Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Xiaomi 15 - kicsi telefon nagy energiával
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- OnePlus 15 - van plusz energia
- iPhone topik
- Amazfit T-Rex 3 Pro – világítós dínó
- Apple iPhone 11 - népalma
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
-
Mobilarena
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.
Milyen alkalmazást ajánlunk kérdésre a válasz elég nagy valószínűséggel az összefoglalóban található.
Nem alkalmazás specifikus kérdésnél a telefonod típusát, android verzióját is írd le.
Hasznos tippek, információk találhatóak az összefoglalóban, ezért erősen ajánlott kinyitni és elolvasni a felesleges és ismétlődő kérdések elkerülése érdekében.
Új hozzászólás Aktív témák
-
sopruk
senior tag
válasz
acsati
üzenetére
Szia!
Én ezt használom. Amiket korábban próbáltam túl volt bonyolítva. Ez egyszerű, könnyen kezelhető, saját igények szerint szerkeszthető...
Easy Home Finance -
Somatom
veterán
válasz
benczeb
üzenetére
Az enyémen (aláírásomban) a Play hozza a Revolutot, a Curve -öt és az Erste George -ot. A Curve volt telepítve a régebbi tabomra. Ha jól emlékszem, akkor a Revo azon hasalt el, hogy ragaszkodott az ujjlenyomathoz, az meg nem volt az előző tabomon (a Curve ment kóddal is).
-
acsati
aktív tag
Sziasztok!
Költségvezető applikációt keresek, ingyenest. Egyszerű felület érdekelni, bevétel-kiadás könnyű felvitele, ezek rendszerezése (pl. szórakozás, rezsi, munkabér stb.). Jó lenne, ha tudna hó végi összesítést szemléltetni valamilyen módon. Bankkal, számlaszámmal összekötni nem fogom.
Mik a mostani ajánlottak ebben a témában?
-
-
crok
Topikgazda
válasz
albiosz
üzenetére
Pl. Super Backup & Restore - SMS, híváslista, kontaktlista file-ba mentése, visszaállítása file-ból.. app APK-k mentése. Root nélküli. Vagy SMS Backup & Restore - másik SMS, híváslista, kontaktlista mentése file-ba, visszaállítása file-ból.. Böngészőben meg tudod nyitni a készített SMS-, kontakt- és híváslista XML file-t, lehet nézni / olvasni.. a nézegető csak megnyitja a file-t, nem tölti fel sehova, helyben a böngészőben történik a feldolgozása és megjelenítése az XML-nek. Szintén Root nélkül.
-
albiosz
őstag
Sziasztok!
Sms áthelyezés egyik telefonról másikra (Xiaomi -> Samsung) milyen programmal működhet?
-
benczeb
aktív tag
Sziasztok! Hogy tudom megállapítani, hogy egy Android app telefon only, vagy tableten is fut majd? Pl revolut és k&h banki alkalmazások. Használhatóak ezek tableten vajon? Pár éve az Apple-ös időkben az App Store kiírta minden alkalmazáshoz a kompatibilitást, de a Playben nem találom.
-
HoTaZo
addikt
Bocs.
"...összeesküvés-elméleteket..."

-
scream24
senior tag
Sziasztok. Nem teljesen idevág a kérdés,de hátha van itt hozzáértő. Szóval a telefonom Redmi note 9s gyári kamera alkalmazása mindössze 60fps-el tud rögzíteni. Ez sokszor nagyon kevés. Vajon ez csak szoftver limit, vagy a hardver tudna ennyit? Ha xsak szoftver limit, tudnátok ajánlani jól bevált videós appot. Köszönöm.
-
efi99
őstag
Megint találtam valamit

Az mennyire normális dolog - tekintettel arra, hogy egyébként zár van a telefonon, - hogy van olyan app (Sygic navigáció), ami feloldás nélkül is azonnal megjelenik a záróképernyő helyett és működik is. Tehát lezárt állapotban megnyomom a bekapcsológombot (vagy ezen a telefonon dupla katt is jó az AOD képernyőn) és nem a záróképernyő jön, várva a feloldást, hanem az app. Az egyetlen különbség, hogy a navigációs sávban a "legutóbbiak" gomb nem szerepel ilyenkor. De egyébként reagál mindenre és feloldást egészen addig nem kér, amíg nem fordul valami miatt a telefonhoz, illetve nem lépek ki belőle. -
efi99
őstag
Már a 2. keep screen on típusú célalkalmazásnál szembesülök azzal, hogy a kijelölt alkalmazásoknál is lekapcsolja a képernyőt általában pár naponként, az Android beállításokban megadott kijelzőidő után. Az akkuoptimalizálásból természetesen ki van véve. Előtte Android 8-am volt, azon tökéletesen ment mindegyik, most Samsung A52, Android 11. Változtattak valamin? Hébe-hóba olvastam valami 3 napos korlátról, de nem volt egyértelműen kimondva, hogy ne lehetne ezt kezelni.
-
crok
Topikgazda
válasz
Harbinger85
üzenetére
Nézd meg akkor mondjuk APKMirror-on hogy a variant-ok közt mire van írva (pl. Deezer itt: 4.4+ KitKat és felette). GO-n is el kéne menjen. De én pl. biztosan nem vennék GO-t.
-
Harbinger85
aktív tag
Üdv!
Jobb topict nem találtam - közben Google-val is keresem a választ - csak hátha valaki megtud dobn iegy jó válasszal. Egy használt, filléres okostelót nézek. Ami érdekelne hogy a Deezer és a Steam appok milyen Android verziókon futnak? A Steam lapján írja a 4.2-t, de a Deezernél nem találtam semmit.
Valamint számít az hgy sima vagy GO? A régi HTC-em 6.0- verzió volt azon ment még mindkettő, sajna baleset érte.
Előre is kösznök minden segítséget. -
crok
Topikgazda
válasz
Npeter25
üzenetére
Na. Volt itt egy kérdés, miszerint PDF számlában vagy mentett képen levő QR kódot OTP Simple vagy pl. iCsekk appal hogy lehet beolvastatni / befizetni, ha lehet. Na, egyelőre simán nem lehet.
DE.
Az van, hogy a nem Google Play-ből hanem F-Droid-ból installált (tehát bizonyos Google Play korlátozásoktól mentes) Shelter-be átpakolt Simple-nek vagy iCsekk-nek ha beállítod, hogy legyen az un. File Shuttle bekapcsolva akkor megy egy feature aminek a neve Image chooser as Fake Camera, így a PDF-ből ha a QR-t ki lehet nyerni (miért ne lehetne, akár screenshot-al) akkor be lehet tolni a Fake Camera-ba, az iCsekk meg hasonlók pedig akár meg is ehetik.
-
crok
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Ha az oldalon a beviteli mezők helyesen vannak elnevezve akkor működik, ha a böngészőben nincs kifejezetten letiltva teljesen vagy egy-egy oldalra hogy mentésre kerüljön az adott oldalon (vagy mindenhol) a jelszó.. akkor működik. Ha nem ez a helyzet akkor fogalmam nincs miért, de erre a kettőre a másodperc tizedrésze alatt gondolok, mert ez a két legtöbbször előforduló dolog. Ha le van tiltva hogy megjegyezze azt a passwords.google.com-on is látod a beállításokban meg a Chrome-ban is a beállítások -> (autofill) jelszókezelőben ott van hogy elmentse-e a jelszavakat meg ha van letiltott oldal akkor az is látszik.
-
crok
Topikgazda
válasz
Nordik
üzenetére
Arra nincs manuálisan lehetőség csak úgy simán hozzáadni..
DE! Megoldás az van.
Csinálsz egy CSV-t (sima text file-ként) ilyen kinézettel benne:
name,url,username,password
link.valami,https://link.valami/,belepesi_user,belepesi_pass..és importálod a passwords.google.com-on => profit
-
Nordik
őstag
Google fiókba hogyan tudok manuálisan jelszavakat hozzá adni? Nem minden oldalnál ajánlja fel sajnos.
-
sharp4
őstag
Sziasztok!
Tudtok egy jól működő email appot, mely tartalmaz naptárat, illetve feladat lista kezelést is?
-
FroZone99
aktív tag
Van-e olyan alkalmazás amelyik angol énekelt szöveget egy számból leír angolul. Sajnos nem értem teljesen a szöveget.Nem ismert előadótól való nincs gugliban lyrics és nem is éneklős zene csak van benne egy kis rész ami érdekelne.
-
kaciokos
őstag
válasz
vmaxter
üzenetére
Ha ki van kapcsolva a kijelző, és megnyomod a bekapcsoló gombot, akkor jelenik meg a zárképernyő. Viszont ha a feloldáshoz nincs beállítva kód, vagy minta vagy bármi más védelem, akkor a zárképernyő meg sem jelenik, rögtön a kezdőképernyőre kerülsz, nem lehet, hogy ez a gond?
-
Nekem a "sima" Chrome azt csinálja, hogy néha a régi fajta kinézetet adja, néha meg ezt a grid layoutot.
Nem jöttem rá, miért. 🤔
Ez az egy, kapcsolódó flag aktív:
Tab Grid Layout
Allows users to see their tabs in a grid layout in the tab switcher on phones. – Android
#enable-tab-grid-layout
Enabled Without auto group -
crok
Topikgazda
válasz
F.E.K..
üzenetére
Na, hátha végre.. szóval Google Chrome Canary-ba elvileg visszakerült és Chrome 91-ben is előszedhető az Új tabon megnyitás a tab group-ban megnyitás helyett.
@androidpolice
chrome://flags
chrome://flags/#enable-start-surface -> Enabled Single Surface V2 Finale
chrome://flags/#enable-tab-grid-layout -> Enabled without auto group
Chrome restart
Appváltóban Chrome-ot bezárni vagy force close
és ha lehet nekik hinni akkor lesz "Open in new tab" ha linket nyomunk hosszan.. -
Bozek
nagyúr
válasz
Nordik
üzenetére
Szerintem nem a buborékokkal van a gond. Nálam az órán (TicWatch Pro 2020, Wear OS) rendesen működik, viszont ha az értesítést Join-nal átküldöm PC-re, ott kétszer jelenik meg. Valószínűleg valamit az óra saját programjában kellene a fejlesztőnek módosítania. Ugyebár se a Xiaomi, se a Samsung nem a Google rendszerét használja.
-
Nordik
őstag
Android 11. Valamiért nálam nagyon bekavar. Ha nem használom minden tökéletesen működik. Ha törlöm az értesítéseket az órán törli a telefonon is. Ez így a jó.
Ugye ez azért zavaró, mert tegyük fel nem akarom, hogy lattamoztam az üzenetet akkor csak magát az értesítést olvasom el. De így feldobja az óra, épp csak rapillantok de le is lattamozza aminek semmi értelmét nem látom. Valami nem működik megfelelően ezzel kapcsolatban. És mondom ha használtam a buborekokat az előző óránál ott ugyanígy problémákat szült. Ha kikapcsoltam minden tökéletes.
Eddig iphonet használtam ott alapból nincs chat fejek igazából teljesen felesleges is, sőt van hogy zavaró, úgyhogy lehet használom anélkül.
Egy Samsung Galaxy A52 egyébként a készülék.
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo
üzenetére
Van tán' ha az app úgy is tudja kérni, de ha paranoia van akkor a Bouncer a "megoldás".
-
Nordik
őstag
Ez a Messenger buborékok okozhatnak anomáliákat? Először a Xiaomi mi watch Lite oramat zavarta össze miszerint ha megnyitom a buborékot mégegyszer kaptam ugyanarról értesít, most van egy Galaxy Active 2 órám itt pedig az órán megkapom az értesítést és random olvasottnak jelzi a másik félnek, holott nem kellene.
Ha kikapcsolom a buborekokat tökéletesen működik mindkét órán minden. Nem érzem túl stabilnak ennek a működését, hogy berak más alkalmazás fölé egy másikat.
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo
üzenetére
Mukodni mukodik, meg is vettem, de az, hogy ertelme van-e azt nyilvan csak te tudod (hogy mire es miert kell).
-
crok
Topikgazda
válasz
szabi__memo
üzenetére
Bouncer-t ismered? Most volt akcios..
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok.
Van valami olyan bevált app amivel app indításkor le lehet resetelni az addig megadott jogosultságokat? Jó lenne ha választani is lehetne. Pl a kamerát szeretnénk ha mindig kérdezné.
Köszi -
HoTaZo
addikt
válasz
mobilizmo
üzenetére
Raiffeisen-es vagyok, az hagyja (még) a képernyőképet csinálni. De, most, hogy említetted, megnéztem a beépített lehetőséget. Ezzel csak az a bajom, hogy olyan sms fazon. De végülis rajta van minden, el kell, hogy fogadják, ha ilyet küldök.
(#153242) crok : Hú, nálam nagyon elásta magát a Google asszisztens. Legszívesebben törölném.
Csak azt nem értem, hogy a Kamionstop appnak miért baj, ha képernyőkép készül?
-
petya2012
őstag
Sziasztok
Valaki tud jó wifi és mobilnetkapcsoló widgetet?
köszönöm
-
crok
Topikgazda
válasz
HoTaZo
üzenetére
Nem azellen véd hogy TE csinálj screenshot-ot hanem hogy pl. egy másik app, a tudtod és beleegyezésed nélkül, programozottan csináljon.. de pl. a Google Asszisztens(?) az nyakra főre csinálhat ha úgy állítod be mert ugye a kereséshez felismeréshez az kellhet ha a képernyődről akarsz valamire rákeresni.. naaamindegy. Remélem érted a logikát (semmi baj, ha te sem (:
-
-
HoTaZo
addikt
Sziasztok!
Van egy Kamionstop nevű alkalmazás, utóbbi időben nem tudok képernyőképet csinálni az alkalmazásban, csak fekete képet ad, hiába állítom az alkalmazásnál sötét vagy világos módra. Ez az alkalmazás fejlesztőinek "kedvessége" vagy valamit lehet állítani a Redmi Note 9 Pro-n, hogy lehessen képet készíteni?Más. Volt régebben egy zászló megjelenítési problémám a Cell widget alkalmazásban. Már akkor is kiderült, hogy a sötét mód játszik bele, de most megoldódott a fenti eset állitgatásainál kipöcköltem a Novából a sötét módot, s láss csodát, megoldódott!

-
efi99
őstag
Olyan dashcamot keresek, amelyben van olyan opció, hogy a felvétel bizonyos sebesség felett induljon el, továbbá, ha aláesik, akkor viszont ne szakítsa meg egyből, csak egy idő után, ha 0 marad. Illetve jó lenne, ha tudná a régi felvétel automatikus törlését, kivéve persze ütközéses felvétel esetén.
-
vmaxter
tag
válasz
bohoc71
üzenetére
Zárképernyő kategóriát találtam, de olyat, hogy Magazin nem. Viszont lehet nálam van zavar zárképernyő témában, mert én eddig úgy gondoltam, az a zárképernyő, amikor teljesen kikapcsol a kijelző. Ezt a ki/be kapcsoló gombbal szoktam aktiválni. Most letöltöttem egy másik zárképernyő témát, ami sem alvó módba lépéskor, sem a képernyő zárolásakor nem jelenik meg. Sajnos az értesítések sem jönnek továbbra sem. Emlékszem pedig, hogy valamelyik telón találkoztam már ezzel a Magazin feloldással,
-
Somatom
veterán
válasz
csongi
üzenetére
Rendezvényen csináltam olyat, hogy a teremben hurcolt teló kamera képe wifis router LAN -ján keresztül ment egy Androidos mini PC -re, ami a HDMI portján a színpad fölötti kivetítőre tolta a teló kamerájának az élő képét. De, ez régen volt. Ha nem jön frissebb tapasztalat, akkor megpróbálom előtúrni, hogy milyen programmal csináltam.
-
csongi
veterán
Sziasztok!
Lehet e olyat csinalni, hogy a telefon kamerakepet monitorozni egy masik androidos keszulekre?
Azon lenne kontrolkep. -
vmaxter
tag
Sziasztok!
Régóta küzdök Huawei készülékeimen azzal a problémával, hogy a zárképernyőn nem jelennek meg az értesítések. A support valami Magazin feloldásról magyaráz de nekem nincs olyan a beállítások között. Mindkét készülékemen (P10 Lite és Y7 Prime 2018) problémás. Nagyon hiányzik a funkció, még hangjelzést sem ad az értesítés. Értesítések kezelésénél minden be van kapcsolva. -
Bozek
nagyúr
válasz
w.miki
üzenetére
A Voice Aloud Reader mióta konvertál PDF-et EPUB-ba? Az csak egy szövegfelolvasó, ami abban az esetben, ha scannelt a szöveg, semmit sem ér.
Még a Calibre se képes normálisan EPUB-ot csinálni egy PDF-ből. Ebook-ra a legrosszabb választás a PDF, persze hivatalosan nincs is ilyen (jó, néhány könyvnél igen). Általában warez oldalakon tűnnek fel a PDF-ben készült e-könyvek. Egy biztos, én ami kell, megveszem ebook-ba és nem kell konvertálgatni meg szórakozni vele. Ami meg nem jelenik meg úgy (szerencsére a sikerkönyvek még igen), azt nem olvasom.
-
w.miki
veterán
válasz
Bozek
üzenetére
Ez a @Voice Aloud Reader (TTS Reader) felolvasó nem rossz epub konvertáló, de... nem is annyira jó

Máshol az epub converter-t ajánlották, azt még nem próbáltam.
Van jó pár, de hogy melyik ami jó is...
-
w.miki
veterán
PDF - epub átalakító melyik ajánlott?
-
crok
Topikgazda
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Moderációs szabályzat 10. pont. + "A jelszót tudni kell, ha nem tudod, akkor a tulajdonjogot igazoló papírokkal mehetsz egy szervízbe, ott megoldják"
"hogyan tudnám megkerülni a jelszót" -- ha volna rá mód mennyit érne a védelem?.. Ha megírja neked itt bárki hogy mi a mód mennyire illene az ÁSZF-be?
Fejezzük itt be szerintem.
-
[HUN]Tyson
senior tag
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Megnéztem, nincs épkézláb Meizu topik.
Nem tudja véletlen mégis vki a megoldást?
-
válasz
[HUN]Tyson
üzenetére
Egyrészt ez nem ide tartozik, inkább a teló saját topikjába (ha van).
Másrészt ha annak ellenére kér jelszót, hogy valóban ki van léptetve a google accountból, akkor még szóba jöhet, hogy Meizu account van beállítva. A jelszót tudni kell, ha nem tudod, akkor a tulajdonjogot igazoló papírokkal mehetsz egy szervízbe, ott megoldják. -
[HUN]Tyson
senior tag
Helló Mindenki!
Adott a kisfiam régi Meizu (asszem) M5 telója, nem tudom milyen régi Android verzióval, Flyme-vel, Google acc kiléptetve.
Kisgyerekeknek való játékokat, ügyességfejlesztőket, matekgyakorló appokat telepítettünk rá, vagy ő magának. Nem tudja még kezelni a telefont, de a Play Áruházat már kezeli
(amíg be volt lépve a oogle acc-ba)A telefont összevissza nyomkodja (nyilván sim nincs benne), így sikerült beállítania valamilyen random jelszót. Indításkor, képernyőfeloldáskor kéri.
Megpróbáltam egy hard resetet, factory default-ot nyomni, találtam rá több helyen megoldást a neten, de nem segít.
Mindenhol azt írják, hogy Power OFF -> Volume UP vagy Down+Power On -> Recovery Mode -> Wipe Data -> Restart és örül.
A Wipe Datáig el is jutok, itt azonban a rengeteg netes tutoriallal ellentétben nálam szintén kéri a jelszót, ami így bukta.Help, hogyan tudnám megkerülni a jelszót, vagy kinullázni az egész telefont gyári állapotba?
Előre is köszi!
-
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
Igen, ilyesmiről már én is hallottam. A nagynéném unokatesójának a férjének a munkatársának a lánya mesélte, hogy az apósának az unokájának már mondtak hasonlót a Samsung szervízben.

-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Gondolod te és sokan mások.
Az Odon sem hivatalos frissítő program!
Az egy dolog, hogy a samfirm-en fent vannak a szoftverek, de az sem hivatalos oldal!
Én ismerek olyan embereket, és olvastam más oldalakon, hogy csúnyán bebukták a 200ezres telók jótállását szoftvercsere miatt! Amúgy hivatalosan nem csak a knox-ot kell nekik nézni, hanem a szoftvert is, ám sok múlik a szervizesen is, hogy jelenti-e vagy sem. -
Somatom
veterán
válasz
st3v3np3t3r
üzenetére
A szervíz a KNOX -ot nézi. Az meg az enyémen nem ugrik ilyentől. A samfirmen fent van az összes régió ROM -ja. Mitől ne lehetne visszatenni a gyárit? Egyébként én 8 -ról, 9 -re is Odin -nal frissítettem.
-
st3v3np3t3r
nagyúr
válasz
Somatom
üzenetére
Csak ugye ha szervizbe kell vinned a jótállás samsungod, de nem tudod visszatenni az eredeti szoftvert eredeti régiókkódda, akkor is buktad a jótállást, mivel a készülékhez mellékelt szoftvert lecserélni sem lehet a gyártó előzetes engedélye nélkül, aki meg engedély nélkül cserélni, automatikusan bukja a jótállást, knox warranty bit ide vagy oda...
-
Oldman2
nagyúr
válasz
csabyka666
üzenetére
Somatom leírta a választ, a "mókolt" ROM azért kell, mert azokon a gyártó által meg van oldva a közvetlen híváshanghoz való hozzáférés (amikről én tudok, hogy ez megoldott: Samsung, Huawei és Xiaomi/Poco/Redmi). De ez mind hétköznapi ember számára csak "mókolással" megoldható.
Hivatalosan EU-n belüli ROM-okban ez tudatosan nincs megoldva, pontosabban tiltva van.
Amely app-ra egyesek azt mondják, "működik", az csak a hangszóró hangjának rögzítését végzi, ami végeredmény-ügyileg gyenge lesz.
-
Somatom
veterán
válasz
csabyka666
üzenetére
Úgy, hogy az app nem fér hozzá a hívás audió kimenetéhez, hanem közvetve, a beszédhangszórón keresztül rögzít. Ezért halk és gyenge minőségű.
-
-
Új hozzászólás Aktív témák
● Tilos a warez!
● A Factory Reset Protection (FRP) megkerülésében nem nyújtunk segítséget!
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- CES 2026: felcsavarta az AI-t az AMD, de örülhetnek a játékosok is
- Bitcoin topic
- Nyíregyháza és környéke adok-veszek-beszélgetek
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Spórolós topik
- Folyószámla, bankszámla, bankváltás, külföldi kártyahasználat
- Gitáros topic
- Milyen videókártyát?
- Call of Duty: Black Ops 7
- További aktív témák...
- REFURBISHED és ÚJ - Lenovo ThinkPad 40AS USB-C Dock Gen2 (akár 3x4K felbontás)
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
- Seagate Desktop SSHD 2TB 3,5" - ST2000DX001 45-80%
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 mini 128GB Blue -1 ÉV GARANCIA - Kártyafüggetlen, MS3195, 95% Akkumulátor
- BESZÁMÍTÁS! Sony PlayStation VR2 virtuális valóság szemüveg garanciával hibátlan működéssel
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
KÉRDÉS ELŐTT OLVASD EL AZ ÖSSZEFOGLALÓT ÉS HASZNÁLD A KERESŐT!
A warez minden formája tabu, mindenki használjon legális módot az alkalmazások beszerzéséhez.

Ebben nincs.