- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
- Profi EKG-s óra lett a Watch Fitből
- Honor 400 Pro - gép a képben
- Samsung Galaxy S21 és S21+ - húszra akartak lapot húzni
- Honor Magic7 Pro - kifinomult, költséges képalkotás
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Telekom mobilszolgáltatások
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- India felől közelít egy 7550 mAh-s Redmi
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Brogyi
őstag
A legtöbb Ubuntu clone renedszeren a legegyszerűbb működő a kövtekező:
sudo apt install docker*
Sajnos nem a legtakarékosabb megoldás, de tagadhatatlanul a legegyszerűbb. Talán androidon/CE/LE-n is megy, de mint írtam néhány ritkán használt dolgot is feltelepíthet. Próbáld ki. -
pinnacle
nagyúr
Köszi mindenkinek! Ezt már régebben is mondták, hogy az 905X2-nél jobban melegednek az újabb boxok. Ezek szerint nincs változás. Akkor lehet maradok a X96Max mellett. X96Max+ -hoz vettem házat, ventit, de túl nagy lett.
Fent említett Homatics miben jobb CE-vel ezeknél? Nem melegszik? Gondolom CE nélkül meg azért jobb, mert tud 4K Netflixet, meg a Youtube sem akad. -
®abstract®
őstag
nekem 2 éves mult az x96m+ van de az X4 s modellek( forró levegő termelők ezek-izzadnak rendesen) annyival tudnak többet,hogy kicsit magasabb órajelen peregnek= a mali g31 mp2 pedig lóhere vagyis antutuban a gpu= 10-11e pont-az nagyon fosch 😬 meg rairjak a dobozra hogy 8K support- behugyoznak ezek a boxok a 4K tartalommal is 😎
-
cof
veterán
Próbáld akkor megcserélni őket mert lehet, hogy arról az USB-ről akarna boot-olni amiben a HDD van. Bár jobb lenne mSD-ről futtatni a CE-t mert az az elsődleges boot.
Mondjuk ha csak egy USB 3.0 port van rajta akkor marad az mSD, vagy felteszed dual-ba az Android mellé a CE-t.
-
nfsu17
veterán
És át is nevezted a dtb fájlokat, ahogy kell?
Amúgy mit jelent, hogy nem indul?
Bejön a box logoja, feketeség, és ennyi?
Volt, akinél 3 pendrive sem volt jó, csak a negyedik.
Nálam pl az egyik boxnál már nem megy a boot az usb slotból, pedig a slot működik. Mondjuk ezt sem értem.
Ugyanez lehet sd kártyával is. -
nfsu17
veterán
Nexus-ból már csak ng és ne van.
Tudom.
Pont ezért egy nem-ng box-ra fel sem megy.cof
S905X még támogatott, csak nincs külön CE rá, így az .ng-ben van a .dtb.
Most nem értem.
HA ng ez a box, akkor miért a nem-ng verzióval indul a CE?
Mikor van a 9.2.8-nak ng verziójahttps://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/download/9.2.8/CoreELEC-Amlogic-ng.arm-9.2.8.tar
https://github.com/CoreELEC/CoreELEC/releases/tag/9.2.8
Ha meg nem NG, akkor max LE mehetne fel rá.
A CE 9.2.8-nál még nem volt dualboot lehetőség csak installtointernal.
Biztos, hogy nem, már a jóval korábbi (CE 9.2.2) verziót is áttettem belsőre ceemmc -x-el (NG).
History: [link]
20190912 (c7e55bf)
Introduce new ceemmc tool.a 9.2.8 kettő évvel későbbi
-
cof
veterán
Sajnos ezekből se derül ki semmi egyedi, 4pda-n nyoma sincs ennek a típusnak ami nem jó hír. Amúgy a névjegyre gondoltam Android alatt ahogy kutga is írja, de aztán beugrott, hogy nincs is rajta Android mert CE van a belsőn.
Így marad a lottó tényleg, ha nagyon fontos az újabb CE rá.
-
cof
veterán
Ezt így nem lehet megmondani előre. Jó lenne azért legalább a gyári fw-t megtalálni valahol ami most rajta van, segíthet hozzá a build number, meg bármi amit a névjegy tartalmaz Android alatt, érdemes lehet lőni róla egy fotót telefonnal. Lehet nem is MX Mini 4K modell néven fut... és felmegy akár másik S905X fw is rá.
Mindenesetre 4 lehetséges kimenetel van, ha próbálsz fw-t feltenni:
1. Felmegy, működik minden
2. Felmegy, ez vagy az nem működik; Távirányító, WiFi, LAN, AV kiemenet...
2. Nem megy fel, hibával megszakad a folyamat, de a rajta lévő rendszert nem rongálja
3. Felmegy, de se kép, se hang (ilyenkor kell a gyári fw, ami rajta volt és működött már vele) -
cof
veterán
Ha van egy PC/Laptop úgy nekem egyszerűbb USB A-A kábellel, van aki meg mSD-re kiírja az .img-t. Egyik megoldás sem komplikáltabb a másiknál. PC-n mondjuk megspórolunk egy kiírást, ha mégse megy fel rá adott fw.
Itt pl. árulták Android 7.1-el is [link], szóval biztos van hozzá valahol stock fw csak meg kell találni.
-
Tartarus
tag
Az előbbi. Köszönöm itt is a segítséget, írtam a fejlesztőjének Libreelec fórumán és egyből el is készítette a megfelelő remote.conf-ot
. Ezzel már tökéletesen működik.
Ha sikerülne frissebb dav1d kódeket is újabb kiadásába beraknia akkor tökéletes lenne nekem ez a régi box amire kell. -
-
cof
veterán
Rufus is tud készíteni képfájlt a pendrive-ról.
Én mondjuk SSH-n szoktam csinálni, így nem kell PC-be dugni a mSD/pendrive-ot.
dd bs=4M if=/dev/mmcblk1 of=/media/sda1-usb-ST750LM0_22_HN-M/backup_2023.10.02.img
A
sda1-usb-ST750LM0_22_HN-M
nekem a felcsatolt HDD. Arra érdemes figyelni, hogy ugyanakkora lesz a képfájl mint a mSD/pendrive mérete.Visszajelzés nincsen mentés közben, olyan mint ha ki lenne fagyva de nincs. Nem sikerült elővarázsolnom ilyen statusbar-t. Nekem 5-10 perc szokott lenni 16 GB mSD-nél.
-
Beni2360
félisten
Már bocs de új év hajnalán ez már kötözködésnek tűnik.
Amikor Androidot telepítesz akkor a PC-t egy kikapcsolt nem rendszer futó boxxal kötöd össze. Ugyan úgy mint amikor egy wint telepítesz egy partícióra.
És ha nincs a box illesztő programja a PC-n akkor fel sem ismeri. Elötte fel kell akkor rakni a PC-re.Ennek semmi köze ahhoz hogy ha bebootol két rendszer és úgy kötöd össze. Írtam, hogy ez nem egy mobil-PC kapcsolat, ott azért komolyabb Android van a mobilon. meg ott van az USB kapcsolat beállítási lehetősége.
-
cof
veterán
Persze.
Amlogic USB Burning Tools kábellel, vagy Amlogic Burn Card Maker mSD-ről.
Itt szerintem találsz hozzá mindent. [https://chinagadgetsreviews.com/]
-
Csicsóka
őstag
nano .config/autostart.sh
A megnyíló szerkesztő ablakba ezt beleírni:
hdparm -q -S 240 /dev/sda
Mentés, kilépés, reboot, és utána már 20 perc inaktivitás után leáll a HDD motor.
10 perc = -S 120 Rövidebb időt nem célszerű. Jobban gyilkolja a HDD-t a gyakori felpörgés, mit a folyamatos üzem.
A LED-et nem lehet kikapcsolni.
-
Csicsóka
őstag
Olyan probléma is előfordulhat, hogy az USB to SATA kontroller nem támogatja az APM módot, ezért hiába küld neki ki a hdparm ilyen utasítást, nem jut el a lemezig. Egyes JMicron vezérlőről tudok, amik bűnösek, az ASMedia-ról még nem hallottam hogy problémázna.
lsusb-vel megnézheted milyen vezérlő van a tokban.
Itt az első sorban ott látszik, a JMS578 vezérlő.
root@rock64 ~ # lsusb
Bus 005 Device 002: ID 152d:0578 JMicron Technology Corp. / JMicron USA Technology Corp.
Bus 005 Device 001: ID 1d6b:0003 Linux Foundation 3.0 root hub
Bus 004 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 003 Device 001: ID 1d6b:0001 Linux Foundation 1.1 root hub
Bus 002 Device 002: ID 0bda:8153 Realtek Semiconductor Corp.
Bus 002 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub
Bus 001 Device 002: ID 148f:3070 Ralink Technology, Corp. RT2870/RT3070 Wireless Adapter
Bus 001 Device 001: ID 1d6b:0002 Linux Foundation 2.0 root hub -
Csicsóka
őstag
Nézd meg valójában milyen lemezt rejt a burkolat a
hdparm -I /dev/sda
paranccsal, és hopgy szerepel e a Enabled Supported alatt a Advanced Power Management feature set.
Ha nincs ilyen akkor nem támogatott a leállítás, vagy Western Digital lemez. Bár nem hiszem hogy a Maxtor-ban WD lenne.
Ha WD, akkor tedd fel a system-tools addont a CE repóból, abban van a hd-idle parancs, amit az előbb nem találtál. -
dgyuri0123
nagyúr
Srácok!
Meg tudná mondani valaki, hogy Keymaps Editorban pontosan hol kell beállítanom azt, hogy megkapjam egy gombnyomásra a videoinfókat, azaz: felbontás, képkocka sebesség, hang jellemzői stb? Egyetlen gomb kellene csak, ez .. de annyira átláthatatlan számomra az a felület, hogy kész vagyok tőle.
Elvileg működik, el is tudom menteni a gombot, látom a gomb számkódját is, de nem találom az elnevezést, ami erre utal, így sosem azt csinálja, amit szeretnék. Csak a megnevezése kellene, ha egyáltalán van rá megoldás. 9.0. Nightly van fent S912 boxon. Köszi előre is.. -
Csicsóka
őstag
-
-
dgyuri0123
nagyúr
Itt a lényeg... Lehet hogy annyira átmegy alvóba a HDD, hogy csak akkor látja a box, mikor újra áram alá helyezed, hiszen akkor el kezd bootolni és a box észleli. Nekem 3A-es táppal, egyszerre 2 db 2TB-os 2.5"-os HDD megy X92-ről és nem kattog, nem vacakol. Ha bealszik a HDD, kell pár másodperc hogy feléledjen, de ennyi. Egyelőre... aztán később nem tudom, mi lesz.. mármint hogy meddig bírja majd a táp.
Gyári 2A-es táppal csak 1 db táp nélküli HDD-vel birkózott meg, a második már kattogott és el sem indult.
Ilyen tápom van, csak én Málnapc boltban vettem (drágábban) , de ott azt hiszem nincs most belőle.
-
Beni2360
félisten
Rossz a dtb.img amit választottál. Sajnos eladnak 3 GB-nak álcázott boxokat de a valóságban 2 GB-k.
Egy 2 GB dtb.img-vel is próbálkoznék. vagy eleve a nem oda valót választottál.
Ha minden igaz ez kellene: gxl_p212_3g.dtb átnevezve. dtb.img-re vagy a gxl_p212_2g.dtb egy próbát megér.
De lehet, hogy más a megoldás. Használd az itteni keresőt. -
Egyes eszkozok CE tamogatasat a legegyszerubben ugy lehet megnezni, hogy:
https://coreelec.org/ -> Download -> 9.0.1* (Stable) -> New Installation -> DEVICE.
Ha itt szerepel, akkor tuti tamogatva van.
* - nyilvan mindig az aktualis verzioju stable-t kell kivalasztani.
A telepitesi utmutatoban tobb modszer is van az elso boot-ra, mely eszkozonkent eltero lehet.
Nekem az jott be Magiscee N5-on, hogy terminalbol kiadtam a reboot update parancsot.
Ehhez androidra kellett par app, amit fejbol nem tudok mar, de a lenyeg, hogy a vegen legyen egy terminal appod a gyari androidon. -
Pelican
őstag
Többeknek fut CE ilyen boxon...
Nézd át mégegyszer, hogy pontosan követed-e a telepítési utasításokat.
Ha pendrive, próbáld végig az összes portot.
Ellenőrizd, hogy jól írtad-e ki az img-t: két partíció jön létre, az egyiket látod is win alól, a másikat a win formázni akarja, de ne tedd.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- lezso6: Nem látszik a kurzor Chrome alatt a beviteli mezőkben?
- Call of Duty: Black Ops 6
- Autós topik látogatók beszélgetős, offolós topikja
- Sütés, főzés és konyhai praktikák
- Vezetékes FEJhallgatók
- Windows 11
- Xbox tulajok OFF topicja
- Stellar Blade
- Nyaralás topik
- Milyen asztali (teljes vagy fél-) gépet vegyek?
- További aktív témák...
- 13-14" Új és használt laptopok , üzletitől a gamerig , kedvező áron. Garanciával !
- BESZÁMÍTÁS! Gigabyte Z370M i5 9400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 5700XT 8GB ZALMAN S2 TG Corsair S650W
- BESZÁMÍTÁS! ASUS Z390 i5 9500 16GB DDR4 512GB SSD RTX 2060 Super 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BANKMENTES részletfizetés Acer Nitro 5 AN515-54-77VS
- Országosan a legjobb BANKMENTES részletfizetési konstrukció! Lenovo ThinkPad X13 Gen 5
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest