a terminál), mikor az egyik parancs után közölt velem egy olyat, hogy nem található az adott fájl, amit kérek tőle.
Nem volt világos számomra, hogy miért, ugyan az alap fájl nem volt ott, mert az azt megelőző paranccsal létrehoztam belőle a szükséges dolgokat (simg2img).
Elkezdtem a parancsot lépésről lépésre visszavenni, és TABULÁTOR segítségével kiegészíteni, de egészen addig nem hozott eredményt, ameddig a legelejére nem mentem; ./
Na itt viszont olyat, amit nem fogtam fel! Nem találta magát a kezdőmappát, de ő az elejétől fogva az almappán belüli mappában lévő fájlok közül jelzett hibát, hogy nem találja, megnevezve azt, nem pedig azt mondta, hogy már a kezdő mappa sincs meg b+! !
Mindegy, egy misét megért, kimásoltam a komplett extras mappát az adott munkaterületre, hogy mi lesz akkor. Végig tabulátoroztam minden parancsrészletet, majd amikor eljutottam volna a simg2img parancshoz, a tabulátor a következőt adta ki rávágással; simg_dump.py
Gyanakodtam, de mivel nem adott más választási lehetőséget, rámentem, persze eredmény nem lett.
Hát bemásoltam ismét az alap simg2img fájlt, és habár a tabulátor akkor sem látta (a simg2img.c-t sem, mondjuk...), erőltetetten kértem tőle a parancsot. Hiába...De, hogy lássátok is, itt a terminál;
felhasználónév@számítógépnév ~/Asztal/almappa/telefonfájlmappa $ ./
calibration/ CheckSum_Generate.exe extras/
felhasználónév@számítógépnév ~/Asztal/almappa/telefonfájlmappa $
felhasználónév@számítógépnév ~/Asztal/almappa/telefonfájlmappa $ ./extras/ext4_utils/simg_dump.py system.img system.raw.img
system.img: Total of 384000 4096-byte output blocks in 2108 input chunks.
Traceback (most recent call last):
File "./extras/ext4_utils/simg_dump.py", line 169, in <module>
main()
File "./extras/ext4_utils/simg_dump.py", line 54, in main
FH = open(path, 'rb')
IOError: [Errno 2] No such file or directory: 'system.raw.img'
felhasználónév@számítógépnév ~/Asztal/almappa/telefonfájlmappa $ ./extras/ext4_utils/simg2img system.img system.raw.img
bash: ./extras/ext4_utils/simg2img: Permission deniedA kérdés csak az, hogy MOST mi a baja, miért nem akarja adni az igazat?
-
válasz
zizike22 #3586 üzenetére
Adnék egy esélyt a Linuxnak.
Nem kellenek Driverek, tiltások sem, semmi, ha a következőképpen csinálod;- Fogsz egy 64Bites PC-t.
- Egy 8GB-s Pendrive-ot.
- Letöltöd a Linux 13 Maya 64Bit-et (ekkor nem kellenek tiltások, stb).
- Letöltöd a RUFUS nevű programot.
- Letöltöd a 64Bites Linux Flashtoolt.Használat;
- Rufussal kijelölöd a Linux iso fájlt és rákonvertáltatod a Pendrivera.
- Bedugod a gépbe, bekapcs, boot, USB.
- Ha bejött a rendszer, akkor rámásolod a flashtoolt.
- Adsz neki futtató jogot (terminál vagy jobb klikk)
- Itt egy kicsit visszaolvasol és látod a szükséges parancsokat, de ne fáradj;Terminálos prancsok;
cd \home\mint\mappa\almappa\a-flashtool-pontos-helye
sudo sh flashtool.shPróbáld meg így, beinvitálni a scatter.txt fájlt és rányomni a letöltésre. Próbáld meg a bekapcs+hangerő gombot is, ha nem ment elsőre.
-
-
-
válasz
cappa72 #3514 üzenetére
A másik lehetőség, amit írni akartam, de végül töröltem, az a Partition Magic nevű program.
Az ugyan 100%-ig megcsinál bármilyen és bármekkora patríciót, de eddig külsőleg pendrive-ot formáztam vele, azért vettem ki, mert nem tudom, hogy reagálna rá egy telefon.
A Flashtool-os megoldást meg elírtam, mert nem vele lehet megcsinálni a patríciót, hanem vele lehet felküldeni egy megpatrícionált ROMot. Erre több videót is láttam és egyik blogbejegyzésemre is ilyen válasz érkezett. -
Elméletileg képes a Flashtool ilyesmire is.
A megosztott patrícióval rendelkező belső tárhelyek egyáltalán nem ritkák, manapság. Sőt, egyedül eddig a DOOGEE készülékeimen vettem észre olyat, hogy nincs szétcincálva.szerk; volt egy másik lehetőség, de azt inkább kitöröltem, mert nem 100% biztos
-
válasz
MrSealRD #3496 üzenetére
Az Android 5.0+ esetén (a + "vagy magasabb-ra utal) ezt alapból be kell állítani, ha beteszel 2 SIM-et, hogy melyikről mit akarsz csinálni. Lehet aztán mindent is, de csak az egyiket hatalmazhatod fel NET joggal. KitKat mellett mindkét kártya aktív, viszont minden net-indításnál megkérdezi (megszokta, kivéve, ha örökösíted a beállításod, akkor csak SIM csere esetén kérdez vissza), melyikről akarsz netezni. JillyBeen alatt szintén beállítás kérdése, ez alatti verziószámban pedig nem volt dolgom még DUAL-SIM-telóval. Remélem segített.
-
-
Tudtommal semmi sincs csak magatol!
Ha beirsz egy kerdest a google-ba, akkor nem egy elore szandekosan neked legyartott oldal jon elo. Hanem olyan talalatok, akelyek igy jottek letre, valaki kerdezett, alaki valaszolt. A google keresoje pedig odavezerli. Mint ebben a topicban is, egy mar megbeszelt kerdesre ha egy harmadik szemely rakerdez, az egy linket kap. A mar egyszer felett kerdes megoldasahoz.
En is valaszoltam mar nem egyszer ezen a topicon olyan kerdesre, amelyre korabban a valaszt az internet mas szegmensen leltem meg. De valaszoltam, nem elkuldtem vadaszni.Keeperv; Mindegy jelen esetben, hogy ironia, vagy gunyolodas, itt ez minosites. En olvastam a szabalyzatot mikor regisztraltam es emlekszem, hogy volt ezzel kapcsolatban szo a mit-nem-szabad resznel. Lefogadom, nagyon kevesen vagyunk, akik a regisztraltak kozul olvastak. Ez kerem minosites! Es ameddig en nem teszem, elvarhatom, hogy velem szemben se tegyek!
Egy korabban feltett kerdesemre azonban azota sem jott valasz, miszerint;
Ha csak system.img-t flashelek, akkor az a data allomanyba beleszol? Ugy ertem, telepitett alkalmazasok, stb. Egyedul ezt nem flasheltem meg kulon, azert kerdem.Ui; Ugyan az a tartalom nem baj, ha megvan 10x az interneten. Mert vagy 75 fele nyelvet beszel az internetezok kozossege! [alnyelvekrol es beszedformakrol nem is beszelve] De en megkeresem az interneten!
Mert ugye;
Másvalaki google asszisztensének lenni pedig nem egy hálás feladat
Ezen kijelentes, es ez;
A szakmai topik (mélyvíz) pedig egy erős alap tudást feltételez. Ezért nem megyünk karúszóval az óceánba, hanem előbb a pancsolóban megtanulunk úszni.
Szerintem nem igazan illenek ossze!Cappa72; Neked pedig koszonom vegtelen segitokeszsegedet, megertesedet es turelmedet!
-
válasz
cappa72 #3443 üzenetére
Ez nyert!
Nincs hely!
Hogyan csatoljam az SSD-t?
Ilyet windows-on sem tettemszerk; a gunyolodas tudtommal ezen lapcsaladban a tiltott dolgok koze esik. Azert jon valaki ide, hogy kerdezzen. Nem azert, hogy lenezzek. Lehet, valamiben en is jobb vagyok nalatok mas teruleten. Megsem nezek le senkit!
-
válasz
Keeperv85 #3441 üzenetére
mint@mint ~/Downloads $ ./simg2img
Usage: simg2img <sparse_image_files> <raw_image_file>
mint@mint ~/Downloads $ ./simg2img /home/mint/Downloads/DOOGEE-Y100X/system.img /home/mint/Downloads/DOOGEE-Y100X/system.raw.img
error: file_write: incomplete write
Cannot write output file
mint@mint ~/Downloads $Idaig jut. Az mnt-be nem rak semmit. Itt is en rontottam el valamit?
-
-
-
válasz
cappa72 #3433 üzenetére
Oszinten elmondom, ezt most nem ertettem;
Lehet, hogy innen ered a bibi, csak más könyvtárakkal csináltad ugyanezt?
Milyen konyvtar kell?
Es megegy hasznos kerdes. Hogy keszitek a konyvtarbol binarist? Jobb klikk nem ad ilyen lehetoseget
Most csinalom eloszor Linuxon!!!Ksanc; Csak a 32Bites gepemen van feltelepitett Linux, egy 17.3-as.
A laptopom egyedul 64Bites, de csak 32GB-s SSD van benne [jelenleg], nem tudok ra telepiteni es nem is fogok. -
-
válasz
cappa72 #3427 üzenetére
mint@mint ~ $ cd ~/Downloads/
mint@mint ~/Downloads $ ls -l
total 272
-rwx--x--x 1 mint mint 278374 Mar 22 20:02 simg2img
mint@mint ~/Downloads $ chmod +x simg2img
(M)chmod: command not found
mint@mint ~/Downloads $ chmod +x simg2img <--- erre itt megadta a jogot
mint@mint ~/Downloads $ ./simg2img
bash: ./simg2img: No such file or directory
mint@mint ~/Downloads $Ez nektek mit mond?
-
-
A boot és recovery képfájlokat teljesen más módszerrel kell kibontani/összerakni, azt szerintem hagyjuk most.
Igazan halas vagyok a segitokeszsegert, de nem tudom, eddig hany helyen emlitettem; En most pont egy boot.img kinyitasara kerdeztem ra. Az csak mellekes, hogy eddig mast sem nyitogattam [linux alatt].
Cappa72; ott meg nem tartok, hogy le tudjam tesztelni, de csak percek kerdese kb.
De addig is egy kerdes, mivel ezzel meg nem csinaltam; Ha csak system.img-t flashelek, akkor az a data allomanyba beleszol? Ugy ertem, telepitett alkalmazasok, stb. Egyedul ezt nem flasheltem meg kulon, azert kerdem.
szerk; fogalmam sincs, az elozo miert ment ki
-
A boot és recovery képfájlokat teljesen más módszerrel kell kibontani/összerakni, azt szerintem hagyjuk most.
Igazan halas vagyok a segitokeszsegert, de nem tudom, eddig hany helgyen emlitettem; En most pont egy boot.img kinyitasara kerdeztem ra. Az csak mellekes, hogy eddig mest sem nyitogattam [linux alatt].
Cappa72; ott meg nem tartok, hogy le tudjam tesztelni, de csak percek kerdese kb.
-
-
válasz
cappa72 #3411 üzenetére
Szerintem tudom, hol van a problema.
De akkor elotte, hogy mit csinaltam eddig;
Letrehoztam home/mr_y - ban a simg2img elnevezesu mappat, ebbe beletettem a letoltott simg2img nevu fajlt. Terminalbol megcimeztem, adtsm neki futtato jogot. Ellenoriztem, megkapta, hibauzenet nem volt. Ezutan beirtam;
./simg2img /home/mr_y/Desktop/Y100x/Bootimg/tmp/bootimg.img /home/mr_y/Desktop/Y100x/Bootimg/tmp/bootimg.raw.img
bash: ./simg2img: No such file or directory
Szoval nem talalja. De hogy ne talalna? Meg jogot is adott neki!
beirom siman, hogy; simg2img, a valasza: command not found/nem talalhato elem.
Ezt nem ertettem, de figyelmesebben elolvastam, amit irtal. Te valtozatlan system.img-rol beszelsz. Ami be lett linkelve, azon is az latszik, hogy mas kell a boot.img-hez. Akkor letrehoztam azokat a fajlokat a nevuk es formatumuk alapjan [un-repack], belejuk masoltam a belinkelt oldal altal behozott [rakattintas utani] tartalmat es most kint vannak az asztalon. Elmeletileg nekem azokkal kellene most dolgoznom, javitsatok ki, ha tevedek. Ha azokkal, akkor ayokat hova kell betennem? Vagy ha nem, akkor mit rentottam el?
Mar az elso kerdeemben is irtam, hogy eddig Windows rendszeren dolgoztam, ezert kerdezek ennyit! [Digitalis atallas - szo szerint] -
-
válasz
cappa72 #3411 üzenetére
Ezt egy kicsit emesztgetem, mielott nekiugranek.
Konkretan ezt kerdeztem, es mivel ezt a valaszt most kaptam meg eloszor [ami syerintem a megoldas is lesz, de ez majd eldod], igy ilyeneket sem tudtam irni, mert nem tudhattam, hogy ezt kell csinalni. Ezert kerdeztem. Letrehoztam a fajlokat, bemasoltam a szoveget es kint van az asztalon. Ennyit csinaltam, ennel konkretabb valaszt mondani sem tudok, ha egyszer tobbet sem tettem.
De! Koszonom a segitseget, amint modom adodik, megprobalom. Azutan jelentkezem -
-
válasz
cappa72 #3406 üzenetére
Konkretan megcsinaltam az adott fajlokat [mert letolteni nem lehetett], de onnantol nekem zavaros. Egyreszt az, hogy hol kell ezt megcsinalni [mert terminal nem reagal ra], masreszt meg nekem MTK6582es fajlom van, az emlitett lehetseges processzorok pedig ez alattiak.
Valaki dolgozott mar konkretan ezzel? Mert nekem nem sikerul..szerk; nem Fladhtool-al mentett, hanem original. Ez van fent is, de nem visszaszedett
-
válasz
Keeperv85 #3404 üzenetére
Mit rontok el?
Megcimzem a pontos mappat. Ez biztos, hogy jo, mindjart indoklom.
Beirom; simg2img bootimg.img sys.raw [mert ugye azt akarom most mokolni], erre kozli;
command not found. Tehat nem talalhato. Pedig olyannyira ott van, hogy a tmp mappat berakja szepen a fajl melle. Igen, megvolt elotte ay mkdir mnt, ezzel nem is volt baja. Miert nem talalja, hogyha egyszer jo helyen keresi? -
(de ez valahogy már megint túlmutat a dual mélyvíz topikon szerintem)
Nem igazan, meg mindig egy dual simes telefon IMG fajljanak a megnyitasarol van szo!
Egyebkent Pendrive Linuxrol van szo, nincs telepitve, tehat jelszava sincsen. Eddig gond nelkul ment rola minden, terminalbol, ahogyan most is szeretnem. Arra, amit te iral, ugyan az a valasza(#3402) Keeperv85; Akkor hogy lesz jo? Mit csinaljak akkor most?
-
-
Windows rendszeren dolgoztam mindig is, programozásokat, ROM módosításokat, meg minden egyéb hasonló kis dolgomat azon intéztem, de összerúgtam vele a port. Mindig is jobban szerettem Linuxon dolgozni, de azon programok, melyek a segítségemre voltak a fájlmódosításokhoz, azon Windowsra voltak elérhetőek. Például ilyen volt a DaemonTools nevű program, melyek a képfájlokat tudtam ki, illetve becsomagolni.
A DaemonTools mindmáig ingyen elérhető program, csak sajnos túl azon, hogy a Microsoft erre is rátette a kezét és teleszórta a kémprogramjaival, még vírusos is lett az egész és nem érhető el egy éppeszű frissítés sem hibátlanul, ráadásul az alap telepítőt törölték. Tudom, ilyenkor jöhetne a kérdés, hogy miért nem mentettem el, stb, és igaz is, miért nem mentettem el? De! Mivel a múltba nem tudok SMS-t küldeni, így hozzátok fordulok segítségkérésemmel.
A DaemonTools megfelelőjét szeretném kérni (programnév, lehetőleg elérhető legyen a marketből, de ha külső fájl, az sem baj) Linux platformra, amit tudnia kell;
ISO, IMG, stb képfájlok kicsomagolása és becsomagolása. Nem baj, ha telepíteni nem tud, az nem érdekel.
Azon személyek közületek, aki Linux rendszeren mókol, mit használtok erre a célra?Egy használható program nevét elküldőnek előre köszönet!
-
-
-
-
válasz
tibcsi0407 #3384 üzenetére
De, a neve nem ugrott be hirtelen, csodálkoztam is, hogy nem találtam
-
-
-
-
-
-
MTK6261-es processzorhoz melyik flashtool kell? Mármint ami hajlandó működni is vele, nem csak beimportálja a fájlokat és utána nem csinál semmit
-
válasz
silver-pda #3363 üzenetére
Ha mégis az én verzióm mellett döntenél (ami azért is jó, mert nem kell félned mókolás utáni rendszerfrissítést követő logonál-tovább-nem-tölt-ig), akkor ajánlanám ezt, ezen az oldalon ellenőrzött tartalmak vannak és én is használtam már csomószor, megbízható. Akad ott a tied is
-
válasz
silver-pda #3359 üzenetére
Legelőször is megnézném, hogy a neten nem érhető e el ROM hozzá original. Csak utána, ha nincs kezdenék módosítgatni.
Egyébként mióta támogatja a Kirin a SPFT-t? -
Azt higgyétek el, nem én találtam ki, hogy beégetett kernele van egy processzornak, beszéljünk bármely típusról vagy altípusról, legyen az IC vagy PIC.
De ugyanúgy csak meghalgatni tudom hogy nincs, mint ahogy azt is hogy van, én nem vagyok benne.
Nyílván azért kérek segítséget hogy utána megfogadjam a választ. Itt csak a segítség kérését egészítettem ki az élet során máshonnan befolyó tudással. Lehet az jó, vagy rossz, én nem vizsgáltam meg. Lényeg, hogy ismerősöm sem tudta megmondani, mi lelte pontosan, ő konkrétan a procit nézte.
A végegyenlet úgyis az, ha egyszer már nincs mit tenni, akkor vitatkozni is kár. Nem kiégetés után kell előkészíteni a téglát /itt most az agyagról beszélek, nem a téglává vált telefonról, csak tisztázásképpen/.Ergo!
Szeretném megköszönni mindazoknak, akik segítettek eddig a témában, hiába nem lett semmi, a segítség jól esett. De szeritem egy 20ezer forintos cucc több macerát nem érdemel, végén még több lenne a szállítás, mint az áru!
Szóval; köszönöm!Így már csak egy kérdés maradt, az órával kapcsolatban, amit feltettem már, de továbbra is ameddig választ várok próbálgatom az eddigieket. Talán egyszer majd összejön... Vagy ahogy mondják, sok lúd disznót győz, azért is vagyunk itt, hogy a felmerülő problémákra előbb-utóbb sok elmével összejöjjön a megoldás.
-
-
-
Változatlan, a helyzet ugyan az, akárhány ROMmal próbálom, olyan Flashtoolt meg nem találok mégegyet, ami CFG fájlokból tudna építkezni. A Scatter készítése belőle meg nem nagyon lehetséges.
Esetleg más ötlet még, hogy miért nem indul meg a letöltés, vagy hogy derítsem ki, hogy nem MTKról van szó, mint a létező összes leírásban? -
Amit küldtél oldalt, a készülék stimmel. A képek alapján az oprendszer is, de mivel ahány webáruház, annyi rendszert írnak hozzá, így elbizonytalanodtam. Viszont a lényeg az, hogy elv flashelhető, sőt, elvileg a videók alapján majdnem az összes smartwatch ROMja kompatibilis vele. Mondjuk erre nem vennék mérget.
Ugye nem csak nekem tűnt fel, hogy a belinkelt oldalon a képek helyesek és négyzet megjelenítő van, de a leírásvan 240*320? Na ezek már gyanús elemek...
a GPSt még Nem találtam meg benne, mint ahogy a leírásban létezik, de ez ugye ki sem zárja azt.Szóval ezzel azt akarom mondani, hogy mostmár nem lehet hinni egyik leírásnak sem. Megírok egy scattert, kipróbálok SPFTket és írok az eredményről.
Még kiderü,l hogy iOS van rajta...
na akkor besírnék
-
válasz
svgyula #3345 üzenetére
Ez jó!
Konkrétan a belinkelt oldalad ellentmondásos önmagával, de ettől függetlenül kipróbálom mással is. Könnyebb lenne, ha bármelyik ROMja tartalmazna scatter fájlt,de ez a másikat foglalja magába, amit csak a régi flashtoolok támogatnak. Esetleg manuálisan lehet készíteni a ROMjához, hogy az újabbak is elviseljék? -
-
-
válasz
PanUser #3340 üzenetére
Nos...
Én bízom benne, hogy megoldja a kiszárogatás, de valamit tudnod kell!
Ez fizikális hiba. Lehet rá esély (megközelítőleg 1:123000ez /ez egy hasraütésszerű szám volt/), hogy szoftveres a hiba, de nem hiszem. Egy Rom cseréje, legyen az Factory Reset vagy full ROM újrahúzás, személyes véleményem az, hogy nem fogja megoldani. Indoklás;Hábár ugyanazon Gorilla Glass plexiben lapul a képernyő és a navigációs gomb digitizerje is, ezek attól két külön dolgok. Megeshet (mert megeshet), hogy ugyanazon levezetékeléseik vannak, te nem látsz különbséget, pedig van. Annak a három érintőgombnak a panelon (nem feltétlenül a főpanelon, lehet mellék is, bár azt leginkább a Samuék alkalmazzák, Doogee esetében /ezt szedtem már szét több fajtát/ felül van a főpanel, kamera, olvasók, stb, alul pedig egy külön levezetéssel még egy panel, mikrofon, hátlapi hangszóró és az érintőgombok, középen semmi) van egy külön vezérlője is. Külön chip, stb. Gyakorlatilag ezzel azt akarom mondani, hogy független a cucc.
Tehát;Szebbik esetben (ha nem hozza helyre a kiszárítás) akkor ez a panel sérült, így nem főpanelt kell cseréltetni, ha szervizre kerülne sor, ne hagyd magad átveretni. A két panel összekötésének sérülését nem mondanám, mert akkor hibát kellene észlelned a mikrofonnál, vagy a hangszórónál is, esetleg mindkettő.
Gorilla Glass eltörését vagy megrepedését végképp nem mondanám hibának (hátlapi hajszálrepedésre gondolok, előfordulhat ilyen, ez is tapasztalat, bár ezt is csak a rezisztív szívta meg eddig) mivel annak teljes eltörése esetén is tökéletes z érzékelése.
Rosszabbik eset, ami most eszembe jutott, hogy amikor csatlakozik a főpanelon a mellékpanel kivezetékelése, ott van valami gubanc. Ezt csak azért, mert mint mondtad, összeakadnak a digitizerek, az egyik a másikon érzékel.. Mindenesetre furcsa probléma, főleg fizikális sérülés nélkül, de majd a szárítás után kiderül, lesz e valami.szerk; Ami nem kizárt, bekerülő fémpor okozhat ilyen problémát
-
-
válasz
PanUser #3335 üzenetére
Szia!
A radiátor előtt ajánlanám a rizsfürdőt, ez köztudottan kiszárítja a készüléket, gyakran alkalmazott módszer manapság.
Ami azt illeti, ilyet utoljára rezisztív technológiánál tapasztaltam, de sajnos kapacitívre nincs kalibrátor. a szárítást próbáld mindenféleképpen és ellenőrizd alaposan az illesztéseket, hogy hol mehetett be a pára, mert ilyen esetben okozhat az nagy galibát. Mint ahogy írták is, ha porcsomó is van, az nagyobb gáz.
Viszont!
Milyen településen laksz? /ez privátba/ mert a környékünkön van egy jó szaki, aki olcsón vállal konkrétan kínai telókat! -
-
válasz
PanUser #3332 üzenetére
Szia!
Nekem is van ilyen készülékem, nekem olyat szokott játszani, hogy bekapcsolás után a képernyő feloldást követően kikapcsol a digitizer. De ezt egy képernyő ki-be kapcs helyrehozza, igaz, nekem úgy van beállítva, hogy nap 24be megy a digitizer, szóval más tészta, de nekem ezt ROM csere óta produkálja, nem eredeti.
Ettől függetlenül ez nem Rom, inkább fizikális probléma, a digitizer beakadt. Ajánlanék kezdetnek egy akku kivételt 2-3 percre, hogy minden kondi kisüljön. Ha nem változik, és bármi módon köthető programhoz, akkor egy szimpla újratelepítéssel folytatnám adatmentés után...
Illetve; mi történt a készülékkel az eset produkálása előtt? -
válasz
Keeperv85 #3328 üzenetére
Na ilyet is csak androiddal csináltam még..
Bár igaz, egészen a ROOT jog megszerzéséig az androidba se lehet nyúlkálni, miután legyökerezzük, megvan a gyökérkönyvtár iscsakhogy meglegyen a szóvicc...
Ami azt illeti, max olyat találok Google-ben, hogy Android rootolás Linux alatt..
Hogyan kell Linuxot rootolni? Gondolom kell egy másik Linux gépen, egy terminál, pár kód... De pontosan? -
válasz
Keeperv85 #3326 üzenetére
Igen, van rajta fájlkezelő. De nem fér bele a gyökérkönyvtárba, csak az általam feltett dolgok, vagy az őáltala tett felvételek vannak ott, illetve az üres alap mappák;
- Audio
- Download
- My Music
- Photos
- VideosPC-nek sem közöl többet USB-n keresztül. Én sem láttam még Mobil-Linuxot, de annyi biztos, hogy az van rajta... Mindössze egy nagyon zárt rendszer, ami a Linuxtól nem megszokott.
Namármost akkor marad a szétszedés? -
Két külön eszközről van szó, két külön hozzászólás, ezeket nem kellene keverni, attól, hogy ugyanazon személy kérdez. Kaptam egy kulcsot, de megmondtam, hogy nincs kulcslyuk, nincs terminál. De erre már Nem jött reakció, ennek ellenére megkapom azt, hogy csak én nem értek hozzá.
Egy szóval sem lett említve, hogy itthon mindenki "nagykirály", csak azt mondtam, ha figyelmes volnál, hogy a kábel biztos jó.
Azt is elmondtam, hogy jelenleg nincs nálam, fejből nem tudom a címkéket. És csak azt kérdeztem, mégis mi okozhat ilyet? Lehet, egy rossz port, de főként arra kérdsztem, hogy ez miez.
Na és erre kapok beszólást, mert én szúrok szemet...
Pedig Csak kérdeztem, egyetlen rossz szavam sem volt...! -
-
válasz
Keeperv85 #3318 üzenetére
Akkor nem jók a videók, ettől függetlenül valamiért működnek...
A tesztpontozó nálam sem több, és nem is a mérnöki diploma segít, sem az ezermesterség, hanem mit először írtam...
Nade! Valami konkrét ötlet, hogy mi lehet vele vagy mi oka, hogy ezt kivágta? Vagy hogy mit lehetne vele csinálni?Oké, hogy a Linux órám meghaladja az itt lévő tudást, ezt aláírom, mivel teljesen más és mobil Linux-al még én sem találkoztam, de a mostani tényleg dual-sim kína technic
-
válasz
Keeperv85 #3315 üzenetére
Pár dolog van, amiben biztos vagyok. Egyik, hogy a tesztpontozó hibátlan. Tényleg sok amcsi oldalról szedtem össze a tudást hozzá (mellesleg ugyan azt is írták, konkrétan MTK), és apám segítségével (villanyszerelő + programozói főmérnők + ezermester) raktam össze, szóval azzal nincs gond.
Abban is biztos vagyok, hogy a blogok, fórumok és videók alapján dolgoztam, olyanok alapján, ahol MTKról volt szó és ugyan azt csinálták. Ezáltal azt is tudom, hogy több volt neki a tesztpontja, mint amennyit használni kellett... -
-
-
Én ajánlanám a ROM flashelést, de először egy újratelepítéssel próbálkoznék.
Ha kínai a Recoveryd, akkor ott van a WIPE adattörlés, ha gyengébb (ennél rosszabbal nem találkoztam még) akkor marad szoftverből, a gyári adatok visszaállítása. Ha komolyabb recoveryd is megadatott, ott szinte kis angol tudással megy minden. Ha ez nem hozza helyre, akkor A verzió -
válasz
Keeperv85 #3301 üzenetére
Szia!
Jelenleg a készülék nincs nálam, átadtam egy ismerősömnek, valami Electro-micro-mérnök vagy mi a fene, minden esetre míg én szoftveresen programozok, ő hardveresen bütyköl. Tehetséges a srác, csomó csodát láttam már tőle, ezért bíztam rá, hátha, de megemlítettem itt is, hátha akad valakinek ötlete.
Az általad küldött képet felhasználva tesztpontozó videókkal és leírásokkal vagy "ezer" oldalról szedtem össze a mi micsoda dolgokat, készítettem pontozót meg stb.. Szóval nem tudom fejből, az meg hogy kamerától balra pöcök szerintem senkinek nem mond semmitEgyébként a szimpla séma;
Fekete háttér, micro-fehér karakterek beragadt CAPSLOCK-al, és ez a szöveg az ERROR; után kb, meg pár kód volt még ott, de több nem. Én sem láttam még ilyet (csak PC-n, de ott BIOS-nak hívják
)
-
Hamár a linux problémámra hiába várok segítséget, felteszek egy másik kérdést, hátha..
Egyszer már voltam itt egy Doogee Leo készülék kapcsán, mely elszállt, flashelés közbeni kékhalál következtében. Nem indult a preloader, ám életjelet gombnyomkodással Linux platformon sikerült kicsikarni, az itt töltött elmélkedés eredménye pedig lett, hogy tesztpontozni kell. Keeperv85 fórumtárs felajánlotta, hogy küldjem el neki, de rá kellett jönnöm, abból sosem tanulnék, ha mindig elfogadva mások jóakaratát minden bajomat áthárítanék.
Így megtettem, tesztpontoztam, sikerrel. Legalábbis a ROM felment, akadályok és hibák nélkül.
Ám bekapcsolásnál...
A következőt közli, mikor kezdene BOOTolni; a processzor nem indul vagy nem található vagy nincs."THE PROCESSOR IS NOT WORKING OR NOT FOUND OR NOTHING!"
Van egy olyan sejtésem, ha elfogadom az ajánlatot, akkor is ugyanez lenne. Van valami ötlet, innen mit kellene és hogyan? Nem hiszem el, hogy egy kékhalál megölné a processzort...
-
válasz
Keeperv85 #3288 üzenetére
Szerintem elbeszélünk egymás mellett...
Mint ahogy a videókban is látható és általam is többször említett, az eszköz egy smartwatch, de eddig is csak ezt írtam, úgyhogy most fordítom; okosóra.
1,54" képernyőn bulis lehet mókolni.
Van egy olyan intenzív érzésem tehát, hogy nem teljes Linux verzió, inkább mobil. Nem találok rajta terminált (mellesleg te ubuntu képét küldted, nem? A linuxétól az eltér egy kicsit, ha más nem, a színében).
Tehát ezek alapján hogyan tovább?Megjegyzem, bekapcsoláskor kivágja hogy android, de .apk indítást való visszautasítása révén ezt nem hiszem el, de a papírjai szerint is pingvin.
-
válasz
Keeperv85 #3286 üzenetére
Köszönöm!
Valószínű ma csak késő este tudom megtenni, de utána jelentkezek..
Illetve valami nem teljesen világos..
A terminál alól kifejezés ugye linux platformra irányít (különben gondolom CMD-t írtál volna), de jól értelmezem, hogy nem a készüléken csináljam, ugye? (Nem találtam ilyen lehetőséget rajta, csak azért).
Gyökérkönyvtárba hogy lépek bele terminálból? Vagy elég, ha csak megcímzem a munkaterületet (ez esetben az USBs csatlakozott eszközt)?
Ó, mennyivel könnyebb androidon..akkor egy kérdésem se lenne
-
válasz
Keeperv85 #3284 üzenetére
Annyi biztos, hogy linux van rajta. Ha van is linuxra antutu.. Én külső programokat terminalból szoktam parancssorokkal lekérdezni..
Ha támogatja is a linux programokat, csak simán ráteszem és megy, vagy ennek is van mobil verziója?
Ez az első linux telefonom, és még nem nagyon futtattam rajta külső alkalmazást, szóval azért kérdem.. Lehet, van rá mód hogy működik, de akkor simán .sh állományt szerezzek hozzá?
Tudom, puding próbája az evés, de azért menjünk biztosra -
válasz
Keeperv85 #3282 üzenetére
Akkor van valami, amit ajánlani tudsz, hogy pontosan megfejtsem, mi fán is terem akkor a bele, hogy ahhoz tudjak szerezni programot? (vagy írni, ez a másik lehetőség, az előző órámra csináltam pár rendszert, persze alapokból építkezve) Csak ahhoz ugye nekem is tudnom kell, mi is ketyeg benne.
Bármilyen program(ok) bármilyen platform(ok)ra jöhetnek, megoldható.
Előre is köszönettel -
válasz
Keeperv85 #3280 üzenetére
Értem, köszönöm. De egy kérdés még lenne;
Hogyan lehet megkülönböztetni ezeket az eszközöket egymástól? Gyakorlatilag az elsők között vettem, MTKnak hirdették, most kiderült, nem az. A neten meg nem írnak olyat, hogy lenne Allwinner verzió... Te jó ég, ez a mai világ... Nos, akkor van rá mód, hogy valahol hozzá is találok valamit?
Nem értem, mire jó ez a klónnak a klónjának a klónja... Nincs már elég szar a világban?...*Már elnézést, hogy itt dühöngök ezen
-
válasz
Keeperv85 #3278 üzenetére
A GT08 típusú smartwatch alapból egy klón, egy Apple iWatch klónja. És én meg akkor vettem, amikor gyakorlatilag kikerült a piacra. Ez nem lehet egy klónnak a klónja, szerintem, de ha már valamit klónozunk, akkor az minek kapna erősebb konfigot?
Akkor legyen. De gondolom ettől a hozzá kiadott rendszerek még jók. Akkor hogyan derítsem ki a pontos típusát a belsejének, hogy megtudjam, milyen lehetőségeim vannak flashelésre? -
-
válasz
Keeperv85 #3274 üzenetére
Az van, hogy rányomok a letöltésre és csatlakoztatom az eszközt.
A következő történik, az eszközkezelő folyamatos szembetűnő vibrálós frissítései közben, az adatok nem változnak frissítéskor; Portok (COM és LPT)
- Kommunikációs port (COM1)
- Nyomtatási port (LTP1) \nem tudom, ezt minek írtam le, de itt van\Háromszög itt nincs, viszont van az USB vezérlőknél egy sárga háromszög, a következő csatlakozási névvel;
USB Device(VID_1f3a_PID_efe8)Flashtool változatlan nem csinál semmit. Erre a háromszögre gondoltál? Ez mit jelent?
(mellesleg a videóban neki sem akart valami összejönni, látszik egy vágás és hogy kimaradt pár perc, és csak az után ment neki. De hogy közben mit csinált...)
-
válasz
svgyula #3272 üzenetére
Van egy olyan sejtésem, hogy félreértettük egymást.
Belinkeltem az első kérdésembe 3 videót, ami alapján kértem segítséget.
Ez is MTK eszköz, és olyan is volt már a kezemben, aminek valóban nyitott volt gyárilag a bootloaderje, így flashelni is engedte egyből fastboot mode-os mókolások nélkül.Akkor elismétlem magam;
A belinkelt 3 videóban látható, hogyan kell az eszközön gépről romot cserélni, nekem viszont azt írja, hogy várja az eszközt. Ilyet utoljára olyan eszközömnél tapasztaltam, ahol zárva volt a bootloader, de mindenféle plusz kód nélkül fastboot mode-ban ki fel lehetett nyitni és már mehetett a flashelés.
A problémám az, hogy nem tudom, hogy ezt az eszközt hogyan lehet fastboot mode-ba tenni. Erre szeretnék segítséget kérni. -
válasz
svgyula #3270 üzenetére
Ha egy telefont ráteszek a gépre fastboot mode-ba és beírom, hogy fastboot devices, eddig az összes eszközre kiírta ugyan ezt:
ABCDEF12345
De, mint írtam, az a baj, hogy nem tudom ezt fastboot mode-ba tenni, így kinyitni sem tudom a lehetséges bootloadert. Nem tudom, mit hogyan kellene nyomkodnom, mert ugye csak egy gombja van, hangerőszabályzó nincs fizikális rajta.
Egyébként nekem sosem kellett beírnom számot bootloader kinyitásához MTK eszköznél.
Akkor most az maradt a kérdés, hogy hogyan tegyem fastboot mode-ba?(Illetve kinyitás közben nálam az összes esetben a telefonon is engedélyeznem kellett, de ahhoz is a hangerő gombokat kéri
ez egyre jobb)
-
válasz
svgyula #3268 üzenetére
Szia!
Az a helyzet, hogy nem kerestem semilyen univerzálisat, mert ilyenről még csak nem is hallottam eddig. Viszont a kérdés az, hogy hova kéne beírnom a kódot?
Én tippelnék a tárcsázóra, csak komolyan nem hallottam még ilyenről, én mindig CMDvel csináltamDe lehetséges egyáltalán, hogy egy szinte nevenincs céget felkeressek valahogy?
Vagy gondoltam még arra, hogy ha van ilyen kód, amit elfogad, akkor a letöltött rendszeréből nem lehetne ezt kinyerni?
Csak programozói hátteremből kifolyólag kérdem, mert ugye ott van egy x, aminek egyenlőnek kell lennie az input résszel, hogy y-t megcsinálja.
Mint a tárcsázókódok androidnál, pl információkinyeréseknél.
Szóval erre van valami?Illetve köszönöm a választ
-
Üdvözlet, fórumtársak!
Segítségeteket szeretném kérni. Ugyan a segélykérésem tárgya csak SingleSIM-es és Linux rendszerű, de ezen is szeretnék javítani
. Viszont témához fűződő kapocs; MTK.
Van egy GT08 Smartwatch készülékem és ROM cserét szeretnék rajta végrehajtani.
Ezen és ezen vagy akár ezen is látható módon.
Több eszközömet is flash-eltem már ezzel a programmal, igaz, újabb verziójával, de ez ezt követeli. A gondom a következő;Beállítok minden paramétert tökéletesen, nincs hibajelentés, semmi. Majd rányomok a letöltésre és csak az "eszköz várása" jelenik meg, hiába csatlakoztatom a készüléket, nincs letöltés. A gépemen minden szükséges driver fent van, mint mondtam, több eszközömmel is csináltam már sikeresen. Legutóbb ilyen akkor jelentkezett, amikor nem volt egy eszköz bootloader-je nyitva.
Azt ugye fastboot mode alól lehet CMD-vel kinyitni, Windows platformon. Csakhogy arra nem találok sehol semmi utalást, hogy ezt be kell e léptetni vagy lehet e egyáltalán ilyet csinálni vele.
Lényeg, hogy nem csinál semmit és erre szeretnék kérni kedves fórumtársaktól segítséget, miért nem megy, ha mindent úgy csinálok, mint ahogyan a videó(k)ban is látható?!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Apple iPhone 13 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Pro 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Hibátlan Apple iPhone 15 Pro - Kártyafüggetlen - 128GB Fekete Titán (87% Akku)
- Apple iPhone 14 Pro, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 13 Mini 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- Kingmax 1x2GB DDR2 800 RAM eladó
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 7 9700X 32/64GB RAM RX 7800 XT 16GB GAMER PC termékbeszámítással
- 130+131+132+133 - Lenovo Legion Pro 7 (16IRX9H) - Intel Core i9-14900HX, RTX 4080
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged