Hirdetés
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Google Pixel topik
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Vivo X300 Pro – messzebbre lát, mint ameddig bírja
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Xiaomi 14 - párátlanul jó lehetne
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy Watch8 - Classic - Ultra 2025
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
zsoltip
őstag
Milyen launchert javasolnátok első okostelefonnak, senior phone leváltása okán? Csak a fő funkciók lennének használva rajta, mint telefonhívás, esetleg fényképezés.
-
Rob Rob
tag
ChatGPT legjobb frissítéssel androidon eltünt a hangos csevegés. Tudja valaki az okát
Esetleg azért mert az ingyenest használom? -
-
svgyula
addikt
válasz
makoss
üzenetére
Ha a biztonsági izére gondolsz na az! változó telefon típusonként. Nekem pl.hasonló mint amit mondott. De ez ilyen volt a 13-14-15 droidnál is!
De ha tényleg kíváncsi vagy arra amit mondott akkor először a kapcsolatoknál kellene végignézni melyik alkalmazásnak milyen hálózati hozzáférést engedélyeztél! Melyiknek van valós szüksége (egyszerű logika ha billentyűzet mobil net hozzáférést kér akkor ott nincs valami rendben) a kapott hálózathoz!? Na meg persze fosbuk, messenger, tik-tok és társai........no komment! Ezek mindegyike olyan mint az orosz rulett! -
makoss
veterán
Üdv!
Ez hol van 14.04 androidon? Nem találom
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Magyarul használom az androidos telefonomat, és magyarul használom rajta a Google maps alkalmazást is. Navigáció közben gyakran használok multi-waypoint-ot, ekkor viszont ha elérem az első útközbeni célt, a navigáció nem folytatódik automatikusan, hanem érintéssel kell a folytatást megerősítenem. Erre menet közben gyakran nincs lehetőségem, mert kesztyűt használok.
Van opció, hogy a navigáció automatikusan folytatódjon a következő célpont felé, ha elérem az első útközbeni célpontot?
Vagy van lehetőség hanggal (BT fülesen keresztül) vezérelve utasítani, hogy folytassa a navigációt?
(Perplexity azt mondta, hogy egyik opció sem elérhető guglimepszen, de azért titeket is megkérdezlek, hátha valaki rutinosabb
) -
Cs1csó
titán
válasz
GEPESZ66
üzenetére
Az nem releváns. A böngésződbe tegyél valamit pl. Ublock, vagy Adguard, vagy szűrt dns. pl. nextdns
Ami fontosabb: CSAK megbízható forrásból tölts apk-t.
Az is fontos, hogy MAGAS REPUTÁCIÓVAL (RÉGÓTA és SOKAN használják megelégedéssel, tehát egy nagyon friss alkalmazással csak ívatosan)Ennyi.
-
@Viktor0610 @Tökimanó Ahogy feltettem a kérdést, kis idővel rá már működött. Érdekes, mert szerintem már a kérdésem előtti este is kínlódott.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Dr Bubo
üzenetére
Általában figyelmes vagyok,nem kattintok mindenre.
Viszont voltam már egy kicsit fáradtabb,s kattintottam adathalász linkre.
Igaz,ha utánna nem adunk meg adatokat,stb.,nem történik semmi.
Esetleg az ilyen oldalakat jelezheti egy alkalmazás,ha benne van az adatbázisukban.
De nyilván eltavolítom,inkább figyelek,az a biztos. -
Tökimanó
senior tag
válasz
Viktor0610
üzenetére
Nálam be van kapcsolva az AdGuard, de simán betöltött így is.
-
GEPESZ66
veterán
Telefonon próbàlom a Bitdefendert.
A fejlesztői beállítasoknál a futó folyamatokat nézve gyakran 800 MB a RAM használat.
A Samsung A56-ban 8 GB van,de ez az igény kicsit soknak tünik.
Igaz a telefon kezeli,ha kell felszabadít,de akkor is. -
-
envagyok
veterán
Sziasztok
Tudtok plyan hangfelvevő appot, ami az android 5.1.1-es sony xperia tablet-z-n elfut?
Köszönöm
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
user26
üzenetére
Simplenote - Apps on Google Play
Van felhő szinkron+ Windows app.
-
Nézz rá a magic earth-re, egész jól használható navi app, a sygic lifetime mellett az van fent tartaléknak, illetve próbának, hogy mennyre használható a fizetőshöz viszonyítva, eddig nem okozott csalódást. Ha már fizetős sygic, akkor 69.99 Euróért pro+/lifetime app-on belül.
-
user26
senior tag
Sziasztok!
Tud valaki FOSS alapú olyan jegyzetelő alkalmazást (hasonlót), ami a google keephez hasonló? Viszont annyi ami kicsit lényeges lenne, hogy a jegyzetet amit bele írok tudjam szinkronizálni akár foldersync megoldással PC, Windowsra is, hogy ott is tudjak a jegyzetbe írni.
NotallyX -t próbálom most, tetszik, de amit szeretnék nem lehet vele. -
Zeki
nagyúr
Üdv!
Most akciós a Sygic GPS térkép szoftver.
9.99 Euró/év.
Jobb ez mint az ingyenes Waze? Vagy az a jobb? -
Bal0924
senior tag
Sziasztok!
Nemtudom jó helyre írok, de nincs más ötletem.Régen a Telefon híváslistája a hívásokat egybe vette és kiírta hogy hányszor hívtott az illető, most külön vannak.
Nincs valami beállítás vagy olyan program ami ugyan úgy egybe veszi?
Pl.
Valaki hívott 10szer, akkor ne 10szer írja a nevét/telefonszámát, hanem csak egyszer és zárójelbe, hogy mennyiszer. És azon belüli listában írja ki, hogy mikor hívott.Vagy sokat akarok?
-
antal750
senior tag
Sziasztok
A Google térkép alkalmazással android autóval Angolul lehet kommunikálni. Nincs rá semmi mód hogy saját nyelvünkön is lehessen? Köszönöm -
kisskd
tag
Sziasztok!
Van valakinek tippje, mielőtt még 30 fajtát végigpróbálok,?
Zene/videó/podcast lejátszót keresek, lokálisan tárolt előadások tömeges meghallgatásához/megnézéséhez podcast jelleggel (van ahol 5-10p-es darabokban van sok óra).
Az alábbi funkciókkal
- tömegesen tudjak felvenni MP3/MP4/MKV fájlokat a lejátszási listára a belső tárhelyről (és lehetőleg ne duplikálja őket a tárhelyen)
- a felvett fájlokat csoportosíthassam könyvtárakba/lejátszási listákba
- jegyezze meg/jelölje, melyik fájl hallgattam már meg
- menjen a háttérben, kikapcsolt kijelzővel is
- tudjon kis lépésekben legalább 3.0x-os sebességig menni, és ez könnyen állítható legyen (esetleg ha hozzárendelné a beállítást a listához, az még szuperebb)
- ha podcastlejátszó mintájára kivágja a szüneteket/tud hangosítani, az külön jó
- könnyen kezelhető legyen az értesítési sávról podcastlejátszó mintájára (30mp-1p előre/hátra, pause, esetleg hosszabb kihagyás után automata visszaugrás 30mp-1p-et)
- pluszpont, ha szükség esetén bele tudok nézni a videóba, ha van
Lehet ingyenes, vagy egyszer fizetős, az előfizetéstől tartózkodnék, ha lehet.
Kb. a PocketCasts funkcionalitása kéne, csak úgy, hogy gördülékenyen kezeli a tömeges helyi fájlok importálását, és lehetőleg nem előfizetéses. -
Oldman2
nagyúr
Az elmúlt hónapokban kipróbáltam több 2FA alkalmazást is, miközben készülékcserék is voltak.
Mostanra maradnék az Aegis mellett, de egyetlen secure code-ot nem tudok rá átvinni (az összes többit sikerült), ami jelenleg csak és kizárólag a Bitwarden Authenticator-ban létezik.
Hogyan lehet a Bitwarden-ből ezt kiexportálni? -
-
Kajakövetésre bevált app? Nem kell extra csak azt akarom gyűjteni, hogy mikor mit főztem/ettünk. Tudom, tudom...naptár online excel, jegyzettömb és használtam is őket, de mindegyikkel volt valami nyűgöm.
Valami normálisabb dedikáltat kipróbálnék. -
DrKapocs
őstag
Lehet, hogy csak nekem új, de hátha másnak is érdekes lehet: Circle to Search a Google háza tájékáról.
A Motorola Edge 30 Ultra készülékemen nem elérhető el hivatalosan a Circle to Search funkció. Hiába Android 15, hiába 12 GB RAM, hiába SD 8+ gen1, egyszerűen nem megy. Viszont a sokkal gyengébb másodlagos Motorola G86 Power készülékemen ott figyel, boldogan működik. Szóval szemét dolog, szoftveresen megoldották azt, hogy egy régebbi készüléken (de ez van Samuéknál is) ne legyen ott a feature. Ez kicsit bosszantott és utánakerestem a megoldásnak.
A megoldás relatíve egyszerű, le kell tölteni a MiCTS appot, innen. A menüben természetesen nem lesz ott ezután sem a C2S, de az app ikonjára kattintva a C2S elindul és működik. Akár a Quick Setting Panelre is kirakható, bár nálam ez nem működött jól. Én az oldalsávara raktam ki az appot, de Macrodroiddal olyan gesztus, gomb, stb. indítást lehet csinálni neki, ami csak szimpatikus.
A github oldal, ahonnan származik az app, ahol van leírás is, itt érhető el.
A reddit fórum, ahhonnan én kiindultam, ahol van egy kis videó is, itt érhető el. -
w751230
tag
válasz
kiraly.andra
üzenetére
Mint írtam:
Sima ügy, de ami programokat találtam, megtartja a kijelölt területet, de szét húzva menti, tehát esetünkben 1280x800 méretű lesz, a kijelölt 180x180. Hát iszonyat pixeles a vége nyilván.
-
vlevi
nagyúr
válasz
bringasisti
üzenetére
Valamelyikkel szerintem meg lehet csinálni, hogy epub-ba átkonvertálja a képeket.
[link]
Persze, nem lesz ugyanolyan epub, mintha szöveges lenne, de másik ötlet.
Nem érhető el az a könyv más formátumban?
Elég sok mikrohullámú sütő használati utasítása fenn van azon a bizonyos megosztó oldalon, ha érted mire gondolok
-
pietrrr
aktív tag
válasz
bringasisti
üzenetére
Esetleg a jpgket összefűzni egy pdf fájlba? Azt utána bármilyen eszközön meg tudnád nyitni.
-
bringasisti
őstag
válasz
kiraly.andra
üzenetére
001 002 003 stb miért nem jó? De ami kicsit bosszantó hogy a Samsung Notes alkalmazása tökéletesen kezeli, de csak 100 kép fér egy mappába, ezért két részre kell osztani. Meg a görgetés sem olyan laza.
-
bringasisti
őstag
Most vettem egy S10 tabletet. 16 az Android verzió. Van egy könyv ami szkennelt és 001.jpg től megy 200 ig. Ha lapozni akarom akkor egy ideig egymás után nyitja meg az oldalakat aztán ugrik 20-30 oldalt. A régi SM-T 225 tablet is produkált hasonlót, de csa 1 helyen. Ez igy nem követhető. Mit lehet csinsalni?
-
Tudtok valami frissítési hibárol Exchange-android viszonylatban?
Huss, eltűntek a leveleim a Gmail appból. Aztán visszajöttek, cserébe eltűntek a névjegyek amik szintén szinkronizálva vannak az exchange-el. A naptárban semmi bejegyzés. Töröltem és újra felvettem a fiókot. Ugyanez. Váltogatja. -
Graphics
Jómunkásember
Sziasztok!
Mi a legegyszerűbb módja annak, hogy Android-os appot futtassak Windows rendszeren?
Én régebben a NoxPlayer-t használtam, de ha van valami takarékosabb megoldás, az is jött. -
svgyula
addikt
válasz
w751230
üzenetére
Androidon(egérmozi) nem csinálok ilyet. A PC-n a sima paint tudja. Ott kijelöl, crlt+c, megnyit új lap, itt a "fehér" alapot összehúz a kívánt méretre, crlt+v beilleszt és a kívánt fehér alapig összehúz. Ment örül. Ha esetleg túl nagy és nem fér ki a képernyőre, jobb alsó sarokba ott a nagytási skála oda húzod ahova akarod, vagy bekapcsolod az egér vezérlésű nagyítást bal gomb + jobb gomb -.
-
enginev3.0
félisten
Ezt a rohadt csoportosítást tényleg nem lehet már kikapcsolni? Chromeban
-
w751230
tag
Sziasztok!
Olyan képszerkesztő programot keresnék, Androidra, ami...
Tehát, adott egy nagy kép. Legyen 1280x800, mindegy. Erről szeretném a gyerek arcát kijelölni keretezéssel, és ezt mondjuk 180x180px méretben menteni, a kijelölt területet.Sima ügy, de ami programokat találtam, megtartja a kijelölt területet, de szét húzva menti, tehát esetünkben 1280x800 méretű lesz, a kijelölt 180x180. Hát iszonyat pixeles a vége nyilván.
Anno még gépen, Irfanview, simán ment ilyesmi. De már nincs.
Köszönöm a válaszokat.
-
gyuri81
veterán
Samsung A13-ra valahogy lehet varázsolni hívásrögzítőt?
Köszönöm
-
pietrrr
aktív tag
Sziasztok!
Motorola telefonokon a gyári beállításokban be lehet állítani, hogy rázásra kapcsoljon be a zseblámpa.
Ezt a funkciót át lehet varázsolni más márkájú telefonokra is? Van erre külsős app vajon? -
svgyula
addikt
válasz
xy.zsolt
üzenetére
Csak egy nagyon keveset! Nem enged frissíteni nyitott bootloader esetén. Valamint nem lesz tégla a frissítéskor a belemókolt rendszer alkalmazások miatt. Vagyis ez egyfajta védelem, na nem a luzereknek hanem a gyártóknak! Ha már egyszer megígérték az x fő verziót, x éves frissítést, akkor ne legyen(vagy minimális) olyan hiba ami miatt ez bedőlne! Na meg egy-két vérpistike ilyen olyan mókolása miatt tönkrement telefonokat ne tudják feldobni a médiának mint gyártói hiba! Elég nagy a konkurenciaharc egyik másik gyártónál ezek nélkül is.
-
GEPESZ66
veterán
A tapasztalatomat írom le ezzel az adathalász webhellyel kapcsolatban.
Miután a Messengeren kapott link gyanúsnak tűnt, beküldtem a Bitdefendernek elemzésre.
Megállapították, hogy veszélyes.
Akkor még a Vírustotalon ezen kívül csak egy víruskereső tartotta veszélyesnek.
Azóta ezek száma nőtt.
Viszont érdekes, elküldtem az Eset-nek, Google-nak is, de azok továbbra sem jelölik meg veszélyesnek.
-
Jazz
veterán
Tudtok valami jó ingyenes multitimer appot ahol nem kell reklámokat nézegetni és nem áll le a háttérben?
Köszi -
FeZ...
aktív tag
válasz
efi99
üzenetére
Én azt nem értem, hogy az eddigi "fícsöröket" megváltoztatják a módosítás lehetősége nélkül. Ha én csinálnám, meghagynám az eddigi dolgokat választhatónak. Ugyanez a bajom a billentyűzetekkel is: senki sem csinál egy minden lehető funkcióval jól működő , mindenkinek jól testre szabható billentyűzetet.
-
Hi! Megjött a One UI8 és droid 16 a Samsungomra. Mivel a cégesen az van, köszönöm kihagynám. Egyetlen ok miatt: az oldalról képernyő jobb széléről elérhető gyorsmenübe eddig telefonszámokat tudtam tenni (gyorshívás) az újba pedig kizárólag appokat.
.
Ha erre van valami megoldás, még azt mondom jöhet. Ha nincs, van rá mód, hogy skippelem a frissítést?
-
G@ben
addikt
Musicoletben megoldható, hogy ha az egyik album végére ér, akkor kezdje el a következő lejátszását? Régen tuti így működött, de telefoncsere után nem, az album végén megáll és nem találom ezt a beállítást.
-
GEPESZ66
veterán
válasz
Viktor0610
üzenetére
Csak azért kérdeztem, mivel a Google tárcsázót raktam fel, aminek állítólag jobb a spam szűrése, mint a gyári Samsungnak.
Viszont a Google tárcsázón belül a névjegyekre kattintva a gyári jön elő.
Gondoltam, hogy mindkettő legyen a Google alkalmazása. -
-
svgyula
addikt
válasz
WhiteWalker
üzenetére
Igen tud magyar
ráadásul elég érhetően és egyszerűen leírja mit is csinálunk. Van egy mondásom ami mindíg igaz! Ha valamit nem használsz egy ideig(kinek mennyi, 1 hónap, 1év) arra nincs szükséged! Én ez alapján rendezem a dolgaimat. De háááát anno' öregapám is egy gyüjtögető volt, mert azt mondta minden amit ember alkotott, még használható valamire. A mostani gyűjtögetők meg digitális szemetet rejtegetnek, persze van egy nagy külömbség a kettő közt, ennek a szemétbe szállításához nem kell teherautó!
Sajna én egy elektronikai eszközről ha bele nézek(mert kell) kapásból megmondom mennyire szemétgyűjtő az egyén........
Aztán a takarítás is mindig rám marad 
-
GEPESZ66
veterán
Samsung A56 telefonon a gyári Névjegy appot használom.
Használja valaki a Google névjegy appot?
Ha a Google-t használnám, akkor a gyárin-kell valamit beállítani? -
Tökimanó
senior tag
válasz
svgyula
üzenetére
Nem nagyon szeretek belepiszkálni a dolgokba, pont azért nehogy hülyeséget csináljak. Így nem szívesen használok ilyen megoldásokat. Igazából felőlem elférnek a telefonon. Annyit szeretnék csak hogy eltűnjenek a listáról, ám ha esetleg mégis szükség van valamelyikre azért a telefonon rajt legyen.
-
svgyula
addikt
válasz
Tökimanó
üzenetére
Erre találták ki az ADBAppConrol nevű alkalmazást minden is lehet törölni, tiltani, deaktiválni. De! ami fontos ezt bármikor vissza is lehet állítani. Nyilván nem au útszélén visszaállítani azt ami eddig nem volt fontos. De PC-ről bármelyik(!!!) alkalmazást le lehet tiltani és vissza is lehet hozni. De csak óvatosan, ha valamiről nem tudod mire való a kugli a barátod! Én azzal kezdem minden telefonnál, hogy ~30-60 alkalmazást kapásból eltávolítok! Ezeket bármikor lehet listázni is és elmenteni file-ba. Persze én tudom, hogy mire használom a telefonomat.......
-
efi99
őstag
válasz
Tökimanó
üzenetére
Elég, ha mélyalvásba teszed, akkor nem jelzi azoknál.
(Engem meg mondjuk pont ez idegesít. Ha valamikor mégis gyorsan kellene, lehet el sem indul, mert őneki most 1 év után muszáj frissítenie. Úgyhogy ugyan mélyalvásba teszem, de egy másik alkalmazással figyelem vannak-e új frissítései) -
D1L1ZS
őstag
válasz
Tökimanó
üzenetére
Shizuku + Canta kombóval ki lehet gyomlálni őket.
Xiaomi telefonon régebben így oldottam meg.
Illetve emlékeim szerint volt olyan alkalmazás, amit le lehetett tiltani, ha esetleg nem lehetett eltávolítani.
Most Nothing Phone 2a telefonon android 15 alatt van lehetőség az alkalmazások archiválására/ fagyasztására is.
-
Tökimanó
senior tag
Sok , számomra felesleges alkalmazás van a telefonon. Van esetleg valami beállítás amivel meg lehet oldani hogy ne legyen a frissítendő alkalmazások közt? Pontosabban, ne lehessen látni a listában azokat amikkel egyáltalán nem foglalkozok.
-
gyuri81
veterán
Okés
köszönöm a válaszokat.Akkor kissé idő igényes folyamat lesz több ezernyi képet feltölteni

-
gyuri81
veterán
Google fotók esetén lehet a feltöltéseket ütemezni?
Pl. akkor tolja fel a képeket ha töltöm a telefont. Stb stb -
vlevi
nagyúr
válasz
svgyula
üzenetére
Szerintem rosszul gondolod.
Nem az alkalmazásban nyílik meg a link, a kép, stb., hanem külön ablakban, a korábbi [link] hozzászólásomban látszik. Van elválasztó, lehet meretezni a külön ablakot, bezárni,...
Azt még, hogy szar, nem mondanám. Ez nem tetszik benne, ennyi. De a többi email alkalmazás még sok minden más miatt nem jön be. -
Dr.NX
addikt
-
-
svgyula
addikt
válasz
vlevi
üzenetére
Próbáltál másik email alkalmazást is? A gmail apk-t nem használom mert egyszerűen sz@r. Az az elsők között törlöm a telefonról! Amit használok az vagy az adott alkalmazásban, vagy az alapértelmezett böngészőben nyitja meg a linkeket de ilyet egyik sem csinál!(2db fut a telón) Most direkt küldtem magamnak egy emailt másik fiókról mellékelt képpel és nem osztottan nyitja meg!(outlook, AImail) Az alkalmazás engedélyek között töröld a gmail engedélyeknél a linkek megnyitását. Ezután talán képes lesz megkérdezni mivel szeretnéd megnyitni az adott cuccot.
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Autós kamerák
- Genshin Impact (PC, PS4, Android, iOS)
- Xiaomi 15T - reakció nélkül nincs egyensúly
- Synology NAS
- Google Pixel topik
- NVIDIA GeForce RTX 5070 / 5070 Ti (GB205 / 203)
- Milyen videókártyát?
- Megtartotta Európában a 7500 mAh-t az Oppo
- sziku69: Fűzzük össze a szavakat :)
- Könyvajánló
- További aktív témák...
- Új Zsír Dell Inspiron 14 7441 Érintős Ultrabook Laptop -30% Snapdragon X Plus 10Mag 16/1TB SSD QHD+
- HP Spectre x360 Érintős TERVEZŐ Laptop Tab 16" -60% i7-1360P 32/2TB Intel Arc A370M 4GB UHD OLED
- ReZone Használt PC Bazár Megbízható gépek, korrekt árak.
- HP Spectre x360 Érintős Hajtogatós Laptop Tab 16" -50% i7-13700H 16/1TB Iris Xe 3K+
- Apple watch utlra 2 eladó 2028.05.19-ig garanciális
- Vállalom FRP Lock os telefonok javítását ingyen kiszálással és akár helyszíni javittással
- Ha mindkettőt viszed, 170ért tied! - Apple Thunderbolt Display
- Lenovo ThinkPad T14S Gen1 Ryzen5 4650U 16GB Refurbished
- BESZÁMÍTÁS! 4TB Western Digital Purple SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopműhely Bt.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
)

crok
mobilizmo