Hirdetés
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Az 5 legnagyobb bénázás a mobilpiacon idén
- Xiaomi 15T Pro - a téma nincs lezárva
- Külföldi prepaid SIM-ek itthon
- Fotók, videók mobillal
- Samsung Galaxy S23 Ultra - non plus ultra
- Milyen hagyományos (nem okos-) telefont vegyek?
- Hivatalos a OnePlus 13 startdátuma
- Huawei P20 - ez is kétkezes lett
Új hozzászólás Aktív témák
-
Mr Dini
addikt
Üdv!
Kicsit off kérdés, de hátha valaki tud nekem segíteni. Van egy egyedi romot futtató telefonom, aminek az FM rádiója (mezei qualcom féle FM2.apk) csak bedugott fülessel megy, mint antenna. Viszont az eredeti romjában simán ment a dolog füles nélkül is a teló fém váza miatt.
A cél tehát az lenne, hogy csináljak egy patchelt apk-t, ami nem nézi, hogy be van-e dugva a vezetékes fülhallgató. A telefon magisk rootolt, így simán kiszedtem a /system/system_ext/app/FM2 alól az eredeti FM2.apk-t, apktoollal kibontottam, kikerestem a smaliban a boolean függvényt és megírtam, hogy mindig igazt dobjon vissza. Ezután összecsomagoltam apk-nak, majd következett az aláírás rész... Itt ugye bajban voltam, mert a rom a többi apk aláírására nem az android aosp repóban található publikus platform key-t használja, hanem egy rom dev által generált privát kulcsot. Ezért megpróbáltam saját kulccsal aláírni, majd később az aosp platform kulccsal is.
Ezután beraktam az eredeti felé bindmountolva magiskkel, figyeltem arra, hogy selinux context és jogok megfeleljenek az eredetivel. Reboot után meg is jelenik a patchelt rádió apk, viszont megnyitáskor bekér pár permissiont, egy pillanatra felvillan a main activityje, majd azonnal crashel az app. Crashlog sehol. De szerencsére logcatben kiböki, hogy a zygote lőtte ki az appot:
AndroidRuntime: java.lang.RuntimeException: Unable to create service com.caf.fmradio.FMRadioService: java.lang.SecurityException: Must hold the MODIFY_PHONE_STATE permissionÉn ezt úgy értelmezem, hogy a moddolt app nem kapja meg ugyanazt a jogot, mint az eredeti. Most vagy a smalit szúrtam el (de nem hiszem, mert tényleg egy boolról volt szó és nem egyszer patcheltem már smalit, illetve akkor mással szállna el talán), vagy az apktool szúrta el az androidmanifest.xml-t, amit szintén kétlek, vagy az android nem adja meg a jogot más kulccsal aláírt appoknak.
Próbáltam berakni a /system/priv-app mappába is az apk-t, akkor meg be se bootolt többé a telefon. Pedig selinux stb rendben volt.
Egyelőre csak arra tudok gondolni, hogy marad az app az eredeti helyére csatolva és létrehozok egy /system/etc/permissions entryt a moddolt fm rádiónak, hogy a rendszer mindenképp megadja a jogokat.
Létezik, hogy ennyire finnyás lenne az Android 11? Hogy csak úgy nem adja meg a privileged jogokat nem platform key-jel aláírt appoknak? Amit nem értek, hogy az eredeti fm rádió egyáltalán hogy kapta meg, ha nincs permissions xml-je és nem a priv-app mappában van. Gondolom a rendszer tényleg az aláírás miatt engedi.
Illetve tucat ilyen /data/app to /system/app konverter van a playben. Azok hogy csinálják ezt?
Köszi!
Új hozzászólás Aktív témák
- exHWSW - Értünk mindenhez IS
- btz: Internet fejlesztés országosan!
- TCL LCD és LED TV-k
- Arc Raiders
- Samsung Galaxy S24 - nos, Exynos
- Intel Core Ultra 3, Core Ultra 5, Ultra 7, Ultra 9 "Arrow Lake" LGA 1851
- Samsung Galaxy S25 - végre van kicsi!
- Ingatlanos topic!
- Motorolaj, hajtóműolaj, hűtőfolyadék, adalékok és szűrők topikja
- LEGO klub
- További aktív témák...
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone i5 12400F 16/32/64GB RAM RTX 5060 Ti 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- magyar billentyűzet - 172 - Lenovo Legion Pro 7 (16IAX10H) - Intel Core U9 275HX, RTX 5080
- Apple Imac 21,5 Inch, Late 2015! Intel Core I5 + Intel Iris Pro Graphics. 1TB Háttértár!
- GYÖNYÖRŰ iPhone 13 Mini 128GB Midnight - 1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4195, 94% Akksi
- MacBook Pro 13, 14, 15, 16, MacBook Air M1, M2 M3 M4 bill magyarosítás lézerrel / sapkacserével
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: BroadBit Hungary Kft.
Város: Budakeszi