- Keretmentesít a Galaxy S25 FE
- Motorola Edge 50 Fusion - jó fogás
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Eltűnhet a Dinamikus Sziget
- Google Pixel topik
- Samsung Galaxy A54 - türelemjáték
- Milyen okostelefont vegyek?
- Redmi Note 13 Pro 5G - nem százas, kétszázas!
- iPhone topik
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
divan
őstag
válasz
dynax #103165 üzenetére
Nekem is elég sok filmem, és sorozatom van, (bár ez relatív), régebben amíg nem PKC-t használtam, hanem MySQL-t, és helyi médiatárat, akkor sem volt ilyen problémám soha. Egyszer próbálkoztam belsőre tenni, akkor éppen volt egy bug, ami miatt lassabban indult belsőről, mint SD-ről, majd volt egy frissítési gubanc, ami miatt az androidot is újra kellett tenni, azóta csak SD kártyáról használom.
-
joydrv
aktív tag
válasz
dynax #103165 üzenetére
A borítóképeket a plex server szedi le és a PKC-n keresztül továbbítja a menüvel együtt a CE-nek. Amint a serveren megjelenik azonnal frissül a CE is mindegyik boxon. A plex szervert az asztali pc-ről lehet menedzselni, így sokkal könnyebb kezelni a médiatárat, mint a boxon navigálni.
-
blakey
titán
válasz
dynax #103160 üzenetére
sok filmem van és a médiatár nagyon lassan tölt be onnen amikor lapozok - lassú a kártya. Normális, jóminőségű kártyával gyors a rendszer. Csak Khadas Vim3L-en fut belső tárhelyről, mivel az alapból úgy érkezik, a többi boxomon SD-ről vagy pendrive-ról használtam/használom a CE-t
-
nfsu17
veterán
válasz
dynax #103027 üzenetére
Nexus már nincs frissítve. Jövőben sem lesz.
Szóval előbb utóbb az is a 9.2.8 sorsára jut.Nem értem miért nem ment az omegával simán.
Ha nagyon tökös vagy, akkor egy omega frissítés .tar fájlt bedobsz az update mappába, restart és lehet lesz egy omegád.
Vagy egy el nem induló boxod -
cof
veterán
-
cof
veterán
válasz
dynax #103003 üzenetére
Ha leszedte a CE-t akkor csak 1-4-ig kell lennie menünek mint az én képemen is, szintén S905X3.
Hiba volt szerintem a 4-es opciót választani mert más a partíciók elnevezése ha jól rémlik az újaknál mint a régebbieken.
Ha single módba tennéd fel akkor 3-as gomb. Android mellé meg 1-es gomb. De amíg 7 menüd van addig nem pucolta le a CE-t teljesen a belsőről. Most lenne jó újrahúzni az Androidot UBT-vel.
-
nfsu17
veterán
válasz
dynax #103003 üzenetére
Az a baj, hogy semmi sem úgy történik, mint ahogy mondjuk, ahogy várnánk.
Mivel most nincs CE a belsőn, ezért ezt kellene kiírnia
[No CoreELEC installation on eMMC]
Install in dual boot mode, CoreELEC and Android on eMMC Use CoreELEC data from
[1] current used SD or USB device
Install CoreELEC on eMMC without removing Android from the device.Tehát most egyest kellene nyomni.
De nem mondtam semmit
-
cof
veterán
válasz
dynax #102997 üzenetére
és akkor ha a belső helyen 9.2.8 van akkor nem tudok felrakni singla bootban mondjuk omegát amig nem rakom vissza az androidot ?
Így van.
vagy csak röviden ha 7-est nyomok kinyirja a dualbootot a belső helyen de felrakja oda a mostani probálgatást usb-ről ?
Csak leszedi a régi CE-t ami most rajta van. Ezzel kell kezdeni, gondolom régi CE van rajta dualban.
-
cof
veterán
válasz
dynax #102990 üzenetére
A slowemmc és a fakeram az két külön téma. Mindegyikhez másik .dtb való. A tied biztos nem fake ram mert akkor nem indulna el 2gb .dtb-vel.
Azt írtam én is feljebb, hogy csak dualban tudtam feltenni az Android mellé S905X-re. Ha nincs rajta Android (mert mondjuk arról futott a régi CE 9.2.8 verziód) akkor nem tudod feltenni addig amíg az Androidot vissza nem rakod, mert nem talál Android partíciókat és azért nem engedi feltenni.
A slowemmc úgy tudom, hogy másfajta NAND chip és azért van hozzá külön .dtb. Régebben amit találtak a raktárakban azokat szórták is bele a gyártók, így ugyanabból a típusból is lehet több különböző alkatrésszel szerelt példány.
-
cof
veterán
válasz
dynax #102987 üzenetére
Próbáld ki akkor ezt a .dtb-t.
gxl_p212_2g_slowemmc.dtb
Milyen típus pontosan amúgy? Én S905X-re tettem CE-t, de csak dual rendszerként lehetett az Android mellé. Ha nincs rajta Android akkor nem fog menni szerintem. Bár az CE 20 volt még anno.
Valahogy így kellene kinézzen:
-
nfsu17
veterán
válasz
dynax #102984 üzenetére
Persze, hogy not supported, mivel nem hivatalos box.
Azért van benne a '-x'Hagyhatod sd-n is.
Innentől saját felelősségre...
Amikor írja hogy not supported...ott lehet YES-t nyomni, nem?
Na, ha tökös vagy megnyomodViccet félre. Ezer éve csináltam, de vhogy így.
De ha jó sd-n, sztem maradjon -
nfsu17
veterán
válasz
dynax #102976 üzenetére
Nem értem.
A 'lemezt' (pen, sd) pc-n csinálod. Te döntöd el, mire írod ki.
Utána a box onnan telepíti, amit talál.
Belsőre nem fog kerülni első körben semmi esetre se.
Azt utána tudod kezdeményezni, ha akarod.
Ha sd-re írtad ki a fájlt, sd-ről fog futni a CE.
Ha kiveszed, nem indul el, max az android -
nfsu17
veterán
válasz
dynax #102947 üzenetére
NE: new era (pl S905X4 proci)
NG: next generation (pl. X, X2, X3)
NO: new order (ez lesz a 'jövő')Távrángatót kimásolod a mostaniból, majd be az újba.
Nem tudom mi veszne el, ha a régiből kimásolod ami kell.
vfd.conf, remote.conf, YT api kulcsok stb.
Kicsit át kell gondolni, mik kellhetnek, aztán azokat lementeni. Max nem lesz felhasználva -
sony309
őstag
-
pinnacle
nagyúr
válasz
dynax #100197 üzenetére
MKVToolnix-el illeszd össze .mkv-ba. Akkor jó lesz. .MOV-ok akadnak. Nem tudom van ennél jobb összefűző program? Ezzel csak az a gond, hogy lejátszás közben egy pillanatra elsötétedik a képernyő, a hanggal nincs probléma.
-
mexel
veterán
válasz
dynax #100195 üzenetére
Az iphone-os videó az akadós volt nagyon anno nálam, olyat küldtek még tesztelésre hogy oldjam meg androidon. De az CE-n is akadt. De kb 3-4 éve volt azóta nem néztem.
Ha valóban 905X3 a SOC akkor mennie kell simán egy 4K/60-as filmnek.
Próbálj meg leszedni pár film demót pár helyről és nézd meg úgy. Nincs valami bekapcsolva ami esetleg nem jó? Csinálj egy rendszervisszaállítást alapra -
cof
veterán
Azt kéne azért tudni, hogy miért nincs kép. TV kiírja, hogy nem támogatott felbontás?
Akkor add ki ezt a parancsot SSH-n:
echo 1080p60hz > /sys/class/display/mode
Amúgy bátor dolog látatlanba CE-t tenni belsőre, pláne úgy, hogy nincs is meg az eredeti Android FW, ami ugye nehezíti is a dolgot mivel mókolt volt a ram miatt, hogy 4GB-nek hazudja magát.
-
cof
veterán
Akkor sehogy. Úgy emlékszem, hogy még a rendszerből sem lehet semmilyen módszerrel sem kiolvasni az IR kódot, ami alapján fel lehetne programozni egy tanítható távra.
Nem tudom milyen box ez, de az én régi boxomhoz 500 Ft-ért vettem tartalék távirányítót még annak idején ebay-en, aliexpressen is biztos van ha ismert box.
-
oszy
veterán
Melyiket rendelted? Én is vásárlás előtt állok ismét.
Nekem a wifi és a kadenciahelyes lejátszás a legfontosabb.
Ennél (EgoIggo S95X) ingyenes a szállítás most?
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- i3-8100 + ASUS H310M alaplap + 8GB RAM egyben (félkonfig)
- Asztali PC , R5 8400F , RX 5700 XT , 32GB DDR5 , 512GB NVME , 1TB HDD
- BESZÁMÍTÁS! MSI B450M R7 2700X 32GB DDR4 512GB SSD RTX 3050 8GB Rampage SHIVA Thermaltake 500W
- BESZÁMÍTÁS! Asrock H310CM i5 9400F 16GB DDR4 240GB SSD 1TB HDD RTX 2060 Super 8GB Zalman Z1 700W
- BESZÁMÍTÁS! Asus A520 R5 3600 16GB DDR4 500GB SSD RTX 2060 8GB Rampage SHIVA CoolerMaster 700W
- TELJES KÖRŰ IT BESZERZÉS
- Dell Latitude 5495 Full HD IPS Ryzen 5 pro 2500u Radeon Vega Mobile Gfx i5-8350u verő Bp MPL Foxpost
- AKCIÓ! Dell Precision 5820 XL Tower PC - Xeon W-2123 112GB RAM 512GB SSD 1TB RX 580 8GB Win 11
- Telefon felvásárlás!! Samsung Galaxy A13/Samsung Galaxy A33/Samsung Galaxy A53
- Azonnali készpénzes Intel i3 i5 i7 i9 8xxx 9xxx processzor felvásárlás személyesen / csomagküldés
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: PC Trade Systems Kft.
Város: Szeged