- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Stanley-B.
őstag
Több ilyen hír, jót tesz a kínai telók megítélésének, amit (#4712) GIJoe is linkelt, prototípus van belőle [link]
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Martinmentor #4570 üzenetére
Ha megnézed, leírtam neked előre, hogy ezt fogod tapasztalni: [link]
-
Stanley-B.
őstag
válasz
Martinmentor #4547 üzenetére
várj még pár napot, utána már angol lesz.
Most nagyon lassú az akkumulátoros kínai herce-hurca miatt. -
Stanley-B.
őstag
Vannak egyébként már Jelly Bean telók a piacon, pl: X720D
Gondotlam ajánlok vmit, nehogy valaki véletlen belefusson mondjuk egy MyAudioba
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
Ez izom, kár, hogy nem dual sim [link]
-
Stanley-B.
őstag
Én abból a szempontból megértem őket, hogy van mondjuk a webshopjukban 900 termék, ezt lehetetlen naprakészen tartani, arról nem is beszélve, hogy nem is érdekük levenni, több ok miatt sem:
1. a fenthagyott termék látogatókat hoz, mert a keresőben megtalálható, kulcsszóra kidobja a google.
2. ha már van látogató, lesz vásárló is.
3. kiderül, hogy nincs készleten, a vásárlók nagy része tud választani másik modellt. Ha nem, akkor refund, mert ezzel sem vesztettek semmit.Tehát összességében csakis nyerhetnek azzal, ha nem veszik le azonnal a nem rendelhető termékeket.
Az már más kérdés, hogy nyilván ez nem vezet magas fokú vásárlói elégedettségre, de a kínaiak egyébként sem arról híresek, hogy pályáznának a visszatérő vásárlókra.
-
Stanley-B.
őstag
nyilván nekik a pénz, ami áll náluk iszonyatosan sokat jelent, sok ezer dollár (vagy tízezrek) van függőben egyfolytában, amit lehet költeni ezerrel marketingre és a későbbi refundot fedezik az új bevételek. Így működik ez, Kínában bevett szokás.
Pandawill méreteit jól mutatja pl, hogy egyik este vettem 2db készüléket tőlük, rögtön egymás után 4 perc eltéréssel. Ezalatt a rendelési szám 6-ot ugrott! Korábban már kitapasztaltam, hogy egyesével növekszik. Tehát ez azt jelenti, hogy azalatt a 4 perc alatt még kaptam 6 rendelést, ami persze nem feltétlen mind telefon, na de érted azért micsoda mennyiségű rendelés megy be, felfoghatatlan.Alibabát fel sem hozom, akiknek a nyereségük jó része a náluk álló pénz befeketéséből van.
(#4408) Jazz: igen, ennyi, annyit kapsz vissza amennyit fizettél, ideális esetben hajlandóak lesznek refundolni.
-
Stanley-B.
őstag
A válasz egy része egyel feletted.
A többi része: 100%-ban visszakapod a pénzt.Erre még ők sem tudnak válaszolni, nyilván megpróbálták beszerezni, de nem sikerült. Vagy tényleg feladták, csak nem írták meg végül a trackinget. Ezért írtam, hogy kérd tőlük először a refundot, 3 napot várj, ha nem jön, akkor amit linkeltél, aszerint mehet a payPal.
Próbáld meg a pandawillt, nekem csak jó tapasztalataim vannak. Való igaz, ott is van ilyen, hogy 10 napig mondjuk áll a rendelésed, mert nincs belőle nekik, de egyrészt szó nélkül refundolják első szóra, másrészt még ők maguk is felkeresnek, hogy nincs, esetleg válassz mást, vagy refund.
Nincs garancia arra, hogy nekik lesz (sőt, nagyobb az esély, hogy nem lesz, mert ha egyvalakinek nincs, majdnem biztos, hogy másnak sincs, ugyanonnan veszik sokszor, de azért van esély rá), de ha ezt a telefont szeretnéd, akkor rendeld meg tőlük és eldől.Ja még annyi, hogy pandawillnél chaten tudják mondani sok esetben, hogy van e vagy nincs, tehát kérdezd meg.
szerk: bakker, szörnyen fogalmazok, de remélem érthető azért -
Stanley-B.
őstag
Tehát ahogy megjósoltam, készlethiány van belőle. Ilyenkor azért nem iparkodnak válaszolni, mert hátha érkezik és akkor nem esnek el egy megrendeléstől.
Szerintem reális ideig várakoztál, 10 nap korrekt, tehát kérheted a refundot.
Működik a live chat,de ha nincs online operátor, felajánlja, hogy mailt küldj.Vedd fel velük a kapcsolatot, kérj refundot. Várj 3 napot a refundra, ha nem jön, PayPal indulhat.
Igazából az ilyen oldalak nagyon kártékonyak, mert pl. te is, mint Kínából elsőnek rendelő személy, ilyen benyomásokat szerzel, és ezután elmegy az embernek a vásárlástól a kedve, de adott esetben tovább is adja az infót az ismerősi körökben. A negatív tapasztalatok meg köztudottan gyorsabban terjednek a pozitívnál, aminek nem adnak hangot rengetegen, mert minden ok.Szóval ez ne vegye el a kedved!
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
az igaz, hogy rengeteg pénzt szednek be olyan megrendelésekre is ami nem elérhető, de chaten rájuk írsz, hogy refund és 6 órán belül már jön is.
Nekem volt olyan is, hogy telefont küldtem vissza mert nem volt jó, refundolták gond nélkül.
Mikor egy A5S-t küldtem vissza, mert nem bootolt még ők maguk (!!!) írtak nekem emailt, hogy visszaérkezett, átadták javításra. Ehelyett is refundot kértem és kaptam is azonnal.Szóval lehet, hogy sebességben stb. nem jó, de a tapasztalataim alapján megbízható az biztos.
-
Stanley-B.
őstag
fastcardtechet én nem ajánlanám. Fogyatékos az összes ügyfélszolgálatos egytől egyik. Máshol azért 50%-uk eléri egy 10 éves gyerek szintjét.
Innen jobb lenne, de majdnem biztos, hogy 1.5 hónapot kell várni majd rá mert nagy az érdeklődés.Hát ezt is megértük, hogy hype van kínai telókra is, M2, 3G...
-
Stanley-B.
őstag
válasz
osztraksajt #4368 üzenetére
Tehát magyarán egyszer kellett intézned garanciális dolgot és akkor is rendben volt, attól eltekintve, hogy a postát sokallod, amiről nem a pandawill tehet.
2-3k nem sokkal több, mint egy futárszolgálat belföldi díja ha nem door-to-door ügyfélkörbenyalogató a garancia.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
sajtjani #4367 üzenetére
A refund you some money elfogadható neked? Nyilván attól függ, mennyi a refund.
Ha annyit ad vissza ami elfogadható neked, tartsd meg a telót és kérd a refundot.Ha annyit akar refundolni ami neme elfogadható neked, akkor PayPalon nyiss ügyet és neked fogják ítélni a dolgot. Viszont ebben az esetben a visszaposta téged terhel, de visszakapod a pénzt. Ha szeretnéd, hogy emlékezetes legyen neki, akkor mikor visszaküldöd egy doboz követ küldj vissza és a doboz belső felére ragassz egy trollface-t, hogy mikor kinyitja legyen öröm és boldogság.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
osztraksajt #4359 üzenetére
A Fastcardtech-re ha ránézel, mi jut eszedbe? Nekem az, hogy köpedelem. Úgyhogy ahogy írtam, normális helyet kell találni, a fastcardtech nem az.
Maradhatsz TE annyiban, én inkább úgy mondanám, hogy a topik 90%-a szerint hajrá kínából rendelés, szerinted meg mérlegelj.
Amit csinálsz, az személyes tapasztalat nélküli vádaskodás és más elrettentése, ami káros hatással van. Továbbra sem olvastam, hogy hány dual sim android készüléket próbáltál visszaküldeni Kínába garanciális ügyintézésre.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
osztraksajt #4354 üzenetére
Nem kell semmilyen forrás, végigolvasod a topikot, látható, hogy merre billen a mérleg.
Garancia ugyanúgy van a kínai termékekre is, ha normális helyről van vásárolva. Persze mondogatod a dolgaid, de inkább te jelöld meg, hogy hányszor próbáltál garanciális ügyintézést végigvinni kínai webshopokkal és nem sikerült, amire alapozod a dolgaid.
(#4353) Rick4: értem amit mondasz, értelemszerűen az ember nem vásárol oylan helyről, amit bizonytalannak ítél. Én nem egy telefont (konkrétan hármat) küldtem vissza Kínába már, ezért továbbra is fenntartom, hogy a garancia nem egy nem létező fogalom Kínában, hanem igen tágan és változatosan kezelt, ezek közül kell megkeresni azt, amelyik európai szemmel és európai igényeknek is többnyire megfelel. Van ilyen.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
osztraksajt #4351 üzenetére
Nem azzal van a gond, hogy nem illik ide, hanem kb. senkit sem érdekel, mert gyenge az ár/érték aránya. Amit leírtál, az eléggé kb. csak rád érvényes a fórumon. Hajrá Kínából rendelés
-
Stanley-B.
őstag
válasz
osztraksajt #4336 üzenetére
Hagyjuk a myAudiot ezen a fórumon szerintem...
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
Általános vélemény, hogy a kínaiak minimálisat keresnek egy telón.
Na most akkor ha ez igaz:10 - 25 $162.43
26 - 75 $158.24
76 - 150 $153.97
151 - 500 $149.79
501 - 1001 $146.94Kb 10%-át simán elengedik, tehát ennél többet keresnek.
Mondjuk jobban belegondolva, lehet, hogy mégse, mert nem vesznek ennyit készletre, de ha kapnának ekkora rendelést megvennék és akkor nekik is olcsóbb lenne a gyártótól. -
Stanley-B.
őstag
Singapore (singapure nem létezik).
Ott is lehet(ne) elvileg, csak sokkal kevésbé nézik. Rengeteg csomag jön és úgy vannak vele, hogy ami értékesebb az nem iylen kis airmaillel jön általában (meg eleve 2kg fölött nem lehet ezzel a szállítási móddal feladni).És djnice nagyon jól mondja.
"Azért így már nagyon nem mindegy hogy ttmalls-nál 156$ össz-vissz, pandawill-nél meg vámmal DHL-el mindennel lenne kb. 270$"
Nem jó az összehasonlítás, pandawillnél is válaszd a Singapore postot és akkor 185 lesz.
-
Stanley-B.
őstag
Vételár + postaköltség kb 30%-a (tehát vám és áfa), ha a valódi összeg van feltüntetve, ha nem annyi, hanem pl. kevesebb, mert megkéred őket, akkor elképzelhető, hogy vámolják azzal a kevesebbel, vagy szépen beütik a teló nevét a google-ba és megnézik az első találatot hogy mennyi és azután fizetsz. De az is lehetséges, hogy kérnek tőled átutalásról bizonylatot.
Igen, az az amokbuy , csak gányolt mint a szar, a neve nem az ami a domain, paypalért utólag kell sírni stb
16k
-
Stanley-B.
őstag
Már hogy lenne benne? Nincs benne, ezt nem tudják hozzáadni, mert minden országban más és más a tétel, ráadásul nem is ők vetik ki, hanem a célország.
DHL-nél majdnem biztosan vámolni fogják, EMS-nél kevesebb az esély.aaduo01: számolhatsz nyugodtan 400 dollárral, biztos nem 314 lesz és nem is kevesebb.
-
Stanley-B.
őstag
Akkor úgy mondom, hogy nincs olyan, hogy legbiztosabb.
Gyártótól közvetlenül az esetek 95%-ában nem tudsz rendelni. Ha alibabán megkeres valaki egy eladót, aki a gyártótól veszi, az már rögtön nem közvetlenül a gyártó, ráadásul ott a PayPal is kevésbé elterjedt.pandawill, amokbuy, ezeket nézd meg ha nem adják fel.
Várj még ttmallsnál a válaszukra három munkanapot, tehát csütörtökig.
DHL és EMS ne legyen, Singapore postot válaszd, ha biztosan nem akarsz vámot fizetni. -
Stanley-B.
őstag
1.5 hónapot nem szabad várni, mert PayPal-en 45 napig van lehetőséged visszakérni a pénzt.
Rajtad áll, hogy mennyit vagy hajlandó várni.Nincs aggodalomra ok, mert nem történt semmi. Nekem a legtöbb rendelésem eleve nem került feladásra csak 3-4 nap után. Szóval nincs gond. Majd rájuk kérdezhetsz 10 nap után, hogy hogyan áll a feladás.
-
Stanley-B.
őstag
A regisztrált küldemény azt jelenti, hogy van nyoma a rendszerben, ami a küldeményazonosítóban (tracking number) nyilvánul meg.
Nem regisztrált küldemény esetében nincs ilyen azonosító, tehát a feladása nem bizonyítható, mert sehol sem ellenőrizhető. Az oldalaknak érdekük, hogy bizonyítani tudják a feladás tényét, ezért nagyon kevesen vannak, akik regisztrálatlanul postáznak.
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
1. így van. Egyiket átirányítod a másikra 3 csörrenés után azt cső van.
2. igen
3. igen
4. nem jelentkezik, ha használod a telód ugyanúgy naponta tölteni fogod.
Vagy úgy fogalmazok, ha annyi hívásod van, hogy fontos lenne neked hogy amíg valakivel beszélsz és jön be hívás, akkor lásd (tehát feltételezem, ha ez kell neked, sok a hívásod, hiszen amúgy nincs erre akkora nagy esély %-ban), akkor naponta töltés lesz. De ez nem gond, mert vannak konnektorok egy ideje a házakban.Lenovo legyen szerintem is és nem itthonról.
(#4077) turkburk: köszi, bár ez valami eszméletlen gányolt megoldás, miért népszerű az amokbuy, valaki meg tudja indokolni?
Egyszer csak felugrik egy popup, hogy fizessé paypallel? vagy csak ha a vásárlást megint végigvinném, választható lesz (költői, nyilván a második).
Az a gond, hogy nem volt live chat mikor vettem. -
Stanley-B.
őstag
válasz
pmikloska #4039 üzenetére
Ez kínai készülékeknél soha a büdös életbe nem fog sikerülni
Már az is nagy haladás, hogy megjelentek márkák,Akik követték a kínai telefonokat mondjuk 4 évvel ezelőtt is már, emlékezhetnek, hogy vagy valami kimondhatatlan nevet esetleg odaraktak a dobozra, vagy legtöbb esetben ez sem volt. Olyat, hogy gyártói/márka weboldalát megtalálni meg egyenesen lehetetlen próbálkozás volt, többnyire azért, mert nem is létezett.
-
Stanley-B.
őstag
vagy még jobb formában: MyAudio Phone 5
-
Stanley-B.
őstag
válasz
csepelball #3977 üzenetére
Jó a Pandawill, Amokbuy-nál nekem fel sem ajánlja a paypalt fizetéskor.
-
Stanley-B.
őstag
Egyébként az Amokbuy-on nem is lehet PayPal-lel fizetni vagy csak nála nem ajánlja fel?
Így könnyű mindennél olcsóbbnak lenni... -
Stanley-B.
őstag
Kijött a ZP300+ [link]
-
Stanley-B.
őstag
válasz
berigazek #3967 üzenetére
Igen, MTK6575 nem 2 magos SoC, nagyon sok mindent el szoktak írni a kínai webshopok, mondjuk szerintem ennél nagyobb baj, hogy a legtöbb európai (amerikai) szemmel nézve egy kesze-kusza katyvasz és tényleg meglepő, hogy ennek ellenére hatalmas forgalmat tud csinálni 1-1 gányolt webshop.
-
Stanley-B.
őstag
válasz
berigazek #3738 üzenetére
Lehet, hogy nincs UniCredites számlád már 4 éve, viszont egyedi UniCredites bankszámlaszám van hozzárendelve az accountodhoz a PayPal által.
Namost, ha pénzt szeretnél tenni a PayPal accountodra, nem kell hozzáadnod semmilyen kártyát a fiókodhoz, alternatív megoldásként erre a fentebb leírt egyedi számlaszámra is átutalhatod az összeget, ami meg fog jelenni a PayPal egyenlegeden.
A top up menüpont alatt találod, itt:
(#3731) "És MIÉRT CSAK Unicredites jó????"
Félreértelmezted, mindegy milyen banknál vezeted a számlád, a top up módszerrel értelemszerűen tudsz összeget átvezetni a PayPal számládra. Viszont csakis erre az UniCredites számlaszámra utalhatsz, ha fel akarod tölteni az egyenleged ilyen módon.Na ez így tiszta összességében biztos vagyok benne.
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
nem lehet kijátszani, ennyi a PayPal díjszabása.
Az összeget a fogadó féltől (eladó) vonják le.Most a másik oldalról írom a megközelítést (van nemzetközi webshopom paypal fizetéssel), ezek az opciók játszanak:
- a PayPal díját belerakod az árba. Így az áraid magasabbak lesznek, ami hátrány, mert jó pár tahó kitalálta, hogy alacsonyabb árakat ad meg és majd szépen rádveri a PayPal díját a vásárlás véglegesítése előtt.
- nem rakod bele a PayPal díját az árba, hanem szépen vásárlás során felszámítod, ha ezt választja a vevő (esetedben is ez történt). Ez csábító, csak később derül ki, hogy férges az alma, de kezdésnek jól néz ki az alacsonyabb ár.
- egyáltalán nem fogadsz el PayPalt, így el fogsz esni egy csomó potenciális vásárlótól, akik abban a tudatban élnek, hogy ha nem Paypalen fizetnek, akkor át lesznek vágva.Megoldás: alternatív fizetési mód választása, bankkártyás ha van, vagy átutalás. Ez nem fog eljönni, mert hosszú évek során sikerült beleverni az emberek képzetébe, hogy csak a PayPal a biztonságos. (mondjuk erre a sok hülye csaló is rásegített, aláírom).
-
Stanley-B.
őstag
Jönnek a kínaiak nagyon, durva belegondolni, hogy 2 éve még milyen telókat nyomattak és most hol járnak.
Azt hiszem véglegesen a hamarosan érkező 4 magos MTK processzor fogja eloszlatni a közvéleményt, hogy ami kínai az szar is. Márciusban ha 220 USD környékén tudják hozni majd a 4 magos gépeket az durva lesz. -
Stanley-B.
őstag
az új Xiaomit 6 nap alatt több, mint 1 millióan rendelték elő. Kínai gyártótól ez azért nem semmi.
-
Stanley-B.
őstag
Ahogy Rick4 is megmondta.
Én meg 5 éve használom a PayPalt és 540 vásárlásom volt, emellett nekem is fizetnek ezzel rendszeresen.
-
Stanley-B.
őstag
Nyilván jobb az IPS, de azok csak drágább modellekben vannak.
Ha rászánnál valamivel többet (időben és pénzben egyaránt), akko JY-G3, ennek IPS kijelzője van már, a fórumon is sokan erre várnak.
Vagy ha most kell, akkor G2 is jó amit fentebb is ajánlottak.
1GB RAM ICS alá nem árt, bár az én 512 megás X315e+-om is megy normális sebességgel. -
Stanley-B.
őstag
Nem rossz ez ennyiért, nyilván tudsz venni erősebb gépet is 200 USD környékén, de neked kell tudnod, hogy kell-e több (HD videó felvétel, komolyabb játékok).
Ezen már kielégítően fut az ICS.
A Tmallbox nem rossz.
Ha ilyen nagyobb webshopokból rendelsz, amiatt nem kell aggódnod, hogy megjön e vagy sem, mert elküldik, akkor is ha nem PayPal-lel fizetsz, de persze ez a legbiztonságosabb.
Amiért érdemes még így fizetni, ha netalántán DOA terméket kapsz (és lehet ez nem feltétlen a shop hibája), akkor PayPal-en tudod érvényesíteni az érdeked (visszaküldöd refundért, igaz a postát neked kell állnod).
Nyilván 500 csomagból ha egy jár így, de sose lehet tudni. -
Stanley-B.
őstag
válasz
chinaminman #3266 üzenetére
van mindkettőben.
Nem is értem hogy lehet ez kérdés. -
Stanley-B.
őstag
jó lesz [link]
-
Stanley-B.
őstag
Ha tippelnetek kéne, szerintetek mennyi tiszta profitjuk van a kínaiaknak 1-1 drágábbnak számító készüléken? Mondjuk egy 150 dollároson.
-
Stanley-B.
őstag
720p-s kijelzővel ütne, bár így is elég jó: ZP900
-
Stanley-B.
őstag
válasz
NivoSzaki #2790 üzenetére
Az csak egy példa volt, dettó ugyanaz a helyzet telefonok esetén is. Ha nem tudsz elvonatkoztatni tőle, azt sajnálom. Azért hoztam fel ezt, mert más cégnek nincs retina kijelzője ha 15" körüli megjelenítőről van szó, úgyhogy más opcióm nem maradt. Veled erről nem lehet beszélni, mert csak jehova tanúzol, de egy érdemi reakciót nem adsz.
Részemről lezártam, mert nem vagy naprakész a dolgokban és így nincs értelme.
(#2791) berigazek: értem amit mondtál, a 4.3" egy összehasonlítás volt, hogy ha szerinted 7"-on nem látok pixeleket, akkor 4.3"-on pláne nem kellene látnom, ergo ugyanolyannak látom a kettőt és erre írtam, hogy ordas nagy hülyeség, mert itt van előttem a két kijelző és full más a megjelenített kép minősége, de nyilván hülyeséget beszélek és nem is látni különbséget
(#2798) devast: simán benne van, hogy el akarják kerülni a 4%-os PayPal sarcot.
-
Stanley-B.
őstag
-
Stanley-B.
őstag
válasz
NivoSzaki #2783 üzenetére
Tehát ha egymás mellé rakok mondjuk egy retina Macbook Prot és egy 1366*768 kijelzőt, akkor a képet egyformának látom? Jól értem?
Mert akkor nincs miről beszélni.
Ugyanez levetítve tehát, 5 colon 1280x720 és 800x480 egyforma minőségű képet eredményez. Van egy ONE X-em, előtte Desire HD volt. A különbség szembeötlő.
Nemrég megnéztem egy retina Macbook Prot. Azután minden más kijelző amit eddig néztem kifejezetten gyengének tűnik.És hangsúlyozom, most nem feltétlen arról van szó, hogy az egyes pixeleket el tudod e különíteni, hanem arról, hogy milyen minőségűnek látod a megjelenített képet.
"Persze hogy nem látják, nem is láthatják."
Ühüm, az emberi szem 300ppi környékéig még le tudja képezni a képet, afelett nem, tehát addig igenis észreveszi a különbséget, maximum nem mindneki, de ha én látom, akkor hadd ne legyek érte birka kérlek."Sajnos az emberek ilyen birkák..."
Nem akarok vádaskodni, mert én is egyetértek, nyilván attól függ, hogy melyikünk tartozik ebbe a kategóriába(#2784) berigazek: nekem is van egy Ainol Paladin tabletem, 7", 800x480. a Desire HD-m 4.3 colon ugyanezzel a felbontással jelentősen szebb képet ad. NivoSzaki és a te elméleted alapján teljesen egyformának kéne látnom a két képet, hiszen nem lehet látni a pixeleket...
Bizonyítottan az emberi szem kb. 300ppi körüli értékig tudja leképezni a megjelenített képet. Ez úgy gondolom egyértelműen alátámasztja amiket leírtam.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged