- Google Pixel 9a - a lapos munka
- One mobilszolgáltatások
- A Samsung bemutatta az Exynos 2500-at
- Google Pixel 8 Pro - mestersége(s) az intelligencia
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S24 Ultra - ha működik, ne változtass!
- Google Pixel topik
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Realme 9 Pro+ - szükséges plusz?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Beni2360
félisten
válasz
Gino20 #97771 üzenetére
"Hát ez az Entware telepítés úgy látom, nem nekem való, de talán nem is segítene, ha a 9.2.50 most is települt csak épp nem érhető el gui-ból."
Na kerlek szépen avval az appal vagy gui-ból amit az utorrentet- transmissiont el éred tudtommal nem fogod elérni a qBittorentet. Ahoz más progi,app kell. -
cof
veterán
válasz
Gino20 #97771 üzenetére
Entware-ból a rendszer része, ha .zip-ből telepíted így a Kodi része. qBittorrent is letöltő mint a Transmission. Sokan szeretik mert az kihasználja az összes CPU magot, ezáltal gyorsabb a letöltés, már ha van hozzá szélessávú internet is.
A leírásban ott van az elérési lehetőség is, hogy kell. Ha esetleg kipróbálnád.
-
cof
veterán
válasz
Gino20 #97766 üzenetére
Ahh, Omega? Hova siettek ennyire a frissítésekkel, még a Nexus is bőven jó régi box-okhoz ami nem DV-s.
Azon nem tudom megy-e valamelyik.
De akkor konkrétabban itt vannak még egyszer a linkek:
Matrix alá: [link] Nexus alá: [link]
Próbáld ki a Nexus verziót, hátha azzal megy. Ha nem akkor nincs rá jelenleg.
szerk.: Annyit pontosítanék, hogy szerintem Entware alól továbbra is telepíthető ha nem megy a Nexus verzió Omega-n.
-
cof
veterán
-
-
vargalex
Topikgazda
-
zazenke
őstag
válasz
Gino20 #97711 üzenetére
én úgy tudom hogy hogy a tar végű az csak frissítő csomag és nem is azt mutattam neked ha visszanézed hanem gz végűt. válaszd akkor ki a legutolsó dátumút ami fent van a github oldalon amit linkeltem az április 30 . ami verzió neked kellene azt valahonnan le kellene vadászni de nem tudom hol tárolják mert a hivatalos coreelecen csak a legfrissebeket látom . a github oldalon meg április 30 . Ezzel is menne neked addig a 2 hétig még megérkezik az új android verziód és utána már áttérhetsz a hivatalos coreelec oldalon kilistázott legfrissebb verziókra ami itt található [link]
-
-
zazenke
őstag
válasz
Gino20 #97694 üzenetére
fogalmam sincs hogy mikor jön ki rá a hivatalos frissítés . a dunere azonnal megjött . semmit nem kell mókolni csak rányomtam menüből és elindult a frissítés. az a leírás n em pontos már amit linkeltél mert nekem nem volt semmi dtb img fájl előzetesen a gyökérben amit törölnöm kellett volna
-
zazenke
őstag
válasz
Gino20 #97682 üzenetére
ez még a régi kernel tehát még nem frissült ezért az alpha 1 verziók közül kell választanod és nem az alpha 2 verziók közül. tehát 21.0 omega alpha 1 mappából ezen az oldalon mondjuk a legújabbat [link] . amikor a megfelelő alkalmazással kiírtad pendrive-ra akkor és leválasztottad a gépről majd újra bedugtad akkor már látni fogod a fájlszerkezetet. lesz egy külön mappa amiből ki kell másolnod a gyökérkönyvtárba a sc2 s905x4 sei smb 280 fájlt és át kell nevezned dtb.img - re . az a reset gomb amit mondtál . le áramtalanítód a boxot megnyomod tompa tűvel a gombot és nyomva tartod és közbe vissza ügyeskeded a tápcsatit(természetesen a pendrive a helyén van
) és indul a box kifog írni valami update robot ikont és ekkor már felengeded a reset gombot megnyomását . tehát az se jó ha rövid és az se jó ha túl hosszú ideig nyomod . a coreelec kiirására én a balena etcher-t használom . és mivel nem a dune verziós homaticsot szerezted be ezért elvileg nem fogod tudni használni az eredeti távszabályzót mert a te verziódba nincs infra. vagy bedugsz egy külön vevős távirányítót vagy a tv távszabályzójával kezeled CEC vezérléssel. Feltelepítés után nem frissítheted a coreelecet mert fel akarja tenni az alpha 2 verziókat de azokhoz már az új android kernel kellene különben nem lesz DV csak hdr. amíg nem frissíted le az android rendszered addig ezen az alpha 1 verziós coreelecen kell maradnod.
-
xcsabo
senior tag
-
-
Joshi
titán
válasz
Gino20 #95826 üzenetére
Bocs, kimaradt még egy gondolat. Nekem az LCD tévék képe olyan műanyagos, egyszerűen az OLED képe természetesebb. Egyébként a legtermészetesebb képet egy minőségi plazma adja, csak az ma már idejét múlt technológia. Nehéz összehasonlítani a mai tévékkel. Vagyis össze lehet hasonlítani, csak nem fair.
-
Joshi
titán
válasz
Gino20 #95821 üzenetére
Én ki vagyok tiltva az OLED topikból (örökre)
és most beleolvastam. Hát az szörnyű amit ott TCL fronton marketingel Vhiktor. Nem is bánom hogy nem írhatok oda.
A Samsung QD-OLED-et én se venném meg, de ahogy írtam ugyan ezzel a panellel van Sony és azt hiszem már a Philips is bekérte a panelt. Szóval 1-2 év múlva lesznek itt jó cuccok.
Bocs az offért, részemről lezártam a tévés témát.
-
Joshi
titán
válasz
Gino20 #95817 üzenetére
LG OLED (2023) vagy Samsung QD-OLED G3 (2023) szériák fényereje már 2000nit fölött vannak, arról nem is beszélve, hogy QD-OLED BT.2020 lefedettsége már 91%. A Samsung QD-OLED-ből van Sony is ami DV képes.
OLED-nél ráadásul minden pixel egyedi vezérlésű, ami HDR-nél a legfontosabb tényező. Ja és a pixelek teljesen kikapcsolhatóak, ami miatt meg a kontraszt bődületes. Ezt semmilyen LCD nem tudja kompenzálni, de ahogy írtam már nincs is mit kompenzálni.
-
blakey
titán
válasz
Gino20 #95526 üzenetére
Mondjuk ha a CE eddig is hozta a HDR10+t, akkor gyanítom ez könnyedén orvosolva lesz. - attól függ, új kernel fut a Homaticson, szóval lehet, hogy nehéz lesz a megoldás.
Ez esetben Dune lesz a tuti - ez azért nem biztos, előfordul, hogy a Dune-n nem lesz annyira jó a CE. Egyelőre fehér Homatics-on megy a programozás.
CE esetén meg annyi, hogy a lehető legfrisseb verziót telepítem és ennyi vagy van esetleg valami külön DV képes CE verzió? - csak lesz, mint írtam, most folyik a tesztelés, programozás és csak Homaticson fog futni, egyelőre. -
blakey
titán
válasz
Gino20 #95523 üzenetére
LG esetén na most pont abban nem vagyok érdekelt
- Az lényegtelen, nem csak neked készül, szóval relax, jó lesz, amint a legtöbb formátum jól működik. Nagyon jó kis cucc a Homatics, a Dune verzió is 100%-ban ugyanaz, csak fekete és letölthető hozzá egy dune app, ami még tele van hibával.
#95524Joshi
Annál is többet és CoreELEC alatt.Android alatt quietvoid féle Kodival szintén viszi a legtöbb DV-t. Nem mellesleg van hozzá normális licenc, így a Netflix, HBO Max, Prime, Disney+ DV is megy.
-
cof
veterán
válasz
Gino20 #76871 üzenetére
Talán azért mert csak egy filmet olvasott be a médiatárba, rossz fájl vagy könyvtár elnevezések/struktúra.
[Kodi és kiegészítői magyar nyelvű online tartalmakhoz (Linux, Windows)]
-
cof
veterán
válasz
Gino20 #76614 üzenetére
Útmutatómban mindent megtalálsz, a leírásomban van remote.conf ehhez, meg vfd.conf is a kijelzőhöz. A remote.conf oké ha a SD gyökérbe másolod, vfd.conf a Configfiles mappába hálózaton keresztül, vagy azt is a SD gyökérbe másolod, és SSH-n keresztül kiadod ezt a parancsot.
cp /flash/vfd.conf /storage/.config/
Újraindítás után már működik az óra. Ha OpenVFD kiegészítőt is feltelepíted akkor tudod állítani miket jelenítsen meg.
-
Beni2360
félisten
válasz
Gino20 #76578 üzenetére
SSH létrehozása
CE belépés : root jelszó: coreelec de ezt nem látod gépelésnél. Semmit sem látsz. -
gyűrű
addikt
válasz
Gino20 #76441 üzenetére
Ezt még megpróbálhatod
Különböző libcec verziókkal esetleg jó lehet...
SSH-n belépsz és kiadod a leírt parancsokat... -
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gino20 #68680 üzenetére
A Vorke HD12-ről tudtam, ami biztosan jó volt másnak. Sajnos ahogy most látom mára eléggé kifogyóban van. Az Ali/Gearbest/Geekbuying-on biztos van ilyen egy csomó más márkájú, de ezekről nem hallottam semmi biztosat. De ha úgy alakulna, akkor a 18GB-es sávszélességre és a 4K / 60Hz / HDR áteresztőképességre mindenképpen érdemes figyelni.
És van egy magyar HDMI shop is, ott is biztos vannak ilyenek és még a 14 napos elállásod is meglenne.
-
blakey
titán
válasz
Gino20 #68677 üzenetére
Droidot OTA-n tudod frissíteni ahogy a telefont, HDR-ben boot-ol a Beelink és lehet, hogy úgy is marad, ez lehet az oka, hogy nem látod a képét. Elképzelhető, hogy az EDID infókat nem tudja megfelelően betölteni. Első körben droid alatt kapcsolj ki minden HDR-re vonatkozó opciót. Képernyőbeállításoknál kell lennie.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gino20 #68673 üzenetére
Én azért mondtam, hogy kapcsold ki az összes eszközön a CEC-t hogy lecsekkold és biztosabb legyen hogy ez e a hiba. De amúgy sokszor még ez sem segít, csak az a CEC-less adapter amit írtam.
Amit te linkeltél az 2 be 1 ki "közösítő", és te ötleted szerint neked épp 1 be 2 ki "splitter", "elosztó" kellene. Ez megint bonyolítja a dolgokat, mert ha a TV-den 4K / HDR videókat is néznél és a Soundbar-od nem 4K / HDR átengedő képes (avagy HDMI 1.4-es), akkor csak nagyon drágán van ilyen elosztó ami működne vele. Ha viszont igen, akkor van olcsóbban is. De olcsóbban van még olyan ami a HDMI-ről le tudja választani SPDIF-en a hangot (extractor), ha van ilyen bemenete a Soundbar-nak, a HDMI kimenetén pedig küldi tovább a képet a TV-be.
-
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Gino20 #68668 üzenetére
Pedig az nagyon CEC-es gubancnak tűnik. Ha pl. a Box FW-jébe rosszul implementálják, vagy a vezérlője olyan, akkor sok TV-vel összeakadhat. Én csak a Box-on próbálnám először kikapcsolni, ha úgy sem jó, akkor pedig az összes többi eszközön is. Legalább lásd, hogy ez e a gubanc. Ha úgy rendbe jön, akkor pedig van párezres CEC-less HDMI adapter az Amazonról, amit a Box HDMI kábelére dughatsz, így azzal nem lesz CEC, de a többi eszközön bekapcsolva maradhat.
-
Beni2360
félisten
válasz
Gino20 #68665 üzenetére
Látom még mindig kínlódsz evvel a trióval.
Vegyél egy optikai kábelt és kösd össze a TV-vel a projektort.
Állítsd a TV hang kimenetet optikai kimenetre és akkor ha a TV megy simán akár 5.1 is hallható a projin.
A CEC-t meg kapcsold ki mert be fog zavarni az egészbe.Tv bekapcs és a proji bekapcs és élvezet. Film nézésnél meg a Beelink fog hangot adni a projnak. Ilyenkor lekapcsol a TV hangszórója.
Ui: De ha jól értelmezem a leírását a projinak akkor 1 db HDMI ARC képes kábellel a box bekapcsolása nélkül a hangnak meg kellene szólalni.
ARC képes a HDMI kábeled?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- GAMER PC : RYZEN 7 5700G/// 32 GB DDR4 /// RX 6700 XT 12 GB /// 512 GB NVME
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- Mac mini (2023 with M2)
- Belépő GAMER PC! i3-13100 / RX 6600 XT / 16GB DDR4 / 512GB NVMe / 600w!
- BESZÁMÍTÁS! ASROCK H310CM i5 8400 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD GTX 980 4GB Aio Corp Croma CM 600W
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 7 7700X Processzor!
- Bomba ár! Dell Latitude 7420 - i7-1185G7 I 16GB I 512SSD I HDMI I 14" 4K I Cam I W11 I Garancia!
- Samsung Galaxy S22 Ultra 512GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged