Hirdetés
- Samsung Galaxy S23 és S23+ - ami belül van, az számít igazán
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Mobilhasználat külföldön
- Realme GT 2 Pro - papírforma
- Yettel topik
- CMF Phone 1 - egy jó telefon
- Apple iPhone 13 mini - miért nem veszik elegen?
- Samsung Galaxy Watch (Tizen és Wear OS) ingyenes számlapok, kupon kódok
- Visszatérnek a Samsung tervezte CPU-magok és GPU az Exynos 2800-ban?
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
Nem azzal van baj, ha akarnám, szerintem nem okozna problémát átállni Javaról Kotlinra. Az más kérdés, hogy már eleve a Javát sem szeretem.
Pedig régen írtam programokat Turbo Pascalban DOS alá, azt élveztem. Meg írtam Linux alá C-ben, azt is élveztem. Írtam egy mini-közösségi oldalt, PHP backenddel, 5 nap alatt 500 felhasználóm lett
Az is jó volt.
Van egy saját web crawlerem is, Vala nyelven írtam, 0-24-ben fut egy Debian VPS-en, adatokat gyűjt a webről. Semmi értelme, de élveztem, amikor megírtam.
De az Androidos témát nem élveztem egy percig sem, csak azért csináltam, mert azt gondoltam, a mobilappokat a legkönnyebb monetizálni.
Na, nem sorolom tovább, nincs értelme
-
-
-
-
-
-
-
válasz
bandi0000
üzenetére
Nekem nem tiszta

Eddig csak Javaval foglalkoztam, és findViewById-t használtam, de jelentkeztem egy online kurzusra, ahol viszont Kotlint fogunk használni, és ott már így, ID alapján hivatkoznak a komponensekre. De a jóember a videóban semmi ilyesmit, amit most írtál, nem írt a kódba, egy vadiúj projektet kezdett, és nála csak simán úgy működött a btnLogin.setOnClickListener().
Kipróbálom ezt, amit írtál, és meglátjuk, köszi! -
válasz
thiclyoon
üzenetére
Activityben / fragmentben vagy?
A main_activity mellé tettem be egy Google Maps activity-t a galleryból, és azt szerettem volna megcsinálni, hogy a main_activity-ből egy gombnyomásra átmenjen a térképes activity-be.
Amúgy egy teljesen alap, empty activity a projekt, van benne négy button, két textview és egy image. Az egyik buttonnek adtam egy "btnLogin" id-t, de a kódban nem ismeri fel.Ha layout file-lal dolgozol akkor először a biztonság kedvéért nézd meg hogy nincs-e valahol tools:viewBindingIgnore="true".
Ezt magától nem teszi be, ugye? Én nem írtam a kódba ilyet.
De most nem vagyok gép előtt, délután majd leellenőrzöm azért. -
Sziasztok,
nincs valakinek ötlete arra, hogy ha Android Studioban, Kotlin appban miért nem talál meg egy buttont, ha csak a nevével hivatkozok rá?
A
buildFeatures {
viewBinding true
}bent van.
Új hozzászólás Aktív témák
- G.SKILL Trident Z RGB 64GB (2x32GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP - 99 hó garancia
- Corsair VENGEANCE 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL36 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6000MHz CL30 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- Patriot Viper Venom 32GB (2x16GB) DDR5 6400MHz CL32 - XMP - 120 hó garancia
- Crucial Pro 64GB (2x32GB) DDR5 6400MHz CL40 - XMP/EXPO - 120 hó garancia
- PC konfig /Ryzen 7 9800X3D, 32GB RAM, 1TB SSD/ akciós áron eladó! BeszámítOK!
- ÁRGARANCIA!Épített KomPhone Ryzen 5 7600X 32/64GB RAM RTX 5070 12GB GAMER PC termékbeszámítással
- Gamer PC-Számítógép! Csere-Beszámítás! R7 2700X / 16GB DDR4 / GTX 1080Ti 11GB / 256SSD + 2TB HDD
- GYÖNYÖRŰ iPhone 12 64GB Blue -1 ÉV GARANCIA -Kártyafüggetlen, MS4121
- Nokia 8 Sirocco / 6/128GB / Kártyafüggetlen / 12Hó Garancia
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest