- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
Új hozzászólás Aktív témák
-
No, azért a Keychron M6 előre - hátra lapozásánál akadnak gondok:
Gemini:
Sajnálatos módon az iPadOS jelenleg nem teszi lehetővé a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak natív, alkalmazásspecifikus testreszabását a böngésző előre/hátra navigálására. Ez azt jelenti, hogy a Keychron M6 egér jobb oldalán lévő két gomb funkcióját közvetlenül a Safari böngészőn belül nem tudod beállítani.
Azonban léteznek kerülőutak és általános beállítások, amelyekkel javíthatod a navigációs élményt:
1. AssistiveTouch használata az egérgombokhoz:
Az iPadOS tartalmaz egy AssistiveTouch nevű kisegítő funkciót, amely lehetővé teszi egyéni műveletek hozzárendelését az egérgombokhoz. Ezzel ugyan nem közvetlenül a Safari előre/hátra funkcióját állíthatod be, de létrehozhatsz olyan műveleteket, amelyek hasonló eredményt érhetnek el.
* Nyisd meg a Beállítások alkalmazást.
* Görgess lefelé és válaszd ki a Kisegítő lehetőségek menüpontot.
* Koppints a Érintés elemre.
* Válaszd ki az AssistiveTouch lehetőséget, és kapcsold be.
* A Mutatóeszközök alatt válaszd ki az egeredet (pl. "Keychron M6").
* Koppints a További gombok testreszabása elemre.
* Itt láthatod az egéren lévő gombokat. Nyomd meg a jobb oldalon lévő egyik gombot, és a listából kiválaszthatsz egy műveletet. Sajnos a közvetlen "Előre" vagy "Hátra" navigáció nincs a listában.
* Viszont beállíthatsz olyan műveleteket, mint például:
* Vissza a kezdőképernyőre: Ezzel gyorsan a kezdőképernyőre juthatsz, majd újra megnyithatod a Safarit.
* Appváltó: Ezzel válthatsz a legutóbb használt alkalmazások között, ami néha gyorsabb lehet, mint a kezdőképernyőre menni.
* Vezérlőközpont: Innen gyorsan elérheted a "Vissza" gombot (ha az éppen látható).
* Értesítési központ: Itt is lehetnek releváns értesítések vagy gyorsműveletek.
* Egyéni műveletek: Létrehozhatsz egyéni gesztusokat, de ezek aktiválásához valószínűleg az AssistiveTouch menüt kell használnod.
Fontos megjegyzés: Az AssistiveTouch bekapcsolása egy lebegő gombot jelenít meg a képernyőn. Ezt elrejtheted, ha a Mindig mutassa a menüt opciót kikapcsolod az AssistiveTouch beállításainál. A beállított egérgombok továbbra is működni fognak.
2. iPadOS gesztusok használata:
Az iPadOS beépített gesztusokat kínál a navigációhoz a képernyőn:
* Vissza: Húzd el ujjadat a képernyő bal szélétől jobbra.
* Előre (ha van előzmény): Húzd el ujjadat a képernyő jobb szélétől balra (nem minden esetben működik).
Bár ezek nem az egérgombokkal történnek, érdemes lehet megszokni őket a gyors navigációhoz.
3. Keychron szoftver (ha elérhető iPadOS-re):
Nézd meg a Keychron weboldalát vagy a termék dokumentációját, hogy létezik-e valamilyen konfigurációs szoftver vagy alkalmazás iPadOS-re a Keychron M6 egérhez. Ha van ilyen szoftver, lehetséges, hogy azon keresztül részletesebben beállíthatod a gombok funkcióit. Jelenleg úgy tűnik, hogy a Keychron szoftvere elsősorban macOS és Windows rendszereket támogat.
4. Harmadik féltől származó alkalmazások (korlátozott lehetőség):
Elképzelhető, hogy léteznek olyan harmadik féltől származó alkalmazások az App Store-ban, amelyek lehetővé teszik az egérgombok testreszabását, de ezek funkcionalitása és kompatibilitása eltérő lehet, és nem biztos, hogy a Safari böngészővel zökkenőmentesen működnek.
Összefoglalva:
Jelenleg az iPadOS korlátozott lehetőségeket kínál a harmadik féltől származó egerek oldalsó gombjainak közvetlen, alkalmazásspecifikus beállítására a Safari előre/hátra navigációjához. A AssistiveTouch funkcióval általánosabb műveleteket rendelhetsz a gombokhoz, amelyek javíthatják a navigációt, de a közvetlen előre/hátra funkció nem érhető el. Érdemes lehet a beépített iPadOS gesztusokat használni a böngészéshez. Remélhetőleg a jövőbeli iPadOS frissítések részletesebb testreszabási lehetőségeket kínálnak majd az egerekhez.Perplexity:
Perplexity:
Kérdés:
Ha számítógépen be programozom ezeket a gombokat, akkor már iPad-en is ekként fog működni?
válasz:
Nem, ha számítógépen (Windows vagy macOS) beprogramozod a Keychron M6 egér gombjait (például előre/hátra funkcióra), ezek a beállítások csak akkor működnek iPad-en, ha az egér támogatja az ún. “on-board memory” (beépített memóriás) profilt, és a gombok funkcióit hardveresen tárolja az egér maga, nem csak a számítógépen futó szoftverben.A Keychron M6 esetében a gombok és makrók beállításai a Keychron Engine szoftverrel elmenthetők az egér memóriájába, így azok más eszközön (például iPad-en) is működhetnek, de csak akkor, ha az adott funkciót az iPadOS is felismeri és támogatja. Az előre/hátra lapozás funkció azonban iPad-en, főleg Safari böngészőben, nem minden esetben működik, mert az iPadOS nem minden egérgombot kezel ugyanúgy, mint a Windows vagy macOS rendszer.Összefoglalva: • Ha az egér hardveresen tárolja a gombbeállításokat, akkor van esély, hogy iPad-en is működnek. • Az iPadOS azonban korlátozhatja az extra gombok funkcióit, így előfordulhat, hogy az előre/hátra lapozás nem fog működni Safariban, még akkor sem, ha számítógépen beállítottad. -
-
-
-
A megic mouse nevetséges
-
-
futo001
senior tag
Ja, és lehet hozzá kapni matricát, amivel letakarható a gumis felület, ha esetleg valakinek ez jönne be. De valóban gáz, hogy nem lehet hozzá könnyen cserealkatrészt kapni és hogy a felső gumis burkolat nem távolítható el könnyen, hogy esetleg rendszeresebben lehessen tisztítani.
-
futo001
senior tag
Snoop-y
Bocs, nem válasz akart lenni.Szerintem iPadre tökéletes választás amit vettél, főleg ha vinni is akarod magaddal néha. Kb semmi másra nem használnám, de tablethez patent lehet.
Én MX Master 3S-t használok, mivel nem akarok több egeret tartani és ezt tudom váltogatni az eszközök között és persze mert baromi jó melóra. De ahogy elnézem nagyon sok almás használja az MX Master 3S-t. Alkalmi tabletezéshez viszont nagy.Használd egészséggel az új rágcsálót.
Szerk
Közben láttam hogy cseréled.SutPet
Volt az első MX Masterem, aminek tönkrement a gumis borítása és Ebay-ről tudtam hozzá rendelni házat. Nem eredeti te teljesen rendben van.
A 3S nálam nem hámlik már, változtattak a borításon a régebbi modellekhez képest, voszont ragadós lesz a felülete. 2 év után szétszedtem, meleg szappanos vízzel átmostam és olyan a tapintása mint új korában. -
vadkörte
addikt
Egy időben tetszett az almás MM, aztán volt "szerencsém" kipróbálni egyet. Nem, nem használni, csupán megtapogatni és a pulton tologatni kicsit. Azóta a látványától is a kéztőalagút szindróma kerülget!
Eleve a hátam közepére sem kívánom a farkatlan egereket (ettől függetlenül van vezetékmentes mini egerem). Egy egérnek igenis legyen farka. (mindig akkor merült le amikor a leginkább szükségem lett volna rá)
Az 1.000Ft-os teszkós egerek után lett egy Razer Imperator-om. Hagyjuk...
A végén vettem 2db vezetékes DeLux vertikálist. Egyet melóba, egyet otthonra. Azóta nem fáj a kezem és a kettő együtt nem került annyiba mint egy 3/4 Magic Mouse. Igen, nagyok és érezhető a tömegük. Nekem viszont így kényelmesek. -
SutPet
aktív tag
válasz
Synthwave #19 üzenetére
Egész jó mx 3s alternatívának tűnik ez az M6. Ha egyszer feladja akkor lehet bepróbálom bár a thumb+gesture hiányozna de tény hogy nehéz egy dög az mx3. Meg a hmlás probléma is, de hamár partnerségre léptek a fixittel talán remélem lehet majd rendelni hozzá házat. anno sima g502-nél is az volt a bajom hogy oldalt a gumi elkezdett elkopni megnyúlni ragadni.
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
válasz
GoodSpeed #15 üzenetére
Az sem épp egy álom, egeres körökben hasonképp szitokszó*, de azért a Magic Mouse-nál egy-két fokkal használhatóbb.
Az M6 már egy jóval értelmesebb választás. Ez sem egy pihetoll, de a 80 gramm már egészen élhető (amíg ki nem próbálsz egy annál is jóval könnyebbet : >). Viszont ha kell a szabadonfutó görgő, akkor talán a legjobb opció.*Felsőkategóriás ár alsó polcos alkatrészekért, de normális PTFE talp sincs (Logi betegség, a G Pro X Superlight 2-n is gagyi van), és valami irgalmatlanul nehéz, ami teljességgel szembemegy az ergonómia fogalmával. Szóval lagos izmozás, plusz mállik.
-
-
válasz
callmeakos #6 üzenetére
Már úton van visszafelé. Most úgy néz ki, hogy Keychrone M6 lesz az utódja.
Ami nem tetszett: idétlen helyen van a töltőport, nincs ledes visszajelzés, de ez annyira igaz, hogy még töltés közben sem. Az iPad felületén sem látni, hogy mennyin áll a töltöttsége százalékosan, és erősen túlárazott
-
SutPet
aktív tag
Magic mousenál az aljára rakott töltőport nálam anno kimerítette a brainfuck érzést
Meg alapból nekem az a lapos kialakítás baromi kényelmetlen kipróbáltam perverzióból de hamar kikészített. hiába a gesztusvezérlis ide vagy oda.
MX Master 3S. mac-en és windowson is használom(linuxon még nem próbáltam mert ott 99%ban csak terminálban vagyok oda meg nem kell), gesztusvezérlis is király a thumb buttonnal, 3 eszköz kapcsolatot tárol. Munkára nekem ideális, játékra annyira nem jött be mert bolt receiver ide vagy oda érzem a különbséget a a G502x-hez képest. Amit nem értek egyedül a logiban és megcsapkodnám a fejlesztőket érte az az hgoy a francért nem tudja a beállításokat belső memóriában tárolni, mindeképp kell hozzá a logi options+ ami nem nagy érvágás de néha szeret update közben megmakkanni. -
-
Dare2Live
félisten
Csak mert szembe jött. "még maga Tim Cook sem tartja arra alkalmasnak az Apple Magic Mouse egerét, hogy a mindennapokban azzal dolgozzon"
[link]
Mondjuk nem lepődök meg rajta munkára/dolgozni nagyon rossz. Játékra detto. -
janeszgol
félisten
Én is gondolkodom Apple mouse-ban, hogy kipróbáljam. Nézd Goodspeed, ha már megvetted, akkor használd, ismerkedj vele.
-
szabonagyur
félisten
Na én iPadhez egy noname, pár EUR-s egeret vettem.
BT-n kapcsolódik, tud MAC-hez is kapcsolódni ha másik egerem nincs itt, de van hozzá még USB-A-s csati is.
-
callmeakos
veterán
Ökoszisztémán belül még lehetne értelme, ha nem erről a celluloid hulladékról beszélnénk. Én most szabadultam ki az alma birodalomból, és évekig Mac Minit használtam, de egy pillanatig nem futott át az agyamon, hogy Magic Mouse-t használjak. Helyette a jó öreg G Pro Wirelesst használom, azóta is a legnagyobb örömmel. Lehet azzal jobban jártál volna.
Persze Safariban gesztusvezérlés meg a hasonló dolgok jók tudnak lenni, csak milyen áron.
De ha bejön, akkor használd egészséggel, és szolgálja meg az árát -
Na igen
Amúgy abból a szempontból, hogy próbálgathattam volna, lehet, hogy elhamarkodtam még így is. Igazából az ára tényleg magas volt, de ugye olcsó Apple cuccok nem nagyon vannak. Egyelőre nekem tetszik, ez a touchpad a tetején is jó, pl Safariban a lapozás balra illetve jobbra húzással . Könnyű, egszerű, nyilván PC-vel nem lenne jó, de nem is ahhoz készült. Nem ezzel fogok Battlefield-ezni
Összességében egyelőre bejön, szokom még pár napig valószínűleg
A laptoptartóról hajlamos lecsúszni, ha az egy kicsit is megvan dőlve, viszont a lepedőn jól teljesítA matrac olyan neki mint egy puha egér pad
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
-
-
Synthwave
HÁZIGAZDA
"de aztán a „milyen egeret vegyek” topicban többen is azt javasolták, hogy Apple-t."
Ez komoly?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- LG 65C3 - 65" OLED evo - 4K 120Hz 1ms - NVIDIA G-Sync - FreeSync Premium - HDMI 2.1 - PS5 és Xbox!
- 0% THM 3 havi részlet! Beszámítás, 27% áfa, Sapphire Nitro+ RX 9070XT 16GB készletről
- AKCIÓ! GIGABYTE AORUS MASTER RX 6800 XT 16GB videokártya garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Számítógép PC Játékra! R5 5500 / RX 5700XT / 32GB DDR4 / 256SSD+1TB HDD
- Xiaomi Redmi 9A 32GB Kártyafüggetlen 1Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest