Hirdetés
- iPhone topik
- Huawei Watch GT 6 és GT 6 Pro duplateszt
- Samsung Galaxy S25 Ultra - titán keret, acélos teljesítmény
- Garmin topik
- Fotók, videók mobillal
- Amazfit Bip 6 - jót olcsón
- Apple iPhone 17 Pro Max – fennsík
- Google Pixel 9 Pro XL - hét szűk esztendő
- CES 2026: Színre lép a Motorola Razr Fold
- Android alkalmazások - szoftver kibeszélő topik
-
Mobilarena
Utoljára frissítve: 2024.03.06.
Légy szíves olvasd el mielőtt kérdezel!
Az összefoglalóban sok helyen a fórumtársak hozzászólásai vannak belinkelve, vagy az ő információik alapján írtam meg, tisztáztam le az adott információt. Ezúton is köszönöm mindenkinek a segítséget!
Új hozzászólás Aktív témák
-
spgabor
aktív tag
Sziasztok!
A következő hibával találkoztam X92 boxon. Bekapcsoltam, filmet akartam nézni, de hangerőt nem tudtam állítani a távval. A némítás se megy, a többi funkcióval nincs gond. Újraindítottam a boxot, megnyomtam a némítást, ami működött két gombnyomásig, majd ismét nem. Hangerőt most tudok állítani, az megjavult az újraindítástól. Elem nincs lemerülve, a gombnyomásra az infra led villog a távon.
Mitől csinálhat ilyet?Üdv.:
spgabor -
bostone
addikt
Sziasztok!
Minix u9-h, tv os rommal, másnál kezeli a netflix alkalmazást?
-
tkomlosi
aktív tag
nemssh-n keresztül a cputemp által adott értéket nézem
-
tkomlosi
aktív tag
sziasztok,
az mitől lehet, hogy mindkét boxom (Beelink MXIII II, M8SII) nyugalmi állapotban melegebb, mint használat közben. Tehát ha a tv ki van kapcsolva, a boxok pedig valahol a menüben vannak, akkor 58-61 fokos. Ha bekapcsolom és elkezdek filmet vagy tv adást nézni, akkor a hőmérséklet lemegy 49-54 fok közé.
-
files32
tag
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Nekem RPi ventivel fele fordulaton 54 C°. Kikapcsoláskor a venti leáll.
-
Dr. Romano
veterán
válasz
blakey
üzenetére
Köszi. Ráeresztek majd egy trotting tesztet megnézem hogy egyáltalán hozza e a teljesítményt ilyen hőmérsékleten. Ha nem akkor lehet szétkapom. Sok helyen láttam hogy valami ragaccsal van a kis borda feltéve. Kennék rá MX4-et próbaképp hogy segít e, csak nem tudom hogy rögzítsem lefogató nélkül.
-
blakey
titán
válasz
Dr. Romano
üzenetére
Mivel olyan kicsi házban van és kb. 0 hűtése így "normálisnak" nevezhető. Jó hűtéssel 40-45 fok körüli lenne.
A 75 fok még elfogadható lenne illetve nem feltétlenül okoz gondot de a 85 már közel van a "határhoz". -
Dr. Romano
veterán
Nexbox A95X-em van amit most befogtam mini PC-nek light használatra. Eddig még soha nem néztem, de a soc hőmérséklet az aida szerint 75-85 között szokott mászkálni. Ez természetes ezeknél a boxoknál ill mi a max hő amit még elviselnek?
-
bekecs76
tag
Mi az isten nyila az a virágbolt, amit ebben a topikban egy csomószor emlegetnek? Illegális filmes oldal, vagy valami titkos jelbeszéd, vagy, mi? Nem tudok rájönni...
-
dugesz77
őstag
válasz
coqito
üzenetére
Nem rossz választás egyik sem. Nekem egy BB2-es a 912-es boxom a tv-re van kötve egyből a K1 PRO meg egy AVR erősítőn keresztül a tvbe (nem ismeri az erősítőm a 4k-t csak a fullHD-t de a HD hangokat igen ,ezért van a két út).
Érzésre az 912-es kicsit gyorsabban reagál ,nem gondolkozik annyit pedig mind a kettőn ugyan az a rendszer van dual boot-al ugyan azokkal a beállításokkal illetve csak hangban van eltérés az erősítőre ki tudom küldeni egyenesen a hangot de ez nem hiszem,hogy bezavarna. -
coqito
tag
válasz
Cirbolya_sen
üzenetére
Igen, ez igaz, tuner nem kell feltétlen, mert tv-re lesz köve, ami tudja a tv adást kezelni, de mondjuk ha egy monitorral akarom házasítani akor viszont jülhöhet valamikor (gondolom). Plexről mennének róla filmek wifi-n keresztül, illetve esetleg usb hdd-ről meg ha olyan létezik, akkor pc-telo képét tükrözni rá.
-
Cirbolya_sen
aktív tag
válasz
coqito
üzenetére
alma a körtével, az egyikben van tuner, és a memória méret valamint a proci is más
Mecool K1 PRO Android 7.1 2GB DDR4 16GB eMMC DVB-T2 DVB-S2 DVB-C TV Box Amlogic S905D CCcam Newcam Biss Key
-
VORKE Z6 Plus KODI 17.4 Android 7.1.2 S912 4K TV BOX 3GB/32GB AC WIFI 1000M LAN Bluetooth 4.1
-
coqito
tag
Sziasztok!
Nem nagyon tudok dönteni!
VORKE Z6 Plusz vagy Mecool K1 PRO most a best buy? Esetleg más?Köszönöm!
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
A VIM3 tesztjekor majd kitérek erre is.
-
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
N2-n néztem az androidot, írtam is a bemutatóban. de nem tudom mit értesz teljes értékű, normális androidon. Dual booton dolgoznak a hardkernelnél, a cél hogy android-ubuntu-ce bootolható legyen egymás mellett.
-
Beni2360
félisten
válasz
blakey
üzenetére
Csak kíváncsi voltam és közben utána néztem az L1 a jobb.
Az új telcsimen is csak L3 van. De igazából semmiféle ehhez kapcsolódó appom nincs.
Érdekes mivel nem licenc díjas csak valami bejelentést hámoztam ki mégsem alkalmazzák.
Nem tudta, hogy a CE-ben van habár az olvasottakból kihámozhattam volna.
-
Beni2360
félisten
A DRM info Security Leve L3 az jó? Vagy kevés? A MECOOL BB2 PRO van.
-
koozed
csendes tag
Segítséget kérem mecool m8s pro+ on szeretném elindítani a libreelecet, de 3 napja nem megy.
Hátha valakinek sikerült már.
Szóval libreelec usb-sd creatorral megcsináltam a 905x-hez tartozó usb-t és letöltöttem android alá a boot programot (nincs reset gomb), de be is lép a recoverybe, de nem indítja a libreelecet.
A bajom, hogy az összes fórumban keverednek a 2017 és 2018as információk, verziók, módszerek és elvileg libreelec usb-sd creator megcsinálja már a device tree-t is, tehát nem értem mi lehet a baj...
Ha valaki le tudná írni step-by-step nagyon megköszönném. Először elindítanám és utána dual bootra szeretném csinálni. Köszi előre is! -
pinnacle
nagyúr
Filmek címét, hogy lehet listába menteni? Próbáltam screenshotolni, de nem az igazi.
-
blakey
titán
-
törölt tag
Most kapcsolódtam be (ismét) a beszélgetésbe, látom, nálad is gond van a Horizon Go-val. Nekem egy Alfawise A9 TV boxom van (amit egy hét szerencsétlenkedés után visszahoztam a halálból
). Eredetileg én is Horizon TV-hez vettem, de sajnos nálam is az a probléma, hogy néhány HD csatorna kivételével (RTL Klub, TV2, Discovery Showcase, National Geographic HD többek között) minden más a lehető legrosszabb minőségben jön be, és nem is akar átváltani nagyobb felbontásra. A fent említett csatornák sem mindig működnek jól, de átalában 10 indításból 8 esetben jó minőségben jönnek be, és legfeljebb néha váltanak lejjebb, de akkor sem véglegesen, és végképp nem a legrosszabb minőségbe.Nem hiszem, hogy a DRM szinttel lenne a probléma, nekem a telefonom (Xiaomi Mi A1) is csak L3 DRM-re képes, mégis tökéletesen működik vele a Horizon Go. Böngészőből nézve a Horizon Go-t egyébként a TV boxban is jó minőségű a kép, csak sajnos az én dobozom ehhez túl lassú, és szakadozik a kép.
Szóval sajnos megoldást nem tudok (maximum a böngésző, ha neked elég erős hozzá a TV box), csak azért írok, hogy szerintem az L1-es DRM nem oldja meg a problémát, vagy legalábbis nem az fogja, ha veszel egy új TV boxot.

-
blakey
titán
A Horizon Go fontosabb lenne, az is tud menni CE alatt? - nincs kiegészító, nem fog menni.
Ha teszek fel másik romot, akkor megmarad az L1, és javulhat a dolog? - nem tudom, nem volt olyan boxszal dolgom ahol ilyen hibák lettek volna, nekem még másik verzió volt az M8S Pro L-ből.
Horizon Go, Digi Online, Hbo Go, és Plex - csak az elsőhöz nincs kiegészítő, a többi megy Kodi alól is így CE alatt is megoldható. -
Kronk
őstag
válasz
blakey
üzenetére
A Horizon Go fontosabb lenne, az is tud menni CE alatt?
Ha teszek fel esetleg egy másik romot, akkor megmarad az L1, és javulhat a dolog?
Ha igen, akkor sima androidot érdemes feltenni, vagy android TV-t?
Tényleg csak 3-4 applikáció kell, a lehető legjobb felbontásban.
Horizon Go, Digi Online, Hbo Go, és Plex -
blakey
titán
Horizon GO nincs HD-ban, HBO GO-hoz meg kell az L1. Jóminőségű SD-ben nézed, az is tud jó lenni.
A Mecool M8S PRO L-n lehet valahogy androidot cserélni, hogy ne az Android TV oprendszere legyen, csak sima android? - Freektab-on vannak ROM-ok, meg kell nézni, hogy milyen verzió, stb. -
-
Kronk
őstag
válasz
blakey
üzenetére
Najó, mostmár teljesen elvesztettem a fonalat Widevine miatt.

Most nézettem meg a nyaralóban, hogy a sima X96-os (nem mini, nem max, csak X96) boxnak, L3 Widevine security level-t mutat, mégis szépen átvált a HorizonGo és az HBO Go is HD felbontásra, tehát nem marad olyan mosott, hanem szépen, látszik, ahogy átvált a nagyobb felbontásra, és élvezhetővé válik az adás.
Bár amennyire emlékszem, ezen 6-os android van csak, ez befolyásolhat valamit? -
files32
tag
-
denko
senior tag
Sziasztok,
Vorke z6 plus- hez keresek egy pót tápegységet, mivel enyem gyárilag sipol.. tudtok ajánlani valamit?
Persze megprobálom visszaküldeni és kifizettetni pay pallel, de mégis -
Kronk
őstag
Sziasztok,
Megjött a Mecool M8S Pro L boxom.
Próbáltam volna a Horizon Go-t, Digi online-t feltelepíteni storeból, de nem látja!
HBO GO-ból meg valami android TV verziót lát.
Ezen valami herélt play store van, vagy ez hogyan működik?
-
DoItYourself
Topikgazda
-
SunMount3r
nagyúr
válasz
Beni2360
üzenetére
1. Van 3D MVC Remux is (tehát 100%-ig érintetlen BD minőség) ami lehet pl. mk3d konténerben.
2. Az OU-k (ahogyan az SBS-ek is) akkor is átkódolt videók, tehát valamiféle minőségvesztés mindenképp van az eredeti Remux vagy BD verziókhoz képest (még ha felezett vertikális/horizontális felbontástól el is tekintünk) és legtöbbször kb. olyan minőségben mint pl. egy 6-8GB-os Rip--et hasonlítanál a 20-30GB-os Remux verzióhoz. Ráadásul azt is el lehet tolni, úgy hogy több szellemképesedés, crosstalk legyen benne, mint az eredeteiben, ami sokszor szinte nézhetetlenné teszi.
-
Beni2360
félisten
3D.Remux.AVC - ezek csak ISO-ban vannak és nem támogatott.
-
Beni2360
félisten
Pedig a válaszomban egyértelmű, hogy mit nem.
A többit igen ha MKV.
A -3D.Remux.AVC- is MKV akkor igen. Mivel még nem találkoztam ilyennel most átnéztem amim van ott nem találtam.
De van topilja: Bár 3D esetén nincs remux -
xtend
senior tag
Sziasztok! 1 keresztkérdés:
xyxyxy.1080p.3D.Half-Ou.mkv
Ugyanez csak SBS.mkv
3D.Remux.AVC
BD25/50.3D.MVC
melyiket tudja lejátszani jól a CE? X92 box és LG passzív 3d tv páros. Olcsó seedszerverről streamelem amin nincs plex, így CE-n tudom nézni. Sávszélesség megvan. Köszi!Edit: ha jól tudom csak felezett? Half-ou/SBS...
-
djnice
veterán
Odroid N2 akciós a németeknél: [link]
-
nemethbalazs
tag
Esetleg erre valakik(k)?

-
tsilver
aktív tag
válasz
frankdelgado
üzenetére
https://discourse.coreelec.org/t/how-to-configure-vfd/427
https://logout.hu/bejegyzes/kroni1/coreelec_beallitasaim_vorke_z6_on.html
-
Pelican
őstag
válasz
SunMount3r
üzenetére
Szerinted mi a fejlesztők szándéka?
Minden olyan készülékre lesz CE, aminek a gyártója hajlandó együttműködésre (szoftver, hardver támogatás).
A két említett készülék gyártója elviekben már belement az együttműködésbe.
Ha teljesítik is az ígéretüket, akkor hamarosan lesz CE is rájuk.
A Beelink necces, fake ramot adni nem épp a legkorrektebb gyártói hozzáállás, de meglátjuk jó útra térnek-e. -
Pelican
őstag
válasz
DroiDMester
üzenetére
Beelink GT King
"Ahogy írtam teszt majd 7végén lessz,"
Mi lett a teszttel?
Vagy csak én nem figyeltem eléggé? -
bl4ze
veterán
Urak, van egy szeretett MED600 media playerem, de eléggé eljárt az idő felette.
4K tartalmat nem bírja, nincsen rá évek óta frissítés, a felirat letöltés/keresés néha megy, néha nem stb...Egy 55" 4K tv mellé olyan media playert keresek amin van OPTICAL OUT - a hangládám miatt, ami még fontos, hogy lássam a hálózaton (Samba) és tudjak a lejátszáskor feliratot keresni.
Tudtok ajánlani valamit ami ezeket tudja és megfizethető, és a képminősége is kiváló?Amibe most belefutottam, elég jó vélemények vannak róla és kb 20 ezerből kézben van :
Sunvell/Yagala T95Q
(T95Q Amlogic S905X2 Android 8.1 4GB DDR4 32GB eMMC 4K TV Box KODI 17.6 Dual Band WiFi LAN Bluetooth USB3.0)Tippeket, tapasztalatot, ajánlatokat előre is köszönöm.

-
Beni2360
félisten
válasz
frankdelgado
üzenetére
Ha CE alatt nem megy a táv akkor akkor általában rossz dtb.img fájlt választanak.
Nem tudom a te boxodnál mi a helyzet. Olvasd el még 1x az összefoglalót. -
korcsi
veterán
válasz
frankdelgado
üzenetére
-
szabi__memo
nagyúr
Sziasztok,
A box összekötve soundbar hdmijével, abból a tvbe. De nincs kép. Kivéve ha elkezdem a filmlejátszást és akkor dugom a tv-be. Valakinek ötlete mit csináljak??
Köszi -
tobias40
veterán
válasz
üzenetére
Légegérrel nekem csak annyi bajom van hogy pl. iptv alatt piros vagy kék gombot kér a lejátszó és azt nem tudom hogyan hozzam elő.
Amúgy valóban ez a legjobb megoldás én is használom(harmony mellett is) de ezeket még nem tudtam beállítani a légegéren..
Hátha vki tudja hogyan kell..
-
cof
veterán
Valaki használ itt Transmission-hoz scriptet, ami letöltés után automatikusan csinál egy médiatár frissítést?
-
frankdelgado
őstag
Üdv.!
Tanix T3 mini-t vettem, túltettem magam rajta, h nincs bluetotth, pedig jó lett volna a füllhallgató miatt, de mindegy. Felraktam a Core elecet, megy is faxán, elkezdtem beállítgatni a leírások szerint. Egyenlőre 2 problémám van.
1. nem tudom a gyári távirányítót működésre bírni. A leírások szerint a remote filet az androidról kimásoltam a memóriakártyára és nem megy. Találtam leírást, hogy turkálni kell benne, de ez nekem már magas.gyszerűbb leírás/megoldás kellene, addig klaviatura.
2. Android alatt a az elején lévő kijelzőn az időt mutatja, CE alatt pedig folyamatosan a Boot kiírás van, be és kikapcsolt állapotban egyaránt.
Előre is köszönöm a segítséget! (azt ahogy haladok lesz még kérdés)

-
M_AND_Ms
veterán
válasz
sugarforce
üzenetére
Számomra bohóckodás. Ez miért baj?
Van aki ezt egy, a kodi felületről könnyedén vezérelhető és nyomonkövethető addonban összerakta, ahol minden egyszerűbb. Nem kell külőn egy gépről ssh-n belépni és parancsokkal elvégezni a műveletet.
Írom ezt úgy, hogy közel 40 éve informatikával, szoftverfejlesztéssel foglalkozom, ebből élek. Hidd el, hegesztettem kismillió parancsot a legkülönbözőbb konzolokon. Szeretem, ha dolgok mögé lehet nyúlni, egy-két karakter átírásával, de üdvözlöm, ha valamire egy jó gui adott. Jelen esetben, egy ilyen médiaboxnál különösen, hisz ezt alapból a fotel kényelméből távirányítóval vezérlem. -
Csicsóka
őstag
válasz
sugarforce
üzenetére
Szomorú, hogy a a dózeres next, next, ok-től kicsit bonyolultabb dolgok, már bohóckodásnak hatnak.

Én már megszoktam, 20 éve térítem a népet Linuxra, eredménytelenül.
-
dugesz77
őstag
Megérkezett ma a múltkori jó áras A95X F1 box. Droidot nem sokat néztem rajta de a 9.0.2 CE simán indúlt elsőre és mókolás nélkül megy a táv és a wifi is. Van rajta reset gomb az av csati alatt tehát egyszerű a telepítés is. Komolyabb teszt még nem volt de a szokásos dolgokat nézve rajta nincs vele eddig gond. Egész erős a távirányító része is . Érdekessége, hogy a falra szerelve érezné jól magát ,mert a tetején van a kijelző , úgy pofássabban mutat (még tipli és csavar is van a dobozban) asaztalra rakva kicsit furcsa az alsó fehér műanyag része.
-
assatum
csendes tag
Sziasztok,
Vettem egy ilyen készüléket:
(S905X2-es) X96 MAX.
Az optikai kimeneten (SPDIF) nem sikerül 5.1-es vagy DTS hangot kikergetni, az erősítő tudja, tv-ről működik.
Van ilyennel valakinek tapasztalata?Ja még annyi, hogy a gyári Android van rajta jelenleg.
Köszi és üdv:
assatum -
mexel
veterán
Kösz az infókat. Akkor nem lkesz gond szerintem, megmondom ne vízionáljon 20-30 ezres kábeleket

-
mexel
veterán
válasz
darvinya
üzenetére
Ja, így értem mire mondtad. Félreértettem az egészet
Ebben igazad van valószínűleg. De talán amiket adnak a boltban és nem a tyúkbeles csumpi az csak jó lehet már egy kis mp3 átvitelre vagy valami hasonlóra amire kell neki. Majd kipróbálja 
Blakey: így van, azért lesz valami vastagabb, harisnyázott, "védettebb" amit ajánlok neki majd.
-
blakey
titán
Egy nem túl dzsunka kábel, aminek "tartása" is van elég lesz és menni fog a 3m-es kábelen is, arra kell vigyázni, hogy olyan legyen ami nem törik meg, nekem volt egy olyanom, bár továbbra sem tudom, hogy hogyan és hol tört meg, nem látszik semmi viszont nem megy át a jel.
Új hozzászólás Aktív témák
- APC Smart-UPS 1500VA LCD RM 2U (SMT1500RMI2UC) - űj ára 450.000Ft
- Digitus Network Cabinet 19'' 42U DN-43000 white - Rack Szekrény
- Raidon GR3630-SB3 2-Bay 3.5-inch SATA RAID Storage Adattároló , 1x2TB HDDvel
- 2 db új dobozos 450Gb HDD - 3,5" SAS szerverhez
- EMC DataDomain DD2500 Storage System -12x3TB HDD - deduplikációs tárolórendszer - 64Gb ram
- BESZÁMÍTÁS! ASUS B460 i7 10700 32GB DDR4 512GB SSD ASUS TUF RTX 3070TI 8GB Lian Li LANCOOL 207 750W
- billentyűzetek - kiárusítás - Logitech, Corsair, ASUS
- BESZÁMÍTÁS! ASRock H510M i5 11400F 16GB DDR4 1TB SSD RTX 3070 8GB Zalman S2 TG GIGABYTE 750W
- Csere-Beszámítás! Xbox Series S Játékkonzol!
- BESZÁMÍTÁS! ASUS H510M i5 11400F 16GB DDR4 512GB SSD RX 6700 10GB Zalman T4 Plus Chieftec 650W
Állásajánlatok
Cég: Laptopszaki Kft.
Város: Budapest
Cég: PCMENTOR SZERVIZ KFT.
Város: Budapest

nem

![;]](http://cdn.rios.hu/dl/s/v1.gif)

DoItYourself