- Google Pixel 9a - a lapos munka
- Magisk
- Egyszerre legnagyobb és legkisebb is a Garmin Venu X1
- Szerkesztett és makrofotók mobillal
- Megjelent a Poco F7, eurós ára is van már
- Garmin Forerunner 970 - fogd a pénzt, és fuss!
- Okosóra és okoskiegészítő topik
- Apple Watch Ultra - első nekifutás
- Amazfit Active 2 NFC - jó kör
- Samsung Galaxy Watch6 Classic - tekerd!
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
Ejelhar
senior tag
válasz
RedCat #73558 üzenetére
Van VPN kliens (igazából szerver is, ez csak a konfigtól függ), de amit én találtam, az OpenVPN. L2TP-t nem tud ahogy nézegetem.
De sok NAS-ban be lehet lőni az OpenVPN szervert és még jobb is bizonyos szempontból (nem igényel helper protokollokat), csak ugye munka van vele:-) -
Beni2360
félisten
válasz
RedCat #73558 üzenetére
Bocs akkor passzolom a választ nem értek a vpn szerverekhez.
De most utána olvastam egy picit.
Nekem csak egy NAS-om van és azt tudom elérni itthon a hálózatban. Engem ez zavart meg "a kodival távolról csatlakozni." azt hittem neten keresztül másik hálózatból szeretnéd elérni? -
Beni2360
félisten
válasz
RedCat #73553 üzenetére
Talán itt: Otthoni hálózat és internet megosztás
-
blakey
titán
válasz
RedCat #71057 üzenetére
Itt érdemes tovább folytatni a témát, szerintem segítenek.
Plex movie-t használok, az mindent megtalál és jól találja meg. Transzkódolást a klienseknél lehet kikapcsolni, ha lehet, Embynél is ugyanúgy van, illetve vannak platformok ahol ingyenesen csak transzkódolással megy ha a felirat be van kapcsolva. -
blakey
titán
válasz
RedCat #71053 üzenetére
NAS-tól függ, QNAP-ra, Syno-ra egyszerűen telepíthető, másról nem tudok nyilatkozni. Plex-nél ki kell kapcsolni a DLNA-t, hogy ne zabálja feleslegesen a RAM-ot, Emby-nél nem muszáj.
(#71054) WhiteWalker
Nem követem, mert évek óta megvan és még eddig semmihez sem kellett Prémium előfizetés, app telepítéséhez valószínűleg 1-1 rendszeren előfordul, hogy kell de Kodival is működik az meg ingyenes. TV-knél én még nem fizettem semmilyen app-ért és tökéletesen működnek. -
blakey
titán
válasz
RedCat #71047 üzenetére
Nem kell Prémium tagság. Nem emlékszem, hogy most hogy van, de magát az app-ot lehet, hogy meg kell venni egy minimális összegért. TV-ken, lejátszókon ingyenes. Prémium tagságot nem erőltetik. Nálam iOS/tvOS-re is fel van telepítve, de ott inkább Infuse-al használom a Plex elérést.
-
blakey
titán
válasz
RedCat #71039 üzenetére
Nekem minden eszközömön megvan, Plex nem fogja felajánlani és 10 másodpercig várakoztani a Prémium előfizetésére való előfizetést, Embynél ez sűrűn előfordul valamint az Emby rosszul kezeli a feliratokat amit e Plex vagy a Kodi normálisan kezel, még akkor is ha valamiért más kódolású. Évek óta nem sikerült megoldaniuk "Embyéknak". Nekem mindkettő fut a NAS-on, Plex szerverként jobb, külső DLNA része "RAM zabáló", azt ki kell kapcsolni, abban az Emby jobb.
-
blakey
titán
válasz
RedCat #71031 üzenetére
Emby fork, kevésbé elterjedt így csak azoknak ajánlom akik szeretnek mókolni. Egyszer kipróbáltam, ugyanolyan, mint az Emby de kevés eszköz támogatja. Ha jó az emby akkor nem kell a Jellyfin. Utóbbi időben a Plex nagyon belehúzott így most kezdem azt kezdem jobbnak érezni.
-
-
-
válasz
RedCat #63956 üzenetére
X96Air ból van sok verzió, csak a P2.eseken van gigabit lan, erre figyelni kell vásárlásnál, csak sok helyen ezt még nem tüntetik fel
X3.on én 1 hibát találtam csak eddig 4K 60FPS HDR, videók még nem igazán mennek jól rajta egy darabig megy aztán 15-20.perc után megakad a hang és eszement módban elkezdi el dobálni a képkockákat!
Mást problémával nem találkoztam ezidáig, de ugye ilyen filmből szinte alig van a 4K HDR 30.FPS meg hibátlan vele.
-
Beni2360
félisten
válasz
RedCat #60765 üzenetére
Nekem megvan ez a demo és most kipróbáltam.
Az s505x2 nálam is alkalmanként a kép bevibrál nagy kockákat képezve.
Az s912-n meg tökéletesen megy. Csináltam hdmi kábel cserét, felcseréltem az esetleges kábelhiba végett de ugyan az volt a szitu.
UI: Nem az ön készülékében van a hiba. -
RedCat
senior tag
válasz
RedCat #60730 üzenetére
Egy teljes újratelepítés és kábelek ellenőrzése megoldotta a gondot. Van 4k felbontás és HDR is.
Az új boxokon nem megy még a 4k 60p lejátszás? Valamit mintha olvastam volna erről. Van egy LG Cymatic Jazz HDR10 demo filmem is, ezen ugrál a kép. Ez "normális" még ezeken az új boxokon, vagy nálam keressem a hibát? -
cof
veterán
válasz
RedCat #60185 üzenetére
Már látom mire gondolsz, itt is az irányítószám mizéria...
Ez az app-ban nem is látszik ez a szöveg csak böngészőben.
Én is rendelek lehet, hogy még ma, mert már nem sok van készleten és le is jár. Az én irányítószámom ráadásul egyik EU raktárhoz sem passzol, de spanyolból fogok rendelni.
-
-
-
Luissimo
veterán
válasz
RedCat #60140 üzenetére
Szia,
CE alatt nemtudom, de GT Kinghez rendeltem egyet, mert a hozzákapott eredeti az nélkülözte a légegér funkciot, kvázi használhatatlan volt, a ki, dre főleg a bekapcsoláshoz használtamegyedül, azon kivül egy iweipo légegérrel idomitottam a boxot.
Most hogy megjött a G10, feltudtam okositani a power gombját a régiről, ki és bekapcsolja szépena kütyüt és kezeli is, a légegere elég pontosan pozicionálható.
Szokni kell kicsit,hogy mi hol van mert a gombok elég lightosan dombornyomott mintázatuak, de bele lehet jönni.Az Iweipo teljes qwerty-je és a háttérvilágitása persze ezzel sem pótolható, de nembántam meg, hogy megrendeltem, jól használható.
bármi kérdésed van szivesen válaszolok, ha tudok.
Most,hogy kezdem kissé szűkösnek érezni a droid kereteit, nekem viszont majd a CE fronton lennének kérdéseim -
-
dugesz77
őstag
válasz
RedCat #60163 üzenetére
Geekbuying Európa raktár (ez a lengyel) 4/32-es változat.
-
cof
veterán
válasz
RedCat #60126 üzenetére
Ha nem akarsz zsákbamacskát akkor ezt, Aliexpress X96 MAX DDR3 EU raktár: [link]
Lehet választani légegérrel is.
Erre figyelj:
- There are 3 Options for X96Max:
A: 2GB+16GB+2.4G Wifi+100M(Not support Bluetooth)
B: 4GB+32GB+2.4&5GHz Wifi+BT4.1+1000M
C: 4GB+64GB+2.4&5GHz Wifi+BT4.1+1000M
-
cof
veterán
válasz
RedCat #60123 üzenetére
Erről esett szó tegnap talán, annyi, hogy tudja a 8K-t. CE az jó kérdés, bár csak a Beelink GT1 MINI-2-n van 1000 LAN, én a S905X2-re tettem le a voksomat, CE vonalon is már van rá stabil rendszer, hardveresen szerintem az S905X2-vel nem lesz probléma hosszútávon sem 4K is simán megy, több meg nem kell szerintem egyelőre, 8K TV-t egy darabig biztos nem veszek, 1 millió Ft az alja, lol.
(#60124) RedCat Ez már ÁFA határ feletti, zsákbamacska, vagy átcsúszik vagy nem. Meg a DDR4-es azt hiszem nem ajánlott, ott vannak LAN problémák. Bár ott van amikor jól működik, lásd a X96 MAX: [link]
-
cof
veterán
válasz
RedCat #60067 üzenetére
Elég az S905X2 is, a S922X nem éri meg azt a felárat ÉN szerintem. Kettő S905X2-t is vehetsz egy S922X áráért.
Ez most egy jó ajánlat EU raktár GLS hozza 1 héten belül:
X96 MAX Amlogic S905X2 Android 8.1 4GB DDR4 32GB eMMC 4K TV Box KODI 18.0 with LED Display Dual Band WiFi Bluetooth Gigabit LAN USB3.0
US$ 58.99 + Shipping: US$ 1.38
-
Pelican
őstag
válasz
RedCat #56810 üzenetére
Eddig is egymás mellett élt az S905* és az S912, nincs ilyen, hogy melyik lesz.
Az S922X/A311D az erősebb/drágább az S905X2/S905X3 a valamivel gyengéb/olcsóbb lehetőség az újak közül.
Ezen hozzászólás alapján érdemes még várni egy kicsit egy kedvező árú S922X-re ami 100%-osan CE kompatibilis lesz. -
cof
veterán
-
-
-szabi-
addikt
válasz
RedCat #53101 üzenetére
Hagyd a manóba CE távirányító laggolos megoldását azzal én is kínlódtam.
Mióta használható az android távirányító konfigja végre normálisan működik, úgy mint LE alatt.
Mivel ugyanilyen boxom van talán hasznosnak találod, az android alól másold át a "remote.conf" fájlt ami az "etc" könyvtárban van CE gyökérbe ahová dtb fájlt is másolod.
Kellett hozzá android total commander mert alap fájlkezelő nem mutatja ezt a könyvtárat.
Előtte én is többféle fájlt próbáltam, de így végre "szépen" megy. -
Pelican
őstag
válasz
RedCat #53101 üzenetére
Ezt tedd be egy remote.conf-ba és másold be a .config-ba:
#amlogic NEC remote
factory_code = 0x7f800001
work_mode = 0 # 0: software mode 1: hardware mode
repeat_enable = 1 # 0: disable 1: enable
repeat_delay = 100
repeat_period = 100
release_delay = 20
debug_enable = 1 # 0: disable 1: enable
fn_key_scancode = 0x52
left_key_scancode = 0x25
right_key_scancode = 0x27
up_key_scancode = 0x26
down_key_scancode = 0x28
ok_key_scancode = 0x0d
pageup_key_scancode = 0x04
pagedown_key_scancode = 0x1b
mouse_begin
0 0x25
1 0x27
2 0x26
3 0x28
mouse_end
key_begin
0x4d 113 # mute
0x56 114 # vol dn
0x4e 115 # vol up
0x25 105 # left
0x26 103 # up
0x27 106 # right
0x28 108 # down
0x0d 28 # OK
0x1b 158 # return
0x53 102 # home
0x51 116 # power
0x49 46 # menu
0x52 388 # mouse
0x31 2 # 1
0x32 3
0x33 4
0x34 5
0x35 6
0x36 7
0x37 8
0x38 9
0x39 10 # 9
0x30 11 # 0
0x44 14 # backsp
0xbd 168 # rewind
0xbb 208 # forward
0x58 0x172 # 1/a
0x09 45 # red STOP
0x11 57 # green PLAY/PAUSE
0x54 24 # yellow CODEC INFO
0x4f 23 # blue STATUS
key_end
repeat_key_begin
0x4d 113 # mute
0x56 114 # vol dn
0x4e 115 # vol up
0x25 105 # left
0x26 103 # up
0x27 106 # right
0x28 108 # down
0x0d 28 # OK
0x1b 158 # return
0x53 102 # home
0x51 704 # power
0x49 139 # menu
0x52 388 # mouse
0x31 2 # 1
0x32 3
0x33 4
0x34 5
0x35 6
0x36 7
0x37 8
0x38 9
0x39 10 # 9
0x30 11 # 0
0x58 389 # 1/a
0x44 111 # backsp
0xbd 168 # rewind
0xbb 208 # forward
0x09 164 # red
0x11 390 # green
0x54 391 # yellow
0x4f 392 # blue
repeat_key_end -
Csicsóka
őstag
válasz
RedCat #52995 üzenetére
Nem jól értelmezed a dolgokat. Ha a régi remote.conf-os megoldást használod, akkor a CE átvált arra a protokollra, és nem ir-keytable féle fog működni. Ezért nincs is jelen a rendszerben. Ha az amremote kódokat akarod látni, akkor:
journalctl -f
kell neked, és ezt látod ha lenyomsz egy gombot:
márc 08 08:16:51 osmc-megogo kernel: remote: release ircode = 0x52,
márc 08 08:16:51 osmc-megogo kernel: remote:
márc 08 08:16:51 osmc-megogo kernel: scancode = 0x0002, maptable = 0,code:0x00000000A harmony power gombjára pedig tanítsd rá a box IR távjának a power kódját. Akkor be is lehet majd kapcsolni.
Ez azért kell, mint ahogy DoItYourself is írta, ekkor még nem él semmilyen operációs rendszer, csak az u-boot.
Az pedig más tészta teljesen mint a CE. A többi már eddig is működő kódot nem kell átírni a remote.conf-ban, sőt, hozzá sem kell nyúlni, mert a hogy vissza olvastam, ki is kapcsol, csak be nem, az meg nem a remote.conf-on múlik. -
-
sepsi0
őstag
válasz
RedCat #52216 üzenetére
Szia!
Nekem van Beelink MINI MXIII és Beelink MINI MXIII II is, mind a kettő a Gearbest-től jött.
Megnéztem az értékelésekben a képeket.
A box, doboza, távirányító és a menü alapján eredetinek tűnik, de nem vennék rá mérget, mert nem a Gearbest az eladó.
Tegnap előtt még volt 2/32-es 38$-ért,én is nagyon elgondolkodtam, de úgy döntöttem, inkább valami újabb chipeset kéne venni.
Amúgy jó áron van, én anno a 2/32-es boxokat 50$ körűl vettem.Amúgy szerintem nagyon jó minőség ez a Beelink, lehet maradok is a márkánál. A 3. Box egy Sunwell T95m, na annál fényévekkel jobb.
Amúgy ez off....
Nagyon gondolkodom egy Intel NUC-on. Van valakinek? Érdemes ilyet média lejátszóként (és pl Raspberry helyett, egyéb célokra is) használni?
Szokott lenni az aprón memória és ssd nélkül újabb procis 25eft körül. -
Csicsóka
őstag
válasz
RedCat #51839 üzenetére
Törlöd az SD-ről a SYSTEM, és kernel.img-t, és a device_trees könyvtárat.
Letöltöd a CE S912xxx.tar fájlt, kicsomagolod.
A target könyvtárból a SYSTEM, és KERNEL fájlt ráírod az SD-re.
A KERNEL-t átnevezed kernel.img-nek.
A 3rdparty/bootloader-ből átmásolod a device_trees könyvtárat az SD-re.
dtb csere után indul az S912-n. -
blakey
titán
válasz
RedCat #43397 üzenetére
Hol kapcsolom ki a transzkódolást, illetve beállítom, hogy a felhasználó minden könyvtárat lásson, hozzáadom a média könyvtárat.
Konkrét kikapcsoló nincs a szerveren, legalábbis én nem találtam, de van egy olyan rész, hogy átkódolás, ott lehet állítgatni és None-ra állítani, mondjuk én nem nyúltam hozzá. A lejátszó progik esetében van olyan, hogy átkódoljon vagy sem. LG esetében azt hiszem Direct streaming van, tehát nincs semmilyen transzkódolás, minden az emby lejátszókon múlik de általában a Direct streaminget választják ami nem traszkódolás.Ha a tévén tallózom, akkor megtalálja a emby-srv-t, látja a megadott nevű média könyvtárat, azon belül hogy "legutoljára hozzáadott", "Filmek", stb, de ezek mind üresek. - telepítetted az emby app-ot? Milyen TV-ről lenne szó? webOS TV-ken van emby app. Netcast rendszeren nincs, nem tudok róla.
A szerveren, hasonlóan a Serviio-hoz, Plexhez, fel kell venni a tartalmakat, hozzá kell rendelni a megfelelő könyvtárakat és ha sok az anyag akkor eltart egy ideig, nem 5 perc lesz az adatbázis elkészítése. Nálam volt vag 2-3 óra, már nem emlékszem.ui. Közben aláltam a transzkódolás kikapcsolására lehetőséget, a felhasználó alatt van:
Egyébként ésrdemes egy admin felhasználót létrehozni és egy másikat, az utóbbi lenne az aki megosztja a tartalmakat és korlátozod a hozzáférést, hogy pl. ne töröljön, stb., előbbit rejted a listából.
-
blakey
titán
válasz
RedCat #43393 üzenetére
Egyébként a Serviio is transzkódol ha a "renderer" nincs megfelelően beállítva. DLNA-n az egyik legjobb ha nem a legjobb szerver.
Az Emby-t azért tettem fel, hogy minden eszközöm, Kodi, TV, Blu-ray lejátszó, tvOS, Android egy adatbázist hasznájon. Minden frankó egy hibát leszámítva, az ékezetes karakterek külső felirat esetében nem tökéletesek, kalapos "ű" és hullámos "ő" van, a többi rendben van. Az Emby-nek van DLNA része is, azt még nem néztem, hogy kiteszi-e a borítókat vagy sem illetve követi-e az adatbázis, mert akkor jó úgy is. Egy próbát megér, max. ha nem tetszik akkor törlőd és marad a Serviio. -
-
blakey
titán
válasz
RedCat #43388 üzenetére
1. A letöltött borítók miért olyan pixelesek? Elég csúnyák így... Ezen lehet javítani?
Nem, ez ilyen.
2. Azt írja hogy 14 napig érvényes a liszensz. Mi lesz 14 nap után? - Semmi, megy tovább a szolgáltatűs, málam 2,5 éve megy, bár inkább emby-t használunk Kodihoz és egyébként is. -
-
blakey
titán
válasz
RedCat #40638 üzenetére
Opció.
Elvileg megy a frissítés is:
"Requirements if upgrading from a kszaq version:
If something does not quite work, also copy a relevant .dtb file into the Update Folder when doing a .tar update (no need to rename)"(#40639) darvinya
Megint hülyeséget írsz, hardveresen visz mindent a Kodi 16, Kodi 17-ben kb. mindent átírtak, ezért hibás sok esetben a lejátszás, megjelenítés, stb. Mintha ma csöppentél volna bele az amlogic világába, pedig többször volt arról szó, hogy a Kryptonban mindent átírtak, szerencsére Leia esetében már visszakerül néhány dolog a Jarvisból így jobb lesz, valamikor, ha végre nem alfa állapotú lesz. Nálad teljesen hibás a beállítás, a lejátszás, nem csodálkozom, hogy minden másképp működik. -
junkpod
veterán
Új hozzászólás Aktív témák
Hirdetés
- Asztali PC , R5 5500 , 1080 Ti 11GB , 16GB DDR4 , 512GB NVME , 500GB HDD
- i7 8700/ RX6500/ 32GB DDR4/ 512GB m.2/ garancia/ ingyen foxpost
- Asztali PC , i7 11700KF , RTX 3070 Ti , 32GB DDR4 , 512GB NVME , 2TB HDD
- Asztali PC , R5 5500 , RX 5700 XT , 16GB RAM , 256GB NVME , 1TB HDD
- AKCIÓ!!! GAMER PC: Új RYZEN 7 5700/5800X +RX 6600/6700XT/6800/9060XT +Új 16-64GB DDR4! GAR/SZÁMLA!
- Samsung Galaxy A54 5G , 8/128 GB , Kártyafüggetlen
- HP Rack szerverek és tartozékok egyben vagy külön-külön
- Bomba ár! HP Elitebook 850 G3 - i7-6GEN I 16GB I 256GB SSD I RadeonI 15,6" FHD I Cam I W11 I Gari!
- Csere-Beszámítás! RTX Számítógép PC Játékra! R5 8400F / RTX 3070Ti / 32GB DDR5 / 1TB SSD
- Bomba ár! Lenovo ThinkPad T470 - i5-G6 I 8GB I 256GB SSD I 14" FHD I HDMI I Cam I W10 I Garancia!
Állásajánlatok
Cég: CAMERA-PRO Hungary Kft
Város: Budapest
Cég: Promenade Publishing House Kft.
Város: Budapest