- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Samsung Galaxy Watch7 - kötelező kör
- Apple iPhone 16 Pro - rutinvizsga
- Google Pixel topik
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- Elegáns tokozást kap a Xiaomi Watch S4
- Samsung Galaxy Z Fold4 - egyre megy, honnan nézed
- QWERTY billentyűzet és másodlagos kijelző is lesz a Titan 2-ben
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
-
spgabor
aktív tag
válasz
djnice #53527 üzenetére
Sziasztok!
Köszönöm, ezek működnek. Xml-t a kodi konfigba nem raktam, lehet az okozta a hibát. Mivel nincs pár gombot ez alapján átvariálok, hogy jobb legyen nekem. A remote verzió jobb, mert kevésbé lagol amúgy.
remote.conf-ről azt olvastam, hogy az a CE-ben nem támogatott. De lehet, hogy tévedek. -
ztsoft
őstag
válasz
djnice #52986 üzenetére
Köszönöm, de nem lett jobb (nem is érdekel, ez csak teszt videó). Nem is azért írtam, hogy nagyon nagy probléma, csak a tapasztalatomat írtam le. Megnézve a linket, elég sokan panaszkodhattak miatta, de én úgy érzem, hogy sokkal többet kaptam, mind amit veszítettem ezzel a verzióval.
-
mexel
veterán
válasz
djnice #52636 üzenetére
Volt már szó róla, de akkor nem nagyon tudtam még kideríteni mi is az a PRIME pontosan. ( illetve azóta találtam pár dolgot róla.)
Nekem a képminőség kicsit gyengébbnek tűnt mint a CE képe, de lehet hogy csak úgy képzeltemHa még az a telepítő van benn mint akkor akkor vigyázzatok vele mert ha telepíteni akarja valaki belső tárhelyre törli az androidot!
-
válasz
djnice #52507 üzenetére
Egy 70 éves embernek hogy magyarázzam el, hogy dual boot, meg adja hozzá mindig az újabb filmeket, meg töltse le őket valahogy, amikor még böngésző sincs, csak a másik izén..
Majd hozzáadogatom én az ok. Meg alapból magyar szinkronos filmeket szedek le. Ok, végül is megoldható minden, csak gondoltam kevesebb problémával jár. Néha nézne receptet, meg facebookot is, de akkor váltson vissza droidra. Hülye droidon még a google utcakép se megy normálisan, pedig most pont az kellett volna hétvégén.
A "nas"-on is át kell rendezni mindent, mert most ömlesztve van az összes cucc a transmission/done mappában.
Azért ha bármi gubanc lép fel, csak egy ilyen kütyüről elég nehézkes megoldani a problémákat. (routeren tomato frissítés, transmission bedöglés stb... )
Kicsit benéztem ezt a kütyüt... több tesztet kellett volna előtte olvasni. Ez tényleg csak média lejátszásra jó elsősorban. -
blakey
titán
válasz
djnice #52149 üzenetére
Attól, hogy 8bit+frc még tökéletesnek kell lennie az átmenetnek, teszteltem, gyakorlatilag a szemmel látható különbség 0 a 10bites panelhez képest, de a korábbi CE-k nem 444 10 bitre váltottak hanem 444 12bitre ami megfektet néhány TV-t és/vagy kábelt. Oda kell a jó HDMI-kábel is ami erre képes és a TV-nek is tudnia kell.
-
rooney8
aktív tag
válasz
djnice #51884 üzenetére
egy évad miatt nem akarnék egy új boxot venni (eddig nem ütköztem még ilyen lejátszási problémába).
szóval ezért érdekelne valami olyan megoldás, hogy a pc már úgy küldje tovább a videót, hogy azon történik a munka nagy része és a box már csak valami általa könnyen lejátszható videót kapjon. bár lehet hogy ez így hülyeség és nincs ilyen. ha nincs, akkor így jártam, azt az egy évadot megnézem a gép előtt ülve.blakey
szemezgetek ATV-vel is, nálad JB-elve van? vagy hogy raktad fel kodit? fejlesztői profillal? viszont úgy meg hetente lejár és rakhatod újra mindig. vagy előfizettél ilyen éves fejlesztői cuccra, amivel egy évig használhatod az általa aláírt alkalmazásokat?
-
I'am Dony
őstag
válasz
djnice #51650 üzenetére
A képminőség tekintetében az összes S912 ugyanaz, mindegy ki a gyártó. A Zidoo-hoz képest HDR-nél nincsenek MaxFALL, MaxCLL metaadatok és az SD felskálázás is gyengébb.
Ez egy nagyon hasznos válasz volt!
A Mecool K1 Pro tekintetében szeretnék érdeklődni ami S905D, hogy ugyan ez-e a helyzet. Ott is nyer a Zidoo?
Mert akkor nem törpölnék tovább és intéznék egy Z9S-t. -
Csicsóka
őstag
válasz
djnice #51445 üzenetére
A tegnap esti test helyen sincs már meg, gondolom, kikerül hamarosan a hivatalos oldalra.
Este próbáltam FHD-n ment minden anyag, rövid idő alatt nem találtam benne hibát.Már kész van belőle az ext4 variáns, leírást még nem írtam hozzá, de délután meglesz, és feltöltöm.
(Kicsit eltér az eddigiektől, ezért nem ajánlom csak régi motorosoknak) -
mexel
veterán
válasz
djnice #50882 üzenetére
Hamar itt lesz
Én is nagyon várok egyet -
Stalemate
csendes tag
válasz
djnice #50849 üzenetére
A sparkles effekt jelentkezett, viszont kizárólag csak a Kodi menüjében, lejátszás közben nem. HDMI csere után megjavult ez is.
Még mielőtt valaki leszedné ezért a fejemet, nagyon figyelni kellett, hogy lássam a fehér pontokat, és mivel lejátszás közben meg se jelent, így csak akkor vettem észre, mikor az alaposabb tesztet hajtottam végre.
-
-
mexel
veterán
válasz
djnice #50537 üzenetére
Ez jó kérdés, nem tudom.
Ezért várom majd a visszajelzéseket hogy mi az amin nem működik ( sok lesz az user error is, már megszoktam, hiába írok le mindent betűről betűre)
Sok boxon próbáltam és működött, de mindig van pár érdekes megoldás, semmi sem lehet biztos. Pl az új Mecool M8Sw pro-ban sem vagyok biztos hogy működik, sőt ott azt hiszem nem is tudtam feltenni ( nem is javaslom a boxot).A mecool más filesystemet használ valamiért. Elrontani nem fogja max nem működik rajta.
Tulajdonképpen ha valami nagyon nem indul akkor max egy "gyári" CE-t el kell indítani resettel és utána megint megy minden. -
mexel
veterán
válasz
djnice #50374 üzenetére
Van más megoldás amit használok, és az nem csak spmc-hez jó, hanem az egész android alatt működik. Ez elvileg csak level 1 lesz ha jól látom ( nem olvastam végig) és csak az SPMC-re vonatkozik. muszáj módosítani az SPMC-hez mert alapból nem mindig indul el. Mindenesetre kellene rendelnem valami lilyen boxot és kipróbálni
Szerk: most olvasom, ez nem az AFR-t írja csak azt hogy mi kell az SPMC telepítéséhez. Lehet hogy a boxon már alapból be van kapcsolva az AFR? ( nem hinném)
Ha ez android 8 akkor érdekesebb, azt nem próbáltam még, lehet hogy ott sok változás voltA Kodira leszek kíváncsi, majd küldök 1-2 tesztfájlt ami a gyengéje a kodinak. Ha azok is mennek akkor már módosítottak valamit.
Egyébként nagyon egyszerű a pár alapdolgot hozzáadni bármelyik box droidjához hogy sokkal jobban működjön. Talán már le ís írtam valahol, de azóta még egyszerűsödött a technikája. ( általában nincs nagy eltérés a droidokban csak a külső más és pár apróság gyártók szerint)
Összekapom magam és leírom ide is ha szükséges.
( AFR, NR, Deinterlace és pixelesedés ki-bekapcsolása igény szerint kb 5-10 perces munkával akár laikusnak is az egyszerű módszerrel. + a navigációs sávok eltüntetése is kellhet sokszor) -
-
headhunter
addikt
válasz
djnice #50316 üzenetére
Bővebb teszt jöhet... (MicroSD olvasó sebesség, Hi10p 1080p lejátszás, SSD sebesség, felvétel minőség, stb...)
Honnan rendelted?
Geekbuyingnál "csak" spanyol raktárban elérhető az európaiak közül, viszont sok a szállítási költség.
Order Subtotal : US$ 83.99
Shipping Cost : US$ 29.90
Insurance : US$ 1.99
Local Return Service : US$ 2.99Grand Total : US$ 118.87
-
blakey
titán
válasz
djnice #50223 üzenetére
Nem egészen, mindkettő működik, elsődleges a meson-ir de ha talál remote.conf-ot akkor az fog működni. Nem minden boxon sz@r a meson-ir, letesztelték több boxon. Olcsó boxon a gyári táv nem működik megfelelően és itt segíthet a remote.conf. Ebben sem egyforma minden box és még sok másban. Illetve sokan emiatt nem váltottak CE-re.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #47254 üzenetére
Az jó, kíváncsi leszek meddig fejlődik. De én az ilyen rejtett "apróbb" hibák miatt sem vágok bele pl. a S912-be se, mint a felirat megugrásos bug. Hiába mondjátok, hogy 99%-osan szuper rajta a CE, elég egy ilyen "kis" hiba ami nekem pl. lehet inkább komoly. De ha valaki esetleg levideózta volna a hibát működés közben (szépítések nélkül, annak velejében), akkor azt azért megnézném... Bár azt is írtátok, hogy CE verziónként és még Box-onként is eltérő lehet a hiba mértéke, így ez sem olyan biztos alap.
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #46857 üzenetére
+(#46858) blakey: Hely, de drágák lettek ezek. Vámhatár alatt, vagy EU-s raktárból nincs már semmi ami megfelelne? Meg ugye ezek S912-esek, most akkor hogy állnak ezek LE/CE-n, van még a felirat beröccenős bug?
Amúgy a Widevine L1 nem feltétel, nem kell Netfilx meg társai, csak a FHD YT és a szokásos Android app-ok rendesen mennyjenek.
+(#46864) dugesz77: Bármi hátránya a S905W-nek azon kívül, hogy csak 30Hz-g bírja a 4K-t?
-
mexel
veterán
válasz
djnice #46411 üzenetére
Elég baj az hogy az újfajta távkezelés van a CE-ben, egyrészt egyszerűbb volt a LE féle, másrészt alapból lassabbnak tűnik minden boxon az ús.
Miért kell mindig fejleszteni akarni ha valami jó? ( ezt soha nem értettem, félek a LE is elmegy majd olyan irányba, Ce és ki tudja mi lesz még, ami már túl lesz fejlesztve és több gond lesz mint ami jó.Alexelecet próbáltam, volt pár dolog ami miatt kihagytam, nem emlékszem miért nem akartam használni. ( pedig alapból szeretem de K1-en volt valami gondom)
Távirányító lag: nálam is főként interlace-es videóknál van ez a hatalmas kiesés a táv működésében tx3-on is és W95 ön is, nem csak a Magicsee-n.
-
djg
aktív tag
válasz
djnice #45615 üzenetére
Aha, hát nem rosszak a paraméterei.
Nem is a nyerészkedés, Minixek ára pl. ebayen meg itt is forintra annyi lenne, mint hazai webshopokban, ahogy látom. Akkor meg már inkább a garis meg nem előre utalásos megoldás...
De tény, hogy amit küldtél az jó áron tud sokat, csak nem tudni róla, hogy milyen minőség, amit itt a többiek kifogásoltak (hűtés, támogatottság, stb).
Amúgy az, hogy android 7-es fut rajta nem jó? Kell helyette CE? -
Csicsóka
őstag
válasz
djnice #44988 üzenetére
Most lement egy rész a sharp objects-ből, ez nem akadt meg. Délután, viszont a találomra kiválasztott filmek mindegyike akadt, pedig ez csak egy 720 HD. Fizetett tartalomért nem ez lenne az elvárható, legyen akár mekkora a terhelés a szerverükön. Ha ez így marad a teszt időszak után mennie kell.
-
DoItYourself
Topikgazda
válasz
djnice #44851 üzenetére
Aha, akkor azért nem láttam különbséget, pedig kapcsolgattam.
-
peterk
senior tag
válasz
djnice #44835 üzenetére
Oh, my bad. Köszi, már értem.
Más. CE 8.95.1, a samba-n keresztüli másolás időnként elképesztően belassul. Külső HDD-re töltök le transmission-al, és ha minden OK, akkor 25-30MB/s-al tudok róla másolni, ami rendben is van. De van amikor érthetetlen okból leesik a sebesség 1MB alá, pár száz kb/s-ra. Mintha olvastam volna korábban erről a problémáról, de már nem emlékszem, hogy hol.
Van rá valami orvosság?
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
djnice #44142 üzenetére
Ki az a mindenki, akivel én kötekedni szoktam? Ez miért kötekedés? Könnyű ezzel a stampedlivel védekezni, ha még csak csak megjegyeztem -humoros és így ironizáló formában-, hogy mi a véleményem az efféle válaszokról. Semmi kötekedés nem volt benne, attól még ez az őszinte és szerintem korrekt véleményem róla, mindentől függetlenül. Ezt pedig továbbra is tartom. Ennyi.
Kieg.: ha nem tudod, válaszold rá azt. Ha csak nincs kedved leírni, válaszold rá azt. Vagy ne válaszolj egyáltalán. De ez mégis milyen "válasz" volt? Szerintem épp nem egy ilyen Fórum-ra való. Persze ettől még azt és úgy válaszolsz amit akarsz, épp ahogyan én is.
-
korcsi
veterán
válasz
djnice #44136 üzenetére
Még tegnap este próbálgattam, S905X-es dobozon, 8.95.2-es CE-vel, de igazán semmi érdemlegest nem sikerült kideríteni, kapcsoló állástól és forrástól függetlenül mindig megy a deinterlace (PlayerDebug és Playerprocessinfo szerint is), ha a kimenetet 1080i-re állítom akkor is.
S905W-s dobozom volt, de eladtam pont ezért mert bizonyos ful hd váltott soros anyagokat nem tudott jól megjeleníteni (királyi adók mentek, TV2 csíkozódott) ha ki lehetett volna kapcsolni a mentesítést (és ki is kapcsolt volna) akkor valószínűleg rendben lett volna. -
dgyuri0123
nagyúr
válasz
djnice #43164 üzenetére
Hogy tisztázzuk... a Med600-at igen szerettem a kezessége és stabilitása miatt. Nos, ettől azért még messze van a CE, ami azt illeti. Túl bonyolult, sok, számomra felesleges ficsörrel, néha akadozó szolgáltatásokkal, ugyanakkor hiányzó 10-12 bites kimenettel, ami már 10 évvel ezelőtt is természetes volt egyéb lejátszókon. Képminőség szempontjából sokkal jobb az Amlogic, ez tény, de szívesen ötvözném a Med600-al valahogyan ami azt illeti... természetesen tudom hogy ez lehetetlen. Szóval bármikor vennék Mede8er-t, ha a képminősége elérné az Amlogic boxokét. Az megint más lapra tartozik, hogy nem lesz új Med sajnos, így, ha nem szeretnék Oppo-t venni rengeteg pénzért, akkor marad az Amlogic mint alternatíva, hiszen nem nagyon van ellenlábasa... De bizony a fémház (és a súlya) , a 12v-os táp, a "komoly" távirányító és pár dolog nagyon hiányzik ezekről a 15 dekás műanyagdobozokból...
-
junkpod
veterán
válasz
djnice #43164 üzenetére
Nézd a szórakoztató oldalát. Már az is szórakoztató volt ami ott zajlott a vélt érdeksérelmet védték mert nem tudták feldolgozni, hogy az 50eFt-ert vásárolt box pár hónap múlva max 5ezret vagy inkább 0Ft-ot ért.
Akkor is tudtuk, hogy jönnek majd ide sokan ha nem mindük.
Most inkább segítsünk nekik, lássák milyen egy építő, befogadó közösség. -
Met
nagyúr
válasz
djnice #43157 üzenetére
Nem a kínai boxokat védtétek hanem konkrétan ajánlgattátok (nem tudom hogy csak Te vagy más is volt, nem jegyeztem meg, nem fontos dolog)...a Mede8er topicban, ott ahol a Mede8er lejátszóval kapcsolatos kérdések kerültek kibeszélésre, nem a mit vegyek helyett topicban.
Ha valaki lejátszót akar venni arra van külön topic.
Rangodat nézve ezekkel tisztában kellene lenned és nem hisztizni rajta.Tőled nem kértem segítséget, ha zavar hogy ide írok akkor írj a többieknek hogy ne reagáljanak rá, ha ettől jobb lesz a kis lelkednek.
Részemről a téma lezárva, gondolom ennek a topicnak a lakói nem kíváncsiak erre.
-
Dr.NX
addikt
válasz
djnice #43114 üzenetére
Ennek röviden mi a menete?
Letöltöm PC-re a Putty-t, azzal be tudok lépni?
Utána gondolom ez: To get started with Entware, SSH to your device and enter installentware, reboot when prompted and opkg will be available when your device is back up and running.
Ez után milyen lépések következnek? Megköszönném, ha le tudnád írni.
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Samsung Galaxy A56 - megbízható középszerűség
- M0ng00se: Hardvert áruhitelre?
- AMD Navi Radeon™ RX 9xxx sorozat
- VR topik
- Fájdalmasan gyenge kijelzőt válaszott a Switch 2-höz a Nintendo
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Hitelkártyák használata, hitelkártya visszatérítés
- EA Sports WRC '23
- Autós topik
- Milyen billentyűzetet vegyek?
- További aktív témák...
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 5 5600X +Új RTX 3080 +Új 32-64GB DDR4 +1-2-4TB NVMe SSD! GAR/SZÁMLA!
- Csere-Beszámítás! Akciós Gamer PC! R5 5500 / GTX 1070Ti Rog Strix / 32GB D4 / 500GB SSD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új i5-14400F +RTX 4060/5060/4070/5070 +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA! 50 FÉLE HÁZ!
- Lenovo ThinkCentre M83 / i3-4130 / 8 GB DDR3 / 128 GB SSD / Win 10 + 1 év Garancia + Számla!!!
- Apple iPhone SE 16GB, Kártyafüggetlen, 1 Év Garanciával
- ÁRGARANCIA! Épített KomPhone Ryzen 5 5600X 16/32/64GB RAM RX 7600 8GB GAMER PC termékbeszámítással
- Kaspersky, McAfee, Norton, Avast és egyéb vírusírtó licencek a legolcsóbban, egyenesen a gyártóktól!
- Menő retró konfig: Q9550, Gigabyte P43, 4GB RAM, ASUS GT730,
- AKCIÓ! Gigabyte B760M i5 14600KF 32GB DDR4 512GB SSD RX 6800XT 16GB Rampage SHIVA CM 750W
Állásajánlatok
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest