- Yettel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Motorola Razr 60 Ultra - ez a kagyló könnyen megfő
- Motorola Moto Tag - nyomom, követ
- Vivo X200 Pro - a kétszázát!
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
- Samsung Galaxy S22 és S22+ - a kis vagány meg a bátyja
- Milyen okostelefont vegyek?
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
blakey
titán
Ez már csak ilyen. Gondolj bele, hogy egy rosszabb hűtéssel rendelkező lejátszó mennyire melegszik egy ilyen felszíntől, amikor alapból 60-63°C körül üzemel, telepítesz egy ilyet felszín és máris 70-75°C és még nem is megy a DV lejátszás, az még plusz néhány fok, ahogy a fenti képen is látoható.
-
gyűrű
addikt
Csináltam pár tesztet a reset9999 sync videóival..
Nálam mindenhol, minden fájl, tökéletes szinkronban van, cpmA9,
ide-oda tekerés és pause után is, pcm, dd+, truhd, próbáltam player és tv-ledet is.... videó bocsi a minőségért.. -
-
Csabi1984
addikt
Igen ez egy jó kérdés
Anno és még mindig a Dune Homaticsnál jelölik a FEL-t pedig nem kezeli"Profil 5, 7 (MEL és FEL), 8 kezelése ISO, mappastruktúra, MKV, MP4 és MT2TS esetén is.DTDL (dupla sáv, dupla réteg), STDL (egy sáv, dupla réteg), STSL (egy sáv, egy réteg). A dupla track, dupla réteg videók (profil 7 FEL és MEL is) lejátszásakor mindkét réteg videoinformációit használja; az első réteg első sávjáról (10-bites színmélységgel, ami az OLED-panelek esetében a maximális színmélység) a képadatokat, még a második sávról és rétegről a kibővített Dolby Vision információt (RPU metaadatok).
-
Wade0303
aktív tag
Makemkv, bdinfo, dvdfab és társaik mind hibásan jelzik, hogy FEL vagy MEL, mivel csak a bitráta alapján próbálják megmondani. Egy csomó esetben 2+mbps MEL sávokat alkalmaznak pl. Sony de most már WB is (Dune Part Two) aztán sokan megörülnek, hogy FEL van a lemezen pedig csak egy üres, felhízlalt MEL track. A dovitool kiolvassa az RPU adatait és benne van az info, hogy FEL vagy MEL, csak így lehet 100%ra menni. Ha ezt tudnák implementálni CE-be akkor működne ez a lehetőség, de sztem a teljes RPU-t ki kell hozzá csomagolni és az időigényes.
-
Wade0303
aktív tag
-
blakey
titán
-
-
zazenke
őstag
úgy néz ki találtam egy gyengeséget ugooson az omegában. beletekerés után csak késve érkezik meg a hang a képhez képest . nexusnál nem csinálja. tegnap még azt hittem hogy a plex kiegészítő csinálja de anélkül is megvan a hiba.logan uhd bluray filmnél csinálja több filmnél nem próbáltam .Trinity 21Gb verzió
-
zazenke
őstag
mindkét verziót próbálom most és mindkettő stabil igazából nem veszek észre semmi különbséget. de én csak alap felhasználó vagyok a PKC-t is most próbáltam ki először. Bár azt se tudom hogy azt használom -e. a kiegészítők közt kerestem rá a plexre és feltelepítettem. az biztos hogy gyönyörű felületet biztosít neki de szerintem egy kicsit butítja az eredeti funkciókat . pl nem láttam előre tekerés sebesség változtatást 2x , 4x, 8x , 16x. És lehet más is hiányzik belőle. A másik dolog hogy lassabbnak érzem így a forrást A samba megosztás ami ugyan igen fapados viszont gyors gördülékeny ehhez képest . Plexnél olyan is volt hogy ugrottam 1 fejezetet és a hang egy picit később jött meg mint a képtartalom de utána szinkronba állt. Szóval nagyon jól néz ki de a samba megosztásomat pc-ről nem übereli ha a sebességet nézzük
-
blakey
titán
Ezeket a tapasztalatokat oszd meg a PlexMod fejlesztőjével, aztán hagyd a francba, használd a PKC-t, szerencsére mások is beszálltak, így halad a projekt. Nexus alatt jó a stabil, Omega alatt a béta ajánlott, mert az Omega adatbázisa még változásban van.
Apple TV milyen jelet küld ki ugyanazzal az anyaggal? Gondolom ott jó. -
blakey
titán
Ha fixálom 8bitre akkor a PlexMod is 8bittel megy. - ettől minden egyéb rosszabb lesz.
A TV-n lévő kijelzés, akkor is hibás, ott problémák vannak.
Mindenképp a CE alatti információkat kéne alapul venni, azaz látnod kéne, hogy mit küld ki. SSH-n is megoldható.
Ha lesz időm és energiám, akkor megnézem a PlexMod-ot is, de korábban (kb. 2 hónappal ezelőtt) jó volt. -
blakey
titán
A bibi szerintem a TV-vel is lehet, nálam is hibásan jelezte a Philips. 12 bit, BT709, RGB, Dolby Vision, mikor van? Soha.
Azt nézd meg, hogy a CE mit küld ki (billentyűzetes légegér esetében "o")
Egyébként nyugodtan használd a PlexKodiConnectet, az beépül a Kodiba és a Kodi beállításait használja, bár szerintem a PlexMod4Kodi is jó, legalábbis nálam nem volt probléma. -
blakey
titán
A CE alapból 12 biten küldi a jelet SDR esetében, azaz 444/12bit, talán a CE19-nél volt "csak" 444/10bit. Szóval ez nem hiba, ez így van megoldva. HDR/Dolby Vision esetében meg igyekszik mindig a legmagasabb értéket beállítani, azaz ott is 12 bit, de az fps-től függően 422 vagy 420, természetesen TV-led módban 8bit/RGB.
-
zazenke
őstag
este kipróbáltam de valahogy instabilnak tünt a nexushoz képest úgyhogy inkább visszatértem ahhoz. Végül is csak annyi hibát találtam nála hogy némelyik filmnél ha abbahagytam majd később folytatni akartam akkor nehezen állt rá a pozicióra. szaggatva indult majd hogy a lemaradását behozza rágyorsított . Az első pármásodperc így telt el. De nem mindenfajta fájlnál. Mindenesetre a nexusnál nincs ez nekem . Ez lehet hogy valami egyéni sajátosság és csak nálam okozta valami .
-
blakey
titán
Próbáld ki ezt:
<advancedsettings>
<cache>
<buffermode>1</buffermode>
<memorysize>419430400</memorysize>
<readfactor>10</readfactor>
</cache>
</advancedsettings>
Próba után a "readfactor" legyen 20 és úgy is próbáld ki. Tovább nem mennék, mert akkor jönnek az megállások, töltögetések. -
blakey
titán
Emeld meg a "readfactor"-t mondjuk 10-re, majd 20-ra és próbáld ki. Mi a forrás? UPNP-t hozzáadhatsz, de csak sima fájlelérés lesz, ha olyan a kiszolgáló, vagy a kiszolgáló által generált címek és borítóikonok lesznek mivel nincs írási jogosultság. NFS-t is kipróbálhatod.
-
blakey
titán
SMB és NFS esetében az elengedhetetlen a buffer, a memória és az olvasási faktor (előtöltés) beállítása, Kodi Omega előtt ezeket advancedsettings.xml-ben kellett beírni, vagy egy kiegészítő segítségével kitölteni és elmenteni. A mostani Omega már tartalmaz erre vonatkozó beállításokat az SMB (és NFS) fül alatt, ott beállítod az értékeket és jó lesz. Nálam soha nincs probléma az SMB-vel, csak amiatt nem használok NFS-t, mert több, mint 10 éve folyamatosan jó, SMB1-et már nem használok, a sebesség tökéletes. Az előtöltés legyen 10x-eres. Minél nagyobb memóriaméretet adsz meg, annál nehezebb lesz az előtöltés. Elméletben az a szabály, hogy a RAM méretének a 10%-ka szükéséges a jó működéshez, pl. egy 4GB RAM-mal rendelkező eszköz esetében az 512MB több, mint elég, ehhez beállítod a 10X-es előtöltést és jónak ell lennie, ha nem jó, akkor még lehet nyomozni, finomhangolni.
-
SunMount3r
nagyúr
No, tessék Nvidia, "superbrand", "supersupport", ráadásul egy nem is olcsó készüléknél, aztán puff... Vajon az AMD mikor dob ki egy ilyen cuccost a piacra? Tudom, pénzmag, meg héttér infrastruktúra hiány. A Shield is főleg a Geforce Now-ra építkezik, nem a média lejátszásra.
-
-
blakey
titán
Viszont ha az Apple TV app-ban megy akkor a Netflixben miért nem?
- Ha a Kodiban az HBO Max 4K, akkor az app miért nem, ha a Netflix app 4K, akkor Kodiban miért nem? Kérdezzek még ilyeneket?
Valószínűleg a Nerflix EDID infók alapján ellenőríz, Apple TV app meg nem. Plex is hasoonlóan alapján működik, Kodi meg nem.
-
blakey
titán
Én ott tartok, hogy a streaming appokhoz veszek egy Apple TV 4K-t. - 7 éve folyamatosan használok egyet, kb. mindenhez.
#97813Csabi1984
Mi történt? - mint írtam, néha zavar a Kodi és tesztelek is, így a kettő eredményeként megpróbálkozom azzal, hogy Android TV-n (is) használom az appokat. Egyáltalán nem vállalhatatlan, Dune app hozza a 8 évvel ezelőtti érzést, néha azzal nézek meg 1-2 filmet, sorozatot.
-
blakey
titán
1,5 hete próbálkozom az Androiddal való "együttélést", kisebb, nagyobb sikerrel. Nem rossz, sok jó dolog is van benne. Megpróbálom kiszűrni a rosszat és nem nagyon foglalkozni vele, hátha sikerül. Kezdem unni a Kodit, mint lejátszót. Persze, teljesen nem tudom nélkülözni, de lehet nélküle is élni.
-
blakey
titán
Auto módban nincs semmilyen Atmos. - szerencsére az AUTO mód nálam jól működik, van Atmos is, de azt nem árt tudni, hogy EDID infók alapján tölti be a lehetőségeket és az vonatkozik minden kimenetre. Előfordulhat, hogy rosszul töltődnek be és emiatt nem működik. Passtrough módban valószínűleg lenne, csak kell egy kis "adb okosság".
-
blakey
titán
Pontosan nem tudom mi alapján küldik a frissítéseket, de nagyon sokan megkaptuk, szóval valahol az "éterben lebeg". Rendelkezik Atmos licencel, viszont azt tudni kell, hogy minden a Google és az adott szolgáltató jóváhagyásával lesz végleges, tehát ha a Google pl. nem hagyja jóvá, akkor nem lesz hivatalos támogatás. Tidal-t nem használom, de ha van Atmos, akkor hibaleírással ellátva el lehet küldeni a Homatics-nak és ránéznek.
-
blakey
titán
Sajnos pontosan nem tudom, mert nincs előfizetésem, de mintha a hanggal lenne probléma. Az HBO Max valószínűleg már nem lesz megoldva, majd a Max-szal jó lesz.
Az Apple TV-n tapasztalt hiba valójában rendszerszintű hiba, ugyanis az L5 metaadatokat nem olvassa megfelelően, bármilyen másik program alatt is ugyanúgy hibás, ez az 5310-es FW-vel már javítva van. (eddig ez az egy hiba, amit a Homatics javított az általam felsorolt hibák közül, a többit csak részben) Ezt úgy tudod ellenőrizni, hogy nem 16:9-es képarányú anyagot nézel, hanem olyat, amihez a lejátszó hozzáteszi a fekete sávokat. -
blakey
titán
Igen, a legnagyobb probléma, hogy nem ezzel kezdték az OS fejlesztését. Ennek már régóta működnie kéne. Az Apple évekkel ezelőtt megoldotta, ráadásul úgy, ahogy egy lejátszón illik, rendszer részeként be/ki kapcsolható. Szerencsére már vannak olyan fejlesztések (TV fronton), amik ezt némileg kompenzálják.
-
blakey
titán
Ezért írom már egy ideje, megfelelő, minimális kompromisszummal már vannak olyan lejátszók, amik jól használhatóak. Nagyon sokat és túl soka irányba fejlődött ez a szórakozási mód. Elég lenne 1-2 DV profil, elég lenne 4-5 hangformátum, stb. Túl sok igénynek kell megfelelni. Tényleg nincs olyan eszköz ami 100%-ban lefedi a médialejátszó fogalmát.
-
blakey
titán
Azért eléggé "vissza" kéne olvasni, hogy mi miért és hogyan. a Ugoos régebbi SoC és régi, 32 bites kernelt használ, senki nem volt hajlandó segíteni a dovi.ko megszerzésében, Homatics-nál van némi hajlandóság, de az Amlogic őket is "visszadobja", tulajdonképpen örülni kell, hogy a régi kernellel működik, ugyanis az új logika szerint nincs szükség rá, hiszen ezek a boxok hivatalosan nem támogatják az UHD Blu-ray-t és ezáltal a P7-et sem, szóval szerintük semmi sem indokolja, hogy legyen FEL is. Ami most a Homatics CE alatt működik, az a maximum, jelenleg, de, hogy mi lesz jövőre, azt senki nem tudja. A régi S922X boxokon működni fog az 5.15.X kernel, szóval meglátjuk.
-
Joshi
titán
Igaz itt írja is, hogy az Androidon zárt a codec és decoder. Akkor beszélni kellene Google-vel, különben ebből nem lesz semmi.
"Android uses the closed source mediacodec and awsome decoder. So we don’t know how to fix FEL at all. It’s a issue with the decoder maybe as the FEL frames fail to decode and block the stream at all."
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Új Bontatlan Mac Studio M4 Max 2025 14cCPU /32cGPU / 36GB RAM / 512GB SSD - Azonnal Átvehető Deák.
- DDR5 GAMER PC: Új RYZEN 7 8700F/9700X/9800X3D +RTX 4060/5060/4070/5070 +16-64GB DDR5! GAR/SZÁMLA!
- Gamer PC - R5 5600, RTX 2070 és 16gb RAM
- PC 1060 6GB , i7-7800x , 32GB RAM
- AKCIÓ! GAMER PC: Új RYZEN 5 4500-5600X +RTX 3060/3070/3080 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ
- BESZÁMÍTÁS! Logitech G923 kormány + Driving Force Shifter garanciával hibátlan működéssel
- Csere-Beszámítás! AMD Ryzen 8700G Processzor!
- BESZÁMÍTÁS! 6TB Seagate SkyHawk SATA HDD meghajtó garanciával hibátlan működéssel
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- Xiaomi Redmi 12 Pro 5G 128GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
Állásajánlatok
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged