Aktív témák
-
TRob1
veterán
-
St3ven
addikt
Na, hát reakció nem nagyon volt, úgyhogy látatlanban belevágtam ebbe a fring-dologba.
Azt kell, hogy mondjam, elsőre nagyon pozitív az összkép. Nem lassult be a teló, persze többet fogyaszt, mint a beépített Gtalk, de jóval többet is tud. (Különben sem szoktam ezeket folyamatosan futtatni, csak addig, amíg tényleg elérhető tudok és akarok lenni.)
Kipróbáltam a fizetős mobilhívást: magyar telszám hívása bárhonnan a világból 6 centért (17 HUF), ez elég versenyképes, tekintve, hogy ugyanez a skype-ban 22,5 cent (63 HUF) plusz kapcsolási díj, szal majdnem négyszer annyiba kerül…
Tökéletesen hallottam mindent, szakadozásmentesen (egyelőre csak egy elég gyenge wifin próbáltam), habár a hívott fél enyhe visszhangozásra panaszkodott (ezt még tesztelni kell, egy mérés nem mérés).Ami hátravan: fring-fring irányú beszélgetés, a teszt könnyen össze fog jönni, ugyanis symbianos Nokiára meg asszem iPhone-ra is telepíthető.
Hátrányok:
Eddig akárhol is voltam a telómon pl. a menükben, más progiban, a Gtalk felül a status bar-on folyamatosan görgette az üzit, ha valaki rám írt, na ez itt nincs, csak egy értesítés, hogy valaki írt. Azaz elő kell hozni a fringet, aztán megnézni, mit írt a partner.
Most volt egy hagyományos hívásom, amíg chateltem fringen (Gtalk partnerrel), de mikor befejeztem a hívást, nem csatlakozott vissza a fringre, azaz újra kellett indítanom a progit.
Másnak mik a tapasztalatai hosszabb távon?
-
r4z
nagyúr
-
Zolás
addikt
Eszembe jutott a myphone explorer nevű cucc, usb-n felcsatlakoztam, és lementettem. Majd beimportáltam az egészet a telefon nevű mappámba, viszont a címtárba található mailcimeket is átimportálta a telefon mappába. És ha csak a telefon mappában törlöm a mailcimes dolgokat, hogy ne legyen ott a telefonon, törli a címtárból is.
Elvileg kettészedtem, mivel csináltam külön telefon mappát. Miért törlődik? -
default.
őstag
Aha! Erre én is gondoltam.
És azt hogyan állítod be, hogy csak ezt a csoportot szinkronizálja?(van netem itthon csak nem wifis, de melóhelyen van wifi is, tehát nem gond..)
köszi
szerk:
Találtam egy olyan menüpontot a gmail címtár menüjében, hogy "Starred in Android"... ez mi a csuda lehet ? -
St3ven
addikt
Ha már előkerült a Fring, bemásolnám egy korábbi kérdésemet, hátha most tud vki mondani vmit.
"A Fring-et használja itt valaki a telóján?
Ha igen, mik a tapasztalatok? Jól működik a
hanghívás mobilszámot hívva?
(Amúgy ahogy néztem, harmadannyiba
kerülnek a mobilhívások, mint skype-on...)" -
Fireman67
aktív tag
Tisztelt Fórumtársak!
Bocsi, hogy offolok, de kikívánkozik belőlem!
Ez a Topik eddig a legnormálisabb, az összes telefonos szakmai között!
Itt normálisan bánnak a hétköznapi kérdezőkkel. Mindenki tisztességes választ kap a kérdésére. Jó ideje csendben olvasom a hozzászólásokat. Rengeteg hasznos dolgot találtam, sok ötletet kaptam. Minden fórumon csak a kioktatás a felsőbbrendűségi komplexusok vicsorgása sugárzik, minden "szakitól".
Szomorú ez a tény, hisz tudtommal nem nemzetközi szakmai konferencia színtere lenne ez, hanem magán lúzerek segítése, barátkozás, tapasztalat csere. A legjobban a ZTE Blade fórumon vagyok kiakadva, hisz ott már szinte magántulajdonnak tekintik néhányan a felületet.
Tisztelettel kérlek Titeket, hogy tartsátok meg ezt a stílust, hisz ezekben a nehéz időkben, pont erre van szüksége az embereknek!
Fireman67 -
Peat;)
veterán
Én úgy értem hogy igen, azt írja csak az új verziótól nem lesznek ezek meg. Ha el tudnád küldeni azt megköszönöm!
csontho: eddig úgy működött a locus, hogy net csatlakozás után szinte az összes online térkép adatbázisa közül lehetett válogatni, épp mikor melyikkel dolgozzon (pl. google maps). Ha kiválasztottad milyen fajta utána meg lehetőség volt ebből az adatbázisból egy max 2 gigás fájl létrehozása, offline használatra. (különböző módokon ki lehet jelölni a térképen amit szeretnél letölteni, utána pedig további lehetőség hogy milyen mértékű nagyítást akarsz, minél részletesebb annál több helyet foglal, de pl egy nagy város azért 2 giga alatt van igen részletes nagyítással, hogy utca szinten is kényelmesen tudd nézegetni, pl külföldnél, vagy új helyszínnél nagyon hasznos)
-
aggleány
addikt
Egy kicsit bonyolultnak képzeled ezt a mentegetni, letöltögetni stb. dolgot. Rootolás nélkül az Astro fájlkezelővel simán el lehet menteni egy "backup" könyvtárba a progikat, aztán visszatenni, ha kell. Ez a módszer a beállításokat és az sms-eket nem menti el, csak magát a programot. Egy program mentése, az új feltétele, majd letörlése, végül az eredeti visszatétele kb. másfél perc
Ennyi is csak azért, mert meg kell várni, amíg az összes programot betölti a rendszer.
-
aggleány
addikt
Részemről kénytelen voltam áttérni egyéb okok miatt. Nem sok különbséget látok, de nem használom sűrűn az sms-t, úgyhogy nem vagyok mérvadó.
Végre van még valaki, aki nem frissíti veszettül a dolgokat, ha azok jól működnek
Engem egy másik helyen jól leszúrtak emiatt, mondván, nem haladok a korral.
Szerintem a jelenlegi progikat mentsd le, és ha mégsem tetszik az új, töröld, és simán visszateheted a régit. Én legalábbis így szoktam, és egy pár esetben már nagyon jól jött. Pl. a kedvenc könyvolvasóm nemrég teljesen új kezelőfelületet kapott, ami nekem nagyon nem tetszik. Letöröltem, és visszatettem a régit, lehet örülni
JamesFinn:
Már válaszoltak Neked, sajnos én nem tudtam volna, hogy mi az a kis "bogaras android robot"
Az a lényeg, hogy kiderült
(Te tényleg olvastad az oldalamat? Akkor már nem hiába írtam
)
-
schmo07
tag
Hát igen, ezért hezitálok... Nekem nincs bajom a gyári gyorsaságával (Defy).
Egyedül a dockbar az ami vonzana, de ez - per pillanat - még nem elég erős indokLauncher7-et aki használ, attól hadd kérdezzek egy gyorsat.
A cikkekből nem derül ki számomra egyértelmüen, ennek a használatakor összesen 1 screen van csak ? -
schmo07
tag
Hehe
igazából én még gyárin vagyok, de a Zeam-mel szemezgetek
ha egyszer cserélek, az lesz
asszem
csak valahogy még nem vagyok meggyőződve róla, hogy kell nekem
Ha már úgyis szóba került - gondolom, te használod - miben jobb mint egy gyári?
A dock mondjuk tetszene, de amúgy ...?szerk: TRob: nem baj, hogy elkéstél, szépek az ikonok/linkek !!!
-
St3ven
addikt
Na, kipróbáltam a Locus Free-t, elvileg lehet vele útvonalat tervezni, gyakorlatilag meg nem tudtam letesztelni, mert a telóm képtelen volt kellő számú műholdat találni a helymeghatározáshoz.
De tetszik a progi, ebben is lehet offline cache-elni. Wifi-n becache-eltettem vele az egész várost (értelmes szintig), ez később offline módon is elővehető. Szerencsére online módban is használja az egyszer már lementett térképet, akkor a még nem eltárolt kockákat szedi csak le mobilnetről.
Ami még jó a Maps(-) -szal szemben, hogy lehet utca/házszámra keresni, és az így megtalált helyek (vagy akármilyen pont, amire rábökök a célkereszttel) POI-ként külön elmenthetők, később kategóriánként előhívhatók. Na ezekhez a pontokhoz lehet elvileg odanavigálni.
Tudom ajánlani azoknak, akik nem hardcore navigálók, de szeretnék, ha egy minimál helyigényű progi segítségével bárhol tudjanak hirtelen navigálni, címet keresni. Tud kezelni egy rakat térképtípust, nem csak google maps-et.
-
Luissimo
veterán
egyrészt:
- nemvagyunk barátok !
demég lehetünk
másrészt !
1,
-nem kiabáltam, csupáncsak próbáltam felhívni a figyelmet a mondókámra (azért is volt kivastagítva), merthogy délután már egyszer kértem ezt valakitől, aki nemreagált.
De legalább TE reagáltál, ezis valami.
2,
-a szerinted "helyesírási" hibák direkt voltak benne, merthogy énis eddig a GO SMS-t használtam, és múltkor tűnt csak fel a probléma, mikor hossssszzzúúúú Ő-vel kezdődő szöveget írtam be, hogy hirtelen csak 60 karakterem maradt !!
3,
-akkor kérdeztem a sorstársakat, hogy ők mit használnak, aztmondták Handcent SMS-t.
Na ottis volt egy ilyen probléma, miután lecseréltem a GO SMS-t arra, hogy a hosszű Ő-t a szöveg elején 100-nak számolta ( a szövegen belűl már nem)
4,
-aztán az egyik srác megtalálta a megoldást a Handcent SMS-nél, hogy a küldési beállításoknál az mms-re való konvertálást kikellett kapcsolni és utána a telot ujraindítani (ZTE BLADE)) és akkor már nemhibázott !
5,
-sajnálom, de a GO SMS-nél nemtaláltam meg az ekvivalens beállítást, ami megoldja a problémámat.
6,
-de valoszínűleg van valami másik kakukktojás is benne, merthogy ezekszerint NÁLAD a GO SMS nem használ el a hosszú kezdőmagánhangzóra felesleges karaktereket !!Remélem kielégítő választ adtam nyelvőri problematikádra, ami hasogassa a füledet
UI:
- mostjutott eszembe, miután elküldtem, hogy még azislehet, hogy BILLENTYŰZET DISZKREPANCIA VAN A DOLOGBAN.
Amit én használok az az AnySoft Keyboard, magyarítva... -
TRob1
veterán
A kiabálás az a NAGYBETŰ
Gondolom a példa kedvéért van benne a 3 hosszú ő.
Screenshotot akarunk!Na még 1 utolsó idézet:
"a gsmabc kódlapra nem fértek fel a magyar karakterek, csak a balra dőlők (olasz, stb). ez van. magyar ékezeteket akkor tudsz csak küldeni, ha unicode kódtáblát hazsnálsz, akkor meg uyge egy karakter nem 7 (vagy 8?) bites lesz, hanem 16, tehát feleződik a rendelkezésre álló karakterszám is.
vannak olyan telefonok, amik engedik, hogy magyar ékezeteket írj, aztán átkonvertálják 7 bites kódolásra a küldésnél, hogy ki tudd hazsnálni a 160 karakter, de amennyiben nem unicodeot használsz, a fogadó teleonján nem fognak megjelenni, akárhogy írod be." -
TRob1
veterán
Én amennyit sms-ezek, tőlem aztán lehetne 1 karakter is 1 sms
Csak próbaképp volt fenn, de ha jól emlékszem, csak a nagy betűknél, és csak a jobbra dőlő ékezetűeknél csinálta, elküldeni nem küldtem el, csak próbálgattam. Handcentnél viszont nem csinálja ezt (legalábbis nálam nem, mert vkinél igen).
De nekem inkább az a furcsa, ha más progi (pl. a fent említett Handcent) meg "normálisan" kezeli ezeket a karaktereket, mivel mióta csak léteznek a jobbra dőlő ékezetek, voltak ilyen problémák, Nokiánál, Samsungnál, Sony-nál...stb. is.1-2 idézet régebbről:
"Az unicode SMS küldése közismerten betünként 2 byte-on kerül küldésre"
"az umlautos és néhány ékezetes karakter átmegy 1 byte-on is""Nokiánál ha ékezetes betűket használok miért küldi el több sms-ben?" --> "Mert ékezetesnél Unicode formátumban küldi úgy pedig csak 70 karakter fér bel egy SMS-be" --> "Egy kicsit leegyszerűsítve az előző, választ (ami egyébként tökéletes)
Amikor az sms szabványt kitalálták, nem kalkuláltak az országonként eltérő egyedi karakterekkel (mint nálunk pl az ékezetes betűk) és amikor erre szükség lett, utólag integrálták bele a már meglévő rendszerbe, ennek eredményeképpen az ékezetes betűk 2-3 karakter helyet is foglalnak, de te ebből nem érzékelsz semmit, csak azt, hogy több sms-ben küldi el."És még lehetne folytatni, sőt, 2003-ban már voltak ezek a problémák. Egy érdekesség: [link]
-
hodostamas
addikt
akkor ez az iras Neked is hasznos lehet
-
citkar
addikt
Köszi, és nem tudod ha perc alapú számolást szeretnék, akkor a 60/60at kell beállítani mint másodperc alapú egység?
schmo07: köszi, sajnos abban nem találtam, most a Call Meter NG-t próbálom.
Néha benézek a facebook fiókomba és azt látom h mobilról a chates része nem megy, ehhez van esetleg másik program, vagy valami megoldás, h az is menjen?
-
petipetya
nagyúr
Akkor nyugodt szívvel és jó tapasztalattal ajánlom az ingyenes
go contacts-ot is, amely magában foglalja a telefonkönyvet (a csoportok kezelésének lehetőségével) és a tárcsázót (t9 tárcsázási lehetőséggel) is - katt a linkké alakított szövegre a fotókért.
-
l33tus
csendes tag
Szerintem adhatnál egy esélyt a launchereknek. Néha meglepő dolgokra képesek. Az, hogy messzemenőkig konfigurálhatóak a legkevesebb, de meglepő gyorsulást lehet elérni velük. Ha meg csalódsz, majd leszeded
Egyébként pont a launcherekben (adw és go amit próbáltam eddig) be lehet állítani azt is, hogy a notibar lehúzásához nem kell pont a vékonyka notibart lehúznod, hanem ha egy "lehúzó" mozdulatot teszel bárhol a homescreenen, tehát húzol egyet fentről lefelé akkor lejön a notification bar. Ezt is kipróbálhatod, hiszen így még csak arra az asztalra se kell lapoznod, ahol a gomb van a lehúzáshoz, hanem csak rántassz rajta egyet bárhol
RootRulez: azt nem mondtam, hogy csupa haszontalan hozzászólást írsz, nekem is segítettél számtalanszor, csak a mennyiséggel volt bajom. De én is olvasom a fórumokat, és nem egy eset van rá, amikor megkérnek, hogy ne közöld azonnal, ami épp a fejedben jár...
-
sssz
őstag
milyen telefonod van?
amugy a Go launcher ex-et is sokan dícsérik. én azért választottam az adw-t, mert úgy találtam az jobban testreszabhatóbb. aztán azóta lehet a Go Ex is sokat fejlődött.Ha az ember alapértelmezetté teszi akkor nem akad össze a gyárival. Legalábbis nekem se a Spica-n se Desire-en nem volt sose gondom velük.
-
dokee78
félisten
Jó,hogy találtad,ez kellesz nekem is.
Vidó róla. -
St3ven
addikt
Hm, találtam egyet: MultiPicture Live Wallpaper
Mindjárt kipróbálom, bár már nem tetszik benne, hogy "live wallpaper"... (akksihasználat)
Aktív témák
Hirdetés
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Telekom otthoni szolgáltatások (TV, internet, telefon)
- EAFC 25
- Xbox tulajok OFF topicja
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Kertészet, mezőgazdaság topik
- Indukciós főzőlap
- Synology NAS
- Gitáros topic
- További aktív témák...
- AKCIÓ! ASROCK H310CM i5 9600K 32GB DDR4 500GB SSD RTX 3050 8GB DeepCool Tesseract SW 500W
- Okosóra felvásárlás!! Samsung Galaxy Watch 6, Samsung Galaxy Watch 7, Samsung Galaxy Watch Ultra
- DELL Thunderbolt Dock - WD19TB modul 02HV8N (ELKELT)
- Csere-Beszámítás! Gigabyte Aorus Elite RX 9070 XT 16GB Videokártya! Bemutató darab!
- 10% -tól elvihető. Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetés! Lenovo Legion Pro 7
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest