- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- Mobilhasználat külföldön
- One mobilszolgáltatások
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Na! Ez egy JÓ utólagos autós fejegység - Minix CP89-HD
- Honor Magic6 Pro - kör közepén számok
- iPhone topik
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
-
Mobilarena
Először is megkérünk minden kedves kollégát, hogy kérdés előtt a téma összefoglalót olvassa el.
Új hozzászólás Aktív témák
-
hevizms
addikt
válasz
berigazek #9414 üzenetére
Hát szerintem biztos hogy valakinek ezt kikell fizetnie valahogy.
Nem olyanok a hatóságok nálunk hogy jótékonykodjanak.
Hivjad őket telefonon hogy mi van,nehogy később még büntit is kirójanak plusszba.
Szerintem.
Az eladó meg csak zárójelben jegyzem meg egy pöcs volt.
Feladónak csak annyit kellett volna irnia hogy Wang!
Mondjuk most már mindegy,lényegében olcsón megusztad. -
ÁrPi2
senior tag
válasz
berigazek #9402 üzenetére
Jóóóreggelt,
Megadtál tehát egy valaKiféle adószámot egy VÁMárunyilatkozatban, és mostan azon aggódsz és a rosszul részletezett kérdésleírásodban arról tudakozódnál (itten a duálsimes okostelefon topikban),
hogy kell-éé és --ha igen-- mikor kell az adószám tulajának fizetnie (majd) eme vámügylettel kapcsolatosan.(PONT, NEM kérdőjel)
Merthiszen TE ezen a "belépésiponton" egy fillért sem fizettél.(PONT, NEM kérdőjel)
Mondcsak berigazek! Mit jelent az a mondatod hogy: "3800,-ft volt rairva a csomagomra" ???
MI a válaszom??? AZ hogy ebben az ügyletedben a adószám szerintem csakis mint bürokratikus identifikáció kell a taxcustomereknek.
Fölhívnám a figyelmedet hogy természetesen a vámos,tax-customer szigorúan nem rendelkezik infóval arról hogy 40eurós a szálítmányodról a számla! (Amely összeg SEM díjköteles vámolásnál)
THL W6 -osról mi a véleményed? (régebben nézegettél 5.3 incses telókat...) 232,-
-
LámaZ
addikt
válasz
berigazek #9391 üzenetére
Először is, írj érthetően, mert sem magyar ékezet, sem központozás, semmi. Így nem lehet válaszolni.
A vámot, áfát meg a termék átvétele előtt kell kifizetni, DHL-nél pl. a futárnak.Annyit ne értetlenkedj, nem szeretem, amikor valaki képtelen megfogalmazni a gondolatait, elvárná, hogy kitaláljuk őket.
-
-
krics
tag
válasz
berigazek #9292 üzenetére
Koszi Berigazek a beszamolot, ezt mind meg tudom erositeni en is. Es mellesleg keszitettem egy leirast arrol, hogyan sikerult lecserelnem a gyari recoveryt CWM-re.:
CWM (clockworkmod recovery) telepitese THL W3+ telefonra.
Eloszor is kell hozza az mtkdroidtools nevu progi, en azt hasznaltam amit Hungobongo linkelt be ide az 5864-es hsz alatt:
http://www.mediafire.com/?3tacf0bnc6ij7
1 Fenti linkrol letoltod tehat az mtkdroidtools221_HUN.zip, es a tartalmat kicsomagolod.
2 Letoltod a CWM recovery image filet innen: http://data.hu/get/5751447/recovery.img
(CWM Recovery v5.5.0.4 for ThL W3+ //sgg)
3 Usb-n csatlakoztatod a telot a szamitogephez, legordited a telon a fenti savot ahol a wifit , gpst stb-t lehet bekapcsolni, kivalasztod az USB connected modot,aztan Turn on USB storage.
4 Elinditod az MTKdroidTools.exe-t, egy kis ido mulva vegigscanneli a telefont, es kiirja a telefon infokat.
5 A root, backup, recovery fulon kozepen bekattintod a To use boot from phone opciot, es utana kattints mellette balra a Recovery and Boot gombra. Eloszor betolti a telon levo boot image-et, aztan betallozod a lementett recovery.img filet . Megkerdi: install patched boot to phone? - yes, aztan install created recovery to phone?, szinten yes. Itt elszoszmotolhet 2-4 percet is, aztan megkerdezi hogy To reload phone in recovery? Yes. Itt ujraindul a telo CWM recovery modban. Kesz
-
smilecat
aktív tag
válasz
berigazek #8781 üzenetére
Szia!
Én ezt hívtam:
DHL Import Vámcsoport
DHL Express Hungary Ltd.
H-1097 Budapest Fehérakác u. 3.
Hungary
Phone: +36 1 881 7501Készségesen válaszoltak, megkérdeztem a fizetés módját: Futárnál.
Itt megmondták az összeget, nem volt gond vele.
Ki kell tölteni egy papírt amit email-ben elküldenek(doc) és azt átadni a futárnak.Ennyi.
üdv
-s- -
mikrofon
veterán
válasz
berigazek #8781 üzenetére
Ez azt jelenti, hogy a DHL lezárta a vámkezelést! Holnap viszi a megadott címre, és ha kifizeted a futárnak a vámösszeget akkor át is veheted!
Tapasztalat: Nálam így volt!
Én kicsit beijedtem a szövegen, de az ügyintéző elmondta, ez annyit jelent, ha nem fizetek, akkor a futár nem adja oda!Rawulf : Fel lehet őket hívni is a DHL honlapon lévő számon és ott elmondja neked ugyan ezt, ill. hogy 9 körül hivd vissza mert akkor tudja megmondani, hogy biztos elindult a csomagod. A visszahívásra nálam már nem volt szükség mert 8:55kor néztem a nyomonkövetést, és az volt, hogy kiszállítás alatt, vagy hogy futárnál....
-
-
sasa311
veterán
válasz
berigazek #8420 üzenetére
"Nem mert az Csalásnak minősül!Hadd,de soroljam a büncselekmény fennállásának a tényeit..."
Mivan? Ember, te magadnál vagy? Az, hogy a távolkeleten valami ferdeszemű egy csomagra "véletlenül" baromságot írt rá az miben számít csalásnak a te szemszögedből?! Semmiben! Meg ez a vámost nem is érdekli, fizess oszt' húzz el elven működnek.
Amúgy érdekes figura vagy te, egyszer azon aggódsz, hogy jajj jajj a gonosz vámos bácsi majd téged bíróság elé cibál csalás bűntette miatt, aztán ki vagy akadva, hogy a kicsi kínai nem hajtja végre a csalást, amire te buzdítottad...
-
hevizms
addikt
válasz
berigazek #8415 üzenetére
Ha telefont irt volna rá,akkor kifizetnéd az áfát?
Mert ha igen,akkor semmi mást nem kell tenned,mint közölni a vámosokkal hogy te telefont rendeltél és nem érted miért mp4-et küldenek neked.
Ennyi.
Csatolod a paypal számla printscreen-elt képét és szépen kifizeted a futárnak az áfát.
Ezer százalék hogy senki nem fog ezért téged semmivel sem vádolni,vagy bántani a hatóság részéről.
Örülnek hogy végre továbbküldhetik.Amúgy meg a kinai csak neked akart jót.
Nem is értem miért akartál telefont ráiratni,hisz telefont lehet egyáltalán 45eur alatt kapni?Azért irt rá mp4-et mert a telefon kikapcsolva még arra hasonlit legjobban és olcsó.
-
sasa311
veterán
válasz
berigazek #8415 üzenetére
Nem bűzlik ott semmi. Egyrészt ott +6 óra van, szombat. Vagyis ha délben írtál nekik akkor már lehet nem is dolgoztak és lehet hétfőig nem is fognak...
Másrészt mi a túrót írjon? Semmit sem tud kezdeni a magyar vámtisztekkel és nem is dolga - a tied lenne.
ps.: Kicsit írhatnál érthetőbben is, mert esküszöm komolyan fejtegetnem kell néha, hogy mit is akarsz mondani.
-
válasz
berigazek #8407 üzenetére
Az eladó valóban mást írt rá, mint amit megbeszéltetek, de csak azért, mert blamás, hogy mégis telefon van a csomagban - ahogy a számlán is - noha Mp4 lejátszó volt írva a csomagra, amiatt ne tolj ki magaddal, hogy soká legyen csak telefonod. A vámtisztek teljesen tisztában vannak azzal, hogy a feliratok nem feltétlenül egyeznek a tartalommal. Sokkal inkább azért vámolják meg a csomagodat, mert épp erre esett a választás, mint azért, mert más volt ráírva, mint amit megbeszéltetek. Kell alkalmanként ezekből is egyet-egyet vámkezelni (amolyan elrettentő példaként) és most a tiedre esett a választás.
Mikor rendeltem a legutóbbi telefont, nem kértem semmiféle gift vagy egyéb feliratot, sem egyedi ármegjelölést, ennek ellenére az eladó mégis ilyeneket írt rá. Amit viszont kértem, hogy írjon rá (hogy az átvevők tudják, hogy mit kezdjenek vele az irodában), azt nem írta rá. Mégsem vámolták le a telefont, átengedték.
Szóval a 13- telefonodat megadóztatják, de inkább örülj annak, hogy 12-t nem kellett "megadózni". Sovány vigasz a mostani anyagi helyzetedben, de még mindig jó arány.#8413
Ez viszont kellemetlen, amikor az ügyintézőnek is tele van az a bizonyos és nem érdekli, csak legyen már túl rajta... -
sasa311
veterán
válasz
Akkor sem korrekt, amit csinálsz. 100%, hogy le volt írva (mindig le van), hogy MINDEN járulékos költség a tied. Ezt te elfogadtad, akkor most mire a hiszti? (mellesleg azt sem értem, hogy mi a túró köze van egy kínai eladónak ahhoz, hogy te milyen messze vagy munkanélküli a családodtól....)
A VÁMosok előtt meg nem igazán van szégyellni valód. NEM AZÉRT buktál le a VÁM-on, mert MP4 lejátszó volt ráírva. Ha fennakadt, akkor 100%, hogy kibontották. Akkor pedig úgyis megvámolják, mert nem hülyék, hogy elhiggyék, hogy 22 $ a telefon értéke. Megmondod, hogy gőzöd nincs miért írt a kicsi sárga mást a dobozra, ebben bizony telefon van. Nyomtatsz egy számlát nekik, megmutatod, 27% áfát, befizeted és annyi. Nem fognak szívózni a számla értékén se, ha ennyire kell a lé akkor okosítsd meg a számlát, úgysem néz a kutya sem utána.
-
smilecat
aktív tag
válasz
Én simán megmondtam, hogy nem az van benne amit ráírtak, ha már bemegy a vámra és kibontják tökmind1...
Pont ezt szívtam be én is emléxel? csak nálam a barom ráadásul még kínaiul írta a számlát...
Így szépen elmagyaráztam, hogy nem elektronikai alkatrészek vannak benne hanem telefon - jah telefon? - mondták, akkor 27% áfa, vám nincs... fizettem, nincs mit tenni, de legalább megvan a telefon, igaz sokkal drágábban mint számoltuk.
Azért nem örülök, hogy így jártál... -
ztibor
senior tag
válasz
berigazek #8399 üzenetére
Az időeltolódást figyelembe véve nem kéne ennyire türelmetlennek lenned, lehet neki is élete, munkája, legalább 1 napot adj már neki.
Amúgy meg nem értem miért kell hozzá az eladó, kitöltöd hogy telefon van benne x értékben, és kész, nem hazudtál, befizeted amit kell és ennyi.
Kezdem érteni azokat akik felhívják a figyelmet hogy a vám és egyéb költségek a vevőt terhelik, valamint azokat is, akik nem hajlandók kevesebb értéket és giftet ráírni, magukat óvják meg az ilyen "meglepetésektől" a mellet hogy még törvénytelen is
-
fecg21
aktív tag
válasz
berigazek #8378 üzenetére
Kitartás barátom, első a család. Semmi más nem számít. Sajnos ilyen kegyetlen világot élünk, én az előző munkahelyemről gyakorlatilag csak aludni jártam haza, itthon nagyon szar a helyzet-mindenki szó szerint küzd azért hogy létezni tudjon. A hányinger elkap amikor ilyeneket hallok hogy "lendületben az ország" , meg "Európa itt épül". Te szerencsésnek mondhatod magad, megéltél 45 évet-képzeld el mi lenne ha most lennél 25 éves-mint én-na akkor hogy viszonyulnál az élethez. Nekem nincs semmim, biztos jövőm sincs, és gyanítom nem is lesz idehaza.....(de befejezem az OFFolást, még a végén kapok egy ban-t. )
-
Unsign
tag
válasz
berigazek #8359 üzenetére
Nem vagy túl korrekt ha nem veszed át a rendelésed ilyen okból. Sőt! Pár ezres miatt
Az ilyen hozzáállás miatt fordulhat elő, hogy egyes eladók majd nem fognak vállalni szállítást az adott országba. Az eladó helyében én jól megvágnálak a postaköltséggel. Bocs, de ez van.
-
-
mikrofon
veterán
válasz
berigazek #8300 üzenetére
Nekem ilyen kérdéseket tettek fel:
Amennyiben vásárolta az árut küldje el a megrendelés visszaigazolását!
Továbbá kérjük, hogy az alább felsorolt információkat adja meg részünkre!
pontos magyar árumegnevezés
címzett bejelentett lakcíme
fizetési feltétel /fizetett-e az áruért vagy ingyen kapta/, mivel a számlán erre vonatkozó információt nem tartalmaz
a feladó pontos cime, mivel azt a számla nem tartalmazza
Az áru értékén felül, fuvardíjat fizetett-e, s ha igen, akkor mennyit?Nekem nem kellett bemenni csak válaszolni, e-mailben, meg elküldeni a dokumentumot! Mondjuk a DHL intézte!
-
Novicsok
tag
válasz
berigazek #8267 üzenetére
Lada motort, seb.váltót egyedül cseréltem. Trabantban féltengely csukló csere utcán Moszkvában, Trabant sebváltó szétszedés utcán télen Moszkvában.
A Megane-ben már jobban el kell gondolkozni, sok célszerszám kellene, ami nincs. De azért féktárcsa csere, törött kipufogó kiszerelése, generátor leszedés, stb.
Jó módszer szakszervízben csináltatni pl. futómű diagnosztikát, azután elvonulni, és sokkal olcsóbban megcsinálni, ha lehet.
Ma már utálok utcán szerelni. -
Novicsok
tag
válasz
berigazek #8240 üzenetére
Nem én vagyok a szoftveres szakember, ne engem kérdezz.
Én mindig konkrét céllal kezdtem, nem csak rootolás, hanem a kínai ROM eltakarítása, stb.
Mint mondtam, én leírt instrukciók szerint dolgozom. Nem azért, mert értek hozzá, hanem pont fordítva.
Pl. Renault Megane autóm szerelése: Haynes könyvet vettem ebayről, és abból szerelem az autót. Jelentős pénzt takarítok meg, hogy nem a szervíz jön rá, mi van, hanem én, és eldöntöm, hogyan csinálom meg. De így volt ez a P20 Pannónia, Trabant, Lada 2107, stb. szerelésekor is. Sőt a Rotax/Aprilia robogónál is. Komoly javításokat csináltam. De ez csak hobbi, cégautóval járok. -
banderasz77
addikt
válasz
berigazek #8221 üzenetére
Sajnálom.....
Olvasgattam az offokat, én is elváltam nyár elején 12 év után. A gyümölcse 2 csodaszép gyermek, 1 lány és 1 fiú.
Nem könnyű. Érzelmileg és anyagilag sem, én tudom....Szóval meglepném magam életem első okostelefonjával és kissé tanácstalan vagyok, nagy a választék. Árban talán ez lenne a max. Szóval Thl W3+ vagy...?
-
thumb
aktív tag
válasz
berigazek #8215 üzenetére
Biztos azért küldtek el sok embert a gyárból mert lassan beindul a magyarországi gyártás és hát tudjuk meg még a tv is lehírezte hogy itt mennyivel olcsóbb a mercinek a munkaerő mint kint. Ha nem elég az ottéléshez akkor hogyan tovább? Ha nem kellene gondoskodni az otthonmaradtakról akkor sem lenne elég?
-
hungobungo
senior tag
válasz
berigazek #8212 üzenetére
i9300+-ról tudsz mondani pár szót? Egyik ismerősöm szemez vele, de nem szeretek olyat ajánlani amit még nem láttam. Pl. kijelzője elég világos? Felbontása nem zavaró (mondjuk használtam már 5"-os, 800x480-as Note utánzatot is, az még elment)? Akksi bírja? Kamerája elmegy (a Note utánzaté elég gyenge volt)? Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Nintendo Switch 2
- Debrecen és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Apple MacBook
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Milyen légkondit a lakásba?
- Goddess of Victory:Nikke
- AMD K6-III, és minden ami RETRO - Oldschool tuning
- S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl
- Íme az új Android Auto!
- Motorola Edge 50 Neo - az egyensúly gyengesége
- További aktív témák...
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 15 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Honor 200 Pro 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Apple iPhone 14 PRO - 128GB - Deep Purple - 85% akkumulátor
- Samsung Galaxy S22 Ultra 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Steam, EA, Ubisoft és GoG játékkulcsok, illetve Game Pass kedvező áron, egyenesen a kiadóktól!
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone i5 14400F 32/64GB DDR5 RTX 5060Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Nvidia Quadro M2000/ M4000/ P2000/ P2200/ P4000/ P5000/ RTX 4000/ RTX A2000 / RTX A4000
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD GTX 1070Ti 8GB Rampage SHIVA TT 500W
- LG 40WP95XP-W - 40" NANO IPS - 5120x2160 5K - 72Hz 5ms - TB 4.0 - HDR - AMD FreeSync
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged