- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Poco F3 - a mindenes, de nem mindenkinek
- Honor Magic V5 - méret a kamera mögött
- Samsung Galaxy Z Fold7 - ezt vártuk, de…
- Yettel topik
- Samsung Galaxy A52s 5G - jó S-tehetség
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- 165 Hz-es panelt tesztel a OnePlus
- Szuperkijelzővel készül a Huawei Mate 80 RS
- Hat év támogatást csomagolt fém házba a OnePlus Nord 4
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
astrojoe12
tag
-
Zamma
őstag
válasz
svgyula #168397 üzenetére
Megértem hogy neked mi nem megy...
Nekem alapból használni engedi a word, excel, gmail, kamera, facebook, stb. appokat, gps, wi-fi, bluetooth kapcsolatokat. Mindezek után nem gondolnám hogy pont egy gps fog rajta ki...
Egyébként nem terveztem bekapcsolt képernyővel használni a mobilt, max visszavett fényerővel még esetleg.
Szóval ha tudsz csökkentett módban is üzemelni képes zenelejátszót akkor jelezd, köszi! -
joci86
senior tag
válasz
svgyula #168166 üzenetére
Igazából nem nőttek a szívemhez, hogy védjem őket, főleg, hogy 25-30 ezer forint / éves díjon kínálják a szolgáltatást, ha egyben fizetsz. És még így is mrgszívattak a felesleges adathasználattal...
Amúgy wifiről is működik, csak útközben az nem feltétlen adott.Egyszerűen csak megszoktam, hogy így működik, de attól még nem tartom jónak.
Sokat vonatozom, kell a streaming a telefonra unaloműzésre + gyakorolhatom a németet (nem annyira egyszerű ilyen nyelven olyan tartalmat találni, ami érdekel is).
Szóval, bármilyen x@r az app, szükségem van rá
-
joci86
senior tag
válasz
svgyula #168157 üzenetére
Nem személyeskedés akart lenni. Annyi volt a lényeg, hogy ha a Disney nem kap hozzáférést a nethez, (az eddigi tapasztalataim alapján) nem hajlandó működni, hiába töltöd le a nézni kívánt tartalmat...
Tekintettel arra, hogy egész évre előre kifizettem az előfizetési díjat, és nincs alternatív alkalmazás, amivel használhatnám a szolgáltatást, nem játszik, hogy megszabaduljak az apptól.
Amúgy töröltem az alkalmazást és újra telepítettem, újra letöltöttem a tartalmat, és az adatforgalmi statisztika szerint nincs kirívó mértékű fogyasztása, csak a néhány MB, amivel szinkronizálja az előfizetésem adatait.
@boborján2
Most újratelepítve normálisan működik itt is, valami nagy gáz volt nálam az alkalmazással.
Majd kipróbálom, hogy letiltom a mobilnetet, hátha az is helyrejött. Amikor próbaképpen kikapcsoltam a netet, eddig kijelentette, hogy offline vagyok, és nem engedett semmit nézni, a letöltötteket sem... -
boborján2
senior tag
válasz
svgyula #168157 üzenetére
Igen, a dizni és a gogle csúnya gyíkemberei összedugták a fejüket és most mindent is együtt ellopnak mindenkitől
De hogy valami értelmeset is írjak.
Disney+ -t elindítottam letöltöttem egy random sorozat epizódot. Appból kiléptem/bezártam. Wifit - mobilnet kikapcsoltam.Disney+ -t elindítom és ott figyel az egyetlen letöltött sorozat epizód ami tökéletesen lejátszható minden hang és felirattal együtt teljesen offline állapotban.
Ugyanezt ha megcsinálom bekapcsolt mobilnettel, fullra betölt a Disney+ , itt belépek a letöltött tartalmakba, lejátszom a letöltött részt. Mobil adatból cirka 0,5-1 megabájt fogyott összesen. Ez bedudható annak , hogy betölti a főmenüt és a borítófépeket.
Kijelenthetem , hogy a letöltött content lejátszása nem zabálja a mobilnetet!
(Legfrissebb elérhető app+Android13) -
joci86
senior tag
válasz
svgyula #168150 üzenetére
A telefon beállításai között nem okos letiltani a netet, mert nem hajlandó semmit sem lejátszási a Disney.
Konkrétan a streamelést és letöltést tiltottam le mobilnetről az alkalmazáson belül.
Plusz le volt töltve a készülékre, amit néztem.Így nagyon erős, hogy több GB eltűnt a Disney jóvoltából...
-
efi99
őstag
válasz
svgyula #168137 üzenetére
Ez is csak részben igaz. Nem tudom kire céloztál, mert pont én magam is azt írtam, hogy még nincs 100-nál, csak kb 96-97-nél, amikor felkanyarítja aránylag hirtelen 1-2 perc alatt 98-99-100-ra. Ettől még ha rajta hagyod további 20-25 percig, meglesz a valós 100 is. De nem 6 óra alatt!
De mégis, ezek után szerinted mégis miért vannak ilyen lehetőségek a telefonokban, hogy ne töltse fullra, lassan töltsön a végén, hamarabb késztessen a levételre, azzal, hogy korábban jelzi a 100-at, meg hasonlók? Csak van valami oka, vagy csak unatkoztak...és, igen, pont az, hogy nem jó 100-ra nyomni, majd még ezt megfejelve órákon át azon is hagyni, hiába bizonygatod ezt. -
Cs1csó
titán
válasz
svgyula #168137 üzenetére
Az alap, hogy "teljesen" lemeríteni nem engedi, de talqán a "teljes" feltöltés sem lehetséges.
Elvileg nem kellene már ezen agyalni, ami fontos lehet:
1. ne hagyjuk a telót napon vagy extrém forró helyen pl. nyáron kocsiban stb.
2. nem túl egészséges pl. töltés közben használni ( főleg ha az játék ami amúgy is melegíti a telót + ehhez hozzáadódik a töltés során keletkezett hő) -
BitRider
senior tag
válasz
svgyula #168130 üzenetére
A gyorstöltő abban segít, hogy 20 és 80% közt kényelmesen tarthasd az akksit, hiszen csak 1-2 alkalommal kell csak egy picit felrakni a töltőre, míg mondjuk megiszon egy kávét. A jobb elektromos eszközök, laptopok és autók is ezt csinálják: ha nem kéred direkte a full töltést, akkor csak 80-90-ig szívják tele magukat, és gondolom, ezek nem a placebo-hatásra gyúrnak.
Annyit finomítanék a melegedés dolgon, hogy addig melegszik a töltőn a teló, amíg ténylegesen van töltés, de ha elérte a 100-at, akkor melegedés valóban nincs, vagy szinte kimérhetetlen a szintentartás alatt. Nem a melegedés a probléma.
-
efi99
őstag
válasz
svgyula #168130 üzenetére
"A Li-iont nem kell teljesen feltölteni, mint az ólomsav esetében, és nem is kívánatos. Valójában jobb, ha nem tölti fel teljesen, mert a nagy feszültség megterheli az akkumulátort. Alacsonyabb feszültségküszöb választása vagy a telítettségi töltés teljes megszüntetése meghosszabbítja az akkumulátor élettartamát, de csökkenti az üzemidőt. A fogyasztói termékek töltői a maximális kapacitásra mennek, és nem állíthatók; a hosszabb élettartamot kevésbé tartják fontosnak. "
[link] -
efi99
őstag
válasz
svgyula #168126 üzenetére
Töltőn lévő telefon mindig melegebb, nyugodtan lecsekkolhatod a hőmérsékletet pl a 3C Battery Managerrel. Nem fog ettől kinyiffanni hamar, de a sok kicsi sokra megy. Értelme meg nincs egész éjjel túráztatni, este az ember ráteszi 1 órára, ha éjjel lemegy 5-öt, csak van reggel 3 perced visszapótolni, ha ez annyira zavaró. Még az UPS-ek aksijainak se tesz jó az állandó 100%, pedig azoknál abszolut az a jellemző és arra is tervezik őket, hogy szinte mindig 100%-on vannak.
30 perc alatt 100-ra lökni, az se tesz jót neki, bárki bármit hazudik, az 1 literes 3 hengeres 100 LE-s turbómotorokra emlékeztet, na azok se fognak annyi élni, mit egy 2 literes szívó. -
efi99
őstag
válasz
svgyula #168098 üzenetére
Egész éjjel töltőn hagyni elég nagy hülyeség, mert a melegedés nem tesz jót neki, de az órákon át tartó csepptöltés sem.
A 100% meg nem egészen úgy van. A telefon előbb jelzi a 100%-ot, ez stimmel, de ez azért van, mert kb 80-85% felett egyre lassabban tölt és az utolsó pár %-ot már vállalhatatlanul soká köhögné ki, vagyis nagyon hülyén mutatna a katalógusban, - főleg a konkurencia mellett - hogy 100-ra 1:47 alatt megy fel, inkább csalnak kicsit és odahazudják, hogy 1:22. Ha 100%-nál még rajt hagyjuk egy fél órát, megfigyelhető, hogy utána 99-re az első -1% nagyon soká esik le. -
Fall-N
veterán
válasz
svgyula #168098 üzenetére
Én már nem is reagálok az ilyen kérdésekre. Eddig az összes telefont 100 %-ra töltöttem, majd az okoskonnektor lekapcsol magától egy bizonyos idő után (Sonoff S26). Egy Hama GaN 45 W-os Type-C töltővel töltök jelenleg.
Évekig bírták a telefonok, kicsi veszteséggel. Egyedül egy telefonom akksija használódott el (Redmi Note 7), de az is csak azért mert töltés közben játszottam akkoriban a CoD Mobile játékkal, ami szépen melegítette a telefont közben. Az is két év után 70 % akku kapacitás körül volt. Kár túllihegni az egészet.
Kikapcsolni meg nem kapcsolok ki semmit, mert teljesen felesleges! Többet merít újra bekapcsolás és semmi gyakorlati előnye nincs a dolognak. Régen például a Mi Band szériát nem is lehetett kikapcsolni, nem véletlenül.
-
-
GEPESZ66
veterán
válasz
svgyula #167944 üzenetére
Akkor volt még, csak a ma olvasott cikk alapján agyaltam megint, hogy hogyan lehet biztosra menni.
De már akkor változtattam jelszót, ill. megnéztem a biztonsági beállításoknál, hogy milyen készülékekről volt bejelentkezés a fiókomba.
Semmi rendelleneset nem láttam.
Úgy gondolom, hogy így már megbizonyosodtam a biztonságról.
Soka rákattintottak.
S szerintem sokan nem tették meg ezt a két lépést, s feltörték a fiókjukat. -
Kátai
senior tag
válasz
svgyula #167706 üzenetére
RDS van benne, működik is(kiírja az adót, éppen futó szám címét, műfaját),csak nekem azzal van bajom, hogy a kijelzőn ami elfér 6db rádió adó( a többi oldalra húzással jön szépen sorba)de ott csak a freki számát írja ki. Vagyis megkell jegyeznem, hogy melyik frekihez milyen adó tartozik az adott helyen. Erre gondolok: [kép]
-
törölt tag
válasz
svgyula #167516 üzenetére
Szerintem ezt a javaslatot a Googlenak is meg kellene írni. Hátha megcsinálják.
Egyébként azt megfigyeltem, hogy az emberek mindig mondják, hogy nekik bőven elég erre, bőven elég arra az olcsóbb telefon és utólag jönnek az igények. Legalábbis az ismerőseim is mindig így csinálják. -
-
AtHoS
nagyúr
válasz
svgyula #167377 üzenetére
A TC-hez az MTP plugin-t linkelhetnéd, mert nincs fent TC plugin oldalán [link]
Vagy a Windows Media Audio 2 (MP3) pluginra gonoltál?
"With this plugin, you can access MP3 players and phones (e.g. Android) which do not have a drive letter, but appear in Windows Media Player (so-called "Plays for sure"-Player).
Requires Windows Media Player 10 or newer!" -
boborján2
senior tag
válasz
svgyula #167280 üzenetére
Egy alsókategóriás tv-től vélemémyem szerint egyik gyártónál sem elvárható ,hogy a web böngészés normálisan működjön. (Főleg nem nevenincs böngészővel)
Pedig van hardver mert ugye a valós 4K dekódolás igen hardverigényes
A 4k dekódolást (is) célhardver végzi, nem összekeverendő pl. a böngészővel ami hardverigényes és cpu erőből kell megoldani.
Pl. A gyufásdoboznyi xiaomi mi stickemben nokedli hardver van ,néha akad mint állat , már csak a menü is.
Viszont a HEVC lejátszás megy gond nélkül ,pedig oda kell power.
-
válasz
svgyula #167265 üzenetére
TCL topikban többször le volt írva, de tessék:
XDA-ról leszeded a Play_Store_ATV_Shortcut.apk-t egy pc-n, felmásolod egy pendrivera, tv-be bedugod és a biztonság alkalmazásban telepíted (Távirányítón is van gombja: zöld pajzs Guard, Alkalmazáskezelő > telepítés).
Innentől lesz Play store ikon a főképernyőn (esetleg előrébb kell hozni a listában).
Lejátszónak VLC, vagy Vimu Media Player for TV.
-
F.E.K..
senior tag
-
törölt tag
válasz
svgyula #166441 üzenetére
Azért mert szerintem azt csináltad, hogy beállítottál egy fix előerősítést, majd az eleve hangos részeknél közbelépett a limiter.
De én nem erről beszélek, mert ez nyilván nem jó megoldás.
Amiről én beszélek ott arról van szó, hogy van ugye a maximum jelszint, ami a 0.0dB csillapítás.
Az audio player esetében a fájl lejátszásának indításakor történik egy elemzés, ami megkeresi a leghangosabb részt. Ez legyen mondjuk -12dB. A lejátszó a szám időtartamára az előerősítést megemeli +12dB értékkel. Így a leghangosabb rész majd eléri a 0.0dB-t. A következő számnál újabb elemzés és így tovább.
Ezt a módszert lehet használni számonként, de akár egész albumra vonatkozóan. Utóbbi esetben az egész album leghangosabb részét keresi meg és az összes számra ezt alkalmazza. Ez olyankor jó, ha amúgy vannak eleve halkabb és hangosabb számok is az albumban. Például komolyzenei művek esetében.Ezt a számonkénti értéket amúgy valamiképp el is lehet menteni az mp3, flac és többi formátum cimkéjébe és ilyenkor már nem kell elemzni a lejátszás indításakor, hanem a player ezt kiolvassa és automatikusan erre állítja az előerősítést.
Ezt a módszert szeretném használni a két lejátszó (AIMP, PowerAmp) esetében.
AIMP menüben amit te is mondtál van ez a kettő:
Settings/Sound/Volume/Replay Gain
és
Settings/Sound/Volume/Peak NormalizationA "Replay Gain" esetében mutatja az on-the-fly elemzést, de be lehet kapcsolni a "Use values from tag" pontot is, hogy ne elemezze, ha van erre vonatkozó érték.
Szóval azt hiszem ennél meg is van a megoldás
Nálam ez rendben működik telefonon. -
7Sony7
addikt
válasz
svgyula #166420 üzenetére
Én megértem amit mondasz, csak azt mondom, hogy ez gáz. Meg aztán,,ha már telefonról beszélünk, akkor a telefon alkalmazásnak legyen már olyan prioritása, hogy semmiképp se lője ki. Érted, ez a fő ptoblémám. Az asztali gépemben 5Gb ram van. A gép egész reszponzív, jól reagál. Ha sokáig tölti a jatékot, rendben van. De az alap funkciókra nem kell várni. Nem játszom a telón, csak telefonálni szeretnék.
-
7Sony7
addikt
válasz
svgyula #166418 üzenetére
Szia. Le van lakatolva, de csak 2-3 at enged így. Értem én, hogy "alsópolcos", de 60eft volt tavaly. Mégis, mennyit kell adni egy "normális " telefonért? Ott a céges samu, jóval drágábban, és lassabb, mint ez. Nem fogok több százezret adni egy telefonért. Azért mert ezt a csuda Androidot csak hizlalni tudják, mint a Windowst, ahelyett, hogy optimalizálnák. 4Gb ram nem elég? Lassan elveszíti az előnyét az ios-al szemben, ha ugyanannyiba kerül egy normális androidos teló is.
Nem a türelemmel van baj amúgy, ki birom várni, csak egyszer azonnal bejön a tárcsázó pl, máskor meg várni kell.
-
JozsBiker
aktív tag
válasz
svgyula #166361 üzenetére
Végülis már 6 éve használom, sokminden történhetett ...
De úgy néz ki sikerült megkerülni a problémát, áttettem egy másik telóba és ott simán ki lehetett kapcsolni. Érdekes hogy visszatéve ebbe az a menüpont ugyanúgy inaktív mint ahogy fentebb mutattam, csak a csúszka mostmár KI állásban van. Köszi az ötleteket !
-
Jazz
veterán
válasz
svgyula #165661 üzenetére
Az app szerver/kiszolgáló kell hogy jó legyen.
(A mobilnettel nincs baj, valós le 4G 240Mbps, fel 20Mbps, és a vonal másik végén is hasonló).
Biztos van valami olyan alkalmazás amivel akár a felbontást, video minőség sávszélességet is lehet állítani, és tudja is kezelni és bírja is a kiszolgáló. -
Jazz
veterán
-
w.miki
veterán
válasz
svgyula #165532 üzenetére
Közben kiderült, hogy egy régi FTMC 16.2-31 egész jól lejátszik olyan sok GB-os MKV filmeket is, amiket a Movian nem, szóval ha valakinek hasonló, régi eszköze van, javaslom neki ezt a régi Kodi fork media lejátszót videó nézésre.
Annyi amit nem értek, hogy a jelszó nélküli megosztott SMB HDD-re, amin a Filmek mappa van, csak az ASUS router jelszavával tud csatlakozni, míg a Movian, és a Laptop is, felmegy rá jelszó nélkül
Illetve szerintem a Movian kezelés sokkal egyszerűbb, mint a Kodi forkoké. -
Indiant
addikt
válasz
svgyula #165457 üzenetére
Természetesen nem vonom kétségbe a válaszokat, de számomra sci-fi.
Cs1csó(5000mAh)
poirot(5160mAh)
Bferibörs(5100mAh)
svgyula a Tiéd meg .... Mission Impossible.
Az én telefonmat egy 3/4 órás videózás szerintem teljesen lemerítené.
Én ha a 100%-os telómmal böngészek reggel tíz percet, akkor 90%-al megyek tovább. Vagy alatta. (3500mAh) Nekem éjszaka -20%ot esik a töltöttség, ha nincs töltőn. -
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #164910 üzenetére
Ez ugye sima GMail fiók amiről beszélsz? Egy rendes email kliens FAQ-ja szerint jártam el évekkel ezelőtt (khm. FairEmail), 153-as pont szerint eleve az IMAP beállítások nem jók:
A weben belépve a Settings -> Forwarding and POP/IMAP
When I mark a message in IMAP as deleted:
Auto-Expunge off - Wait for the client to update the server.
(az Auto-Expunge on az alapértelmezett - na az nem jó!)
- valamint -
When a message is marked as deleted and expunged from the last visible IMAP folder:
Immediately delete the message forever
(Az Archive az alapértelmezett - na ez sem jó)
És némi magyarázat:
Note that archived messages can be deleted only by moving them to the trash folder first.
Some background: Gmail seems to have an additional message view for IMAP, which can be different from the main message view.Nem volt ilyen gondom mint neked sose. Hátha neked is segít. Nem hiszem hogy fekete a lábad (nem tom, lehet...) de szerintem csak nem pont úgy használod a GMail fiókod ahogy a többiek.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #164880 üzenetére
De, persze van ilyen lehetőség, csak ha az ember elfelejti, és csak rábök a linkre, akkor a rendszer már nyitja is az alapértelmezett böngészővel, ami nem biztos, hogy a legjobb az adott linkhez. Már, ha egyáltalán működik. Mert pl. az nem fér a fejembe, hogy a Google rendszere miért nem ajánlja fel a Google alkalmazásait a kifejezetten nekik szóló linkek megnyitására. Ha hosszan nyomsz egy
https://www.google.com/maps/...
linkre, akkor miért nincs a lehetőségek között a Térkép app, vagy egy
https://www.youtube.com/...
linkre a Youtube app.Ha ugyanezeket a linkeket a már megnyitott kliensappokba másolod be, akkor símán lekezelik.
Ezek tipikus példák arra, hogy miért kellenek a fölösleges kerülőutak. Ha egy YT linket Operaval nyitok meg, onnan nem jutok a YT kliensbe. A régi, 68 -as Firefox viszont egyből felajánlja. -
cidalain
veterán
válasz
svgyula #164713 üzenetére
de ez most más.
mintha nem tudna a böngésző sütit letárolni. hiába nyomkodom az elfogadást, nem történik semmi. amelyik oldalon nem kell elfogadnom (mert mondjuk már korábban megtettem valamikor), az simán bejön, és lehet használni.
és már túlvagyok egy multiplatform teszten, szóval nem egyedi hiba, droid és win alapon ugyanez van. mivel Edge sem oké, én itt valami Chromeium motor problémára gyanakszom. Win Chrome-ot tudtam frissíteni, de nem oldotta meg.
Win Chrome 113.0.5672.127 és Win Edge 113.0.1774.50 van most fent.
Droidon ősrégi, nem frissített Chrome 81.0.4044.138, az se megy, így biztos nem egy SW update rontotta el. -
PROTRON
addikt
válasz
svgyula #164648 üzenetére
Ez az hogy már semmi sincs telepítve erre az adott telefonra, csak kíváncsi vagyok hol bújkál a kaki.
245 huf van azon a feltöltőkártyás telefonszámlán, 43 mb mobilnettel.
Nincs rajta már mobil bank se, de pár hete valóban kaptam egy SMS-t hogy "íme a gmail fiók belépési kódja"...épp nem akartam bejelentkezni idegen PC-ről.A beállítások "Alkalmazásengedélyek" fülön a "Hívásindításhoz" csak a messengernek, meg a AVL vírusírtónak van engedélye...hmmm...lehet még is a vírusírtó lesz a ludas.
Viszont találtam egy olyat is hogy "Hívásnapló törlése" itt meg a "SHAREit" playstoreból letöltött app szerepel, gyorsan ki is vettem a pipáját.
Na bekapcsolom a wifi-t, megnézzük mit akar ez a scammer-tolvaj. -
LámaZ
addikt
válasz
svgyula #164126 üzenetére
Én nem tudom a SIM-kártyák adatait módosítani, kivéve a hozzárendelt színt.
Olyan nagy jelentősége nincs, csak feltűnt, hogy Ismeretlen számot ír ki a rendszer, és gondoltam helyesbítem ezt egy appal, de nem találtam ilyen appot.
Van a stackexchange-n egy lírás, mely szerint :
„Fortunately, I had a spare SIM800 development board lying around. I hooked it up to my Arduino and started issuing AT commands.
Here's my conversation with my SIM card:
AT <-- Check if we are live and communicating with the SIM
OK
AT+CNUM? <-- Get own number
ERROR <-- CNUM failed, we don't have an "own" number
at+cpbs="ON" <-- Switch to "ON" phonebook: MSISDN (SIM own numbers)
OK
at+cpbs? <-- Get capacity of current phonebook
+CPBS: "ON",0,3 <-- Notice that there's no stored number (0 out of 3)
OK
at+cpbw=,"+639950001234" <-- Saving my number
OK
at+cpbs? <-- Get capacity of current phonebook
+CPBS: "ON",1,3 <-- Number saved (now consuming 1 out of 3 slots)
OK
at+cnum <-- Get own number
+CNUM: ,"+639950001234",145,,4 <-- CNUM OK
OK
AT
OKEzzel meg lehetne oldani, de sem Arduinóm, sem olyan kártyám nincs.
----
Köszönöm a választ #164116crok-nak is. -
-
mzso
veterán
válasz
svgyula #163919 üzenetére
Ez teljesen alaptalan általánosítás... A Lite csak egy marketing fogás, hogy a nem lájtot vegyék az emberek.
Pl ilyen realme 9-et néztem még emellett, az nem volt lite és nincs is lite verziója, de egy lehelettel gyengébb a SOC-ja.@zsoltzsolt
A kettő ugyanaz, csak a lite a markting-idióta betűzése a light-nak. -
mzso
veterán
válasz
svgyula #163863 üzenetére
Én is alap funkciónak tekintettem. De az új Edge 20 Lite-ban nincs.
És semmi hasznosat nem tudok ütemezni. (Akku kímeélő mód, repülőgép mód). 2 év garanciát meg nem szívesen dobnék rootolással.Engem nem az üzemidő érdekel, hanem az akku élettartam. Főleg a mai, csak szereléssel cserélhető telefonokkal.
-
Fall-N
veterán
válasz
svgyula #163802 üzenetére
Milyen agymenés ez már megint? A legtöbb gyártó telefonjában van tárhely tisztító, de rengeteg cache ürítő program van ingyenesen, sok fájlkezelő is tudja. A gyári stock Androidban meg a tárhely menüben a gyorsítótárra rányomva törli az összeset egyszerre, semmiféle fizetős dolog nem kell.
Ha egyik sincs gyárilag, akkor ott a Google alkalmazása a Files, amiben szintén benne van ingyen.
Az SD Maid-del meg semmi baj nincs, én köszönöm az SE-ről a leírást croknak, mert nem követtem figyelmmel és nem tudtam róla. A régi verziót annó megvettem.
-
crok
Topikgazda
válasz
svgyula #163802 üzenetére
Kutya nem mondta hogy fizetős utcaseprő dolgokról lenne itt szó. Vannak fizetős funkciói de leírom neked is megint: senki nem mondta hogy vedd meg vagy bárki vegye meg, leírtam a száraz tényt hogy hogy megy innentől a fizetős része. Ennyi. Ez egy egészen népszerű alkalmazás, gondolotam megosztom a hírt. Nem tudom hogy jutottál a többi részéhez de nem is érdekel. Lehet menni feljelentgetni a szemetől alkalmazások készítőit.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #163730 üzenetére
Igen, eddig ez ment, csak nem médiaszerverrel, hanem fájlszerverrel. A tabon meg olyan videólejátszót használtam, ami tudott lejátszani fájlszerverről. Vagy, akár fájlkezelővel is tallózhattam a telóm tartalmát a tabról. De, ezeknél egyszer fixen meg kell adni a szerver IP -jét. Viszont, a Google, vagy a Samsung úgy döntött, hogy újraindításonként megváltoztatja a hotspot belső IP -jét. Innentől a tabon futó kliensekben megadott elérési utak nem lesznek érvényesek, mindíg újra kéne konfigolni a kapcsolatot.
Végül összehoztam ezzel a közeli megosztással, de ez teljesen más. Nem tudom a tabon tallózni a telót és úgy kiválasztani a lejátszandó/átmásolandó fájlt. A telóról kell indítani a megosztást. -
fclub
tag
válasz
svgyula #163657 üzenetére
Ha csak a hangot tiltom, az értesítések még átjönnek, csak némán. Olyat lehet csinálni a beállításokban, hogy egyenként végigmegyek az alkalmazásokon és kikapcsolom az értesítéseiket azoknak, amikre nincs szükségem, csak aztán amikor a műszak végén vagy szabadnapon szükségem lenne rájuk, újra végig kell mennem egyenként, ráadásul a hívásoknál nincs ilyen lehetősèg (vagyis én nem találtam). Próbáltam bekapcsolni a ne zavarj módot, de a hívások akkor is befutnak valamiért... pedig pont ez lenne a lényeg, hogy az okostelón ne zavarjanak be a hívások, miközben a futárapp működik/navigál.
-
pilu01
senior tag
válasz
svgyula #163559 üzenetére
Köszi a választ!
Sajnos annyira megszoktam az autóban így a zenehalgatást, hogy közben ha hívnak tudok beszélni a telefon mikrofonján, és az autó hangszóróin keresztül, hogy maradnék ennél a megoldásnál.
Sajnos a Samsung telefonnal nem tudom egyenlőre megoldani így.
Az autómban nincs lehetőségem gyári Bluetooth kapcsolatra, a rendelkezésre álló FM transzmittereknek a minősége pedig nem megfelelő számomra. -
Bozek
nagyúr
válasz
svgyula #163104 üzenetére
Egy szóval nem mondtam, hogy fogadd el. Csak annyit írtam, hogy nem mindenért a Google a hibás, a fejlesztő ugyanúgy tehetne azért, hogy lehessen normális mentést készíteni. Vajon miért nem teszi? Hány fejlesztőt kerestél meg, hogy ennek az okát kiderítsd?
Amúgy azt nem értem, hogy miért használtok akkor Google rendszert, ha szerintetek szar? Ott az iOS, ha az jobban tetszik, használd azt.
-
Bozek
nagyúr
válasz
svgyula #162993 üzenetére
Érdekes, hogy mindenért a Google-t szidjátok. A mentésre van megoldása a Google-nak, de ezt a fejlesztők lesz*rják.
Azért meg a "pá régi applikáció" meg már tényleg nem a Google a hibás, Inkább a fejlesztő, aki évekkel ezelőtt megírt egy alkalmazást és azt várja, hogy folyamatosan hozza neki a pénzt anélkül, hogy bármi munkát is fektetne bele. Nem tudom, hogy melyik a "régi bevált launcher", de a Nova például már évek óta teszi a dolgát, mert a fejlesztő is foglalkozik vele.
És egy alkalmazás fejlesztése már nem olyan nehéz, mint 5-10 évvel ezelőtt. A Google nagyon sokat tett azért, hogy egyszerűbb legyen. Elég csak két dolgot említenem, a 2016-ban megjelent Kotlin nyelvet és a 2018-ban bejelentett Android Jetpack-et.
-
Somatom
veterán
válasz
svgyula #163077 üzenetére
A nulláról belakás ettől független. Ghisler szerint ezzel a problémával csak akkor nem szembesültem volna, ha 12 -n lakom be a telót és utána frissítek 13 -ra. Ez igaz is, mert a tabomat belakva frissítettem és azon nincs gondja a TC -nek a jogosultságokkal. Egyébként az Anysoft csont nélkül átállt mentésfájlból és a Nova is jól viselte. Előtte telepítettem a másik telón használt ikonpakkot és mentésfájlból visszaállítás után átvette onnan a szükséges ikonokat. Sőt. Az ikonokra bökve feljönnek az abba a csoportba tett appok is. Amik telepítve vannak, azok színesen, amik hiányoznak, azok szürkén. Ha utólag telepítem, akkor kiszínesedik. Gondolom, a névjegyzék csomagneve megváltozott, ezért az nem volt színes. App listából ráhúztam az új appot a régi, szürke ikonjára és kiszínesedett. Szvsz. így sokkal könnyebb a költözés, mint nulláról. Persze, még sok van hátra, de még a jövő hétvégét is a kamionban töltöm, úgyhogy lesz rá időm.
-
WhiteWalker
nagyúr
válasz
svgyula #162993 üzenetére
+1 , ezeket ki is felejtettem a felsorolásból.
Azon gondolkoztam, hogy átmegyek IOS-re , csak a megvett alkalmazásokat bánnám amiket a sok év alatt vettem.
Marhára unom ezt a töketlen Google-t és a használhatatlan backup részét. Ahogy megyünk előre , a rendszer is butább vagy "hülye" biztos , ami a hardcore user rovására megy.
Jah és arról nem beszélve , hogy jelenleg nem igazán találok a jelenlegi P20Pro telefonom helyett új készüléket ami megfelelne... Ha majd cserére kerülne a sor.
Mert maradnék a Huawei mellett , csak hát kihúzták alóla a Google rendszert... -
zolikaDB
veterán
válasz
svgyula #162989 üzenetére
Sziasztok!
Használja valaki a Kaloriabazis nevű alkalmazást?
Nekem Galaxy S10e-m van, Android 12-vel, és ha termék vonalkódját olvasom be, hibátlanul működik. Engedélyekben Kamera és Mikrofon van megadva.
Feleségemnek A52S-e van, legfrissebb szoftverrel, neki is ezek vannak engedélyezve, de semmi áron nem akar beolvasni semmit...
Mi lehet az oka?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- Házimozi belépő szinten
- Házimozi haladó szinten
- gban: Ingyen kellene, de tegnapra
- Milyen légkondit a lakásba?
- Intel Core i5 / i7 / i9 "Alder Lake-Raptor Lake/Refresh" (LGA1700)
- WoW avagy World of Warcraft -=MMORPG=-
- Autós topik
- Hobby elektronika
- Háztartási gépek
- Robogó, kismotor
- További aktív témák...
- Thermaltake Toughpower SFX Platinum 1000W
- Gigabyte B650M Aorus Elite AX ICE + 3 év garancia
- Sony DSC-HX300 digitális fényképező + 3 extra akksi + 8GB memóriakártya + Hama Star 700 állvány
- BESZÁMÍTÁS! LENOVO LOQ 15APH8 15 notebook - R7 7840HS 16GB DDR5 1TB SSD RTX 4060 6GB WIN11
- BESZÁMÍTÁS! ASUS TUF A15 FA507NV 15 notebook - R7 7735HS 32GB DDR5 512GB SSD 1TB SSD RTX 4060 6GB W
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy S25, Samsung Galaxy S25 Plus, Samsung Galaxy S25 Ultra
- Több mint 70.000 eladott szoftverlicenc
- Telefon felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Telefon Felvásárlás!! iPhone 14/iPhone 14 Plus/iPhone 14 Pro/iPhone 14 Pro Max
- Honor X7 fekete 128GB 12 hónap jótállással!
Állásajánlatok
Cég: FOTC
Város: Budapest