- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- iPhone topik
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Telekom mobilszolgáltatások
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #106513 üzenetére
Nekem C825 van és nem frissítettem rajta fw=t, mégis jó volt a lejátszás eddig is, a
cpm A11 után is a cpm A14=el.
Szóval a tv biztosan nem szól bele.
Nálam ilyen torz hang nincs, mondjuk a homaticsot én IR el használom, a Bluetooth okozhat késő gombnyomást ha túl gyorsan nyomkodod. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #106513 üzenetére
A14-hez elengedhetetlen az advancedsettings.xml fájl az adott értékekkel, amik a github linkje felett/mellett szerepel, úgy nincs semmilyen kép/hang csúszás.
…a CE menüjében mászkálva a gombnyomások utáni hang effekt, ahogy vált a menüpontokon, az bugosan játszódik le, nem megy végig az a kattanó hang, hanem ilyen félbeszakadt, enyhén torz hangot ad. Ilyet tapasztalt valaki?
- a legtöbben nem használjuk a hangokat, némán "lépkedünk". A gyors lépkedések esetében a hang néha késik, kimarad, "elnyúlik", stb, 10 éve ilyen a Kodiban, semmi köze az A14-hez, előtte is ilyen volt.Szóval érdekes, de hiába a médialejátszó végzi a lejátszást és a TV csak egy megjelenítő ez esetben, akkor is beleszólhat a TV firmware ezek szerint.
- ez mindig is így volt, a TV képbeállításai hatással vannak a megjelenítésre, bekapcsolod az interpolációt és máris látni fogod, hogy miben más. -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105924 üzenetére
Jónak tűnik...
<advancedsettings version="1.0">
<video>
<decoderbypassbufferready>false</decoderbypassbufferready>
<decoderbuffer>5.0</decoderbuffer>
<decoderstreambuffer>90.0</decoderstreambuffer>
<decoderminimumbuffer>5.0</decoderminimumbuffer>
<decoderminimumstreambuffer>17.5</decoderminimumstreambuffer>
</video>
</advancedsettings> -
blakey
titán
-
-
Truman
senior tag
válasz
Qtya123 #105821 üzenetére
Próbáld meg azt, hogy a futtatásban a gpedit.msc-t elindítva a következőt állítod be:
Számítógép konfigurációja - Felügyeleti sablonok - Hálózat - Lanman munkaállomás - Vendégek nem biztonságos bejelentkezéseinek engedélyezése - EngedélyezKöszönöm, ez is működik.
Még így jobb is, mert kell fél tucat kliensen is jelszavakat beírnom.
-
joydrv
aktív tag
válasz
Qtya123 #105728 üzenetére
Egy tévén nem tudod érzékelni, hogy a HDR mit tesz hozzá a képhez. Még úgy sem, ha ide-oda szaladgálsz két tévé között.
Csak és kizárólag akkor látod pontosan, ha egymás mellett van két tévé, és ugyanazt nézed. Valahogy így [link]
Érdemes megnézni többször, hol egyiket, hol másikat letakarva. Utólag szinte biztosan nem tudod, melyik részlet, hol és mennyit változott egyik vagy másik tévén. Pedig ez csak kb. 1 perc. Egy 2 órás filmen ... -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105732 üzenetére
Igen, írtam is, sokszor nem ad hozzá a p7 fel túl sokat.
Sajnos hogy a CE teljesen dobta a vs10 lehetőséget, ami nem függött össze a p7 fel képességel, viszont jó dolog.
Így sajnos a fejlesztői NO verzió sem fogja tartalmazni
A cpm is hibás volt ott picit, (elég érzékeny), de főleg az egyik CE modi volt a fő okozó, aki minél előbb el is ásná az NG buildot, és szerinte nem is kell a júzereknek látni az aktuális részletes fájlinfókat sem.
És nem a main developerek közül való.
Blakey tudja ki az. -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105728 üzenetére
A cpm build közel sem csak erről szól.
Némely fel filmnél nincs is nagy különbség.Egy jó minőségű sdr>dv, vs10 konverzió nagyon ütős tud lenni.
Aztán a hdr10plus>dv, nem csak azoknak akiknek a tvje nem kezeli a hdr10plust.
Illetve a Samu fanoknak a kvázi dv lejátszás is.Ezt összeségében nézve nincs másik ilyen lejátszási képességgel rendelkező eszköz ezekre, offline playerel, hogy a videoprocessinfot ne is említsem.
A cpm, mint írtam csak az ugooson próbálkozik, bár van azért hogy beépit kérésre, homatics, ill. más featuret is, de a saját elgondolását próbálja megvalósítani, amiben a reset9999 segíti tesztekkel, ill. a quietvoid is mostanában tanácsokkal , ha ezek a nevek mondanak valamit neked..
Szóval lassan eljutunk oda hogy nincs hova fejleszteni az eszközt.. nagyon picik a lépések.. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105720 üzenetére
Az lenne az igazi, ha a FEL réteg már bele lenne "égetve" az anyagba, így nem lenne szükség olyan lejátszóra, ami képes azt kezelni, lenne egy normális DV profil, ami minden eszközön ugyanúgy jelenik meg. Igazából a DV reformjára lenne szükség, ami valószínűleg valamilyen formában meg fog történni, hiszen szép lassan a fizikai hordozók megszűnnek, egyre kevesebb az igény, a letölthető anyagok már más követelmények szerint készülnek.
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105717 üzenetére
Akkor olyan változatot is lehet (érdemes) választani, ami nem P7 FEL. Az a minimális veszteség nem olyan, amit ne lehetne kibírni. Legalábbis, ha nálam valamivel gond van, akkor egy másik változatot szerzek be és azt nézem. Avatart, Riddick-et streamingen néztem, így nem tudok arról nyilatkozni. A CE esetében nem csak a DV anyagokkal adódnak gondok, sok mással is, legalábbis S905X4-en, problémás némelyik egyszerű régi kodek lejátszása is. Személy szerint nem csak DV-t nézek, így a többi formátum támogatottsága is fontos és a CE újabban nincs a topon, sajnos. Valaki(k) folyamatosan belenyúlnak olyan dolgokba, amik korábban nem voltak problémások, de most azok, ezekkel küzdenek a fejlesztők, hogy valamilyen szinten működjön és akkor jón a, hogy marad az új kernel és ha működik a 4.9-es, akkor Homatics, Ugoos esetében elérhető lesz, a többinél már nem biztos, úh. egyre kevesebb eszközön fog megfelelően működni a CE, a kiegészítők működéséről meg ne is beszéljünk. "Szép", új jövő elé nézünk.
-
Bodor
veterán
válasz
Qtya123 #105713 üzenetére
Ugyanezt tapasztalom én is. Nagyon sok Avatar2 DoVi változatot (nem csak remuxot, hanem gyári UHD BluRay lemezt is) teszteltem már, és mindegyik akadozik, ha belepörgetek, fejezetet váltok, vagy hangsávot. Avatar 2 csak HDR-nél nincs ilyen probléma.
Vannak más filmek is amik akadoznak, de jellemzően nem ennyire. A11-et használok, Homatics alatt. Nem sok mindent tudsz csinálni szerintem.#105715 blakey : "P7 FEL-hez meg használd a CE-t" Avatar 2 pont P7 FEL, szóval...
-
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105713 üzenetére
Ez az automatikus szinkronizálás próbálkozás az A12-ben indult.
Az A13 ban és utána jól is működik ugoos alatt.
Homaticsokon akár 2-300 skipped framet okoz némelyik p7-fel alatt induláskor, és néha utána is skippel.
Az a dune ugyanaz a chip mint a homaticsok, oda is a 11-12 ajánlott...egyelőre. -
aldebaran
addikt
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105646 üzenetére
A skin nem kompatibilis ezzel a verzióval, vagy valami van az A13-al, amiért nem mutatja ezeket az adatokat?
- mivel a cpm verziók még fejlesztői stádiumban vannak, így előfordul, hogy a nem gyári felszín nem naprakész. Ilyenkor érdemes várni, amíg valaki frissíti, esetleg a cpm A13-as estuary felszínét teszed fel, ami már kompatibilis. -
Csabi1984
addikt
válasz
Qtya123 #105583 üzenetére
Annak idején én is azt hittem azért adnak ki nightlykat ilyen sűrűn mert valami látható dolgot tesznek hozzá de ez nem feltétlenül erről szól hanem valami motorház alatti módosítás amit elmentenek új dátummal és ha jó nincs probléma akkor marad. Ha hiba van akkor korrigálják és megint új dátummal kiadják mint új nightly
De ha nem így van akkor kijavítanak -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105583 üzenetére
Ha megfigyeled a "gyári" Kodi frissítéseit, akkor feltűnhet, hogy a CE is követi, persze néha saját módosítások miatt is van frissítés, de a Kodi változásait kell beépíteni az LE-be és a CE-be. Gondolom a Kodit telepíted az áruházból és utána már nem frissül naponta, pont azért, mert az stabil, a nightly másik szálon fut, ha azt használnád, akkor folyamatosan frissíthetnél. Csak akkor használj Nightly-t, ha azt szeretnél, nem kell mindig frissíteni, főleg, ha semmilyen problémád nem merült fel.
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105581 üzenetére
Az annyit frissítgetett, hogy egyszer csak meg is makkant. -
azt ki lehet kapcsolni, és utána nem frissítget (minden esetben manuálisan frissítek), illetve a Nightly pont ezért van, azoknak való, akik tesztelnek. Napi használathoz a stabil kiadások valók és nagy ritkán 1-1 Nightly, amikor olyan történések vannak, amik hasznosak és jók. -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105481 üzenetére
Azt az egyet nem értem, hogy a Video process information alatt található System FPS folyamatosan váltogatva 23.41 és 24.29 FPS-t ír ki.
A resolution részen normálisan kiírja, hogy 23.976 és a Display résznél is, hogy 23.98
Ez első az rendszer renderelési képesség ha nem egész freki akkor változik ide oda, így jó.
A második a CE kerekíti a kijelzést, így jó. -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105468 üzenetére
Ez így sztem rendben van.
Kipróbálhatod a hdr10+ bol a profile 8.1 et is, nálam néha az szebb képet ad mint a sima hdr10plus ,
Meg lehet nézni az sdr és hdr10 to dvt is, néha az is jobban tetsző képet ad, itt a Dolby vs10
egész jól dolgozik.
Én minden homatics és ugoos boxomon a cpm buildokat használom.
Ha ezek a részletes beállítások nem lennének akkor is azt használnám mert a playerprocessinfo is sokkal részletesebb, az arra alkalmas felszinekkel.
Ez nem frissül automatikusan. -
gyűrű
addikt
válasz
Qtya123 #105455 üzenetére
Nálam teljesen rendben, javították azt hogy az utolsó pár nightlyban a felirat a osd előtt volt nem mögötte.
@zazenke : kit érdekel hogy az amb6+ android 9 alatt mit csinál?
Sose néztem, de minek is?Azt a CE cpm buildal kell használni, mit akarnék egy nem tanusitott régi androidon lejátszani?
-
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105102 üzenetére
Rev D esetén ott is hibás volt?
- mint írtam, igen.Érdekes mert a Dune gyári rendszer lejátssza.
- korábban írtam az okot, a 4.9.xx-es kernellel már nem 100%-ban kompatibilis, ez az oka, tehát a rev.d nem is fogja tudni a régi kernellel hardveres gyorsítás esetében, szoftveressel működik, de az nem az igazi, új kernellel meg nincs P7 FEL, azaz pl. CE21-NE-vel minden működik a P7 FEL kivételével. -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #105100 üzenetére
Furán van megfogalmazva.
- miért? "A képzajcsökkentés kikapcsolása"-ban semmi fura nincs.Ha engedélyezed, akkor lesz az, hogy aktiválódik a disable...
- pedig így a jó, mert épp a kikapcsolást kell aktiválnod, mivel alapból betöltődik. Nehezebb úgy belenyúlni a rendszerbe, hogy ne töltődjön be és ahhoz legyen menüpont. Sok eszközön kikapcsolhatatlan, épp ezért okozhatnak anomáliákat. Jó ez így, csak nem szabad túlgondolni, "túlértelmezni".szerintem.
Rendben volt minden, kivéve kettőt, …
- akkor hasonló, mint a rev.d Homaticsokon, rev.b-n az is hibátlan. -
Qtya123
őstag
válasz
Qtya123 #105091 üzenetére
Az előzőhöz annyit, hogy szerintem készenlétbe teszi magát a készülék, mert a bedugott pendrive LED-je elalszik és nem marad kézmeleg a lejátszó, hanem kihűl. Jobb tesztet nem találtam arra, hogy készenlétbe kerül-e, csak a pendrive LED-et, meg a tapizást.
Viszont a kijelzője nem alszik ki, ha leállítom a CE-t, csak akkor, ha a gyári rendszerről áll le. Erre van megoldás?
(az amúgy normális, hogy CE használattal a kijelző mindvégig LOADING feliratot mutat?) -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #103844 üzenetére
CE alatt itt találod a CEC-t: Beállítások/Rendszer/Bementek/Perifériák ( [link] ), úgy állítsd be, ahogy neked szimpatikus és megfelelő.
Android alatt simán csatlakozik a routeren keresztül a belső hálóhóz etherneten, CE esetén meg csak wifivel.
- milyen Android fw van fent? Jó dtb-t használsz? -
blakey
titán
válasz
Qtya123 #103837 üzenetére
Leginkább Dune Homaticsot ajánlottam, főleg az infra miatt. Android bármilyen Kodi és CE bármelyik verziójával működik az SMB. Fehér Homatics-ot nem tudod a saját távjával bekapcsolni (infar hiányában) a CE alatt, de CEC-el menni fog.
Ha elindítok egy 4K tartalmat és megnézem lejátszás közben a Kodiban az O betűvel, akkor a playernél 1080p van, szóval leskálázza fullHD-ra valamiért
- rosszul van beállítva, vagy rossz sort nézel. Van nálam 7 Homatics (2 Dune), mindegyik megy 4K-ban. -
Joshi
titán
válasz
Qtya123 #103836 üzenetére
A lejátszó és a NAS egy hálózaton legyen, mindegyik ugyan arra a routerra legyen bedugva és minden eszközre fix IP-t állíts be a routeren. Azt az IP címet és a hozzá tartozó felhasználó nevet + jelszót kell megadni, amivel a NAS-ra is csatlakozol. CE alatt SMB-re már csak IP alapján lehet csatlakozni. Valamit nem jól csinálsz.
-
Qtya123
őstag
válasz
Qtya123 #103836 üzenetére
Gondoltam visszatérek az androidos gyári rendszerre és az azon található KODI-ra, de ott meg valamiért nem lehet a KODI-ban a felbontást fullHD fölé vinni, csak az szerepel ott...
Ha elindítok egy 4K tartalmat és megnézem lejátszás közben a Kodiban az O betűvel, akkor a playernél 1080p van, szóval leskálázza fullHD-ra valamiért.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Milyen okostelefont vegyek?
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
- Autós topik
- BestBuy topik
- Delta Force (2024)
- Abarth, Alfa Romeo, Fiat, Lancia topik
- A fociról könnyedén, egy baráti társaságban
- Óvodások homokozója
- Kevesebb dolgozó kell az Amazonnak, AI veszi át a rutinfeladatokat
- iPhone topik
- További aktív témák...
- Bomba Ár! Dell Latitude 3190 - Intel N4120 I 4GB I 128GB SSD I 11,6" HD I Cam I W11 I Garancia!
- Giant Talon 0 Sport - Hardtail Mountain Bike
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T15 G1 - i5-10GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FHD Touch I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G8 - i5-11GEN I 16GB I 256GB SSD I 15,6" FULLHD I Cam I W11 I Gari!
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T480s - i7-8GEN I 16GB I 256GB I 14" WQHD I HDMI I Cam I W11 I Gari!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest